powered by goodbeer.dk
1748 Ølanmeldelser
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af Teejay
Jeg er ret enig med Paulaner. Han rammer meget præcist aroma- og smagsindtrykkende i denne dobbeltbock, Jeg prøver alligevel med min egen anmeldelse (selvom det i store træk nok bliver en kopi af Paulaners). Det er en mørkebrun øl med noget aftagende og sporadisk skumkrone. Aromaen er mørkt brød samt brændt eller letristet malt. Smagen der rammer mig først er mørk chokolade, dernæst friskbagt rugbrød, brændt sukker, ristede nøddekerner og tørrede frugter i form af rosin og lidt svedsker. Mundfylden er blød som silke og den har en meget blød karbonisering som holder eftersmagen længe. Den røgede eftersmag syntes jeg ikke er så fremtrædende, men med lidt omhu er der lidt røg at finde i eftersmagen, hvor også en let humlebitterhed bidrager til lang eftersmag. Jeg vil helst ikke bruge Paulaners sammenligning med Weihenstephan, Andechs og Ayinger - jeg synes at Scheyern har bidraget fint med deres egen version af en dobbeltbock og en sammenligning med førnævnte prisværdige bryggerier vil være en uretfærdig sammenligning. Jeg kører heller ikke Porsche til dagligt, men min ydmyge Suzuki Swift kører som en drøm og kan sagtens fræse ned til Bayern til en frisktappet Poculator. Min konklusion er at jeg er enig med Paulaner.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Bryggeriet er forholdsvis nyt (åbnede i 2011) og samarbejder med Hansens Brauerei i Flensburg. Derfor kan denne øl også til tider findes på Hansens Brauerei i Flensburg, Bryggeriet er 100% økologisk og udvælger deres humle og malt med stor omhu for økologi og bæredygtighed i forhold hertil. Øllen er en Oktoberfestbier og den har fin vedvarende skumkrone og en karbonisering der er medium og fastholder smagsindtrykkende længe. Smagen er svagt karamelmalt, lyst brød og lidt mild citruspræget humlet bitterhed mod afslutningen. Egentlig er det en ganske udemærket øl der dog godt kunne have lidt mere fylde og smagsnuancer når nu bryggeriet lancerer den som en Oktoberfest Bier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Denne øl (og min forrige anmeldelse) er øl jeg købte i forbindelse med en forretningsrejse i Wiens lufthavn tidligere på året. Holdbarhedsdatoen fortæller mig at det er på tide jeg får dem smagt. Faktisk er øllet udløbet af dato for 2 uger siden og det er måske årsagen til den kraftige skumudvikling. Den har en fin aroma af humle og en dejlig smag af lidt malt med noter af modne pærer, modne bærfrugter og ananas. Endvidere smager den lidt ubestemmeligt krydret og har halvtør eftersmag som i helheden gør den til en dejlig og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget prægtig og vedvarende skumkrone der hurtigt fylder glasset med 50% skum. Det slører selvfølgelig aromaen, som kun omfatter lidt lys karamel samt lidt humlet duft. Smagen er maltsød med lys karamel i front samt lidt friskbagt lyst brød. Endvidere har den et friskt præg af citrus og lemon før en behagelig frisk humlet bitterhed balancerer øllen på fin vis. Det er en dejlig Vienna/Classic som er over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skumkrone og en god aroma af chokolade og kaffe. Smagen har tydelig mørk chokolade, kaffe- og rugbrødsnoter. Den er moderat humlet og har stor fyldighed med god balance mellem malt og humle. En dejlig og ikke for tung stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Meget stabil skumkrone. God aroma af mørk karamel og mørkt brød. Smagen er matsød af hårdtristet malt og henleder tankerne lidt på en dunkel bock, men styrken mangler og den falder ret hurtigt ind som en af de gode Tjekkiske mørke lagerøl hvor sødmen er dominerende. Kun en lille snert af humlebitterhed rammer den mod slutningen. Den har smagen af lidt kaffe, ristet malt og mørk karamel fra start til slut. Egentlig en ganske god øl, som har halvtør eftersmag der netop redder den fra at blive for sødladen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot holdbar skumkrone og en dejlig aroma af malt, gær og en smule humle. Smagen er frisk korn og lyst brød med søde maltnoter i baggrunden. Det er en meget typerigtig og meget tjekkisk pilsner, forstået på den måde at den er meget ren i smagen og dermed en pilsner uden store armbevægelser udi malt og humle. Saaz humlen er nænsom og sætter balance mellem sødme og bitterhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smuk vedvarende skumkrone og en dejlig aroma som først får mig til at tænke fersken, men ved nærmere forsøg på at danne mig et rigtigt indtryk også byder på lidt karamel og en enestående aromahumle som sætter forventningerne højt. Smagen er knap så humlet som forventet og det giver plads til en let sød maltet smag af karamel og sprøde rugkiks, mens humlen er fint balanceret med citrus, fersken og måske tager jeg helt fejl, men er der ikke også lidt diskret anis mod slutningen? Alt i alt en meget velsmagende og helt typerigtig IPA som jeg tror er meget autentisk i forhold til øltypens historie. Det er lige sådan en dejlig IPA der sætter et flot punktum for en travl arbejdsuge og som er spændende at nyde lige til sidste tår.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot nougatfarvet og tæt skumkrone. Meget lækker aroma af vaniljesukker og fyldig chokolade. Smagen domineres af mørk chokolade, men også vanilje, mørk karamel og lidt kaffe. Mundfylden er cremet og lækker og senere i smagsforløbet støder man på lidt espresso kaffe, karamel og smagen af friskbagte brownies. Karboniseringen er meget lav og den har tung og lang eftersmag af chokoladenoter og ristet malt. Den hører den til søde side blandt stouts, men det er en lækker og smagsfuld stout som vil egne sig elegant til desserter. Jeg er meget begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende stabilt skum og skøn aroma af lidt humle, sød frugtig malt og karamel. Fylden er tyk og let cremet med en karbonering der prikker lidt som mousserende vin. Smagen er mest karamel med lidt bitter kant fra humlen. Den har ikke de typiske frugtnuancer som mange andre Barley Wine, men har nærmere en lidt syrlig bagside der kan minde om grønne æbler. Dertil kommer en mere markant humlet bitterhed som også adskiller sig meget fra andre øl af denne type. Karamel og lidt sød sirup afslutter fint dens humlede bitterhed. En lidt anderledes Barley Wine uden den velkendte fulde smag af tørrede frugter. Her spilles på lidt andre tangenter, og det er faktisk rimeligt vellykket. Alkoholen er godt af vejen i smagen, men ulmer i baggrunden med sin varmende fornemmelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11269 Anmeldelser af 215834 øl fra 246 lande og 11874 bryggerier. Billeder: 85007


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!