powered by goodbeer.dk
1599 Ølanmeldelser
Side 1 af 160 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg har altid været glad for at kunne offentliggøre mine ølanmeldelser på Goodbeer.dk, men glæden bliver kun større når jeg også kan konstatere at mine anmeldelser bliver læst og husket. Da jeg i 2009 første gang smagte denne øl skrev jeg at den sikkert ville blive meget mere spændende efter nogle års lagring. Selv er jeg ikke den mest tålmodige hvad angår langtidslagring, men heldigvis har jeg Paulaner blandt mine læsere, og ved vores første (forhåbentligt ikke sidste) møde ved ølfestivalen i 2016 overrakte han mig en helt særlig gave: Hornbeers Carribean Rumstout, som han nøjsommeligt havde langtidslagret til mig i 5 år. Jeg har så yderligere haft den stående i 1½ år, så med en lagring på samlet 6½ år er det meget spændende at smage om min påstand holder stik. Og det gør den i højeste grad. Carribean Rumstout har mistet den prikkende alkoholsmag og erstattet det med en blød rundhed af sherry/madeira. Den bibeholder stadig sin prægtige mokkafarvede skumkrone og smagen af kaffe, lakrids og røg. Cremet og fyldig mundfylde med smag af rom gør den til en elegant og meget smagsfuld stout som skal nydes langsomt og i fulde drag. Heldigvis er dette en rolig fredag aften hvor mange er taget til julefrokost inkl. min kone, så jeg har aftenen for mig selv. Min eneste aktivitet idag har været en ølsmagning for nogle ejendomsfunktionærer i Avedøre som optakt til deres julefrokost. Det blev en stor succes og de har allerede bedt mig komme igen til deres sommerfest. Så efter et foredrag om øl jeg ikke selv smagte (jeg var kørende i bil), blev jeg lidt lækkertørstig og tænkte at Paulaners gave skulle være min julefrokost i aften. Godt valg, for den er både lækker og mættende - og jeg har rigelig af tid til at nyde den. Tusind tak til Paulaner. Jeg har ventet i lang tid på at smage den fordi jeg synes den fortjente en særlig milepæl i min historie. Den skulle have været min anmeldelse nr. 1600, men eftersom jeg har anmeldt den tidligere sker det ikke - men alligevel opstår der en stor fest i min mund.

Anmeldelse af 19-03-2009:

Tyk som olie med tæt mørkebrunt skum falder den tungt i glasset. Dejlig fyldig aroma af kaffe, røg og lakrids breder sig. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har kredset om denne flaske på mit lager i lang tid, og forventningen er helt i top. Den har kostet 58 kr. for 50 cl. Det er lidt dyrt, men allerede ved aromaen fortryder jeg at jeg ikke har flere flasker liggende, for den burde man nok smage sammen med andre ølkyndige personer. Eller gemme den og prøve den igen om nogle år.

Smagen er meget fyldig af kaffe, engelsk lakrids og en dejlig varmende fornemmelse med tydelige strejf af mørk sødlig rom. Fyldigheden er cremet og ligger en hinde i mundhulen med langvarig eftersmag, hvor bl.a. røgmalten er tydelig. Det er ikke så mærkeligt at denne stout har fundet vej til en af de 10 finalepladser i DØE's afstemning blandt bedste ølnyhed i 2008. Havde jeg smagt den inden afstemningens afslutning, kunne den meget nemt have fået min stemme.

Skal jeg nævne et meget lille minus må det være den lidt skarpe alkoholsmag, som dels stammer fra den tilsatte rom og sikkert også er tilstedeværende på grund af stoutens unge alder. Jeg er overbevist om at den topper om 2-3 år, hvis den vel at mærke lagres tempereret og mørkt. Lige nu vurderer jeg den som topklasse, men den mangler lidt "rundhed" som jeg først tror kommer med tiden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
En udemærket økologisk pilsner med aroma af græs og citrus. Smagen er mest humlet med citrus, men også en smule smag af gær og lyst malt blander sig. Den har halvtør eftersmag og er som pilsner over det jævne. Dog er det nok endnu en af Svanekes utallige øl som hurtigt glemmes igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Teejay
Go To IPA er en mere afdæmpet og mild IPA end Ruination IPA fra samme bryggeri. Go To IPA har en mere cremet skumkrone, som er fast og vedvarende. Aroma er citrus, grape og eksotisk frugt. Smagen er selvfølgelig mest humlet af mango, fyrrenåle  og eksotisk frugt. Det er en smagsfuld og dejlig IPA med mange fine nuancer, men måske skulle jeg nok have smagt den før Runination IPA, Jeg har sikkert ikke fået alle detaljer med.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dette er en rigtig potent IPA med fuld blæs på aromaen. Den dufter skønt sf humle og især citrusfrugter. Smagen er fra starten helt igennem humlet med fuld tryk på citrus, fyrrenåle og grape. Det er en humlebombe som eksploderer i munden, men som frigiver alt hvad Amerikanske humler byder på af grape, fyrrenåle, abrikos, mirabelle og ananas. Man skal virkelig være hurtig for at få alle smagsindtryk, og jeg har sikkert kun sporet nogle få. Det er ikke en IPA for nybegyndere, IBU er over 100, så kan man ikke lide humlebitterhed så hold dig væk! Jeg er med årene begyndt at finde positiviteten i, især Amerikanske IPA'er, så denne agressive humlede IPA falder faktisk i god jord hos mig. Eftersmagen er så tør så man næsten får lyst til et glas vand ind i mellem. Jeg er et sikker på at humlebitterheden først forlader min mund om flere dage. Men jeg synes det er en fantastisk smagsfuld IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Jeg kan godt lide når Carlsberg brygger øl udover deres sædvanlige repetoire, men jeg kan bedre lide det når Carlsberg også viser deres store og internationale brygkunst, som de er kendte for. La Musiqoue Wiener er måske nok en Wiener øl, for dens aroma er med stort fokus på karamelmaltens sødme. Skummet er tilpas, men smagen mangler en del. Den er karamelmlaltet sød på en ensformig måde, hvor eneste smag er mørk karamel der i længden bliver alt for sød og nærmest vammel. Malten smager kunstig og af ekstrakt og der er slet ingen humlebitterhed der kan sætte en stopper for dens arrogante maltsødme. Jeg synes ellers det er en smuk øl hvor skumkronen indbyder til en god smagsoplevelse, men desværre holder det slet ikke. Faktisk synes jeg at det er en skændsel at Carlsberg kan være dette bekendt. Som en af de største ølleverandører i verden burde bundniveauet være en del højere end dette ligegyldige og nærmest udrikkelige sprøjt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Fin moderat skumkrone. Aroma er alt for sød og smagen ligeså. Den smager af karamel, blåbær, solbær og en alt for brændt karamelmalt. Humlebitterheden abstraherer ikke for den syntetiske maltsødme og det bliver som helhed ikke nogen god ale. Kedelig og fraværende smagsoplevelse, med mindre man holder meget at sødt, ekstraktagtigt og alt for udgæret ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Stabil skumkrone. Aroma er karamel, lidt rosin og en svag humle. Den smager mest af karamel, en smule tørrede frugter og en lille smule chokolademalt. Typisk engelsk humle med noter af græs, appelsinskal og lidt saltet islæt. De engelske humletyper er ellers ikke så pågående, men i denne ale finder man fin humlesmag og elegant balance mellem malt og humle. Det mest interessante ved denne ale er nok at den er navngivet efter et gammelt monument som hed Bishops Finger. Bishops Finger var kelternes vejmærke der pegede mod Canterbury hvor ærkebiskop Thomas Becket var indsat fra år 1162 indtil han blev myrdet i år 1170. Hans opgør med Englands konge Henry II omhandlede kirkens rettigheder og privilegier og det endte med hans død. Paven ophøjnede ham derefter som helgenen, og takket være den historie har vi idag Bishops Finger som en fin og velsmagende ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Denne IPA har en fantastisk flot skummende og vedvarende krone. Aroma er citrus og krydderier. Smagen domineres af grape, fyrrenåle og krydderier som græs, koriander og basilikum. Det er en yderst delikat IPA hvor humlebitterheden er markant, men ikke er mere bitter end et niveau hvor jeg tror alle vil kunne finde positive ting. Skumkronen er det mest imponerende i denne øl. Fast, tæt og holdbart som toppen af en softice. Det giver en cremet og elegant mundfylde, og eftersmagen fylder længe.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Med afsæt i min tidligere ølanmeldelse bliver jeg i musikverdenen med Humleridderne Humletid fra Amager Bryghus. Humleridderne havde sin storhedstid i midten af 90'erne, men det er ikke noget musik jeg har lyttet meget til. Det er en IPA med tydelig aroma af abrikos og citrus. Smagen er let karamel men overgår hurtigt til Citra og Simcoe humlen som bidrager med citrus, eksotiske frugter og grannåle. Den har ikke nogen specielle præferencer, men smager godt og er letdrikkelig. En IPA som jeg tror alle kan finde noget positivt i.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Denne bock er intet mindre end et underværk. Flot lysebrunt skum og en mere end delikat aroma af hårdtristet malt og chokolade. Den smager fantastisk godt af chokolademalt, mørkt brød, mørke karameller, vanilje og Herbert. Hvordan smager Herbert? Det ved jeg (heldigvis) ikke, men Paulaners tydelige dedidaktion til Herbert von Karajan inspirerede mig til at sætte et headset i ørene og skrue helt op for Wiener Philaharmonikarernes version af Tchaikovsky's 1812 Overtoure. Den blide indledning med herrekor markerer skønhed og ligevægt, præcis som farve og skumkrone i perfekt harmoni. Tempoet bliver langsomt tiltaget efterhånden som aromaen får forventningen til at stige til et niveau der næsten sprænger alt hvad sprænges kan. Pauketrommerne bryder rytmen og sætter gang i festen sammen med strygerne og hornene og alt sammen stiger til yderligere højere niveau hvor chokolademalten smelter sammen med karamelmalt og giver en mindre pause hvor alting kan nydes og man indlever sig selv i en verden hvor alt bare er skønt. Når Cresendo opnås sidder man efterladt og venter på næste overraskelse. Trompeterne starter en synkron fanfare som igen stiger i tempo indtil strygeorkesteret indleder en heftig symfoni af vanilje og rugbrød, som sammen med karamelmalt og chokolade bringer mig i en salig ekstase, ledsaget af violiner som på smukkeste vis fører mig over til selve krigen. Kirgen hvor alt eksploderer i munden og bringer mig en smag af karamel, chokolade, vanilje som jeg allerede vidste var med på fronten. Fjenden viser sig at være farin, brun sukker og hasselnød, men Asam Bock allierer sig til slut, efter et vild og larmende opgør, og bliver til en yderst delikat og flot forenet doppelbock med stort fokus på smag og nydelse. Tusind tak til Paulaner, som med sin anmeldelse gav mig Karajans input til denne anmeldelse, for Asam Bock er helt bestemt en symfoni mere end en ordinær bockøl. Så glemte jeg helt at nævne dens ellers fornuftige humlebitterhed, men det er alligevel ikke aktuelt, for dens maltprofil er der man skal fokusere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 160 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10814 Anmeldelser af 190619 øl fra 244 lande og 10903 bryggerier. Billeder: 75598


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!