powered by goodbeer.dk
1708 Ølanmeldelser
Side 1 af 171 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Denne dejlige og velsmagende hvede IPA overraskede mig meget positivt ved påskefrokosten igår. Den går fint sammen med sild, men passer også glimrende til de lune og røgede retter. Den har vedvarende hvid skumkrone, som holdes konstant i live af en middel og blid karbonisering som også medvirker til behagelig lang eftersmag. Aroma er lidt hvedemalt og i smagen finder man den klassiske hvedemalts sødme i form af moden banan. Senere viser IPA delen sine fortræffeligheder i form af Citra humlens velkendt smag af grapefrugt, lime og citron. Det er dejlig og forfriskende hvede IPA som jeg er meget glad for at jeg stadig har nogle flasker tilbage af fra min seneste tur i Flensborg, der selvfølgelig også omfattede et besøg i Getränkeland, Harrislee.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende hvid skumkrone som dog afdækker en fin aroma af græs og fyrrenåle. Smagen er ligeledes frisk græs, lidt fyrrenåle, citrus, lime og grøn tea. Den har behagelig mundfylde og er en god ledsager til påskefrokostens sild.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot let vedvarende skumkrone. God aroma af hårdtristet malt. I begyndelsen smager dens brændte malt mest igennem, men senere bidrager smagen med lidt sød mørk chokolade som igen bæres videre til let smag af kaffe og lidt røg. Meget velsmagende Schwarzbier med god mundfylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig ufiltreret hefeweizen med god aroma af gær. Smagen er ikke som de typiske bayerske hefeweizen hvor smagen af moden banan er mere fremtrædende. Derimod har denne hefeweizen mere syrlig smag af hvedemalt, let citruspræg og delvis fyldig humlet bitterhed. Karboniseringen er middel og det er en dejlig tørstslukkende hvedeøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk rav
Anmeldt af Teejay
Denne øl har jeg indkøbt i Systembolaget i Malmö tilbage i september 2018. Det kan lyde vanvittigt for en dansker at handle i det svenske Systembolag, men hvis man (som jeg) kun bor ca. 30 minutters kørsel fra Sveriges 3. største by, så giver det god mening. For Sverige er ikke kun det naboland som vi elsker at slå i fodbold, det er også et land som er rigt på smuk natur, et land som vi kan misunde for deres Allemandsret samt et land som byder på mange kulinariske specialiteter der minder om, men alligevel ikke er, dansk tradition. Sverige er på flere punkter et land som jeg elsker at besøge, og når man alligevel er kørt hinsidan vil det være en skam ikke at besøge et Systembolag. Systembolaget fører et meget stort og velassosieret udvalg af øl fra bl.a. Danmark, Tyskland og USA samt selvfølgelig de gængse øl fra kommercielle svenske bryggerier. Ølpriserne er nogenlunde de samme som i Danmark og det er netop her man opdager kærligheden til sit broderland. Valutakursen er nemlig ca. 30% til forskel, så samne øl til til 45 kr. i Danmark koster kun omkring 32 kr. i Systembolaget. Endvidere finder man ofte øl som aldrig når ud til de danske supermarkeder eller specialbutikker, så bl.a. derfor er Sverige et kæmpe hit. Jeg er så glad for at Malmö ligger så tæt på mig.

Bearded Nurse fra Electric Nurse i Göteborg havde jeg sikkert aldrig stødt på hvis jeg ikke tog min årlige tur til Malmö. Det er en potent og velduftende Barley Wine med tydelige aromanoter og smag af dadler, brun farin, bitter appelsinskal, rosiner, tørrede solbær og en særlig smag som jeg forbinder med tørv eller skovbund. Alkoholen er godt gemt af vejen i denne øl og først mod slutningen bider en smule alkohol dens ellers søde struktur over og fuldender med lidt skarp bitterhed som lige understreger at det faktisk er en Barley Wine man har med at gøre. Det er en super elegant Barley Wine. Mit eksemplar er tappet den 22. Marts 2018, altså for knap et år siden. Jeg fortryder at jeg kun købte en flaske, for der er bestemt potientiale for langtidslagring her. Best before 22. Marts 2021 står der på etiketten, men det er vist bare noget man skal skrive. Jeg turde sagtens gemme den koldt og mørkt i 5-6 år eller længere.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig belgisk stout med aroma og smag af hårdtristet malt, lette kaffenoter, mørk chokolade og lidt karamel. Den har lav karbonisering og hælder nok mest til den søde side i starten. Mod slutningen finder man en delikat og passende humlebitterhed som balancerer dens søde side på fin vis. Lidt mere kaffe præger afslutningen og dens forholdsvis høje alkoholstyrke er fint camoufleret i ovennævnte smagsnoter. Det er en meget velsmagende stout som dog ikke stikker voldsomt af i forhold til hvad jeg før har smagt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Nydeligt vedvarende skumkrone. Aromaen dækkes lidt af den tætte skumkrone, men afslører lidt hårdtristet malt, kaffe og chokolade. Smagen er kaffe, hårdtristet malt og mørk chokolade. Styrken fornemmes slet ikke, så at kalde den en Imperial Stout er nok lidt for optimistisk. Alligevel fornemmer jeg en vis pågåenhed af mørk bitter chokolade, kaffe og hårdtristet malt som i sammenligning gør den til en Imperial Stout. Styrkemæssigt holder den niveauet og den har ingen skarp alkoholsmag i eftersmagen, så egentlig vil jeg betegne den som en gennemsnitlig og velsmagende Imperial Stout som dog ikke har det store sidespring i retning af kaffe, chokolade, fadlagring eller andet...men behøves det for en Imperial Stout?
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
En Black IPA med behagelig aroma af citrus, eksotisk frugt og malt. Smagen er fra begyndelsen mest præget af humle hvor bl,a, abrikos, citrus og passionsfrugt dominerer, Mod eftersmagen blander der sig brændte toner af malt som bidrager til en smule sødme i helhedsindtrykket, At det er en IPA er man ikke i tvivl om, og karboniseringen er middel til blød hvilket giver en fremragende eftersmag der holder længe og giver totalt et positivt resultat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Teejay
Ja, gad vidst om man opnår samme resultat ved at gemme sin Aventinus i 3-4 år i et mørkt skab, som Paulaner spørger om afslutningsvis i sin anmeldelse af denne øl? Jeg tror det næppe. Ligesom Paulaner synes jeg også at milepælene skal markeres med noget særligt. Jeg har har nu efter ca, 13 år som ølanmelder på Goodber.dk nået til endnu en milepæl, nemlig anmeldelse nr. 1700. Det er måske alt for få anmeldelser vil nogle måske mene, men til gengæld fra ølanmelderne på nogle af de 'store' ølsites handler Goodbeer.dk om personlighed og passion og så tager det bare lidt længere tid at komme på top 10. Min Tap 6 Unser Vintage fra 2012 har jeg gemt mørkt og køligt i ca. 2 år og fra start vidste jeg at den skulle have en særlig plads i mit repetoire. Spændt løsnede jeg det lilla bånd og pakkede den ud af det lysebrune papir. Flasken og etiketten ser ud som alle andre øl, men på forhånd vidste jeg at der ventede noget særligt. Til stor nydelse foran pejsen står der på anden hjemmeside for ølanmeldere, og det bifalder jeg gerne. Jeg må nøjes med centralvame, men tænder dog et stearinlys for at komme i rette stemning. Skumkronen er svag, men aromaen sætter forventningerne i højgear. Dejlig aroma af mørk karamel og mørk chokolade blandet med hårdtristet malt højner forventningerne til smagen. Smagsmæssigt er det en næsten guddommelig kombination af vanilje, rugbrød , hvedemalt, moden banan og karamel. Som bismag fornemmes lyst brød, kanel og kandiserede tørrede frugter (svesker og rosin). Det er så absolut noget af det bedste øl der findes i verden så toppoint gives hermed.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1700
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kastajne
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende ale med fin aroma af hårdt ristet malt. Smagen er maltsød med noter af karamel, rosin, svesker og tørrede bærfrugter. Mundfylden er tyk, cremet, god og fyldig. Man smager knap nok dens styrke på 9.4% alk. I etfersmagen, som er delvist humlet, finder man en spændende krydret smag af kanel, nelliker og brændt malt blandet med små doser af citrusfrugt. Den har endvidere en blød og meget velafbalanceret karbonering som sætter alle smagselementerne i fokus. Meget velbrygget og fin juleøl som vil passe perfekt til enhver julefrokost. Dog skal man nok være lidt påpasselig med hensyn styrken hvis man også vil have en akvavit til maden og samtidig holde sig oprejst til osten!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 171 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11155 Anmeldelser af 210877 øl fra 246 lande og 11778 bryggerier. Billeder: 83225


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!