powered by goodbeer.dk
1683 Ølanmeldelser
Side 1 af 169 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Ingen nævneværdig aroma, men hvad den mangler i aroma er til gengæld i smagen. Moderat humlet sur ale med delikat smag af stikkelsbær, citrus og rønnebær. Det er en dejlig frisk ale som nok er meget passende på en solrig dag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Spätale er en sur øl med aroma og smag af citrus, røde bærfrugter og en anelse brett gær. Den er anderledes og mere markant humlet end sædvanlige sure ale, og det giver i helheden er lidt anderledes og spændende oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Svag syrlig aroma af citrus. Smagen er også delvist præget af citrus, mens den øvrige karakter vejer nærmere over mod egetræ, ribs, frisk hø og lidt udefinerbar mineralsk smag. Det er en glimrende og velsmagende sur ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Dejlig jule ale med god aroma af røde sommerbær og sødlig malt. Smagen er god og fyldig af kirsebær, kanel, nelliker og øvrige julekrydderier såsom lidt brun farin der giver en moderat sødme i øllen. Markant humlet bitterhed kommer man næsten aldrig udenom når man har Mikkeller i sit glas. Denne gang svitgter heller ikke, men dens humleniveau er præcist afpasset den ellers søde øl så helheden bliver en delikat og meget smagsfuld juleøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Kan man lide porter er Limfjordsporteren nok det bedste danske valg man kan vælge. Mit stamtræ startede i Nørresundby, lige ved Limfjorden. Jeg er opvokset med de nordenfjordske traditioner så som kanel/sukker på stuvet hvidkål (som ikke kun er nordjydsk, men som sønderjyderne også sætter pris på). Jeg kan stadig tale den nordjydske dialekt selvom jeg er født og opvokset i København. Limfjordsporteren er min foretukne danske porter til fisketuren, hyggen ved pejsen når jeg evaulerer fisketure med min fiskerven gennem snart 30 år og bare sådan når man trænger til tungt og fyldigt øl på en kold vinterdag. Den egetræslagrede version er stadig fuld af smag. Røg, kaffe, hårdtristet malt, mørk bitter chokolade og så lidt smag af fadlagring. Fadlagringen giver måske ikke så meget nyt til den oprindelige Limfjordporter, men bidrager med let tørv, mørk tørret frugt og en syrlig eftersmag af hvad der må være frisk egetræ. Jeg bøjer mig og indrømmer at den er simpelhen fuldendt. Eller som en nordjyde ville udtrykke det: Den er vist nok jøw.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Egentligt er det en ale med gode takter, men den virker sammenrodet og udefinerbar i sin helhed. Jeg smager kaffe, karamelsødme, nødder og lidt engelsk lakrids. Med lidt omhu kunne det hele måske være mere nuanceret og velbrygget, men det er og bliver en rodebutik hvor intet af øllets smagsnoter finder balance. Det eneste hyggelige er etiketten hvor man får et kærkomment gensyn med onkel Fester fra Addams Family. Denne lidt uhyggelige onkel som kunne tænde en elpære ved blot at putte den i munden, men som ved nærmere bekendtskab egentlig er ganske godmodig - han har blot udseende imod sig. Øllet er ikke værdigt til et gensmage. Onkel Fester er derimod værdig til at gense i filmene om Addams Family.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Hjembragt fornyligt fra Systembolaget i Malmö, hvor øl koster cirka det samme som i Danmark, men hvor valutakursen gør den store forskel og giver en besparelse på 25-30%. Oven i købet fører Systembolaget mange øl fra de mindre bryggerier i Sverige, som ikke er til at opdrive i Danmark selv om vi københavnere næsten kan pis.. derover. Det er en stor skam, for svensk mikrobryg skal man bestemt ikke vrænge på næsen af. Der er virkelig godt potentiale og fremgang i den svenske brygverden. Hyllie har f.eks. brygget denne dejlige IPA med aroma af engelsk tea, fersken og citrus. Smagen byder på det samme som aroma men også med lidt abrikos og honning som giver en velbalanceret sødme. Den er fra starten mest humlet i smagen, men det er sådan også ok da det er jo er IPA. God balance mellem sødme og bitterhed. Frisk smag og fyldighed. Mine point er svære at give! Jeg hælder til 8, men den frugtige humle bliver måske en anelse for meget og trækker mod 7, så jeg beslutter et gennemsnit. Dejlig IPA iøvrigt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Cremet og vedvarende skumkrone. Fyldig karamelmalt i aromaen som også byder på lidt vanilje, kanel og letristet maltsødme. Smagen er ligeledes vanilje, karamel, sveske og den har en fornuftig humlet balance. I afslutningen har den lidt alkoholpræget skarphed, men alt i alt en gennemsnitlig god bockøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Ganske velsmagende Christmas Ale med god aroma og smag af kanel, karamel og pomerans. Eftersmagen er i fin humlet balance og giver lang eftersmag hvor man også finder lidt sødme i form af dadler, figner og den her særlige engelske Christmas Cake som englænderne holder meget af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Alkoholfrit kan sagtens være velsmagende, men denne alkoholfrie lager er en undtagelse. Ingen aroma, kun en vandet smag med et snert af maltsødme og stort set ingen humlet eftersmag. Decideret kedelig og ligegyldig øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 169 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11073 Anmeldelser af 207204 øl fra 245 lande og 11598 bryggerier. Billeder: 82151


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!