powered by goodbeer.dk
1543 Ølanmeldelser
Side 1 af 155 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Svagt skum, men til gengæld en heftig og lækker aroma af bær og let humle. Smagen er afsindig lækker og har en stor maltsødme der smager af mørk karamel. Endvidere er dens sødme præget af mørk sirup og brun farin. Den er meget vinøs i sit første indtryk og minder først rigtig meget om en barley wine. Dens høje maltsødme overgår langsomt til en frisk syrlig smag af bær og man smager tydeligt jordbær, hindbær, appelsinskal, svesker, rosiner, abrikos og andre udefinerbare tropiske frugter. Humlebitterheden er halvtør og behagelig og medvirker til fremhævelsen af førnævnte frugter. Bitterheden, som jeg havde forventet for en Imperial IPA, er ikke pågående og lang for eftersmagen præges mest af sirup og brun farin i smuk ledsagelse af syrlige frugter som giver lang og behagelig eftersmag. Som IPA synes jeg nok den er vidtgående i sin type, for helt til slut i smagssprektret fremkommer også lidt honning og en træagtig eftersmag som man normalt kun finder i fadlagrede øl (jeg ved ikke om denne IPA har været fadlagret, men tror det ikke). Det er en yderst elegant og velsmagende øl, men jeg tænker altså mere barley wine, eller til nød strong ale, når jeg smager. Det er på grund af dens store vinøse fyldighed med tydelige Sherry noter der får mig til at sammenligne den med barley wine, men trods alt bærer den på en IBU som sikkert gør en Imperial IPA værdig. Frugten, fylden og dens vinøse udtryk får mig bare på andre tanker, og det gør ikke denne øl dårligere af den grund. Jeg havde bare en lidt anden forventning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot ufiltreret IPA med lidt skum som hurtigt forsvinder men bevarer små skumøer tilbage. Aroma er diskret med lidt maltet islæt og en fin delikat aroma af humle. Smagen er frugtig og krydret og starter med en svag maltet smag uden nogen særlig karakter. Dernæst smager man frisk græs, lidt fersken og krydderier som bl.a. er svag peber. Den er nok lidt for svagt humlet i forhold til IPA-typen, men den er frisk og fyldig i udtrykket. Personligt havde jeg nok foretrukket lidt mere humle og lidt mere maltet smag i begyndelsen, men dens blide karbonering fastholder dens smagsindtryk længe selvom det må siges at det er en lidt tynd og vandet IPA. Mod slutningen har den lidt grape og citrus og det redder den lige præcis på stregen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Moderat skum og en tydelig aroma af grapefrugt. Let sødlig maltet smag hvor grapefrugten har sit tydelige præg ret hurtigt. Det er ikke en snerpende og sur humlet bitterhed som man kunne forvente for en IPA der bærer undertitlen 'Grapefruit Infused IPA'. Foruden dens grape- og citrusprægede humle har den også en behagelig maltet bagside hvor sødlige noter kommer til i eftersmagen og giver den god kant til eftersmagen. Vældig spændende og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende ale med noget syntetisk aroma af malt og humle. Aromaen udstråler noget discount som er svært at beskrive helt præcist, men malten dufter mest af ekstrakt og ikke naturlig all-grain malt. Smagen er sådan set nogenlunde i orden, den starter blidt med lidt karamelmalt hvorefter smagen hurtigt antager humlet smag som er og skal være typisk for en IPA. Humlen er ret diskret og har ingen entydig karakter. Den smager lidt af fyrrenåle og citrus, men i en mærkelig sammenrodet orden som om ingen af humlesmagene skal have fortrinsret. Mod slutningen vender en lidt harsk maltet smag tilbage i fylden og overbeviser mig igen om at den er brygget på maltekstrakt. Den mangler fylde, helhed og identitet. Indkøbsprisen var sådan set billig nok, men nu kan øl også købes for billigt, specielt når brygningen er baseret på billige råvarer som tilfældet er her. Ikke et stort hit hos mig, men den er dog drikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot skummende ale med god aroma af citrus og appelsinskal. Smagen har kun en meget let lys karamelmaltet smag, som hurtigt overgår til blide humlenoter med appelsinskal, citrus og udefinerbare krydderier. Karbonering er middel og bidrager til stor fyldighed. Lidt gærsmag md slutningen, alt i alt en gennemsnitlig god pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Flot off-white skum. Aroma er gær, hvedemalt, karamel og lidt anis. Smagen er fyldig og sød af karamel, frisk korn, rørsukker samt en diskret smag af nødder og citrusfrugt. Den har middel karbonisering og en god fylde og lidt krydret eftersmag af sort peber. Meget mere smagsfylde end en ordinær Saison, selvom den indledningsvis er lidt syrlig i forhold til typen. I den tilpas humlede eftersmag findes koriander og enebær, men som typerigtig Saison fejler den desværre. Den har dog noget typisk belgisk præg, men mangler gærsmagen og lidt af hvedemaltens friske islæt. Farvemæssigt ligner den mere end Amber Ale, så hvorfor ikke bare kalde den det? Det er trods alt en Amber Ale den smager mest af - og som Amber Ale er den ganske fortrinlig. En typerigtig Saison er den næppe.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot hvid skumkrone. Frugtaroma af banan, fersken og passionsfrugt. Blød karboneret mundfylde med svag smag lys karamel. Dernæst præges den mest af modne bananer, fersken og passionsfrugt samt en snert af koriander og anden udefinerbar krydderi. Det er en rigtig dejlig blond ale med smag af lyst brød som sammen førnævnte frugter og krydderier smager elegant og let. Humlebitterheden er måske lidt for høj, men netop i dette tilfælde synes jeg blot at det bidrager til en længerevarende eftersmag af dens friske frugter og krydderier, så alt i alt en velbalanceret og meget velbrygget ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Normalt vill jeg aldrig drømme om at gemme en øl af denne type i flere år, men tilfældet var at jeg fandt en flaske bagest i mit øllager. Den udløb i august 2016, altså for 10 måneder siden, men jeg tog chancen for at finde ud af at det mod min forventning faktisk var en helt anden øl end det jeg oprindeligt havde anmeldt. I Maj 2015 gav jeg 3.5 point, men det må jeg retfærdigvis opjustere idag. Smagen har ændret sig til en behagelig karamelmaltet øl med hvedemaltens friske smag af korn og behagelig, jeg vil næsten sige meget lækker, smag af honning. Blød og harmonisk mundfylde og en diskret humlet bitterhed der gør helhedsindtrykket til en velsmagende øl i god og fuldendt balance. Når man tager fejl skal man heller ikke være bange for at indrømme det. Jeg opjusterer hermed til 6.5 point, for det er en ganske glimrende øl alligevel. Den har i den grad højnet ved at være glemt.

Anmeldelse fra 28. maj 2015:

Med min første smagning af de nye øl fra Royal Unibrew's Lottrup serie (jeg smagte først American Lager), troede jeg et kort øjeblik at bryggeriet havde ramt en guldåre med hensyn til lancering af nyt godt øl til billig indkøbspris. Det viser sig så ikke at være tilfældet alligevel, i hvert fald ikke med denne fortolkning af en blond ale (som måske mest tangerer en amber ale). Skumkronen er middel holdbar og den udsender en fin aroma af karamel og lidt tørret frugt. Smagen synes jeg er syntetisk af karamelessens, lyst rugbrød og en mild grad af tørrede svesker. Jeg havde nok forventet en ufiltreret blond ale med gode korn-, gær- og frugtnuancer. Sandheden er derimod en arrogant syntetisk maltfylde med præg af karamel, en lige så arrogant men dog blid, humlet bitterhed der smager af metal. Fyldigheden har en lidt sur og ubalanceret sammensætning hvor man ikke rigtig ved om det er malten eller humlen der skal holde sammen på det hele. Eftersmagen er mest vandet og udpræget kedelig. Den smager udgæret og kedelig, og jeg vil faktisk ikke anbefale andre at købe den. Den er for kedelig og usammenhængende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2017: Svagt skummende stout med aroma af lidt kaffe. Den er brygget med kaffe og salt, og især salten smages tydeligt sammen med en fyldig smag af kaffe. Den er blød og behagelig og er en rigtig dejlig stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2017: Spændende mørk pale ale med god aroma af fyrrenåle og grape. Smagen er maltsød med noter af lakrids, karamelmalt, grape, fersken, fyrrenåle, ananas og passionsfrugt. Dejlig pale ale med halvtør eftersmag. En øl jeg vil kigge efter i forretningerne, for den vil jeg meget gerne gå lidt mere i dybden med end man kan med en 10 cl smagsprøve på en festival.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 155 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10672 Anmeldelser af 183680 øl fra 244 lande og 10523 bryggerier. Billeder: 73007


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!