powered by goodbeer.dk
1635 Ølanmeldelser
Side 1 af 164 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Skøn cappucino agtig skumkrone som er vedvarende. Dejlig delikat aroma af ristet malt og karamel. Smagen er fyldig og sød af banannoter, chokolade, mørk karamel og mørk sirup. Den ristede malt har lidt sammensat smag af træ, læder og brun farin. Det kunne umiddelbart læses som om at dette er en meget sød øl, men det er det kun i begyndelsen. En tilpas humlet bitterhed giver den en samlet tør eftersmag som fastholder alle dens gode smagsnuancer uden at sætte sødmen i førersædet. Den er købt sidste sommer i Tyskland efter en af de mange anbefaliner Paulaner gav mig. Endnu engang har han haft helt ret i sin anbefaling, og jeg henviser til hans glimrende anmeldelse af denne øl, hvor han beskriver dens kvaliteter meget bedre end jeg kan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
En ting skal på plads med det samme: Dette er IKKE en stout. Hvad enten bryggeriet på etiketten vælger at kalde den Ultra Stout, så er det ikke en stout, uanset om Skovlyst så mener en Imperial Stout, Baltisk Stout or what ever...Stout er det ikke. Men hvad er et så? Mine medanmeldere mener den ligger tættest på en Barley Wine, jeg mener det er en hydrid mellem Strong Ale, Old Ale og Imperial Stout. Den har fint vedvarende skum, aroma er hårdtristet malt og lidt lakrids. Smagen er tørrede bærfrugter med lidt lakrids mod slutningen. Alkoholen er hele 12% og markerer sig kraftigt mod slutningen i en retning der næsten bliver for voldsom. Humlebitterheden er nænsom men bliver hurtigt opslugt af alkoholen og medfører lidt af den ellers behagelige surhed man kan finde i en old ale. Grizzly kan bare slet ikke komme med nogen egentlig identitet og selvom den på nogle områder har gode smagselementer, så fejler helheden ved hverken at være det ene eller andet. Generelt finder jeg den alt for alkoholpræget og minder mig mest om dårligt udgæret øl hvor netop styrken skal dominere. Langtidslagring vil nogle sikkert spørge? Jeg tror ikke der er meget at komme efter om nogle år. Hovedingredienserne er simpelthen for få og fattige. Der er ikke rigtig noget på bunden som jeg tror kan udvikle sig positivt med tiden, desværre. Jeg dumper den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Skumkronen er vedvarende og aromaen er afdæmpet karamel med lidt bæraroma. Smagen er ikke så markant gennemtrængende som de øvrige Innis & Gunn jeg har smagt. Jeg havde forventet lidt mere aftryk af Jamaica rom, men her har man istedet valgt at brygge en øl med større fokus på maltsiden - og det er bestemt heller ikke dårligt. Det er en mørk og fyldig øl med god smag af mørk karamel, vanilje, rosin og blomme. Endvidere får man smagen af grove kiks og først mod slutningen fornemmes fadlagringen på Jamaickanske romfade i form af en let blød og afrundet smag af rom. Alkoholen er trods alt på hele 6.8%, men det gemmes godt af vejen i eftersmagen, som har en blid humlet eftersmag der netop får maltens sødme til at bære smagen igennem til noget der aldrig bliver for træls eller bittert. En god øl med god balance mellem sødme og bitterhed. Desværre ikke det bedste som Innis & Gunn har præsteret, men et vellykket og dejligt bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orangegylden
Anmeldt af Teejay
Der er ikke den store forskel fra samme bryggeris Pale Ale til deres IPA. Farven er mere orange gylden og aromaen er afdæmpet en del. Skumkronen er mere fyldig og vedvarende. Aromaen byder på fyrrenåle, citrus og karamel. Smagen er fint balanceret mellem karamelmalt og citrus og har endvidere lidt abrikos og passionsfrugt med sig. IBU-mæssigt mangler den måske lidt for at være en IPA, men den er alligevel smagsfuld og delikat, og måske en smule bedre end samme bryggeris Pale Ale. Jeg er ret tilfreds med denne IPA og kan sagtens anbefale den til andre, også selvom man måske ikke er til det humlestærke øl - for her tror jeg ikke at man bliver skræmt fra vid og sans. Eftersmagen er halvtør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Ophavslandet er Tyskland, så alene det at åbne en Amerikansk Pale Ale brygget i Tyskland sætter mine forbehold. Men mit forbehold kommer til skamme når jeg smager denne elegante pale ale. Reinheitsgebotet, som jeg forventer tyske bryggerier skal holde sig indenfor, er afsporet helt når jeg smager denne pale ale. Den er helt på højde med de amerikanske standarder. Vedvarende holdbart skum, dejlig aroma af blomster, karamel malt og krydderier. Smagen er lidt fyrrenåle, blomst, karamelmalt og en god humlet smag med antydning af grape og bitter appelsinskal. Det er helt sikkert en godkendt pale ale. Eftersmagen er halvtør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Svagt skum og kedelig aroma af lidt blomstret humle. Smagen er vandet med meget lidt karamel maltet smag. Hurtigt overgår den til en kedelig blomsterhumlet smag, som egentlig virker lidt frastødende på mig. Den har lidt efterligning af den Mexikanske Corona, og det er bestemt ikke noget der fremmer* den. Den er tørstslukkende, delvis smagsløs og jeg kan slet ikke anbefale den til noget som helst.

*Så fik jeg smuglet FREMMER ordet ind i min anmeldelse. Jeg prøvede nemlig at bruge denne pilsner som opvarmning til dagens fodboldkamp mellem BK Frem og Kjellerup som BK Frem vandt med 5-1 over i deres sidste indbyrdes opgør. Så der er lagt op til målfest i Valby Idrætspark lidt senere - og en fadøl som kun kan være bedre end New Yorker Fine Lager Beer. BK Frem - Ægte København!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørkerød
Anmeldt af Teejay
Meget velduftende barley wine. Aroma er fuld med fersken, abrikos, modne sommerbær og krydderi. Skummet er let og vedvarende, hvilket er lidt særpræget for øl med denne styrke. Det er et lille ekstra plus i min vurdering. Smagen er tung af førnævnte indtryk og alkoholen smager lidt igennem. Den vil med fordel kunne gemmes i mange år, men når man får den serveret direkte fra ølhanen, må jeg nøjes med at tænke den tanke. Den prikker lidt med sin voldsomme alkoholstyrke, men har fantastisk god fylde til at abstrahere fra styrken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig og meget velsmagende hefeweizen med diset gylden farve og flot hvid skumkrone. Aromaen er frisk af hvede og lidt ubestemmelig krydderi. Smagen er som en bayersk inspireret hefeweizen skal være, nemlig frisk hvedemalt, lette karameltoner, lidt citrus og den velkendte smag af moden banan. I dette tilfælde er smagen af banan ikke så fremherskende, som i f.eks. Erdinger Hefeweizen, og gør denne øl til letdrikkelig og læskende uden for stort sødmeniveau.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød
Anmeldt af Teejay
Svagt skummende cream ale med fin diset rød farve. Aromaen er fyldt med modne hindbær. Smagen er let vandet og tørstslukkende og har en dejlig fyldig smag af hindbær. Den er ikke alt for sød, for bærrenes naturlige syre giver god balance i fyldigheden. Til slut har den en diskret humlet eftersmag. Dejlig forårsdrik.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Maghogny
Anmeldt af Teejay
Slot Machine er en Rug-IPA med rigtig dejlig aroma af citrus, fersken og abrikos. Skumkronen er middel og vedvarende. Smagen er let sødlig af mørkt rugbrød, og ret hurtigt indtræder humlebitterheden med frisk smag af eksotisk frugt. Citrus, ferksen, abrikos og fyrrenåle styrer smagen mest, men lidt maltsødme kan man også spore i form af rugbrød og karamel. Det er en ganske delikat IPA  med en IBU på 55, svarende til en humletung Pale Ale eller en moderat humlet IPA. I eftersmagen findes lidt udefinerbart krydderi, som jeg bedst kan fastsætte som timian og peber. Det er en dejlig og letdrikkelig IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 164 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10935 Anmeldelser af 199569 øl fra 245 lande og 11202 bryggerier. Billeder: 79221


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!