powered by goodbeer.dk
1625 Ølanmeldelser
Side 1 af 163 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Der er nok mange der tager fejl af Stout og Sweet Stout. En Sweet Stout er brygget med laktose, også bedre kendt som mælkesukker (bærer ofte navnet Milk Stout), og giver en blød og behagelig stout, mens Imperial Stouts og Stouts i al almindelighed typisk er aloholstærke og pågående i smag og fyldighed, Carlsberg har med denne stout brygget en Sweet Stout som er mild, moderat alkoholsvag og med fuld tryk på smagsnuancerne. Smagen er chokolade, brun farin, svag kaffe  og rugbrød, mens aromaen mest er kaffe, Det er en elegant Sweet Stout hvor maltsødmen er i højsædet og alkoholniveauet er passager. Den smager af meget mere end den egentlig er, og jeg synes rigtitg godt om den
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orangegylden
Anmeldt af Teejay
Meget sparsomt skum. Aroma af mandarin, abrikos og appelsin. Smagen er stærkt domineret af sødme, hvilket en trippel også gerne må være, men i dette tilfælde overgår det til vammel maltsødme hvor jeg mistænker bryggeriet for anvendelse af maltessens. Aroma er i orden, men den har en syntetisk og parfurmeret smag af førnævnte frugter og desværre forfølges disse smagsnoter helt ud i eftersmagen. Jeg er meget skuffet og må ende med at køkkenvasken bliver det sidste stoppested for denne Tripel. Kedeligt er det, men efter min mening er den totalt kikset.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skumkrone. Skøn aroma af appelsinskal og abrikos. I smagen finder men appelsin, abrikos, ananas og grape. Det er en let tilgængelig IPA med hovedtema i førnævnte frugter, men lidt fyrrenåle blander sig mod slutningen og en let karamelmalt kommer også på sprektret. En elegant og velsmagende IPA. Jeg bliver mere og mere tilhænger af denne øltype efterhånden som jeg får smagt flere og flere af øltypen. Denne er tilforladende, meget smagfuld og uden en IBU som lammer smagløgene. En IPA som er fuldendt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg er begejstret allerede ved ophældning. Frisk vedvarende skumkrone og en dejlig syrlig duft af sure bærfrugter. I munden bobler den som Champagne og starter med en syrlig smag af vineddike, syrlige bær, rabarber og noget som ligner Dijon sennep, dog uden skarpheden. Mine smagsløg skal lige tilvænnnes denne sure øl, men med tiden smager jeg grønne syrlige æbler, grapefrugt og noget som mest minder om cider. Egetræslagring har den måske en lille smule i eftersmagen i form af en disket smag af skovbund. Den har en fin struktur af noget Lambic agtigt, uden den dominerende frugtsmag af en bestemt type. Jeg indrømmer at den er meget spektakulær, men synes omvendt også at den er forfriskende, læskende og yderst delikat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Dette er en egentlig en fin og velsmagende øl, men med mangler i forhold til Biere de Garde typen. Typisk ville typen være brygget med delvis hvedemalt, men det er svært at finde i smagen. Dernæst er maltsiden lidt unuanceret og har kun lidt karamelmalt og noter af honning, mens hvedemaltens friske islæt af frisk korn mangler. Smagen er gær, lidt abrikos og en syrlighed der minder lidt om æble. Humlen er tilpas doseret og efterlader lidt krydret smag af koriander. Jeg savner lidt modspil fra humlen, som kunne sætte en passende kant for den ellers maltsøde øl. Det er stadigvæk en godkendt øl, men ikke det mest spændende jeg har smagt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Dette er en bockøl jeg finder generelt for sød. Den har smag af chokolademalt, farin, hårdt ristet malt og lidt nødder. Endvidere smager den lidt af rosin, svedsker og tørrede bær. Desværre har den en alt for stor sødme, som i længden virker sammensat af kunstige sødestoffer. En kant af humlebitterhed kunne have reddet den som helhed, men desværre er humlen alt for anonym og mangler at træde i karakter. Jeg tror såmænd nok det kunne være en glimrende bockøl hvis maltkarkteren blev nedtonet og humlen fik lidt mere plads. Det er en af den slags øl som trækker gennemsnittet ned blandt tyske øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Aroma er grapefrugt, lidt hårdtristet malt, men dog mest grape. Den smager kortvarigt at mørk karamel, men ret hurtigt overtager humlebitterheden med fuld tyk på grape, fyrrenåle og frisk græs. Karbonisering er middel og giver rigelig plads til humlens udvikling og efterlader lang bitter eftersmag af mest grape. En ret spændende Black IPA fra Mexico, hvorfra jeg ikke har de bedste erfaringer med øl. Men denne Black IPA skuffer bestemt ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Aroma er letristet malt med mørkt brød og karamel. Den har en mild mundfylde hvor malten kortvarigt kommer til syne med sødlig  mørk karamel. Humlebitterhed er halvtør, men med delikat smag af stikkelsbær, grape, abrikos og en lidt hvidvinsagtig syrlighed. Selv efter humlens indtræden smages en lille smule chokolademalt, men det er selvfølgelig i humlen man skal finde denne øls fortræffeligheder. Jeg vil slet ikke længere sammenligne den Goodber.dk's øl nr. 50.000 som også var en Black IPA, og som jeg flere gange har brugt som reference for øltypen. Tiden er gået meget stærkt siden, og Black Amigo var og forbliver en ener blandt Black IPA's, men dette eksemplar af typen synes jeg bestemt er værdig. Den vil ikke skræmme en humlefobiker væk, så et køb kan jeg kun anbefale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg har da vist fået startet min ølsmagning her til aften i helt forkert rækkefølge. Jeg troede at denne øl var Harejagt i Pale Ale versionen, men når jeg hælder op ser jeg klart at det er stout versionen. Nå, men så bliver aftenens rækkefølge bare alternativ. Harejagt Stout har stort fyldigt skum som er vedvarende. Aroma er hårdtristet malt og smagen er brændt malt med tydelige smagsnuancer af kaffe og engelsk lakrids. Lidt tung mundfylde, så man tror alkoholstyrken er stærkere end de 5%. Den har en diskret smag af havremalt og mørkt brød, men det er kaffe og engelsk lakrids der er hovedtema. Meget fyldig og delikat stout. Bryggeriet anbefaler den til haresteg. Jeg har aldrig smagt hare, men formentlig vil den passe fint.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Jeg er først og fremmest glad for den anbefaling jeg fik her på Goodbeer.dk da jeg sidste sommer skulle en tur til Sønderjylland og besøge min søns spejder guppe på landslejren i Sønderborg. Turen blev nemlig også brugt til et Wellness ophold syd for grænsen hvor jeg kunne købe bl.a. denne delikate øl med hjem. Bock - og især doppelbock - har altid været en af mine favoritter. Bajuvator skuffer slet ikke og bekræfter kun at typen hører til blandt mine favoritter. Den har en fin aroma af karamel, nødder, mørk chokolade og brændt malt. Min medanmelder nævner hårdtbagt brunsviger, og nu er således at brunsviger hører til blandt mine yndlingskager (jeg kan så bedst lide hvis den brune farin løber og klister på fingrene - en god brunsviger skal spises med ske ledsaget af en god Café Latte). Sådan er vi så forskellige, men med Bajuvator tror jeg vi er meget enige. Varm og fyldig smag, grænsende til det røgede. Mørkt rugbrød, kandis og tørrede frugter. I eftersmagen finder jeg lidt gær, men ellers en fin humlet balance som dog er mest præget af maltsødme. Det er en dejlig og velsmagende doppelbock og jeg længes allerede til mit næste besøg i Tyskland, så jeg kan proviantere den igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 163 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10877 Anmeldelser af 193654 øl fra 244 lande og 11019 bryggerier. Billeder: 76693


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!