powered by goodbeer.dk
1740 Ølanmeldelser
Side 1 af 174 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot nougatfarvet og tæt skumkrone. Meget lækker aroma af vaniljesukker og fyldig chokolade. Smagen domineres af mørk chokolade, men også vanilje, mørk karamel og lidt kaffe. Mundfylden er cremet og lækker og senere i smagsforløbet støder man på lidt espresso kaffe, karamel og smagen af friskbagte brownies. Karboneringen er meget lav og den har tung og lang eftersmag af chokoladenoter og ristet malt. Den hører den til dens søde blandt stout, men det er lækker og smagsfuld stout som vil egne sig elegant til desserter. Jeg er meget begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende stabilt skum og skøn aroma af lidt humle, sød frugtig malt og karamel. Fylden er tyk og let cremet med en karbonering der prikker lidt som mousserende vin. Smagen er mest karamel med lidt bitter kant fra humlen. Den har ikke de typiske frugtnuancer som mange andre Barley Wine, men har nærmere en lidt syrlig bagside der kan minde om grønne æbler. Dertil kommer en mere markant humlet bitterhed som også adskiller sig meget fra andre øl af denne type. Karamel og lidt sød sirup afslutter fint dens humlede bitterhed. En lidt anderledes Barley Wine uden den velkendte fulde smag af tørrede frugter. Her spilles på lidt andre tangenter, og det er faktisk rimeligt vellykket. Alkoholen er godt af vejen i smagen, men ulmer i baggrunden med sin varmende fornemmelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Meget lidt skum på denne IIPA, men det skyldes sikkert dens høje alkoholprocent på hele 12%. Både aroma og smag er tung og fyldt med tropisk frugt, såsom fesken, ananas, mango, passionsfrugt, bitter appelsinskal og citrusfrugter. Den har en fantastisk fyldighed med potent og elegante smagsnuancer som er vedvarende til det næsten uendelige. Bestemt ikke en øl der kan anbefales til humlefølsomme ganer, men er man IPA-freak vil man nok elske den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende hvedeøl med aroma af lidt gær og frisk korn. Smagen varierer over lidt lyst brød, meget få noter af moden banan og ellers en frisk maltsød smag af frisk korn. Den er endvidere let humlet og har en lang eftersmag i fin balance mellem humle og malt. Som tysk Hefe er den nok lidt udenfor standard hvad angår fyldighed, men i sommervarmen er den acceptabel og læskende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden/gul
Anmeldt af Teejay
Let skumkrone som hurtigt synker. Den har hvedeøllets typiske aroma af frisk korn og lyst brød. Smagen er blid af frisk korn, lyst brød og en let syrlig frugtsmag af citrus og ananas. Meget lidt humle i eftersmagen, men helheden er en dejlig hvedeøl som er delikat og læskende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Smuk ufiltreret gylden pilsner med fint vedvarende skum. Aroma er frisk korn og lidt humle. Smagen er let syrlig af citrus, men også en elegant og let karamelmalt kan smages. Let behagelig humlet bitterhed som står i elegant balance til maltsiden gør denne pilsner til en dejlg læskende øl i sommervarmen. Eftersmagen er lang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
Hvid vedvarende skumkrone. Aromaen er tydeligt præget af gær, lidt hvedemalt og let frugt. Smagen er let karamelmaltet og har lidt af hvedemaltens smag af frisk korn. Endvidere smager den lidt sødt i form af friske sommerbær i form af ribs og stikkelsbær. Lidt honning sødme præger afslutningen og det er en noget sød øl i forhold til andre blond ales jeg har smagt. Humlen er moderat og giver en fornuftig balance til dens sødelige indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot hvid skumkrone og en dejlig aroma af karamelmalt, let gær og blomstret aromahumle. Smagen har lidt sødt præg af honning, lyst brød og lidt karamel. Dertil kommer en blød karbonering som fastholder dens maltnuancer længe og afsluttes med en lidt for tpyen markeret humlebitterhed med let krydret islæt af blandt andet lidt sort peber. Eftersmagen er halvtør. Meget dejlig øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Denne pilsner har fint vedvarende skum, aroma af malt og lidt humle. Smagen er svagt karamelmaltet med en passende balance mellem humle og malt. Humlen er den klassiske tjekkiske Saaz med krydret bitterhed og lidt overtoner af blomst. Meget dejlig pilsnerøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og næste ingen aroma. Smagen er mørk karamel, hårdtristet malt og lidt engelsk lakrids. Den er moderat humlet og har fin balance mellem maltsødme og bitterhed. Den er nok mest til den side og smagen af lakrids holder lang eftersmag i øllet. Generelt er Warpigs øl et stort hit hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 174 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11240 Anmeldelser af 214429 øl fra 246 lande og 11843 bryggerier. Billeder: 84587


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!