powered by goodbeer.dk
1555 Ølanmeldelser
Side 1 af 156 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg har netop tilbragt et par fridage i det nordtyske, og måtte desværre også stifte bekendtskab med Flensburger Pilsner, idet der ikke var mange andre ølvalg i området. Serveret som fadøl har den flot holdbar skumkrone og en fin aroma af bitterhumle. Smagen er en meget lille smule lyst brød og ellers en fornærmende mangel på maltsødme. Alt for hurtigt indtræder bitterhumlen med en besk og let kemisk smag af sæbe. Jeg kan ellers normalt godt lide rimelige mængder af de gode ædle humler, men når det kommer til humleekstrakt (som bryggeriet ikke ligger skjul på at denne pilsner er brygget med), så bliver det sjældent det samme. Især slet ikke når man brygger med forholdsvis stor humlemængde i en pilsner. Selvom jeg fik serveret en fadversion finder jeg en smule metallisk smag i eftersmagen, det plejer normalt mest at være i dåseøl man kan støde på metalsmag. Den kunne lige gå an som en kærkommen tørstslukker efter en lang køretur, men bestemt ikke en øl der kunne få mig til at blive hængende i baren. Så efter aftensmaden stod godnatdrinken på Gin/Tonic (det stensikre valg når alt andet ikke virker).
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende hvidt skum og en fin aroma af lyst brød, hø og udefinerbare krydderier. Den har desværre den her lidt ubeskrivelige syntetiske aroma som minder lidt om sæbevand eller sur karklud. Hvad det helt præcist kan være ved jeg ikke, men jeg har før oplevet det i industriøl, så det er formentlig noget med maltekstrakt. Smagen er heldigvis foruden og har god karamelmaltet smag med lidt smag af ristet lyst brød og meget lidt snert af hasselnød. Den samlede maltkarakter er fin og har stor fylde og det er næsten ved at blive for tungt og maltsødt, da en svag sødme af honning bærer den over i en tilpas humlet bitterhed der sætter fint kant for malten. Om det er Tettnanger humlens kendte smag af krydderier der også præger aromaen ved jeg ikke helt, men det kunnne meget vel være tilfældet. Smagsmæssigt er den i hver fald helt i orden, men set i forhold til mange andre tyske pilsnere er den under middel. Sammenlignet med danske pilsnere er den langt over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Naturligvis købte jeg to flasker da jeg skulle finde en gave til Paulaner i anledning af vores møde på ølfestivalen i 2016. Jeg modtog også en fornem gave fra Paulaner, som han har haft langtidslagret til mig i hele 5 år. Han venter sikkert spændt på min anmeldelse, men kommer nok til at vente lidt endnu. Den bliver nemlig gemt endnu og hvad der er for en øl synes jeg indtil videre skal blive imellem Paulaner og mig. Jeg lovede Paulaner at han skulle være førsteanmelder af denne Caractére Rouge fra Rodenbach, og det kom til at holde stik, formentlig fordi der kun er lavet 700 flasker så den er ikke så udbredt i butikkerne. Nu er det jo temmelig svært at tilføje noget nyt som Paulaner ikke allerede har opfanget i hans glimrende anmeldelse, så min anmeldelse bliver nok sikkert kun en omskrivning af Paulaners anmeldelse. Det er en frugtøl med tydelig smag og aroma af kirsebær, tranebær og hindbær. Den er syrlig og vinøs, men har i slutningen også en blid nænsom sødme, som jeg mest fornemmer må stamme fra hindbærrene. Egetræslagringen tilsætter den lidt træ- og muldagtige smag som man bedst kender fra fadlagrede vine. For en ikke-ølkender vil man nok mest tro at det er vin og ikke øl, men for en ølkender der tør give sig i kast med de lidt mere specielle og eksperimenterende øl, vil man hurtigt opdage at dette er en frugtøl brygget af de bedste råvarer og af en kyndig brygger der ikke er gået på kompromis med det endelige resultat. Paulaner mener den er topklasse og det vil jeg gerne tilslutte mig. Syligheden er til at smage, men jeg tror netop også at det års tid den har stået lagret har bidraget positivt til eftersmagens runde og blide syre hvor også frugtsødmen får rum og gør helheden perfekt. Nu hvor både Paulaner og jeg selv er blevet positivt overrasket over denne øl kan jeg vist godt røbe at jeg prøvede at finde noget tysk øl som Paulaner ikke havde smagt før. Det var selvfølgelig umuligt, så istedet belsuttede jeg at give ham noget øl som jeg vidste ikke lå indenfor hans normale smagspræferencer. At jeg så er heldig at falde over en perle blandt frugtøl er vist bare mit held. Pointmæssigt er jeg et sted mellem 9 og 9½ glas. Det bliver til de 9½ glas, for jeg har nemlig hele flasken for mig selv. Hehe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Jeg vil da også gerne byde Sarek varmt velkommen tilbage på Goodbeer.dk. Ligesom Paulaner har jeg også savnet Sarek's gode og indlevende anmeldelser, så jeg håber at kunne læse mange flere af hans anmeldelser i fremtiden. Jeg ved at Sarek har stor passion for bl.a. bockøl og jeg har altid benyttet mig af Sarek's anmeldelser til mine egne ølvalg. For hvis han kan lide en øl er der stor sandsynlighed for at jeg også kan lide den. Jeg går stadig i den tro at bockøl er min favorit øltype, men statitisk set ligger doppelbock som nr. 16 på min liste over hvilke øltyper jeg har givet flest point. Så jeg må nok erkende at typer som Quadrupel, Imperial Stout og Imperial IPA blandt flere andre øltyper overgår min kærlighed til bockøl. Men jeg elsker stadig en god bockøl og derfor stadig anser den for min favorit ændrer sig ikke, måske har jeg bare endnu ikke fundet den helt rigtige. Denne gang har Sarek også ret. Jeg vil ikke give mig udi i flaskestørrelser og priser, for det har Sarek allerede gjort fortrinligt, men indholdet er ikke helt som forventet af en fuldblods bockøl. Skummet er sparsomt og forsvinder efter kort tid. Karbonisering er tilpas, hvilket giver god mundfylde og langvarig eftersmag. Jeg har tidligere omtalt at bockøl skal være 'sprødt'. Men den fortolkning mener jeg at en bock skal have mere af alt (malt, styrke og moderat humle). Uden at være kønsdiskriminerende skal en bock have nosser. Bockøl er herreøl, det stærkeste og bedste der lanceres under Reinheitsgebotet. Derfor skal der ikke spares på de ingredienser der danner bockøl med nosser. Det gør brændt sukker ikke, det kan allerhøjest bidrage til alkoholstyrken, men giver ikke bocken den karakter og fylde som den skal have. Humlebitterheden er sådan set på plads i denne bock, men den er generelt for sød og mangler ægte maltkarakter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rødbrun/sort
Anmeldt af Teejay
Skummet er let cremet, vedvarende og groft. Aromaen er brændte malttoner med lidt mørk karamel. Det er en udmærket fyldig lager som minder mest om de tjekkiske mørke lagerøl hvor brændt malt overgår til mørk karamel, højt sødmeniveau som smager af farin og en næsten anonym humlet bitterhed. Tjekkiske mørke lagerøl synes jeg ofte får for meget præg af hvidtøl, og det er også tilfældet med denne. Jeg ved at mange lovpriser de tjekkiske mørke lagerøl, men jeg finder altså mere behag i de lidt mindre søde mørke lagerøl hvor man har anvendt en bitterhumle i anstændig mængde. Den topper bestemt ikke hos mig, men det kan selvfølgelig være at den ikke lige passer til årstiden. Måske ved juletid sammen med lidt klejner og andet julebag, mens resten af familien mæsker sig i den forfærdelige svenske julesuppe (læs Gløgg). Det tror jeg faktisk jeg vil gemme min anden flaske til, så hvis jeg har ret i min antagelse skriver jeg en genanmeldelse når familien samles til det traditionelle jule tam-tam hos min søster i December (sjovt nok!) og justerer mine glas hvis det er nødvendigt. Lige nu bliver det altså kun til knap middel karakter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Pisgul
Anmeldt af Teejay
Denne meget omtalte pilsner var en del af en ølgave som jeg fik af min fiskerven og hans kone i forbindelse med mit kobberbryllup fornylig. Det er fristende at kalde pilsnerens farve for pisgul, men den er nærmere gylden som en hver anden typisk pilsner. Skumkronen er grov og vedvarende og dens karbonisering ser ud til at være middel. Aromaen er lidt lyst brød med hurtigt overgang til Simcoe humlens typiske aroma af fyrrenåle og lime. Allerede her stiger min forventning på trods af denne pilsners noget specielle historie og dens oprindelse fra tusindvis af liter urin. Smagen er helt perfekt for en pilsner, dog læner den sig kraftigt op ad de amerikanske lagerøl på grund af humlebitterheden. Den starter fint med smag af lys karamelmalt, frisk korn, lyst brød og så banker humlebitterheden nænsomt på og åbner med fyrrenåle, lime og passionsfrugt. Simcoe er en fremragende humletype, som egner sig rigtig fint som både aroma- og bitterhumle, som tilfældet er i Pisner. Da jeg fik øllen i gave (jeg skal lige huske at rette en varm tak til Lykke og Gert her), så gik snakken selvfølgelig hurtigt på hvor vidt det er anstændigt og ligefrem muligt at brygge øl på malt der er gødet med menneske urin. Og her kommer vores dobbeltmoral i den grad til udtryk. Carlsberg fik chancen for at brygge Pisner, men sprang fra, uvist af hvilke grunde. Så overtog Nørrebro konceptet og nu hvor øllen er færdig har Roskilde Festival, som er tisleverandøren, valgt at den ikke skal være tilgængelig på festivalen alligevel. Tilbage står man så med en ellers glimrende pilsner som ingen tilsyneladende tør smage fordi den har en pisse ulækker historie. Det er da for mærkeligt at vi allesammen gerne vil være så grønne og miljøbevidste, kun købe økologisk og sortere vores affald, men kommer det til urin fra mennesker så vil vi ikke længere være med. Jeg tænker lidt på hvordan bondemanden gødede sine marker i gamle dage. Er det blevet bedre ved at oversprøjte afgrøderne med kemikalier? Jeg tænker også på den mediestorm som Mikkeller fik da han lancererede lorteøllen (Mikkeller Beer Geek Breakfast Veasel Edition) og hvordan samme mennesker gerne giver tusindvis af kroner for en lille portion kaffebønner af samme oprindelse. Det er da et dobbeltmoralsk samfund vi lever i, så de mennesker der ikke forstår helheden og kvaliteten bag ølbrygning må hellere holde sig til det sikre ølvalg fra Harboes. Jeg synes Pisner smager pissegodt! Basta!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
På Berliner Marcus Bräu serveres øl efter årstiden, men en af de faste øl som serveres året rundt er bryggeriets pilsner. Som gæst bliver man spurgt om man ønsker den filtrerede eller ufiltrerede version? Måske er det mig som ikke fatter en pind, men selvfølgelig skal man da bede om den ufiltrerede. Den er til gengæld også et godt valg til billige penge (halv liter koster i omegnen af 27 danske kroner). Serveringen tager lidt tid for den bliver skænket efter de rigtige principper hvor skummet får lov at dale før man påny skænker frisk øl oveni. Aromaen er frisk lyse maltnoter, lyst brød og lidt gær. Fyldigheden er let cremet og smagen er behagelig maltsød med blide toner af honning. Den er humlet med den ædle tyske aroma humle Tettnanger, som er kendt for sin lidt krydrede bitterhed. Dejlig lang og behagelig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Denne dunkel har flygtigt skum og en aroma af mørk og letristet karamelmalt. Smagen er karamel efterfulgt af en behagelig humlet eftersmag i fin balance. Efter lige at have nydt en fremragende Helles fra samme bryggeri, kan denne dunkel nemt virke lidt kedelig og anonym, men det er måske snarere fordi man som ølnyder har store forventninger når stedet Helles topper som den gjorde for mit vedkommende. Havde rækkefølgen af de to øl været omvendt var denne dunkel måske fået en lidt anden opmærksomhed fra min side. Fyldigheden er god, balancen er fin, men den tangerer ikke helt stedets friske Helles.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Velskænket fadøl med flot vedvarende skum. Aroma er lidt præget af gær samt lette noter af karamelmalt. Humlen dufter man ikke. Smagen er uovertruffen frisk med lidt smag af gær, let lys karamelmalt, strå samt en behagelig balanceret humlebtterhed. Den har lang fyldig eftersmag, men dens største karakter er vel nok friskheden som afslører at den kommer direkte fra stedets brygkælder og op i barens ølhaner. Fantastisk lækker helles som jeg helt gerne går langt for at smage igen hvis jeg havner i Berlin en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
God aroma af mørk karamel. Smagen er har ligeledes god karamelmaltet smag med god fylde. Dejlig tørstslukkende øl med god humlet eftersmag (Saaz?) der fint balancerer maltsødmen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 156 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10714 Anmeldelser af 186064 øl fra 244 lande og 10674 bryggerier. Billeder: 74123


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!