powered by goodbeer.dk
1764 Ølanmeldelser
Side 1 af 177 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og en behagelig aroma af let humle, rosmarin, hyben og lidt karamelmalt. Smagen er stort set samme som ovenstående, dog også med let citrus i eftersmagen. Humle og malt er fint balanceret og medvirker til en god fyldig smag. Ret tilfredsstillende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Groft vedvarende skum og en diset gylden farve afslører en ufiltreret Pale Ale med god aroma af frisk græs og lidt strå. Det er nok ikke den bedste dag for mig at anmelde øl, idet en let forkølelse har ramt mig, så duftesansen er delvist hæmmet. Jeg fornemmer at både aroma og smag hænger fint sammen og byder på lidt havre, citrus og frisk græs. Humlebitterheden er afbalanceret og giver plads til lidt lys karamel. Karboniseringen er middel og balancen mellem maltsødme og humlet bitterhed er også helt på plads. Måske er den lidt for citrus syrlig mod slutningen, men ellers er det en udemærket PA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset kobber
Anmeldt af Teejay
Dette er en IPA der grænser til en PA på grund af mangel på aroma- og bitterhumle. Den er begrænset på den måde at humlebitterheden er fraværende i forhold til hvad man forventer af IPA, men dog måske holder hvad der forventes af en PA. Aroma er lidt lyst brød, lidt karamel og lidt frisk korn. Humlebitterheden indskrænker sig til meget lidt grapefrugt, lidt passionsfrugt og meget lidt fyrrenåle. Karboniserigen er flad og fraværende, men den holder til gengæld en lang eftersmag, omend den bliver kedelig i længden. Det er ikke nogen sensation i min IPA-verden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange/gylden
Anmeldt af Teejay
Denne øl har jeg købt i Flensburg tidligere på året, og jeg skal indrømme at det kun var nysgerrigheden på navnet Pepper Pils der drev mig til købet. Den er brygget som pilsner med sort og rød peber fra Nepal og Cambodia, og da jeg aldrig før har smagt en lignende kombination måtte jeg simpelthen have den med mig hjem. Aromaen er let maltet med en tydelig aroma af noget krydret. Smagen er peber som fornemmes allerede ved første tår, men lidt maltsødme i form af lys karamel når lige en markering før smagen af peber indtræder. Den er slet ikke pebret på en dominerende måde, men snarere diskret krydret med peber i overvægt så man slet ikke er i tvivl om dens navn. Til slut smager man en lille smule mango og grapefrugt i humlens bitre eftersmag, men det er peber der mest står tilbage i eftersmagen. Det er en meget spændende og sjælden oplevelse, men jeg ved ikke helt hvad jeg kan anbefale denne øl til. Nogen bestemt madret passer den ikke til, og som aperitif er den nok også for krydret. Jeg tror egentlig bare man skal prøve den - bare for at prøve.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Som pale ale er det ikke en øl der stikker af, hverken på aroma- eller smagsområdet. Den har fin aroma af lidt maltsødme og diskret humle. Smagen varierer over lidt karamelmalt og dernæst en diskret humlet bitterhed som sætter en udemærket balance mellen malt og bitterhed. Karboniseringen er blid og den afsætter lidt smag af lyst brød i maltsmagen samt lidt sødme af rørsukker. Bitterheden er diskret bitterhumlet uden nogen særlige nuancer. Den er godkendt som PA, men har ikke nogen særlig spændende smagsnuancer der trækker den op fra at være gennemsnitlig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Meget flot og vedvarende beige skumkrone. Aromaen er ristet malt med tydelige noter af mørk tørret frugt (rosin og sveske). Smagen er let brændt malt med sødlige noter af rosin, sveske og brun farin. Humlebitterheden er fremtrædende af frisk græs og fyrrenåle. Derefter kommer maltsødmen tilbage og byder ind med lette kaffenoter, mørk chokolade og lidt mørk karamel. I den tørre efteramag finder man lidt grapefrugt og til sammen er det en meget elegant og velbrygget India Black Ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Smuk og fyldig skumkrone og en behagelig aroma der dufter af lidt lyst rugbrød og tropiske frugter. Smagen er let sødlig maltet, hvor man bagerst i mundhulen fornemmer rugbrødsnoter. Den er også brygget med rugmalt, så hvis smagen af rugbrød havde været fraværende var jeg sikkert blevet en smule skuffet. Dens rugmaltede sødme holder ved i ca. 30 sekunder, hvorefter humlen kan smages i form af fyrrenåle, ananas, abrikos og en særlig lidt træagtig smag som kan sammenlignes lidt med fadlagring, dog uden at jeg har vished for at det har været tilfældet med denne IIPA. Eftersmagen er halvtør og holder længe, og mod slutningen fornemmes rugmaltens sødme påny og blander sig ligeledes med en fin og velafbalanceret smag af citrus. Alkoholen på 7.5% er måske ikke så voldsom i forhold til andre IIPA jeg har smagt, men den bidrager med en let varmende fornemmelse i mundhulen. IBU'en kender jeg ikke, men på grund af dens flotte balance i forhold til maltsødmen smager den ikke overdreven humlet. Den ville jeg gerne have delt med en ølkender der påstår ikke at bryde sig om IIPA, for jeg tror den ville være en øjenåbner for enhver med humlefobi. Selvfølgelig er jeg mest glad for at have den alene, for på en måde er den for god til deling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Denne IPA har kraftigt og fyldigt skum oven på en flot diset gylden øl. Aromaen er mest grapefrugt og lemon. Smagen er dejlig af både grape og lemon, men også lidt abrikos og passionsfrugt finder vej i baggrunden. Der er ikke rigtig nogen maltsødme at spore, men dens halvtørre bitterhed er ikke så fremherskende at den kun forbliver en bitter øl. Den har førnævntes frugter sødme i let grad og det gør den til en glimrende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Nebula er en IPA der bærer navnet NEIPA, også kendt som New England IPA. Jeg har haft svært ved at skelne mellem West Coast IPA og NEIPA, men er efterhånden kommet frem til at en NEIPA er brygget efter britiske traditioner og oftest er ufiltreret, cremet i mundfølelsen og med mindre humlet bïtter eftersmag. Gad vide om øltypen NEIPA forsøger at  genoplive den historiske IPA? Denne NEIPA er ufiltreret og har dejlig aroma af nyslået græs, lidt fyrrenåle og lidt citrus. Ret hurtigt kommer humlen på banen og bidrager med smag af mango, ribs og stikkelsbær som giver en tilpas syrlig balance til den ellers fine halvtørre eftersmag. Det er en meget velsmagende NEIPA, og jeg glæder mig til at smage flere af samme type, for som skrevet før er dette mit første bekendtskab med denne øltype.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Dette er en PA med meget kraftig og groft skum. Jeg kan kun anbefale at den hældes langsomt i glasset. Aromaen er humlet med noter af fyrrenåle, frisk græs og citrus. Smagen er en lille smule maltpræget, men ret hurtigt får den humlens nuancer af fyrrenåle, grapefrugt og frisk græs. Lidt sød appelsin markerer sig i eftersmagen og det er faktisk en meget glimrende Pale Ale, som jeg tror egner sig godt til et varieret ostebord. Dens IBU er lige på kanten til en IPA, men den holder lige distancen og forbliver en smagsfuld øl med fokus på humlen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 177 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11327 Anmeldelser af 219034 øl fra 246 lande og 11988 bryggerier. Billeder: 85889


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!