powered by goodbeer.dk
1700 Ølanmeldelser
Side 1 af 170 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Teejay
Ja, gad vidst om man opnår samme resultat ved at gemme sin Aventinus i 3-4 år i et mørkt skab, som Paulaner spørger om afslutningsvis i sin anmeldelse af denne øl? Jeg tror det næppe. Ligesom Paulaner synes jeg også at milepælene skal markeres med noget særligt. Jeg har har nu efter ca, 13 år som ølanmelder på Goodber.dk nået til endnu en milepæl, nemlig anmeldelse nr. 1700. Det er måske alt for få anmeldelser vil nogle måske mene, men til gengæld fra ølanmelderne på nogle af de 'store' ølsites handler Goodbeer.dk om personlighed og passion og så tager det bare lidt længere tid at komme på top 10. Min Tap 6 Unser Vintage fra 2012 har jeg gemt mørkt og køligt i ca. 2 år og fra start vidste jeg at den skulle have en særlig plads i mit repetoire. Spændt løsnede jeg det lilla bånd og pakkede den ud af det lysebrune papir. Flasken og etiketten ser ud som alle andre øl, men på forhånd vidste jeg at der ventede noget særligt. Til stor nydelse foran pejsen står der på anden hjemmeside for ølanmeldere, og det bifalder jeg gerne. Jeg må nøjes med centralvame, men tænder dog et stearinlys for at komme i rette stemning. Skumkronen er svag, men aromaen sætter forventningerne i højgear. Dejlig aroma af mørk karamel og mørk chokolade blandet med hårdtristet malt højner forventningerne til smagen. Smagsmæssigt er det en næsten guddommelig kombination af vanilje, rugbrød , hvedemalt, moden banan og karamel. Som bismag fornemmes lyst brød, kanel og kandiserede tørrede frugter (svesker og rosin). Det er så absolut noget af det bedste øl der findes i verden så toppoint gives hermed.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1700
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kastajne
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende ale med fin aroma af hårdt ristet malt. Smagen er maltsød med noter af karamel, rosin, svesker og tørrede bærfrugter. Mundfylden er tyk, cremet, god og fyldig. Man smager knap nok dens styrke på 9.4% alk. I etfersmagen, som er delvist humlet, finder man en spændende krydret smag af kanel, nelliker og brændt malt blandet med små doser af citrusfrugt. Den har endvidere en blød og meget velafbalanceret karbonering som sætter alle smagselementerne i fokus. Meget velbrygget og fin juleøl som vil passe perfekt til enhver julefrokost. Dog skal man nok være lidt påpasselig med hensyn styrken hvis man også vil have en akvavit til maden og samtidig holde sig oprejst til osten!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget svær øl at beskrive. Den er flot gylden-orange med sporadisk skum og en en syrlig aroma. Smagen er ikke så sur som forventet, snarere noget i retning af en Berliner Weisse. Den har fine nuancer af grapefrutit, citronskal og lidt hyldeblomst. Humlebitterhed er totalt fraværende, og det skal den sådan også være i en Geuze. Mod slutningen nærmer den sig en æblecider brygget med syrlige grønne æbler med en tilpas indgang til sødme i form af modne sommerbær. En elegant og meget velsmagende Geuze, som er både tørstslukkende og inspirerende for øltypen. Jeg har ikke smagt mange Geuze, men gør det bestemt gerne igen efter at have smagt denne. Min version er brygget og tappet i 2017, og jeg ved ikke helt om 2 års lagring har betydet så meget for helheden. Den er i hvert fald godkendt som en god delikat øl hos mig. Den sidste halvdel tilføjer jeg lidt sukker og laver derved en Faro efter belgisk forbillede. Det rykker ikke vildt ved den totale oplevelse, men derimod bliver den heller ikke kedeligere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Meget forfriskende witbier med aroma og smag af hyldeblomst, lemon, citrusfrugter, gær og hvedemalt. Let syrlig smag dominerer hele smagssprektret og det en klassisk Wit med tydelig anstrøg af førnævnte elementer. Perfekt sommerøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig og velsmagende stout med aroma og smag af kaffe, kakaobønner samt et let strejf af vanilje. Den smager mest til den søde side, men lidt brændt maltkarakter giver den mod slutningen en fornuftig balance. At den er alkoholfri betyder ikke at den er kedelig. Den mangler måske lidt fylde og robusthed i forhold til de alkoholtunge stout, men holder alligevel et fint niveau for typen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Teejay
Sødlig og alkoholpræget aroma af ubestemmelige bær og krydderier. Skummet er svagt og øllen er forholdsvis tyk og fyldig. Smagen er lidt for sød til min smag, men efter lidt tilvænning kan man smage tørrede frugter som rosin, svesker og figen. Lidt nødder blander sig mod eftersmagen, som er halvtør med stærk alkoholpræg. Delvist humlet eftersmag sætter den i bedre relief og tager toppen af den farinagtige sødme, men fortsat er det en megt sød øl. En smule ubestemmelig krydderi i eftersmagen redder den lige præcis fra kvalme, men det er stadig en øl der efter min mening har alt for høj og kunstig sødme. Langtidslagring tror jeg ikke vil bidrage positivt. Jeg ved godt at en Barley Wine skal have en vis portion sødme, men her bliver det lidt for meget. Jeg er ikke vildt begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Amarillo er klart en af mine ynglingshumler. Denne svenske PA er brygget med Amarillo og Citra og byder på en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Den har begrænset skumkrone, men en lækker og indbydende aroma af citrus, mango og ananas. Malten er en blanding af pilsner- og karamelmalt og giver den en fornuftigt og velsmagende sødme i begyndelsen. Ananas, mango og let citrus præger smagen uden at overtage helheden. Meget frisk og forfriskende PA som bare smager fantastisk godt hele vejen gennem smagssprektret. En PA som man kun kan blive glad af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Teejay
Flot diset øl med moderat skumkrone. Aromaen er malt, lyst brød, milde sommerblomster og lidt krydderi (måske oregano og basilikum). Smagen er let karamel maltet med sødlige indtryk af frisk lyst brød og en krydret smag af lette friske krydderurter, herunder let smag af peber. Humlebitterheden er afdæmpet og giver pasende rum for dens andre dejlige og let krydrede nuancer. Sarurt har jeg vist aldrig smagt før, så den smag kan jeg ikke helt genkende i øllet. Karboniseringen er blid og behagelig og det er en semi-mørk ale som smager fint og som jeg gerne smager igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Svagt skummende pilsner med let aroma af bygmalt. Det er en helt gennemsnits pilsner uden særlige karakterer, men en behagelig og velsmagende øl som sikkert vil høste mere ros hvis den blev nydt under Cypriotiske himmelstrøg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Spinkel skumkrone. Smagen er noget sød i forhold til de almene mørke lagerøl. Først rammer smagen af møre chokolade der langsomt overgår til kakaobønner og kaffe. I smagen findes også lidt honning og noter af rugbrød. Let humlebitterhed holder eftersmagen længe. Delikat og velsmagende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 170 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11111 Anmeldelser af 209534 øl fra 245 lande og 11734 bryggerier. Billeder: 82784


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!