powered by goodbeer.dk
269 Ølanmeldelser
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: karamelbrun
Anmeldt af Paulaner
70 års fødselsdagen blev så afsluttet med en god gammeldaws middag på Den Lille Kro i Aarhus. Her blev de øvrige øl så suppleret med en yderligere krydret karamelduftende Brown Ale med tydelige belgiske elementer. Blødt karboniseret med fine brune karameltoner, et lækkert skud ølgær og et strejf af chokolade - sekunderet af en blid velafbalanceret aromahumle og et tydeligt islæt af bitre røde bær – Tørrede tranebær tipper jeg. Et spændende, bitterkrydret og lidt anderledes islæt i en Brown Ale, der gav humlen en ekstra dimension som kontrast til sødmen. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød med en krydret maltet frugtig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Cistercienser med den salige fordrukne munk på foretiketten frister med et flot beige højt skum og en lækker krydret ristet sødlig duft. Typen er belgisk Dubbel, og som sådan rammer den skive fortrindeligt. Her er kraftige toner af brun karamel, kandis, lidt mørk tørret frugt, rund ølgær plus et islæt af koriander, der fuldender det belgiske touch. Alkohollen giver en god vinøs varme uden at stikke ud som skarphed. Humlingen er veldoseret, blid og aromatisk, og mundfølelsen er sødlig, rund og middelfyldig til fyldig. Rigtig god danskbrygget belgier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, en let sødelig duft, en smag der er sødlig, og med en let brændt hed
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gyldenbrun
Anmeldt af Paulaner
Honninghumlet duft under det kraftige cremede utroligt holdbare hvide skum. Smagen skuffede dog i forhold til Gregorius i den helt nye flaske, jeg smagte for nogle år siden, idet den ganske vist runde aromatiske men også ret så skarpe og bitre humleside virkede for bastant i forhold til maltens blide toner af karamel, gær, orange og blomsterhonning. Øllet gjorde dog et ganske andet indtryk i det vellagrede eksemplar, som jeg smagte her for nyligt, der rundede relativt tørt af i sin humlede afslutning, der efter at havde ligget et par år spillede fint, lækkert og fyldigt sammen i sin afbalancering af de lækre maltnuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af reneac
En mørk double der minder lidt om en sød brown ale, den har lidt humle i smagen men mest er der en dominerend sødme

reneac's ølanmeldelse nr. 900
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af reneac
smager dejligt har en let brænt note og en kraftig smag af farin, og alkohol der bakker pænt op. og 4 stk 20 kr i aldi er årets kup
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Flot højt lyst brunt skum og ristet chokoladepræget duft. Smagen er fuldfed og meget velafbalanceret med malttoner af mørk chokolade, brun karamel, gær og ristet malt. Humlingen tilføjer beherskede citrusnoter, en lille skarp kant og en anelse lakrids i afslutningen. Mundfølelsen er fyldig med en fin sødme i en flødepræget rund struktur. Dejlig Dubbel som har det hele.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Duft af brændt malt under et svampet pænt medium varigt beige skum, der hænger i fine gardiner på glassets sider. Men derefter stopper jeg med roserne. Steenbrugge Dubbel Bruin er ikke dårlig men meget enstonig i sine brændte indtryk med nuancer, der domineres af stærk kaffe og en anelse mørk chokolade i en let flødeagtig halvtør mundfølelse. Humlingen er sådan set velafstemt men også ret nuanceforladt og rent ud sagt kedelig. Trængslen på toppen af den belgiske Dubbel fx Westmalle, Corsendonk og Achel Extra Bruin er for stor til, at denne kan trænge sig på. Umiddelbart er fx den hollandske La Trappe Dubbel, som ofte fås for kr. 30 for 75 cl.  i COOP et langt bedre kvalitativt køb. Det er altså for en del alternativernes kvaliteter, der rykker Steenbrugge Dubbel Bruin ned på de små 7 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Pænt nøddebrunt skum og lækker frugtig karamelduft. Den lækre mørkebrune karamel går igen som dominans i smagen, der i Waterloo Double Dark har masser af vanilje, kaffe, gær og så ikke at forglemme fed rund frugt i form af en saftig svesketone. Denne Double har en hel del af den gode belgiske Bock i sig. Waterloo Double Dark er meget lettilgængelig, smørrund og sødlig til sød i sit udtryk. Alle de lækre indtryk afbalanceres af en pikant aromatisk humling. Enkel i sit udtryk, men enkelhed kan også gøre det godt til det næsten sublime.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar lysebrun
Anmeldt af Paulaner
 Hastigt svindende beige skum og lidt karamelpræget humlet duft. Smagen afslører straks en noget anderledes belgisk Dubbel. Paletten er lidt mere smal end sædvanlig i Postel Dobbel, men den er god og velafstemt. Essensen er mørk karamel med en anelse banantoner og en smule syrlighed. Hovedindtrykket er mod typens sædvane ret tørt og lidt mere end sædvanligt humlet. Øllet er blidt og eftertænksomt og udfolder sig efterhånden, som det tempereres og alle indtryk spiller sammen i en fin balance. Den sødlige mørke karamel følger humlekrydderiet til dørs i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 27 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!