powered by goodbeer.dk
9 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørke brun
Anmeldt af reneac
En dejlig juleøl, man er ikke i tvivl om det er jule da smagen af jul er til sted, men det tager heller ikke overhånd, som i mange jule øl der er med alt for meget kryderier her er det godt afstem og en dejlig humle profil til at støtte op
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Dette er en dejlig Quadrupel som er afdæmpet smagsmæssigt i forhold til andre tilsvarende af typen. Den har fin aroma af mørk karamel og tørret frugt. Smagen er dejlig af mørk karamel, rosin og sveske, lidt anis og abrikos. Alkoholen er tilstede mod slutningen, men også en behagelig gærsmag fremkommer og alkoholen får derfor aldrig rigtig fat og bliver dominerende. Julens ingrediens må være den afsluttende smag af appelsin og appelsinskal. Meget velsmagende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
smagt sidst på en aften så husker den ikke så godt men deres hus gær mager kraftigt igenem det er Brettanomyces og det bliver hurtigt for meget
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
husk den ikke så godt sidst på festival, men en frisk vesion af deres mest kende øl fly me to the moon, tilsat en masse solbær, som gør den meget fyldig og frisk 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
syrlig men frisk smag, grumset udsende og lidt grumset smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Teejay
Meget smuk skummende tripel med lidt syrlig aroma som tydeligvis stammer fra Brett (Brettanomyces gæren, som traditionelt dufter lidt af hengemt stald). Smagen er sød af appelsin og citrus. Fylden er stor og velsmagende. Brett giver denne tripel en velfortjent syrlig smag som måske er lidt særegen for typen, men abstraherer lidt fra den gængse opfattelse af en tripel og gør den elegant og nytænkende. Alkoholen smager måske lidt for meget igennem og man fornemmer klart en øl som tilhører den stærke klasse. Karboneringen er blød og dæmper dens skarphed på en behagelig måde, så alt i alt anser jeg det for at være en velsmagende og dejlig tripel som jeg gerne smager igen. Anvendelsen af Brett finder jeg behagelig - det giver nyt liv og innovation i en ellers gennemtærsket øltype og jeg finder det dejligt med lidt fornyelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Total Eclipse er en kulsort oatmeal stout med stor nougatbrun og vedvarende skumkrone. Faktisk fylder skummet ca. 2/3 af mit glas, og det synker kun langsomt og forbliver længe tykt og fyldigt i glasset. Dermed frigiver stouten ikke så mange aromaer, men mørk chokolade og kaffe undgår man ikke at bemærke. Smagen er chokolade iblandet gode kaffenoter på en maltet baggrund af mættende havre. Skummet, som slet ikke vil slippe denne stout, lægger sig cremet og fyldigt i mundhulen og smager af kaffe, chokolade og et lidt sødt islæt som kan minde om marcipan. Den er blødt karboneret og det bidrager til en stout som giver fuldt blus på hele smagsspekret, hvor intet pakkes ind i en prikkende kulsyre. Den skal hældes meget forsigtigt op, for skumkronen overtager hurtigt og er helt ustyrlig hvis man hælder for hurtigt. Mod slutningen af smagen træder en god humlet bitterhed ind, og jeg synes det er rart at møde en stout der også tør have humle i rigelige mængder. IBU-værdien kender jeg ikke, men den ligger tilsyneladende på den gavmilde side af hvad man forventer af en stout. Dermed bliver det hele ikke så tungt og fyldigt som mange stouts ellers er kendt for. Humletypen er ikke deklareret på etiketten, men mit gæt er Cascade/Amarillo. Muligvis tager jeg fejl, men i hvert fald er jeg overbevist om at der er anvendt en eller flere af de smagsfulde amerikanske humletyper i denne stout. Det sætter en rigtig god finale for en tung stout at have en god humlet afslutning, selvom der ikke er tradition for det i de fleste stouttyper. Gonzo fra Flying Dog Brewery har næsten samme humlede bitterhed som denne, men Total Eclipse har dog havremalten til forskel og det giver altså en lidt anderledes oplevelse. Alkoholmæssigt hører den til i den stærke ende, men de 8.8% er godt gemt blandt kaffe- og chokoladenoter så den sprittede prikken der nogle gange følger med stærkere øl er helt neutraliseret her. Skumkronen står stadig stabilt i mit glas, og faktisk kunne skummet spises med en teske. Jeg tænker lige et spændende eksperiment: En dessert med hjemmebagt chokoladekage ledsaget af en kugle hjemmelavet vaniljeis som på toppen har et lag ølskum fra en Total Eclipse, som selvfølgelig med fordel kan serveres til desserten. Jeg tror det kunne være elegant. Den sidste ophældning fra flasken var tyk og grødet og det sikkert fordi stouten er ufiltreret. Kaffenoterne slår især igennem med bundfaldet og det finder jeg temmelig lækkert. Jeg ved ikke helt hvor mange danske bryggerier der brygger en fuldblods havrestout (det er sikkert kun ganske få), men denne her tror jeg godt jeg tør udråbe som den bedste danske af slagsen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En fin sødme uden det helt vilde humle. Frisk frugtsmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
8,6 % smagen er præget af julekryderier, men uden det helt tager over en dejlig juleøl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!