powered by goodbeer.dk
10350 Ølanmeldelser
Side 1 af 1035 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret honningmaltet duft. Smagen er præget af lys karamel og lidt honningtoner, men den høje alkoholprocent sætter også sit præg med en lidt sprittet tone der går i et sammen med den aromatiske humling. Her havde en procent mindre i oktanen klædt øllet lidt bedre og givet de øvrige nuancer bedre udfoldelse. Som resultatet er her virker øllet lidt uafbalanceret og gør sig faktisk bedst som Maibock ved køleskabstemperatur.  Typens for mig bedste bud - Andechs Bergbock Hell - har den samme alkoholskarphed men til gengæld modsvares denne her af flere og langt kraftigere nuancer, som samlet set giver en perfekt helstøbt helhed. Derfor må Nobertus nøjes med 7, mens Andechs scorer 9 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt flygtigt skum og let duft af humle og græs plus en pikant note af melon. Smagen er ren industriel discount og præget af billige råvarer og en ekstraktpræget enstonig humling. Melonen, som ikke spores ret meget i smagen, redder den lige over niveauet af den danske Slots. Som tørstslukker til venstre hånd i yderste nød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Denne øl (og min forrige anmeldelse) er øl jeg købte i forbindelse med en forretningsrejse i Wiens lufthavn tidligere på året. Holdbarhedsdatoen fortæller mig at det er på tide jeg får dem smagt. Faktisk er øllet udløbet af dato for 2 uger siden og det er måske årsagen til den kraftige skumudvikling. Den har en fin aroma af humle og en dejlig smag af lidt malt med noter af modne pærer, modne bærfrugter og ananas. Endvidere smager den lidt ubestemmeligt krydret og har halvtør eftersmag som i helheden gør den til en dejlig og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget prægtig og vedvarende skumkrone der hurtigt fylder glasset med 50% skum. Det slører selvfølgelig aromaen, som kun omfatter lidt lys karamel samt lidt humlet duft. Smagen er maltsød med lys karamel i front samt lidt friskbagt lyst brød. Endvidere har den et friskt præg af citrus og lemon før en behagelig frisk humlet bitterhed balancerer øllen på fin vis. Det er en dejlig Vienna/Classic som er over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Frugtig krydret duft af hvedemalt under det fyldige beige skum signalerer hvedebock. En saftig varmende sag med masser af banan, koriander, syrlighed og lys karamel i den gode lækre bayerske stil. I smag er den lidt i retning af Weihenstephans Vitus - altså i den lyse ende af Weissenbock skalaen. Her er masser af nuancer, god mundfylde og et flot cremet skum. Vitus højde når den ikke, men en lille smule mindre kan bestemt også gøre det. Herlig overraskelse at falde for i baren her i den sicilianske eftersommer på 22 grader her en stille aftenstund, mens det nærmer sig midnat. Ja, og månen har den farve, måner skal have og skinner krystalklart på nattehimlen over hotelterrassen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skumkrone og en god aroma af chokolade og kaffe. Smagen har tydelig mørk chokolade, kaffe- og rugbrødsnoter. Den er moderat humlet og har stor fyldighed med god balance mellem malt og humle. En dejlig og ikke for tung stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset rav
Anmeldt af reneac
en ipa, der dufter meget af blomster, og har en frisk balanceret humle smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
en mild ale, der er en fyldig ale med dejlig rund smag, der er meget smag, der er noter af kaffe og chokolade og en stor spænde vide i smagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Syrligsød humlet duft og hvidt medium skum. En fyldig, syrlig og frugtig (citrus og melon) Triple med en middel sødme og en for typen relativ markant bredspektret bitteraromatisk humling. Karboniseringen er frisk og de høje procenter mærkes primært som fylde og varme. Hverken etiketten eller denne øl er til at stå for - man napper gerne nummer 2.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet let brændt maltet duft. I smagen udfolder sig en fuldblods Doppelbock: rund med smag af mørk sirup nybagt rugbrød, chokolade, ristede nødder og kandis. Kort sagt alt hvad der hører sig til en Perfekt bayersk Doppelbock. Mundfølelsen er varmende og sødlig til sød med en let brændt næsten røget tone afsluttet af en let bitter aromatisk humling. Lige ud ad landevejen i typen? Ja, men du kører i Porsche ad margueriteruten i strålende sommersol. Helstøbt så brillerne dugger og varmen breder sig helt ud i tæerne. Javist lige under de allerstørste Andechs, Weihenstephan og Ayinger men rigelig stor til at være fremragende i sin type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1035 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11262 Anmeldelser af 215486 øl fra 246 lande og 11869 bryggerier. Billeder: 84839


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!