powered by goodbeer.dk
10898 Ølanmeldelser
Side 1 af 1090 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: dybrød
Anmeldt af Paulaner
Min interesse for det sure øl blev vakt for en del år siden, men den var ikke just kærligheden ved første blik mht. Rodenbach Grand Cru. Med tiden slog den dog igennem med Petrus Aged Red, Rodenbachs andre øl og Kasteel. Duchesse de Bourgogne husker jeg også som en af de gode. Her i denne chokolade og kirsebærvariant falder det røde skum ret hurtigt, mens den lækre dybrøde farve og kirsebærduften forbliver. Frugten og den veltilpassede syre er dens store force og bærsmagen er den mest intense, som jeg endnu har mødt her. Sødmen er velafbalanceret i forhold til syren og den svage humling og det traditionelle sure belgiske grundøl sætter også et fint spor. Til gengæld er jeg ikke vildt begejstret for chokoladen, der hos mig også giver fylde og afrunding, men desværre også efterlader en kendelig fad svag fedtet smag af marabou mælkechokolade på smagsløgene fra først til sidst. Bitter mørk kakaobønnemættet chokolade havde for mig passet bedre ind i helheden. Ærgerligt for den lækre frugt, der også har fine mandel og marcipantoner. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Her er der ikke så meget at tilføje. Navnet alene afslører alt hvad denne øl byder på, nemlig hindbær og lakrids. Lagerøllet under det hele er svær at smage for det er hindbær og lakrids i rigelige mængder der sætter hovedtemaet her. Begge dele er flot i balance hvor hverken hindbær eller lakrids får overtaget. Samtidig er de to ingredienser nærmest som skabt for hinanden og går i en perfekt symbiose som skaber en meget spændende og anderledes lager med halvtør eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Dejlig blended Gueuze med lokkende aroma af abrikos. Smagen bærer tydlig præg af egetræslagring som giver en vinøs fyldighed med lidt smag af egetræ. Den har en fin og fyldig smag af ananas som tilføjer sødmen og lidt sure abrikoser som tilføjer syrligheden. Lidt hvedemalt og lyst brød fornemmes mod slutningen og i eftersmagen lidt grape og nogle udefinerbare krydderurter. En meget kompleks Gueuze som smager dejligt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Meget flot nougatfarvet skumkrone og en tydelig aroma af flødekaramel. Smagen er en meget vellykket balance mellem lyse flødekarameller med stor sødme som afstemmes fint af mørk bitter chokolade og lidt salt. Den har en let humlet eftersmag som fastholder dens karamelsmag længe efter sidste tår, og i eftersmagen har den også lidt vanilje. Det er helt sikkert en dessert i flydende form og hvis jeg en dag finder den i en ølbutik skal den helt bestemt med hjem så den kan blive genanmeldt. Jeg er ret sikker på at den har flere spændende nuancer end hvad man når at finde i de 10 cl som jeg blev præsenteret for på ølfestivalen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Vedvarende lysebrunt skum og en elegant aroma af god kaffe. Smagen har lidt mørk karamel i begyndelsen og jeg synes også at ane lidt mørk chokolade inden kaffen smager igennem overtager smagsindtrykket. Kaffesmagen er god og rund og har slet ikke den syre som mange kaffearter her. Den har cremet mundfylde og lægger en blid og velsmagende eftersmag af kaffe som varer ved længe. Rigtig godt bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Flot gylden PA med god aroma af citrus og fyrrenåle. Smagen er lidt frisk korn i begyndelsen efterfulgt af citrus, fyrrenåle og lidt blomster i eftersmagen som er halvtør. Der er ikke rigtig nogle overraskelser i denne PA, men heller ingen brygfejl eller andre omstændigheder der kan påvirke den i særligt omfang. Det er såmænd blot en helt almindelig og typerigtig PA - og det da egentlig dejligt at nogle stadig kan og vil brygge 'old school'.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af kokos. Smagen er lidt gær, gode søde noter af moden appelsin samt masser af kokos. Det er en meget særegen tripel, men kokos og appelsin giver faktisk en ret god smag, så sammensætningen er helt perfekt. Som humle er der anvendt amerikansk Chinook som med sine noter af grape og fyrretræ afslutter smagsforløbet meget flot og bidrager med lang halvtør eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: The Black Monk er en mørk tripel med unik aroma af gær, hårdtristet malt og figner. Smagen er let brændt hårdtristet malt og mørk karamel. Endvidere byder den på en dejlig blanding af svesker, figner og lidt mørk chokolade. I eftersmagen kommer lidt gær i smagsforløbet som iøvrigt er balanceret på fin vis af en humle med lidt krydret islæt. Meget velsmagende og lækker tripel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun/Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Dejlig aroma af figen og mørk chokolade. Smagen er dyb og fyldig af både svesker, figen, dadler og andre tørrede frugter (måske lidt abrikos). Den er lidt olieret i sin fyldighed og mod slutningen har den en fin smag af mørk karamel, mere mørk chokolade og lidt kaffe. Alkoholen er ikke så gennemtrængende, men skjules lidt af en god humlet bitterhed der dog stadig fastholder dens tørrede frugter i eftersmagen. Ganske glimrende Barley Wine.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2022. Offwhite skum og syrlig frugtpræget duft. Smagen var lidt af en overraskelse, idet Rodenbachs forventede syrehug udeblev, og øllet foldede sig mere ud som en rund belgisk Tripel end Sour Ale. Jo der er et traditionelt men afdæmpet Rodenbach syrligt/surt frugtigt islæt med et strejf af kirsebær og andre syrlige røde bær. Men klangbunden er en særdeles velafstemt middelfyldig belgisk Tripel, der er aromatisk humlet med let sødlig gærfylde og et fint touch af vådt egetræ fra fadlagringen. Her er ingen kanter, som ret mange kan støde sig på, men derfor er Red Triple bestemt ikke kedelig. Den skjuler sine procenter forbilledligt og smager bare rigtig godt, og jeg kunne virkelige have ønsket mig en flaske med hjem fra ølfestivalen til en god fodboldkamp bland venner.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1090 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11827 Anmeldelser af 254862 øl fra 247 lande og 12634 bryggerier. Billeder: 97453


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!