powered by goodbeer.dk
10242 Ølanmeldelser
Side 1 af 1025 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Denne øl var øverst på min ønskeliste mht. en smagsprøve på Jelling Bryghus generalforsamlingen. Lidt senere på aftenen kom lejligheden. Mælkebøtte og hvedeøl er en original, men spøjs sammensætning, der dog ikke desto mindre er tro mod bryggeriets ønske om forankring i Jelling og den nordiske historie. Duften under det fristende off-white skum lovede godt med sine bittersøde frugtige nuancer. Heller ikke smagen skuffede med sin velafbalancerede frugtige syrlige sødme med et strejf af banan, koriander, hvedegær og lyse karameltoner. Hertil kommer mælkebøtteblomstens bidrag med en behersket let bitter-besk sødlig blomstertone, der straks fik minder frem fra duften og smagen af den hvide mælkebøttesaft, der farvede fingrede brune og sved lidt i munden og farvede fingrene brune, når man som barn bandt mælkebøttekranse eller plukkede foder til kaninburet. En helstøbt frisk sommer Hefe Weisse, som er helt sin egen og alle indtryk sidder perfekt sammen og i skabet. Kreatøren Max præsenterede yderligere to forskellige Hvedeøl af bockstyrke på 8 %, som forskellige gærtyper havde givet hver sit helt forskellige udtryk.  Grundelementerne her var appelsinskal og skovmærke. Også her var der både harmoni, saft og kraft tilsat en fin bryggerintuition og tæft for jonglering med råvarer og smagsindtryk fra naturen. Begge var yderst helstøbte og velafbalancerede - en decideret fornøjelse at drikke og det mest spændende Hvedeøl, jeg hidtil har fået i Danmark.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En Doppelbock med typens traditionelle smagsindtryk af mørk karamel, kandis, rugbrødstoner og lidt sirup men trods de hele 8 % i en lidt nedtonet udgave uden at gå all in mht. Doppelbockens  normale saft, fylde og fedme. Øllet er sådan set velsmagende, men gør trods sin runde lidt flødeprægede mundfølelse på nogle områderet  lidt kraftløst stedvist vandigt indtryk. Humlen er typerigtigt afdæmpet men uden den sædvanlige aromatiske traditionelle bayerske karakter. Den grannåle prægede bitre karakter, som er valgt her, står fin til en IPA, men passer for mig som en spurv i tranedans i en Bock, hvor bitterheden disharmonerer med typerigtigheden og  medvirker til det generelle ujævne helhedsindtryk. Retfærdigvis skal dog i denne sammenhæng siges, at bitterheden delvist legitimeres af forsideetikettens påskrift forårsbryg, en betegnelse som normalt indebærer en lidt højere IBU. Ingen køber således katten i sækken.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
fantatisk øl, ved første mundfuld er den næsten for sød, men så begynder nuancerne af kaffe, humle, at træde frem, og man skal lige havde en slurk merer men det er også en tunk og stærk sag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
en rigtig fin øl, der smager af det den er nemlig god humlet og stærk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
indpakningen er flotter end øllet, den bliver hurtig lidt kedelig at drikke, da den ikke rigtig har meget at komme med
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En dejlig ale, der er godt med mild humle til sted, og den meget balanceret rigtig lækker øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
dejlig smag af kaffe og man kan smag at det er god kaffe der er brugt, det er dejlig amonisk øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
den her lakrids smag irriteret mig endet vil jeg havde merer eller ingen her ligger den egentlig merer og irriterer min smagsløg og forstyrer det samlet billed
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
dejlig humlet øl, var blevet lidt flad da den ikke var helt frisk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
Må sige den er meget kedelig og flad i smagen, der en lille smugle rest sukker men næsten ingen humle og meget lidt malt, og ingen eftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1025 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11141 Anmeldelser af 210235 øl fra 245 lande og 11762 bryggerier. Billeder: 83028


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!