powered by goodbeer.dk
1528 Ølanmeldelser
Side 1 af 153 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt blødt hvidt skum og krydret maltet duft. Lydefri og uden kanter med en lidt honningpræget maltside afsluttet af en blid aromatisk humling med tydelig lakridstoner i eftersmagen. Udmærket og med gode råvarer, men lidt anonym i sin fremtræden. Nyt skud på stammen fra Athenea som gør godt her på Peleponnes i 38 graders varme. De metalliske toner som nævnes i de få anmeldelser på ratebeer mærker jeg ikke i flaskeversionen, som jeg altid vælger, hvis muligheden er der.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brungylden
Anmeldt af Paulaner
Duft krydret med lette sirupstoner og pænt let flygtigt beige skum. Smagen er som duften mild maltet let sødlig, pilsnerpræget med toner af lys sirup og karamel afsluttet med en lidt ekstraktpræget krydret aromatisk humling. I type som en mellemting mellem pilsner og classic. Ikke ueffen udbygning af Heinekens italienske industrirepertoire, som jeg vil kikke efter næste gang, jeg kommer til støvlelandet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Grauballe brygger til den store herlige Riverboat festival hvert år en rigtig god pilsner med masser af mere af det hele. Denne er en tand stærkere end sidste års, men ufiltreret som denne. Den har en fin kunstnerisk foretiket med Jazz-præget motiv og lægger alen til standard Royal fadøllen som udskænkes overalt i teltene. 2017 øllet har som sin forgænger en dejlig fyldig ufiltreret pilsner, der smager af rigtigt meget. Skummet er hvidt og fyldigt, mens duften er syrlig-sødlig, humlet og gærpræget. Smagen forsætter, hvor duften slap. Syrlighed, lidt karamelsødme, citrus, grape og lidt orangeskal, en del gær og en fin relativ markant aromatisk humle. En pryd for pilsnertypen som her får nye dimensioner. Eftersmagen er lang, aromahumlet og let varmende af den for typen relativ høje procent på 5.2. Lidt mere bastant og mindre forfinet end sidste års Riverboat øl, så den får derfor ½ glas mindre. Men en pilsner, der står godt til de lidt rå jazzrytmer, er langt over middel blandt danske microbryggerier og som Grauballe bestemt kan være fint bekendt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Ubestemmelig maltet duft af kældermug og beige pænt ret flygtigt skum. Smagen er skuffende og ubestemmelig fad i sine indtryk. Malten er fremherskende men nuancerne er svære at skelne. Der er en smule honning og karamel men også et jordslået skær af gærtoner i retning af våd hund og let metalliske indtryk. Humlingen er svag og aromatisk. Jeg købte desværre 3 flasker i Getränke Hoffmann i Harrislee på indehaverens anbefaling. Dette er den anden, som desværre ikke rokker på indtrykket fra den første i Kellerbier/Zwickl typen, hvor jeg ikke vil påstå, jeg er særlig velbevandret. Spaten-Franziskaner hører for mig ikke til Bayerns elite, men leverer dog en habil Dunkelweisse og en særdeles god Oktoberfestbier. Denne mangler friskhed og for mig også sammenhængende ide i sine smagsindtryk. Den bliver totalt distanceret af fx Hacker-Pschorrs glimrende Anno 1417og Mönchshoff Kellerbier. Flere andre tyske Zwickl/Kellerbier har ligner denne Fanziskaner og heller ikke faldet i min smag. Måske er det det lidt mugne Touch af vildgær, som jeg ikke sætter pris på. Men ikke desto mindre hører typens ofte erklærede eliteøl St. Georgenbräus Kellerbier til en af mine favoriter. Så typen falder trods alt ikke helt skævt på mine smagsløg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt sparsomt skum og dejlig nuanceret bredspektret humlet duft, som udbygges yderligere i smagen på en blid maltbund af lys honning og karamel. East Kent Goldings humle står der på etiketten. Dn vil jeg bide mærke i, for den giver mig alt hvad jeg kan lide i en aromahumlet øl. Dertil har den en frisk karbonisering som ikke er normal i engelske ales. En fin lille engelsk perle, som måske ikke er den største stjerne på ølhimlen, men som går lige ind hos mig med sin friskhed og blide sødlige optræden på mine smagsløg. Er lige dukket op sammen med Sheperd Neames India pale Ale i Menus udmærkede engelske sortiment. Med Bishops Finger i Netto er Shepherd Neame in i øjeblikket i butikkerne. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Standard pilsner med lidt mere af det hele. Pænt hvidt skum og let humlet duft og rund i maltsiden. Den er letdrikkelig men noget uinspireret i sine nuancer og virker som brygget med venstre hånd mht. både råvarer, ide og karakter. Smager ganske godt, men er for mig som så mange andre danske nye øl ikke rigtig betegnelsen specialøl værdig med sine lidt rodede smagsindtryk. Jeg undrer mig dertil over navnet på denne Braunsteins ølserie. Pokal navnet var  knyttet til Brugsens discount-øl i 1980'erne. Også etiketten minder meget derom. En øl som folk den gang rynkede på næsen af som discount. Braunsteins Pokal Pilsner føjer intet til de mange ligegyldigheder i butikkernes sortiment af selvudråbte danske specialøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Pænt beie skum og lovende let syrlig frugtig duft, der synes at lægge op til en god smagoplevele. Men det bliver ved håbet, idet smagen virker fad og intetsigende. Malten er rund af ubestemmelig fad og kraftløs og humlen svag med syntetisk ekstraktpræg. Det er intet spor af de syrlie mørke røde bær, som duften synes at lægge op til. Fraværet af syrlighed og humle giver et intetsigende indtryk, der får oplevelsen til at virke som at stikke tungen ud af vinduet. Dumpet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Van Eeckes Kapittel serie rammer hos mig generelt ikke helt den belgiske superliga klasse - Denne var en decideret skuffelse. Skummet var beige og højt, men smagen var lidt i retning af en lidt kikset Duvel. Maltinstrykkene var sammenmudrede og ubestemmelige med lidt melon og honning til at skelne med god vilje, mens humlingen på mig virkede direkte ekstraktagtig. Alt i alt virkede indtrykkene en anelse syntetiske. Men skummet var flot og procenterne skjules fint. Beklager, men på den belgiske baggrund bliver det til seks små glas.

Reneac - har du ikke anmeldt en forkert øl her? For mig snerper din mørke Eecke Kapittel Abt hen ad iat være forvekslet med en Prior? Men...

 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Mainstream alkoholfri weissbier med flot højt skum, sødlig, frugtig duft og den sædvanlige lidt kogte smag. Der er noter af banan, koriander, vådt korn og en sødlig rund mundfølelse. Udmærket på sit typepræmis men ikke den bedste tyske alkoholfrie weissbier, som jeg har amagt. Købt fra REMA 1000s standardrepertoire.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Kraftig mudret krydret duft og højt stabilt beige skum. Belgisk stil står der på flasken. Ja hvad angår fylde, gærpræg og smagsindtryk, men... - Jo den er gærrund, olieret og skal næsten tygges og har en tung maltside af kandis, mørkt let brændt sukker og en hel del præg af tørret frugt - især lyse rosiner. Et let touch af lakrids. lidt røg og et utal af forskellige ubestemmeigle krydderier. Men den virker som en rodebutik med en ide om, at når man smider en masse godt i en gryde og rører rundt, så bliver resultatet også godt. Der er lidt Porter, lidt Doppelbock og lidt belgisk Strong Ale - alt muligt men ikke noget helt bestemt. Jeg savner altså den gode belgiers grundlæggende klasse i form af brygmesterkunst, komposition, ide og struktur. Mundfølelsen er let klistret sukret og virker lidt fad på grund af den lave karbonisering og manglende modspil i humlingen, der virker en kende spag i forhold til sødmen.

Og så lige. Opløftende og glædeligt at se Sarek tilbage i sin velfunderede anmelderstil, der altid har et skarpt blik for markedstendensen til at springe over, hvor gærdet er lavest. Dine anmeldelser har været savnet længe!

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 153 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10714 Anmeldelser af 186064 øl fra 244 lande og 10674 bryggerier. Billeder: 74123


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!