powered by goodbeer.dk
1514 Ølanmeldelser
Side 1 af 152 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt relativt holdbart skum og fristende krydret humlet duft. Smagen er cirtus- og aromahumlepræget  med mange lækre urteagtige saftige humlenuancer. Og så - selvfølgelig - en vist mål af bitterhed, men alt sammen i fin balance med maltsiden af sødlig lys karamel. God som plæneklipperøl eller som her, når en god ven med teknisk snilde kommer på besøg og reparerer motorplæneklipperen, som jeg ellers havde vurderet skulle skrottes. Men mindsandten om den ikke nu er funktionsdygtig igen - godt nok uden selvstarteren, men brugbar. Oven på denne tekniske livredning og uventede besparelse. Ja så blev det så til denne påskeøl på terrassen. En god frisk, anstændig og  velbrygget IPA, der ikke var mere IPA, end vi (begge moderat IBU følsomme) syntes, at den var et friskt pust oven på den mekaniske udfordring her i havemøblerne på terrassen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Minder en del om Thisteds Klithede med sit pæne men flygtige skum og sin sin let honningprægede maltbund af lys karamel. Den er frisk sødlig og rund med smagsnoter af fyr, lidt porsepræget bitterhed af grønne bitre blade og noter af fri natur, blomster, hede og solsveden sandjord. Fint eksperiment blandt Thisteds mange andre med at lade sin ofte anvendte monsterhumle erstatte af andre urter (fortrinsvis porse). Seriens atmosfæremættede udtryk af nordisk natur, sol og sommer er lige mig.{#emotions_dlg.yes}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Absolut en af de bedre øl fra Thisted, der her tør at byde på en ret så anderledes øl, der helt og fuldt levet op til etikettens stemning af klit, hede, blomster og nationalpark. Spinkle toner af porse og havtorn slår stemningen an på en blid lys karamelbund med porsen som et blidt kryderi i duften. Humlingen leveres af urterne som også omfatter hyben, men det er havtornen og dernæst porsen der toner sammen ud i eftersmagen. En frisk øl med en klangbund, der kunne minde om en tysk Helles, og som på sin stilfærdige måde byder på vestjysk sol, klit, klit og hede og slipper særdeles godt fra det.  I hvert fald hos undertegnede, hvor smagsindtrykkene skabte de helt rigtige indre billeder af egne naturoplevelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Pænt skum og en for mig lidt ubestemmelig colapræget brændt duft. Mørk Saison? En sådan type eksisterer ikke og det bringer bringer mig straks i harnisk. Hertil kommer indtryk efter første slurk - Hvor er gæren og den syrlige friskhed, der ellers kendetegner typen? Denne er brændt i smagen med colapræg og et let metallisk islæt. Malten virker sukret med kraftige distinkte toner af sukker (rørsukker skal dog retfærdigvis siges og ikke stødt melis) plus lidt mørk sirup. Hvor er de karameltoner, der kommer fra den gode kvalitetetsmalt? Sukker i det omfang er for mig en dødssynd i en øl. Hertil kommer humlens let ekstraktagtigt præg. Det mest distinkte jeg kan skelne her er kværnet sort peber, der klinger med ud i eftersmagen. Helhedsindtryk er lånte typeklæder og det til hele 20 kr. - Det samme som jeg i samme butik skulle give for en ædel trappist Rochefort 6. Der er i den grad og på mange planer langt fra Thisted til Belgien.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk orange
Anmeldt af Paulaner
Syrligt maltet duft med middel offwhite groft skum. Maltprofilen er syrlig præget af lidt karamel, gærfylde og syrlige mørke bær, hvor syrlighed går op i en enhed med den lidt citruspræge aromahumling. Mundfølelsen er sødlig/syrlig, middel til fyldig og fylder munden. Alt hænger fint sammen og alle nuancer kommer fint til orde og går fint op i en højre enhed med den bredfyldige syrlige frugt som førsteviolin. For mig den bedste af de tre kandidater til Ildfest Regatta øllen anno 2017. Men jeg spår den kun få chancer for kåring, idet den er offline i forhold til mainstream publikum.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Paulaner
Pænt offwhite skum og let sødlig humlet duft. Smagen er som det sig hør og bør i en Americana Pale Ale selvfølgelig humledomineret. Her med en række udmærkede både bitterhumlede og aromahumlede nuancer på en sødlig let karamelmaltet bund. Øllet virker frisk, fint afbalanceret og vel karboniseret. Et rigtigt fint græsk bud i typen, der vil tiltale de fleste Pale Ale og iPA entusiaster. Hjembragt i kufferten fra en ferie på Kreta.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2017. Sidste polet blev ofret her til ære for Carsten fra Viborg, som måtte melde afbud til festivalen pga. sygdom. Svagt beige skum og duft af karamel og kandis. Smagen er klassisk Doppelbock lige ud af landevejen med masser af brun karamel, kandis, frisk rugbrødsaroma og hvad dertil hører. Hertil kommer typens sædvanlige aromatiske beherskede humling. Mundfølelsen er fyldig, rund og karamelsød. Standard bock med en sjov og sød tilblivelseshistorie, som hos mig giver ekstra herlighedsværdi. Den kommer dog ikke op på siden af Viborgs egen Påske- og Julebock.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2017. Barley wine af høj kvalitet med yderligere herlighedsværdi i at være brygget på en stor procentdel rugmalt. I glasset fremtræder den grumset brun med svagt beige skum og en bockpræget mørk karamelduft.  Øllet er hammerstærkt med sine hele 12 %. Men der er en god balance mellem aromahumlen og de massive meget nuancerede frugtige maltside af kandis, brun karamel, tørret mørk frugt og gær. Mundfølelsen er præget af massiv fylde, stærk sødme og en laaang lækker eftersmag.  De mange procenter slår kun igennem i form af en varmende fornemmelse. Mht. rugmalten så kan den genkendes på en afrundet poleret sødme. Et spændende men også lidt enstonigt islæt, der gør sig bedst sekunderet af supplerende indtryk på både malt og humlesiden. Et element der også i denne fremragende øl er fint komponeret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2017. En øl som jeg gik forgæves efter i Ølfestgivalen 2016, og som jeg havde ønsket mig at smage længe. Mørk Abbaye Ale med det noget misvisende navn Triple, der i glasset fremtræder visuelt som en Duble med beige pænt skum og humlet sød duft. Umiddelbart fremtræder den også først som en Duble i smagen, men sødmen sekunderes ved næste slurk med en relativ kraftig citrusmættet humling, der klæder den kraftige maltsødme med gær, mørk tørret frugt, kandis og brun karamel fortrindeligt. Det er en belgier, der har blus på alle kedler og som fremtræder som et identisk modstykke til bryggeriets egen Grand Cru.  Mundfylden er meget gærmættet, og sødmen er tung. Så øllet vil næppe tiltale entusiaster, som ikke sætter pris på disse elementer. Umiddelbart vil jeg selv klassificere den som en Quadrubel, hvad den også klart lever op til i både procenter, fylde og smag. Det nærmeste jeg kan komme som sidestykke smagsmæssigt her, er Straffe Hendrik Quadrubel og Bernardus 12 Abt. Med sine kvaliteter lever den fuldt og helt op til både disse og Abbaye des Rocs øvrige fremragende produkter.  De høje procenter slår ikke igennem i smagen med kun som en vinøs varme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2017. Hvidt skum og malt af lys karamel med modspil i en aromatisk præget humling. En lidet interessant øl som virker uinspireret, ligegyldig og en smule syntetisk i sine indtryk. Som specialøl skiller den sig ikke positivt ud fra den bløde del af mellemvaren. Mundfølelsen er let til middelfyldig, sødlig og trods de 5.6 % lidt kraftløs. Med karaktergivning på en specialøls præmisser, når Brewfather ikke et 6-tal.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 152 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10672 Anmeldelser af 183581 øl fra 244 lande og 10519 bryggerier. Billeder: 72998


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!