powered by goodbeer.dk
1570 Ølanmeldelser
Side 1 af 157 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Flasken deklarerer en mild letdrikkelig Stout. Indholdet er et bitterhumlet uafbalanceret misfoster, som hos mig endte i vasken. Sødlig colalignende duft, svagt brunt skum og en smag af  - ja lidt cola, brun karamel, mørk sirup og lidt chokoladetoner. Stort set halvt oktoberfest og halv stout med en hvinende bitterhumlet afslutning. Mundfølelsen er middelfyldig, og trods humlen sødlig til det kvalmende. I eftersmagen dominerer grannåle bitterhed og besk malurt.

Ældre anmeldelse flyttet da øllet var dobbeltoprettet

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
En Triple med fuldt damp på alle indtryk. Lige fra det høje svampede herligt knitrende beige skum - der virkeligt trækker på tålmodigheden i afventning på mulighed for den første slurk - til den frugtige humlekrydrede duft. Så til smagen. Humlen har fået en tand til i forhold til mange andre tripler. Men humlen er også aromatisk og saftig som af friske urter med en del peber i afslutningen. Maltsiden har en del lys karamel og melon - en fin samstillingen i forening med smagen af belgisk ølgær, der danner både fin klangbund og modsvar til humlen. I sammenligning med fx Gouden Carolus og Bernardus Triple rummer den mere usleben kraft end finesse. Men den er sin egen og smager mig rigtig godt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
3
01/02-2018
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
En lille smagsprøve fra værten ved et besøg gav mulighed for at teste en type, jeg altid har haft det svært med. Den bestod prøven med mine bitterhumlefølsomme smagsløg. Duften er stærkt humlepræget, men uden den stikkende grannålebitterhed, der normalt dræber mine smagsløg. I stedet bød Albani IPA på en nuanceret forfriskende aroma- til blomsterhumlet oplevelse med nuancer, som Teejay her beskriver bedre end jeg. Mosaic stod der på dåsen. Den humlesort vil jeg huske. Maltsiden af lidt lys karamel er ret enstonig og kunne derimod med fordel yde lidt mere, men den rummer tilstrækkelig fylde og sødme til at afbalancere bitterheden. Teejay definerer den som en Pale Ale, han har utvivlsomt ret, for her ved de deklarerede 55 IBU går grænsen for bitterheden i en øl, hvor jeg enten kan nyde eller plejer at stå af. En fin læskende forfriskning på terrassen en varm sommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Her har vi desværre en af de øl, hvor tørhumlingen blokerer for størstedelen af mine smagsløg. Flot, flot højt skum, gnistrende varm gylden farve og en dejlig sødlig tung frugtig duft af modent gult æble og melon. Disse indtryk får lige også at kikke ned i mine smagsløg, inden bitterheden straks hugger dem ned som en guillotine. Øv der var ellers dækket op til det store maltorgie. Her havde en mere aromatisk humling nok fået klokkerne til at ringe for mig, men som jeg er indrettet, virker Special London Ale trods de tydelige spor af gode råvarer - uafbalanceret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner

Lyst brunt svagt skum og mørk karamel farve og massiv duft af krydret malt. Smagen afslører en kraftig humlet meget tung sag, der slår massivt over hele registret. Humlen er på en gang aromatisk og bitter og døver i nogen gad maltsiden. En malt som domineres af brune karameltoner, kandis, farin og tørret frugt. Mundfølelsen er massiv fyldig, vinøs og sødlig til sød. Øllet står Ikke lige til mine smagsløg, men der er afgjort tale om en øl, som jeg forestiller mig helt anderledes afrundet efter nogle år på bagen. Lagringspotentialet er her så afgjort til stede her og vil med største sandsynlighed få denne klassiker en del længere op på stigen hos undertegnede. Men denne årgang af Fullers Vintage er for humlet til mine smagsløg. Men nu er den så i det mindste smagt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt off-white skum og krydret lidt maltet duft med et strejf af kemi nærmere bestemt plast og fenol - det sidste ofte som et biprodukt af for høj gæringstemperatur. (Mon ikke hunden ligger begravet her?). Kemien slår lidt kraftigere ud i smagen og gavner bestemt ikke helhedsindtrykket. Maltsiden er med rodede indtryk af brun karamel, lidt honning, lys sirup og en smule banan fra hvedemalten. Hertil kommer lidt ubestemmeligt julekryddderi. Humlingen er enstonig bitter aromatisk. Det kemiske indtryk viger en anelse, mens øllet tempereres. Men det overskriver i en vis grad andre nuancer og misklæder stadig øllet kraftigt og hænger som plast vedvarende på mine smagsløg. Fenol/plastindtrykket deler også vandene på Ratebeer. Måske er det ikke noget der føles på alle smagsløg? Jeg giver derfor 5 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Igen en lala øl fra Thisted i den blødere del af mellemvaren. En wannabee belgier som sidder et godt stykke ved siden af skabet med sin ekstraktagtige skarpe let metalliske enstonige humlede afslutning og manglen på deciderede nuancer i den sødlige maltside. En maltside med et let syntetisk præg, der ikke afgiver nogen særlig duft og som kun har en anelse honning, en anelse kandis og en anelse orangetoner. Det der slår mest igennem er et solidt drys af sort stødt peber, som overdøver selv humlen og jeg finder noget aparte anbragt i en belgisk øl. Denne kommer ikke i nærheden af belgiske top blonder som fx St. Feuillien. Også den lidt industriprægede Leffe Blond slår Thisteds Brügge med flere længder.  - Ingen gensmagning herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Moderat beige skum og let syntetisk bolsjepræget duft. En mislykket sukkerpræget juleøl uden særlige tiltalende nuancer i hverken malt eller humleprofil. Malten virker sukret uden ret meget af det karamelaftryk, der kendetegner den god malttilsætning. Heller ikke den deklarerede kandis og banan fra etiketten eller nuancer om overhovedet sporer jeg meget af. Afslutningen er udtørrende og byder på en moderat men ikke desto mindre gennemtrængede ekstraktagtig besk humling med metalliske undertoner.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Jeg synes ikke den adskiller sig voldsomt fra Limfjordsporteren. Har de samme smagselementer af røg, lakrids, kaffe og lidt chokolade. Jeg er ingen fan af den traditionelle Porter, men anerkender da Limfjordsporterens kvaliteter. Denne udgave tilfører ikke mere til det originale produkt, og Mikkellers stjernestøv har aldrig har fået mig til at falde i svime. Beer Geek er lidt lettere i kroppen og mere malurtbesk end Thisteds originale, som ikke forbedres her. Min Geek var i Thisteds julekalender, som jeg fik foræret af sønnen. Jeg havde ikke drukket den, hvis den ikke havde åbnet sig selv. Desværre ved at falde ud af skabet og ramte gulvet kun lidt nede med bunden først, hvorefter kapslen besynderligt nok blot røg af uden, at flasken tog skade. Overtryk og eftergæring? Skummet var i hvert fald rigeligt og ramte selv loftet og et stort areal sammen med halvdelen af øllet. Suk, Duften hænger her stadig og den vil heller ikke skuffe Porterfans. Disse kan læse Teejays og Reneacs anmeldelser. Jeg har to flasker af den originale Limfjordsporter, som jeg håber at få afsat andetssteds. Sønnen afviste med ordene: "Ingen ved sine fulde fem vil drikke en Limfjordsporter frivilligt". Æblet faldt ikke langt fra stammen her, så det er godt, at typen har sine trofaste tilhængere andetsteds. {#emotions_dlg.yes}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt flygtigt skum og let kemisk grannålelugt. Det svage skum skyldtes måske her at jeg forlod øllet for at hente et glas. Da jeg lidt forsinket vendte tilbage, var øllet, til trods for at jeg netop havde ventet en stund for at sikre mig, skummet over og sivet ud over dugen for en ca. 3-5 cl. vedkommende. En besynderlig opførsel for en øl, som normal tyder på utilsigtet flaskegæring. Den store negative overraskelse udeblev dog desangeånde. Øllet er ret så meget i stil  med Thisteds Porse Guld. Denne hæver sig dog ikke over denne. En let terpentinagtig kemisk tone fra grannåle ekstrakten misklæder. Grannåleekstrakten er sammen med den spanske timian tilsat herlighederne, og selv om den ikke er særlig kraftig, så trækker ned hos mig. Et sammenskudsbryg mellem Toledos Fernando Campoy og Thisted Bryghus, som rummer mere opreklameret symbiotisk herlighedsværdi end smagsmæssig tyngde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 157 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10877 Anmeldelser af 193654 øl fra 244 lande og 11019 bryggerier. Billeder: 76693


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!