powered by goodbeer.dk
1543 Ølanmeldelser
Side 1 af 155 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gul
Anmeldt af Paulaner
Radleren er en tysk/østrig opfindelse som blander citronvand med lys Lager eller Helles half and Half. Kan dette koncept eksporteres? Ja selvfølgelig og især da til citrusfrugternes europæiske centrum. Som oftest kan radleren bedømmes på citruskvaliteten, og som dådan også her. Den er frisk, syrlig til let sur og fantastisk frisk og frugtig med en ægte citrussmag af citroner, jeg her ikke har smagt uden for den deciderede limonade, som kun berstår af ren presset citronsaft og sukker. Bedømt udelukkende på typens præmisser må det her blive til 7 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gullig
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt skum og krydret humlet duft. Smagen er ganske let sødlig på maltsiden domineret af en blomsteraromatisk humling med en del noter af frisktørret krydret hø. Kroppen er som sædvanligt i alkoholfri pilsnere svag og øllet gør sig bedst ret koldt. Et moment der bestemt ikke er af vejen i Spanien i september. Som alkoholfri øl hører den til de bedre og den uundgåelige kogte smag er ikke så påtrængende. Bedømt på det alkoholfrie præmis bliver det til 6 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Flot varigt lyst brunt skum og duft af sødlig maltet duft af cacao og chokolade. Her er der duft typerigtig bayersk Dunkel af en kvalitet, jeg ikke havde troet var mulig så langt fra München. Smagen udfolder et væld af nuancer af ristet malt, cacao, kaffe, chokolade og ristede nøder. Hertil kommer en anelse lakrids, der følger med ud i den aromatiske humling, der afslutter en lang herlig eftersmag. Mundfølelsen er middelfyldig, cremet, rund og sødlig. En perfekt afslutning på en lækker varm aften på torvet ved katedralen i Granada. Stemningen kan jo ved sådanne lejligheder spille med, så jeg tog mig en ekstra til frokosten samme steds dagen efter. Stilen til 9 glas holdt sig. Bedste spanske øl til dato er på trofækortet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og sødlig duft af ja bock. Den smager som en bock, så jeg bøjer mig ikke for ratebeers klassifikation af en imperial pils.  Malten er med smag af rosiner, karamel og lidt rugbrødstoner, mens humlingen er fint afbalanceret og bitter aromatisk. Helhedsindtrykket er en fin velafbalanceret  ikke voldsom sød bock, der er middelfyldig og meget lettilgængelig uden på nogen måde at være simpel. Den skjuler de 7.5 % godt og er fin på den øvrige spanske baggrund.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: dyb gylden
Anmeldt af Paulaner
Fint beige skum og sølig humlet duft. Smagen er på maltsiden præget af lys karamel og melon, men humlingen er relativ kraftig og aromapræget, bredspektret med en massse spændende citrusprægede nuancer. Mundfylden er lidt cremet, sødlig frisk og middelfyldig. Flot spansk Pale Ale - og bryggeriet eneste indtil nu. {#emotions_dlg.yes}  Anbefales til alle, der kommer til Andalusien.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gyldenbrun
Anmeldt af Paulaner
Pænt holdbart beige skum og maltet sødlig duft. Smagen er maltpræget og betegnelsen doppelbock er ikke helt ved siden af, men ved siden af maltsødmen, rugbrødspræget og sirupstonerne er der også et lidt snerpende islæt af røde mørke bær. Lidt i retning af umodne solbær eller røde mirabeller, og dette frugtige præg klæder øllet ret så godt ved siden af de mørke ristende malttoner. Øllet er middel til kraftigt og forholdsvis tørt for bocktypen. Det afrundes med en let bitter aromatisk humling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig duft af hvede og banan og hvidt ret holdbar skum. Smagen har de samme elementer i sig som duften, men deler skæbne med de fleste alkoholfrie hvedeøl. Tynd på grund af de manglende procenter. Kogt, lidt skarp og en smule grønsagsagtig på grund af fremstillingsmetoden. Det bliver her til 4.5 glas på det alkoholfrie præmis, hvor den klart hører til i anden division.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Let aromatisk sødlig  maltet duft og hvidt ret flygtigt moderat skum. Som i den kommercielle beskrivelsen en blid og rund øl. Maltsiden er præget af lys karamel og honningtoner og humlingen blid og blomsteraromatisk. Mundfølelsen er sødlig g blid og eftersmagen ret kort. Kan bedst beskrives som en blanding af 2/3 blid Helles og 1/3 Pilsner. Ikke det store sus, men flasken, der er formet som en glad tykmavet Buddha, tilfører unægtelig så meget herlighedsværdi her, at jeg runder op fra 5.5 til 6 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden med meget flygtigt off-white skum. Duften er frugtig og svagt humlekrydret. Ja der er dømt pilsner i form af en græsk specialøl. Lidt flad og uden så meget friskhed er det første indtryk. men efter et par slurke folder den sig lidt mere ud. Malten slår igennem med tydeligt præg af modent korn og græs, typisk pilsner. Humlingen er behersket med lidt garvesyrepræg som dryp fra en tepose - virker alt i alt noget ekstraktagtig.  Karboniseringen er blød, hvilket bidrager til det lidt flade indtryk. Bortset fra det tydelige maltaftryk af modent støvet korn ikke særlig ophidsende i sit samlede indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Pænt men ret flygtigt beige skum og en maltet grønsagspræget duft. Maltsiden er mudret med sødlige indtryk af. Ja.. det er svært at skelne men hvidt sukker masser af hvidt sukker fremfor malt, lidt grønsager, en smule røde bær, en anelse karamel, og ... jeg kan ikke skelne mere dette rod. Wienerøllets pragtfulde duftende næsten blomsteraromatiske maltside, som jeg nok allerbedst kender den fra Weltenburgers Anno 1050, har her solgt sin sjæl Danisco. Humlen fremstår ekstraktpræget og lige som øllet som helhed svagt og renset for karakter og ide. Enstonig vandig moderat bitter eftersmag. Ligegyldig discountøl i specialølforklædning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 155 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10757 Anmeldelser af 189053 øl fra 244 lande og 10812 bryggerier. Billeder: 75093


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!