powered by goodbeer.dk
1583 Ølanmeldelser
Side 1 af 159 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Let hvidt skum og syrlig frugtig duft. Maltsiden af lidt honning, karamel og syrlige æbletoner dominerer, og øllet afsluttet af en let aromatisk humling. Typen er Pale Ale. Som såden vælter den ikke så meget. Smagsindtrykkene er en anelse disharmoniske. Primært fordi æblerne har den bismag, som findes i skrællede æbler, der er har ligget lidt, så frugtkødet har iltet sig brunt. Det burde bestemt ikke være forekommet og kunne tyde på sjusk. Men det koster hos mig sammen med prisen mindst et glas hos mig. Mundfølelsen er sødlig/syrlig og middelfyldig. Normalprisen er groteske 45 kr. Jeg fik den for under det halve fra et stort parti på tilbud i Kvickly. Pris og kvalitet er bestemt ikke altid samsvarende i danske specialøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt, men flygtigt hvidt skum og humlet duft. Og ja, humlen spiller første violin her med malten som en lidt forenklet men udmærket klangbund af sødlig lys karamel og lidt honning. Humlingen er, hvad jeg kalder saftig og urtepræget. Hertil fremstår den aromatisk og uden overdrevne bitre toner.  Karboniseringen er i den høje ende, og øllet er middelfyldigt og indgiver et læskende indtryk med en let syrlighed, som fint afbalancerer den middelfyldige lette sødme.  God sommerøl som har forbavsende smag, fylde og eftersmag i betragtning af de relativt lave procenter. Status som både biodynamisk og glutenfri giver visse begrænsning. Det er også en udfordring, der rundes særdeles flot. Det giver 8 glas fra mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt flygtigt skum og sødlig citron limonade duft. Mainstream Radler af de lidt bedre. Limonadesmagen er med frugt og kvalitet og helhedsindtrykket friskt, læskende og ikke for sødt.Et plus er også at man kan ane øllet i form af en god Helles ved siden af limonaden. En Helles jeg nok havde foretrukket, og jeg i saft og kraft vurderer til 7 glas. Her bliver det på Radler typens præmisser til 6 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frisk humlet duft og ret holdbart hvidt skum. Smagen er forårsfrisk efter et enkelt koncept med en ukompliceret let maltside med toner af græs, honning og desværre også lidt almindeligt sukker, som så afbalanceres af en aromatisk bredspektret humling med en bitterhed som friske bladskud og en lille lakridssnert til sidst. Udmærket som påskebryg.  Den 7 % giver substans og fylde. Sødmen er behersket men rund og suppleret af en let syrlighed. Fin til mad og de forhåbentlig kommende varme sommerdage på terrassen. Maibocken er desværre ofte miskendt og dømt som en kikset guldøl herhjemme. Jeg er glad for typen, men denne er måske nok ikke helt typerigtig, idet sukkeret til dels fortrænger de normale honningtoner. Ind imellem kunne man ønske lidt mere af det tyske Reinheitsgebot nord for grænsen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og tør humlet duft. Første slurk bekræfter den gryende frygt - en IPA, Jeg hader, når man markedsfører en helt anden type under et kendt brand. Hobgoblin og Kinggoblin var maltprægede øl i en type, som man havde lært at kende og sætte pris på. I den henseende føler jeg mig her bondefanget af denne tørre grannålebeske ale med citrusgrape toner, Karboniseringen er friskere end i en normal engelsk type, men maltsiden slår knap nok igennem med sine få forkølede honningtoner. Som IPA byder den ikke på noget særligt i sin ret enstonige uafbalancerede bitterhed. Bedraget koster ½ glas. Den køber jeg ikke igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt på ølfestivalen 2011, da den også blev brygget hos Weihenstephan. Infinium brygges nu udelukkende på Boston Beer Company. Anmeldelsen er derfor direkte kopieret. En liebhaverøl, hvis udskænkning var berammet til kl. 17. Vi afventede andægtigt forrest i køen. Øllet, som er brygget i et samarbejde mellem Weihenstephaner og Samuel Adams, føles nok umiddelbart at smage mere af Boston end de gamle bryggeri i Bayern. En livlig vinøs øl med højt hvidt skum og gylden farve. Duften er citrus- og maltpræget, og øllet har trods brygning i overensstemmelse med det tyske Reinheitsgebot mere belgisk end tysk præg. Fuldfedt gærpræget med stor mundfylde og citrustoner tilsat koriander og noter af lyse frugter ananas, pærer m.m. Associationerne ryger straks hen på champagne og for mit vedkommende også på den berømte Deus Brut des Flandres fra Bosteel, men Infinium er noget mere sødlig og ikke helt så frisk. Flaske og etiket får bestemt ikke for lidt mht. svulstighed og herlighedsværdi. For mit vedkommende var de små 10 cl, der rundhåndet blev opskænket nok på grund af sødmen. Dette er en øl der skjuler sine tårnhøje procenter godt og er rund vinøs og lækker med en beskeden krydret humlebitterhed til afslutning. Spændende og sjovt at kunne prale af at have smagt dette unikum, men umiddelbart virker Infinium ikke helt på højde med Deus, og de 209 kr. synes jeg ikke umiddelbart, den er værd. Dog er det (som Teejay også rigtigt pointerer) svært at yde kompleks øl fuld retfærdighed midt i al festivalhurlumhejen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Kraftigt lyst brunt skum og krydret frugtig duft af bl.a kanel. Julekrydderiet går igen i malten, som er præget af mørke modne bær, tørret mørk frugt, kanel og lidt kardemomme. Mundfølelsen er middelfyldig med lidt vandige toner trods procenterne. En julet juleøl, som dog ikke har de kraftige belgiske juleøls herlige gærfede fylde. Den skjuler procenterne godt og afsluttes af en lidt enstonig moderat bitter humling. Etiketten er sjov og original og leder - trods juletræet - tankerne lidt hen på halloween.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hofbräus 500 års jubilæumsøl for Det tyske Reinheitsgebot skuffer i sin type. Den har den karakteristiske lækre honningsprægede maltduft og et middelholdbart moderat hvidt skum. Også den flotte krystalklare lyse gyldengule farve skærper forventningerne. Men smagen hæver den ikke over typens gennemsnit. Den er Ok og frisk men ikke særlig nuanceret i hverken malt eller humlen, der ikke har meget af blomstertonerne, som man møder i typens bedste repræsentanter som fx Augustiner Edelstoff og Andechs fine Spezial Hell. På Münchener baggrunden gar den endog i skyggen på Hofbräus egen Helles Original. Det er ikke godt nok til et så markant jubilæum i Bayern, hvor øllets verdensstjerner funkler så blændende. Derfor kun så få glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødgylden
Anmeldt af Paulaner
Flot rødbeige stabilt skum og frugtig grannålepræget humlet duft. Grannålebitterheden går igen i smagen, mens malten er karamel med frugtig præg af orangeskal og mandarin. Bitterheden er ikke så dræbende som i andre amerikanske IPA og lader her malten komme lidt mere til orde på mine smagsløg. Så meget at jeg sporer, at den - hvis jeg altså kunne smage fuldt ud for bitterheden - sandsynligvis ville være meget lig den 2017, som Teejay anmelder. Som IPA er denne Defender rund, blid og gærrund. I afslutningen viger grannåle bitterheden for en ditto mere grapepræget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En blonde med triple alkoholstyrke og fint hvidt stabilt skum. Øllet er meget blødt karboniseret og udsender en sødlig humlekrydret duft. Malten er gærrund og frugtig med primærer toner af moden gul melon, citrus og lidt orange, mens humlen er velafstemt og primært aromatisk og bredspektret. Mundfølelsen er middelfyldig og olieret med en del sødme. Helhedsintrykket er en øl med selvstændig personlighed, der ikke har det industripræg, som ligger hos Alken-Maes så populære Grimbergen Blonde og Double. Alkoholen præger trods de 8.5 % bestemt ikke smagen men understøtter nuancerne med en blid varme, der fylder lækkert i munden.
Genanmeldelse hvor der rådes bod på en uretfærdig bedømmelse enten skrevet på det forkerte ben eller af en mulig flaske med fejl i 2011.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 159 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10905 Anmeldelser af 196415 øl fra 244 lande og 11096 bryggerier. Billeder: 77715


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!