powered by goodbeer.dk
1556 Ølanmeldelser
Side 1 af 156 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rød mahogni
Anmeldt af Paulaner
Ja, jeg giver Teejay ret, det er en Bock men også en Ale. En overgæret Bock er normalt et belgisk fænomen og bocken hedder her som oftest Bok. Denne røber allerede i duften af fugtig sur stenkælder med ildelugtende brakvandspytter sin oprindelse som en af Thisteds stenøl. Men når man som jeg har fået en øl foræret  - her som led i Thisteds øl julekalender. Ja, så skal man bide sine tidligere erfaringer i sig, vise tolerance og trække vejret dybt inden første slurk.  Og som det oftest er,  så fortjente også denne øl en ny chance. Øllet var modsat min tidligere erindring og trods  de 8 % blød og blid i sit udtryk. Den klamme stenkælder veg på mine smagsløg ret hurtigt for et ret blidt gærrundt, fyldigt sødt blødt udtryk af glaseret let brændt karamelsukkermalt tilsat mørk tørret frugt og lidt nelliker. Bortset fra det sidste ikke speciel julet men ret velafbalanceret i sit samspil mellem gæren og den brændte karamel, der her ydermere suppleres af et ganske let pust af røg. Her 6 år efter første mislykkede første test, så må jeg medgive, at produktions metoden giver øllet sin særlige egenart.  Den fuser, som jeg gik tilbage til i tredje forsøg, viste sig alligevel at kunne blive til et ganske godt romerlys. Som Bock/Bok minder den om den belgiske Leute Bokbier, der er en af de faste i mit brede repertoire, og som har den samme lidt skarpe let brændte smagstone og afslutning. Men i modsætning til Thisteds øl har belgieren også en lækker bockduft.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Willemoes Jul er en årgangsøl, der skifter type hvert år. Denne gang er deklarationen belgisk Dubbel. Her synes den dog ikke helt typerigtig, idet den efter min vurdering hælder en del mere i retning af en Brown Ale. Skummet er middelkraftigt og brunbeige. Duften er ikke specielt kraftig, ikke særlig julet men i retning af ristet krydret malt - netop a la Brown Ale. Smagen har toner af brun karamel, lidt for mig ubestemmeligt julekrydderi med en smule nellike, ristede nødder, mørk tørret frugt, mørke røde bær og en del brunt puddersukker. Mundfølelsen har middelfylde og går fra sødlig til sød med en god balance mellem de ikke særligt anmasende nuancer. Karboniseringen er blød og humlingen er bitteraromatisk i afslutningen og en anelse kraftigere, end den man møder i den normale Brown Ale. Derimod er gærtonerne, som ellers skulle være fremtrædende i en belgisk Dubbel, ret så diskrete. Et moment der for mig igen langt mere peger i retning af Brown Ale. Købt i Kvickly, som pt har 25 % nedsættelse på en del juleøl. Drik den endelig ikke direkte fra køleskabet, så forsvinder alle nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Off-white pænt skum og humlepræget pilsnerduft. Ja, hidtil er det gået ganske godt med den Thisted julekalender, som jeg fik foræret. Men her hopper kæden af, for denne øl er med bagetikettens proklamation: - En umiskendelig smag af jul - en direkte fornærmelse mod både julen og den gode giver. Dette er nemlig en mere end middelmådig guldøl totalt uden julekrydderi og julestemning. Maltsiden er enstonig og nuanceforladt, mens humlingen er let bitterbesk, ekstrakt præget i sin flade profil og overdimensioneret i forhold til den spagfærdige malt. Kun genanvendelse af den oprindelige gamle jule nostalgiske foretiket i forhold til den nye røde og et strejf af honning i smag og duft løfter Thisted Julefnug op over de tre glas, jeg forbeholder discountøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Hmm. Ja den der kommer nærmest er Anchor Steam Beer og bestemt ikke Steam Beer fra Carlsbergs Brewmasters Collection. En øl med et moderat beige skum og duft af brændt malt. Smagen er lidt vanskelig at beskrive men en anelse røget, lidt brændt mørk malt og et strejf af coca cola med let frugtige toner, som så sekunderes af en lidt enstonig bitteraromatisk humling. Mundfølelsen ligger på den relativt kraftige side. Den er let sødlig og fylder munden med toner af brændt sukker. Ja, hvidt sukker frem for malt. Hvidt sukker er afgjort ikke en tone, jeg bryder mig om i øl. Men Ok, den smager af ret meget og er anderledes på den gode måde. Sukkeret er godt nok (i modsætning til et andet hadeobjekt - ascorbinsyre) ikke deklareret, men jeg føler mig godt nok ret sikker. Det koster tilsammen altså et glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Fullers Pastmaster og Vintage serie er velkendt for mange entusiaster og har været præsenteret på diverse ølfestivaler. Denne er i Ratebeers top 50 for typen. Ja, så skulle den naturligvis testes, selv om Imperial Stout ikke lige står blandt mine yndlingstyper. Sortbrun med ret flygtigt brunt skum. Smagen er som duften typens normale med ristet malt, lidt bitter mørk chokolade, kaffe og et strejf af tjære plus en pikant  tone er salt lakrids der toner med humlingen ud i eftersmagen. Samme humling er bitter aromatisk med overvægt til de bitre toner. Bitterheden toner dog langsomt ud i den lange eftersmagen og erstattes til sidst næsten af den fine salte lakridssmag. Mundfølelsen er kraftig med en rund velkomponeret maltside med en flødeagtig konsistens. Ligger i Ratebeers top 50 i typen. Jeg giver 8 glas på typens præmisser for den gode balance, nuancerne og den pikante afslutning, men vil mene, at en Stout fan nok her vil give et mere. Jeg kender personligt en, som jeg vil præsentere min anden flaske for.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Fylidg krydret frugtig duft og flot groft off-white skum. Smagen er middelfyldig, sødlig og stærk frugtig med toner af lys karamel, gær og modne gule æbler og lidt citrustoner. Humlingen er lidt pilsnerpræget med både aromatiske og let bitre toner. Ganske god men ikke decideret fremragende - trods den flotte flaske ikke en øl jeg vil giver 50 kr. for 75 cl. en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En juleøl skal som minimum være julet, og det er ikke tilfældet her. Flere øl i Schiøtz serien bl.a. Mørk Mumme og Mørk Vinter Bock har ellers for mig leveret overraskende spændingsmomenter og nye smagsingredienser. Men denne sødlige sag springer hverken grænser eller sparker døre ind for julemanden. Duften er præget af lys karamel under den hvide skum, mens smagen ikke udbygger dette lidt enstonige indtryk ret meget. Malten er sådan set fin. Men enstonig lys karamel, lidt ubestemmelige citrus-orangetoner og en ekstraktpræget enstrenget bitter humling er opskriften på Ales, der går mange af på dusinet. Jeg savner friskhed, nuancer, udfordring og som sagt julekrydderi og stemning. Dertil kommer, at den ret spinkle karamelkrop ikke danner tilstrækkeligt modspil til de 8 % og hele 40 IBU. Gylden Jule Ale er lige så let drukket, som den er glemt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Krydret maltet duft og moderat beige skum. Smagen er maltpræget af mørk karamel, lidt mørk tørret frugt og lidt toner af citrus - alt sammen i en lidt mudret ubestemmelig blanding. Mundfølelsen er sødlig, middelyldig og gærpræget, mens korboniseringer er blød og humlingen uindspireret, let bitter og lidt ekstraktpræget i sin enstonighed. Ikke noget til det store hurra, uden spændingsmomenter og med industriøllets mangel på selvstændig profil og standdardpræg. Ved siden af stod La Trappe til samme 40 kr. - ja der er langt fra Carsberg standard til den hollandske trappist, men heldigvis ikke i prisen.  Bestemt ikke en øl jeg vil give 40 kr. for, men heldigvis var smagsprøven gratis. Folk, der er til mere bitterhumle, vil nok her give et glas mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangebrun
Anmeldt af Paulaner
Groft beige svagt skum og kraftig julekrydret frugtig duft. I smagen sætter hvedemalten sit klare lækre fingeraftryk med banantoner, mens det frugtige islæt udgøres af moden lys frugt blommer og gule æbler. Og dog ved anden slurk sporer jeg nu i stedet også noget det kan minde om jordbær og rabarber. En slags forvandlingskugle effekt - en egenskab jeg virkelig sætter pris på i en øl. Julekrydderiet er distinkt i form af kardemomme, kanel og et strejf af nellike. Mundfølelsen er fyldig syrlig-sød og lidt gærpræget, mens humlingen er aromatisk. Den frugtige malt spiler 1. violin, som så suppleres med mørke karameltoner og lidt kandis. Øllet kan minde en del om Nørrebros julebryg men står på nogle områder lidt mere helstøbt end denne.  Resultaterne af COOPs lokale samarbejde med Grauballe har ikke altid været i top, men denne er både god og meget julet. Mere til julehygge i sig selv end til mad.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Øllet udsender er ret kraftig syrlig krydret duft under det flygtige svage beige skum. Et indtryk der videreføres i smagens maltede syrlige frugtig toner af bitter let beske syrlige grønne (stikkels)bær og æbler. Øllet fremtræder frisk og lettilgængeligt og fylder pænt i munden. Helhedsintrykket rummer en vis sødme og en aromatisk humling med citrus, der er fint afbalanceret i forhold til de øvrige smagsindtryk. Smagen er også præget af de deklarerede tilsatte lokale urter, der giver et spændende omend lidt vanskeligt definerbart kryderi. Jeg mener dog at kunne identificere et hint af mynte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 156 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10814 Anmeldelser af 190619 øl fra 244 lande og 10903 bryggerier. Billeder: 75598


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!