powered by goodbeer.dk
1666 Ølanmeldelser
Side 1 af 167 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Tja også en af de første øl, jeg lærte at elske.  Fyldig og behagelig bitter guldøl, der som bryggeriet siger har lidt mere af det hele, Nuancerne er dog ikke mange, men de, der er der, smager godt og læskende her i forårsvarmen. Eksemplaret var på dåse og  importeret fra Grænsen. Tak for et nostalgisk gensmag fra ungdomsårene, Allan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkbrun
Anmeldt af Paulaner
Under det lysebrune ret flygtige skum breder sig en duft af kakao og banan. Svagen supplerer kakaotonerne med brun karamel,en del gær, kaffe, ristede nødder og kaffe. Altsammen afsluttet af en aromatisk humling. Mundfølelsen er frugtig middelfyldig til fyldig med en god sødme. Alt hænger fint sammen og smager fortræffeligt, men Hertog Jan Grand Prestiges højder når den ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Beige svagt skum og svag duft af brændt malt. Smagen har brændte tone, lidt mørk karamel, et strejf af svesker og svagt præg af stout med en let besk humlebitterhed i afslutningen. Middelfyldig og ret tør i udtrykket med en en meget blød karbonisering. Umiddelbart en en mellemting mellem Stout og Brown Ale. Tam og skuffende uden særlig personlighed eller aha oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig svagt humlet duft og svagt flygtigt hvidt skum. Smagen har toner af frugtig lys karamel modsvaret af en behersket venlsmagende nuanceret aromatisk humling. Mundfølelsen er rund og let til middelfyldig. Minder om de få Golden Ales jeg hidtil har smagt. Udmærket og meget helstøbt med fine nuancer, men drik den tempereret og ikke direkte fra køleskabet. Ellers smager den ikke af ret meget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Kraftigt duft af julekrydderier og karamel og brunbeige skum, der ekspanderede op ad flaske. Smagen er MEGET julekrydret med kanel, kardemomme, stjerneanis? og nellike sekunderet på en udmærket bund af brun karamel, gær og mørk tørret frugt. Humlingen er behersket men afbalanceret i forhold til karamelsødmen og det øvrige krydderi. Mht. krydring virker øllet overlæsset og en smule anmasende. Men julen er godt nok ikke til at tage fejl af her. Derudover synes det vel rigelige skum og øl, der væltede op et stykke tid efter en ellers nænsom åbning, mistænkeligt mht. gæringsfejl også fordi karboniseringen og skummet var langt højere her, end mit smugkik på Ratebeer havde sat i forventning. Ikke en øl der skal drikkes flere af samme aften. Hertil er kanel og kardemomme smagsindtrykkene for bastante.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Kridhvidt skum og let humlet citrusduft. Smagen er frisk, frugtig og grapepræget med kort let bitter eftersmag. Humlingen er frisk, saftig, urtepræget og nuanceret. Mundfølelsen er let, en smule sødlig og rund let flødepræget. En meget mild, frisk og ukompliceret blond ale, som vil tiltale de fleste.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Behersket offwhite skum og maltet duft a la den man møder fra en bryggeri, når det passeres udendørs. Smagen er præget af samme, ristet malt, mørk tørret frugt (figen), en del gærtoner og mørk karamel. Humlingen er behersket og let bitteraromatisk. Mundfylden er sødlig og middel fyldig. OK, med en sødme der er passende uden at være for meget for en Dubbel, men også en gærsmag, der for mig gerne kunne være en lille tand mindre. Fin valuta for de 25 kr. jeg betalte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Denne øl var øverst på min ønskeliste mht. en smagsprøve på Jelling Bryghus generalforsamlingen. Lidt senere på aftenen kom lejligheden. Mælkebøtte og hvedeøl er en original, men spøjs sammensætning, der dog ikke desto mindre er tro mod bryggeriets ønske om forankring i Jelling og den nordiske historie. Duften under det fristende off-white skum lovede godt med sine bittersøde frugtige nuancer. Heller ikke smagen skuffede med sin velafbalancerede frugtige syrlige sødme med et strejf af banan, koriander, hvedegær og lyse karameltoner. Hertil kommer mælkebøtteblomstens bidrag med en behersket let bitter-besk sødlig blomstertone, der straks fik minder frem fra duften og smagen af den hvide mælkebøttesaft, der farvede fingrede brune og sved lidt i munden og farvede fingrene brune, når man som barn bandt mælkebøttekranse eller plukkede foder til kaninburet. En helstøbt frisk sommer Hefe Weisse, som er helt sin egen og alle indtryk sidder perfekt sammen og i skabet. Kreatøren Max præsenterede yderligere to forskellige Hvedeøl af bockstyrke på 8 %, som forskellige gærtyper havde givet hver sit helt forskellige udtryk.  Grundelementerne her var appelsinskal og skovmærke. Også her var der både harmoni, saft og kraft tilsat en fin bryggerintuition og tæft for jonglering med råvarer og smagsindtryk fra naturen. Begge var yderst helstøbte og velafbalancerede - en decideret fornøjelse at drikke og det mest spændende Hvedeøl, jeg hidtil har fået i Danmark.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En Doppelbock med typens traditionelle smagsindtryk af mørk karamel, kandis, rugbrødstoner og lidt sirup men trods de hele 8 % i en lidt nedtonet udgave uden at gå all in mht. Doppelbockens  normale saft, fylde og fedme. Øllet er sådan set velsmagende, men gør trods sin runde lidt flødeprægede mundfølelse på nogle områderet  lidt kraftløst stedvist vandigt indtryk. Humlen er typerigtigt afdæmpet men uden den sædvanlige aromatiske traditionelle bayerske karakter. Den grannåle prægede bitre karakter, som er valgt her, står fin til en IPA, men passer for mig som en spurv i tranedans i en Bock, hvor bitterheden disharmonerer med typerigtigheden og  medvirker til det generelle ujævne helhedsindtryk. Retfærdigvis skal dog siges, at bitterheden delvist legitimeres af etikettens påskrift forårsbryg, som normalt indebærer en lidt højere IBU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
IPA typen røber sig straks i den grannålebitre duft fra glasset. Bitterhumle er normalt døvende for mine ret følsomme smagsløg. Men da jeg fik at vide at bitterheden her ikke var så dominerende, bad jeg alligevel om en prøve. Anbefalingen holdt stik og grannålene trak sig efter et indledende hårdt hug tilbage og lod maltsiden af lyse karamelindtryk komme til orde i munden. Alt i alt samlet vurderet hos mig - trods en udmærket ballance i de forskelige smagsindtryk - ikke nogen uforglemmelig eller stor IPA. Hertil har den for lidt at byde på som specialøl. Fylden er for svag og nuancerne på både malt- og især humlesiden for enstonige.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 167 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11155 Anmeldelser af 210877 øl fra 246 lande og 11778 bryggerier. Billeder: 83225


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!