powered by goodbeer.dk
1680 Ølanmeldelser
Side 1 af 168 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Pænt nøddebrunt skum og lækker frugtig karamelduft. Den lækre mørkebrune karamel går igen som dominans i smagen, der har masser af vanilje, kaffe, gær og så ikke at forglemme fed rund frugt i form af en saftig svesketone. Denne Double har en hel del af den gode belgiske bock i sig, den er meget lettilgængelig og smørrund og sødlig sød i sit udtryk. Alle de lækre indtryk afbalanceres af en pikant aromatisk humling. Egentlig enkel i sit udtryk, men enkelhed kan også gøre det godt til det næsten sublime. "
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar lysebrun
Anmeldt af Paulaner
 Hastigt svindende beige skum og lidt karamelpræget humlet duft. Smagen afslører straks en noget anderledes belgisk dubbel. Paletten er lidt mere smal end sædvanlig, men den er god og velafstemt. Essensen er mørk karamel med en anelse banantoner og en smule syrlighed. Hovedindtrykket er mod typens sædvane ret tørt og lidt mere end sædvanligt humlet. Øllet er blidt og eftertænksomt og udfolder sig efterhånden som det tempereres og alle indtryk spiller sammen i en fin balance. Den mørke karamel følger lidt sødligt humlekrydderiet til dørs i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019. Flygtigt svagt beige skum. Sødlig karamelduft med granåle. Maltsiden er præget af brun karamel, vanilje, lidt honning og kandis, men virker generelt lidt sammenmudret, fad og flad. Som Barley Wine imponerer den ikke specielt fyldig kropsmæssigt. Men på positivsiden skjules de høje procenter godt. Jeg var forberedt på en amerikansk humling, men havde ikke forventet et sådan grannåleislæt i denne type, ligesom den mere blomsterprægede del af humlingen virkede hengemt og støvet i sammenhæng med den bløde karbonisering. Grannåletonerne var for mig nok det værste, idet de står meget dårligt til den relativt enstonige fade karameldominerede maltside. Jeg havde håbet på noget i stil med klassikeren Old Foghorn. Mindre kunne gøre det, men denne disharmoniske øloplevelse var skuffende. Denne var en 13 ed. 11. Der opereres med forskellige udgaver år for år, så næste og foregående kan være anderledes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset orange
Anmeldt af Paulaner
New England IPA er - sådan set lige som denne øl - fint dækket ind med den kommercielle beskrivelse. En sommerøl med middelfyldigt saftpræg af sur-sødlig saft, grape, lyse syrlige bær og hyldeblomst. Bitterhed er der ikke meget af her i den meget milde aromatisk citrusprægede humling.  Afslutningen er rund, relativ sød og sodavandspræget. Nok mest en dameøl på godt og ondt til terrassen. Jeg tvivler på at den er helt typerig - i hvert fald er der ikke meget IPA over helhedsindtrykket og frugten og sødmen mangler modspil i en egentlig humlekant, omend den finds i syrligheden. Velegnet til sommer terasseøl, men intet genkøb her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Ualmindeligt flot holdbart helt hvidt skum og god citrushumlet duft. Smagen er syrlig korn- og gærpræget med citrustoner af orange, melon og grape. Humlingen er fint afstemt med god bitterhed til den sødlige smag. En rigtig god typerig belgisk Tripel, som når det hele på 8 %.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
De Molens mange fantasifulde ølnavne har altid moret mig. Men selv om jeg har forsøgt at smage flere på forskellige festivaler, så er det sjældent lykkedes. Her fandt jeg omsider en i standen for Det belgiske Hus. Derfor ingen ros, idet jeg allerede på sidste festival konstaterede, at Det belgiske Hus ofte lader øl entusiasterne gå forgæves. Det var i den grad også tilfældet på denne festival lørdag, hvor jeg flere gange kikkede og spurgte til øl, jeg havde noteret fra programmet. De dukkede aldrig op, i hvert fald ikke mellem kl. 11 og 17, hvor jeg holdt øje. Da det drejede sig om hele fire spændende højtratede øl, synes jeg det er utroligt dårlig stil. Jeg efterlader derfor denne bandbulle for at holde festivaldeltagerne, som stiller op med forventning fra programmet, for nar.

Til øllet, som var den ventede spøjse oplevelse i form af et sammensurium af stærke smagsindtryk med fuldt blus på alle kedler. Den mest dominerende nuance var stjerneanis, men derudover var der foruden den sædvanlige belgiske gær og mørke karameltoner fx lakrids, chili, røg og vanilje. Sammensuriet, som egentlig er mere spøjst end disharmonisk, ledsages af en varmende høj alkoholprocent, som sætter blæselampen yderligere under krydderifyrværkeriet. Tja, festlig og fornøjeligt uden at være decideret folkeligt. Til gengæld ikke en øl man lige glemmer med det første. Gad vist om den ikke ville stå fint til brune kager, gløgg og æbleskiver op mod jul {#emotions_dlg.rolleyes}.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019
Duft: afdæmpet maltet let brændt krydret duft.
Smag: Øllet er fyldigt og præget af en vis mørk karamelpræget sødme, der sammen med et lidt mørkt brændt ubestemmeligt præg af mørk tørret frugt og en anelse chokolade præger malten. Humlingen er på mine smagsløg til den bitre side og ligeledes lidt mudret i nuancerne. En amerikansk humling og citrustoner står hos mig ikke heldigt til en belgisk quadrubeltype. Helheden solgte derfor desværre ikke de forventede billetter hos mig, der ud fra Ratebeerkarakteren på hele 3.63 havde set frem til ahaoplevelse og langt flere nuancer.
Konklusion: Ikke en øl jeg vil investere i en anden gang.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
En en jubilæumsversion af en klassiker, som alle skulle unde sig at smage. - Indledningsvist som jeg her på ølfestivalen 2019. Kompleksiteten er så høj, at den er næsten umulig at beskrive. Men jeg gør et forsøg. Skummet er stort set fraværende og duften præget af orangeskal bitterhed. De samme elementer går igen i det massive fyldige syrlige let bitre smagsindtryk sammen med en god sødme, sukat, lys tørret frugt som abrikoser, fersken og lyse rosiner. hertil kommer lidt lys brun karamel og honning. Jeg har på fornemmelsen at adre kan trækken enten andre eller lignende smagsindtryk ud af dette skatkammer af indtryk. Humlingen sætter sammen med syrligheden er fin kant op til herlighederne. Afslutningen er krydret syrligbitter og hedvinsagtig som en lys sherry med masser af varm alkohol. En øl med et meget stort lagringspotentiale, men som allerede nu er rundet en del af af. Utroligt at man kan brygge en så kompleks og forunderlig vinøs øl. Jeg starter med 9 glas men er bombesikker på, at den vil nå de 10 efter nogle års lagring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En oplevelse som bestemt var værd at stå i kø for på ølfestvalen men ikke i forhold til den pris, en hel flaske koster. Den nyåbnede enlige flaske gav i glasset et svagt off-white skum og en maltet krydret duft. Smagen var tydeligt præget af lagringen på bourbonfad. Fyldig og sødlig og meget rund. Dertil ret forbavsende afdæmpet den normale Duvels humling med hints af vanilje og whiskey fra egetræet og nuancerne og skarpheden er afløst af en alkoholisk varme. Mundfølelsen er meget poleret og efterlader mere alkoholisk og hedvinsvagtig varme end humlebitterhed i den lange eftersmag. Prisen? set på nettet til 270 kr.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Sparsomt beige skum og lidt ubestemelig sødlig krydret maltet duft. Malten har dublens fyldige sødlige toner af tørret mørk frugt, men virker lidt udtværet i nuancerne. Godkendt omend ret uinspireret for en dubbel på maltsiden. Men ... En typerigtig  dubbel har altså ikke en humling som denne mht. IBU. Jo, den er til nød i balance som en Brown Ale, hvor typen længe har været i frit fald, men bryggeriet proklamerer Dubbel med tilføjelsen belgisk. Tendensen til blot at øge humlestyrke, art og bitterhed i stort set alle øl uden typerespekt er ditto mangel på respekt for den kunde, der køber i tillid til deklarationen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 168 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11203 Anmeldelser af 212369 øl fra 246 lande og 11796 bryggerier. Billeder: 83921


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!