powered by goodbeer.dk
1765 Ølanmeldelser
Side 1 af 177 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Brunt skum og typisk Stout duft, Elementerne går igen i smagen i form af tjære, ristet malt, kaffe, lidt røg samt et strejf af mørk chokolade m.m. Jeg havde nok stemt forventninger for højt, idet jeg savnede det fuldtonede brøl, som typen plejer at udbasunere i både duft og smag. Primært savner jeg fylde og lidt mere karakter på humlen. Det er som om balancen er en anelse ude af takt på maltsiden, og øllet er en anelse i tvivl om, hvilket ben det skal stå på i typen. Tør/sødlig og kraft/finesse? Mine medsmagere diskuterede den op imod og foretrak Frejdahls Roulv og Limfjordsporteren. Jo 45 IBU syntes også i underkanten for en Imperial Stout. Heldigvis tog aftenens sidste flaske Achel Extra Bruin i den grad hele gruppen med storm.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Den mørke farve og sødmen definerer den klart som en Wienerøl. Men malten virker sammenmudret i sine smagsindtryk, og den beherskede humling smager ekstraktagtig garvesyrepræget som afdryppet fra en tepose. En uinspireret øl som ikke just giver indtryk af kvalitative råvarer og en brygmester, der har hjertet med i sin kreation. Samtlige 5 medlemmer i min lille ølsmageklub vendte tommelfingeren ned ved prøvesmagningen sammen med Spaten Oktoberfest i går. Kan ikke anbefales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En fransk Witbier med hvidt skum og uden typens sædvanlige syrlig friskhed. Smagspaletten er sammenmudret med utydelige nuancer. Lidt hvedemalt fornemmes sammen med fersken og en anelse banan i duften. Ingen af disse indtryk spores dog ret meget i smagen, der for mig har et svagt indtryk af udblødt pap. Ligegyldig industriøl med solid plads til forbedring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frugtig duft og flygtigt hvidt skum. Smagen er frugtig med grønne æbler et strejf af honning med en svag aromatisk humling. Mundfølelsen er let sødlig med behersket fylde. I det hele taget en relativ velsmagende men noget kraftløs vandig øl, hvor man knapt fornemmer alkoholen. Karboniseringen er kraftig og øllet læskende. Helles Volbier er netop lanceret som en del af COOPs sortiment i FAKTA. Som Helles er den langt fra den bedste jeg har smagt, og jeg føler stigende irritation over COOPs stædige valg af lancering af Kaiserdoms B-kæde som præsentation af det tyske øl på danske hylder. Hvorfor denne nedpriotering med vægt på pris fremfor kvalitet i et efterhånden totalt statisk sortiment, hvor alt yderligere initiativ overlades til de enkelte butikker? Både Bamberg i almindelighed og Kaiserdom i særdeleshed har langt bedre øl at byde på. Forklaringen fik jeg for nogle år tilbage af COOPs centrale ølansvarlige, som udtalte direkte, at man ikke vil satse på ølentusiaster - "for de køber ikke den samme øl mere end en gang". Derudover har man det princip, at man centralt konsekvent kun introducerer øl, der kan etiketteres med dansk pantmærke direkte hos producenten.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og syrlig humlet frugtig duft. Smagen er velafbalanceret for en IPA. Her møder man en fin afrundet maltside, som sekunderes af en aromatisk stærkt grapepræget humling. Bag grapetonerne anes også et kendbart touch af tropisk frugt som ananas og papaya. Yderligere spores lidt hyldeblomst i smagen. Smagen er meget læskende, ligesom frugtigheden i den dominerende grape giver bred tilgængelig for entusiaster, der ellers ikke er til de mere bitterhumlede IPA'er.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig maltet duft og flygtigt svagt hvidt skum. Smagen er sammenlignet med den bayeriske grundtype kantet og noget  i sit udtryk. Malten virker rimelig rund og feminin honningpræget med lys karamel. Her har den tilsatte hvedemalt gjort sit arbejde. Men humlingen er for kraftig og for rodet i sit udtryk i forhold til typen. Hertil kommer den udtørrende skarphed i både smag og eftersmag, der får mine smagsløg til at notere, at der her sandsynligvis er tilsat hvidt sukker.  Øllet er drikkeligt, men den deklamerede bayeriske inspiration sporer jeg ikke meget af. Ebeltoft Gårdbryggeris primitive etiketter højner heller ikke min øloplevelse. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frisk syrlig duft og pænt men flygtigt skum. Smagen overraskede mig positivt. Her er en alkoholfri øl, som virkelig smager af noget, har en god balance og dertil læsker som her efter en svedig op og ned vandretur i Mols Bjerge. Det blev til 20 km slid på støvlesålerne, og øllet smagte rigtigt godt halvvejs på Restaurant Skovmøllen i Femmøller. Jeg har efterhånden smagt en del alkoholfrie øl. Denne hører til de allerbedste. Frisk med let humling, citrus og en meget let hvedemaltpræget sødme og dertil næsten uden typens forbandelse - den lidt kogte smag fra fremstillingsmetoden. Hvedemalten gør det generelt rigtig godt i denne type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pæn både maltet og krydret duft. Smagen er traditionel for en Triple bræget af en citrus præget humle, hvor karakteren får en ekstra understregning af alkoholen, der dog trods styrken skjules god. Maltsiden har fin kvalitet i karamel nuancerne, ligesom den tilsatte hvedemalt runder den fint af. Men I am Triple kunne gerne for mig have haft lidt mere fylde og sødme. Fin til de kraftige kødretter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og meget svag maltpræget duft. Smagen er maltpræget og ristet som en Dunkellager, mens modspillet dannes af ekstrakt af enebær og sandeltræ. Helheden virker mudret som et orkester, der ikke kan falde i takt. Malten mangler modspil i humlede nuancer og enebærrene er for svage til at danne kant. Resultatet er, at øllet virker fadt og mangler friskhed og karakter. Tilsætning af sukker ved siden af den rene malt mærkes tydelig på helheden og sælger sammen med ekstrakten bestemt ingen billetter hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Lidt syntetisk urtepræget duft, som går igen i smagen. Denne er maltpræget og frugtig med en underlig syntetisk tone og en grapepræget bitterhed. En bitterhed, der ikke er decideret dominerende men hænger besk og syntetisk i eftersmagen. Smager simpelthen ikke godt. Tilslutter mig Baajs 4 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 177 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226847 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88374


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!