powered by goodbeer.dk
1651 Ølanmeldelser
Side 1 af 166 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Frugtig duft af brun karamel, banan og koriander og off-white meget talende knitrende skum. Smagen har de samme elementer plus lidt grønsagsagtige toner men virker lidt sammenrodet, og mangler lidt de karakterfaste nuancer, som man finder i typekongen Schneider Aventinus. Hertil kommer, at hvedemalten virker hård og lidt hengemt og tør i sammenligning med de friske saftige toner man finder i såvel Aventinus, Kuchlbauer Aloysius og til dels også Erdinger Pikantus. Den er bestemt OK, og en øl jeg aldrig vil takke nej til en anden gang. Men konkurrencen er hård i det sydlige Tyskland og der er kun et par hundrede kilometer men også tre glas fra Reckendorff til Kelheim, hvor typepræsidenten Aventinus bliver brygget hos Schneider. Købt i Bamberg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
En karakterfast amerikansk version af den engelske Brown Ale, der for mig ofte har udviklet sig til en lidt af en difus sød lala type. Her en lidt mere humle end normalt og fine nuancer af brændt malt, kaffe og en anelse engelsk lakrids i afslutningen. Mundfølelsen er middelfyldig med en passende sødme og gode udfordrende nuancer på både malt- og humlesiden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Moderat hvidt skum og krydret humlet duft. En stardard IPA med en nuanceret bitteraromatisktoner af grape og knusteccitruskærner med et strejf af ja min barndoms hyldeblomst sommerdrik (som står i deklarationen). Smager udmærket og er uden den anmasende enstonige bitterhed, som for mig præger de mere ekstreme IPA'er. Som jeg sætter pris på også lader maltsiden komme til orde og danne et fin lidt rundt sødligt karamelbetonet modspil til humlenuancerne. Velbrygget IPA med moderater procenter som gør sig godt blandt de mange forskellige i typen, som Brooklyn byder på.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og duft af jordbær og banan. Øllet fremtræder for mig som en alkoholsvag udgave af Indslevs Julehvede. Frugtig duft af jordbær og banan. Begge indtryk går igen i smagen, der suppleres af lys karamel, gær, en anelse nellike og en meget blid aromatisk humling. Helhedsindtrykket er en rund blødt karboniseret velsmagende øl, der fremtræder lydefri, men også vandig og lidt kraftløs i munden. Det fremhæves af bryggeriet som en fordel, når man selv skal køre hjem. Sympatisk, men jeg vil nok foretrække i stedet at drikke en halv fuldblods hvedeøl med normale oktaner i stedet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt flygtigt skum og frugtig kraftig dejlig krydret honningpræget duft. Juleøl, tja. Den er fin til en julefrokost og de søde appelsintoner i smagen giver da også et juleindslag. Men ellers er der tale om en typerigtig Maibock, hvor humlingen lige har fået en twist mere i den bayriske grundtype, men nuacerne ellers står rent. Men det tilgiver jeg gerne, for den er spændende og maser sig ikke foran de øvrige indtryk. Malten er god og præget af lys karamel og honning nøjagtig som i den oprindelig type. På samme måde er sødmen er i fin balance med den bitter-aromatiske humling, der tilfører hint af citrus appelsin, fersken og tropisk frugt. Mundfølelsen har fedme og fylde. Den ligger godt i munden, og de næsten 8 % skjules forbilledligt. Helt klart bedste danske forsøg ud i Maibocken, jeg hidtil har smagt. Synd den ikke fås hele året.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt første gang primo 2010

Simpelthen en fantastisk øl, der slår toppen af enhver skala og som alle ølentusiaster bør opleve mindst en gang. Flygtigt off-white skum og indbydende krydret maltet duft. Massiv blød flødeagtig mundfylde som en Malaga eller Marsala hedvin - vinøs og varmende med gennemtrængende men meget afrundet smag af svesker, rosiner, dadler og alskens tørret frugt. Hertil kommer, brændt sukker, mørk karamel, mørk chokolade og et strejf af rom, rosenblade og marcipan - alt i perfekt fløjlsblød balance med en krydret lidt skarp humle, der er usædvanligt godt integreret i de øvrige smagsindtryk og sammen med brændt sukker og mørk flødekaramel slutter af i en lang gennemtrængende finale. En af de allerbedste øl jeg har smagt, og så er det oven i købet en grønskolling fra årgang 2009. Hvad kan den ikke udvikle sig til ved nogle års lagring - heldigvis købte jeg 3 flasker, så vi får se desangående.

PS. Ja den er overvældende, men man drikker jo heller ikke en hel flaske hedvin alene, så del denne oplevelser med nogle gæster fx til en chokolade- eller konfektkage. Hertil er den perfekt.

Genanmeldelse 2019. Det skulle jo prøves. Sidst på året 2009 købte jeg som skrevet tre flasker med årgang 2009 på hals-etiketten. En som resulterede i ovenstående anmeldelse 2010. Den anden blev gave, og nummer tre blev så gemt indtil nu. 10 års lagring og gennem 6 år samlingens klenodie. Hvordan var den så? Jo velduftende af fadlagret rom og og rosiner, fint afrundet, forædlet og koncentreret. Smagsindtrykkene var nu koncentreret med Rom/Malaga hedvinsindtrykket som rygradden sammen med karamel, mørke rosiner og mørk chokolade plus et vist silkeblødt fadpræg som af en gammel vin. Stadig spil levende men anderledes og stadig til de 10 glas. Spændende eksperiment med en flaske, der en del gange var på nippet til at blive åbnet gennem de 10 år, men alligevel gentaget blev lagt tilbage i skabet. Nu ser jeg at netop denne 2009 årgang er i handelen sammen med en fra 2018 - pris 298 kr. Lagret øl bliver ikke billigere med årene. {#emotions_dlg.rolleyes}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Humlet stikkende duft. En for mig overhumlet Pale Ale, som jeg aldrig havde investeret i, hvis jeg havde læst Teejays anmeldelse før jeg med gode erfaringer med Greene King stak den i indkøbskurven. Jeg deles hans bedømmelse. Den virker bitter-besk og ude af balance med sin tørre spinkle og papirtynde maltside. En maltside som stort set ikke nåede frem til mine smagsløg på grund af humlestyrken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Brasserie d Achouffes øl har for mig altid budt på positive oplevelser og denne nyfrembragte frugtøl i sortimentet var ingen undtagelse. Lyst rødbrunt flygtigt skum og duft af syltekirsebær og marcipan. De samme indtryk går igen i smagen, som er flødeagtigt, blød og feminin. De 8 procent slår ikke meget igennem umiddelbart, og karboniseringen og den lette aromatiske humling sørger sammen med syren fra kirsebærerne for at øllet har et frisk indtryk. Mundfølelsen er sødlig og middelfyldig med fin balance mellem indtrykkene. I forhold til de meget lignende Kasteel Rouge og Petrus Oud Red skiller den sig ud med det flødeagtige feminine udtryk, men som disse absolut en frugtøl, som kan anbefales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Duft af kaffebønner og flygtigt beige skum. Smagen har på maltsiden lette toner af brun karamel, mørk chokolade, lyse usvovlede rosiner og en hel del kaffe - især igen umalede kaffebønner, som suppleres af gær, frugtige toner af lime, citrus og citronskal. Karboniseringen er blød, og mundfølelsen er middel til fyldig og sødlig til sød. Humlingen er behersket og danner blot kant, ligesom de 9 % skjules meget godt. En Juleøl, der nu har rundet de 2 år i skabet og blev nydt til kaffen efter risalamanden juleaften. Savnede lidt mere sødme og krop men ellers i topklasse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys diset brun
Anmeldt af Paulaner
Igen en øl der erklærer sig selv som Bock, men .... For det første indeholder den hvedemalt og solbær. Dernæst gør den indtryk af at være overgæret og kaldes tjekkisk. Nu er Bocken ikke typisk tjekkisk, i reglen på bygmalt og godt nok oprindelig en Ale men nu næsten altid en Lager. Denne, som sælges i Streetfood ved Tivoli, er dog som øl ganske god. Ratebeer definerer den som Maibock, hvilket jeg ikke kan støtte. Kun farven passer til nød her. Malten er mere brun og sirupsagtig som i en Doppelbock end lys karamel som i en Maibock. Dertil har den simpelthen ikke de karakteristiska, som jeg kan genkende fra genrens typerigtige bayere. Heller ikke den normale ret diskrete humling genkender jeg fra disse. Den er, som der deklareres, tjekkisk i sit udtryk, men forekommer i god balance med malten og gør ingen vold på typen. Mundfølelsen var middelfyldig forholdvis tør for en bock, men alt i alt samlet set ikke ueffen for en dansk bock. Jeg gik, inden jeg omsider fandt denne flaske, lidt rundt på markedet, som var proppet med mennesker. Øludvalget var ganske pænt, men dog var størsteparten fadøl. Her afstod jeg ret hurtigt, idet jeg straks bed mærke i, at øllet (som desværre oftest) konsekvent blev udskænket på værste uhygienisk vis med tappen nede i skummet og øllet i glasset. En uskik der i løbet af en halv time i stuetemperatur forvandler tappen til en bakteriabombe, og giver øllet en muggen smag, hvis der ikke tappes kontinuerligt. Dette var en af de få flaskeøl, som jeg efter flere uheldige oplevelser (den sidste så sent som sidste weekend) konsekvent altid vælger sådanne steder.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 166 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11111 Anmeldelser af 209534 øl fra 245 lande og 11734 bryggerier. Billeder: 82784


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!