powered by goodbeer.dk
1697 Ølanmeldelser
Side 1 af 170 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, som af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til at finde fælles karakteristika i fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske smagsindtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner

Pænt holdbart hvidt skum og frugtig gærrund duft.  Rubriceret som Pale Ale på Ratebeer? For mig er det mere hen af en kraftig blonde med maltside lidt a la den sædvanlige St. Feuillien Blonde. Dog med mere tryk på kedlerne i form af frugtige melon og gule æbler, lidt lys karamel og honningmelon. Smagt sammen med St. Feullien Triple, som tog prisen rent smagsmæssigt sammen med Duvel i min lokale klub, hvor jeg styrer programmet {#emotions_dlg.thumbs_up}. Mundfølelsen er meget rund, gærpræget og frugtig-sødlig. Den gav delte meninger rundt om bordet. Men for mig var denne nytilkommer ikke helt på toppen i St. Feuillien repertoiret. Belgisk i enhver henseende og god - bestemt dog. Suk, men jeg savner de St. Feuillien øl, som man i tidligere tider kunne købe så mange steder. Triple, Blonde og Bruin - nu er det desværre Carlsberg, der bestemmer og siger Grimbergen über alles.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Beige behersket skum og og ristet grapepræget duft. Smagen er rund og præget af kaffe, lidt mørk chokolade, lakrids og ristet malt, samtidigt med at den er sødlig og lidt flødeagtig i mundfølelsen. En Brown Ale med hvad jeg vil betegne som et Porter Light aftryk. Frisk og blid men fyldig med en citruspræget humling i afslutning. Den gør det fint med ret enkle midler og er ikke er fri for at minde en del om Albanis lidt kraftige humlede Cascade Dark Ale. Den er dertil let tilgængelig, er nem at gå til og den enkelte elementer hænger godt sammen. Den smager jeg gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Middel hvidt skum og syrlig humlet duft. Smagen har de karakteristiske frugtige tripel elementer af citrus, gær og frugt - her i form af melon. Mundfølelsen er middelfyldig og syrlig sødlig med en behagelig aromatiske bitterhumlet afslutning. Som Tripel ligger Vicaris over gennemsnittet, men en smule vandighed trækker ned. Velsmagende men ikke helt på højde med den personlighed, som findes i den belgiske superliga, der i typen for mig fx omfatter Achel Blond, Gouden Carolus Triple, Tongerloo Prior, Kasteel og St. Bernardus.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Flot højt lyst brunt skum og ristets chokoladepræget duft. Smagen er fuldfed og meget velafbalanceret med malttoner af mørk chokolade, brun karamel, gær og ristet malt. Humlingen tilføjer beherskede citrusnoter, en lille skarp kant og en anelse lakrids i afslutningen. Mundfølelsen er fyldig med en fin sødme og en flødepræget rund struktur. Dejlig dubbel som har det hele.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Minder en del om bryggeriets Pale Ale med samme mentolpræg i den fint tilmålte aromatiske humling og flygtige offwhite skum. Men her er der mere fylde på maltsiden i form af brune maltbolsjer, ditto karamel og lidt chokoladehonning. Mundfylden er middel, rund og let sødlig. De ekstra 2 procent på alkoholen i forhold til Pale Alen gør også rigtigt godt med hensyn til helheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret humlet duft. Smagen er tynd og enstonig i malten og rund og flødepræget i strukturen. Humlingen er nuanceret men noget udflydende i nuancerne og ret mild for en IPA. Den flødeagtige struktur misklæder for mig IPA konceptet, selv om den beherskede humling tiltaler mig. Ikke nogen stor øl og bestemt ikke uforglemmelig i sin type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt hvidt skum og orangepræget duft. Smagen er præget af lys karamel, koriander og en del appelsinskal. Mundfølelsen er midelfyldig og til den sødlige side. Appelsinskallen og korianderen er (vel) meget fremtrædende og skyldes tilsætning i modsætning til den bayerske grundtype, hvor de mange nuancer er et resultat af virtuos sammenspil af malttyper. Et moment der altså her er opnået ved en genvej, som ikke umiddelbar tiltaler mig. Men resultatet er, selv om visse nuancer virker en kende oppustede, ikke desto mindre ganske fint, selv om jeg savner Bayerns velkendte udprægede banantoner. På den danske baggrund giver jeg 7 store glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt hvidt skum og ristet maltet duft. De ristede toner går over i smagen, hvor krydrede islæt af kaffe, kamille, frugt og et let anstrøg af kanel bidrager til en sødlig helhed, der med de lidt malplacerede kamille/kanel? toner snerper henad det grønsagsagtige. Underlig øl, der uden egentig at smage dårligt, stritter forvirret ud i forskellige retninger på mine smagsløg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt offwhite skum og lækker krydret maltet duft. En duft som desværre ikke træder igennem i smagen, der virker tynd og vandig med en svag let frugtig maltside og en ditto let mentolpræget bitteraromatisk humling. Ikke decideret dårlig men tynd Pale Ale, som ikke er den lange eksportvej fra Sydafrika værd. Men tak alligevel til den venlige ekspedient, der gav mig den gratis i tilgift til en god handel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 170 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11240 Anmeldelser af 214429 øl fra 246 lande og 11843 bryggerier. Billeder: 84587


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!