powered by goodbeer.dk
1747 Ølanmeldelser
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys rav
Anmeldt af Paulaner
Hvidt middel let flygtigt skum og krydret duft af enebær og koriander - og ja Gin.  Smagen har udprægede sødlige elementer uden at være decideret sød, en del sprit men også en smule egetræ fra de anvendte Geneverfade. Hertil kommer solide indtryk af gær, koriander og enebær.  Sprittoner giver også sit lille tillæg til sødmen sammen med en vis skarphed, der supplerer den knap så fremtrædende humling. Der er virkelig smag i denne øl fra Thisted, og hvad mere er. Alt går op i en velafbalanceret helhed, hvor enebærrene mod min forventning ikke bliver for dominerende, men bliver hængende ligeværdigt med humlingen ud i en lang eftersmag. Mundfølelsen er fyldig og lidt tung men også frisk og læskende. En dejlig sommerøl som ikke skjuler procenterne men som holder dem fint indpakker i indtrykket af gin.  For en gangs skyld vil jeg her vurdere den lidt sprittede smag som et positivt islæt. Gin fans vil elske den, og når undertegnede (der bestemt ikke kører med på denne ginbølge) her svinger mig op til 8½ glas for både velsmag, harmoni og styrke. Ja, så må man vist sige, at Thisted i her rammer centrum i skiven. Prøv den - ikke direkte fra køleskabet - men ved ca. 7 grader en af de kommende sommeraftner på terrassen. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden med flygtigt svagt hvidt skum. Duften er middel og krydret humlet, men skiller sig ikke meget ud fra en pilsner. Smagen er hos mig også som en pilsner, der har lidt mere af det hele. Både på malt og humlesiden. Malten er lidt mere fyldig og karamelpræget end standardpilsneren, og humlen har lige fået en tak mere, så den hænger i smagsløgene længe i afslutningen. Sessions IPA, tja? Jo, her er den del frugt i malten, men den er mere moden end syrlig. Humlingen er for mig vel spag til at kunne berettige IPA prædikatet. Lidt vådt pap i eftersmagen og en smule disharmoni i maltens nuancer (dextrose/druesukker?) trækker også lidt ned. Til gengæld lader bitterhumlen malten tale med i helheden. Dertil kommer, at øllet har en smagsfylde, der virker imponerende på kun 4.4 %. Altså alt i alt et godt køb til 10 kr. i Føtex i disse uger, som synes velegnet til de kommende dages terrassevejr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt skum og maltet frugtig let vammel chokolade duft. Deklarationen siger karamel, mørk chokolade og kakao. Lyder det som Toms Guldkarameller. Ja er det også nøjagtig en beskrivelse af smagen. Mundfølelsen er sødlig lidt klistret og sammenmudret uden nogen egentlig inspiration og ide. Lækre ingredienser er nemlig ikke partout nogen garanti for, at det samlede indtryk rammer sømmet på hovedet. Sammensuriet ledsages af en vel kraftig karbonisering og afsluttes af en let skarp metallisk og ekstraktagtig humling, som hænger i slimhinderne længe efter sødmen er forsvundet. Bedre held næste vinter/jul Carlsberg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Dufter lidt ristet under sit middelkraftige beige skum. Smagen er ristet til det let brændte. I første slurk slår styrken og alkoholen sammen med Stenøl konceptet igennem med dets let brændte toner fra sukkerkaramelglaserede lavasten. I anden slurk lidt efter bringer bourbon whiskeyen frem på smagsløgene sammen med et pust af røg og vaniljen fra egetræslagringen. Hertil kommer mere egetræ plus endnu flere nuancetoner fra den mørke malt, der slutter sig til helheden. Mundfølelsen er tung, ristet, meget fyldig og lidt sprittet samtidigt med, at eftersmagen bliver længe i munden. En noget anderledes kraftkarl end fx Innis & Guns noget mere feminine whiskyøl. Tingene hænger godt sammen her, uden at man som ofte i Thisted har ladet sig friste til at lade bittehumlen tale for meget med i helheden. Men styrken har for mig her nok lige fået en procent mere og giver lidt mere sprittoner, end malten kan bære. Mon ikke et års lagring på flaske, som Teejay foreslår, vil runde dette af og bringe den over de 8 glas? Jeg tror det. Og jo mon ikke Jack hentyder til Jack Daniels - Bourbonsmagen slår i hvert fald fint igennem, ligesom etiketten anslår en kvalitativ atmosfære.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Syrlig frugtig duft og beige flygtigt skum. Smagen er syrlig/sur og snerpende med sure æbler, stikkelsbær og især hindbær - men også læskende og frugtig med en svag bund af malt og en vis sødme. Godkendt i sin type men også med den mangel på krop og rygstød, som lidt mere alkohol ville give. Jeg drikker den dog  gerne igen for tørsten en varm sommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Ophældningen viser er middel beige skum. Duften er behersket for typen og består af kakao og gær. Smagen er blid, sødlig, cremet og rund med kakao, ølgær, masser af ølgær, kaffe og lidt banan og koriander. En feminin Dunkel Weisse, der trods lidt syrlighed mangler liidt nuancer og en smule kant til den maltbetonede sødme. Den vinder bestemt jo mere man kommer ned i glasset og virker velbrygget på gode råvarer. Dertil er etiketten med de to forelskede englebasser ikke til at stå for.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt Weissbierskum og krydret behersket duft med banan. Smagen har banan og frugt som grundelement, men bærer også præg af gær, hvede, koriander og citrus. I forhold til typen i det øvrige Bayern har den lidt mere i procenterne, en lidt kraftigere humling og lidt skarpere koriander toner end normalen. Turm Weisse er god på typepræmissen, men ikke helt i top på baggrund af den bayerske stjernehimmel, hvor jeg normalt er til frugt og syrlighed. Til gengæld er forsiden med det berømte Hundertwasser Tårn, der knejser over bryggeriets Biergarten, helt i top.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Lækker humlet citrus duft, der også varsler om en vis sødme. Smagen levede fint op til duftens fristelser og malten mere end det, idet dens karameltoner og fyldige sødme ydede en fin afbalancering til det både bitre og aromatiske citrus humlebid fra Centennial humlen, som ved jeg opslag konstaterede også gik under navnet supercascade. Bestemt en positiv overraskelse, som min lille ølklubs IPA fans modtog med begejstring i aftenens program på 7 øl. På en varm sommerdog vil dens friskhed gøre underværker. Jeg er enig med Teejay i hans bedømmelse. Her er en glimrende IPA, hvor de 65 IBU med både citrus, eksotisk frugt og harpiks bestemt ikke virker for meget. Umiddelbart fik den fine balancen mellem malt og bitterhed mig til at sende venlige tanker til en af mine belgiske yndlinge - Duvel. Tak for tippet Teejay.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Sødlig frugtig korianderduft og for typen ret svagt beige skum. Smagen er frisk med en del koriander, lidt gær og en frugtig fylde af syrlig citrus grape og orangeskal. Mundfølelsen er sødlig middelfyldig og karboniseringen frisk. Eftersmagen er frugtig og let humlet. Udmærket, mainstream og for mig over forventning, men den overgås dog i kvaliltet af Hoegaarden Witbier og Celis White.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og maltet duft. Smagen er primært maltet omend en lidt enstonig bitterhed slår igennem i eftersmagen. maltsiden virker lidt sammen mudret og smager primært af lidt brun karamel og de gammeldags brune maltbolsjer (I ved, dem der slog Lektor Blomme ihjel i Scherfigs "det forsømte forår"). Som forårsbryg virker den en kende fad og mangler lidt friskhed, ligesom humlen godt kunne have haft lidt flere nuancer i modspil til den lidt tunge sødme og malt. Der skulle være tilsat skud fra gran, men det kunne jeg ikke smage. Mundfylden er sødlig og middelfyldig. OK, men løfter ingen øjenbryn og mangler lidt i inspirationen til at ramme centrum i skiven. Jeg er sådan set enig med denne youtube-anmelder:

https://www.youtube.com/watch?v=gcJfIc5P8aM

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11380 Anmeldelser af 224312 øl fra 246 lande og 12042 bryggerier. Billeder: 87534


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!