powered by goodbeer.dk
1619 Ølanmeldelser
Side 1 af 162 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Black Wych har skiftet type fra Stout til Porter. Selv om de enstonige smagsindtryk af kaffe, brændt malt og skarp skåret humle står klart og ærligt uden mislyde og mindste tegn på andet end gode råvarer under det beherskede brune skum, så melder jeg pas. Mine smagsløg kan ikke fange nuancerne i malten på gund af humlestyrken. Den folkloristiske etiket med den spøgelsesblege smukke dæmoniske heks er lige som flasken flot og lokkende. Men indholdet fremstår for tørt, for enstonigt og for beskt og uafbalanceret for mig. Fans af fx Guinness sorte stout vil sikkert elske den, men jeg savner maltsødme til at skabe balance.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En dejlig sommerøl med flot hvidt hyggeligt knitrende skum og frugtig humlet duft. Smagsmæssigt fremtræder den som en mellemting mellem Houblon Chouffe og den blonde La Chouffe. Knap så humlet som Houblon Chouffe, men frisk, frugtig og meget læskende med lys karamel, gær, lys frugt i form af æbler og pærer, nyslået græs og et fint skud aromatisk humle. Mundfølelsen er middelfyldig til kraftig, fint komponeret og meget velafbalanderet med en lækker lang eftersmag. Usædvanligt godt gået med en sådan fylde på kun 6 %. Kan d'Achouffe overhovedet brygge dårligt eller blot mdddelgodt øl? Jeg har trods nu 6 anmeldelser stadig til gode at smage noget, som jeg ikke kan lide her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Så fik De Gayant endelig brudt muren hos mig med en ganske god omend ikke stor øl. Under det høje brusende hvide skum breder der sig en kraftig citrusduft. En duft der samsvarer smagen af grønne æbler, bitter citrus. knuste citronkærner og lys karamel. I modsætning til Dublen er der her både friskhed og tydelige nuancer, ligesom øllet gør et ret tørt og i afslutningen lidt udtørrende indtryk i munden. Der er blus på alle kedler. Både karbonisering og smagsindtryk. Typen er klart mere Tiple end Blond, men her er der virkelig langt op til typens belgiske trendsettere som Achel Blonde, Bernardus. Westmalle og Gouden Carolus Triple. Til eftertanke bliver hvorfor der egentlig er så stor forskel på de franske og de belgiske øl, når typerne er de samme. De fleste trappister stammer jo netop fra den fransksprogede del af Belgien. Købt i Føtex til 2 for 30 kr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Brunt skum og sød duft af mørk malt og chokolade. Malten består af sammenmudrede indtryk af kakao, brændt malt, mørk chokolade og lidt cola, mens humlingen er let bitter og meget ekstraktpræget med en snert af sød lakrids. En typisk industriøl med manglende karakter og nuancer i både malt og humlesiden og som virker oversødet, poleret til det uspændende i alle indtryk og uinspireret brygget. Den smager da ikke decideret dårligt men mangler karakter og fremtræder som et venstrehåndsarbejde  Kunne Dansk Supermarked - her Føtex - dog bare finde en anden leverandør end det gennemført industrielle De Gayant og når vi er ved det også Kronenbourg. Bryggerierne leverer stort set intet, der har overskrider 3 på Ratebeer. Jeg har ikke smagt en øl, som jeg har kunnet give mere end 6 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Svagt brunt skum og sødlig porterduft af kaffe og chokolade. Smagen har elementer af mørk chokolade, karamel, kaffe, ristede nødder, en anelse salt lakrids. Hertil kommer lidt cola og en anelse øllebrød. Øllet er velsmagende og fint afbalanceret, men indtrykkene er lidt mudrede og - som det meget oftes ses i tyske portere - lige en tand for søde. Mundfølelsen er fyldig, rund, mild og cremet. På grund af sødmen bedst kold lige fra køleskabet og udmærket til en dessert. Øllet er præmieret som en Dunkel Bock 2016, men jeg synes ikke det hører hjemme i denne kategori. Det er en god dessert øl, som mange nok ville give 8 glas, men jeg finder den vel sød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Fin mild Pale Ale med groft skum krydret duft og en fin balance mellem en kvalitativ nuanceret maltside med toner af citrus karamel og lidt orangeskal og en fin aromatisk bredspekteret humling. Mundfølelsen er middelfyldig og rund med lidt sødme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Blide Weihenstephan, det ældste bryggeri på denne jord har indgået et pakt med Sierra Nevada, amerikaneren med noget af den mest morderiske humling over there. Hvad skal dette samarbejde ikke ende med? Tja mod min forventning den perfekte Hvede IPA. En hvedeøl hvor hvedens fulde udtryk kommer til orde med en fuldtonet frugt, lys karamel, banan, citrus og koriander. Men en krop som samtidigt sekunderes af en bredsprektret urtefrisk humling. Kraftig men ikke overdøvende. Jeg havde aldrig troet, at disse elementer kunne spille optimalt sammen i en hvedeøl. Men det sker her i et fedt cremet udtryk med en god mundfylde og en fin eftersmag, hvor både humlen og hveden toner ligeværdigt ud til det sidste. Sådan er resultatet, når et bryggeri med erfaring tilbage fra 1040 byder ind. Bravo, Weihenstephan har gjort det igen med den helt nye øl. Og tak til jer Rasmus og Michelle for gaven, I hentede til far på ferieturen sammen med andre udvalgte specialiteter på bryggeriet og den underskønne Biergarten i Freising ved München.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Piraat er det, man ofte betegner som en Duvel-klon. En Strong Ale som grundudgaven på flere områder lever fint op til. Lige som Duvel har man med Piraat lanceret en Triple Hop udgave, som er kraftigere humlet med flere forskellige supplerende humletyper. I modsætning til Duvels Triple hop, som hvert år har sin specielle bryg med sin særskilte navngivne humletype, så fremstår Van Steenberges Piraat Triple Hop som den samme år for år. Sammenlignet med de Duvel årgange, jeg har smagt, så lever Piraats Triple ikke helt op til forbilledet. Den har de sammen grundindtryk, men virker mudret sammen i både malt- og humle siden. Ikke således at forstå, at der er tale om nogen dårlig øl, men en øl, der i forhold til Duvel falder i et par glas på 10-skalaen. Der er tale om en øl hvor både procenterne og IBU’erne taler højt på en gærrund og fyldig maltside og om en øl, hvor humlen virker saftig, nuanceret og frisk urtepræget. Men der er lige som et slør mellem nuancerne og min smagsløg her i modsætning til Duvels nuancer og humling hvor alle indtryk står skarpt og nuanceret lige som i linsen på et kamera, der drejes perfekt i fokus. De 10.5 % medvirker i indtrykket og giver skarphed og kontrast sammen med humlingen, men min ros er her, at de mod forventning ikke får øllet til at fremstå sprittet. Øllet har en kraftig sødlig frugtig humlet duft, fylder meget i munden og afsluttes med en afbalanceret eftersmag med langt humlebid.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gyldenbrun
Anmeldt af Paulaner
Greene King Heritage Vintage Fine Ale er som sin fætter Suffolk Pale Ale en genoplivning af gamle engelske opskrifter fra 1800-tallet. Skummet er beige og løfter sig behersket over det smukke gyldenbrune øl i glasset. Duften er malttung og sødlig/syrlig humleduftende med lidt orangeskal. Flasken indeholder, som Teejay påpeger, {#emotions_dlg.whistling} en god gammeldags engelsk pint og tager sig godt ud med sin gyldne etiket. Øllet signaliserer på maltsiden en hel del i retning af bock  med sit hint af brun karamel,  kandis, lyse rosiner og rugbrød og (igen) et pift af orangeskal. Et indtryk der dog straks brydes af humlingen - som opgives til de traditionelle engelske sorter Fuggle, Bramling Cross og Goldings. Tilsammen danner de en fin kant med en syrlig citruspræget aromatisk nuanceret bitterhed. Øllet er kraftigt med god mundfylde og en del sødme. Dertil en fin balance og en lang eftersmag. En supplerende iagttagelse fra min side er, at humlen er mest fremtrædende ved ca. 5-8 grader, men malten træder mere frem, når temperaturen runder de 15 grader. Her træder orangeskal smagen på mine smagsløg foran humlen som modspil til den megen malt, og øllet får et næsten belgisk udtryk, hvor også gæren kommer mere i spil. En spændende øl, som jeg afkølet vil give 7 glas, mens den mere tempereret helt klart står til 8 flotte glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt varigt beige skum og frisk bitter humlet duft. Smagen er klar i sit udtryk og på den bitterhumlede side med masser af nyslået græs og citrus- og grapebitterhed. Hertil kommer en let sødlig middelfyldig mundfølelse med en lidt enstonige tør bitterhed i afslutningen. En Pale Ale der har lidt mere af det hele og som skulle være en genskabelse af en historisk opskrift tilbage fra 1820'erne.  En opskrift som dog er ført up-to-date ved kombination med de ikke just oprindeligt engelske Strisselspat og Saaz humletyper. Oprindelig er til gengæld den anvendte Chevallier malt. Men her kunne jeg ønske mig lidt færre IBU, idet bitterheden til dels spærrer for maltens nuancer på mine smagsløg. Kan pt. fås i Netto på en lidt ukorrent 568 ml. flaske. Den nye Heritage Chavallier serien omfatter også en Vintage Fine Ale, som jeg vil vende tilbage med en anmeldelse af. Den har pt. lovende 3.41 på Ratebeer og skulle være mere maltpræget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 162 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10982 Anmeldelser af 201469 øl fra 245 lande og 11304 bryggerier. Billeder: 80036


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!