powered by goodbeer.dk
1642 Ølanmeldelser
Side 1 af 165 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
1
10/12-2018
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
En lager, som de fleste nok ville kalde en Classic med den brunlige farve og maltede krydrede duft. Den har lidt mere af det hele både på maltsiden med gode ristede toner med en del brun karamel og en humling med gode nuancer, der lige føjer en ekstra dimension til den normale pilsner. Karboniseringen er meget blød i den engelske stil, men øllet er ret fyldigt og meget velsmagende. Kroppen er ret rund og maltsødmen højere end typens gennemsnit. En fin øl, hvor prisen på de 40 kr. dog forekommer lidt i overkanten.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brunlig
Anmeldt af Paulaner
Beige skum og ubestemmelig lidt stikkende ristet duft. En meget ubestemmelig øl sammensat af indtryk af tørret mørk frugt, en smule mørk karamel og ristet malt.  Virker uharmonisk uden inspiration og sjæl. Bock står der på deklarationen? I så fald en besynderlig kombination, idet humlingen er kraftig og minder en del om den Mandarina humle, som anvendes i Grauballes ligeledes noget kiksede Forårsbock. En Bock, som kalder sig tysk inspireret, skal ikke udstyres med en så markant humleprofil. Det er at gøre vold på typerigtigheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Jacobsens nye vinterøl dufter af brun karamel og smager af brun karamel og en smule spor af hasselnød. Nøjagtig som deklarationen siger. Derudover er der tilsat kuldioxid og lidt svag ubestemmelig humle. Blidt sødligt karamelvand - suk og intet andet mht. nuancer. Smager da sådan set meget godt, men løfter ingen øjenbryn og savner spændingsmomenter. Procenterne skjules godt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt dekorativt off-white skum og humlet duft. En Pale Ale der ligger på grænsen til en IPA med en fyldig krop, let sødme og en syrlig til lettere besk tone. Humlingen er distinkt uden dog at være for kraftig. Øllet fylder godt i munden i betragtning af de kun 5.5 %. Når man tidligere har smagt rugøl, så kan man også her mærke rugmaltens karakteristisk tone. Alt i alt en spændende øl med karakter og personlighed, som jeg gerne drikker en anden gang. Den er faktisk bedst direkte fra køleskabet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Overdoseret humle i en øl er for mig en forbandelse og en profanering af øllets sjæl. Men en velafbalanceret humling som er nuanceret i sine smagsindtryk og som samtidig lader maltsiden fungere som andet og mere end fundament. Det er faktisk en bryggerkunst lig et velkomponeret musikstykke. Grænsen kan være individuel fra smagsløg til smagsløg. En fællesnævner på højeste niveau, hvor alle kan være med, kan derfor være svær at opnå. Men her vurderer jeg, at målet er nået. En forbavsende rund og nuanceret urtefrisk humling med toner af citrus og en væld af eksotisk indtryk, som trykker på alle tangenter og i den grad viser, hvad en kvalitativ optimal humling potentielt formår at gøre for en øl. Hertil kommer, at de næste 10 % ikke mærkes umiddelbart. Men at de er der, det mærkes når flasken er tom. Jo, Duvel lever også i denne udgave op til sit navn som den fristende djævel i engleklæder, som den er beskrevet under den almindelige Duvel. Intet under at denne øl, der startede som årgangsøl 2017, nu ser ud til at være indgået permanent i Duvel Moortgats sortiment.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Wychwoods Halloween Ale har et ret stabilt smukt svampet beige skum og en kaffepræget humlekrydret duft med islæt af skumbananer og bolsjer.  Smagen er på maltsiden fremtræder ristet med kaffe, karamel, lidt ristede nødder og lakrids plus så igen skumbananerne. Humlingen er let bitter og ret enstonig og tjener blot til at lægge kant til malten.  Mundfølelsen er sødlig og let til middelfyldig. En for mig lidt disharmonisk Ale med en sjov etiket og spændende men lidt rodede nuancer. Lige introduceret i Netto.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Aegean er Mythos bryggeriets standardøl. Har ikke set den på dåse eller flaske, men kan tit udgøre den normale øl fra fad på fx en bar. Den kan sagtens drikkes og rummer en gennemsnitlig lidt anonym maltside med lette lyse karameltoner suppleret af en tilsvarende anonym behersket lidt ekstraktpræget humling. Ikke god, ikke dårlig - bare en ret ligegyldig pilsner som de mange andre, der kan drikkes uden nærmere eftertanke på solen i Grækenland.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Teejay valgte fredagsbajeren fra Septem. Jeg tog Sun Days Honey Golden Ale  med hjem fra ferien. Søndagsøllet hører bestemt hører til den bedre del af det græske øl. Det første indtryk er visuelt. Smukt guldgyldent med sparsomt flygtigt hvidt skum. Det andet indtryk er en Interessant humlet duft uden meget honningpræg. Det er bestemt ikke hver dag en syrlig frisk humling med præg af forårets første friske bitre skud i en erklæret honningøl. Det er i sig selv interessant. Drikker man et par slurke, træder der også lidt efter lidt mere nuanceret malt frem med honning og lyst karamelpræg i en middelfyldig halvtør mundfølelse. Humlingen har præg af friske urter og får klart den bedste karakter. Den let sammenmudrede maltside træder dog mere i karakter,  efterhånden som øllets tempereres. Helheden er her bestemt ikke dårlig. Jeg giver på den græske baggrund 7.5 glas og drikker den gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk bockduft, som jeg hjembragte fra ferieøen. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Den skal ikke bedømmes om en Doppelbock. så fylden er bestemt OK til de 5.8 procent på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Så kommer vi til sødmen som forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidr rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder og også lette gærtoner. Faktisk ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene men også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske, som bare lægger kant uden at gøre det store væsen af sig. Til gengæld lægger den i fin klangbund til det samlede resultat - som bastonerne i et musikstykke. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund 7 store velfortjente glas herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Den første øl i Bamberg bliver her hos mig anmeldt som den sidste. Jeg slutter nemlig af med et positivt møde med den første Bamberg røg øl, som vi med nogen skepsis og hjertet oppe i halsen bestilte, da vi havde aset os op på Spezial Brauerei smukke Biergarten med underskøn udsigt over Bambergs middelalderkirker, tage og tårne. En udsigt, der allrede slås an ved den rustikke indgangsportal og som trumfer enhver anden ølrelateret i Bayern. (se billeder under bryggeriet)  Men nu til øllet, der hurtigt kom på bordet i store keramikkrus. Skummet var offwhite, middel og ret flygtigt. mens duften var let frugtig med beherskede røgtoner. I smagen folder frugten sig ud i toner af modne gule æbler tilsat en let røget tone. Mundfølelsen er som duften frugtig rund og sødlig med middelfylde. Som røgøl er den afbalanceret og lader alle andre smagsindtryk komme til orde også. Den skræmmer ingen og er en positiv introduktion til sin type for harehjerter ud i røgøllets barske univers. Tre anerkendende nik fra gruppen. Bambergs spezialitet  - røgøllet var godkendt som mere end drikkeligt. Hermed farvel til Bamberg som med sit spændende øl, de atmosfæremættede Biergarten og byens unikke middelalderatmosfære i det smukke sensommervejr bød på en oplevelse ud over al forventning. Vi vender tilbage - det er sikkert.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 165 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11073 Anmeldelser af 207204 øl fra 245 lande og 11598 bryggerier. Billeder: 82151


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!