powered by goodbeer.dk
1634 Ølanmeldelser
Side 1 af 164 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk bockduft, som jeg hjembragte fra ferieøen. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Den skal ikke bedømmes om en Doppelbock. så fylden er bestemt OK til de 5.8 procent på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Så kommer vi til sødmen som forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidr rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder og også lette gærtoner. Faktisk ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene men også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske, som bare lægger kant uden at gøre det store væsen af sig. Til gengæld lægger den i fin klangbund til det samlede resultat - som bastonerne i et musikstykke. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund 7 store velfortjente glas herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Den første øl i Bamberg bliver her hos mig anmeldt som den sidste. Jeg slutter nemlig af med et positivt møde med den første Bamberg røg øl, som vi med nogen skepsis og hjertet oppe i halsen bestilte, da vi havde aset os op på Spezial Brauerei smukke Biergarten med underskøn udsigt over Bambergs middelalderkirker, tage og tårne. En udsigt, der allrede slås an ved den rustikke indgangsportal og som trumfer enhver anden ølrelateret i Bayern. (se billeder under bryggeriet)  Men nu til øllet, der hurtigt kom på bordet i store keramikkrus. Skummet var offwhite, middel og ret flygtigt. mens duften var let frugtig med beherskede røgtoner. I smagen folder frugten sig ud i toner af modne gule æbler tilsat en let røget tone. Mundfølelsen er som duften frugtig rund og sødlig med middelfylde. Som røgøl er den afbalanceret og lader alle andre smagsindtryk komme til orde også. Den skræmmer ingen og er en positiv introduktion til sin type for harehjerter ud i røgøllets barske univers. Tre anerkendende nik fra gruppen. Bambergs spezialitet  - røgøllet var godkendt som mere end drikkeligt. Hermed farvel til Bamberg som med sit spændende øl, de atmosfæremættede Biergarten og byens unikke middelalderatmosfære i det smukke sensommervejr bød på en oplevelse ud over al forventning. Vi vender tilbage - det er sikkert.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys rav
Anmeldt af Paulaner
Ungespundetes er Spezial Bräuereis eneste øl, der er brygget uden røgmalt. Den fremstår med et meget stabilt hvidt skum og en sødlig let duft tropisk frugt. Smagen udvider dette indtryk med et anstrøg af modne gule æbler. Der afsluttes af en aromatisk humling med et let skarpt anslag af frisk peber til slut. Mundfølelsen har let til middel fylde og nogen sødme. Karboniseringen er vel blød, og fik for mig øllet til at virke lidt fladt. Det trækker for mig lidt ned i det samlede indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Mahrs Bräu leverer efter manges bedømmelse verdens bedste Kellerbier. Selv om den særdeles hyggelige Bierstube og dens lille ølhave ligger lidt afsides en pæn halv times rask gang fra centrum, så skulle den naturligvis bare af denne årsag opsøges. I øvrigt kan besøget kombineres med et kik ind på Brauerei Keesmans tilsvarende Bierstube og Biergarten, som ligger lige skråt overfor.  Ophældt, som normen er her, i et keramikkrus er det svært at bedømme øllets farve, men det gik endda. Moderat beige men stabilt skum og krydret duft af malt med mindelse af de gammeldags gule althea bolsjer - nok et barndomsminde fra bedstemor, der her kom frem  {#emotions_dlg.rolleyes}.  Men en smag der nok er mere præcist betegnet som bergamotte olie. Smagen er rund og maltet med gode men lidt udefinerlige frugtige nuancer af gær, strejf af orangeskal og så min althea. Øllet er middelfyldigt og sødligt med en blød karbonisering.  Som Kellerbier – kaldet ungespundet - er denne ofte bedømt blandt de allerbedste i verden. Typen er er for mig svær at definere. Nogle gør sig meget dårligt på mine smagsløg, mens andre virker ret diffuse og rodede i deres udtryk. Denne er klart blandt dem, der falder i min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden orange
Anmeldt af Paulaner
Greifenklau har en af de 3 store Biergarten på højene mod syd hævet over Bamberg. Når man har kikket på kortet og efterfølgende læner sig tilbage efter serveringen, aå kan man betragte et flot grønt landskab med en smuk middelalderborg Altenburg et stykke væk på en skovklædt bakke. Menukortet er let at overskue, idet der kun er tale om to øl. {#emotions_dlg.yes} En Hefe Weise og en Lager. Bedømt fra karaktererne på Ratebeer valgte jeg den første som ledsager til et stort lækkert stykke svinebov med kraut. En Hefe Weisse  med en smuk orangegylden farve og en flot rund skumkrone. God i sin type med højt skum, fin duft og saftige orange- og banantoner. Hertil kommer god frugt, koriander og et godt skud gær i smagspaletten. Ikke den allerbedste i Bamberg, men så absolut i front i  den allerøverste del af mellemvaren.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Airbräu er en Brewpub og restaurant i forhallen til Münchens lufthavn. Øllet, der har et ganske pænt ry, udskænkes i realiteten kun fra fad her men til yderst rimelige priser for en lufthavn  - her kun 3,25 Euro. Repertoiret er bredt, men da de fleste bryg er sæsonøl, så gik vi glip af den atraktive Doppelbock Aviator og måtte i ventetiden på flyet hjem indskrænke valget mellen en Helles, en Pilsner og en Hefe Weisse. Det blev den sidste, og det fortrød vi ikke.

Til øllet:
Hvidt skum og relativt flygtigt, mens duften er præget af moden frugt. Her er der tale om frugt i form af næsten overmodne bananer, hvor sødmen og det for typen meget fyldige kraftbetonede indtryk er fint afbalanceret af en lidt mere håndsfast koriander end normalt. Hertil kommer et islæt af nellike, der yderligere danner modspil sammen med den beherskede aromatiske humling. Der er kort sagt tale om en Hefe med fuld tryk på frugt og malt. Nøjagtig som jeg foretrækker den. Airbrews produkter er med et par undtagelser udelukkede tilgængelige udskænket fra fad i bryggeriets værtshus og spisested i Münchens lufthavn. Denne Hefe Weisse hører absolut bedre blandt Bayerns mange fine bud i typen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ubestemmelig sødlig svag krydret duft. Smagen er sødlig og rodet i nuancerne med gær, lidt brun karamel og ristet malt plus en anelse orange og kaffe godt mudret sammen. Ja den glider da fint ned men virker usammenhængende og uden den store ide i kompositionen. Humle er der heller ikke meget af, hvilket gør U3 Ungespundet noget bolsjeagtig i udtrykket. Jo, det er da ganske spændende med en mørk Kellerbier, men i Bamberg Tysklands hovedstad for Ungespundet (Kellerbier), så skal der altså for mig mere til i en Brewpub. Tilsyneladende gik det dog fint på fortovet udenfor, idet de unge ligeligt af begge køn summede flittigt i den lune nat med ølglassene i hånden. Sympatisk stående råhygge uden råb og skrig i den smalle bindingsværkprægede middelaldergade. Der var 3 Bierstuben indenfor 25 m. så jeg skal ikke kunne sige, at de alle drak fra Anbräusianum. Men inde i skænkestuen var vi kun 6-7 stykker. Det bliver til 6 små glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys rav
Anmeldt af Paulaner
Behersket hvidt skum og lidt grønsagspræget duft. Smagen er lidt mindre frugtig end typens gennemsnit og præget mere af korn end den normale hvedemalt. Det er som om malten på hvedesiden er lidt hårdere og mre tør i sit udtryk mod normalt mere frugtig og bananpræget. Et kvalificeret gæt kunne her være at mængden af bygmalt er en anelse større på bekostning af hveden. Det kunne for mig forklare maltens mangel på saft og frugt. Jo den smager da rimeligt, men er også noget udefinerligt og rodet i sit udtryk. Som Brewpub skal man som minimum kunne konkurrere på kvaliteten i typen i lokalområdet.  Ambräusianum, hvor vi også prøvede U3 Ungespundet - en mørk Kellerbier, er her på en svær grænsende til umulig opgave i det nordlige Bayerns absolutte ølhjerte. På bare 2 dage smagte jeg flere af de lokale standard Hefe Weisse, der var op til 2-3 glas mere. Bedømt på de to Ambräusianum øl vi smagte på Ambräusianum, så står denne ret nye Brewpub - trods en smuk gammel bygning og lokaler med store kobbberbryggerkedler - ikke distancen her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Moden banangul
Anmeldt af Paulaner
Kommer du til Bamberg, må et besøg på Klosterbräu hyggelige Bierstube eller Biergarten være et must. Efter et glas af husets Schwärzla fik jeg ud fra min tidligere erfaring med Kaiserdoms Alt-Bambergs Dunkel lyst til at teste bryggeriets Hefe Weisse, som også indgik på ølkortet.
Jeg blev bestemt ikke skuffet. Under det for typen ret moderate hvide skum udsendte øllet en intens duft af hvedemalt og banan. Smagen har noget af den mest massive frugt, jeg har smagt i nogen Hefe Weisse - banan, banan, banan i en grad, så man næsten associerer de lange tråde i frugtkødet herfra. Dertil kommer en anelse syrlig grøn ananas og et velafbalanceret skud af koriander og en fin behersket aromatisk humling. Fantastisk back to basic Hefe Weisse – intens og ren i malt og frugt. Helstøbt til intens ydelse, mens man betragter solen, der langsomt synker over den brusende Rechnitz flod og den gamle middelalderbydel "Kleine Venedig" på den anden bred i Bamberg. 

Det KAN bare ikke blive bedre.


Ølanmeldelse nr. 11000 på www.goodbeer.dk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Jo, den er røget, men ikke så meget, at det gør noget. Her er heldigvis langt til røgsmagen i Bambergs klassiker Schlenkerla. Man mærker allerede et lille pust af røg i duften, der også frister med lidt tropisk frugt under det for en Weissbier lidt sparsomme hvide skum. Øllet er middelfyldigt og sødligt med smag af gær, tropisk frugt, banan og lidt grøn ananas. Hertil kommer så røgen, der ikke præger smagen ret meget og tilfører øllet et interessant islæt. Smagens elementer spiller ganske fint sammen i et rund, cremet, sødlig og middelfyldig helhed. Nydt på Brauerei Spezials Biergarten, hvor oplevelsen tilføres unik herlighedsværdi til den flotte udsigt over byens domkirke og tårne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 164 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11018 Anmeldelser af 204449 øl fra 245 lande og 11482 bryggerier. Billeder: 81551


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!