powered by goodbeer.dk
10718 Ølanmeldelser
Side 1 af 1072 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig frugtig duft og hvidt højt stabilt skum. Smag? En Bierre de Garde har jeg altid haft lidt svært ved at få hold på. Den er ikke for mig helt typerigtig. Malten dominerer med ret så søde toner af honning, lys karamel og modent gult æble plus lidt gær, mens den ofte ret kraftige syrlighed, jeg kender efter min ikke særlig omfattende erfaring med typen, kun i ret ringe grad er til stede. Den kraftige sødme mangler her lidt modspil udover den ret beherskede aromatiske humling. Det er afgjort en øl, der mest egner sig til deserter - med gode indtryk, men som sagt lidt mere syrlighed eller humle ville have klædt den og givet et glas mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Denne øl sælges også under navnet Barista Chocolate Quad og er en mørk Quadrupel hvor navnet helt lever op til indholdet. Den er skumsvag, selvfølgelig på grund af dens 11% alkohol, men fremtræder livlig og perlende i glasset. Aromaen rammer først med mørk chokolade, men også lidt tørret frugt kan fornemmes. Det er en meget vinøs og sammensat Quadrupel der stiller store krav til ølnyderen, hvis man vil prøve at gennemskue blot lidt af dens smagsnoter. Først har den en svag sødme af brun farin, dernæst en hurtig overgang til tørrede mørke frugter og lidt friske syrlige solbær. Mørk bitter chokolade og lidt mokka danner tilsammen den store fyldighed som denne øl byder på. Mokka og chokolade er hovedtemaet i dens fylde, men de øvrige smagsnoter kan man også fornemme med lidt god vilje. Den er meget speciel, men også meget eksperimenterende og i særdeleshed meget lækker. Jeg vil tro den kan egne sig til en ikke alt for sødlig dessert.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og en behagelig aroma af karamel- og hvedemalt. Smagen varierer over lys karamelmalt, hvedemaltens typiske friske smag af korn og moden banan, gær, lidt honning og en tilpas og behagelig bitterhumle. Det er en frisk og tørstslukkende øl med halvtør eftersmag. Karboneringen er livlig og perlende og bidrager til lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort / Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Skolder har stabilt vedvarende skum og en skøn aroma af mørk bitter chokolade. Det anbefales at den smages sammen med single malt whiskyen Highland Park, og det sætter faktisk øllen i et perfekt relief. Mørke tørrede frugter (svesker) blander sig fint med smagen af hårdtristet malt og mørk chokolade. Whiskyens skarpe alkohol bløder op for øllets maltsødme og kompromitterer fint øllets diskete humlede balance. Eftersmagen er halvtør. En skøn øl med stor fylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt blødt hvidt skum og krydret maltet duft. Lydefri og uden kanter med en lidt honningpræget maltside afsluttet af en blid aromatisk humling med tydelig lakridstoner i eftersmagen. Udmærket og med gode råvarer, men lidt anonym i sin fremtræden. Nyt skud på stammen fra Athenea som gør godt her på Peleponnes i 38 graders varme. De metalliske toner som nævnes i de få anmeldelser på ratebeer mærker jeg ikke i flaskeversionen, som jeg altid vælger, hvis muligheden er der.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek
En gang  i mellem kan man finde guld de mærkeligste steder. Og af alle steder fandt jeg Skovlysts årgangsbrygf 2017 i Aldi.

Grizzly, en Ultra Stout på 12 %, brygget som en Russian Imperial Stout, til 60 kr. for 75 cl.

 

Hold kæft hvor det er en lækker øl, men der er bare et problem. Det er ikke en Russian Imperiale Stout. Det er ikke engang en stout.

En stout og især en RIS er sort, ja kulsort i farven. Men Grizzly er rødbrun og kun sort når lyset er slukket.

Der er 3 markante smagsnoter i stouts og især i RIS; kaffe, lakrids og chokolade, men de er meget svære at finde i Grizzly. Men en anelse lakrids fornemmer jeg til sidst, men det er fornærmende lidt.

 

Det ER en lækker øl som jeg ville betegne som en Barley Wine, for selv om der er rimelig frie mulighed for fortolkning af øltyper, så rammer Skovlyst totalt ved siden af skiven med deres Russian Imperial Stout.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Den er meget skuffende, er man til øl og regner med at der nok er lidt humle eller ligne bliver man skuffet, er man ikke til øl og regner med den måske har lidt af skarpheden fra ingefær bliver man skuffet, er man til sød sodavan bliver man nok glad, da den er meget sød, uden ret meget liv i.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: pisgul HA HA
Anmeldt af reneac
Historien bag at recycle, og få folk på roskilde bevidst om dette er rigtig god, og hatte af for det, men hvor er øllet intet sigende, det er en flad pilsner og det er ærgeligt at den ikke er blevet bedre
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
En god øl, men har meget svært ved at se noget Belgik ale over den, den er meget humlet, smager godt men beskrivelsen på flasken passer ikke
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
En rigtig juleøl, husker ikke så meget andet om den
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1072 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10718 Anmeldelser af 186354 øl fra 244 lande og 10684 bryggerier. Billeder: 74313


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!