powered by goodbeer.dk
11726 Ølanmeldelser
Side 1 af 1173 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Tuborgs tidligere Gyldne Dame har ikke bare mistet sit navn, men er oven i købet blasfemisk lavet om til et saftevandsagtigt parfumeret produkt. Resultatet er igen en øl, som er målrettet de, som ikke kan lide øl overhovedet. Hvorfor lader man dog ikke ølhadere drikke deres vin eller sherry i fred. Tuborg Guld var som øl ikke meget at snakke om, men dette her er gravskændig af et produkt, som oven i købet havde en vis klassiker status. Passionsfrugten, der overdøver alt, giver ikke den friskhed, som citronen netop skaber i en Radler, Sødmen i den søde frugt får ingen modspil her. Jeg anede ikke, at Guld Passionsfrugt overhovedet eksistrede. Men min søn fik den serveret af en gæst, som derefter opfordrede ham til at beholde resten, efter de begge havde den. Jeg fik den sidste med et grin og besked om at give den en anmeldelse. Det så her, - prisen var nedsat til 1 kr pr. styk i MENU. Skynd dig, hvis du har lyst til at smage. Jeg spår, at den ryger hurtigt ud af markedet. Eneste formildende omstændighed er de 5.6 %.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot visuelt knitrende hvidt skum, som også sammen med duften af syrlige frugtbolcher giver en lydoplevelse, man heller ikke skal kimse af i en ølanmeldelse. Smagen er rund lidt bolsje- og en del frugtpræget. Her er belgisk ølgær, lidt egetræ, en del citrus grape og fin fylde i rundheden men også en lille skarphed af alkoholen, som dog også giver en god kant i karakteren. Absolut over gennemsnittet og en rigtig god belgier, som jeg har svært ved at placere som belgisk Pale Ale, Blond eller Triple - så Strong Ale er nok det bedste bud. Den fik en fin andenplads efter Andechs Doppelbock Dunkel, der tog spidsen i overlegen stil vores lokale ølsmagning. Desværre synes øllet nu at være gledet ud af Føtex sortimentet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Meget svag skumkrone, men til gengæld en helt overdådig aroma af rødvin, mørke druer, egetræ, karamel og chokolade. Smagen er ikke så atypisk for en Imperial Stout af denne kaliber, for den er slet ikke så pågående fyldig som forventet, men starter i stedet blidt med lidt smag af Bordeaux rødvinens velkendte solbær og mørke kirsebær. Efterfølgende træder malten på banen med chokolade, lidt mild kaffe, mørk karamel og masser af udefinerbare tørrede frugter. Ind i mellem alle disse ting finder man også mørke druer, lidt anstrøg af tobak og tørv samt lidt røget chili...og lige når man tror at hele smagssprektret er fuldendt byder den fandme også på lidt sød lakrids. Det her er så absolut beviset på at livet er værd at leve fuldt ud så man kan vente på mere af denne slags øl. Så på dagen hvor en af mine idoler, Meat Loaf, desværre er gået bort kan jeg kun afslutte med hans ord 'Heaven Can Wait'.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk kobber
Anmeldt af Teejay
Fin vedvarende skumkrone og en indbydende aroma af rugbrød, mørk karamel og tørrede frugter. Smagen er i begyndelsen sødmefyldt med svesker, dadler og rosin. Dernæst byder den smagen af lidt rugbrød som giver en stor mættende fyldighed i øllet indtil dens mere ekstravagante fyldighed byder på mørk karamel, kakao, mørk chokolade og lidt brun farin. Mod slutningen har den lidt krydret smag, hvor blandt andet anis og lidt engelsk lakrids er at finde. Alkoholen er til den høje side, men brager ikke igennem med den voldsomme sprittede smag som mange stærke ales kan gøre. Let olieret fylde og ganske behagelig humlet bitterhed der afgrænser og afslutter dens sødme på meget fin vis.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Vinder måske ved flere smagninger men den duft let sur, og smager er meger eddike agtig. Man bliver efter ladt helt tør i munden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Maltet humlekrydret duft og svagt flygtit brunt skum. Ikke det store julekrydderi bortset fra et svagt touch af kardemomme - med lidt godt vilje. Balancen er sådan set udmærket med en god frisk nuanceret krydderurtepræget humle og en maltside, der rummer en vis sødme, men også virker mudret uden selvstændige adskillelige nuancer i den brune karamel. De 7 % skjules fint, men der er tale om en specialøl på det jævne af rimelig kvalitet men uden hurraoplevelse, og man ikke køber igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone. Aromaen er dejlig og fylder med nødder, mørk karamel og dadler. Smagen er fint sammensat af både mørk karamelmalt med lidt brændt nuance, nødder, dadler, rosiner og andre tørrede frugter. Smagen har mod slutningen også lidt kaffe- og whiskynoter samt lidt røgmalt. Humlebitterheden er nænsom men tilpas balancerende i forhold til dens maltsødme. I eftersmagen har den endvidere lidt ristet brød og chokolade, og det er faktisk en meget delikat øl med mange spændende nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
sort kraftig, let ristet og meget sød, der er kaffe i eftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: disset gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig gammeldags ipa, blomsteret, ikke vildt humlet og blød i smagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: marhoni
Anmeldt af reneac
en let drikkelig ale, som kan sammenlignes lidt med ale nr. 16, let kryderet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1173 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11726 Anmeldelser af 250545 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95828


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!