powered by goodbeer.dk
10672 Ølanmeldelser
Side 1 af 1068 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt relativt holdbart skum og fristende krydret humlet duft. Smagen er cirtus- og aromahumlepræget  med mange lækre urteagtige saftige humlenuancer. Og så - selvfølgelig - en vist mål af bitterhed, men alt sammen i fin balance med maltsiden af sødlig lys karamel. God som plæneklipperøl eller som her, når en god ven med teknisk snilde kommer på besøg og reparerer motorplæneklipperen, som jeg ellers havde vurderet skulle skrottes. Men mindsandten om den ikke nu er funktionsdygtig igen - godt nok uden selvstarteren, men brugbar. Oven på denne tekniske livredning og uventede besparelse. Ja så blev det så til denne påskeøl på terrassen. En god frisk, anstændig og  velbrygget IPA, der ikke var mere IPA, end vi (begge moderat IBU følsomme) syntes, at den var et friskt pust oven på den mekaniske udfordring her i havemøblerne på terrassen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Minder en del om Thisteds Klithede med sit pæne men flygtige skum og sin sin let honningprægede maltbund af lys karamel. Den er frisk sødlig og rund med smagsnoter af fyr, lidt porsepræget bitterhed af grønne bitre blade og noter af fri natur, blomster, hede og solsveden sandjord. Fint eksperiment blandt Thisteds mange andre med at lade sin ofte anvendte monsterhumle erstatte af andre urter (fortrinsvis porse). Seriens blide atmosfæremættede udtryk af nordisk natur, sol og sommer er lige mig.{#emotions_dlg.yes}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Absolut en af de bedre øl fra Thisted, der her tør at byde på en ret så anderledes øl, der helt og fuldt levet op til etikettens stemning af klit, hede, blomster og nationalpark. Spinkle toner af porse og havtorn slår stemningen an på en blid lys karamelbund med porsen som et blidt kryderi i duften. Humlingen leveres af urterne som også omfatter hyben, men det er havtornen og dernæst porsen der toner sammen ud i eftersmagen. En frisk øl med en klangbund, der kunne minde om en tysk Helles, og som på sin stilfærdige måde byder på vestjysk sol, klit, klit og hede og slipper særdeles godt fra det.  I hvert fald hos undertegnede, hvor smagsindtrykkene skabte de helt rigtige indre billeder af egne naturoplevelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Svagt skum, men til gengæld en heftig og lækker aroma af bær og let humle. Smagen er afsindig lækker og har en stor maltsødme der smager af mørk karamel. Endvidere er dens sødme præget af mørk sirup og brun farin. Den er meget vinøs i sit første indtryk og minder først rigtig meget om en barley wine. Dens høje maltsødme overgår langsomt til en frisk syrlig smag af bær og man smager tydeligt jordbær, hindbær, appelsinskal, svesker, rosiner, abrikos og andre udefinerbare tropiske frugter. Humlebitterheden er halvtør og behagelig og medvirker til fremhævelsen af førnævnte frugter. Bitterheden, som jeg havde forventet for en Imperial IPA, er ikke pågående og lang for eftersmagen præges mest af sirup og brun farin i smuk ledsagelse af syrlige frugter som giver lang og behagelig eftersmag. Som IPA synes jeg nok den er vidtgående i sin type, for helt til slut i smagssprektret fremkommer også lidt honning og en træagtig eftersmag som man normalt kun finder i fadlagrede øl (jeg ved ikke om denne IPA har været fadlagret, men tror det ikke). Det er en yderst elegant og velsmagende øl, men jeg tænker altså mere barley wine, eller til nød strong ale, når jeg smager. Det er på grund af dens store vinøse fyldighed med tydelige Sherry noter der får mig til at sammenligne den med barley wine, men trods alt bærer den på en IBU som sikkert gør en Imperial IPA værdig. Frugten, fylden og dens vinøse udtryk får mig bare på andre tanker, og det gør ikke denne øl dårligere af den grund. Jeg havde bare en lidt anden forventning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot ufiltreret IPA med lidt skum som hurtigt forsvinder men bevarer små skumøer tilbage. Aroma er diskret med lidt maltet islæt og en fin delikat aroma af humle. Smagen er frugtig og krydret og starter med en svag maltet smag uden nogen særlig karakter. Dernæst smager man frisk græs, lidt fersken og krydderier som bl.a. er svag peber. Den er nok lidt for svagt humlet i forhold til IPA-typen, men den er frisk og fyldig i udtrykket. Personligt havde jeg nok foretrukket lidt mere humle og lidt mere maltet smag i begyndelsen, men dens blide karbonering fastholder dens smagsindtryk længe selvom det må siges at det er en lidt tynd og vandet IPA. Mod slutningen har den lidt grape og citrus og det redder den lige præcis på stregen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Moderat skum og en tydelig aroma af grapefrugt. Let sødlig maltet smag hvor grapefrugten har sit tydelige præg ret hurtigt. Det er ikke en snerpende og sur humlet bitterhed som man kunne forvente for en IPA der bærer undertitlen 'Grapefruit Infused IPA'. Foruden dens grape- og citrusprægede humle har den også en behagelig maltet bagside hvor sødlige noter kommer til i eftersmagen og giver den god kant til eftersmagen. Vældig spændende og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende ale med noget syntetisk aroma af malt og humle. Aromaen udstråler noget discount som er svært at beskrive helt præcist, men malten dufter mest af ekstrakt og ikke naturlig all-grain malt. Smagen er sådan set nogenlunde i orden, den starter blidt med lidt karamelmalt hvorefter smagen hurtigt antager humlet smag som er og skal være typisk for en IPA. Humlen er ret diskret og har ingen entydig karakter. Den smager lidt af fyrrenåle og citrus, men i en mærkelig sammenrodet orden som om ingen af humlesmagene skal have fortrinsret. Mod slutningen vender en lidt harsk maltet smag tilbage i fylden og overbeviser mig igen om at den er brygget på maltekstrakt. Den mangler fylde, helhed og identitet. Indkøbsprisen var sådan set billig nok, men nu kan øl også købes for billigt, specielt når brygningen er baseret på billige råvarer som tilfældet er her. Ikke et stort hit hos mig, men den er dog drikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot skummende ale med god aroma af citrus og appelsinskal. Smagen har kun en meget let lys karamelmaltet smag, som hurtigt overgår til blide humlenoter med appelsinskal, citrus og udefinerbare krydderier. Karbonering er middel og bidrager til stor fyldighed. Lidt gærsmag md slutningen, alt i alt en gennemsnitlig god pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En rigtig dejlig øl, det er en klon af midtfyns bryg 1000, med valnødder, grunden til de har lavet den er at det er opfinderen af opskriften der også har lært ø-bryg op, og da midtfyn havde lavet bryg1000 og flyttet, overtog Ø-bryg deres udstyr, så man kan sige ringen bliver sluttet, det er en perfekt balanceret imperial stout, med rigtig meget dybte og fylde
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En rigtig god ipa, som smager meget af humle smager som om det er nogen amrikanske humler der er noget citrus i smagen, den er dejlig balanceret også købt i lidt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1068 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10672 Anmeldelser af 183794 øl fra 244 lande og 10525 bryggerier. Billeder: 73026


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!