powered by goodbeer.dk
11498 Ølanmeldelser
Side 1 af 1150 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Meget speciel Pale Ale med tydelig aroma af kaffe. Den har en flot vedvarende skumkrone og smagen er kortvarig karamelmalt hvorefter en tydelig og meget delikat kaffesmag overtager. Det er ikke som en normal kaffebønne, nærmest i retning af Instant kaffe (Nescafe) med lidt flødeagtig og cremet tekstur. Bag dens kaffesmag finder man lidt citrus præget humlebitterhed som lige nøjagtig sætter eftersmagen af kaffe ud i en lang og meget behagelig finale. Det er en meget anderledes Pale Ale som sætter helt nye grænser før hvad jeg før har smagt. En lille smule sød frugt blander sig i eftersmagen. En god øl til at nyde som 'stand-alone', for jeg kan ikke lige anbefale den til nogen madretter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skumkrone. Aroma er let humle og en let aroma som er rig på frugter uden at jeg præcist kan navngive hvilke. Smagen er karamelmaltet med smag af abrikos og andre tropiske frugter som desværre er lidt sammenrodet og derfor er vanskelige at skelne fra hinanden. Som helhed er det en noget sød øl og den har en fin humlet bitterhed der medvirker til lang og god eftersmag med lidt peber. Dens fyldighed er også helt i orden, men den er lidt sammenrodet i smagsnuancerne. Det er lidt ærgeligt at man ikke blot har fokuseret på abrikosen, for den giver faktisk en fin og nuanceret smag i begyndelsen og jeg tror sagtens den kunne stå alene med denne smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Første gang jeg smagte Gose blev jeg positivt overrasket. Dette er kun anden gang jeg smager Gose, så jeg er meget forventningsfuld. Farven er lidt diset gylden og skumkronen hvid, stor, grov og vedvarende. Den dufter behageligt af koriander og smagen er meget delikat af koriander, hvedemalt, frisk græs og lidt ubestemmelige lette krydderier. Den har den forventede syrlighed som blandt andet smager lidt af citrus, sure æbler/pærer og et let strejf af salt i eftersmagen. Karboneringen er middel til hård og giver fin lang eftersmag, hvor også en smule bitterhed markerer sig i form af appelsinskal. Jeg er stadig henrykt over at have opdaget denne for mig nye øltype, så selvom Gose som øltype har adskillige århundreders historie bag sig, er det stadig ubetrådt område for mig. Jeg vil bestemt holde øjnene åbne for flere Gose varianter når der handles øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig stout, der smager af god ristning, har en dejlig skum krone, smagen er meget kraftig og har noter af kaffe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset
Anmeldt af reneac
dufter af hsøt tid, er lidt sødlig smagen er let drikkelig let sødme med en smager der hentider til høst og tider på landet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
en ok brown ale, men med en lidt skarp efter smag og ikke den sødmeder er normal for typen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Moderat meget flygtigt beige skum. Duft af ristet malt og karamel. Smagen er dygtigt sammensat af alle Bockens kendte indtryk: brun karamel, kandis, ristet malt og en snert af mørkt rugbrød. Humlingen er kraftigere og mere bitter end normalt i typen med noter af grannåle. I mundfølelsen når den ikke den normale Doppelbocks sødme og fylde. Til gengæld har den fine karakterfaste nuancer, skjuler procenterne fint og er velegnet til julefrokostens fede og bastante mad. Absolut godkendt - nyd den middeltempereret ved ca. 7 grader.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig mild og behaglig stout med smag af kaffe, og let ristet, ikke meget eftersmag. duften er let røget og med noter af kaffe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt beige skum og ditto kraftløs svag let maltet duft. Smagen tager dog revanche med fine brune karamel indtryk, frugtige islæt af lyse rosiner, lys sirup og et veldoceret skud kardemomme – som jo er et af julens kendte krydderier. Humlingen er som det sig hør og bør i en Bock aromatisk og behersket. Ikke verdens største øl men anstændig og velafbalanceret. Ned trækker et lidt vandigt indtryk i mundfølelse, der er sødlig middelfyldig og nuanceret. Helt OK julebock til julefrokosten.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Grumset mørk brun og svagt beige skum. Duften er ristet og humlekrydret. Smagen rummer på maltsiden mørk ristet malt, brun karamel, lidt tørret mørk frugt og et mærkbart touch af både røg og kardemomme. Humlesiden bidrager med et lidt enstonigt bittert indtryk af grannåle. Der er god vilje bag sammensætningen, men malten fremtræder for sammenrodet i nuancerne og humlingen for uspændende. Jeg savner også lidt sødme i den ellers fyldige mundfølelse. Ideen fornemmes god, men der skal drejes lidt på et par håndtag for at nå højere op her, hvor også røgen føles en kende kraftigt doceret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1150 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11498 Anmeldelser af 233774 øl fra 246 lande og 12221 bryggerier. Billeder: 90686


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!