powered by goodbeer.dk
11849 Ølanmeldelser
Side 1 af 1185 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Det må være denne, selv om de forskellige med ens alkoholprocenter er svære at adskille. Ja, Belgien kan så sandelig stadig byde på store positive overraskelser, som slår benene væk under en. Ja, selv efter man har smagt alle de store Trappister. Se blot her! En massivt duftende øl med svagt brunt skum, hvilket vel også er normalt for 10 % i styrke. Duften består af massive mørke brændte malttoner af mørk tørret frugt. Så bestemt ikke er uden associationer til juleøl. Smagen er saftig med et fyrværkeri af frugtige modne indtryk. Måske fordi min øl var en årgang 2010. Jeg nævner brun honningkage, kaffe, kandis, mørk karamel, pumpernikkel, svesker, tørrede figner og dadler, gær, svesker og tørrede figner, - ja endda lidt tjære!? og fadpræg som fra en gammel vellagret rødvin. Eftersmagen er lang aromatisk, og den indledende sødme klinger mere tørt af i den massive mundfylde. Jeg har sjældent smagt en mere nuanceret og så koncentreret  mørk belgier, som oven i købet  også bringer julestemningen frem uden at være en juleøl. Toppen af toppen simpelthen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Ved ophældning viser den en sporadisk skumkrone, men den toner hurtigt ned til nærmestt ingenting. Aromaen er appelsin, helt uden andre aromaer og det er sådan set helt okay set i forhold til at det er strong ale i højeste kaliber. Jeg havde faktisk forventet en langt mere sprittet aroma. Smagen har både appelsin og søde blommer og i eftersmagen fornemmes farin, pære, søde æbler og sommerbær. Eftersmagen bliver let sprittet, men overtages hurtigt af lidt fyrrenåle som afslutter med tør eftersmag. Men at det er en stærk øl fornægtes ikke og det skal man være forberedt på - ellers kan man nok ikke lide den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Denne ølanmeldelse er ret vanskelig, for Paulaner har allerede været her og beskriver alting så præcist som det skal, men i Goodbeer.dk's tro tjeneste vil jeg gøre mit bedste for ikke at lave et plagiat. Skummet er vedvarende og det umiddelbare indtryk af øllet er en fyldig og tyk øl der trækker fine blonder på glassets inderside. Aromaen er mørk brændt karamel med lidt kaffe og mørk chokolade i bagagen. Smagen er mest kaffe, og det her man støder på det første problem med hensyn til typerigtigheden. Kaffenoterne overtager næsten alt og man savner ret hurtigt en Dubbels typiske smag af tørret frugt, chokolade, karamelsødme og måske sødme fra honning eller andre spændende ting som en innovativ brygmester kunne finde på. Her er det hele bare lidt anonymt, og selv en spændende humlet eftersmag er distanceret til noget som man ikke på min hjemegn kan sætte ord på, men som jyderne så rigtigt betegner som værende træls. Jeg er ikke imponeret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Prægtig vedvarende skumkrone og en lidt tam aroma af lys karamel og lidt gær. Mit første indtryk er at den mangler lidt i aromaen for at opnå forventningen til øltypen. Smagen bekræfter mig i min antagelse, for det er lys karamel, måske lidt hvedemalt, moden banan og lidt krydderier der præger smagen, men slet ikke på et niveau der er en blond ale værdig. Jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på noget specielt, men det er ligesom om at den bare mangler lidt af det hele, både i aroma og smag. Humlebitterheden kunne måske have reddet helhedsindtrykket, men også her svigter den lidt med en essensagtig og kedelig afslutning. Der skulle nok have været investeret lidt flere penge per flaske, for det er marginaler der gør den generelt kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Rund maltet karamelduft og middelt brunt skum. Smagen er maltrund med brun karamel, mørk malt, vanilje plus ølgær og lidt mørk frugt og bær. Paletten er medium sødlig, glat og middelfyldig afsluttet af en moderat aromatisk humling. Rent slik på flaske, Namme, nam ! Etiketten med den lokkende Sirene (havfrue) på øltønden er lige i øjet. Jeg følger gerne med på gale veje.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Bob, bob. Ikke den mest vellykkede øl fra Thisted. Maltsiden er rund men også lidt rodet med præg af mørk karamel, ristet malt og kaffe plus en anelse gær, der runder fint af. (alså en smule porteragtig) Til gengæld er humlen stikkende og spids som grannåle med en let tone af grape. Lidt for rodet og for stikkende i sin bitterhed. Goodbeers skala er ikke så god til en sådan bedømmelsen. Gennemsnittet burde være 5 og ikke 6 glas, idet de nederste 3 glas kører i lidt intetsigende tomgang i forhold til hinanden, mens jeg til gengæld savner et trin mere foroven. Den får 5.5 glas, men både duft og maltside er til 6.5. Så ved humlefolket, der er til grannåle, at de godt kan investere her. Men nogen stor øl er det ikke.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
Meget kraftig øl, minder på ingen måde om ipa eller milkshake minder nok meter om en barley vine, den er meget tung og kraftig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner

Hvidt middel skum og maltet honningpræget duft. Maltsiden er rund og fuldtonet med smag af honning og lys karamel. Den vidner om både godt bryggerhåndværk og rene råvarer - ingen sukker her kun kvalitetsmalt. /hurra for det tyske Reinheitsgebot). Humlingen supplerer med en aromatisk let bitterhed med noter af blomster og krydderier. Mundfølelsen er sødlig og let til middelfyldig og afslutter med en let note af lakrids. På  på typens præmisser rigtig fin Helles, der dog dør direkte fra køleskabet - drik den ved 8-9 grader, så folder den sig ud.

Den kommercielle beskrivelse slutter med: ”En traditionel Helles, som den burde være, og en rigtig Schneider!”

Det første er rigtigt men det sidste helt ude i hampen. Dette er Schneider & Sohns første øl uden for hvedetypen. Noget af en satsning for det traditionelle Weisbierbräuerei. Men det er faldet godt ud. Derudover anbefales lidt lagring for at smagsindtrykkene kan folde sig ud. Her er jeg til gengæld enig, idet jeg har gode erfaringer desangående fra typens storebror, - Oktoberfestøllet.

 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende lysebrunt skum. Lidt sparsom, men lokkende, aroma af kakaobønner og kaffe. Fyldigheden er cremet og lægger sig lidt tungt i mundhulen som dernæst behages af kakao og kaffe, dog med kakaobønnernes lidt bittersøde smag som hovedtema. Længere henne i smagsforløbet smages lidt tørrede frugter, måske mest rosiner, men også lidt tørret abrikos eller figner. Lidt ubestemmelig smag af krydderurter fremstår kortvarigt, og jeg tror det er lidt symfoni af koriander og mynte, men da det er meget kortvarigt og afdæmpet er det vanskeligt at afgøre præcist. Den mørke rom giver et dejligt afbrud i smagen og markerer sig med en svag sprittet smag der nærmest renser mundhulen for de førnævnte smagsnoter, før dens delikate eftersmag af kakaobønner, kaffe og lidt god mørk bitter chokolade afrunder smagen med et lille strejf af vanilje. Det er ganske enkelt en velsmagende og dejlig Imperial Stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Teejay
Lys gylden glutenfri øl med tynd skumkrone. Aroma er noget syntetisk og nærmest parfumeret og direkte frastødende. Aromaen afslører kun lidt karamelmalt. Smagen er meget vandet og byder ikke rigtig på noget, udover en lille smule karamelmalt som man skal lede længe efter. Humlebitterheden strækker sig kun til en smule citrus og efterlader en halvtør eftersmag uden nogen dybde. Den er vandet i sit udtryk helt fra start til slut. Som tørstslukker er den vel nogenlunde i orden, men forventer man bare lidt smag af pilsnerøl så bliver man nok meget skuffet. Den vil jeg slet ikke anbefale, heller ikke til en glutenallergiker. Der findes heldigvis mange andre og bedre glutenfri øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1185 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11849 Anmeldelser af 256006 øl fra 247 lande og 12653 bryggerier. Billeder: 98065


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!