powered by goodbeer.dk
11309 Ølanmeldelser
Side 1 af 1131 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Groft vedvarende skum og en diset gylden farve afslører en ufiltreret Pale Ale med god aroma af frisk græs og lidt strå. Det er nok ikke den bedste dag for mig at anmelde øl, idet en let forkølelse har ramt mig, så duftesansen er delvist hæmmet. Jeg fornemmer at både aroma og smag hænger fint sammen og byder på lidt havre, citrus og frisk græs. Humlebitterheden er afbalanceret og giver plads til lidt lys karamel. Karboniseringen er middel og balancen mellem maltsødme og humlet bitterhed er også helt på plads. Måske er den lidt for citrus syrlig mod slutningen, men ellers er det en udemærket PA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt tæt svampet skum og mørk maltet duft. Smagen er velafbalanceret og er præget af mørk tørret frugt, mørk karamel, en mængde lækre gærtoner, ristede nødder og eg fra fadlagringen. Humlingen er primært aromatisk og danner en fin baggrund for maltens helstøbte lækre indtryk. Mundfølelsen er gærrund, meget fyldig og sødlig. Whisky oaked står der på etiketten. Jeg kunne ikke rigtigt fange whiskytonerne, men savnede dem ikke. Denne belgier er noget af det bedste, jeg har fået på Strong Ale fronten i flere år. Silkeblød men alligevel maskulin i sit udtryk, hvor alle elementer spiller lydefrit sammen i en fantastisk helhed.  Kan minde en del om Bernardus 12, men typen er ikke helt den samme.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
rigtig meget smag i forhold til den lave alkohol, og der er ikke for meget sødme, den er ikke så humlet som en rigtig ipa, men det er jo også en session, rigtig god som tørst slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig kraftig øl, med en masse smag, lidt siden jeg smagte den sammen med en del andre øl, men husker den som meget ren i smagen uden meget humle men noget dybde
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
En ok julebryg med god smag og dybde og en af de bedre af de normale julebryg og egentlig dejlig med en øl uden en masse mærkeligt tilsat
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
en ok men lige gyldig øl, men et point for at forsøg og det er nok det den er let drikkelig og gør ikke nogen noget
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Er du Bock fan, så er dette den danske juleøl, som du skal satse på. Men den var desværre hurtigt udsolgt i hele mit nabolag. Af type er Willemoes Jul 2019 mere en "karamelbock" end en "rugbrødsbock". Her er masser af flødekaramel, lys kandis og lyse rosiner. Ja, den er i den grad procenter, men er man som mig til de hammerstærke juleøl, så er det her rent juleguld. Jeg lod flasken gå rundt mod slutningen af julefrokosten og den høstede masser af ros undervejs, selv om der havdde væen både øl g snaps før den i glassene. Rommen sætter også sit præg og giver en god julestemning. Mundfølelsen er fyldig og sødlig uden at tippe over i decideret sød. Men alkoholen og humlingen, som er typetraditionel behersket og aromatisk, som det sig hør og bør i en Bock, sætter en fin kant. Willemoes Jul 2019 ville helt sikkert have haft et fint lagringspotentiale, men her forpassede jeg chancen ved kun at købe den ene flaske.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Beige skum og krydret duft af svesker. Smagen har gær, mørk karamel, kaffe og lidt chokolade. Men sveskerne fastholder på mine smagsløg stadig det primære smagsindtryk. Mundfylden er kraftig, og den i forvejen relativt beherskede sødme aftager lidt mod afslutningen, mens de andre indtryk passerer over smagsløgene. Humlingen giver veltilpasset modspil til sødmen og falder også fint ind sammen med de øvrige indtryk. Øllet har ligget fra sidste jul, og det er min vurdering, at lagringen har afrundet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mahoni
Anmeldt af reneac
humlet duft og frisk humlet, men ikke en juleøl, og vi var flere der ment det var den samme som deres alm gluteen fri ipa, den er ihverfald meget tæt på at det kun er ediketen der er ændret

men god glutee free øl


reneac's ølanmeldelse nr. 800
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
let drikkelig smager af kirsebær, men er slet ikke så sur som mange andre kriek
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1131 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11309 Anmeldelser af 218514 øl fra 246 lande og 11964 bryggerier. Billeder: 85722


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!