powered by goodbeer.dk
10943 Ølanmeldelser
Side 1 af 1095 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
En fyldig rund mørk lager med brunt flygtigt skum og sødlig brændt duft. Smagen bringer brændte malttoner, en anelse ristede nødder og en del sødme.  Indtryk som bringer mindelse frem og den danske klassiker Rød Tuborg. Men i forhold til denne virker den skønt sin udmærkede malt/humle balance mangler den  Rød Tuborgs nuancer og fremstår enstonig og uden megen hurraværdi i sine indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Paulaner
Sort sød Imperial Stout med svagt brunt skum og masser af den typiske stoutduft. En kraftig fyldig sag, der folder den sødlige del af typens potentiale fint ud. Foruden de sædvanlige indtryk af chokolade, røg, tjære, kaffe og lakrids, så er her en tydelig lækker note af sherry og egetræ fra fadlagringen. Et moment der sammen med en veltilpasset for undertegnede ikke så kraftig humledosering fint afbalancerede den kraftige søde malttunge krop og den vinøse varme. Smager fint nu her på ølfestivalen 2018, men jeg vurderer den til at have masser af lagringspotentiale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af Paulaner
Viborg udskænkede også på ølfestivalen sin 2018 vintage på hele 15 %. Øllet fremtræder sort, tungt, maltmættet og sødt og næsten poleret af den kraftige runde gærsmag. Der er mange hedvins- og lidt stoutprægede smagsindtryk af svesker, kaffe. lakrids, sirup og mørk karamel med et islæt af anis. Men helhedsindtrykket virker noget råt og uafbalancerede i forhold til den bløde karbonisering og lidt skarpe ret enstonige bitre humling. En meget hedvinsagtig og vinøst varmende specialitet, der er meget svært at bedømme efter et decideret barnemord af et potentielt stort lagringspotentiale ved en så tidlig servering. En flaske koster 180 kr. Det vurderer jeg bestemt ikke, den er værd for nuværende. Men den kunne være spændende at smage om 5-6 år, hvor lagringspotentialet efter min vurdering har foldet sig ud. For nuværende er jeg nød til at nøjes med 7.5 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset grøngul
Anmeldt af Paulaner
 humlet citrusduft. Højt hvidt skum og let frisk syrlig frugtig smag af citrus, koriander plus lidt gær og en frisk humlebitterhed som af friske grønne forårsskud. Smagen er syrlig sød og let til middelfyldig med en boblende karbonisering med en ret tør afslutning. Der er den del hvedeøl over denne forårsbryg, der fremtræder velafbalanceret i alle indtryk. Perfekt til en (påske) frokost på grund af den frugtige syrlighed, citrusbitterheden og de kun 6 %. . En positiv overraskelse til kun 25 kr. i REMA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og sødlig duft med præg af kaffe og maltbolcher. Smagen er gærpræget med fine nuancer af mørk tørret frugt, kaffe, mørk honning og karamel. Mundfølelsen er relativ tør, karakterfast og fyldig, mens en let bitteraromatisk nuanceret humling danner kant. Det var en øl direkte fra køleskabet, som umiddelbart skuffede, men som i den grad folder sig ud, mens den tempereres med lag på lag af nuancer med bl.a. kandis og en anelse mint. Det var en øl, som jeg efter Munkens fristende anmeldelse havde jagtet længe efter og allerede for et par måneder siden udvalgte til min anmeldelse nr. 1600. Og ja, sammenligning med en bock er ikke helt ved siden af. Jeg tilslutter mig Munkens karakter og ærgrer mig over ikke at have købt to flasker. Desværre var bryggeriets Donker udsolgt.

Paulaner's ølanmeldelse nr. 1600
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
Mener det var den jeg smagte habde smagt mange inden så ikke helt sikker

Smagte dejlig rigtig god humle som giver en god dybde

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
Rigtig lækker fyldig sort øl, smager virkelig godt, let sødme og lidt Vanilla, runder den kraftig smag af ristet kaffe 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
En let krydret lys øl, der er rigtig god til prisen, men mangler lidt eftersmag og lidt pondus
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Lidt sød med meget gennem trængene smag af koriander, syntes aldrig koriander har gjort noget godt for øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Blegrød
Anmeldt af Paulaner
Denne øl havde jeg glædet mig til at sammenligne med alle Krieks moder Mort Subite Kriek. Men i sammenligning med kejseren fald Baladins Mama igennem trods knap 2 % mere på bagen. Skummet var grovporet og flyttigt og duften mere præget af marcipan end kirsebær. Også smagen var tynd mht. frugt og virkede både vandig og en smule som fortyndert kirsebærjuice. Det vinøst varmende kirsebærindtryk og fylden mangler og syre/sødme balancen en smule ude af trit. Mort Subite blev smagt umiddelbar efter. Jo her var de 3 glas en fin indikator for forskellen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1095 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10943 Anmeldelser af 199621 øl fra 245 lande og 11212 bryggerier. Billeder: 79247


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!