powered by goodbeer.dk
10814 Ølanmeldelser
Side 1 af 1082 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rød mahogni
Anmeldt af Paulaner
Ja, jeg giver Teejay ret, det er en Bock men også en Ale. En overgæret Bock er normalt et belgisk fænomen og bocken hedder her som oftest Bok. Denne røber allerede i duften af fugtig sur stenkælder med ildelugtende brakvandspytter sin oprindelse som en af Thisteds stenøl. Men når man som jeg har fået en øl foræret  - her som led i Thisteds øl julekalender. Ja, så skal man bide sine tidligere erfaringer i sig, vise tolerance og trække vejret dybt inden første slurk.  Og som det oftest er,  så fortjente også denne øl en ny chance. Øllet var modsat min tidligere erindring og trods  de 8 % blød og blid i sit udtryk. Den klamme stenkælder veg på mine smagsløg ret hurtigt for et ret blidt gærrundt, fyldigt sødt blødt udtryk af glaseret let brændt karamelsukkermalt tilsat mørk tørret frugt og lidt nelliker. Bortset fra det sidste ikke speciel julet men ret velafbalanceret i sit samspil mellem gæren og den brændte karamel, der her ydermere suppleres af et ganske let pust af røg. Her 6 år efter første mislykkede første test, så må jeg medgive, at produktions metoden giver øllet sin særlige egenart.  Den fuser, som jeg gik tilbage til i tredje forsøg, viste sig alligevel at kunne blive til et ganske godt romerlys. Som Bock/Bok minder den om den belgiske Leute Bokbier, der er en af de faste i mit brede repertoire, og som har den samme lidt skarpe let brændte smagstone og afslutning. Men i modsætning til Thisteds øl har belgieren også en lækker bockduft.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Willemoes Jul er en årgangsøl, der skifter type hvert år. Denne gang er deklarationen belgisk Dubbel. Her synes den dog ikke helt typerigtig, idet den efter min vurdering hælder en del mere i retning af en Brown Ale. Skummet er middelkraftigt og brunbeige. Duften er ikke specielt kraftig, ikke særlig julet men i retning af ristet krydret malt - netop a la Brown Ale. Smagen har toner af brun karamel, lidt for mig ubestemmeligt julekrydderi med en smule nellike, ristede nødder, mørk tørret frugt, mørke røde bær og en del brunt puddersukker. Mundfølelsen har middelfylde og går fra sødlig til sød med en god balance mellem de ikke særligt anmasende nuancer. Karboniseringen er blød og humlingen er bitteraromatisk i afslutningen og en anelse kraftigere, end den man møder i den normale Brown Ale. Derimod er gærtonerne, som ellers skulle være fremtrædende i en belgisk Dubbel, ret så diskrete. Et moment der for mig igen langt mere peger i retning af Brown Ale. Købt i Kvickly, som pt har 25 % nedsættelse på en del juleøl. Drik den endelig ikke direkte fra køleskabet, så forsvinder alle nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg har altid været glad for at kunne offentliggøre mine ølanmeldelser på Goodbeer.dk, men glæden bliver kun større når jeg også kan konstatere at mine anmeldelser bliver læst og husket. Da jeg i 2009 første gang smagte denne øl skrev jeg at den sikkert ville blive meget mere spændende efter nogle års lagring. Selv er jeg ikke den mest tålmodige hvad angår langtidslagring, men heldigvis har jeg Paulaner blandt mine læsere, og ved vores første (forhåbentligt ikke sidste) møde ved ølfestivalen i 2016 overrakte han mig en helt særlig gave: Hornbeers Carribean Rumstout, som han nøjsommeligt havde langtidslagret til mig i 5 år. Jeg har så yderligere haft den stående i 1½ år, så med en lagring på samlet 6½ år er det meget spændende at smage om min påstand holder stik. Og det gør den i højeste grad. Carribean Rumstout har mistet den prikkende alkoholsmag og erstattet det med en blød rundhed af sherry/madeira. Den bibeholder stadig sin prægtige mokkafarvede skumkrone og smagen af kaffe, lakrids og røg. Cremet og fyldig mundfylde med smag af rom gør den til en elegant og meget smagsfuld stout som skal nydes langsomt og i fulde drag. Heldigvis er dette en rolig fredag aften hvor mange er taget til julefrokost inkl. min kone, så jeg har aftenen for mig selv. Min eneste aktivitet idag har været en ølsmagning for nogle ejendomsfunktionærer i Avedøre som optakt til deres julefrokost. Det blev en stor succes og de har allerede bedt mig komme igen til deres sommerfest. Så efter et foredrag om øl jeg ikke selv smagte (jeg var kørende i bil), blev jeg lidt lækkertørstig og tænkte at Paulaners gave skulle være min julefrokost i aften. Godt valg, for den er både lækker og mættende - og jeg har rigelig af tid til at nyde den. Tusind tak til Paulaner. Jeg har ventet i lang tid på at smage den fordi jeg synes den fortjente en særlig milepæl i min historie. Den skulle have været min anmeldelse nr. 1600, men eftersom jeg har anmeldt den tidligere sker det ikke - men alligevel opstår der en stor fest i min mund.

Anmeldelse af 19-03-2009:

Tyk som olie med tæt mørkebrunt skum falder den tungt i glasset. Dejlig fyldig aroma af kaffe, røg og lakrids breder sig. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har kredset om denne flaske på mit lager i lang tid, og forventningen er helt i top. Den har kostet 58 kr. for 50 cl. Det er lidt dyrt, men allerede ved aromaen fortryder jeg at jeg ikke har flere flasker liggende, for den burde man nok smage sammen med andre ølkyndige personer. Eller gemme den og prøve den igen om nogle år.

Smagen er meget fyldig af kaffe, engelsk lakrids og en dejlig varmende fornemmelse med tydelige strejf af mørk sødlig rom. Fyldigheden er cremet og ligger en hinde i mundhulen med langvarig eftersmag, hvor bl.a. røgmalten er tydelig. Det er ikke så mærkeligt at denne stout har fundet vej til en af de 10 finalepladser i DØE's afstemning blandt bedste ølnyhed i 2008. Havde jeg smagt den inden afstemningens afslutning, kunne den meget nemt have fået min stemme.

Skal jeg nævne et meget lille minus må det være den lidt skarpe alkoholsmag, som dels stammer fra den tilsatte rom og sikkert også er tilstedeværende på grund af stoutens unge alder. Jeg er overbevist om at den topper om 2-3 år, hvis den vel at mærke lagres tempereret og mørkt. Lige nu vurderer jeg den som topklasse, men den mangler lidt "rundhed" som jeg først tror kommer med tiden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
En udemærket økologisk pilsner med aroma af græs og citrus. Smagen er mest humlet med citrus, men også en smule smag af gær og lyst malt blander sig. Den har halvtør eftersmag og er som pilsner over det jævne. Dog er det nok endnu en af Svanekes utallige øl som hurtigt glemmes igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Off-white pænt skum og humlepræget pilsnerduft. Ja, hidtil er det gået ganske godt med den Thisted julekalender, som jeg fik foræret. Men her hopper kæden af, for denne øl er med bagetikettens proklamation: - En umiskendelig smag af jul - en direkte fornærmelse mod både julen og den gode giver. Dette er nemlig en mere end middelmådig guldøl totalt uden julekrydderi og julestemning. Maltsiden er enstonig og nuanceforladt, mens humlingen er let bitterbesk, ekstrakt præget i sin flade profil og overdimensioneret i forhold til den spagfærdige malt. Kun genanvendelse af den oprindelige gamle jule nostalgiske foretiket i forhold til den nye røde og et strejf af honning i smag og duft løfter Thisted Julefnug op over de tre glas, jeg forbeholder discountøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Hmm. Ja den der kommer nærmest er Anchor Steam Beer og bestemt ikke Steam Beer fra Carlsbergs Brewmasters Collection. En øl med et moderat beige skum og duft af brændt malt. Smagen er lidt vanskelig at beskrive men en anelse røget, lidt brændt mørk malt og et strejf af coca cola med let frugtige toner, som så sekunderes af en lidt enstonig bitteraromatisk humling. Mundfølelsen ligger på den relativt kraftige side. Den er let sødlig og fylder munden med toner af brændt sukker. Ja, hvidt sukker frem for malt. Hvidt sukker er afgjort ikke en tone, jeg bryder mig om i øl. Men Ok, den smager af ret meget og er anderledes på den gode måde. Sukkeret er godt nok (i modsætning til et andet hadeobjekt - ascorbinsyre) ikke deklareret, men jeg føler mig godt nok ret sikker. Det koster tilsammen altså et glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af reneac
En lidt kedelig meget maltet øl, og kunne tænke mig man skrev hvad øltype det er kunne ikke finde noget på øl andet end høstbryg og hvad er det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Fullers Pastmaster og Vintage serie er velkendt for mange entusiaster og har været præsenteret på diverse ølfestivaler. Denne er i Ratebeers top 50 for typen. Ja, så skulle den naturligvis testes, selv om Imperial Stout ikke lige står blandt mine yndlingstyper. Sortbrun med ret flygtigt brunt skum. Smagen er som duften typens normale med ristet malt, lidt bitter mørk chokolade, kaffe og et strejf af tjære plus en pikant  tone er salt lakrids der toner med humlingen ud i eftersmagen. Samme humling er bitter aromatisk med overvægt til de bitre toner. Bitterheden toner dog langsomt ud i den lange eftersmagen og erstattes til sidst næsten af den fine salte lakridssmag. Mundfølelsen er kraftig med en rund velkomponeret maltside med en flødeagtig konsistens. Ligger i Ratebeers top 50 i typen. Jeg giver 8 glas på typens præmisser for den gode balance, nuancerne og den pikante afslutning, men vil mene, at en Stout fan nok her vil give et mere. Jeg kender personligt en, som jeg vil præsentere min anden flaske for.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Et samarbejdsbryg mellem Fanø og Howling monkey mest tydelig er Fanø DNA, da de er kendt for disse mørke kraftige øl,det er mørkristet IPA stout, der smager dejligt, og smager lidt hen af en god rom, der er virkelig meget smager
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En kraftig sag lidt til den søde side, men smager rigtig dejlig hvis man er til det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1082 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10814 Anmeldelser af 190619 øl fra 244 lande og 10903 bryggerier. Billeder: 75598


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!