powered by goodbeer.dk
10757 Ølanmeldelser
Side 1 af 1076 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg så en reklame hvor den stod med stort lysebrunt skum. Det er desværre ikke helt tilfældet når man skænker den op, men slingrer man lidt med glasset opstår hurtigt en fornuftig skumkrone. Aromaen er mest kaffe og hårdtristet malt. Smagen er meget mangfoldig af kaffe, hårdtristet malt, chokolade og bær. Lidt honning blander sig i eftersmagen sammen med en god markeret humlebitterhed der abstraherer dens maltsødme på fin vis. Det er en fin og smagsfuld porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Fantastisk flot skummende øl med dejlig aroma af lidt malt, men mest en lokkende humlet aroma. Smagen let karamelsød på en all-grain måde som tydeligt viser anvendelsen god maltkvalitet. Ikke noget med maltessens eller andre ulyksaligheder i denne øl. Frisk korn og karamelmalt giver den en flot og mættende fylde, som man desværre alt for sjældent finder i øl fra de større bryggerier. Humlebitterheden synes jeg er lidt tilbagetrukken, men den fastholder en lang eftersmag og sætter en fin kant for maltsødmen. Den er virkelig elegant og velbrygget og jeg kan klart anbefale den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot prægtig og vedvarende skumkrone. Aromaen er svag karamelmalt og en svag aromahumle. Smagen er sådan fint balanceret mellem maltsødme med lyse karamelnoter og en ikke alt for pågående humlebitterhed som holder alle smagselementer fint balanceret og giver lang eftersmag. Karboniseringen er middel og alt i alt en pilsner som er på det jævne. Der er ikke rigtig noget som kan dumpe den, men heller ikke noget som bringer jubel og glæde. Fin gennemsnitlig pilsner.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Albertina Porter er af typen baltisk porter. Det betyder at den er en videreudvikling af de traditionelle britiske portere som blev brygget i det 18. århundrede i England, men som andre europæiske bryggere hurtigt afkodede (hackede hedder det vist idag) opskriften på og som i særdelshed vandt stor popularitet i landene omkring Østersøen, deraf navnet baltisk porter. Dengang var øl overgæret, idag har man også løst gåden om gær, så de fleste baltiske portere er nu undergæret og det giver en knap så sød øl med større friskhed. Albertina har god aroma af kaffe, mørkt brød og mørk chokolade. Den har en smag af hårdtristet malt, kaffe, chokolade, let lakrids og mørkt brød som sammen med en smag af brun farin giver en aldeles fyldig og dejlig porter. Under dens maltede smag finder man fine noter af figen og svesker. Humlebitterheden er nok lidt for markeret i forhold til øltypen, men alt i alt hænger det fint sammen. Det er fin og velbrygget porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget pænt vedvarende skum, men det er nok også det mest positive der er ved denne Helles. Aromaen er syntetisk, uden tvivl brygget med maltekstrakt. Ingen egentlig maltsødme og heller ikke en humlebitterhed der kunne anspore til fordybelse eller nydelse. Udkogte grøntsager udgør det meste af smagssprektret og der er ikke rigtig noget 'bid' i hverken maltsammensætning eller humlen. Meget vandet i sit udtryk og slet ikke en øl der lever op til den ellers højere forventning man sætter til tysk lagerøl. Den skriger discount, og sådan kan Tysk altså også være. Man skal ikke altid lade sig friste af en farverig etiket (for det var netop hvad jeg gjorde i Getränke Hoffman, Harrislee). Men nu er den smagt, og jeg håber at jeg husker etiketten for altid. Det vil nemlig minde mig om ikke at foretage et genkøb.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende grov skumkrone. Denne blonde ale er brygget på afsaltet havvand fra Middelhavet i Catalonien, Spanien. Catalonien, som aktuelt påberåber sig retten til selvstændighed er måske ikke Europas største udbyder på ølmarkedet, men denne ale byder på frisk aroma af korn og har endvidere en mineralsk smag som med lidt god vilje måske er restsalt af havvand. Den er ikke decideret saltet i smagen, nærmere smager den af lidt svovl, sort peber og enebær. Jeg har lyst til at nævne lava, men jeg ved naturligvis ikke hvordan lava smager, men nu er det da nævnt! Humlebitterheden er nænsom og der er ikke anvendt nogen af de markante humletyper i denne ale. Dog er humlen doseret i den rette mængde til at sætte fin kant for dens maltsødme, således at de mineralske indtryk træder i karakter. Karbonisering er perfekt og medvirker til lang eftersmag. Jeg er ret sikker på at den vil være helt perfekt til skaldyr og fisk eller blot som nydeøl ved de solrige spanske kyster, hvor jeg for snart mange år siden stod med min rejse-fiskestang og fangede nogle få af de meget sky Multer. En oplevelse jeg bestemt må give mig selv igen en dag. Fiskeri efter Multer er kun forbeholdt meget tålmodige og ihærdige lystfiskere, så den historie kommer måske i en senere ølanmeldelse. Lige nu skal jeg nyde Er Boqueron til fulde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden/Orange
Anmeldt af Teejay
Imponerende skum der næsten er for meget af det gode. Skumkronen dækker i den grad over øllets aroma, men efter nogen tid kan man spore en spændende aroma af mørk karamel og røg. I forhold til mange andre røgøl er Röker mest præget af røget svinekød, lidt ligesom røget bacon, men dog ikke så markant som man finder det hos røgøllen Schenkerla. Röker er behersket og har endvidere lidt mørk karamel i maltsmagen. Det er røgen som hersker mest i både aroma og smag, men en saltet og farin agtig smag mod slutningen giver den en tilpas balance så den i helhed bliver ganske velsmagende. Karbonerseringen er blød og eftersmagen lang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun/rødbrun
Anmeldt af Teejay
Under dens pæne stabile skumkrone gemmer der sig en syrlig aroma af vineddike, som sammen med egetræslagringen giver en aroma af skovbund og gærede mørke frugter. Den har lidt viniøs karakter over sig, men er alligvel mest frugtsød og maltrig til den sæde side. Jeg smager mest overmodne kirsebær, tørrede mørke frugter og en maltkarakter af karamel og mørk chokolade. Jeg forstår sagtens at aromaen kan sætte smagsspektret af sporet, for aroma og smag er to vidt forskellige ting i denne øl. Aromaen lover en syrlig og sur belgisk bruin, mens smagen istedet byder på en delikat sammensat frugt med fin balance i malten og frugtsødmen. Humlebitterheden skal man lede længe efter, men den er også ligegyldig fordi kirsebær slutteligt giver en syrlig og lang eftersmag som fuldender det samlede indtryk. Jeg er positivt overrasket og køber den gerne igen. Min dejlige kone er verdensmester i hjemmelavet Chokolade-Mousse, og her tror jeg faktisk at denne øl med sin tilpassede syrlighed vil være helt tilfredsstillende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Den amerikanske citrahumle er, med sine lemon- og grape - noter, som skabt til at give en witbier den helt rigtige karakter. En vellykket cross-over mellem belgisk fylde og amerikansk kant. Øllen er ufiltreret. - Sådan beskriver Albani selv deres bud på en belgisk wit. Som ølanmelder må jeg konkludere at bryggeriets egen beskrivelse er præcis og rammende. Skumkronen er stabil, dog hurtigt synkende. Aromaen er tydelig lemon og grape. Smagen er ligeledes hvedemaltens sædvanlige friske smag af korn samt en lille snert af moden banan. Smagen er fra start præget af Citra humlens citruspræg med lemon og grape, men også lidt mandarin tilføjer den tiltrængte sødme som hvedemalten ellers burde bidrage med. Det er en meget særegen Wit, som i særdeleshed udskiller sig fra mængden af belgiske Wit, men Albani har mod på at deklarere dette på dåsen - og så kan man jo som ølanmelder ikke forlange mere. Jeg ville nok helst kalde den en Hvede PA eller Hvede IPA, men nu er det jo ikke mig som har brygget den! Så jeg vælger at give den positiv kadeau, selvom typerigtigheden for Witbier er lidt langt væk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gul
Anmeldt af Paulaner
Radleren er en tysk/østrig opfindelse som blander citronvand med lys Lager eller Helles half and Half. Kan dette koncept eksporteres? Ja selvfølgelig og især da til citrusfrugternes europæiske centrum. Som oftest kan radleren bedømmes på citruskvaliteten, og som dådan også her. Den er frisk, syrlig til let sur og fantastisk frisk og frugtig med en ægte citrussmag af citroner, jeg her ikke har smagt uden for den deciderede limonade, som kun berstår af ren presset citronsaft og sukker. Bedømt udelukkende på typens præmisser må det her blive til 7 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1076 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10757 Anmeldelser af 189053 øl fra 244 lande og 10812 bryggerier. Billeder: 75093


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!