powered by goodbeer.dk
11203 Ølanmeldelser
Side 1 af 1121 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Pænt nøddebrunt skum og lækker frugtig karamelduft. Den lækre mørkebrune karamel går igen som dominans i smagen, der har masser af vanilje, kaffe, gær og så ikke at forglemme fed rund frugt i form af en saftig svesketone. Denne Double har en hel del af den gode belgiske bock i sig, den er meget lettilgængelig og smørrund og sødlig sød i sit udtryk. Alle de lækre indtryk afbalanceres af en pikant aromatisk humling. Egentlig enkel i sit udtryk, men enkelhed kan også gøre det godt til det næsten sublime. "
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar lysebrun
Anmeldt af Paulaner
 Hastigt svindende beige skum og lidt karamelpræget humlet duft. Smagen afslører straks en noget anderledes belgisk dubbel. Paletten er lidt mere smal end sædvanlig, men den er god og velafstemt. Essensen er mørk karamel med en anelse banantoner og en smule syrlighed. Hovedindtrykket er mod typens sædvane ret tørt og lidt mere end sædvanligt humlet. Øllet er blidt og eftertænksomt og udfolder sig efterhånden som det tempereres og alle indtryk spiller sammen i en fin balance. Den mørke karamel følger lidt sødligt humlekrydderiet til dørs i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Fik den med korkprop, og der var knald på og en meget livlig øl i glasset, med dejlig perlene fornemmelse, smagen var letter frugtig og dejlig læskendeen rigtig dejlig balanceret øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019. Flygtigt svagt beige skum. Sødlig karamelduft med granåle. Maltsiden er præget af brun karamel, vanilje, lidt honning og kandis, men virker generelt lidt sammenmudret, fad og flad. Som Barley Wine imponerer den ikke specielt fyldig kropsmæssigt. Men på positivsiden skjules de høje procenter godt. Jeg var forberedt på en amerikansk humling, men havde ikke forventet et sådan grannåleislæt i denne type, ligesom den mere blomsterprægede del af humlingen virkede hengemt og støvet i sammenhæng med den bløde karbonisering. Grannåletonerne var for mig nok det værste, idet de står meget dårligt til den relativt enstonige fade karameldominerede maltside. Jeg havde håbet på noget i stil med klassikeren Old Foghorn. Mindre kunne gøre det, men denne disharmoniske øloplevelse var skuffende. Denne var en 13 ed. 11. Der opereres med forskellige udgaver år for år, så næste og foregående kan være anderledes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og næste ingen aroma. Smagen er mørk karamel, hårdtristet malt og lidt engelsk lakrids. Den er moderat humlet og har fin balance mellem maltsødme og bitterhed. Den er nok mest til den side og smagen af lakrids holder lang eftersmag i øllet. Generelt er Warpigs øl et stort hit hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende porter med god aroma af lakrids. Smagen er meget fyldig af hårdtristet malt og sød lakrids. Særdeles velsmagende og lækker. Nænsom humlet bitterhed og behagelig lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Dejlig sur øl med surheden på den behagelige side af smagssprektret. Den har en dejlig smag af blåbær og let vandet fylde. Eftersmagen er syrlig af friske sommerbær og den lidt ubehagelige aroma af Brett er helt fraværende, men bidrager til dens syrlige og friske smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset orange
Anmeldt af Paulaner
New England IPA er - sådan set lige som denne øl - fint dækket ind med den kommercielle beskrivelse. En sommerøl med middelfyldigt saftpræg af sur-sødlig saft, grape, lyse syrlige bær og hyldeblomst. Bitterhed er der ikke meget af her i den meget milde aromatisk citrusprægede humling.  Afslutningen er rund, relativ sød og sodavandspræget. Nok mest en dameøl på godt og ondt til terrassen. Jeg tvivler på at den er helt typerig - i hvert fald er der ikke meget IPA over helhedsindtrykket og frugten og sødmen mangler modspil i en egentlig humlekant, omend den finds i syrligheden. Velegnet til sommer terasseøl, men intet genkøb her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende øl med god aroma af jordbær. Smagen er syrlig med noter af søde jordbær. Det er en meget delikat og smagsfuld øl helt uden humlet bitterhed. Lang fyldig eftersmag af jordbær og let syrlighed. Fin velbrygget øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Flot vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af fersken. Skummet er cremet og fyldigt og smager friskt af ferksen. Jeg ikke helt om jeg bedst kan lide dens skum eller selve øllet, for når øllet smages er det en mere dyb og pågående ferskensmag med anstrøg af god og fyldig humle. Den har lang og halvtør eftersmag hvor smagen af fersken bevares lige til det sidste. Meget fin IIPA hvor styrken slet ikke fornemmes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1121 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11203 Anmeldelser af 212369 øl fra 246 lande og 11796 bryggerier. Billeder: 83921


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!