powered by goodbeer.dk
90 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Endnu et pletskud fra Vault City, bryggeriet som har trukket benene væk under mig gennem det seneste års tid. Denne gang er det en sur øl brygget med blommer og den har fin vedvarende skumkrone samt delikat aroma af blommer og marcipan. Smagen er let syrlig men med fin fyldig smag af friske store saftige blommer samt mirabelleblommer, der kan være lidt mere syrlige. Sammen med lidt sød marcipan mod slutningen er det en fantastisk og velsmagende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Skumfattig rød ale med dejlig lokkende aroma af blommer og solbær. Smagen er meget vinøs og fyldig med tydelige noter af friske blommer, solbær og lidt kirsebær. Den har en udsøgt syrlighed som står i fin kontrast til frugtsødmen. Egetræ smager lidt igennem sammen med lidt vanilje i eftersmagen. Karboneringen er lav og næsten ikke tilstedeværende. Den bør ikke nydes for kold og det er bestemt en øl der fortjener opmærksomhed og dermed bør nydes langsomt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Sporadisk skummende øl med lidt aroma af lemon og lidt whisky. Smagen er sød af honning og tørrede frugter. Smagen rummer også en del moden blomme og lidt egetræ med nuancer af whisky. Syrligheden smages desværre som en blanding af sæbe og vineddike. Dertil har den en meget besk smag af gammelt smør/fedt og det ødelægger desværre helheden i en øl der ellers fra begyndelsen havde gode takter. Her falder bryggeriet altså helt igennem med en øl som slet ikke lever op til forventningerne og smager direkte afskyeligt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Flot øl helt uden skum og med store gærflager i glasset. Den har fantastisk lækker aroma af fersken samt lidt mild chili. Smagen er fint sammensat af sød ferskensaft, dernæst lidt chili som langsomt tager til i styrke indtil en frisk syrlig smag af ananas overtager smagsforløbet. Kort efter vender Habanero chilien tilbage og opvarmer mundhulen til et niveau der lige akkurat er behageligt. Chilien følges op af lidt anstrøg af sort peber og gærresterne smages som en let smag af våd skovbund. Det er en meget fin sammensat sur øl med masser af smag og spændende detaljer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skum og en fin aroma af gær og jordbær. Smagen er syrlige jordbær og noget der kan minde om rønnebær. Den har god fyldighed og dejlig smag af førnævnte bær, restsødmen er mest jordbær. Den er delikat og lækker, men byder ikke på nogen særegen oplevelse af surt øl, som ikke er smagt bedre fra andre bryggerier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød/orange
Anmeldt af Teejay
Meget flot vedvarende skumkrone og en dejlig lokkende aroma af friske nyplukkede jordbær. Smagen har lidt syrlig start, men efterhånden som smagsløgene tilvænnes bliver smagen mere rund og sødlig af friske jordbær. Ikke de første nyhøstede jordbær som kan være lidt syrlige i smagen på grund af for få soltimer, heller ikke de sene jordbær som kan være lidt bløde og smattede og meget søde på grund af for meget sol, men præcis dem som høstes midt i mellem. Disse alt for perfekte jordbær som rummer masser af sødme, men også har lidt syrlig eftersmag. De jordbær som ikke er for hårde, ikke for bløde, men som kan mases mellem tunge og gane og alligevel lige skal tygges lidt med tænderne for at få den sidste rest af velsmag. Lige præcis disse perfekte jordbær kan man smage i denne ale. Nogen gange har en Sour Ale en lidt anderledes syrlig afslutning, måske for at bryde smagsspetkret eller for at understrege øltypen. Her er der ingen alternativ udvej. Man har ganske enkelt ladet jordbærrene om at klare tingene selv, og det resulterer i en delikat, diskret og smagsfuld syrlig eftersmag hvor man bare har trukket nydelsen af jordbær i langdrag. Det er helt genialt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lyserød
Anmeldt af Teejay
Kan man lide Sour øl er Vault City absolut et bryggeri man ikke må gå udenom. Jeg opdagede bryggeriet sidste sommer, og alt hvad jeg indtil videre har smagt derfra topper pointskalaen. Denne Apple Cranberry Vanilla Sour er heller ingen undtagelse og med dens flotte vedvarende og cremede skum dufter den lokkende af syrlige grønne æbler og lidt gær. Smagen er syrlige tranebær og syrlige grønne æbler der også langt henne i smagsforløbet frigiver lidt frugtsødme. Den har meget stor og lækker mundfølelse hvor lidt gær abstraherer lidt fra syrligheden sammen med en flot balanceret smag af god vanilje. Karbonisering er prikkende og minder lidt om Champagne. Den er læskende og behagelig og en perfekt aperitif.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Grynet lysebrunt skum på en tyk grødagtig øl der dufter spændende af banan og lyse flødekarameller. Smagen er dyb og fyldig af Guava (vil jeg tro, for det er en frugt jeg ikke lige kender den præcise smag for). Endvidere er den fyldig med smag af moden banan og lyse flødekarameller som giver en delikat sødme i den ellers let syrlige øl. Den er tyk som en smoothie og er ligeledes mættende. Smagsnoterne er eksplosive i munden og hvis den ikke lige havde en let prikkende smag af alkohol til slut, ville man næppe tro det var øl. Endnu en udsøgt delikatesse fra Vault City.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2022. Offwhite skum og syrlig frugtpræget duft. Smagen var lidt af en overraskelse, idet Rodenbachs forventede syrehug udeblev, og øllet foldede sig mere ud som en rund belgisk Tripel end Sour Ale. Jo der er et traditionelt men afdæmpet Rodenbach syrligt/surt frugtigt islæt med et strejf af kirsebær og andre syrlige røde bær. Men klangbunden er en særdeles velafstemt middelfyldig belgisk Tripel, der er aromatisk humlet med let sødlig gærfylde og et fint touch af vådt egetræ fra fadlagringen. Her er ingen kanter, som ret mange kan støde sig på, men derfor er Red Triple bestemt ikke kedelig. Den skjuler sine procenter forbilledligt og smager bare rigtig godt, og jeg kunne virkelige have ønsket mig en flaske med hjem fra ølfestivalen til en god fodboldkamp bland venner.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk maghony
Anmeldt af Teejay
Spinkelt skum på denne øl, som er den tykkeste nogensinde brygget af Vault City. Inspirationen kommer fra den danske drømmekage og har fantastisk aroma af mango og solbær. Fyldigheden er det mest bemærkelsesværdige ved denne øl. Den er tyk og fyldig som en blanding mellem tynd grød og tyk smoothie, så man nærmest bliver i tvivl om hvorvidt denne øl skal drikkes eller spises. Smagen er tydelig sød mango og syrlige solbær. Den har den mest imponerende balance mellem syrlighed og frugtsødme som jeg længe har smagt og i eftersmagen får den tydelige noter af kokos. Kort sagt er det faktisk en flydende drømmekage med god og fyldig smag af solbær og mango. Vault City overrasker og begejstrer mig endnu engang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11985 Anmeldelser af 263193 øl fra 247 lande og 12765 bryggerier. Billeder: 100667


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!