powered by goodbeer.dk
56 Ølanmeldelser
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Spätale er en sur øl med aroma og smag af citrus, røde bærfrugter og en anelse brett gær. Den er anderledes og mere markant humlet end sædvanlige sure ale, og det giver i helheden er lidt anderledes og spændende oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys ravfarvet
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone. Aroma er lidt Brett (vildtgæren Brettanomyces), som afslører sig i form af animalsk aroma der for nogle ølsmagere er afskyelig, mens ande finder det ganske delikat. Denne øl er oprindeligt en Tripel blandet med Lambic, hvilket giver en udsøgt lækker øl med hovedvægten lagt på Lambic. Afsættet fra en Tripel smages i form af bitter appelsinskal, stor alkoholstyke og den markante frugtsmag som kendetegner Tripel. Lambicens indflydelse smages i form af dens skarpe, syrlige smag og syrlige aroma. Som helhed giver det en meget delikat øl med smag af æbler, syrlige frugter, lys karamel malt, appelsinskal og en let eftersmag af gær. Bestemt en lækker øl hvis man holder af syrlige øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rød mahogni
Anmeldt af Paulaner
Ja, smag udvikler sig unægteligt. Dels med årene dels når man konstant presser sine grænser. For 5 år siden afviste jeg totalt Bavik-De-Brabanderes sure Oud Bruin. Gensmagt her igen i forsommeren fik den 2½ glas mere til 7.5, og hvad  nu så med denne? Jo øllet fremtræder fint med sine brune farve og pæne skum, der trods en ret flygtigt fremtræden alligevel forbliver i fine klatter både på overfladen og langs glassets sider. Duften er syrlig med fremtrædende toner fra marcipan og syltekirsebær. Som det fremgår af etiketten er der tale om 50-50 af henholdsvis den traditionelle sure egefadlagrede belgiske øl og Baviks kirsebærøl, som den bedst kendes fra den fremragende Petrus Aged Red. Det er et fornuftigt ægteskab, hvor begge parter kommer til orde i en lidt snerpende spændende og udfordrende syrlig-sur duet. Som øl er den innovativ som forening af tradition og frugtøl. Har man smagt begge dele, så ligger smagen nok her mest over i Aged Red, men er knap som påtrængende i sin kirsebærsmag som denne. Jeg synes den er fremragende og drikker den meget gerne igen. Men det er bestemt ikke nogen begynderøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
flot livlig øl med flot skum, men alt for sød, der er godt nok meget ananas smag det bliver for meget og har ikke noget med øl at gøre
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk
Anmeldt af reneac
sødlig duftsyrlig men behaglig smag, lette antoninger af fadlagring, men priser er alt for høj iforhold til øllet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun/rødbrun
Anmeldt af Teejay
Under dens pæne stabile skumkrone gemmer der sig en syrlig aroma af vineddike, som sammen med egetræslagringen giver en aroma af skovbund og gærede mørke frugter. Den har lidt viniøs karakter over sig, men er alligvel mest frugtsød og maltrig til den sæde side. Jeg smager mest overmodne kirsebær, tørrede mørke frugter og en maltkarakter af karamel og mørk chokolade. Jeg forstår sagtens at aromaen kan sætte smagsspektret af sporet, for aroma og smag er to vidt forskellige ting i denne øl. Aromaen lover en syrlig og sur belgisk bruin, mens smagen istedet byder på en delikat sammensat frugt med fin balance i malten og frugtsødmen. Humlebitterheden skal man lede længe efter, men den er også ligegyldig fordi kirsebær slutteligt giver en syrlig og lang eftersmag som fuldender det samlede indtryk. Jeg er positivt overrasket og køber den gerne igen. Min dejlige kone er verdensmester i hjemmelavet Chokolade-Mousse, og her tror jeg faktisk at denne øl med sin tilpassede syrlighed vil være helt tilfredsstillende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Sarek
Der er sjældent noget at tilføjer når både Paulaner og Teejay har været der.

Jeg er helt enig med de herrer.

Petrus Aged Red er den bedste af de 3 øl i Petrus serien som Fakta har på tilbud.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Endnu engang anmelder jeg efter Paulaner (Fand... osse!), og endnu engang må jeg erkende at hans anmeldelse er særdeles fyldestgørende, hvormed mit tarvelige bidrag blot bliver en omskrivning af Paulaners perfekte anmeldelse. Skummet er lyserødt, vedvarende og ganske flot. Aromaen er modne kirsebær omgærdet af en spændende delikat duft af hårdtristet malt som sikkert stammer fra Brown Alens indflydelse. Jeg fornemmer også marcipan, kirsebær og en blandet slikpose med hovedvægt på vingummi i aromaen. Smagen har en let chokoladesmag med lette strøg af hårdtristet malt, men ellers er det kirsebær som dominerer mest. Det er en meget velsmagende frugtøl med tilpas karbonisering der holder på smagen af modne kirsebær længe. Dens fusion med en brown ale gør at den ikke ligner en klassisk Kriek for meget, men istedet bibeholder sin helt egen identitet og ender med at blive en frugtøl der skiller sig væsentligt ud fra mængden af belgiske frugtøl og bliver en særdeles særegen frugtøl med særlig god balance mellem malt- og frugtsødme og kirsebærrernes syrlighed. I eftersmagen fornemmer jeg lidt valnød. Jeg er langt hen af vejen helt enig med Paulaner, dog er jeg ikke lige så nærig med point (os københavnere er nok lidt mere rundhåndede ).

Den her er en klar 9'er.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Naturligvis købte jeg to flasker da jeg skulle finde en gave til Paulaner i anledning af vores møde på ølfestivalen i 2016. Jeg modtog også en fornem gave fra Paulaner, som han har haft langtidslagret til mig i hele 5 år. Han venter sikkert spændt på min anmeldelse, men kommer nok til at vente lidt endnu. Den bliver nemlig gemt endnu og hvad der er for en øl synes jeg indtil videre skal blive imellem Paulaner og mig. Jeg lovede Paulaner at han skulle være førsteanmelder af denne Caractére Rouge fra Rodenbach, og det kom til at holde stik, formentlig fordi der kun er lavet 700 flasker så den er ikke så udbredt i butikkerne. Nu er det jo temmelig svært at tilføje noget nyt som Paulaner ikke allerede har opfanget i hans glimrende anmeldelse, så min anmeldelse bliver nok sikkert kun en omskrivning af Paulaners anmeldelse. Det er en frugtøl med tydelig smag og aroma af kirsebær, tranebær og hindbær. Den er syrlig og vinøs, men har i slutningen også en blid nænsom sødme, som jeg mest fornemmer må stamme fra hindbærrene. Egetræslagringen tilsætter den lidt træ- og muldagtige smag som man bedst kender fra fadlagrede vine. For en ikke-ølkender vil man nok mest tro at det er vin og ikke øl, men for en ølkender der tør give sig i kast med de lidt mere specielle og eksperimenterende øl, vil man hurtigt opdage at dette er en frugtøl brygget af de bedste råvarer og af en kyndig brygger der ikke er gået på kompromis med det endelige resultat. Paulaner mener den er topklasse og det vil jeg gerne tilslutte mig. Syligheden er til at smage, men jeg tror netop også at det års tid den har stået lagret har bidraget positivt til eftersmagens runde og blide syre hvor også frugtsødmen får rum og gør helheden perfekt. Nu hvor både Paulaner og jeg selv er blevet positivt overrasket over denne øl kan jeg vist godt røbe at jeg prøvede at finde noget tysk øl som Paulaner ikke havde smagt før. Det var selvfølgelig umuligt, så istedet belsuttede jeg at give ham noget øl som jeg vidste ikke lå indenfor hans normale smagspræferencer. At jeg så er heldig at falde over en perle blandt frugtøl er vist bare mit held. Pointmæssigt er jeg et sted mellem 9 og 9½ glas. Det bliver til de 9½ glas, for jeg har nemlig hele flasken for mig selv. Hehe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk dyb rød
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2017. En sur red Ale ifølge Ratebeer, men efter min vurdering nærmere frugtøl med rigtigt god balance mellem syrlighed og krop. Dyb mørk rød med pænt lyserødt skum med lækker duft af røde modne bær. Malten har fine fyldige toner af karamel, frugt som sorte fuldmodne kirsebær med et let strejf af bitter mandel og marcipan. Hertil kommer et fint  men behersket bidrag af den lidt balsamico rødvinseddikesmag, som findes i typen Rød Sur Ale. Et klart fingeraftryk fra den tilsatte grundøl, som giver et vinøst ædelt intryk. Humlingen er let og aromatisk. Mundfølelsen er fyldig, syrlig-sød, velafbalanceret og gærpræget. Bemærkelsesværdig god i sin type og noget af det bedste og mest lettilgængelige, jeg har smagt her.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6

I Databasen: 11141 Anmeldelser af 210235 øl fra 245 lande og 11762 bryggerier. Billeder: 83028


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!