powered by goodbeer.dk
477 Ølanmeldelser
Side 1 af 48 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Vedvarende spinkel skumkrone. Behagelig velduftende af fersken, passionsfrugt og lime. Mundfylden er god og fløjslblød og danner en let hinde i hele mundhulen. Smag af eksotisk frugt som er passionsfrugt, fersken, lidt mandarin, lime. Rugmalten fornemmes ikke i smagen. Eftersmagen er elegant humlet på en moderat måde hvor IBU'en på ingen måde er for gennemtrængende. Meget delikat og lækker IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
meget levende, da den er eftergæret på flasken, dufter af citrus, og meget bitter og lidt fedtet i smagen, og lidt vandet, også en af dem der ikke helt ramme stilenden. en meget lokal øl, næsten alle råvare er lokale. tilsat rosiner som jeg ikke syntes gør noget godt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig humle bombe, der er meget blomsteret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Hjembragt fornyligt fra Systembolaget i Malmö, hvor øl koster cirka det samme som i Danmark, men hvor valutakursen gør den store forskel og giver en besparelse på 25-30%. Oven i købet fører Systembolaget mange øl fra de mindre bryggerier i Sverige, som ikke er til at opdrive i Danmark selv om vi københavnere næsten kan pis.. derover. Det er en stor skam, for svensk mikrobryg skal man bestemt ikke vrænge på næsen af. Der er virkelig godt potentiale og fremgang i den svenske brygverden. Hyllie har f.eks. brygget denne dejlige IPA med aroma af engelsk tea, fersken og citrus. Smagen byder på det samme som aroma men også med lidt abrikos og honning som giver en velbalanceret sødme. Den er fra starten mest humlet i smagen, men det er sådan også ok da det er jo er IPA. God balance mellem sødme og bitterhed. Frisk smag og fyldighed. Mine point er svære at give! Jeg hælder til 8, men den frugtige humle bliver måske en anelse for meget og trækker mod 7, så jeg beslutter et gennemsnit. Dejlig IPA iøvrigt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
I stil med Kilkenny og Guinness Dry Stout har denne Nitro IPA også en meget flot skumkrone og er et fantastisk festfyrværkeri når den ophældes. Skummet er cremet og vedvarende takket være den nitrogenkapsel som ligger i dåsen og frigøres ved åbning. Aromaen dækkes af den kompakte skumkrone og frigør kun lidt maltet indtryk. Smagen er blid og cremet og har lidt karamelmalt. Der ikke meget IPA over den, men den har lidt friske sommerbær i smagen samt en let humlet smag som blander sig med limefrugt. Lidt ubestemmelige krydderier blander sig i eftersmagen, men som IPA har den et generelt kedeligt indtryk. Den mangler fylde og humlet kraft for at holde IPA-niveauet, mens den forbliver en let læskende ale ligesom f.eks. Kilkenny. Den er ganske velsmagende og læskende, men kunne bestemt være bedre med en smule mere karbonisering og lidt mere aromahumle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af reneac
En rigtig dejlig ipa, med en dejlig klar humle smag, og noter af citrus frugter, og rigtig balanceret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Diset gylden IPA med flot vedvarende skumkrone og yderst behagelig aroma af eksotisk frugt. Smagen er fra start præget af aroma humlens noter af fersken, abrikos og ananas og det er dens friske frugtige smag der er hovedtema i denne IPA. Den har god fylde og IBU'en gør den ikke så ensformig at lidt maltkarakter i form af lys karamelmalt ikke får plads i smagen. Eftersmagen er halvtør og langvarende. En meget velbrygget og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
Dejlig humlet øl, der virkelig spark på humlet, der er en del  bitter hed, og  noget frugtagtig over den
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone. Aromaen er fyrrenåle, abrikos og diverse tropiske frugter. Smagen er meget sødlig med abrikos, ananas, fersken, røde æbler og pærer. En smule sødlig karamelmalt blander sig, men frugterne er hovedtema i denne IPA. Eftersmagen er halvtør med anstrøg af hasselnød og den har fin balance mellem malt og humle. Som IPA måtte den godt byde på lidt mere frisk humle, men jeg godkender den som en middel IPA uden de helt store overraskelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal syntes om det når tyske bryggerier begynder at brygge overgærede øltyper, som eksempelvis denne IPA. Det ligger helt udenfor Tysklands traditionsrige undergærede lagerøl, som de iøvrigt er specialister til. Nå, men udbud og efterspørgsel og sikkert også nysgerrighed gør at flere nyere tyske mikrobryggerier har kastet deres blik på øltyper som ligger udenfor Reinheitsgebotet og derfor ser man i stigende grad både IPA, Porter, Barley Wine o.s.v. fra Tyskland. Denne IPA er gylden med stabil skumkrone, dejlig aroma af malt, citrus, grape og lidt udefinerbare krydderier. Smagen er tilbagelænet maltet med ikke så stor fokus på humlen i begyndelsen. I dens halvtørre eftersmag finder man igen citrus, grape og krydderier som nu tilkendegiver sig som lidt koriander, frisk grøn græs, lidt sort peber og ellers ekstotiske frugter uden at jeg kan genkende dem alle. IBU er på 70, men den fornemmes ikke så humletung som den egentlig er. Det er ret lækker IPA, så trods min modtand mod tyskernes abstaktion mod deres traditionelle bryg, så må jeg erkende at dette er en vældig god IPA der står som stærkt trumfkort mod de amerikanske IPA'er som denne IPA nok læner sig mest op af. Thumbs up!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 48 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11087 Anmeldelser af 208907 øl fra 245 lande og 11678 bryggerier. Billeder: 82633


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!