powered by goodbeer.dk
586 Ølanmeldelser
Side 1 af 59 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og sødlig humlekrydret duft. Smagen er forbavsende fyldig for en alkoholfri øl og fylder munden med sødlig lys karamel pg frugtige toner sekunderet af udmærkede nuancerede humlenoter i form af aromatisk bitterhed, citrus og en anelse tropisk frugt. Både bitterhed og sødme er fint afbalancerede op mod hinanden og øllet smager faktisk en hel delbedre end de to Jacobsen Yakima IPA og Papaya Pale Ale som jeg nyligt har anmeldt. Det er særdeles flot på det alkoholfrie præmis. At kalde den IPA er dog at gå ret så vidt med den relativ beherskede bitterhed. Jeg ville foretrække Pale Ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: let diset lys gullig
Anmeldt af Paulaner
Vel en IPA lige ud af landevejen, men bitterheden er her for dominerende og helheden for uafbalanceret for mig. Humlingen er højt doseret men ubestemmelig nuanceret med citrus og med god vilje en smule tropisk frugt. Men alt i alt dræber bitterheden maltindtrykkene på mine smagsløg, så de indskrænker sig til en anelse lys karamel. Mundfølelsen er relativ tør og kroppen for spinkel til at bære bitterheden, hvor alkoholen trods den moderate styrke af samme årsag endog får mulighed for at slå igennem og bidrage negativt til skarpheden. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Meget potent ipa der  bare meget af det hele, virkelig et monster af en øl, men også super lækker hvis man kan lide humle
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
er på ingen måde en nipa den er måske en pilsner med lidt humle, uden den smager af noget særlig meget skuffende i forhold til øltype
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Duft er frisk og man forbinder den med forår smagen er frisk med en god ikke for dominerende humle, den er en dejlig tost slukker en dejlig nem drikkelig ipa
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget skummende IPA med stor grovsporet skumkrone som ser ud til at holde evigt. Mit ølglas kan i hvert fald kun fyldes med en tredjedel før skummet topper og må stå længe før skummet delvist samles. Aroma er tropisk frugt med mango og grape i særdeleshed. Smagen er meget spændende og særegen. Det er en velsmagende cocktail af mango, grape, ananas som giver en fin sødme i øllet. Endvidere er der lidt sødme af noget som jeg ikke helt kan fastsætte hvad er, men det minder lidt om engelsk vingummi. Melon og lime melder sig kortvarigt i smagssprektret inden humlebitterheden sætter ind med en nænsom bitterhed der sætter førnævnte frugter i fokus og medgiver til lang intens halvtør eftersmag. Jeg tror at enhver IPA-skeptiker kan være med her, for der er ingen tvivl om at det er en IPA, men smagsnoterne er meget fint adskilt og IBU er på et niveau hvor ingen skræmmes væk. Den er let, smagsfuld, tørstslukkende og vædig god som selskabsdrik.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Meget flot og stor skumkrone og en elegant aroma af hvedemalt og moden banan. Smagen er lidt syrlig med anstrøg af moden banan og lidt krydderier som er meget svære at sætte navne på, men mit bedste bud er lidt koriander, hvid peber og måske lidt kardemomme og kamille. Hvedemaltens smag af frisk korn giver mig lidt tvivl om typen, for en typisk IPA er det ikke. Jeg har tænkt lidt i en meget humlet Witbier eller en Hvede-IPA, men noget er alligevel lidt forkert. Først når jeg nærlæser etiketten opdager jeg at det er en hydbrid mellem IPA og Saison og så falder smag og indtryk lige pludseligt på plads og giver god mening. Jeg vælger at lade typen være uændret som IPA, for det er nok der den har sin største berettigelse. Eftersmagen er fint humlet med smag af blomster, kamille og citrus. Det er en helt igennem fuldendt øl til forår og sommer og når den sidste sjat fra flasken hældes op i glasset er det med gærrester som en ekstra gave. Herved ændrer den lidt smag og får gærens lette fyldige smag med sig og jeg vil gerne nyde den igen til en let sommerret, evt. en let salat med rejer tror jeg den vil ledsage flot.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og livlig karbonisering. Aromaen er indbydende af citrus og grape. Den har en let sød maltsmag af lyst brød hvor også lidt søde appelsiner kan smages. Humlebitterheden står i fin kontrast og balance til dens lette sødme, og bitterheden er citrus og grape. Mundfølelsen er blød og karboniseringen ligeså, hvilket giver lang behagelig bitter eftersmag hvor maltens sødme også blander sig lidt igen. En meget vellykket IPA, og det er faktisk helt dejligt igen at smage en rigtig traditionel IPA nu hvor ølmarkedet oversvømmes med Imperial IPAs, New England IPAs, Session IPAs o.s.v.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødgylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig NEIPA med let maltsødme fra starten, men ret hurtigt fremtræder den med humlens lyksaligheder hvor citrus, bitter appelsinskal og fersken er mest fremtrædende. Smager man rigtig godt efter i begyndelsen kan man gode ane lidt sødt lyst hvedebrød, men det er i humleprofilen denne NEIPA finder sin identitet. Foruden citrus, bitter appelskinskal og fersken kan der også smages lidt vandmelon og grapefrugt. Dejlig oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gyldenorange
Anmeldt af Paulaner
Ikke ueffen NEIPA med den danske havtorn, som jo også er kendt fra fx urtesnaps. Smagen på en gang sødlig og bitterbesk i form af symbiosen mellem havtornen og humlen. Duften er frugtig krydret, og skummet er lavt. Balancen mellem sødlighed, frugt og den dominerende havtorn (som jeg tipper bliver for meget i længden) er ret god, og øllet virker læskende i munden. Bitterheden er dog behersket for en IPA, så øllet vil givevis tiltale nydere, der - som jeg - ikke er for de superbitre øl af slagsen. Fint initiativ fra Thisted, som jo ynder at bruge de lokale råvarer fra naturen. Tak for det. Efter læsning af anmeldelser af Thisteds forgænger i typer - Havtorn - tipper jeg, at der i Kong Havtorn er tilføjet lidt mere maltsødme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 59 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11849 Anmeldelser af 256007 øl fra 247 lande og 12653 bryggerier. Billeder: 98065


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!