powered by goodbeer.dk
495 Ølanmeldelser
Side 1 af 50 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Denne øl (og min forrige anmeldelse) er øl jeg købte i forbindelse med en forretningsrejse i Wiens lufthavn tidligere på året. Holdbarhedsdatoen fortæller mig at det er på tide jeg får dem smagt. Faktisk er øllet udløbet af dato for 2 uger siden og det er måske årsagen til den kraftige skumudvikling. Den har en fin aroma af humle og en dejlig smag af lidt malt med noter af modne pærer, modne bærfrugter og ananas. Endvidere smager den lidt ubestemmeligt krydret og har halvtør eftersmag som i helheden gør den til en dejlig og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset rav
Anmeldt af reneac
en ipa, der dufter meget af blomster, og har en frisk balanceret humle smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smuk vedvarende skumkrone og en dejlig aroma som først får mig til at tænke fersken, men ved nærmere forsøg på at danne mig et rigtigt indtryk også byder på lidt karamel og en enestående aromahumle som sætter forventningerne højt. Smagen er knap så humlet som forventet og det giver plads til en let sød maltet smag af karamel og sprøde rugkiks, mens humlen er fint balanceret med citrus, fersken og måske tager jeg helt fejl, men er der ikke også lidt diskret anis mod slutningen? Alt i alt en meget velsmagende og helt typerigtig IPA som jeg tror er meget autentisk i forhold til øltypens historie. Det er lige sådan en dejlig IPA der sætter et flot punktum for en travl arbejdsuge og som er spændende at nyde lige til sidste tår.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret humlet duft. Smagen er tynd og enstonig i malten og rund og flødepræget i strukturen. Humlingen er nuanceret men noget udflydende i nuancerne og ret mild for en IPA. Den flødeagtige struktur misklæder for mig IPA konceptet, selv om den beherskede humling tiltaler mig. Ikke nogen stor øl og bestemt ikke uforglemmelig i sin type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en ok ipa uden dog at tilbyde noget nyt på nogen måde og lidt for ordinær i forhold til prisen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset orange
Anmeldt af Paulaner
New England IPA er - sådan set lige som denne øl - fint dækket ind med den kommercielle beskrivelse. En sommerøl med middelfyldigt saftpræg af sur-sødlig saft, grape, lyse syrlige bær og hyldeblomst. Bitterhed er der ikke meget af her i den meget milde aromatisk citrusprægede humling.  Afslutningen er rund, relativ sød og sodavandspræget. Nok mest en dameøl på godt og ondt til terrassen. Jeg tvivler på at den er helt typerigtig - i hvert fald er der ikke meget IPA over helhedsindtrykket og frugten og sødmen mangler modspil i en egentlig humlekant. Intet genkøb her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Ceejay
Skummet er pænt og cremet, og en rigtig god duft af fyrnåle og lidt af fodboldbane. Den har en rigtig frisk smag af citron.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Ceejay
Der er blonder i skummet, skarp duft af humle. meget god bitter smag, jeg kan ikke sætte ord på hva den smager af men den smager godt.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Lidt svagt skummende øl. Aroma er humle, der er ikke nogen særlige nuancer i aroamen. Smagen er fyrrenåle og lidt citrus, men den er ikke så spændende humlet med eksotisk frugt som jeg havde forventet. Maltsmagen er udeladt og den bliver hurtigt lidt ensformigt humlet. Nelson Sauvin er ellers en delikat humle som plejer at have lidt bær og drue med i smagen, men i denne øl smages kun lidt bitter fyrrenåle. Lidt skuffende, men dog drikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Ceejay
Øllen har fine blonder og hænger fint på indersiden af glasset. God duft af nye udspringte blomster og smag af gran nåle, meget forfrikende smag.

Ceejay's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 50 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11262 Anmeldelser af 215486 øl fra 246 lande og 11869 bryggerier. Billeder: 84839


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!