powered by goodbeer.dk
15 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
den er mere en stout i smagen end den er en IPA, det sort har overtaget, men den har lidt friskhed
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig aroma af chokolademalt, hårdtristet malt og espresso. Smagen er hårdtristet karamelmalt, mørk bitter chokolade og espresso kaffe som overgår til dejlig langtrukken humlet bitter eftersmag med lidt mørke rugbrødsnoter mod slutningen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Tyndt, men vedvarende skum. Aromaen er fantastisk god af lidt karamelmalt og modne bærfrugter. Smagen er i begyndelsen let sødlig af karamelmalt og dernæst indtræder humlen og fylder munden behageligt med passionsfrugt og bærfrugter. Sødmen er denne pale ale er måske lidt til den høje side, men det balances fint af humlen, som er en sammensætning af flere amerikanske humletyper, til en delikat og velbrygget pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Meget smuk og næsten orangefarvet diset øl med fin vedvarende skumkrone og en elegant og lokkende aroma af hvidvin (sandsynligvis fra Nelson Sauvin humlen) samt mandarin, appelsinskal og citrus. Smagen er kun en lille smule maltsød før aromahumlernes friske smag af citrus, grape, mandarin, bitter appelsinskal og lidt mango eller ananas overtager hele smagssprekret med en fyldig smag og en lang efterfølgende eftersmag hvor man også oplever en let krydret finish i form af let sødlig peberfrugt eller anden ubestemmelig krydderi. Det er en meget kompleks NEIPA hvor der sikkert findes mange flere smagsvarianter end dem jeg lige kan finde og beskrive her, men alle smagsnoter er fint rettet ind på geled og kommer til udtryk efter tur, så intet bliver sammenrodet og uoverskueligt for ølnyderen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en dejlig sort der er let drikkelig, den god humle til den mørke brændt smag er rigtig godt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac

En dejlig sort øl der er virkelig dejlig røget og smager af rigtig meget, dejlig øl der er meget kraftig i smagen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Dejlig champange øl, der er rigtig frisk og meget berusende, den har lidt noter der minder om grønne æbler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
rigtig meget smag i forhold til den lave alkohol, og der er ikke for meget sødme, den er ikke så humlet som en rigtig ipa, men det er jo også en session, rigtig god som tørst slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En kraftig humlet øl, med en meget klar og præcis humlesmag, og som fremstår meget klar og ren i sin smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Strange Fruit Tripel har flygtigt beige skum og krydret humlet duft. Øllet er middelkraftigt med en fyldig sødlig krop og en smag, der er domineret af aromahumle, gær og grapetoner. Grapebitterheden slår i den grad igennem, så man næsten smager frugtkødet i en moden grapefrugt, et indtryk, der toner med ud i en lang eftersmag. Øllet er velafbalanceret trods bitterheden, men gør både i malt- og humleprofilen et ret enstrenget indtryk. Strange Fruit Tripel leverer hvad typen angår mere som en IPA end en belgisk Tripel. Her kommer den i den grad til kort i forhold til fx i trappisterne Achel og Westmalle, der er langt bedre bud mht. både smag og nuancer til samme pris. Men hvis fanciness er en kvalitet i sig selv, så for min skyld da gerne et halvt glas mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!