powered by goodbeer.dk
Sommer Ale fra Fur Bryghus
Paulaner den 08/10-2019
Farve / udseende: lys rav
Pænt højt og middelholdbart hvidt skum og sødlig humlet duft. Smagen er trods de deklarerede 3 malte ikke videre nuanceret på maltsiden omend rund, ret fyldig og tydelig præget af gode råvarer. Det er den tilsatte aromatiske Cascade humle, der giver det let sødlige blide øl karakter og fylder krydderi og en snert af citrus og Althea/Bergamotte duft (de kendte gammeldags gule bolsjer) og smag i det samlede på karameltonerne. Resultatet er en meget blid øl der på sin egen måde sender signal af sol og sommer.  God men ikke fremragende, det er som om, der mangler lidt boost på alle tangenter. Derudover virker prisen på over 30 kr. for høj for denne øloplevelse.
3025 Odles fra Monpiër De Gherdëina
Paulaner den 05/10-2019
Farve / udseende: rødbrun
Smagen er karakteristisk for typen. Behersket beige skum og lidt ubestemmelig med strejf af udkogte grønsager med en anelse kanel. Alene virker den noget fad i sine indtryk, om end den beherskede humling virker behagelig aromatisk og saftig i sine nuancer, som friske krydderurter. Til en frokost af fx brød røget skinke og krydret pølse folder den sig mere ud, og den lette sødme og helhedsindtrykket vinder.
Jacobsen Viva Classic fra Husbryggeriet Jacobsen
Paulaner den 04/10-2019
Farve / udseende: lys rav
Let maltet krydret sirupsduft og moderat beige skum. Smagen er mere rund end den typiske Classic med lette bocktoner, middel karbonisering og lidt sirup afsluttet af en let bitter enstonig humling. Mundfølelsen let sødlig og moderat til middelfyldig. Som de fleste i serien ganske god men med mere præg af industri end håndværk. Alt imens uden at man ligefrem hører piber og trommer i en øloplevelse, der berettiger en pris på over 30 kr.
Poculator Doppelbock Dunkel fra Kloster Brauerei Scheyern
Teejay den 02/10-2019
Farve / udseende: Mørk brun
Jeg er ret enig med Paulaner. Han rammer meget præcist aroma- og smagsindtrykkende i denne dobbeltbock, Jeg prøver alligevel med min egen anmeldelse (selvom det i store træk nok bliver en kopi af Paulaners). Det er en mørkebrun øl med noget aftagende og sporadisk skumkrone. Aromaen er mørkt brød samt brændt eller letristet malt. Smagen der rammer mig først er mørk chokolade, dernæst friskbagt rugbrød, brændt sukker, ristede nøddekerner og tørrede frugter i form af rosin og lidt svedsker. Mundfylden er blød som silke og den har en meget blød karbonisering som holder eftersmagen længe. Den røgede eftersmag syntes jeg ikke er så fremtrædende, men med lidt omhu er der lidt røg at finde i eftersmagen, hvor også en let humlebitterhed bidrager til lang eftersmag. Jeg vil helst ikke bruge Paulaners sammenligning med Weihenstephan, Andechs og Ayinger - jeg synes at Scheyern har bidraget fint med deres egen version af en dobbeltbock og en sammenligning med førnævnte prisværdige bryggerier vil være en uretfærdig sammenligning. Jeg kører heller ikke Porsche til dagligt, men min ydmyge Suzuki Swift kører som en drøm og kan sagtens fræse ned til Bayern til en frisktappet Poculator. Min konklusion er at jeg er enig med Paulaner.
Aulendorf Norbertus Kardinal fra Allgäuer Brauhaus
Paulaner den 28/09-2019
Farve / udseende: brun
flygtigt beige skum og duft af karamel og friskbagt rugbrød. Smagen har de karakteristisk bocktoner. Her primært af kaffe og kandis. Hertil kommer mørk sirup og ristede hasselnødder. Mundfølelsen er fyldlig men knap så "fed", massiv og flødeagtig som fx Andechs Doppelbock Dunkel og Paulaner Salvator. En glimrende mainstream bayersk Doppelbock, som dog ikke ikke helt når op til fx Andechs, Weihenstepan Korbinian og Ayinger.
Urstrom Bier fra Privatbrauerei Sauer & Hartwig
Teejay den 26/09-2019
Farve / udseende: Gylden
Bryggeriet er forholdsvis nyt (åbnede i 2011) og samarbejder med Hansens Brauerei i Flensburg. Derfor kan denne øl også til tider findes på Hansens Brauerei i Flensburg, Bryggeriet er 100% økologisk og udvælger deres humle og malt med stor omhu for økologi og bæredygtighed i forhold hertil. Øllen er en Oktoberfestbier og den har fin vedvarende skumkrone og en karbonisering der er medium og fastholder smagsindtrykkende længe. Smagen er svagt karamelmalt, lyst brød og lidt mild citruspræget humlet bitterhed mod afslutningen. Egentlig er det en ganske udemærket øl der dog godt kunne have lidt mere fylde og smagsnuancer når nu bryggeriet lancerer den som en Oktoberfest Bier.
Classica von Wunster fra Heineken Italia
Paulaner den 23/09-2019
Farve / udseende: lys gylden
Hvidt flygtigt pilsnerskum og anonym let besk humleduft. Smagen afslører ingen særlige kvaliteter. Anonym standard discountpræget vandig pilsner i den nedre ende af kvalitetsskalaen med en besk enstonig ekstaktpræget behersket humling. Tydeligvis af typen, hvor man bare brygger og fortynder med vand til den deklarerede procent. Vil du have en anstændig italiensk pilsner, så tag Birra Moretti i stedet for fra samme bryggeri.
Aulendorf Nobertus Edelstark fra Allgäuer Brauhaus
Paulaner den 22/09-2019
Farve / udseende: Guldgylden
Hvidt skum og krydret honningmaltet duft. Smagen er præget af lys karamel og lidt honningtoner, men den høje alkoholprocent sætter også sit præg med en lidt sprittet tone der går i et sammen med den aromatiske humling. Her havde en procent mindre i oktanen klædt øllet lidt bedre og givet de øvrige nuancer bedre udfoldelse. Som resultatet er her virker øllet lidt uafbalanceret og gør sig faktisk bedst som Maibock ved køleskabstemperatur.  Typens for mig bedste bud - Andechs Bergbock Hell - har den samme alkoholskarphed men til gengæld modsvares denne her af flere og langt kraftigere nuancer, som samlet set giver en perfekt helstøbt helhed. Derfor må Nobertus nøjes med 7, mens Andechs scorer 9 glas.
Castello La Decisa fra Castello di Udine Fabbrica Friulana di Birra
Paulaner den 21/09-2019
Farve / udseende: lys gylden
Hvidt flygtigt skum og let duft af humle og græs plus en pikant note af melon. Smagen er ren industriel discount og præget af billige råvarer og en ekstraktpræget enstonig humling. Melonen, som ikke spores ret meget i smagen, redder den lige over niveauet af den danske Slots. Som tørstslukker til venstre hånd i yderste nød.
Spirit Road fra Thrasher Brewery
Teejay den 19/09-2019
Farve / udseende: Mørk gylden
Denne øl (og min forrige anmeldelse) er øl jeg købte i forbindelse med en forretningsrejse i Wiens lufthavn tidligere på året. Holdbarhedsdatoen fortæller mig at det er på tide jeg får dem smagt. Faktisk er øllet udløbet af dato for 2 uger siden og det er måske årsagen til den kraftige skumudvikling. Den har en fin aroma af humle og en dejlig smag af lidt malt med noter af modne pærer, modne bærfrugter og ananas. Endvidere smager den lidt ubestemmeligt krydret og har halvtør eftersmag som i helheden gør den til en dejlig og velsmagende IPA.
Ny øl: Yurei fra Ghost Brew Co.
Teejay den 13/10-2019

Øltype: Ale - American IBA / India Black Ale
5.20% alkohol
Ny øl: Wraith fra Ghost Brew Co.
Teejay den 13/10-2019
Øltype: Ale - Pale Ale
3.80% alkohol
Ny øl: Vampire fra Ghost Brew Co.
Teejay den 13/10-2019

Øltype: Ale - Pale Ale
4.00% alkohol
Nyt Micro bryggeri: Ghost Brew Co.
Teejay den 13/10-2019
Unit D, Tonge Business Park, Otley Road
West Yorkshire
BD17 7QD Baildon
England
Teejay den 12/10-2019
The Old Dairy, Monson Farm, Jerusalum Road
Lincolnshire
LN6 4RP Skellingthorpe
England
Bryggeriet åbnede første gang i ejerens garage i Waddington i 2015. I 2017 flyttede det til nuværende adresse, men havde en pause på godt et år før brygningen igen blev påbegyndt i 2018.
Teejay den 12/10-2019
Nye billeder
Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018.  Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elixir og Super.

 

 


I Databasen: 11269 Anmeldelser af 215834 øl fra 246 lande og 11874 bryggerier. Billeder: 85007


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen