powered by goodbeer.dk
Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple Blonde fra Les Brasseurs De Gayant
reneac den 24/02-2021
Farve / udseende: Lys
En dejlig duft af gær og citrus, den er meget perlerne i glasset, smagen er frisk og dejlig humlet
Tongerlo Lux fra Brouwerij Haacht
Teejay den 23/02-2021
Farve / udseende: Gylden
Den har nogenlunde vedvarende skum og en lovende duft af koriander og malt. Koriander findes i smagen sammen med let syrlig smag og let smag af hvedemalt, frisk kornsmag og en maltsødme, der har en lille smule honning i bagagen. Den er humlet i den lette ende af skalaen, og det skal den også være for ikke at dominere det samlede billede, som har hovednuancerne af malt, korn og sødme. Dejlig blond ale.
Stygge Krumpen fra Løkken Bryghus ApS
reneac den 22/02-2021
Farve / udseende: lys tåget
en god balanceret ipa, med en god lidt skarp humle, ikke meget eftersmag
Lottrup Stone Street IPA fra Royal Unibrew A/S
Paulaner den 20/02-2021
Farve / udseende: mørk gylden
En IPA lige ud af landevejen med lækker humlet duft (Cascade?), god balance og en bitterhed, der gør den tilgængelig for de fleste. Malten har karameltoner og en let fyldig sødme, mens humligen er præget af citrus og grape og indeholder både bitterhed og aroma uden at gå grassat i IBU skalaen. Fin en varm sommerdag på terassen men også fin til en fodboldkamp her i fjernsynet. Måske ikke nogen topøl men en rigtig fin mellemting i en type, der for mig rummer vel mange ekstremer. Når den så oven i købet tit kan fås til 12 kr. ....
Windswept Clavie fra Windswept Brewing
Teejay den 14/02-2021
Farve / udseende: Sort
Stor flot og vedvarende skumkrone. Den har en behagelig aroma af både chokolade og røg. Den klassificeres som en røgøl, men er måske mere en røget porter. Smagen er mørk bitter chokolade, lette noter af mokka, mørk karamel, hårdtristet sødlig malt og en elegant let røget smag som ikke får dominans i de øvrige smagsindtryk. Dejlig og delikat porter.
Porter fra Hvidovre Bryghus
Teejay den 14/02-2021
Farve / udseende: Sort
Fin lysebrun skumkrone og en god smag og aroma af hårdtristet malt. Smagen er engelsk lakrids, brændt malt og en behagelig smag af mørk chokolade med en god humlebitterhed til følge. Det er en ganske god porter der smagsmæssigt forbedrer sig eftersom som den bliver mere tempereret.
Water & Vuur fra Brouwerij de Molen
Teejay den 14/02-2021
Farve / udseende: Diset gylden/orange
Moderat vedvarende skumkrone og en delikat aroma af citrus og hvedemalt. Denne NEIPA er brygget med både hvede- og havremalt og begge dele smages i form af hvedemaltens friske smag af korn samt havremalten som bidrager med lidt smag af semi-mørkt brød. Udover dette har den en meget fin smag af lidt karamelmalt, lidt gær og dernæst smages humlen som er helt uovertruffen god med tydelig smag af citrus, bitter appelsinskal og fersken. Den har dejlig bitterhumlet afslutning med lang eftersmag og lidt syrlig afslutning. Jeg er meget overvældet over dens smag, for alt står i perfekt balance indbyrdes og det resulterer i en NEIPA som er nærmest det perfekteste man kan opnå.
Sapporo Black fra Sapporo Breweries
reneac den 13/02-2021
Farve / udseende: Sort
En dejlig sort lager øl fra Japan, har et rødligt skær som gør den ser rigtig godt ud i glasset, den dufter let brændt og af kaffe, sagen er meget mild og afrundet en rigtig dejlig øl. 
Narrevorn fra Løkken Bryghus ApS
reneac den 11/02-2021
Farve / udseende: Sort
Bliver glad når man læse at det er en whisky kaffe Stout, og den er helt sort og dufter let røget, men da man smager den bliver man lidt skuffet den er nemlig lidt tarm i det. 
Julebryg fra Bryghuset Vendia
reneac den 10/02-2021
Farve / udseende: Mahogni
En rigtig dejlig julet øl, med en masse af de smage man forbinder med jul, uden det bliver for meget. Ved ikke om det er en ny opskrift hvert år 
Ny øl: IPA fra Cerveza Sacromonte
Paulaner den 03/03-2021

Øltype: Ale - India Pale Ale
5.00% alkohol
Ny øl: Dry stout fra Cerveza Sacromonte
Paulaner den 03/03-2021
Øltype: Porter/Stout - Dry Stout
6.20% alkohol
Ny øl: Das Originale Dortmunder Export Lager fra Ebeltoft Gårdbryggeri
Teejay den 03/03-2021
Øltype: Lager - Helles
5.20% alkohol
Nyt Pub bryggeri: Demonology Brewing
Teejay den 02/03-2021
Vintapperstræde 57
5000 Odense
Danmark
Bryggeriet er åbnet i 2020.
Teejay den 01/03-2021
Prøvestenen 9
2300 København S
Danmark
Bryggeriet er åbnet i 2020.
Teejay den 27/02-2021
Horns Bjerge 5
6857 Blåvand
Danmark
Bryggeriet er åbnet i 2020.
Nye billeder
Teejay den 25/02-2021

Beerticker.dk offentliggører nu nyheden om nye danske øl der blev brygget i 2020:

Beerticker estimerer, at der kom en fjerdedel færre øl i 2020 på grund af Covid-19. 1.792 nye øl så dagens lys. Men Beertickers estimat viser, at hvis 2020 havde været et almindeligt år, så var der nok kommet ca. 2.400 nye øl på markedet. Baseret på den årlige procentvise stigning i antal nye øl, der har været de seneste år.
Således blev der i januar og februar sidste år sat måneds-rekorder - aldrig før er der kommet så mange nye øl i henholdsvis januar og februar. Så som udgangspunkt så det ud til, at 2020 ville blive endnu et rekordår. Indtil den første nedlukning ramte Danmark i marts.
I rekordåret 2019 kom der 2.115 nye danske øl. Et tal, Beerticker estimerer, ville være steget med lidt over 13 procent til 2.400 i 2020. Hvis det havde været et almindeligt år - men det blev det jo langt fra. Analysen er lavet i samarbejde med Bryggeriforeningen.
 
De nye øl vil fremadrettet blive oprettet her på Goodbeer.dk
Paulaner den 05/12-2020
Hvad ønsker du dig til Jul. Spørgsmålet får sveden til at springe fra panden hos mange. Skal de være underbukser og sokker igen i år, eller? Sidder du og vrider hjernekisten så er her den bedste gave for en ølentusiast.

Bogen anmeldes således:

En indbydende velstruktureret bog, som giver adgang til al grundlæggende og meget videregående viden på området for både begyndere og viderekommende. Værket giver en systematisk redegørelse for øllets historie, ingredienser, brygning, en udmærket gennemgang af regionerne (med vægten på Europa), øltyper eksemplificeret med en række aftapninger. Der er fx udførlige kapitler om "Øllets typer" og "Øl og mad". Især det første er en sand guldgrube, idet man til eksemplificering vælger en række øl, som læseren stort set alle kan finde i velassorterede butikker. Yderligere gives herved på forhånd mulighed for at kikke om øl og typer svarer til ens smag. Herved kan fx meget stærkt humlede eller søde øl undgås som ærgerlige fejlkøb. Også afsnittet om øl og mad giver fine oplysninger. Bogens store force er - foruden en spændende og letlæst formidling, den pædagogiske tilgang og et særdeles smukt layout. Det er sjældent, man ser et faktuelt udtømmende indhold så indbydende formidlet som her.

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.


I Databasen: 11522 Anmeldelser af 237301 øl fra 247 lande og 12290 bryggerier. Billeder: 91728


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen