powered by goodbeer.dk
Jule Stenøl fra Thisted Bryghus
Paulaner den 11/12-2017
Farve / udseende: Rød mahogni
Ja, jeg giver Teejay ret, det er en Bock men også en Ale. En overgæret Bock er normalt et belgisk fænomen og bocken hedder her som oftest Bok. Denne røber allerede i duften af fugtig sur stenkælder med ildelugtende brakvandspytter sin oprindelse som en af Thisteds stenøl. Men når man som jeg har fået en øl foræret  - her som led i Thisteds øl julekalender. Ja, så skal man bide sine tidligere erfaringer i sig, vise tolerance og trække vejret dybt inden første slurk.  Og som det oftest er,  så fortjente også denne øl en ny chance. Øllet var modsat min tidligere erindring og trods  de 8 % blød og blid i sit udtryk. Den klamme stenkælder veg på mine smagsløg ret hurtigt for et ret blidt gærrundt, fyldigt sødt blødt udtryk af glaseret let brændt karamelsukkermalt tilsat mørk tørret frugt og lidt nelliker. Bortset fra det sidste ikke speciel julet men ret velafbalanceret i sit samspil mellem gæren og den brændte karamel, der her ydermere suppleres af et ganske let pust af røg. Her 6 år efter første mislykkede første test, så må jeg medgive, at produktions metoden giver øllet sin særlige egenart.  Den fuser, som jeg gik tilbage til i tredje forsøg, viste sig alligevel at kunne blive til et ganske godt romerlys. Som Bock/Bok minder den om den belgiske Leute Bokbier, der er en af de faste i mit brede repertoire, og som har den samme lidt skarpe let brændte smagstone og afslutning. Men i modsætning til Thisteds øl har belgieren også en lækker bockduft.
Willemoes Jul 2017 fra Bryggeriet Vestfyen
Paulaner den 10/12-2017
Farve / udseende: mørk brun
Willemoes Jul er en årgangsøl, der skifter type hvert år. Denne gang er deklarationen belgisk Dubbel. Her synes den dog ikke helt typerigtig, idet den efter min vurdering hælder en del mere i retning af en Brown Ale. Skummet er middelkraftigt og brunbeige. Duften er ikke specielt kraftig, ikke særlig julet men i retning af ristet krydret malt - netop a la Brown Ale. Smagen har toner af brun karamel, lidt for mig ubestemmeligt julekrydderi med en smule nellike, ristede nødder, mørk tørret frugt, mørke røde bær og en del brunt puddersukker. Mundfølelsen har middelfylde og går fra sødlig til sød med en god balance mellem de ikke særligt anmasende nuancer. Karboniseringen er blød og humlingen er bitteraromatisk i afslutningen og en anelse kraftigere, end den man møder i den normale Brown Ale. Derimod er gærtonerne, som ellers skulle være fremtrædende i en belgisk Dubbel, ret så diskrete. Et moment der for mig igen langt mere peger i retning af Brown Ale. Købt i Kvickly, som pt har 25 % nedsættelse på en del juleøl. Drik den endelig ikke direkte fra køleskabet, så forsvinder alle nuancer.
Carribean Rumstout fra Hornbeer
Teejay den 08/12-2017
Farve / udseende: Sort
Jeg har altid været glad for at kunne offentliggøre mine ølanmeldelser på Goodbeer.dk, men glæden bliver kun større når jeg også kan konstatere at mine anmeldelser bliver læst og husket. Da jeg i 2009 første gang smagte denne øl skrev jeg at den sikkert ville blive meget mere spændende efter nogle års lagring. Selv er jeg ikke den mest tålmodige hvad angår langtidslagring, men heldigvis har jeg Paulaner blandt mine læsere, og ved vores første (forhåbentligt ikke sidste) møde ved ølfestivalen i 2016 overrakte han mig en helt særlig gave: Hornbeers Carribean Rumstout, som han nøjsommeligt havde langtidslagret til mig i 5 år. Jeg har så yderligere haft den stående i 1½ år, så med en lagring på samlet 6½ år er det meget spændende at smage om min påstand holder stik. Og det gør den i højeste grad. Carribean Rumstout har mistet den prikkende alkoholsmag og erstattet det med en blød rundhed af sherry/madeira. Den bibeholder stadig sin prægtige mokkafarvede skumkrone og smagen af kaffe, lakrids og røg. Cremet og fyldig mundfylde med smag af rom gør den til en elegant og meget smagsfuld stout som skal nydes langsomt og i fulde drag. Heldigvis er dette en rolig fredag aften hvor mange er taget til julefrokost inkl. min kone, så jeg har aftenen for mig selv. Min eneste aktivitet idag har været en ølsmagning for nogle ejendomsfunktionærer i Avedøre som optakt til deres julefrokost. Det blev en stor succes og de har allerede bedt mig komme igen til deres sommerfest. Så efter et foredrag om øl jeg ikke selv smagte (jeg var kørende i bil), blev jeg lidt lækkertørstig og tænkte at Paulaners gave skulle være min julefrokost i aften. Godt valg, for den er både lækker og mættende - og jeg har rigelig af tid til at nyde den. Tusind tak til Paulaner. Jeg har ventet i lang tid på at smage den fordi jeg synes den fortjente en særlig milepæl i min historie. Den skulle have været min anmeldelse nr. 1600, men eftersom jeg har anmeldt den tidligere sker det ikke - men alligevel opstår der en stor fest i min mund.

Anmeldelse af 19-03-2009:

Tyk som olie med tæt mørkebrunt skum falder den tungt i glasset. Dejlig fyldig aroma af kaffe, røg og lakrids breder sig. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har kredset om denne flaske på mit lager i lang tid, og forventningen er helt i top. Den har kostet 58 kr. for 50 cl. Det er lidt dyrt, men allerede ved aromaen fortryder jeg at jeg ikke har flere flasker liggende, for den burde man nok smage sammen med andre ølkyndige personer. Eller gemme den og prøve den igen om nogle år.

Smagen er meget fyldig af kaffe, engelsk lakrids og en dejlig varmende fornemmelse med tydelige strejf af mørk sødlig rom. Fyldigheden er cremet og ligger en hinde i mundhulen med langvarig eftersmag, hvor bl.a. røgmalten er tydelig. Det er ikke så mærkeligt at denne stout har fundet vej til en af de 10 finalepladser i DØE's afstemning blandt bedste ølnyhed i 2008. Havde jeg smagt den inden afstemningens afslutning, kunne den meget nemt have fået min stemme.

Skal jeg nævne et meget lille minus må det være den lidt skarpe alkoholsmag, som dels stammer fra den tilsatte rom og sikkert også er tilstedeværende på grund af stoutens unge alder. Jeg er overbevist om at den topper om 2-3 år, hvis den vel at mærke lagres tempereret og mørkt. Lige nu vurderer jeg den som topklasse, men den mangler lidt "rundhed" som jeg først tror kommer med tiden.

Tak fordi du er en god nabo fra Bryghuset Svaneke
Teejay den 08/12-2017
Farve / udseende: Diset gylden
En udemærket økologisk pilsner med aroma af græs og citrus. Smagen er mest humlet med citrus, men også en smule smag af gær og lyst malt blander sig. Den har halvtør eftersmag og er som pilsner over det jævne. Dog er det nok endnu en af Svanekes utallige øl som hurtigt glemmes igen.
Julefnug fra Thisted Bryghus
Paulaner den 05/12-2017
Farve / udseende: gylden
Off-white pænt skum og humlepræget pilsnerduft. Ja, hidtil er det gået ganske godt med den Thisted julekalender, som jeg fik foræret. Men her hopper kæden af, for denne øl er med bagetikettens proklamation: - En umiskendelig smag af jul - en direkte fornærmelse mod både julen og den gode giver. Dette er nemlig en mere end middelmådig guldøl totalt uden julekrydderi og julestemning. Maltsiden er enstonig og nuanceforladt, mens humlingen er let bitterbesk, ekstrakt præget i sin flade profil og overdimensioneret i forhold til den spagfærdige malt. Kun genanvendelse af den oprindelige gamle jule nostalgiske foretiket i forhold til den nye røde og et strejf af honning i smag og duft løfter Thisted Julefnug op over de tre glas, jeg forbeholder discountøl.
Monterey Steam Beer fra Thisted Bryghus
Paulaner den 02/12-2017
Farve / udseende: mørk brun
Hmm. Ja den der kommer nærmest er Anchor Steam Beer og bestemt ikke Steam Beer fra Carlsbergs Brewmasters Collection. En øl med et moderat beige skum og duft af brændt malt. Smagen er lidt vanskelig at beskrive men en anelse røget, lidt brændt mørk malt og et strejf af coca cola med let frugtige toner, som så sekunderes af en lidt enstonig bitteraromatisk humling. Mundfølelsen ligger på den relativt kraftige side. Den er let sødlig og fylder munden med toner af brændt sukker. Ja, hvidt sukker frem for malt. Hvidt sukker er afgjort ikke en tone, jeg bryder mig om i øl. Men Ok, den smager af ret meget og er anderledes på den gode måde. Sukkeret er godt nok (i modsætning til et andet hadeobjekt - ascorbinsyre) ikke deklareret, men jeg føler mig godt nok ret sikker. Det koster tilsammen altså et glas.
Falle Høstbryg fra De 5 Gaarde
reneac den 25/11-2017
Farve / udseende: kobber
En lidt kedelig meget maltet øl, og kunne tænke mig man skrev hvad øltype det er kunne ikke finde noget på øl andet end høstbryg og hvad er det
Past Masters 1910 fra Fullers, Smith & Turner P.L.C
Paulaner den 24/11-2017
Farve / udseende: sortbrun
Fullers Pastmaster og Vintage serie er velkendt for mange entusiaster og har været præsenteret på diverse ølfestivaler. Denne er i Ratebeers top 50 for typen. Ja, så skulle den naturligvis testes, selv om Imperial Stout ikke lige står blandt mine yndlingstyper. Sortbrun med ret flygtigt brunt skum. Smagen er som duften typens normale med ristet malt, lidt bitter mørk chokolade, kaffe og et strejf af tjære plus en pikant  tone er salt lakrids der toner med humlingen ud i eftersmagen. Samme humling er bitter aromatisk med overvægt til de bitre toner. Bitterheden toner dog langsomt ud i den lange eftersmagen og erstattes til sidst næsten af den fine salte lakridssmag. Mundfølelsen er kraftig med en rund velkomponeret maltside med en flødeagtig konsistens. Ligger i Ratebeers top 50 i typen. Jeg giver 8 glas på typens præmisser for den gode balance, nuancerne og den pikante afslutning, men vil mene, at en Stout fan nok her vil give et mere. Jeg kender personligt en, som jeg vil præsentere min anden flaske for.
Fanø / Howling Monkey Take The Black fra Fanø Bryghus
reneac den 20/11-2017
Farve / udseende: sort
Et samarbejdsbryg mellem Fanø og Howling monkey mest tydelig er Fanø DNA, da de er kendt for disse mørke kraftige øl,det er mørkristet IPA stout, der smager dejligt, og smager lidt hen af en god rom, der er virkelig meget smager
Good Morning, Vietnam fra Bad Seed Brewing
reneac den 20/11-2017
Farve / udseende: sort
En kraftig sag lidt til den søde side, men smager rigtig dejlig hvis man er til det
Ny øl: Duvel Barrel Aged 2017 (Bourbon) fra Duvel Moortgat N.V.
Paulaner den 11/12-2017
Øltype: Ale - Strong Ale
11.50% alkohol
Ny øl: Yours Truli fra NoDa Brewing Company
Teejay den 11/12-2017

Øltype: Hvede - Hefe Weissbier
5.10% alkohol
Ny øl: Xcessive fra NoDa Brewing Company
Teejay den 11/12-2017

Øltype: Ale - Pale Ale
5.90% alkohol
Teejay den 09/12-2017
2229 N Davidson St.
28205 Charlotte
North Carolina
Nyt Pub bryggeri: Legacy Brewing Co.
Teejay den 07/12-2017
363 Airport Rd.
92058 Oceanside
California
Teejay den 07/12-2017
Nye billeder
Sarek den 13/09-2017
Anmeldelserne af de specialøl LIDL har i  sit sortiment har pænt sagt været lidt lunkne.

Det vil LIDL åbenbart ikke finde sig i, så de har fra den 22. september tilbud på 3 lækre belgier.

4 stk. Corsendonk Abbey Brown Ale til 49,95 plus pant. (Endnu ikke anmeldt på Goodbeer, men scorer 95 på Ratebeer)

4 stk. Leute Bok til 39,95 plus pant (gennemsnit på 9 glas)

4 stk Golden draak til 39,95 plus pant.(gennemsnit på 7,5 glas)

Det vil sige en stykpris på 10 eller 12,50 for belgisk øl. Absolut fornemt.

Tak for tippet. Jeg er nu vendt hjem med en del af de anbefalede øl (de havde desværre ikke dem alle). Jeg fandt dog en enkelt Kölsch (Reisdorff), men ellers er de mest de traditionelle ølsorter der føres i forretningen. Desuden fandt jeg en del andre tyske øl. De vil løbende blive anmeldt her på Goodbeer.dk.
Paulaner den 23/07-2017
Gose har jeg aldrig set i Harrislee og Kölch kun i form af Früh fra Cölner Hofbräu. Det er ikke lige mine typer og de er sjældne i grænsebutikkerne. Men "you asked for it", så her kommer et minimumsforslag med de allerbedste bayerske øl. Et besøg hos den lille butik Getränke Hofmann kan du roligt sætte mindst en time af til. Evt. når fruen optaget andensteds. Du kunne med fordel ofre en lille dansk tier på fx følgende herligheder, som du jo kan læse lidt om og følgende anmelde på Goodbeer:

Tucher Bajuvator Doppelbock
Schneider Aventinus Eisbock
Schneider Tap 1 Mein Blondes

Riegeles 66 cl. øl fx disse:

Augustus 8 Weizenbock som går Aventinus i bedene
Ator 20 Doppelbock  
Dulcis 12 Hammerstærk belgisk type

Franziskaner  Royal Luxus Hefe Weisse

Diverse Hacker Pschor øl i patentpropflasker især:

Anno 1417 Kellerbier
Münchener Dunkel
Sternweisse

St. georgenbräu Kellerbier
Weltenburger Kloster Anno 1050
Weltenburger Kloster Barock Dunkel
Weltenburger Kloster Assam Bock

Mönchshof Bockbier
Mönchshof Kellerbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier Schwarz

Jeg vidste at jeg under Ølforum kunne finde indlægget om de gode ølsteder syd for grænsen. Selvom jeg er netop er vendt fra Berlin har jeg lige her til morgen bestilt en miniferie i Harrislee i ugen der kommer, så jeg skal bestemt forbi de nævnte ølbutikker i denne tråd. Nu er jeg samtidig meget interresseret i at uddybe mit kendskab til øltyper, som jeg ikke har smagt så mange af. Så er der nogle kendere der kan anbefale bestemt øl af typerne Gose og Kölsch? Disse to øltyper vil jeg nemlig rigtig gerne smage flere varianter af. Det skal lige nævnes at jeg endnu ikke har smagt Gose, og mine Kölsch rækker vist også kun til 1 eller 2.
Teejay den 17/07-2017
Berliner Marcus-Bräu ligger i begyndelsen af Münzstrasse, lige ved Alexanderplatz i Berlin. Udefra ser stedet ikke ud af så meget, men indenfor er der stemning og god atmosfære. Stedet ligner ikke en brewpub fra gaden, og på facaden bruger man da også det tyske ord kneipe, så først da jeg kom helt tæt på og opdagede to 400 liters gærtanke ved siden af baren blev min nysgerrighed tændt. Stedet er ikke så stort og bryganlægget er placeret i baglokalet, så det får man ikke at se. Men som sagt står de to gærtanke ved siden af baren og kondenserer voldsomt fordi man sat køl på tankene, der ved mit besøg indeholdt to batch at stedets pilsnerøl (det var i hvert fald hvad tusch skriften på tankene afslørede). Stedet serverer de typiske klassiske tyske madretter og er indrettet i en noget blandet stil. Her har der ikke været en moderne indretningsarkitekt forbi, og hvad ejeren vil fortælle gennem sin udsmykning vides ikke. Der er blandt andet udsmykket med gamle billeder fra Østberlin fra før murens fald, skibsror og gamle vognhjul fra hestevogne. Måske er meningen noget med arbejderklasse? Jeg ved det ikke helt bestemt, men stemningen er fin, man føler sig varmt velkommen, der bliver smilet og jeg får sågar et venligt skulderklap da jeg forsøger at tilsnige mig et glimt af bryganlægget i baglokalerne. Havde stedet ikke været godt besøgt så personalet havde travlt tror jeg såmænd sagtens man kunne have overtalt personalet til et nærmere kig på deres bryganlæg. Men det vigtigste af alt ved mit besøg: Øllet var over middel, og prisen var under middel. Så kan det vist ikke hænge bedre sammen.

I Databasen: 10814 Anmeldelser af 190619 øl fra 244 lande og 10903 bryggerier. Billeder: 75598


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen