powered by goodbeer.dk
Chocolat Duchesse Cherry fra Brouwerij Verhaeghe
Paulaner den 26/05-2022
Farve / udseende: dybrød
Min interesse for det sure øl blev vakt for en del år siden, men den var ikke just kærligheden ved første blik mht. Rodenbach Grand Cru. Med tiden slog den dog igennem med Petrus Aged Red, Rodenbachs andre øl og Kasteel. Duchesse de Bourgogne husker jeg også som en af de gode. Her i denne chokolade og kirsebærvariant falder det røde skum ret hurtigt, mens den lækre dybrøde farve og kirsebærduften forbliver. Frugten og den veltilpassede syre er dens store force og bærsmagen er den mest intense, som jeg endnu har mødt her. Sødmen er velafbalanceret i forhold til syren og den svage humling og det traditionelle sure belgiske grundøl sætter også et fint spor. Til gengæld er jeg ikke vildt begejstret for chokoladen, der hos mig også giver fylde og afrunding, men desværre også efterlader en kendelig fad svag fedtet smag af marabou mælkechokolade på smagsløgene fra først til sidst. Bitter mørk kakaobønnemættet chokolade havde for mig passet bedre ind i helheden. Ærgerligt for den lækre frugt, der også har fine mandel og marcipantoner. 
Hindbær Lakrids Lager fra Thyras Bryg
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Rav
Smagt på ølfestivalen 2022: Her er der ikke så meget at tilføje. Navnet alene afslører alt hvad denne øl byder på, nemlig hindbær og lakrids. Lagerøllet under det hele er svær at smage for det er hindbær og lakrids i rigelige mængder der sætter hovedtemaet her. Begge dele er flot i balance hvor hverken hindbær eller lakrids får overtaget. Samtidig er de to ingredienser nærmest som skabt for hinanden og går i en perfekt symbiose som skaber en meget spændende og anderledes lager med halvtør eftersmag.
Mirage fra Nøgne Ø
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Gylden
Smagt på ølfestivalen 2022: Dejlig blended Gueuze med lokkende aroma af abrikos. Smagen bærer tydlig præg af egetræslagring som giver en vinøs fyldighed med lidt smag af egetræ. Den har en fin og fyldig smag af ananas som tilføjer sødmen og lidt sure abrikoser som tilføjer syrligheden. Lidt hvedemalt og lyst brød fornemmes mod slutningen og i eftersmagen lidt grape og nogle udefinerbare krydderurter. En meget kompleks Gueuze som smager dejligt.
Dessert In A Can - Salted Caramel Choc Chip Cookie fra Amundsen Bryggeri & Spiseri
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Sort
Smagt på ølfestivalen 2022: Meget flot nougatfarvet skumkrone og en tydelig aroma af flødekaramel. Smagen er en meget vellykket balance mellem lyse flødekarameller med stor sødme som afstemmes fint af mørk bitter chokolade og lidt salt. Den har en let humlet eftersmag som fastholder dens karamelsmag længe efter sidste tår, og i eftersmagen har den også lidt vanilje. Det er helt sikkert en dessert i flydende form og hvis jeg en dag finder den i en ølbutik skal den helt bestemt med hjem så den kan blive genanmeldt. Jeg er ret sikker på at den har flere spændende nuancer end hvad man når at finde i de 10 cl som jeg blev præsenteret for på ølfestivalen.
Coffee Stout fra Godthaab Bryghus
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Sort
Smagt på ølfestivalen 2022: Vedvarende lysebrunt skum og en elegant aroma af god kaffe. Smagen har lidt mørk karamel i begyndelsen og jeg synes også at ane lidt mørk chokolade inden kaffen smager igennem overtager smagsindtrykket. Kaffesmagen er god og rund og har slet ikke den syre som mange kaffearter her. Den har cremet mundfylde og lægger en blid og velsmagende eftersmag af kaffe som varer ved længe. Rigtig godt bryg.
Nittaalaq fra Godthaab Bryghus
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Gylden
Smagt på ølfestivalen 2022: Flot gylden PA med god aroma af citrus og fyrrenåle. Smagen er lidt frisk korn i begyndelsen efterfulgt af citrus, fyrrenåle og lidt blomster i eftersmagen som er halvtør. Der er ikke rigtig nogle overraskelser i denne PA, men heller ingen brygfejl eller andre omstændigheder der kan påvirke den i særligt omfang. Det er såmænd blot en helt almindelig og typerigtig PA - og det da egentlig dejligt at nogle stadig kan og vil brygge 'old school'.
Belgisk Hawaii fra Det Lille Bryggeri
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Gylden
Smagt på ølfestivalen 2022: Vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af kokos. Smagen er lidt gær, gode søde noter af moden appelsin samt masser af kokos. Det er en meget særegen tripel, men kokos og appelsin giver faktisk en ret god smag, så sammensætningen er helt perfekt. Som humle er der anvendt amerikansk Chinook som med sine noter af grape og fyrretræ afslutter smagsforløbet meget flot og bidrager med lang halvtør eftersmag.
The Black Monk fra Amager Bryghus
Teejay den 26/05-2022
Farve / udseende: Mørk rav
Smagt på ølfestivalen 2022: The Black Monk er en mørk tripel med unik aroma af gær, hårdtristet malt og figner. Smagen er let brændt hårdtristet malt og mørk karamel. Endvidere byder den på en dejlig blanding af svesker, figner og lidt mørk chokolade. I eftersmagen kommer lidt gær i smagsforløbet som iøvrigt er balanceret på fin vis af en humle med lidt krydret islæt. Meget velsmagende og lækker tripel.
Thor fra Musicon Mikrobryggeri
Teejay den 25/05-2022
Farve / udseende: Mørkebrun/Sort
Smagt på ølfestivalen 2022: Dejlig aroma af figen og mørk chokolade. Smagen er dyb og fyldig af både svesker, figen, dadler og andre tørrede frugter (måske lidt abrikos). Den er lidt olieret i sin fyldighed og mod slutningen har den en fin smag af mørk karamel, mere mørk chokolade og lidt kaffe. Alkoholen er ikke så gennemtrængende, men skjules lidt af en god humlet bitterhed der dog stadig fastholder dens tørrede frugter i eftersmagen. Ganske glimrende Barley Wine.
Rodenbach Red Tripel fra Brouwerij Rodenbach
Paulaner den 24/05-2022
Farve / udseende: Diset rødbrun
Ølfestivalen 2022. Offwhite skum og syrlig frugtpræget duft. Smagen var lidt af en overraskelse, idet Rodenbachs forventede syrehug udeblev, og øllet foldede sig mere ud som en rund belgisk Tripel end Sour Ale. Jo der er et traditionelt men afdæmpet Rodenbach syrligt/surt frugtigt islæt med et strejf af kirsebær og andre syrlige røde bær. Men klangbunden er en særdeles velafstemt middelfyldig belgisk Tripel, der er aromatisk humlet med let sødlig gærfylde og et fint touch af vådt egetræ fra fadlagringen. Her er ingen kanter, som ret mange kan støde sig på, men derfor er Red Triple bestemt ikke kedelig. Den skjuler sine procenter forbilledligt og smager bare rigtig godt, og jeg kunne virkelige have ønsket mig en flaske med hjem fra ølfestivalen til en god fodboldkamp bland venner.  
Teejay den 26/05-2022
Øltype: Hvede - Hefe Weissbier
5.40% alkohol
Teejay den 26/05-2022

Øltype: Lager - Wienerøl
4.80% alkohol

Øllen er også kendt som: Waldstadtbrauerei The Shakespeare Brewery / Vienna Red
Teejay den 26/05-2022
Øltype: Lager - Wienerøl
4.80% alkohol
Teejay den 26/05-2022
Grüner Talstraße 71
58644 Iserlohn
Tyskland
Nyt Micro bryggeri: Valhalla Brewing
Teejay den 19/05-2022
55B Ashmore Road
Victoria
Torquay
Australien

Nyt Varemærke bryggeri: Ultima
Teejay den 15/05-2022
Wijkstraat 39
3950 Diepenbeek
Belgien
Nye billeder
Paulaner den 25/02-2022
I december udkom en fin atmosfærerig bog om Københavns brune værtshuse. Bogen er i stort format og med en vrimmel af flotte farvefotos. Den omhandler værtshusene i Hovedstadsområdet.  I kan læse anmeldelsen her, og i bogen finde noget om jeres foretrukne blandt de 220 omtalte listige steder. Se link:

http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/diverse-84/stamsteder

Paulaner den 19/01-2022
Den belgiske Ølmand i Hesselager på Østfyn er et godt sted at købe belgisk øl. Udvalget er stort - over 100, ligesom der kan leveres 20 forskellige øl på fustager, ølsglas og prøvekasser. Priserne er små, og hjemmesiden
Ølparadiset er indbydende og velstruktureret, ligesom der regelmæssigt er spændende ølnyheder. Har handlet på hjemmesiden flere gange og har kun haft gode erfaringer med service og ekspedit levering, som er gratis på Fyn.

Se:  https://den-belgiske-olmand.dk/
reneac den 13/01-2022
Carlsens kvarter fylder 50 år i dag, og de har været nogen af forgangs stederne med i sær belgisk øl, men også selv stillen med at der ikke spilles høj musik ,men man kan komme og nyd sin øl i ro og snakke med side manden
Teejay den 08/01-2022
Royal Unibrew A/S med hovedsæde i Faxe styrker nu sin position på drikkevaremarkedet i Norge.

I en pressemeddelelse oplyser Danmarks næststørste bryggerikoncern efter Carlsberg Group, at det overtager det fulde ejerskab af Hansa Borg Bryggerier, som er det næststørste bryggeri og drikkevarevirksomhed i Norge med fire bryggerier og et aftapningsanlæg i hele landet.

Sammen med Solera Beverage Group, som Royal Unibrew købte i september 2021, vil købet af de resterende aktier i Hansa Borg Bryggerier skabe en stærk multidrik-markedsposition for Royal Unibrew i Norge.

I forvejen ejede Royal Unibrew 25 pct. af Hansa Borg Bryggeri. Prisen er 1,8 mia. danske kr. Heraf betales 10 pct. kontant, mens de resterende 90 pct. vil blive betalt med aktier i Royal Unibrew.

Med købet prissættes hele Hansa Borg til 3,3 mia. norske kr. svarende til 2,44 mia. danske kr.

Adm. direktør i Royal Unibrew, Lars Jensen, siger, at koncernen i en længere periode har ønsket at udvide sit partnerskab med det norske bryggeri i en gensidig interesse: - Jeg er glad for, at det endelig er lykkedes og ser meget frem til at udvikle Hansa Borg Bryggerier til den førende udbyder af multidrik i Norge.

Lars Giil, som er adm. direktør for Hansa Borg Bryggerier, siger, at ”med en stærk industriel ejer som Royal Unibrew i ryggen får vi adgang til en masse indsigt og ressourcer, som vil styrke vores position på markedet yderligere samt sikre, at vi har den nødvendige investeringskraft til fremtiden”.

Teejay den 15/11-2021
Bootleggers Craft Beer Bar på Falkoner Alle 47, Frederiksberg, er et forholdsvist nyt sted. Bootleeegers har flere steder i København, men baren på Frederiksberg er den nyeste. Den er åbnet i et lokale der tidligere var italiensk restaurant, og baren er fint indrettet med masser af små borde og stole, bar områder med ståpladser og små hyggelige kroge hvor man kan sidde med sit selskab i fred og ro. Baren byder på 24 fadølshaner som skifter øl med mellemrum. Dertil har stedet et ukendt antal flaskeøl, så der er altid noget for enhver smag. Personalet har rimelig viden om øl og smagsprøver tilbydes gerne hvis man har svært ved at vælge. Stedet byder ligeledes på gratis popcorn som 'poppes' uden afbrydelse på stedets popcornmaskine, så man behøver ikke spise hjemmefra hvis man altså er vild med popcorn.

I Databasen: 11827 Anmeldelser af 254862 øl fra 247 lande og 12634 bryggerier. Billeder: 97453


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen