powered by goodbeer.dk
Kentucky Bourbon Barrel Ale fra Alltech's Lexington Brewing and Distilling Compan
Paulaner den 18/08-2018
Farve / udseende: orangebrun
En øl der gik totalt på tværs af forventninger om humle og whisky i et fælles typisk amerikansk overdimensioneret brag. I stedet åbenbaredes der her en nydeøl med en blid maltside af lys karamel, vanilje tilsat en mærkbar men alligvel blid bourbontone og lidt egetræspræg fra fadet. Et præg der forstærkes, når øllet tempereres. Hertil kommer en svag og aromatisk humling, der sammen med whiskytonerne runder de let sødlige middelfyldige smagsindtryk af. Indtrykket er trods de hele 8.2 % blidt, varmende og meditationspræget og uden mærkbart præg af alkoholen. En positiv overraskelse købt i Kvickly, hvor den var på begrænset tilbud til kr. 25 (fars dag 5. juni). Kik efter om der er nogen tilbage i de lokale Kvicklyer. Men drink den alene, den skal nydes med udelt opmærksomhed.
Black Wych 5 % fra Wychwood Brewery Co. Ltd.
Paulaner den 17/08-2018
Farve / udseende: brunsort
Black Wych har skiftet type fra Stout til Porter. De enstonige smagsindtryk af kaffe, brændt malt og skarp skåret humle står klart og ærligt uden mislyde. Der er helelr ikke mindste tegn på andet end gode råvarer under det beherskede brune skum. Alligevel melder jeg pas. Mine smagsløg kan ikke fange nuancerne i malten på gund af humlestyrken. Den folkloristiske etiket med den spøgelsesblege smukke dæmoniske heks er lige som flasken flot og lokkende. Men indholdet fremstår for tørt, for enstonigt og for beskt og uafbalanceret for mig. Fans af fx Guinness sorte stout vil sikkert elske den, men jeg savner maltsødme til at skabe balance.
EZA Fine Lager Beer fra Hellenic Breweries of Atalanti
Teejay den 16/08-2018
Farve / udseende: Gylden
Denne pilsner har jeg taget med hjem fra min nylige ferie i Grækenland, og den bestemt ikke noget stort hit i forhold til f.eks. FIX Hellas som efterhånden kan findes på samtlige Caféer og restauranter i hvert fald på Kreta. EZA er en gylden pilsner med svag aroma af pilsnermalt og citrus. Smagen er på det jævne med rimelig karamelmalt, smag af skallen fra citrusfrugter og en ordinær humlet bitterhed som er rimelig for enhver pilsner. Den byder ikke på nogen særlig oplevelse, men er ganske sikker helt i orden i den græske sommervarme. Herhjemme i Danmarks kølige klima byder den ikke på nogen særskilt oplevelse.
Chouffe Soleil fra Brasserie d'Achouffe
Paulaner den 08/08-2018
Farve / udseende: lys gylden
En dejlig sommerøl med flot hvidt hyggeligt knitrende skum og frugtig humlet duft. Smagsmæssigt fremtræder den som en mellemting mellem Houblon Chouffe og den blonde La Chouffe. Knap så humlet som Houblon Chouffe, men frisk, frugtig og meget læskende med lys karamel, gær, lys frugt i form af æbler og pærer, nyslået græs og et fint skud aromatisk humle. Mundfølelsen er middelfyldig til kraftig, fint komponeret og meget velafbalanderet med en lækker lang eftersmag. Usædvanligt godt gået med en sådan fylde på kun 6 %. Kan d'Achouffe overhovedet brygge dårligt eller blot mdddelgodt øl? Jeg har trods nu 6 anmeldelser stadig til gode at smage noget, som jeg ikke kan lide her.
Rochefort 10 fra Brasserie Rochefort
Sarek den 02/08-2018
Farve / udseende: Mørkerød
Alt hvad der kan siges om en verdens bedste øl er allerede skrevet.

Så jeg vil bemytte lejeligheden til at skrive om snobberi.

I Danske Ølentusiaster er der en del debat om hvorvidt det er godt at samarbejde med COOP.
Det presser vinhandler og andre mindre sælger af specialøl og det tvinger mindre bryggerier til at være afhængig af COOP er blandt argumenterne.

Og det er rigtig nok. Men vinhandlerne med mere sætter også sig selv under pres når de tager 10 kroner mere for en øl end den koster i det lokale supermarked.

Og lad os bare tage vinen som et eksempel.

For 40 år siden eller der omkring eller måske tidligere var vin i supermarkederne noget billigt sprøjt, og skulle man have kvalitet gik man til en vinhandler, men det ændrede Børge Olsen (Irma). Pludselig kunne man få en rimelig god vin til en rimelig god pris.
Andre supermarkeder fulgte efter.
Betød det at vinhandlere måtte lukke på stribe? Det er der ikke noget der tyder på at der skete.
Faktisk blev kunderne introduceret til begreber som druesorter, terroir, og spätlese for bare at nævne nogle og derfor var de nye kunder derfor en smule mere oplyste når de gik i en vinhandel for at få den ekstraordinære oplevelse som en vinhandel oftest er bedre til at levere end et supermarked.

En ordentlig vinhandel ville advare en "slots classic" fan imod at købe en Rochefort 10 fordi vedkommende ville blive slået ud af øllets kompleksitet. Men på den anden side ville en "slot classic" ikke komme i en vinhandel før han/hun havde prøvet nogle øl fra Fakta eller andre discountbutikker.

Når man kan få Amaroner, Chateau De Pape og hvad ellers der findes af udtryk for gode vine til rimelige priser, hvorfor skal vi begrænser os når det drejer sig om øl..


De bryggerier der leverer til de store kæder har i fleste tilfælde leverance til flere kæder samtidige, så de er ikke afhængig af en enkelt kæde.
Kravet om at kunne levere i tilstrækkelige store mængde for at kunne være med i et landsdækkende tilbud, udelukker selvfølgelig en masse bryggerier men udelukket er de ikke da mange kæder har afdelinger for lokal produceret produkter.

Jeg er positiv, og Rochefort 10 er en fremragende øl til 35 kr.

Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple Blonde fra Les Brasseurs De Gayant
Paulaner den 31/07-2018
Farve / udseende: lys gylden
Så fik De Gayant endelig brudt muren hos mig med en ganske god omend ikke stor øl. Under det høje brusende hvide skum breder der sig en kraftig citrusduft. En duft der samsvarer smagen af grønne æbler, bitter citrus. knuste citronkærner og lys karamel. I modsætning til Dublen er der her både friskhed og tydelige nuancer, ligesom øllet gør et ret tørt og i afslutningen lidt udtørrende indtryk i munden. Der er blus på alle kedler. Både karbonisering og smagsindtryk. Typen er klart mere Tiple end Blond, men her er der virkelig langt op til typens belgiske trendsettere som Achel Blonde, Bernardus. Westmalle og Gouden Carolus Triple. Til eftertanke bliver hvorfor der egentlig er så stor forskel på de franske og de belgiske øl, når typerne er de samme. De fleste trappister stammer jo netop fra den fransksprogede del af Belgien. Købt i Føtex til 2 for 30 kr.
Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple Brune fra Les Brasseurs De Gayant
Paulaner den 30/07-2018
Farve / udseende: mørk brun
Brunt skum og sød duft af mørk malt og chokolade. Malten består af sammenmudrede indtryk af kakao, brændt malt, mørk chokolade og lidt cola, mens humlingen er let bitter og meget ekstraktpræget med en snert af sød lakrids. En typisk industriøl med manglende karakter og nuancer i både malt og humlesiden og som virker oversødet, poleret til det uspændende i alle indtryk og uinspireret brygget. Den smager da ikke decideret dårligt men mangler karakter og fremtræder som et venstrehåndsarbejde  Kunne Dansk Supermarked - her Føtex - dog bare finde en anden leverandør end det gennemført industrielle De Gayant og når vi er ved det også Kronenbourg. Bryggerierne leverer stort set intet, der har overskrider 3 på Ratebeer. Jeg har ikke smagt en øl, som jeg har kunnet give mere end 6 glas.
Lyra Golden Ale fra Mediterranean Microbrewery Crete
Teejay den 29/07-2018
Farve / udseende: Diset gylden
Dejlig blond ale med hvidt vedvarende skum. Både aroma og smag byder på koriander, lys karamelmalt, frisk hø, let krydret med hvid peber og honning. Endvidere har den hvedemaltens friske smag af korn og lidt moden banan. God humlet eftersmag holder længe og det er en ale med halvtør eftersmag.
Fix Hellas fra Olympic Brewery S.A.
Teejay den 29/07-2018
Farve / udseende: Gylden
Når man rejser i Grækenland er Mythos vel den mest kendte øl, men som Paulaner så rigtigt antyder kan man nu købe FIX Hellas på stort set alle restauranter, hoteller, minimarkeder m.m. - og den er helt bestemt værd at foretrække frem for Mythos. Den har en god lys karamelmaltet fylde med let smag af moden banan og honning. Endvidere finder man smag af sprøde lyse kiks og humlebitterheden er meget tilpas tilsat. Humlen frigiver lidt smag af frisk nyslået græs og balancerer dens maltprofil meget fint. Den blev meget hurtigt mit første valg under ferien. Nogle gange smager det lokale øl bedst på feriestedet og skuffer når man er kommet hjem. Jeg har hjembragt lidt forskelligt græsk øl, bl.a. også FIX så der følger en måske genanmeldelse hvis det giver anledning til det.
Alexander The Great fra Unibrau Hellas
Teejay den 29/07-2018
Farve / udseende: Rav
Ufiltreret ravfarvet øl med groft vedvarende skum. Aromaen er delvist fraværende, men en let karamel malt fornemmes. Smagen er karamel, let brændt malt og en lille krydret smag af hvid peber og engelsk lakrids. Den er behageligt humlet så hovedvægten hælder mod malsiden. Eftersmagen er lang og halvtør. Jeg har nydt den på en græsk taverna, så på menukortet var det ikke angivet hvilken øltype det var. På grund af dens smag af frisk korn gættede jeg mig til at det var en dunkel hefe weizen, og som sådan brygget med udemærket resultat. Først da denne anmeldelse skrives på baggrund af mine notater opdager jeg at det er en skotsk ale. Som skotsk ale er den nok lidt tydbenet på maltsiden, men dog anerkender jeg den som sådan.
Ny øl: Porter Noster Bourbon Barrel Aged fra Browar Czarna Owca
Teejay den 19/08-2018
Øltype: Porter/Stout - Porter
9.00% alkohol
Ny øl: Porter Noster fra Browar Czarna Owca
Teejay den 19/08-2018
Øltype: Porter/Stout - Porter
9.00% alkohol
Ny øl: Pomaranczowe Owce fra Browar Czarna Owca
Teejay den 19/08-2018
Øltype: Hvede - Weissbier
5.40% alkohol
Teejay den 19/08-2018
Teejay den 19/08-2018
2281 Railway Street
V2S 2E3 Abbotsford
British Columbia
Bryggeriet er åbnet i 2016.
Teejay den 19/08-2018
1001 N. 2nd Street
19123 Philadelphia
Pennsylvania
Nye billeder
Paulaner den 08/08-2018
Kvickly har Co'oppet sig i Holstebro med mange spændende øl fx Sterkens St. Paul 33 cl serie 25 kr., Hertog Jan Prestige 75 cl kr. 50, de andre fra Hertog Jan serien i 50 cl., De to Abbaye des Rocs flagskibe Grand Cru og Triple Imperiale i 75 cl. til 67 kr. Gouden Carolus Triple og Classic 75 cl. til kr. 50, en masse spændende danske specialøl uden for COOPs for mig fantasiløse stivnede normalsortiment, hvor foretagsomheden centralt virker ret så meget tilbagelænet. Særligt skal fremhæves Weissenbock juvelen Aventinus Vintage 2012. En 10 år lagret Aventinus, som ses på billedet til kr. 40. En oplevelse som enhver Weisbierfan burde unde sig. I det hele taget er her mange andre spændende øl i et fint vekslende udvalg.  Godt at lokale Kvickly forretninger tager initiativer som dette og råder bod på den centrale passivitet.
Forum indlæg Ølsteder->Ølbaren
Teejay den 19/07-2018
Ølbaren, Elmegade 2, København

I Elmegade på Nørrebro i København finder man en af Københavns ældste ølbarer som åbnede i kølvandet på det vi kalder ølrevolutionen. Stedet er ikke så stort, men er rent og pænt og er stiligt indrettet med små hyggelige borde og stole både indenfor og udendørs når vejret tillader det. Baren byder på masser af flaskeøl samt 22 forskellige øl fra ølhaner. Udvalget skifter med mellemrum, men det er tydeligt at stedet fastholder en forskellighed i udvalget så man stort set altid kan finde friskskænket øl til enhver smag. Bartenderen er høflig og meget vidende om øl. Bestemt et besøg værd.

Forum indlæg Debat->SV:Debat
reneac den 25/04-2018
nogen der ved om man kan købe øl fra Arch Rock Brewery Company nogen steder i danamrk
Teejay den 14/04-2018
2017 blev endnu et rekordår for nye øl i Danmark. Der blev lanceret intet mindre end 1622 nye øl fra de danske bryggerier. Du kan læse meget mere på Beerticker.dk, hvor man også kan finde den komplette liste over 2017's nye øl. Alle de nye øl fra 2017 er nu ajourført her på Goodbeer.dk.
Sarek den 13/09-2017
Anmeldelserne af de specialøl LIDL har i  sit sortiment har pænt sagt været lidt lunkne.

Det vil LIDL åbenbart ikke finde sig i, så de har fra den 22. september tilbud på 3 lækre belgier.

4 stk. Corsendonk Abbey Brown Ale til 49,95 plus pant. (Endnu ikke anmeldt på Goodbeer, men scorer 95 på Ratebeer)

4 stk. Leute Bok til 39,95 plus pant (gennemsnit på 9 glas)

4 stk Golden draak til 39,95 plus pant.(gennemsnit på 7,5 glas)

Det vil sige en stykpris på 10 eller 12,50 for belgisk øl. Absolut fornemt.


I Databasen: 10983 Anmeldelser af 201670 øl fra 245 lande og 11310 bryggerier. Billeder: 80102


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen