powered by goodbeer.dk
Dybbøl 1864 fra Westindien Compagnie Seehandels GmbH
Teejay den 17/05-2019
Farve / udseende: Rødbrun
Flot vedvarende beige skumkrone. Aromaen er mest karamel, men også lidt aromahumle kan fornemmes. Smagen er fyldig og behagelig af mørk let brændt karamel som mod slutningen også byder på lidt hasselnød. Humlen er måske lidt for heftig for øltypen, men giver dog en lang behagelig og halvtør eftersmag.
Theodor Schiøtz Anarkist Forårsbock fra Albani Bryggerierne
Paulaner den 15/05-2019
Farve / udseende: orangebrun
Åh, jeg nyder virkelig påskebryggene her efter påske, hvor jeg tålmodigt har ventet og sikret mig dem til halv pris {#emotions_dlg.yes}. Denne overgik forventninger og kan anbefales til andre bock-fans, når den dukker op næste år. Fra køleskabet er den ret intetsigende, idet man næsten kun fornemmer humlen og rundheden i malten. Men som den tempereres, folder den sig ud med en maltet orangekrydret duft under det sparsomme flygtige hvide skum. Humlingen tager karakter af orangeskalbitterhed med en let skarp kant med præg af mynte og en anelse mentol. Maltsiden? Ja den består af den sædvanlige brune karamel med en lidt frugtig tone af bolsjeagtig syrlighed, der spiller fint sammen med orangeskallen. Og - bilder jeg mig et øjeblik ind - en lillebitte snert af røg. Begge dele er i fin balance og samspil. Mundfølelsen er halvtør (for typen), rund og middel til fyldig. Klart den bedste af Anarkisterne jeg hidtil har smagt.
Leffe Triple fra InBev Belgium
Paulaner den 11/05-2019
Farve / udseende: diset lys gylden
Lidt atypisk Triple med masser af Leffes karakteristiske ølgær, et utroligt holdbart cremet hvidt skum og duft af - ja en del koriander, orangeskal og gær. Det atypiske består i, at typens normate citrussyrlig bitterhed næsten glimrer med sit fravær. Humlen er dog til stede med et lidt mudret men velafbalanceret bitteraromatisk medspil til sødmen. Malten består af en rund lidt bolsjepræget lys karamel med søde orangenuancer. Øllet har en massiv mundfylde. En fylde, der virker direkte mættende med det dominerende gær- og korianderislæt, som sender en fristende sky af duftindtryk ud i forbindelse med ophældningen. Belgisk i et og alt så det vil noget. Men Leffe Triple mangler i sin massive fremtræden lige de sidste forfinede nuancer og den sidste læskende friskhed i at nå niveauet i fx Achel Blond, Gouden Carolus Triple og Bernardus Triple.
IPA fra Hvidovre Bryghus
Ceejay den 09/05-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Skummet er pænt og cremet, og en rigtig god duft af fyrnåle og lidt af fodboldbane. Den har en rigtig frisk smag af citron.
Maisel & Friends Citrilla fra Brauerei Gebr. Maisel Bayreuth
Ceejay den 09/05-2019
Farve / udseende: lys
Denne her hvede ipa har en pæn skumkrone lidt ligesom en tuborg. den har en dejlig frisk duft af citrus/lime. Dens smag er lidt ligesom en helt normal pilsner, men en eftersmag af noget citrus.
Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen fra Brauerei Heller
Ceejay den 09/05-2019
Farve / udseende: rødbrun
Rigtig dejlig skumkrone som har lidt farve som øllen. Duften minder mig lidt som at sidde rundt om et bål. Den har en smag af en røget laks/ål og er rigtig frisk på samme tid.
Override Imperial Chocolate Milkshake Stout fra Nerdbrewing
Ceejay den 09/05-2019
Farve / udseende: Mørk
Tyk skumkrone som forsvinder efter kort tid. Duft af en engelsk ladkrids hvis man kender de shots der hedder pure dufter det ligesom det smager , Og lidt af en mørk chokolade. Rigtig god smag af Engelsk ladkrids også lidt smag af den mørke chokolade.   
Override Imperial Chocolate Milkshake Stout fra Nerdbrewing
Teejay den 09/05-2019
Farve / udseende: Sort
Flot kakaofarvet skum. Skøn aroma af hårdtristet malt, kaffe, nyfældet træ og tørv. Smagen er meget fyldig af sød mælkechokolade, ristede kaffebønner, lidt vanilje og en smag af hårdtristet malt. Det er en stout der læner sig mest til den søde side og den har en meget robust og olieret mundfylde. Alkoholen er lidt skarp og ødelægger lidt dens ellers behagelige fylde. Jeg tror på at en langtidslagring over nogle år vil give en helt anderledes blød og delikat stot. Men her og nu er den godkendt som en velsmagende og dejlig stout.
7:45 Escalation fra CREW Republic
Ceejay den 09/05-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Meget let skum, God duft af noget sødt kan ikke komme på hvad. god humet smag og noget appelsinskal og noget citrus.

Øllen har en tør eftersmag. 

7:45 Escalation fra CREW Republic
Teejay den 09/05-2019
Farve / udseende: Gylden
Moderat skummende. Aroma er citrus og lidt eksotisk frugt. Smagen er i begyndelsen lidt maltsød af lys karamel, men hurtigt overgår den til en humlet smag af fersken, mango og bitter appelsinskal. Den har en lang og tør eftersmag hvor karamelmalt igen gør et kort indtog og bidrager i den lange eftersmag. Behagelig IIPA, men ikke nogen stor sensation.
Ny øl: Old Fuddy-Duddy fra Dry & Bitter Brewing Company
Teejay den 24/05-2019
Øltype: Ale - India Pale Ale
6.00% alkohol
Samarbejdsbryg med Against The Grain Brewery.
Ny øl: Zestperado fra Dry & Bitter Brewing Company
Teejay den 24/05-2019

Øltype: Lager - Pilsner
5.30% alkohol
Ny øl: What I Drink You Drink Too fra Dry & Bitter Brewing Company
Teejay den 24/05-2019
Øltype: Ale - India Pale Ale
6.30% alkohol
Nyt Micro bryggeri: Cervesa Guineu
Teejay den 04/05-2019
Passatge Del Riu 12
08269 Valls De Torrella
Spanien
Nyt Pub bryggeri: The Brewery Larnaca
Paulaner den 03/05-2019
Arhenon Avenue 77
6022 Lanarca
Cypern
Pub bryggeri med restaurant
Nyt Micro bryggeri: Pivo Microbrewery
Paulaner den 02/05-2019
Brygger fortrinsvis til fad til udskænkning på bryggeriværtshuset.
Nye billeder
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Teejay den 06/09-2018
Ifølge FødevareWatch starter produktionen af øl på bryggeriet i Indslev igen i denne uge. Otte-ni medarbejdere fra Indslev Bryggeri overgår til de nye ejere, mens der næppe bliver plads til Anders Busse Rasmussen, Indslev Bryggeris tidligere direktør.

Indslev Bryggeri gik konkurs i begyndelsen af sidste uge, men de historiske bygninger på Vestfyn får ikke lov til at stå stille. I dag underskrives en købsaftale, hvor Bryggeriet Vestfyen fra Assens overtager Indslev-direktør Anders Busse Rasmussens værk. 

- Vi er grundlæggende glad for, at Indslev Bryggeri drives videre. Men der skal samtidig lyde et par opfordringer fra vores side; hold fast i den høje kvalitet, der gennem årene har sikret Indslev Bryggeri en række øl-priser og en stor skare af fans, og sørg for, at den legesyge og innovative tilgang til øllets verden forbliver intakt, lyder det fra Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Administrerende direktør hos Bryggeriet Vestfyen, Poul Mark, har netop bekræftet, at Indslev Bryggeri bliver en del af koncernen. 

- I den løsning, vi har fundet, sikrer vi naturligvis, at der forsat produceres pa? Indslev Bryggeri, men vi skal i det hele taget bygge videre på bryggeriets store viden og kompetencer, når det gælder produktionen af specialøl, siger Poul Mark.

Rasmus Damsted Hansen, salgsdirektør hos Bryggeriet Vestfyen, er glad for, at Indslev Bryggeri bliver en del af Vestfyen. 

- Det bliver spændende sammen med kollegerne på Indslev Bryggeri at bygge positivt videre på de stærke mærker, der nu bliver en del af Vestfyens-familien. Det er hele Ugly Duck-serien fra Indslev et godt eksempel pa?. Det er rigtig godt brygger-håndværk, der har givet en velfortjent positiv respons fra forbrugerne, siger han. 

Indslev Bryggeri blev grundlagt af Frederik Christian Rasmussen i 1897. I 2006 genåbnede Anders Busse Rasmussen bryggeriet efter en omfattende modernisering og renovering.

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4180763
2 Paulaner
340296
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
19750
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11178 Anmeldelser af 211810 øl fra 246 lande og 11788 bryggerier. Billeder: 83664


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen