powered by goodbeer.dk
Fynsk Jul fra Ørbæk Bryggeri
reneac den 15/11-2019
Farve / udseende: Mahogni
Smager ok, men giver ingen fornemmelse af jul, og står på flasken den er tilsat svesker, kan jeg ikke smag og den magler sødmen, er egentlig lidt sur
Goedendag Sterk Blond fra Brouwerij Toye
Paulaner den 12/11-2019
Farve / udseende: diset lys gylden
Flot, flot hvidt stabilt skum og kraftig lækker duft af gær, grape og citrus.  Det lover virkelig godt og løftet opfyldes til fulde i smagen, som har den samme kraft i sine indtryk. Hertill kommer en bitterhed af knust citronkærne i finalen, mens gærtonerne fra duften til gengæld vigen en del. Øllets krop bliver derved lettere, men intensiteten i de meget syrlige og særdeles friske udtryk slår alligevel massivt igennem, selv om et lille vandigt indtryk sniger sig ind imellem de øvrige. Friskheden er så absolut styrken her. En lidt anderledes Blond med smagsindtryk, der mere minder om en Triple og har en tilsvarende styrke, hvor procenterne skjules fint.
Valente Double Espresso fra Black Wolf Brewery
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Sort
Meget spinkel skum, men en en gennemtrængende og delikat aroma af espresso og mørk chokolade. Tung og agressiv smag af espressokaffe. Meget olieret og tyk mundfølelse, men senere i forløbet har den lidt blid cremet flødesmag som gør den fyldig og lækker. Karbonisering er fraværende og det er dens kaffenoter der sætter dagsordenen i stor stil. Den har kaffens lidt beske smag mod slutningen og det er ikke noget jeg bryder mig særdeles meget om. Omvendt er det fra etiketten ingen hemmelighed når den bærer navnet Double Espresso, så man er ligesom advaret fra start. Aromaen er der i mod helt fantastisk og derfor vandt den også guld i 2012 ved World Beer Awards for bedst duftende øl. Dens beske eftersmag af kold kaffe generer mig til set sidste og den dækkes desværre helt af humlen. Den vinder point på aroma, men taber lidt igen på eftersmagen.
Robustus 6 fra Brauhaus Riegele
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Sort
Dejlig letdrikkelig stout med flot lysebrun skumkrone. Duften er chokolade og ristet malt og smagen er ligeledes chokolade, ristet malt og lidt tørret frugt. Den er blidt karboneret og har en olieret mundfylde med tør eftersmag og en diskret humlet bitterhed. Det er en meget cremet og mere fyldig Dry Stout end de typiske irske af slagsen. Eftersmagen er lang og behagelig med især chokoladenoterne som hovedtema.
DoppelBock fra Qajaq Brewery
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Rødbrun
Flot middel off white skumkrone. Aromaen er ristet sødlig malt med undertoner af chokolade. I smagen møder man først fyldig karameliseret malt med ristede noter. Dernæst en smag af mørk chokolade og svesker/rosin. Ristede hasselnødder og brun farin bidrager yderligere til sødmen, men den forbliver sød på et stadie der aldrig bliver for sødladen. Humlebitterheden er nænsom, men dog tilstrækkelig til at balancere maltsødmen op imod en frisk bitterhed. Den er tydeligvis brygget efter de tyske doppelbocks som forbillede og resultatet er ganske vellykket. Samtidig er den brygget med smeltet is fra en af Grønlands mange gletschere, så vandet er oprindeligt mange 100 år gammelt og dermed ikke forurenet af nutidens industri. Som doppelbock er den helt tilfredsstillende, omend dens 8.3% alkohol gemmer sig godt i maltsødmen. Lidt mere spids smag der understreger styrken kan jeg normalt godt lide, men totalt er den en fin øl.
Tranebær Pale Ale fra Aarhus Bryghus
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Mørk kobber/Rød
Sparsom skumkrone og en ganske behagelig aroma af malt og friske sommerbær. Smagen er sødligt karamelmaltet med frisk smag af bær der senere udvikler en let syrlighed i munden. Nu ved jeg ikke helt præcist hvordan friske tranebær smager, men jeg har tidligere brugt tørrede tranebær til nogle grydestegte fasaner, og ved derfor at de har lidt bitter og syrlig smag. Det er præcist samme smag der forplanter sig i denne TPA (som den også kaldes). Humlebitterheden er svær at fastsætte, for den bliver nærmest en blanding af tranebærrenes syrlighed og bitterhed og det ender op i en behagelig lang og halvtør eftersmag. Aarhus betegner den selv som en aperitif-øl, og den betragtning er jeg meget enig i. Den har udemærket nydelsesværdi og en fornuftig hyggefaktor.
Maz fra Omnipollo
Teejay den 31/10-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Jeg er nød til at falde på knæ for svenskerne for denne Pale Ale. Det er intet mindre end en vidunderlig øl. Skumkronen er vedvarende og aromaen er skøn med islæt af frugt og lidt frisk korn. Den er brygget som en Pale Ale, men med havregryn, og dens sødlige malt som fornemmes i begyndelsen bærer tydeligt præg af havregrød. Det er en fyldig og fuldendt Pale Ale som har fantastisk humlebitterhed med smag og aroma af abrikos, fersken og citrus. Det er en meget velafbalanceret Pale Ale som ligger på kanten af en IPA, uden dog at træde over tærkslen. Sikkert den bedste Pale Ale jeg indtil videre har smagt. Jeg elsker den højt, og tror at alle humlefobikere vil synes det samme.
Fresh fra The Wild Beer Co.
Teejay den 31/10-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Frisk hvid skummende krone med vedvarende holdbarhed. Karboniseringen er middel og klarheden er diset, hvilket afslører en ufiltreret pale ale. Aromaen er frisk citrus mens smagen, mod forventning, afslører en mere dæmpet smag af frisk korn, nyslået græs, en smule lyst brød og en snert syrlig smag af grapefrugt. Efter nogen tid træder humlen ind og bidrager med frisk smag af fyrrenåle, lidt harpiks og især citrusfrugt. Det er en letdrikkelig Pale Ale, som måske især gør sig godt i sommermånederne. Eftersmagen er halvtør og langvarig.
Grimbergen Goud (Doree) fra Brouwerijen Alken-Maes
Paulaner den 28/10-2019
Farve / udseende: Gylden
Duften er krydret og skummet højt og hvidt. Smagen er frugtig præget af melon, lys karamel og grape. Humlingen er let og blomsteraromatisk, mens den sædvanlige belgiske gærsmag her - som i øvrigt ofte i Grimbergen øllene - er meget svag. Alkoholen prikker noget og kunne med fordel være sænket med en procent. En udmærket belgisk Triple.

 

Valdemar Sejr fra Ørbæk Bryggeri
reneac den 25/10-2019
Farve / udseende: mørk
Smager godt let drikkelig, dejligt med en der smager af øl og ikke alt muligt mærkeligt
Ny øl: Zwickle Me Elmo fra Bottle Logic Brewing
Teejay den 19/11-2019

Øltype: Lager - Kellerbier
4.70% alkohol
Ny øl: Zero Suit fra Bottle Logic Brewing
Teejay den 19/11-2019

Øltype: Ale - India Pale Ale
7.00% alkohol
Ny øl: Zero Day fra Bottle Logic Brewing
Teejay den 19/11-2019

Øltype: Ale - India Pale Ale
7.40% alkohol
Nyt Micro bryggeri: Brouwerij Toye
Paulaner den 11/11-2019
Rekkemsestraat 64
8510 Marke Kortrijk
Belgien
Microbryggeri med foreløbig kun 3 øl i sortimentet.
Teejay den 07/11-2019
1072 N Armando St.
92806 Anaheim
California
Bryggeriet er åbnet i 2013.
Nyt Micro bryggeri: Oaks Brewing Co.
Teejay den 07/11-2019
Unit6 Stanney Mill, Industrial Park
Cheshire
CH2 4SA Little Stannay
England

Bryggeriet ånede i 2014 under navnet Cheshire Brew Brothers, men skiftede navn til Oaks Brewing Company i 2017.
Nye billeder
Teejay den 25/10-2019

Hvis man skal flyve fra Københavns Lufthavn og samtidig er glad for spændende øl, er det et must at besøge Mikkeller CPH Airport Bar. Den er beliggende i Terminal 2 mellem gate A og B og byder på 20 forskellige fadøl fra Mikkellers kæmpe repetoire. Af specielle dedikerede øl til baren kan nævnes Airport Pilsner og Airport Wit, men der findes også et spændende udvalg af spontangærede øl, Berliner Weisse, Pale Ale og meget mere. Finder man ikke lige den fadøl man ønsker at nyde inden man boarder sit fly, så har baren også et bredt udvalg af ca. 200 flaskeøl som enten kan nydes på stedet eller medbringes på rejsen ved forevisning af boarding card. Man skal selvfølgelig bare passe på at den samlede vægt for håndbagagen ikke overstiger flyselskabets retningslinjer, for fristelser er der nok af i baren. Personalet er meget vidende om øl og kan nemt spore sig ind på netop din smag. Små smagsprøver gives gerne inden du vælger din øl før take-off. Der er derfor rigtig god grund til at være i lufthavnen i god tid, for ventetiden går hurtigt når man bruger den i Mikkeller CPH Airport. Det er sikkert også meget fortjent at baren, som åbnede i Juni måned 2018, allerede efter ca. 1 år modtog prisen som verdens bedste lufthavnsbar. Man behøver heller ikke tænke over at planlægge sin næste rejse med afgang i dagtimerne, for baren er åben alle døgnets 24 timer, alle dage i ugen og hele året rundt. Med ca. 30 mill. rejsende om året er der sikkert også godt kundegrundlag for at holde åbent altid. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til min næste flyrejse.

 

Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor er enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.

I Databasen: 11284 Anmeldelser af 217180 øl fra 246 lande og 11920 bryggerier. Billeder: 85310


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen