powered by goodbeer.dk
Space Up This World fra Fermenterarna
reneac den 20/01-2022
Farve / udseende: Lys
Vinder måske ved flere smagninger men den duft let sur, og smager er meger eddike agtig. Man bliver efter ladt helt tør i munden
Christmas Ale fra St. Peter's Brewery
Paulaner den 18/01-2022
Farve / udseende: brun
Maltet humlekrydret duft og svagt flygtit brunt skum. Ikke det store julekrydderi bortset fra et svagt touch af kardemomme - med lidt godt vilje. Balancen er sådan set udmærket med en god frisk nuanceret krydderurtepræget humle og en maltside, der rummer en vis sødme, men også virker mudret uden selvstændige adskillelige nuancer i den brune karamel. De 7 % skjules fint, men der er tale om en specialøl på det jævne af rimelig kvalitet men uden hurraoplevelse, og man ikke køber igen.
Skolder Edition 2 Dragon of The North fra Bryggeriet Frejdahl
Teejay den 14/01-2022
Farve / udseende: Mørkebrun
Flot vedvarende skumkrone. Aromaen er dejlig og fylder med nødder, mørk karamel og dadler. Smagen er fint sammensat af både mørk karamelmalt med lidt brændt nuance, nødder, dadler, rosiner og andre tørrede frugter. Smagen har mod slutningen også lidt kaffe- og whiskynoter samt lidt røgmalt. Humlebitterheden er nænsom men tilpas balancerende i forhold til dens maltsødme. I eftersmagen har den endvidere lidt ristet brød og chokolade, og det er faktisk en meget delikat øl med mange spændende nuancer.
Mocha Coconut Vanilla Macaroons fra Amundsen Bryggeri & Spiseri
reneac den 13/01-2022
Farve / udseende: sort
sort kraftig, let ristet og meget sød, der er kaffe i eftersmag
Bran & Sceolan fra The White Hag Brewery
reneac den 13/01-2022
Farve / udseende: disset gylden
en dejlig gammeldags ipa, blomsteret, ikke vildt humlet og blød i smagen
Carlsens Jule-Ale fra Bryggeriet Vestfyen
reneac den 13/01-2022

Farve / udseende: marhoni
en let drikkelig ale, som kan sammenlignes lidt med ale nr. 16, let kryderet
Jule Sten fra Thisted Bryghus
reneac den 09/01-2022
Farve / udseende: Mørk brun
Ikke helt så balanceret meget kraftig og tippe lidt over let julekryderet
Christmas Bock fra Thisted Bryghus
reneac den 09/01-2022
Farve / udseende: Rav
Ikke meget duft, smagen er let sødlig, men balanceret og ikke forvjulekryderet en dejlig bock
Gudmund fra Bryggeriet Frejdahl
reneac den 08/01-2022
Farve / udseende: Lys
Let sødlig duft, smagen er dejlig frisk med en eftersmag af honning, den er lidt mere skarp end mjød 
Lottrup Mørk Jule Ale 2021 fra Royal Unibrew A/S
Paulaner den 07/01-2022
Farve / udseende: brun
Lidt skarp sveskedomineret øl med lyst brunt skum. Smagen er tydeligt præget af den tilsatte sveske og figenpure plus solbær og slåenkoncentrat. Sveskerne slår mest igennem mens slåen og solbær er lidt svært at smage, men nogen skarphed fra slåen blander sig dog med en enstonig kønsløs ekstraktagtig middelbitter humling. Her er mere hvidt sukker end malt og medfølgende fravær af karameltoner. Er det sådan man skal lave specialøl blended tørret frugt, bær ekstrakt og sukker plus til nød en smule ægte malt? Resultatet er såmænd hæderligt, men … Ærlig talt! Jeg drak halvdelen af flasken inden jeg læste deklarationen og kom til at tænke på hvordan man lavede jordbærmarmelade uden et eneste jordbær kun farvestof, sukker, gelatine og jordbæraromat.
Ny øl: Hopback Jester & Olicana fra Abbeydale Brewery
Teejay den 20/01-2022
Øltype: Ale - Pale Ale
4.40% alkohol
Ny øl: Hop Cult Armageddon fra Abbeydale Brewery
Teejay den 20/01-2022
Øltype: Ale - India Pale Ale
6.70% alkohol
Ny øl: Hibernation - Simcoe El Dorado fra Abbeydale Brewery
Teejay den 20/01-2022
Øltype: Ale - Pale Ale
4.20% alkohol
Teejay den 09/01-2022
250 Mill Street, Suite PW3101
29687 Taylors
South Carolina
Teejay den 09/01-2022
127 Trade Street
28139 Rutherfordton
North Carolina

Nyt Pub bryggeri: Valor Brewpub
Teejay den 09/01-2022
723 8th Street SE
20003 Washington DC
Washington

Nye billeder
Paulaner den 19/01-2022
Den belgiske Ølmand i Hesselager på Østfyn er et godt sted at købe belgisk øl. Udvalget er stort - over 100, ligesom der kan leveres 20 forskellige øl på fustager, ølsglas og prøvekasser. Priserne er små, og hjemmesiden
Ølparadiset er indbydende og velstruktureret, ligesom der regelmæssigt er spændende ølnyheder. Har handlet på hjemmesiden flere gange og har kun haft gode erfaringer med service og ekspedit levering, som er gratis på Fyn.

Se:  https://den-belgiske-olmand.dk/
reneac den 13/01-2022
Carlsens kvarter fylder 50 år i dag, og de har været nogen af forgangs stederne med i sær belgisk øl, men også selv stillen med at der ikke spilles høj musik ,men man kan komme og nyd sin øl i ro og snakke med side manden
Teejay den 08/01-2022
Royal Unibrew A/S med hovedsæde i Faxe styrker nu sin position på drikkevaremarkedet i Norge.

I en pressemeddelelse oplyser Danmarks næststørste bryggerikoncern efter Carlsberg Group, at det overtager det fulde ejerskab af Hansa Borg Bryggerier, som er det næststørste bryggeri og drikkevarevirksomhed i Norge med fire bryggerier og et aftapningsanlæg i hele landet.

Sammen med Solera Beverage Group, som Royal Unibrew købte i september 2021, vil købet af de resterende aktier i Hansa Borg Bryggerier skabe en stærk multidrik-markedsposition for Royal Unibrew i Norge.

I forvejen ejede Royal Unibrew 25 pct. af Hansa Borg Bryggeri. Prisen er 1,8 mia. danske kr. Heraf betales 10 pct. kontant, mens de resterende 90 pct. vil blive betalt med aktier i Royal Unibrew.

Med købet prissættes hele Hansa Borg til 3,3 mia. norske kr. svarende til 2,44 mia. danske kr.

Adm. direktør i Royal Unibrew, Lars Jensen, siger, at koncernen i en længere periode har ønsket at udvide sit partnerskab med det norske bryggeri i en gensidig interesse: - Jeg er glad for, at det endelig er lykkedes og ser meget frem til at udvikle Hansa Borg Bryggerier til den førende udbyder af multidrik i Norge.

Lars Giil, som er adm. direktør for Hansa Borg Bryggerier, siger, at ”med en stærk industriel ejer som Royal Unibrew i ryggen får vi adgang til en masse indsigt og ressourcer, som vil styrke vores position på markedet yderligere samt sikre, at vi har den nødvendige investeringskraft til fremtiden”.

Teejay den 15/11-2021
Bootleggers Craft Beer Bar på Falkoner Alle 47, Frederiksberg, er et forholdsvist nyt sted. Bootleeegers har flere steder i København, men baren på Frederiksberg er den nyeste. Den er åbnet i et lokale der tidligere var italiensk restaurant, og baren er fint indrettet med masser af små borde og stole, bar områder med ståpladser og små hyggelige kroge hvor man kan sidde med sit selskab i fred og ro. Baren byder på 24 fadølshaner som skifter øl med mellemrum. Dertil har stedet et ukendt antal flaskeøl, så der er altid noget for enhver smag. Personalet har rimelig viden om øl og smagsprøver tilbydes gerne hvis man har svært ved at vælge. Stedet byder ligeledes på gratis popcorn som 'poppes' uden afbrydelse på stedets popcornmaskine, så man behøver ikke spise hjemmefra hvis man altså er vild med popcorn.
Teejay den 10/10-2021
Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79 i Rødovre er indrettet i en forhenværende hundesalon (deraf navnet) i 2016. Jeg har ofte tænkt at lægge vejen forbi, men først nu er det sket. Stedet er meget spændende indrettet med et tema som ingen rigtig kan gennemskue. Der er stort ikke to ens stole på stedet og det ene bord er en gammel dør med låsebeslag og hængsler som er vendt på siden og har påskruet bordben. Der er pyntet op på alle vægge med ryatæpper, jagttrofæer, spraglet blandet tapet, et stort kort over England samt mærkværdige pyntegenstande som vist hører forrige århundrede til. Der er masser af grønne planter som pryder al ledig plads ind i mellem plastik dådyr og lokkeænder. Selvom det gennemgående tema på ølbaren kan være vanskelig at gennemskue, så er det et spændende sted hvor øjnene hele tiden kan få øje på noget nyt. For mit vedkommende var der mange ting som mindede om min barndom og de talrige besøg i Kastrup ved min onkel Åge og tante Ellen, hvor jeg blev forkælet helt op til skyerne og havde min første og helt skelsættende oplevelse med farve-TV. På Det Gamle Hundebad er der 5 fadølshaner med skiftende udvalg samt en del flaskeøl der opbevares i barens baglokale og bliver serveret med den helt rigtige temperatur. Ejeren har god forstand på øl og er lydhør og god til at spore sig ind på gæsternes smag. Det er et voksent publikum der mest besøger stedet, og det er ret velbesøgt, muligvis fordi stedet kun holder åbent i weekenderne. Det er helt sikket et sted jeg gerne besøger igen.

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen