powered by goodbeer.dk
Tenzing fra Axiom brewery
reneac den 19/10-2021
Farve / udseende: Meget mørk
Næsten sort, meget lidt skum, ikke meget duft, men let brændt, smart er let røget mild og blid kaffesmag
Moravian MEADow Jr. fra Axiom brewery
reneac den 19/10-2021
Farve / udseende: Lys gylden
Ser meget hurtig flad ud lige når den er hældt op er der fint hvid skum, men aldrig har jeg set skum forsvind hurtigere. Smagen er meget sødlig med en lidt skarp smag af honning, druer bidrag med noget bitter men god og overraskende smag, som ingen anden. 
Chug-hop-Alypse fra To Øl
Teejay den 10/10-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Moderat skummende Pale Ale med god aroma af lidt karamelmalt og humle. Den har en let smag af karamelmalt med ret hurtig overgang til en humlet smag, hvor New Zealandsk humle giver stor fyldig smag af citrus, mandarin og udefinerbare sommerbær. Den har stor hovedvægt på humlen og det kan måske virke lidt for dominerende, så lidt bedre kant mellem malt og mandarinens sødlige indtryk kunne ønskes. Den har lang eftersmag og er som helhed ganske velsmagende.
Copenhagen Creamsicle fra Alefarm Brewing
Teejay den 10/10-2021
Farve / udseende: Gylden
Dejlig velduftende ale hvor især ananas kan duftes. I smagen har den også ananas på højtryk, mens lidt mango og lime også smages. I eftersmagen fornemmes lidt vanilje og det er en ale med stor fylde og behagelig nænsom humlet bitterhed. Den har stor set ingen karbonisering, og havde den haft bare lidt perlende kulsyre tror jeg helhedsindtrykket ville være forbedret markant.
Pango IPA fra Brewski
Teejay den 10/10-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Moderat skummende IPA med skøn aroma af ananas og mango. Smagen er humlet lige fra start og byder på dejlig fyldig og lidt sødlig smag af ananas før humlens yderligere bitre noter fylder munden med mango, lime og grape. Absolut en smagsfuld og spændende IPA.
Op & Top fra Brouwerij de Molen
Teejay den 10/10-2021
Farve / udseende: Rav
Grov vedvarende skumkrone og en dejlig humlet aroma. Smagen har en let karamelmalt med en lille smule antydning af hasselnødder mod slutningen. Den er meget fint balanceret i forhold til humlebitterhedens overtagelse, som byder på Amarillo humlens forfriskende smag af citrus og lidt bitter appelsinskal. Det er en meget dejlig øl som jeg også gerne køber igen.
Rhubarb & Custard Sour Non-Alc fra Tiny Rebel
Teejay den 10/10-2021
Farve / udseende: Let klar lyserød
Alkoholfri Sour Ale med lidt aroma af rabarber. Den har et fint vedvarende skum og smagen er meget let af rabarber og hyldeblomst. Mundfølelelsen er mousserende og fremhæver lidt syrlighed som gør øllet til en dejlig læskende drik hvor der overhovedet ikke forefindes humlebitterhed. I eftersmagen har den lidt smag af blød moden pære og engelsk vingummi. Egentlig er ganske dejlig øl, selvom både dens udseende og smagsnuancer ligger noget langt fra den gængse forventning om øl.
Humledjævlen fra Thorning Bryghus
Paulaner den 06/10-2021
Farve / udseende: plumret mørk brun
Pænt højt skum og sødlig humlet duft. Øllet blev ved smagningen beskrevet som en amerikansk IPA. hvilket stemte godt med den kraftige humling, der var afbalanceret af en ret dominerende sødme. På den ene side fik sødmen, bitterheden til at runde fint af, men også hos mig gjorde det samlede indtryk både bastant og rodet som et orkester, hvor instrumenterne ikke rigtig kan finde ind i en fælles rytme. Nuancerne  især i den aromatiske del af humlen er vanskelige at skelne fra hinanden, og den lidt sukrede sødme og den kraftige fylde bliver hurtigt for meget. 
Speyside Oak Aged Blond Ale fra Belhaven Brewery Company Ltd.
Paulaner den 06/10-2021
Farve / udseende: rav
En lækker fyldig Blonde Ale med en række fine nuancer. Skummet er fint beige og duften frister med sine sødlige malttoner, der her dominerer over den ret beherskede aromatiske humling. En malt, der har en frugtig sødme af lidt i retning af et fuldmodent gult Golden Delicios æble, lidt kandis/farin, vanilie, lidt noter af egetræ (den rigtige fra whiskyfad og ikke tilsatte egespåner) og et lille strejf af en god maltwhisky i den meget svagt røgede i spectret. Mundfølelsen er let sød, ret poleret og rund middelfyldig. Hvis hvid bourgogne var en øl, så ville den for mig smage som denne. Eftersmagen runder de samlede indtryk relativt tørt af. Jeg er som altid også her begejstret for det runde fyldige og maltede Belhaven aftryk. Måske fordi skotterne i reglen er ret nærrige med humlen. {#emotions_dlg.happy}
Sct. Thomas fra Thorning Bryghus
Paulaner den 05/10-2021
Farve / udseende: mørk gylden
Sct. Thomas blev af bryggeren Henrik Andersen beskrevet som en Farmhouse Ale. En type som jeg har haft svært ved at få smagmæssigt rubriceret.
Her fint beige skum og en frugtig let humlet og maltet duft. Mundfølelsen er frisk, syrlig og let bitter men alligevel rund, sødlig og middelfyldig. Smagsindtrykkene er lys frugt, lys karamel, syrlighed, lidt citrustoner og gær afbalanceret af en bitteraromatisk humling, hvor bitterheden stiger efterhånden, som øllet tempereres. Drukket ved en 7-8 grader virker Sct. Thomas mest helstøbt og afbalanceret, så hverken den sødlige malt eller humlebitterheden overdøver helheden. 
Ny øl: Nisse Elexir fra Det Lille Bryggeri
Paulaner den 20/10-2021
Øltype: Ale - Christmas Ale
9.90% alkohol
Egetræs lagret Imperial Stout

Det var en mørk og stormfuld aften, højt mod Nord, der hvor julemanden bor. Her har julemandens små hjælpere, Nisserne, bedt Det Lille Bryggeri om hjælp. Nisserne er frustreret over de slavelignende forhold juletiden byder, for Nisserne arbejder i døgndrift for, at julemanden kan levere gaver til børn i hele verden. Nisserne har bedt om noget at styrke sig på, og på Det Lille Bryggeri har man selvfølgelig valgt at hjælpe. Det Lille Bryggeri har brygget en eliksir til Nisserne, og denne eliksir er en kraftig imperial stout, der er lagret på portvin og egetræ. Med denne nisse eliksir kan Nisserne holde humøret og dampen oppe.

Facts for nørder:
Imperial Stout lagret på egetræsspåner & portvin.
5 typer malt (munich, pilsner, black malt, caraaroma, chokolade wheat malt)
2 typer humle (Columbus, Liberty)
OG: 1.102 FG: 1.028 9,9% vol. alkohol.
IBU: 55, EBC: 297
Indhold 0,5l.

Ingredienser: Vand, Byg & hvedemalt, Belgisk kandis, rosinsirup, portvin, humle og gær.

Ny øl: Økologisk Danevang ? Øllig Trekonger fra Skanderborg Bryghus
Paulaner den 20/10-2021
Øltype: Ale - Christmas Ale
7.00% alkohol
Økologisk Danevang – ØLLIGTREKONGER er en Juleale med masser af chokolade og fine appelsinnoter. En Juleale som kan nydes med eller uden steg, and og medister,

Amerikansk brown ale: Mørkere og kraftigere end engelsk brown ale, med karakter af amerikanske humletyper.

Ny øl: Santa´s Dream 2021 fra Det Lille Bryggeri
Paulaner den 20/10-2021
Øltype: Ale - Christmas Ale
7.90% alkohol
Santas Dream er en Jule IPA, der balancerer mellem det bitre og søde. Dette får selv julemanden til at drømme sig væk fra sne og slud og til varmere og mere eksotiske himmelstrøg. Farven er gylden med hvidt skum, og i duften kan man tydelig ane, at der er tale om en øl med en stor humleprofil og en god dybde. Ideel til at nyde, i den søde juletid.
Teejay den 29/09-2021
213 North Main Street
18036 Coopersberg
Pennsylvania
Teejay den 29/09-2021
Horsfrith Park Farm, Old Barn's Lane, Radley Green
Essex
CM4 0LR Chelmsford
England
Bryggeriet er åbnet i 2019.
Teejay den 29/09-2021
28 Kingsgate
Hampshire
SO23 9PG Winchester
England
Nye billeder
Teejay den 10/10-2021
Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79 i Rødovre er indrettet i en forhenværende hundesalon (deraf navnet) i 2016. Jeg har ofte tænkt at lægge vejen forbi, men først nu er det sket. Stedet er meget spændende indrettet med et tema som ingen rigtig kan gennemskue. Der er stort ikke to ens stole på stedet og det ene bord er en gammel dør med låsebeslag og hængsler som er vendt på siden og har påskruet bordben. Der er pyntet op på alle vægge med ryatæpper, jagttrofæer, spraglet blandet tapet, et stort kort over England samt mærkværdige pyntegenstande som vist hører forrige århundrede til. Der er masser af grønne planter som pryder al ledig plads ind i mellem plastik dådyr og lokkeænder. Selvom det gennemgående tema på ølbaren kan være vanskelig at gennemskue, så er det et spændende sted hvor øjnene hele tiden kan få øje på noget nyt. For mit vedkommende var der mange ting som mindede om min barndom og de talrige besøg i Kastrup ved min onkel Åge og tante Ellen, hvor jeg blev forkælet helt op til skyerne og havde min første og helt skelsættende oplevelse med farve-TV. På Det Gamle Hundebad er der 5 fadølshaner med skiftende udvalg samt en del flaskeøl der opbevares i barens baglokale og bliver serveret med den helt rigtige temperatur. Ejeren har god forstand på øl og er lydhør og god til at spore sig ind på gæsternes smag. Det er et voksent publikum der mest besøger stedet, og det er ret velbesøgt, muligvis fordi stedet kun holder åbent i weekenderne. Det er helt sikket et sted jeg gerne besøger igen.
Paulaner den 27/09-2021
Nu da jeg selv har købt anden ombæring til lageret {#emotions_dlg.happy} {#emotions_dlg.yes}, så er det tid til at kundgøre, at Spaten oktoberfest kan købes i Netto til kr. 15. Denne Oktoberfest øl er sammen med Weihenstephan Festbier den bedste bayerske i typen. I hvert fald efter min intense prøvesmagning af 10 forskellige for nogle år siden. I Netto er også Loewenbräu Oktoberfest til samme pris, men kvaliteten er langt fra den samme. Weihenstephan har jeg desværre aldrig set i Danmark. Prøv den afbildede Spaten med den hyggelige hestevogn med øltønder på etiketten. Prosit herfra.
Paulaner den 06/08-2021
Fox & Hounds navn hentyder til den traditionelle engelske rævejagt i røde jakker til hest med jagthorn og et kobbel hunde. De ræverøde og højrøde farver gløder også allerede fra facaden og videre i indretningen, hvor de sammen med mørke træpaneler lægger en varm atmosfæremættet stemning over lokalet. Både facaden og indretningen signalerer lidt andet end en normal bodega eller bælleværtshus. Der er ikke så lidt anglo-saksisk klasse over stedet med god appel til den gemytlige og lidt mere stille snak. Hertil selvfølgelig fodbold på storskærm og hygge. Indenfor udbygges indtrykket med afdæmpet musik, træpaneler, siddekroge og sofanicher i forbindelse med en lang bardisk med ca. en snes fadølsaftapningshaner. Der yderligere sætter ølentusiastens begejstring, der bestemt ikke bliver mindre efter et kik på de mange valgmuligheder af flaskeøl, der udstilles i et glasskab.
Her er valg mellem en række ca. 50 engelske, tjekkiske, tyske og fx en god del belgiske kvalitetsøl, men også danske kendinge: Valget er frit og - hold så fast - prisen er den samme øl for øl dvs. omk. 55 kr.!! - hvad enten du (Gud forbyde det i det udvalg) bestiller den velkendte Fynsk Forår eller fx  Duvel, Hofbräuhaus eller Rochefort 6-8-10. De sidste selvfølgeligsammen med resten serveret i originale glas! Så meget for den gode ølkultur Den gode gemytlige stemning og en fin faglig betjening bidrager til den gode oplevelse.  Udvalget er skiftende og stadig bliver fornyet. Fox & Hounds har 4 lignende værtshuse i Holstebro, Sønderborg, Hillerød og Åbenrå. Jo den gode øl- og værtshuskultur breder sig i det Vestjyske og nu også har fået fodfæste på Djævleøen.
Teejay den 19/06-2021
Æ Karklud som ligger på Søndergade 12 i Hvide Sande er ikke lige stedet man går hen hvis leder efter spændende mikrobryg at smage. Stedet er småt, pænt og rent, og det er mest af alt Tuborg og Carlsberg der langes over disken. Der findes dog et mindre udvalg af øl fra byens mikrobryggeri Hvid Sande Bryghus, men personalet er helt uvidende om øltyperne og har tilsyneladende heller ikke smagt dem, for gode råd og anbefalinger kan de ikke komme med. Stedet er vist mest for stamgæster, og det er lige netop her et besøg ude fra bliver yderst interessant. Når man som min søn og jeg under en ferie indfinder sig på stedet bliver der straks kigget undrende på os fordi vi ikke er kendte ansigter på dette sted. Da vi så, på ærke-københavnsk, bestiller to øl bliver undren ændret til skepsis på et splitsekund. Efter at vi så har drukket vores øl bestiller vi yderligere to pilsnere og beder tjeneren servere en øl til hver af de tre stamgæster der befinder sig på stedet denne tirsdag eftermiddag. Med et trylleslag ændres undren og skepsis til nysgerrighed og flere genstande efter er vi enige om at magen til venlighed, gæstfrihed og udveksling af god humor (som bestemt er anderledes fra øst til vest) tror vi ikke vi finder andre steder i hele verden. Faktisk vendte vi tilbage for at se den noget ærgelige fodfoldkamp mod Belgien få dage efter, og vores venner fra tidligere blev meget begejstret og præsenterede os for en stor skare af andre gæster som måske tilsammen kunne have været hele Hvide Sandes samlede indbyggere. Vi er i hvert fald blevet 100% accepteret blandt disse stamgæster i det lille fiskerleje, og derfor kan jeg kun på det varmeste anbefale at man aflægger stedet et besøg. Jeg tror man kan opleve det samme i alle andre små samfund også, for humor, positivitet og venlighed åbner altid nye døre.
Teejay den 14/05-2021
Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.
Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885. Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt, at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.

I Databasen: 11654 Anmeldelser af 248171 øl fra 247 lande og 12487 bryggerier. Billeder: 94944


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen