powered by goodbeer.dk
Oranjeboom 8.5 Extra Strong fra InBev Belgium
OskarVitus den 27/01-2023
Farve / udseende: Lys rav
En øl du bemærker. Efterlader for meget aftryk for mig. 
Grøn Tuborg fra Tuborg Bryggerierne A/S
OskarVitus den 25/01-2023
Farve / udseende: Lys rav
Fred være med denne øl. Øllenes svar på en trækkerdreng. Brugt, beskidt men vanedannende. Hvorom alting er, vil jeg sandsynlighvis vende tilbage til øllen her. Så må man tygge lidt på denCool
Årgangsbryg 2014 fra Harboes Bryggeri A/S
OskarVitus den 25/01-2023
Farve / udseende: Mørk og mystisk
En omstændig øl. Sød, om du vil, men ikke desto mindre en hæsblæser af fadbamse. Nydelse er ikke en kendsgerning - mandens ven. Det er for alvor noget der giver dig hår på brystet. Kraftig, frugtig, altædende. 
Carlsberg Master Brew fra Carlsberg A/S
OskarVitus den 25/01-2023
Farve / udseende: Lys
En øjenåbner af en øl. Hvis du har problemer med at stå op om morgenen, vil jeg anbefale at du ved gry skyller førdagens fortrydelser ned med sådan en basse her. Den berygtede alkohol marginal er en smagssag - ser du glasset halvt fuldt eller halvt tomt?

Sidebemærkning: Min yndlings gravøl 


OskarVitus's første ølanmeldelse
Brugse Zot Blond fra Huisbrouwerij de Halve Maan
Paulaner den 23/01-2023
Farve / udseende: Diset gylden
Lækker frugtig citrus orangeduft og smukt hvidt skum. Smagen er middelfyldig syrlig/sødlig med samme frugtige toner som i duften. Hertil kommer lidt blomsteragtige toner og et lille touch af koriander, som følger med ud i eftersmagen. Helhedsindtrykket er en smule rodet frisk lidt anderledes Blond, men alt i alt en velsmagende øl med en primært aromatisk vel afbalanceret humling.
Lorita fra Amundsen Bryggeri
Teejay den 20/01-2023
Farve / udseende: Gylden
Flot skummende ale med dejlig indbydende aroma af passionsfrugt som spreder sig ud i rummet. Den har dejlig og fyldig smag af lidt lette krydderier samt en gennemtrængende smag af tropiske frugter. Foruden passionsfrugt, som er hovedtema i denne ale, så smager man også citrus, ananas, fersken og mango samt en lille smule flødekaramel som nænsomt runder hele smagssprektret af i fuldendt nydelse. Her kan alle IPA-fan og IPA-fornægtere sagtens være med, alle vil nok kunne finde et eller andet positivt, for dette er en ale der bør tilfredsstille alle på en eller anden facon.
Belgian White fra Blue Moon Brewing Company
Teejay den 20/01-2023
Farve / udseende: Diset gylden
En flot skummende Wit med dejlig indbydende aroma af frisk hvedemalt, koriander og citrus. Frisk og læskende smag af hvedemalt, let krydret smag af koriander samt en passende syrlig smag af citron. Humlebitterheden er tilbagetrukken og balancerer maltsødmen på fin vis. Endvidere har den en dejlig smag af bitter citronskal og er i det hele taget meget typerigtig og velsmagende.
Stone Fruits fra Bryggeriet Åben
reneac den 19/01-2023
Farve / udseende: rødlig
meget sur men samtidigt dejlig frisk oven på nogen sorte øl
Dark Sky fra Bryghuset Møn
reneac den 19/01-2023
Farve / udseende: sort
duften er letter brændt, smager af let brøndt kaffe på den gode måde
Sorte Tanker fra Too Old To Die Young Brewing Co.
reneac den 19/01-2023
Farve / udseende: sort
en meget lækker øl, der er virkelig godt balanceret, den er stærk og kraftig og stadig sød og lækker, og så kommer saltkaramellen snigne
Ny øl: Defiance Alliance fra 18th Street Brewery
Teejay den 27/01-2023
Øltype: Ale - Kölsch/Cream Ale
4.70% alkohol
Ny øl: Dank Diesel fra 18th Street Brewery
Teejay den 27/01-2023
Øltype: Ale - Imperial IPA
7.80% alkohol
Ny øl: The Sour Note Wood Series:.. fra 18th Street Brewery
Teejay den 27/01-2023

Øltype: Ale - Rød sur Ale
8.50% alkohol
Teejay den 16/01-2023
3750 Chestnut Pl.
80216 Denver
Colorado
Medlem af:
Teejay den 07/01-2023
8806 7th Ave. N.
55427 Golden Valley
Minnesota
Teejay den 07/01-2023
1804 4th Ave S
35501 Jasper
Alabama
Nye billeder
Teejay den 05/01-2023
Citat fra Berlingske:

Royal Unibrew fortsætter sine opkøb, og denne gang er turen kommet til københavnske Nørrebro Bryghus.

Det oplyser de to bryggerier i en pressemeddelelse ifølge de to erhvervsmedier Børsen og Finans.

Nørrebros Bryghus blev stiftet i 2003 af Anders Kissmeyer, der tidligere var Carlsberg-brygger. Dermed er det et af de ældre mikrobryggerier i Danmark.

Det har siden skiftet hænder, og de sælgende ejere har flere gange været nødt til at skyde penge i bryghuset.

Royal Unibrew køber med handlen både bryggeriet og ølmærket Nørrebro Bryghus, mens den restaurant, der er ligger på Nørrebro med samme navn, forbliver på de nuværende ejeres hænder ifølge Børsen.

Planen for Royal Unibrew med at købe Nørrebro Bryghus er blandt andet at brede mærket ud til større dele af landet, skriver Finans.

Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggerikoncern – kun Carlsberg er større. Koncernen har hovedkvarter i Faxe på Sydsjælland og sælger foruden øl også sodavand, energidrikke, cider, juice, vand, vin og spiritus.

»Den økonomiske situation skal ikke bremse opkøbsstrategien. Hvis den rigtige mulighed er til stede, så er vi forpligtede til at kigge på det,« sagde Lars Jensen i interviewet.

De seneste år har Royal Unibrew købt en stribe bryggerier og andre drikkevareproducenter.

Sidste år var det canadiske Amsterdam Brewery Company og Hansa Borg Bryggerier i Norge. Royal Unibrew forsøgte også at købe Aqua d'Or-mærket fra den franske koncern Danone, men handlen faldt på gulvet.

Året før det var det blandt andet Bryggeriet Fuglsang, som Royal Unibrew opslugte.

Ifølge medierne er der ikke oplyst, hvad Royal Unibrew har givet for Nørrebro Bryghus.

 

Paulaner den 26/12-2022
Jamen se nu her er en frisk test af billige julebryg og vinderen?

Nok bestemt ikke overraskende for undertegnede. Gourmetbryggeriets Jul fra REMA 1000

Se og hør her:

https://www.youtube.com/watch?v=l57TqP8G4x4

Paulaner den 02/12-2022
Opdateret december 2022

Ingen kan lave juleøl som de belgiske bryggerier. Her er mange klassikere, som ofte med stor fordel kan ligge et år eller to, inden proppen ryger.


Køb  derfor rigeligt, når du falder over et godt tilbud.

Du får her en gennemgang af mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret her i 2022 fra 2019.

Bush Premium Noël - (9.5 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig sammen med Gouden Carolus, St, Feuillien og Bush Noël (lillebroderen) de bedste belgiske jule juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Den belgiske Ølmand på Fyn og hos Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Den belgiske Ølmand på Fyn og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Menu og de fleste ølhandlere. St. Feuillien har et fint lagringspotentiale og kan sagten ligger  med fordel 2-3 år. En Juleøl, som jeg aldrig nogen sinde bliver træt af, så julekrydret og velafbalanceret i sine nuancer som den er. Gammel kærlighed ruster aldrig. 

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 cl. og 75 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk med en del lakridstoner. (Et moment der dog synes nedtonet en smule her de sidste par år). Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard, Brygshoppen i Randers og Den belgiske Ølmand på Fyn. Annissmagen er for mange her ret påtrængende. Den skulle dog være reduceret de sidste par år. Under alle omstændingheder rundes den fremragende af ved lagring. En Gouden Carolus gemt fra sidste år er for mig måske den allerbedste belgier til jul.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have. Den er derudover faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Den belgiske Ølmand på Fyn, Den belgiske Ølbutik og Voldby Købmandsgaard. Den højst ratede julebelgier på Ratebeer, men for mig lidt rodet i sine indtryk, men god er den bestemt.

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 men oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Masser af varme og bitre mørke bær. Fint lagringspotentiale. Fås hos Menu, Brygshoppen i Randers, Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer - for mig et glas for meget)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP og er nok markedets billigste belgiske juleøl, men har ikke set den 2022. Her er en vis valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har bestemt ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den og gemme en flaske over flere år.

Læg mærke til østrigske Samichlaus og italienske La Baladin.

Samichlaus Classic, Helles, Schwarzes og Barrique - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble. Alle lækre meditationsøl.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I 2021 er det Noël Gentile som også brygges 2022.


Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elixir og Super.

Forum indlæg Debat->Juleøl Test
Paulaner den 21/11-2022

Anders Halskov har i Jyllandsposte lave en test af 16 Juleøl: De bedste var:

 1. Herslev Bryghus Stjernebryg                                     6 stjerner
 2. Fanø Bryghus: I’am dreaming of af Kveik Christmas    5 stjerner
 3. Ørbæk: Symbiostout Jul                                           5 stjerner
 4. Krenkerup:  Juleøl                                                    5 stjerner
 5. Midtfyns Bryghus: Juloween                                      5 stjerner
 6. Too Old to Die Young: Sorte Juletanker.                      5 stjerner
 7. Braunstein Julestjerne                                              5 stjerner     
 8. Too Old to Die Young Sønderjysk Julefest                   4 stjerner     
 9. Amager Bryghus: Secret Santa                                 4 stjerner
 10. Skanderborg Bryghus: Økologisk Juleknas                 4 stjerner

  De er ikke lette at støve op over hele landet, men man kan jo prøve .....
Teejay den 23/08-2022
Den 15. juli 2022 indgik Royal Uni­brew en aftale om at erhverve 100% af det Toronto-baserede selskab Amsterdam Brewery Co. Ltd. Det canadiske craft brewery Amsterdam Brewery Co. Ltd. blev grundlagt i 1986.

 Administrerende direktør for Royal Unibrew, Lars Jensen, siger:

 – Det opkøb, vi gør i dag, er meget vigtigt for Royal Unibrews fremtidige vækst i amerikaområdet. Vi tilføjer kapacitet i Canada, som også er tæt på vores amerikanske forretning, og over tid forventer vi at betjene det meste af Canada og delvist USA.

 – Amsterdam Brewery Co. Ltd., vil reducere transportomkostningerne og vores CO2-fodaftryk. Oven i købet vil vi servicere markedet meget bedre og derved beskytte os mod udsolgt og overbelastning af transport, som er steget markant de sidste 18 måne­der. Yderligere vil vi frigøre kapacitet på vores nuværende faciliteter i Danmark, hvilket vil udskyde visse investeringsbehov, siger direktøren, der fortsætter:

 – Vores eksportforretningsmodel i Amerika er vokset over de seneste år, men er i øjeblikket udfordret af høje fragtomkostninger og længere og mere uforudsigelige logistiske forsynings­kæder. Eksportforretnings­model­len har haft naturlige begrænsninger på både bredden og dybden af ??den udbudte produktportefølje.

 – Yderligere har Amsterdam Brewery Co. Ltd. en solid position i On-Trade i Toronto, både gennem to egne drevne Brew­pub-restauranter og gennem traditionelle On-Trade-forretninger, slutter Lars Jensen.


I Databasen: 11985 Anmeldelser af 263193 øl fra 247 lande og 12765 bryggerier. Billeder: 100667


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen