powered by goodbeer.dk
IPA Belgisk øl fra Gourmetbryggeriet A/S
Paulaner den 09/07-2020
Farve / udseende: Diset lys rav
Flot meget holdbart cremefarvet skum og humlekrydret let sødlig duft. Smagen er på maltsiden rund, fyldig og gær- og karamelpræget, mens en både aromatisk og bitter humling med citrustoner supplerer i en udmærket balance. Hvedemalten mærkes både på det flotte skum og et let nuance af koriander. En IPA med en god fyldig krop og balance, som ydermere er til en fornuftig pris på kun 25 kr. for 75 cl. i REMA 1000. Kvalitetsmæssigt er den bestemt heller ikke hæmmet af at være brygget for Gourmetbryggeriet af  selveste Het Anker i Mechelen. Det traditionsrige belgiske bryggeri, som står noget af det bedste belgiske øl.
Brown cheese & waffles fra Amundsen Bryggeri & Spiseri
reneac den 09/07-2020
Farve / udseende: Lys
Meget tåget, dufter meget som en god ipa meget frugtig. Meget humlet smag, meget amrikansk humle, juice meget lækker. Men giver ingen tanker på vafler eller ost
Rum N Beer fra Thisted Bryghus
Paulaner den 07/07-2020
Farve / udseende: Rav
Beige behersket skum og maltet sødlig duft med lidt vanilje og rom. Smagen fylder munden med egetræ, lys karamel, lidt rom, lyse rosiner og en anelse skarphed fra de 9 % som ikke går sporløst hen over helheden. Ja, Thisted trilogien af fadlagret øl med tilsætning af Gin, Whiskey og Rom har bestemt sine. Rum & Beer har bestemt sine kvaliteter, men virker en smule rodet i sine nuancer, ligesom en procent mindre i styrken for mig ville være at foretrække. På positivsiden er den maltede sødme velafbalanceret i forhold til helheden og fint modsvaret af den let bitteraromatiske humling. Her har Rum N' Beer en fordel frem for fx Innis & Gunn Rum Cask, der i længden bliver for sød.  
Lakrids Porter fra Det Lille Bryggeri
reneac den 06/07-2020
Farve / udseende: sort
flot skum, kraftig smag af ladrids og er lige ved at tippe over med sødmen, men heldigvis er der lidt humle til at balance den, og den er rigtig vellykket
Sommerspirets Lakrids Stout fra Bryghuset Møn
reneac den 05/07-2020
Farve / udseende: sort
flot skum, mild lakrids smag lidt sød, let smag af chokolade, ikke en man kan drikke meget af
Wildflower (Citra Edition) fra Ebeltoft Gårdbryggeri
reneac den 05/07-2020
Farve / udseende: lys
Blomsteret duft, dejlig fyldig humlet øl, med hint af Hyldeblomst, en kompleks øl
IPA Fri fra Ørbæk Bryggeri
Paulaner den 05/07-2020
Farve / udseende: diset gullig
Tynd øl selv i betragtning af sammenligning med andre alkoholsvage øl. Den lidt kogte grønsagsprægede duft er ikke specielt indbydende, og IPA bitterheden er ret så behersket, idet humlingen i munden føles på niveau som en almindelig pilsner. Det grundlæggende smagsindtryk minder en del om duften fra en gryde kogte kartofler på maltsiden, mens humlingen fretræder enstonig og uspændende. Alt i alt en lidt kikset alkoholsvag IPA, som jeg ikke kan anbefale.
La Goudale Ambree fra Les Brasseurs De Gayant
Paulaner den 05/07-2020
Farve / udseende: diset rav
Syrlig maltet frugtig duft, som går igen i smagen som er præget af en behersket sødme med karamel, gær og et samme røde lidt snerpende røde bær. De 7.2 % spores ikke direkte som alkohol i smagen men lægger en solid rygrad til de øvrige smagsindtryk. Et forfriskende bekendtskab, som slutter let bittert og tørt af i eftersmagen. Har hidtil ikke smagt nogen øl, der hæver sig specielt fra De Gayant, som i Føtex, Netto  og LIDL påkalder sig opmærksomhed ved en favorabel pris. Denne føjer sig ind i rækken ved at være god i den bedre del af mellemvaren uden dog at være decideret bemærkelsesværdig. Købt i LIDL.
Småland fra Åbro Bryggeri
Teejay den 04/07-2020
Farve / udseende: Gylden
Let grov skumkrone. Behagelig aroma af humle og fin smag af lys karamelmalt med lidt tungtvejende humlet bitterhed til følge. Den har lidt mere malt og humlepræg som hæver den en smule over almindelige gennemsnitspilsnere. Humlen byder på let strejf af både citrus og blomst. Den er godkendt.
Svendborg Digte fra Kunstbryggeriet Far & Søn
reneac den 30/06-2020
Farve / udseende: Gylden
En sjov oplevlse dufter lidt sur, skal ikke drikkes for kold, smager æidt af banan, og har en kraftig gær smag, og en mild blød humle profil
Ny øl: Saaz Blonde fra Oksbøl Bryghus
Teejay den 11/07-2020

Øltype: Ale - Blond Ale
Ukendt alk. %
Ny øl: Double Trouble fra Oksbøl Bryghus
Teejay den 11/07-2020

Øltype: Ale - Brune/Dobbel Ale
Ukendt alk. %
Ny øl: APA fra Oksbøl Bryghus
Teejay den 11/07-2020

Øltype: Ale - Pale Ale
Ukendt alk. %
Nyt Nano bryggeri: Oksbøl Bryghus
Teejay den 11/07-2020
Vestergade 8
Oksbøl
Danmark

Det Nanobryggeriet Oksbøl Bryghus i garnisonsbyen Oksbøl i Vestjylland hade premiere fredag den 10. juli 2020.

Lanceringen sker i forretningen Karens Blomster, der ligger på den anden side af af vejen, Vestergade 8, hvor brygger Tom Mikkelsen har etableret Oksbøl Bryghus i baglokalerne i en tidligere slagterforretning.

Tom Mikkelsen har været håndbrygger i mange år, og lærte oprindelig at brygge øl på mikrobryggeriet Warwik i Varde.
Nyt Micro bryggeri: Kräftwärk
Teejay den 10/07-2020
Karjavärava tee 4
Juuliku
75512 Harjumaa
Estland
Teejay den 10/07-2020
Calle Libertad 1751 col Azcona
22050 Tijuana, Baja
California
Nye billeder
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Teejay den 01/04-2020
Citat fra Beerticker.dk: Med 2.115 nye danske øl i 2019 blev alle rekorder klart slået. Næsten 300 flere end året før. Det åbne spørgsmål er, om det bliver rekorden, der ikke bliver slået (foreløbigt??). For corona-krisen får naturligvis også store langvarende konsekvenser for bryggerierne.
Det er virkelig nu, vi skal støtte vores favorit bryggerier. For det er bestemt ikke en selvfølge, at de overlever det her.

De nye øl vil løbende blive opdateret her på Goodbeer.dk.

Teejay den 16/01-2020
Hej Helge. Tak for dit input. Det er lige sådan nogle spørgsmål som jeg elsker at være detektiv på!

Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget som helst om Robin Hood øl, og jeg tror den må være brygget på et meget lille og ikke længere eksisterende bryggeri hvis den har været solgt et enkelt sted på Frederiksberg. Det kan selvfølgelig også være en forhandler som har haft egen import fra udlandet, men som sagt er det ikke lykkedes mig at finde noget brugbar viden om den øl. På Danske Ølentusiasters hjemmeside findes der en liste over forskellige samlerforeninger (https://www.ale.dk/alt-om-oel/organisationer/danske-samlerforeninger/), så mit bedste bud er at du kontakter en eller flere af disse. Der sidder sikkert et par vidende folk et sted som måske kan hjælpe dig.

Hvis du får nogle oplysninger hører vi meget gerne fra dig igen.

 

Helge Frisenette den 14/01-2020
Jeg har efterhånden hørt meget om den her øl der blev solgt fra et ismejeri på Gammel Kongevej Frederiksberg, før jeg blev født.

Den hed Robin Hood og skulle vist udelukkende havde været solgt dér.

Den blev højst sandsynligt solgt fra halvfjerdserne op til midt firserne.

Er det den samme som een af de øl der også hedder Robin Hood, der er at finde her i basen på siden?

Etiketten fra dengang, som jeg engang fandt et billede af (siden lader til at være forsvundet ved søgning nu) var overvejende grøn, veltegnet, men ude de store metaforer eller spil. Bare Robin Hood og noget løv.


I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224856 øl fra 246 lande og 12055 bryggerier. Billeder: 87646


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen