powered by goodbeer.dk
La Granda Danger fra Birrificio Della Granda
Teejay den 25/07-2021
Farve / udseende: Sort
Nougatfarvet, cremet og vedvarende skum. Meget fyldig aroma af espresso, mørk chokolade og lidt nødder. Smagen er tung og fyldig af stærk espresso kaffe, mørk bitter chokolade og lidt smag af egetræ. Det er en meget kompleks Imperial Stout hvor også lidt røgmalt indgår og en krydret smag af hasselnødder afrunder fint hele smagssprektret. Karboneringen er meget svag og giver lang tør eftersmag til følge. Den skal ikke serveres for kold, for det vil sandsynligvis sløre for mange af de gode smagsnoter den gemmer på. Den er vældig god og fuld af smag.
Ozujsko Pivo fra Zagrebacka Pivovara
Teejay den 25/07-2021
Farve / udseende: Gylden
Meget fin vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af malt og karamel. Smagen er lidt karamelmalt og en lidt krydret smag af nyslået græs. Det er en god og typerigtig pilsner som smager henad de Bayerske og Tjekkiske pilsnere og det er sikkert også fra disse egne at dette Kroatiske bryggeri har deres brygtraditioner. Den har en dejlig blød finish og en tilpas balanceret humlebitterhed hvor jeg synes den har lidt krydret islæt som minder lidt om tørret timian. Den er let i smagen og samtidig tørstslukkende og her i den danske sommer falder den bestemt heller ikke ved siden af.
Odense Classic fra Albani Bryggerierne
Teejay den 17/07-2021
Farve / udseende: Mørk gylden
Svagt skummende og en mistænkelig syntestisk aroma af humle, som bestemt ikke stiller høje forventninger til smagen. Det viser sig at holde stik, idet smagen er let vandet med svage noter af karamelmalt som afsluttes ret hurtigt af en syntestisk og parfurmeret smag af humle. Den er drikkelig, men meget kedelig i sin helhed.
Theodor Schiøtz Anarkist Bloody Weizen fra Albani Bryggerierne
Paulaner den 09/07-2021
Farve / udseende: diset orangegylden
For mig er dette altså en Hvede IPA. Men under alle omstændigheder et udmærket valg her i går i Ølhaven i solskinnet ved Dragør havn. Hvedeøl er den uomtvisteligt med et fint skum og en særdeles frugtig duft af appelsin. Smagen har hvedeøllets indtryk. Dog med lidt mindre banan og koriander, men i høj grad også den deklarerede appelsinjuice. Bitterheden føles ret høj men også aromatisk som en forlængelse af appelsinintrykket med appelsin- og pomeransskal ud i eftersmagen. Og ja, som Teejay skriver - sødmen rammer først smagsløggene og går derefter over i bitterhed. Den smager bedst kold og frisk fra køleskabet som her. I sådanne omgivelser, hvor man bare sidder, mediterer,snakker og iagttager turistlivet. Så når Bloody Weizenn snildt også hos mig 7.5 glas.
Schiøtz Nordisk Hvede fra Albani Bryggerierne
Teejay den 30/06-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Der er ikke meget Witbier over denne øl, men som hefeweiss holder den bedre stik. Aromaen er lys karamel og modne bananer. Fin smag af hvedemalt, lys karamel og en let krydret smag af enebær og hyben. Tilpas humlet og langrtrukken humlesmag.
Blood Orange Session Sour fra Vault City Brewing
Teejay den 28/06-2021
Farve / udseende: Orange
Denne sour er brygget med blodappelsin og har en fin aroma af appelsinjuice, hvilket den også ligner efter ophældning, bortset fra en fin karbonisering og en let skum. Den smager frisk og lækkert af solmodne appelsiner med en tilpas syrlig eftersmag. Fantasisk dejlig sour med gode læskende egenskaber og en helt utrolig stor fyldighed.
Strawberry Session Sour fra Vault City Brewing
Teejay den 28/06-2021
Farve / udseende: Rød/orange
Det er simpelthen utroligt hvad dette bryggeri kan formå at brygge når det handler om Sour øl. Denne jordbær sour har spinkelt skum og en lokkende aroma af syrlige jordbær og gær. Smagen er svagt syrlige jordbær der suppleres fint af lidt syrlige rønnebær og ribs. Mod slutningen har den en fin smag af lidt gær og en sødlig smag hvor jordbær er hovedtema. Meget velbrygget sour der påny imponerer mig.
Nachtflug fra Propeller Getränke GmbH
Teejay den 24/06-2021
Farve / udseende: Sort
Dybsort stout med lysebrunt skum og en dejlig aroma af hårdtristet malt og en frugtig aroma af tørrede frugter som er lidt ubestemmelige at navngive. Smagen er sød og abstraherer en del fra forventningen til en imperial stout. Dens sødme er mest vilde skovbær som blåbær, skovjordbær og brombær. Hårdtristet malt med lidt noter af frisk rugbrød og en smag, der mest minder mig om hvordan en fugtig skovbund må smage, smelter langsomt sammen med smagen af bitre kakaobønner og lidt espresso kaffe. Der er anvendt tysk Saphir humle i denne stout og denne aromahumle understreger de frugtige smagsnuancer på en behagelig måde og tilføjer lidt fornemmelse af citrus og svesker. Jeg er nok bedst til de mere pågående imperial stouts, og synes denne udgave nok er lidt for sød. Men jeg må dog indrømme at den smager fint og ikke har fejl af nogen slags. Det er blot mig som ikke bryder mig om alt for megen sødme i en stout.
Silhouettes Of Green - Vic Secret Single Hop Hazy IPA fra Amundsen Bryggeri & Spiseri
Teejay den 24/06-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Imponerende flot hvid skumkrone. Aromaen er meget lækker og indeholder både citrus, ananas og fyrrenåle. Smagen er meget direkte IPA-stil med omgående humlet bitterhed. Der har en meget let og nærmeste anonym maltsødme i begyndelsen og overgår fra start til den australske Vic Secret humle herlige smag hvor fyrrenåle, ananas, passionsfrugt og grape er meget tydelig. Karboniseringen er middel og giver lang frugtig eftersmag, men fyrrenåle og grapefrugt er nok mest herskende mod slutningen, så man skal nok være til de lidt bitre IPA'er for at kunne elske denne. IBU-værdien fremgår ikke af etiketten, men den er det man velsagtens vil kalde en humlebombe. Jeg synes den er ganske glimrende, men en enkelt af slagsen vil jeg mene er rigeligt på grund af dens bitterhed.
Into The Black fra Kissmeyer Beer & Brewing
Teejay den 23/06-2021
Farve / udseende: Sort
Dejlig aroma af chokolademalt, hårdtristet malt og espresso. Smagen er hårdtristet karamelmalt, mørk bitter chokolade og espresso kaffe som overgår til dejlig langtrukken humlet bitter eftersmag med lidt mørke rugbrødsnoter mod slutningen.
Ny øl: Økologisk Ufiltreret IPA fra Thisted Bryghus
Paulaner den 27/07-2021
Øltype: Ale - India Pale Ale
5.80% alkohol
Ny øl: Biere de Asnæs - Brown Ale fra Ørbæk Bryggeri
Paulaner den 27/07-2021
Øltype: Ale - Brown Ale
4.80% alkohol
Brown Ale
Ny øl: Biere de Asnæs - Mørk Porter fra Ørbæk Bryggeri
Paulaner den 27/07-2021
Øltype: Porter/Stout - Porter
7.40% alkohol
Mørk Porter er en dyb, fyldig og dejlig cremet øl. Letdrikkelig med en moderat bitterhed der ender tørt, samt noter af kaffe, toffee og chokolade - en sjælevarmer.
Teejay den 25/07-2021
Via Manta, 15
Lagnasco
12030 Piemonte
Italien
Teejay den 25/07-2021
126 Main Street
44281 Wadsworth
Ohio
Nyt Micro bryggeri: Valdez Brewing
Teejay den 24/07-2021
141 Galena Drive
99686 Valdez
Alaska
Nye billeder
Teejay den 19/06-2021
Æ Karklud som ligger på Søndergade 12 i Hvide Sande er ikke lige stedet man går hen hvis leder efter spændende mikrobryg at smage. Stedet er småt, pænt og rent, og det er mest af alt Tuborg og Carlsberg der langes over disken. Der findes dog et mindre udvalg af øl fra byens mikrobryggeri Hvid Sande Bryghus, men personalet er helt uvidende om øltyperne og har tilsyneladende heller ikke smagt dem, for gode råd og anbefalinger kan de ikke komme med. Stedet er vist mest for stamgæster, og det er lige netop her et besøg ude fra bliver yderst interessant. Når man som min søn og jeg under en ferie indfinder sig på stedet bliver der straks kigget undrende på os fordi vi ikke er kendte ansigter på dette sted. Da vi så, på ærke-københavnsk, bestiller to øl bliver undren ændret til skepsis på et splitsekund. Efter at vi så har drukket vores øl bestiller vi yderligere to pilsnere og beder tjeneren servere en øl til hver af de tre stamgæster der befinder sig på stedet denne tirsdag eftermiddag. Med et trylleslag ændres undren og skepsis til nysgerrighed og flere genstande efter er vi enige om at magen til venlighed, gæstfrihed og udveksling af god humor (som bestemt er anderledes fra øst til vest) tror vi ikke vi finder andre steder i hele verden. Faktisk vendte vi tilbage for at se den noget ærgelige fodfoldkamp mod Belgien få dage efter, og vores venner fra tidligere blev meget begejstret og præsenterede os for en stor skare af andre gæster som måske tilsammen kunne have været hele Hvide Sandes samlede indbyggere. Vi er i hvert fald blevet 100% accepteret blandt disse stamgæster i det lille fiskerleje, og derfor kan jeg kun på det varmeste anbefale at man aflægger stedet et besøg. Jeg tror man kan opleve det samme i alle andre små samfund også, for humor, positivitet og venlighed åbner altid nye døre.
Teejay den 14/05-2021
Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.
Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885. Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt, at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.
Teejay den 09/05-2021
Frederiksberg Ølbar på Falkoner Alle 79 er en fin bar med 23 fadølshaner og ca. 150 flaskeøl på menuen. I baren findes der et omfattende menukort som er landeopdelt og hvor man hurtigt kan få et overblik over de øl som baren tilbyder. Baren er ren og pæn og der udlånes forskellige brætspil i baren så man kan sidde enten indendørs eller udendørs og hygge sig med en frisk fadøl og et spil Backgammon eller lignende. Personalet er venlige og meget imødekommende. Deres viden om det øl der serveres begrænser sig desværre, måske på grund af personalets unge aldersgennemsnit som ved mit besøg etfer min bedste vurdering lå på ca. 21-23 år. Priserne er fornuftige og jeg vil da med sikkerhed besøge stedet igen.
Teejay den 03/05-2021
Landets næststørste bryggeri, Royal Unibrew, bliver nu endnu større.

Unibrew har således indgået en aftale med familien bag Fuglsang Holding om at overtage Bryggeriet S. C. Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem. Med overtagelsen følger to produktionssteder. En sodavandsfabrik i Ribe og et bryggeri i Haderslev. Bryggeriet i Haderslev vil forblive ejet af Fuglsang-familien, og produktionen vil fortsætte i et samarbejde mellem Fuglsang-familien og Royal Unibrew. Begge produktionssteder vil forsætte med at producere som før, mens logistik bliver integreret i Unibrews netværk og håndteres ud fra bryggeriets terminaler.

Teejay den 04/04-2021
Væskebalancen er det seneste nye skud blandt ølbutikker i København. Væskebalancen har deres forretning på Valby Langgade 35 i Valby, så det er lige i mit nabolag. Butikken er stilrent indrettet og har en rigtig god orden på øludvalget som således er opdelt i Humlet øl, lager, Sour, sort øl, belgisk hjørne o.s.v.

Personalet er vidende og entusiastiske omkring øl og det er derfor nemt for en ølkender som mig at få god og kyndig vejledning der passer til netop min smag. Er man ikke så meget inde i øllets fantastiske univers (endnu), så er et besøg i butikken alligevel et must. De unge mennesker der passede butikken den dag jeg aflagde mit visit er nemlig både venlige, humoristiske og helt parate til at yde den bedste service, så selv en novice i øl vil helt sikkert komme derfra med noget overraskende godt øl.

Væskebalancen proklamerer at have mere end 500 forskellige øl på hylderne. Jeg talte naturligvis ikke efter, men det er temmelig sikkert rigtigt for udvalget er kæmpestort og varierende over stort set alle ølsorter. Det er derfor meget nemt at fylde en pose med dejligt øl og prisniveauet er fornuftigt.

Væskebalancen vil jeg helt sikkert besøge igen og jeg glæder mig allerede til mit næste besøg.

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4764643
2 Paulaner
423651
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
23795
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11612 Anmeldelser af 245424 øl fra 247 lande og 12425 bryggerier. Billeder: 94135


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen