powered by goodbeer.dk
Affligem Dubbel fra Affligem
reneac den 26/09-2021
Farve / udseende: brunlig
En dejlig øl, en let sødelig duft, en smag der er sødlig, og med en let brændt hed
Stolen Fruit Red Berries fra Bryggeriet Åben
reneac den 26/09-2021
Farve / udseende: rød
Smager meget som Hindbær is, og ikke meget som øl, den dufter også kraftig af hindbær
Into The Dark fra Kissmeyer Beer & Brewing
reneac den 26/09-2021

Farve / udseende: sort
den er mere en stout i smagen end den er en IPA, det sort har overtaget, men den har lidt friskhed
Il Veliero fra Whiplash Beer
reneac den 25/09-2021
Farve / udseende: lys
slet ikke min smag korianderne skinner meget kraftigt i gennem i duften er lidt citrus, smagen er først grap, og derefter overtager korianderne total
Økologisk Ufiltreret IPA fra Thisted Bryghus
Paulaner den 23/09-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Hvidt finporret skum og krydret sødlig humlet duft. Smagen er præget af frugt, maltsødme, gær, aromatisk frisk urteagtig humle og lidt citrus.  Mundfølelsen er middelfyldig med en relativ rund krop (fra gærresterne), lidt sødme og en forholdsvis behersket nuanceret bitterhed, der følger med ud i afslutningen. Karboniseringen er blød til middel. Ganske god men ikke særligt ophidsende.

 

Coffee Puncher fra Fanø Bryghus
reneac den 22/09-2021
Farve / udseende: Sort
Flot cremet skum, duft er der ikke meget af men lidt kaffe, smagen er kraftig af alcohol og kraftig kaffe, der en lang dyb eftersmag fra snapsen
Original Pilsner fra Virklund Bryghus
Paulaner den 12/09-2021
Farve / udseende: rødlig gylden
Smagt fra fad. En ikke særligt ophidsende Pilsner med et fint hvidt skum og let krydret maltet duft. Lige ud af landevejen med en lidt anonym maltside og en lidt kraftigere og lidt besk ekstraktagtig humling end de grønne fra Carlsberg og Tuborg. Ikke helt god og ikke decideret dårlig. Jeg vil faktisk her fortrække enten Hof eller Tuborg, som begge virker mere helstøbte. 
New York Beer Fruit fra Thisted Bryghus
Paulaner den 12/09-2021
Farve / udseende: diset gullig
Gulligbleg i glasset under det middelhøje hvide skum. Svagfrugtig lidt humlet duft. Hvedeøl? Ikke just mainstream men tynd og iuden præg af den store bryggeinspiration. Frugt i form af hvede (banan) og den deklarerede orange er der ikke meget af i øllets krop og dertil sekunderes den svage mundfylde af en ret så ekstraktpræget humling, der er for kraftig for typen. Noget misk-mask som for mig fremstår som en blanding af Witbeer, Hefeweisse og svag IPA. Kan ikke anbefales.
Sinergia ´19 fra Abbazia delle Tre Fontane
Paulaner den 04/09-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Tre Fontanes Sinergia `19 IPA har krydret humlet duft af brun karamel. Humlingen stiger med et brus ved første slurk, men viger igen derefter at indgå i en velafbalanceret helhed med gæren og den brune karamel, som udgør en fin klangbund for en sand symfoni af fine adskilte humlenuancer. Nuancer der forvandler sig efterhånden, som man dels når ned i glasset. I starten er det bitre toner af citrus, grape, knuste citronkerner og appelsinskal, der dominerer. Senere viger bitterheden til afslutningen og mere af malten kommer til orde og de fine appelsinnuancer springer mere frem. Tempereringen bringer flere og flere humle og frugtige maltnuancer frem i dominansen mens andre til gengæld viger, som i en slags øllets forvandlingskugle. Der er i høj grad klasse over helheden i denne IPA, som virkelig rummer så mange fine nuance og lader karboniseringen spille med i smagsindtrykkene. Jeg mindes ikke tidligere en så velafbalanceret og spændende IPA, der er så aromatisk på hele 64 IBU.
Benno Trappistenbier fra Stift Engelszell Trappistenbier-Brauerei
Paulaner den 04/09-2021
Farve / udseende: diset gyldenbrun
Honninghumlet duft under det kraftige cremede utroligt holdbare hvide skum. Smagen skuffede dog i forhold til Gregorius i den helt nye flaske, jeg smagte for nogle år siden, idet den ganske vist runde aromatiske men også ret så skarpe og bitre humleside virkede for bastant i forhold til maltens blide toner af karamel, gær, orange og blomsterhonning. Øllet gjorde dog et ganske andet indtryk i det vellagrede eksemplar, som jeg smagte her for nyligt, der rundede relativt tørt af i sin humlede afslutning, der efter at havde ligget et par år spillede fint, lækkert og fyldigt sammen i sin afbalancering af de lækre maltnuancer.
Ny øl: Blonde fra La Brassine
Teejay den 26/09-2021

Øltype: Ale - Blond Ale
5.90% alkohol
Ny øl: Vertical Drop fra Kannah Creek Brewing Company
Teejay den 26/09-2021
Øltype: Ale - Strong Ale
6.20% alkohol
Ny øl: The Demise of Ivan fra Kannah Creek Brewing Company
Teejay den 26/09-2021
Øltype: Porter/Stout - Imperial Stout/Foreign Stout
11.00% alkohol
Nyt Varemærke bryggeri: La Brassine
Teejay den 26/09-2021
Rue de Virton, 27
6730 Bellefontaine
Belgien

Teejay den 26/09-2021
Hungerdown Lane
Essex
CO11 2LX Lawford
England
Bryggeriet åbnede i 2019.
Nyt Micro bryggeri: Idiom Brewing Co.
Teejay den 26/09-2021
340 E Patrick St Suite 104
21701 Frederick
Maryland

Nye billeder
Paulaner den 06/08-2021
Fox & Hounds navn hentyder til den traditionelle engelske rævejagt i røde jakker til hest med jagthorn og et kobbel hunde. De ræverøde og højrøde farver gløder også allerede fra facaden og videre i indretningen, hvor de sammen med mørke træpaneler lægger en varm atmosfæremættet stemning over lokalet. Både facaden og indretningen signalerer lidt andet end en normal bodega eller bælleværtshus. Der er ikke så lidt anglo-saksisk klasse over stedet med god appel til den gemytlige og lidt mere stille snak. Hertil selvfølgelig fodbold på storskærm og hygge. Indenfor udbygges indtrykket med afdæmpet musik, træpaneler, siddekroge og sofanicher i forbindelse med en lang bardisk med ca. en snes fadølsaftapningshaner. Der yderligere sætter ølentusiastens begejstring, der bestemt ikke bliver mindre efter et kik på de mange valgmuligheder af flaskeøl, der udstilles i et glasskab.
Her er valg mellem en række ca. 50 engelske, tjekkiske, tyske og fx en god del belgiske kvalitetsøl, men også danske kendinge: Valget er frit og - hold så fast - prisen er den samme øl for øl dvs. omk. 55 kr.!! - hvad enten du (Gud forbyde det i det udvalg) bestiller den velkendte Fynsk Forår eller fx  Duvel, Hofbräuhaus eller Rochefort 6-8-10. De sidste selvfølgeligsammen med resten serveret i originale glas! Så meget for den gode ølkultur Den gode gemytlige stemning og en fin faglig betjening bidrager til den gode oplevelse.  Udvalget er skiftende og stadig bliver fornyet. Fox & Hounds har 4 lignende værtshuse i Holstebro, Sønderborg, Hillerød og Åbenrå. Jo den gode øl- og værtshuskultur breder sig i det Vestjyske og nu også har fået fodfæste på Djævleøen.
Teejay den 19/06-2021
Æ Karklud som ligger på Søndergade 12 i Hvide Sande er ikke lige stedet man går hen hvis leder efter spændende mikrobryg at smage. Stedet er småt, pænt og rent, og det er mest af alt Tuborg og Carlsberg der langes over disken. Der findes dog et mindre udvalg af øl fra byens mikrobryggeri Hvid Sande Bryghus, men personalet er helt uvidende om øltyperne og har tilsyneladende heller ikke smagt dem, for gode råd og anbefalinger kan de ikke komme med. Stedet er vist mest for stamgæster, og det er lige netop her et besøg ude fra bliver yderst interessant. Når man som min søn og jeg under en ferie indfinder sig på stedet bliver der straks kigget undrende på os fordi vi ikke er kendte ansigter på dette sted. Da vi så, på ærke-københavnsk, bestiller to øl bliver undren ændret til skepsis på et splitsekund. Efter at vi så har drukket vores øl bestiller vi yderligere to pilsnere og beder tjeneren servere en øl til hver af de tre stamgæster der befinder sig på stedet denne tirsdag eftermiddag. Med et trylleslag ændres undren og skepsis til nysgerrighed og flere genstande efter er vi enige om at magen til venlighed, gæstfrihed og udveksling af god humor (som bestemt er anderledes fra øst til vest) tror vi ikke vi finder andre steder i hele verden. Faktisk vendte vi tilbage for at se den noget ærgelige fodfoldkamp mod Belgien få dage efter, og vores venner fra tidligere blev meget begejstret og præsenterede os for en stor skare af andre gæster som måske tilsammen kunne have været hele Hvide Sandes samlede indbyggere. Vi er i hvert fald blevet 100% accepteret blandt disse stamgæster i det lille fiskerleje, og derfor kan jeg kun på det varmeste anbefale at man aflægger stedet et besøg. Jeg tror man kan opleve det samme i alle andre små samfund også, for humor, positivitet og venlighed åbner altid nye døre.
Teejay den 14/05-2021
Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.
Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885. Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt, at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.
Teejay den 09/05-2021
Frederiksberg Ølbar på Falkoner Alle 79 er en fin bar med 23 fadølshaner og ca. 150 flaskeøl på menuen. I baren findes der et omfattende menukort som er landeopdelt og hvor man hurtigt kan få et overblik over de øl som baren tilbyder. Baren er ren og pæn og der udlånes forskellige brætspil i baren så man kan sidde enten indendørs eller udendørs og hygge sig med en frisk fadøl og et spil Backgammon eller lignende. Personalet er venlige og meget imødekommende. Deres viden om det øl der serveres begrænser sig desværre, måske på grund af personalets unge aldersgennemsnit som ved mit besøg etfer min bedste vurdering lå på ca. 21-23 år. Priserne er fornuftige og jeg vil da med sikkerhed besøge stedet igen.
Teejay den 03/05-2021
Landets næststørste bryggeri, Royal Unibrew, bliver nu endnu større.

Unibrew har således indgået en aftale med familien bag Fuglsang Holding om at overtage Bryggeriet S. C. Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem. Med overtagelsen følger to produktionssteder. En sodavandsfabrik i Ribe og et bryggeri i Haderslev. Bryggeriet i Haderslev vil forblive ejet af Fuglsang-familien, og produktionen vil fortsætte i et samarbejde mellem Fuglsang-familien og Royal Unibrew. Begge produktionssteder vil forsætte med at producere som før, mens logistik bliver integreret i Unibrews netværk og håndteres ud fra bryggeriets terminaler.

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4809673
2 Paulaner
426711
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
24025
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11642 Anmeldelser af 248076 øl fra 247 lande og 12482 bryggerier. Billeder: 94839


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen