powered by goodbeer.dk
Mitchells 90 Shilling Ale fra Mitchells Knysna Brewery
Paulaner den 15/07-2019
Farve / udseende: mørk gylden
Flygtigt hvidt skum og ristet maltet duft. De ristede toner går over i smagen, hvor krydrede islæt af kaffe, kamille, frugt og et let anstrøg af kanel bidrager til en sødlig helhed, der med de lidt malplacerede kamille/kanel? toner snerper henad det grønsagsagtige. Underlig øl, der uden egentig at smage dårligt, stritter forvirret ud i forskellige retninger på mine smagsløg.
Mitchells Bosun´s Pale Ale fra Mitchells Knysna Brewery
Paulaner den 13/07-2019
Farve / udseende: kobber
Flygtigt offwhite skum og lækker krydret maltet duft. En duft som desværre ikke træder igennem i smagen, der virker tynd og vandig med en svag let frugtig maltside og en ditto let mentolpræget bitteraromatisk humling. Ikke decideret dårlig men tynd Pale Ale, som ikke er den lange eksportvej fra Sydafrika værd. Men tak alligevel til den venlige ekspedient, der gav mig den gratis i tilgift til en god handel.
Cascade Dark Ale fra Albani Bryggerierne
Paulaner den 13/07-2019
Farve / udseende: brunsort
Pænt lyst brunt skum og ristet duft. Smagen er fyldig og præget af ristet malt, kaffe og især mørk bitter chokolade sekunderet af en middelkraftig bitter/aromatisk humling. Elementerne hænger godt sammen, og øllet er velsmagende uden dog at byde på den helt store hurraoplevelse mht. nuancer. Til en pris af kun 10 kr. når den snildt de 7 glas hos mig.
Helle Weisse fra Weissbierbrauerei G. Schneider & Sohn
Paulaner den 10/07-2019
Farve / udseende: lys diset orange
Pænt højt holdbart hvidt Weissbierskum. Mildt frisk duft af banan, koriander og grøn hvede. Smagen præges af de samme ingredienser tilsat en anelse grape og toner af syrligt bolsje plus et dejligt originalt islæt af frugtig ananas. Finishen er betydeligt mere humlet end mainstream tilsat lidt korianderskarphed. Helhedsindtrykket er en forholdsvis let Hefe Weisse med en frisk humlet smag, finefrugtige nuancer, højt niveau og på mange måder helt sin egen ganske på linie med Schneiders øvrige sortiment.
Schiøtz Belgisk Blonde Ale fra Albani Bryggerierne
Teejay den 06/07-2019
Farve / udseende: Lys kobber
Hvid vedvarende skumkrone. Aromaen er tydeligt præget af gær, lidt hvedemalt og let frugt. Smagen er let karamelmaltet og har lidt af hvedemaltens smag af frisk korn. Endvidere smager den lidt sødt i form af friske sommerbær i form af ribs og stikkelsbær. Lidt honning sødme præger afslutningen og det er en noget sød øl i forhold til andre blond ales jeg har smagt. Humlen er moderat og giver en fornuftig balance til dens sødelige indtryk.
Mönchshof Maingold Landbier fra Kulmbacher Brauerei
Teejay den 06/07-2019
Farve / udseende: Gylden
Flot hvid skumkrone og en dejlig aroma af karamelmalt, let gær og blomstret aromahumle. Smagen har lidt sødt præg af honning, lyst brød og lidt karamel. Dertil kommer en blød karbonering som fastholder dens maltnuancer længe og afsluttes med en lidt for tpyen markeret humlebitterhed med let krydret islæt af blandt andet lidt sort peber. Eftersmagen er halvtør. Meget dejlig øl.
Abbaye de Vauclair Imperiale fra Les Brasseurs De Gayant
Paulaner den 05/07-2019
Farve / udseende: Lys gylden
Middelhøjt groft beige skum og krydret frugtig duft. Smagen er velafballanceret med frugtige nuancer af lys karamel, pære, melon, lidt gær og citrus sekunderet af en aromatisk lidt ekstraktpræget humling. Mundfølelsen er sødlig til sød afrundet og fyldig for en lys blonde. Til en pris af 25 kr. for 75 cl. i LIDL er den absolut godkendt, uden dog helt at få englene til at synge hos mig.

 

Grimbergen Belgian Pale Ale fra Brouwerijen Alken-Maes
Paulaner den 02/07-2019
Farve / udseende: mørk gylden
Groft middelflygtigt skum og frugtig humlekrydret duft. Alt i alt en industriøl, der var en del bedre end forventet med god balance, en frisk fyldig smag og velafstemt på både humle og maltsiden. Duften har noter af pære, lidt citrus og grønne æbler, og i malten bidrager lys karamel sammen med lidt gær (og de nævnte frugtindtryk fra duften) til et rundt og fyldigt indtryk, der giver et fint modspil til den tilsatte humle. En humle, der ikke bare rummer bitterhed men også en kombination af flere aromatiske nuancer. Lige ud ad landevejen uden at gå i ekstremer. Den drikker jeg meget gerne igen.
Affligem Blonde fra Affligem
Paulaner den 28/06-2019
Farve / udseende: diset gylden
Flot højt "snakkende" off-white skum a la pisket æggehvide og humlet frugtig duft. Smagen er humlet for en blonde og snerper hos mig lidt hen af Pale Ale. Malten har toner af gær, lys karamel og grøn melon, mens humlingen virker lidt enstonig og en anelse skarp og ekstraktagtig - et moment jeg også husker fra Affligems Dubbel og som bedst gjorde sig i Affligem Tripel. Her i varmen på terrassen virker humlingen meget frisk og læskende. Jeg er dog mest til den traditionelle belgiske blonde, hvor favoritten er St. Feuillien Blond. Denne ligger både i samlet indtryk og især i nuancerne en klasse under St. Feuillien. Men det gør prisen også - kun 25 kr. i Føtex i disse dage.
Kamenice Stout 15 fra Pivovar Kamenice nad Lipou
reneac den 26/06-2019
Farve / udseende: sort
En virkelig lækker stout uden tilsætning af alle mulige mærkelig ting, let røg i smag og duft og ellers en dejlig ristet smag, med humle og sødme i baggrunden
Ny øl: Stardust fra Bryghuset Svaneke
Teejay den 15/07-2019

Øltype: Special - Hamp
4.60% alkohol
Samarbejdsbryg med Christinia Bryg.
Ny øl: Roadside Ale fra Bryghuset Svaneke
Teejay den 15/07-2019

Øltype: Special - Krydderi / Grøntsags øl
6.90% alkohol
Ny øl: Pale Ale Biere Non Alcoolisee fra Bryghuset Svaneke
Teejay den 15/07-2019

Øltype: Ale - Pale Ale
0.50% alkohol

Øllen er også kendt som: Bryghuset Svaneke / Don´t Worry Pale Ale
Paulaner den 13/07-2019
Arend Street
Western Cape
6570 Knysna
Sydafrika
Brewpub som samtidig er microbryggeri med begrænset repertoire på pt. 6 forskellige øl (juli 2019) og en lille eksport. Anmeldelser følger snart.
Teejay den 06/07-2019
Carretera Guadalajara-Nogales No. 4380
45011 Zapopan
Mexico

Nyt Micro bryggeri: Cerveza Condal
Teejay den 05/07-2019
C Verdi 82
08012 Barcelona
Spanien
Nye billeder
Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4203683
2 Paulaner
356871
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
20000
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11225 Anmeldelser af 213248 øl fra 246 lande og 11816 bryggerier. Billeder: 84262


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen