powered by goodbeer.dk
Summer fra Gyldensteen Gods
Paulaner den 20/04-2018
Farve / udseende: rav
Let hvidt skum og syrlig frugtig duft. Maltsiden af lidt honning, karamel og syrlige æbletoner dominerer, og øllet afsluttet af en let aromatisk humling. Typen er Pale Ale. Som såden vælter den ikke så meget. Smagsindtrykkene er en anelse disharmoniske. Primært fordi æblerne har den bismag, som findes i skrællede æbler, der er har ligget lidt, så frugtkødet har iltet sig brunt. Det burde bestemt ikke være forekommet og kunne tyde på sjusk. Men det koster hos mig sammen med prisen mindst et glas hos mig. Mundfølelsen er sødlig/syrlig og middelfyldig. Normalprisen er groteske 45 kr. Jeg fik den for under det halve fra et stort parti på tilbud i Kvickly. Pris og kvalitet er bestemt ikke altid samsvarende i danske specialøl.
Grisette Blonde Gluten Free Bio/Organic fra Brasserie St-Feuillien
Paulaner den 19/04-2018
Farve / udseende: gylden
Pænt, men flygtigt hvidt skum og humlet duft. Og ja, humlen spiller første violin her med malten som en lidt forenklet men udmærket klangbund af sødlig lys karamel og lidt honning. Humlingen er, hvad jeg kalder saftig og urtepræget. Hertil fremstår den aromatisk og uden overdrevne bitre toner.  Karboniseringen er i den høje ende, og øllet er middelfyldigt og indgiver et læskende indtryk med en let syrlighed, som fint afbalancerer den middelfyldige lette sødme.  God sommerøl som har forbavsende smag, fylde og eftersmag i betragtning af de relativt lave procenter. Status som både biodynamisk og glutenfri giver visse begrænsning. Det er også en udfordring, der rundes særdeles flot. Det giver 8 glas fra mig.
Mönchshof Radler fra Kulmbacher Brauerei
Paulaner den 17/04-2018
Farve / udseende: lys gylden
Hvidt flygtigt skum og sødlig citron limonade duft. Mainstream Radler af de lidt bedre. Limonadesmagen er med frugt og kvalitet og helhedsindtrykket friskt, læskende og ikke for sødt.Et plus er også at man kan ane øllet i form af en god Helles ved siden af limonaden. En Helles jeg nok havde foretrukket, og jeg i saft og kraft vurderer til 7 glas. Her bliver det på Radler typens præmisser til 6 glas.
Herman Kamilleblomst & Citrongræs fra The Man Behind
reneac den 14/04-2018
Farve / udseende: Lys
Dejlig frisk pilsner, med dejlig smag af blomster, lidt til den søde side, men holdes i skak af blomster og humle, en rigtig tørstslukker
Forårsbryg fra Aarhus Bryghus
Paulaner den 13/04-2018
Farve / udseende: lys gylden
Frisk humlet duft og ret holdbart hvidt skum. Smagen er forårsfrisk efter et enkelt koncept med en ukompliceret let maltside med toner af græs, honning og desværre også lidt almindeligt sukker, som så afbalanceres af en aromatisk bredspektret humling med en bitterhed som friske bladskud og en lille lakridssnert til sidst. Udmærket som påskebryg.  Den 7 % giver substans og fylde. Sødmen er behersket men rund og suppleret af en let syrlighed. Fin til mad og de forhåbentlig kommende varme sommerdage på terrassen. Maibocken er desværre ofte miskendt og dømt som en kikset guldøl herhjemme. Jeg er glad for typen, men denne er måske nok ikke helt typerigtig, idet sukkeret til dels fortrænger de normale honningtoner. Ind imellem kunne man ønske lidt mere af det tyske Reinheitsgebot nord for grænsen.
Hobgoblin Gold fra Wychwood Brewery Co. Ltd.
Paulaner den 29/03-2018
Farve / udseende: lys gylden
Pænt hvidt skum og tør humlet duft. Første slurk bekræfter den gryende frygt - en IPA, Jeg hader, når man markedsfører en helt anden type under et kendt brand. Hobgoblin og Kinggoblin var maltprægede øl i en type, som man havde lært at kende og sætte pris på. I den henseende føler jeg mig her bondefanget af denne tørre grannålebeske ale med citrusgrape toner, Karboniseringen er friskere end i en normal engelsk type, men maltsiden slår knap nok igennem med sine få forkølede honningtoner. Som IPA byder den ikke på noget særligt i sin ret enstonige uafbalancerede bitterhed. Bedraget koster ½ glas. Den køber jeg ikke igen.
Det tynde øl fra Aarhus Bryghus
reneac den 26/03-2018
Farve / udseende: letter brunlig
let grumset, og meget sød klisteret smag, meget lidt humle, ikke den store oplevelse og der findes andre bedre bud på køre øl der ude

smagte den på generel forsamlingen og der var den så ny at den ikke var lagt på deres hjemmeside i nu, men det er ikke altid det er godt at være først men nu kan jeg jo advare andre om denne øl

Laidback Pineapple fra Deer Bear
reneac den 25/03-2018
Farve / udseende: lys
flot livlig øl med flot skum, men alt for sød, der er godt nok meget ananas smag det bliver for meget og har ikke noget med øl at gøre
HOLS fra Camden Town Brewery
reneac den 25/03-2018
Farve / udseende: lys let grumset
en ok humlet pilsner, men bliver skuffet da der på dåsen står tropical lager og der er alså ikke meget tropisk over den
Tele-Porter fra The Unknown Brewing Company
reneac den 25/03-2018
Farve / udseende: sort
En lækker porter, der er meget smag af mørkebær, og den er behaglig i munden
Ny øl: Witty Nelson´s Summer Break TCBW Edition fra Vaat
Teejay den 22/04-2018
Øltype: Hvede - Weissbier
5.50% alkohol
Ny øl: Witty Nelson fra Vaat
Teejay den 22/04-2018
Øltype: Hvede - Witbier
5.50% alkohol
Ny øl: Lager than Life fra Vaat
Teejay den 22/04-2018
Øltype: Lager - Wienerøl
4.70% alkohol
Nyt Varemærke bryggeri: Vaat
Teejay den 22/04-2018
Ilmarise 5-77
11613 Tallinn
Estland
Nyt Micro bryggeri: La Rainette
Teejay den 22/04-2018
Moulin de Chazelles
16380 Chazelles
Frankrig

Teejay den 22/04-2018
22 Boulevard Besson Bey
16000 Angouleme
Frankrig

Bryggereiet er åbnet i 2018.
Nye billeder
Teejay den 14/04-2018
2017 blev endnu et rekordår for nye øl i Danmark. Der blev lanceret intet mindre end 1622 nye øl fra de danske bryggerier. Du kan læse meget mere på Beerticker.dk, hvor man også kan finde den komplette liste over 2017's nye øl. Alle de nye øl fra 2017 er nu ajourført her på Goodbeer.dk.
Sarek den 13/09-2017
Anmeldelserne af de specialøl LIDL har i  sit sortiment har pænt sagt været lidt lunkne.

Det vil LIDL åbenbart ikke finde sig i, så de har fra den 22. september tilbud på 3 lækre belgier.

4 stk. Corsendonk Abbey Brown Ale til 49,95 plus pant. (Endnu ikke anmeldt på Goodbeer, men scorer 95 på Ratebeer)

4 stk. Leute Bok til 39,95 plus pant (gennemsnit på 9 glas)

4 stk Golden draak til 39,95 plus pant.(gennemsnit på 7,5 glas)

Det vil sige en stykpris på 10 eller 12,50 for belgisk øl. Absolut fornemt.

Tak for tippet. Jeg er nu vendt hjem med en del af de anbefalede øl (de havde desværre ikke dem alle). Jeg fandt dog en enkelt Kölsch (Reisdorff), men ellers er de mest de traditionelle ølsorter der føres i forretningen. Desuden fandt jeg en del andre tyske øl. De vil løbende blive anmeldt her på Goodbeer.dk.
Paulaner den 23/07-2017
Goose har jeg aldrig set i Harrislee og Kölch kun i form af Früh fra Cölner Hofbräu. Det er ikke lige mine typer og de er sjældne i grænsebutikkerne. Men "you asked for it", så her kommer et minimumsforslag med de allerbedste bayerske øl. Et besøg hos den lille butik Getränke Hofmann kan du roligt sætte mindst en time af til. Evt. når fruen optaget andensteds. Du kunne med fordel ofre en dansk tier på fx følgende herligheder, som du jo kan læse lidt om og følgende anmelde på Goodbeer:

Tucher Bajuvator Doppelbock
Schneider Aventinus Eisbock
Schneider Tap 1 Mein Blondes

Riegeles 66 cl. øl fx disse:

Augustus 8 Weizenbock som går Aventinus i bedene
Ator 20 Doppelbock  
Dulcis 12 Hammerstærk belgisk type

Franziskaner  Royal Luxus Hefe Weisse

Diverse Hacker Pschor øl i patentpropflasker især:

Anno 1417 Kellerbier
Münchener Dunkel
Sternweisse

St. georgenbräu Kellerbier
Weltenburger Kloster Anno 1050
Weltenburger Kloster Barock Dunkel
Weltenburger Kloster Assam Bock

Mönchshof Bockbier
Mönchshof Kellerbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier Schwarz

Jeg vidste at jeg under Ølforum kunne finde indlægget om de gode ølsteder syd for grænsen. Selvom jeg er netop er vendt fra Berlin har jeg lige her til morgen bestilt en miniferie i Harrislee i ugen der kommer, så jeg skal bestemt forbi de nævnte ølbutikker i denne tråd. Nu er jeg samtidig meget interresseret i at uddybe mit kendskab til øltyper, som jeg ikke har smagt så mange af. Så er der nogle kendere der kan anbefale bestemt øl af typerne Gose og Kölsch? Disse to øltyper vil jeg nemlig rigtig gerne smage flere varianter af. Det skal lige nævnes at jeg endnu ikke har smagt Gose, og mine Kölsch rækker vist også kun til 1 eller 2.

I Databasen: 10905 Anmeldelser af 196492 øl fra 244 lande og 11099 bryggerier. Billeder: 77777


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen