powered by goodbeer.dk
Påskefrokost fra Bryghuset Svaneke
Paulaner den 21/06-2017
Farve / udseende: diset gylden
Pænt hvidt relativt holdbart skum og fristende krydret humlet duft. Smagen er cirtus- og aromahumlepræget  med mange lækre urteagtige saftige humlenuancer. Og så - selvfølgelig - en vist mål af bitterhed, men alt sammen i fin balance med maltsiden af sødlig lys karamel. God som plæneklipperøl eller som her, når en god ven med teknisk snilde kommer på besøg og reparerer motorplæneklipperen, som jeg ellers havde vurderet skulle skrottes. Men mindsandten om den ikke nu er funktionsdygtig igen - godt nok uden selvstarteren, men brugbar. Oven på denne tekniske livredning og uventede besparelse. Ja så blev det så til denne påskeøl på terrassen. En god frisk, anstændig og  velbrygget IPA, der ikke var mere IPA, end vi (begge moderat IBU følsomme) syntes, at den var et friskt pust oven på den mekaniske udfordring her i havemøblerne på terrassen.
Thagaard fra Thisted Bryghus
Paulaner den 19/06-2017
Farve / udseende: gylden
Minder en del om Thisteds Klithede med sit pæne men flygtige skum og sin sin let honningprægede maltbund af lys karamel. Den er frisk sødlig og rund med smagsnoter af fyr, lidt porsepræget bitterhed af grønne bitre blade og noter af fri natur, blomster, hede og solsveden sandjord. Fint eksperiment blandt Thisteds mange andre med at lade sin ofte anvendte monsterhumle erstatte af andre urter (fortrinsvis porse). Seriens atmosfæremættede udtryk af nordisk natur, sol og sommer er lige mig.{#emotions_dlg.yes}
Klithede fra Thisted Bryghus
Paulaner den 17/06-2017
Farve / udseende: gylden
Absolut en af de bedre øl fra Thisted, der her tør at byde på en ret så anderledes øl, der helt og fuldt levet op til etikettens stemning af klit, hede, blomster og nationalpark. Spinkle toner af porse og havtorn slår stemningen an på en blid lys karamelbund med porsen som et blidt kryderi i duften. Humlingen leveres af urterne som også omfatter hyben, men det er havtornen og dernæst porsen der toner sammen ud i eftersmagen. En frisk øl med en klangbund, der kunne minde om en tysk Helles, og som på sin stilfærdige måde byder på vestjysk sol, klit, klit og hede og slipper særdeles godt fra det.  I hvert fald hos undertegnede, hvor smagsindtrykkene skabte de helt rigtige indre billeder af egne naturoplevelser.
Linda - The Axe Grinder fra Amager Bryghus
Teejay den 17/06-2017
Farve / udseende: Mørkerød
Svagt skum, men til gengæld en heftig og lækker aroma af bær og let humle. Smagen er afsindig lækker og har en stor maltsødme der smager af mørk karamel. Endvidere er dens sødme præget af mørk sirup og brun farin. Den er meget vinøs i sit første indtryk og minder først rigtig meget om en barley wine. Dens høje maltsødme overgår langsomt til en frisk syrlig smag af bær og man smager tydeligt jordbær, hindbær, appelsinskal, svesker, rosiner, abrikos og andre udefinerbare tropiske frugter. Humlebitterheden er halvtør og behagelig og medvirker til fremhævelsen af førnævnte frugter. Bitterheden, som jeg havde forventet for en Imperial IPA, er ikke pågående og lang for eftersmagen præges mest af sirup og brun farin i smuk ledsagelse af syrlige frugter som giver lang og behagelig eftersmag. Som IPA synes jeg nok den er vidtgående i sin type, for helt til slut i smagssprektret fremkommer også lidt honning og en træagtig eftersmag som man normalt kun finder i fadlagrede øl (jeg ved ikke om denne IPA har været fadlagret, men tror det ikke). Det er en yderst elegant og velsmagende øl, men jeg tænker altså mere barley wine, eller til nød strong ale, når jeg smager. Det er på grund af dens store vinøse fyldighed med tydelige Sherry noter der får mig til at sammenligne den med barley wine, men trods alt bærer den på en IBU som sikkert gør en Imperial IPA værdig. Frugten, fylden og dens vinøse udtryk får mig bare på andre tanker, og det gør ikke denne øl dårligere af den grund. Jeg havde bare en lidt anden forventning.
Irish IPA fra The Crafty Brewing Company
Teejay den 16/06-2017
Farve / udseende: Diset gylden
Flot ufiltreret IPA med lidt skum som hurtigt forsvinder men bevarer små skumøer tilbage. Aroma er diskret med lidt maltet islæt og en fin delikat aroma af humle. Smagen er frugtig og krydret og starter med en svag maltet smag uden nogen særlig karakter. Dernæst smager man frisk græs, lidt fersken og krydderier som bl.a. er svag peber. Den er nok lidt for svagt humlet i forhold til IPA-typen, men den er frisk og fyldig i udtrykket. Personligt havde jeg nok foretrukket lidt mere humle og lidt mere maltet smag i begyndelsen, men dens blide karbonering fastholder dens smagsindtryk længe selvom det må siges at det er en lidt tynd og vandet IPA. Mod slutningen har den lidt grape og citrus og det redder den lige præcis på stregen.
Elvis Juice (2016) fra BrewDog
Teejay den 16/06-2017
Farve / udseende: Lys rav
Moderat skum og en tydelig aroma af grapefrugt. Let sødlig maltet smag hvor grapefrugten har sit tydelige præg ret hurtigt. Det er ikke en snerpende og sur humlet bitterhed som man kunne forvente for en IPA der bærer undertitlen 'Grapefruit Infused IPA'. Foruden dens grape- og citrusprægede humle har den også en behagelig maltet bagside hvor sødlige noter kommer til i eftersmagen og giver den god kant til eftersmagen. Vældig spændende og velsmagende IPA.
Hatherwood Green Gecko IPA fra Lidl UK
Teejay den 16/06-2017
Farve / udseende: Lys rav
Moderat skummende ale med noget syntetisk aroma af malt og humle. Aromaen udstråler noget discount som er svært at beskrive helt præcist, men malten dufter mest af ekstrakt og ikke naturlig all-grain malt. Smagen er sådan set nogenlunde i orden, den starter blidt med lidt karamelmalt hvorefter smagen hurtigt antager humlet smag som er og skal være typisk for en IPA. Humlen er ret diskret og har ingen entydig karakter. Den smager lidt af fyrrenåle og citrus, men i en mærkelig sammenrodet orden som om ingen af humlesmagene skal have fortrinsret. Mod slutningen vender en lidt harsk maltet smag tilbage i fylden og overbeviser mig igen om at den er brygget på maltekstrakt. Den mangler fylde, helhed og identitet. Indkøbsprisen var sådan set billig nok, men nu kan øl også købes for billigt, specielt når brygningen er baseret på billige råvarer som tilfældet er her. Ikke et stort hit hos mig, men den er dog drikkelig.
Irish Pale Ale fra The Crafty Brewing Company
Teejay den 16/06-2017
Farve / udseende: Gylden
Flot skummende ale med god aroma af citrus og appelsinskal. Smagen har kun en meget let lys karamelmaltet smag, som hurtigt overgår til blide humlenoter med appelsinskal, citrus og udefinerbare krydderier. Karbonering er middel og bidrager til stor fyldighed. Lidt gærsmag md slutningen, alt i alt en gennemsnitlig god pale ale.
Batch 1001 fra Ø-Bryg
reneac den 13/06-2017
Farve / udseende: sort
En rigtig dejlig øl, det er en klon af midtfyns bryg 1000, med valnødder, grunden til de har lavet den er at det er opfinderen af opskriften der også har lært ø-bryg op, og da midtfyn havde lavet bryg1000 og flyttet, overtog Ø-bryg deres udstyr, så man kan sige ringen bliver sluttet, det er en perfekt balanceret imperial stout, med rigtig meget dybte og fylde
Irish IPA fra The Crafty Brewing Company
reneac den 13/06-2017
Farve / udseende: lys
En rigtig god ipa, som smager meget af humle smager som om det er nogen amrikanske humler der er noget citrus i smagen, den er dejlig balanceret også købt i lidt
Ny øl: Witbier fra Fischer Bräu
Teejay den 22/06-2017

Øltype: Hvede - Witbier
Ukendt alk. %
Ny øl: Wiener Lager fra Fischer Bräu
Teejay den 22/06-2017

Øltype: Lager - Wienerøl
5.40% alkohol
Ny øl: Weisses fra Fischer Bräu
Teejay den 22/06-2017

Øltype: Hvede - Hefe Weissbier
5.30% alkohol
Nyt Pub bryggeri: Fischer Bräu
Teejay den 22/06-2017
Billrothstraße 17
1190 Wien
Østrig

Nyt Micro bryggeri: Birra Ceria
Teejay den 21/06-2017
V. S. Agata Dei Goti 33
Sciacci
Italien
Teejay den 21/06-2017
205 West Platt Street
33606 Tampa
Florida

Nye billeder
Teejay den 16/06-2017
Fra Beerticker.dk:

De danske bryggeriers succes fortsatte ufortrødent i 2016, der blev endnu et rekordår. Hele 1.424 nye øl kom på markedet i Danmark i 2016 – altså i gennemsnit næsten 4 øl hver dag.

Det fremgår af Beertickers årlige oversigt – den i særklasse mest komplette og korrekte oversigt gennem årene. Fra 2016 er det i øvrigt også den eneste. Jeg har stået for disse årslister siden 2007, og i løbet af de 10 år er der kommet hele 8.526 nye danske øl.

1.424 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2016. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Forum indlæg Debat->Ølsmagning
Brandt den 19/03-2017
Hej folkens. Første indlæg her på siden.

Jeg skal arrangere en ølsmagning for ca. 10 andre drenge. Jeg har fundet et koncept for ølsmagningen, men jeg vil søge råd og inspiration for valget af øl fra jer.

Jeg vil vælge 6-8 øl der gå fra lys til mørk til vores ølsmagning. Vi har tidligere prøvet en række specialøl på den måde, men den her gang er ideen at prøve at finde de mest populære øl indenfor hver genre. Et eksempel kunne være at jeg regner med at bruge en klassisk Guinnees Stout under stout kategorien. Eneste andet krav er at jeg skal kunne finde øllen et sted i København.

De forskellige 6-8 typer jeg har valgt er:

Fruit beer
Weizenbier
pilzner (en tjekkisk fra Pilsen)
pale ale
Irish Red Ale
brown ale / english mild
Porter
Stout
Cream bier

Jeg håber i kan hjælpe mig med at vælge en god øl, der både er meget mainstream populær, men også falder i god jord hos øl kendere. Alle råd er meget velkomne. Også hvis i synes jeg mangler en kategori eller lign.

Kære Jabba,

Mange tak for tilliden, men det var altså Paulaner som gav dig de gode råd om tysk øl. Paulaner må siges at være Goodbeer's orakel i tysk øl, så hans anbefalinger er jeg sikker på er de bedste du kan få. Selv er jeg mere all round i øltyper, og har derfor svært ved at nævne en bestemt øltype som er min favorit. Dog synes jeg selv at bock/doppelbock ofte behager mig, men kigger jeg på statistikken på en anden ølsite hvor mine anmeldelser også kan findes, så vidner det om at Stout/porter og Imperial Stouts er mine favoritter. Men velkommen til Goodbeer.dk - jeg håber at du får tid og lyst til at anmelde dine øloplevelser så vi andre kan få glæde af din mening. Jeg ved at det kan være lidt skræmmende at kaste sig ud som ølanmelder, men blot husk på at ingen ølanmeldelse nogen sinde kan blive for lang eller kort, ligesom en anmeldelse heller aldrig kan skrives forkert. Så længe du blot beskriver din egen smag og oplevelse, så vil det altid være korrekt. Og jo flere imput vi får på Goodbeer, des mere indholdsrig og nuanceret bliver siden. God fornøjelse.

 

Mange tak Teejay!

 

Som newbie har jeg haft lidt svært ved at navigere dette forum (som er noget anderledes end de fora jeg er vant til), så havde ikke engang set Sarek's indlæg.

 

Endnu en gang tak og jeg vender tilbage med lidt anmeldelser.

Paulaner den 21/01-2017
Getränkemarkt Hoffmann Harrislee er stedet, som Sarek har beskrevet her på Goodbeer. Se hvad Sarek skriver under ølsteder: udlandet og Tyskland. Her er der et stort udvalg af Weissbier fx  Weihenstepan og Schneider, som for mig er de bedste. Prøv endelig både den lyse Schneider Weisse Blond og den mørke Weisse Original. Derudover er der en hel del forskellige øl fra en række af de store fine Bayern bryggerier fx Hacker Pschoor og Kulmbacher Kapuziner, som også leverer fine weissbier plus en del andet godt tysk øl. Udvalget er enormt, varieret og billigt.  Mht. det belgiske er udvalget ikke så stort, men du kan da supplere lidt med bl.a. Rochefort 10 til en god pris hos Poetzsch på Industriweg også Harrislee, som også har mange tyske øl - deriblandt også Weihenstepan. Poetzsch har tidligere haft et godt udvalg på hjemmesiden, men er af en eller anden grund holdt op med at markedsføre dem der. Men de er der stadig på hylderne i rigt mål i selve butikken i øvrigt også sammen med en del engelske øl. Men den lille Hoffmann butik er altså det tyske ølmekka. Det glæder mig, som vel er den med flest Weissbieranmeldelser, med en ny Weissbierfan på Goodbeer. Prøv at bidrage med nogle anmeldelser. Bare et par linjer er fint, din mening og dine tildelte glas vil i høj grad blive værdsat. MVH Paulaner
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
3646583
2 Paulaner
264761
3 gbjensen
229332
4 Sarek
70541
5 tux
44853
6 reneac
15710
7 baaj
13854
8 tattooz
11585
9 Munken
11100
10 Jan R
10378

I Databasen: 10672 Anmeldelser af 183581 øl fra 244 lande og 10519 bryggerier. Billeder: 72998


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen