powered by goodbeer.dk
Gouden Carolus Indulgence 2018 Hopscure fra Brouwerij Het Anker
Paulaner den 18/01-2021
Farve / udseende: diset mørk brun
En middelfyldig Black IPA med et fint lyst brunt skum og en smørrund maltside. Duften er mørk ristet og humlekrydret. Øllet indgår i Het Ankers Indulgence serie, hvor der introduceres en ny for hvert år. Hopscure var her øllet fra 2018. Kun en af disse årgangsøl har hidtil opnået status til at indgå i det faste sortiment. Nemlig den første i serien – Gouden Carolus Indulgence 2015 Whisky Infused. En prægtig øl som nu fås på både 33 cl. og 75 cl. flasker. Men tilbage til Hopscure fra 2018, som har en rund poleret silkeblød malt med ristede noter af mørk karamel, kaffe og et strejf af mørk chokolade, mens de anvendte 5 humlesorter går op i enhed med saftige bitre grape toner, hvor næsten frugtkødet i den gule grape fornemmes i den ret tørre eftersmag. Karboniseringen er blød og fint samstemt med helheden, der er præget mere af finesse end kraft. Ned trækker den lidt smalle nuancepalet i den vel blide malt, som hos mig ikke helt formår at afbalancere humlebiddet i eftersmagen.
Vintage Julebryg 2018 fra Det Lille Bryggeri
reneac den 17/01-2021
Farve / udseende: Mahogni
En meget kraftig øl, duften er kraftig og meget sødlig, og man kan dufte koriander. Smagen er meget kraftig tung, meget sødlig mindre lidt om en barley vine. 
Wachmoker fra Wildwuchs Brauwerk
Teejay den 15/01-2021
Farve / udseende: Diset nøddebrun
Meget speciel Pale Ale med tydelig aroma af kaffe. Den har en flot vedvarende skumkrone og smagen er kortvarig karamelmalt hvorefter en tydelig og meget delikat kaffesmag overtager. Det er ikke som en normal kaffebønne, nærmest i retning af Instant kaffe (Nescafe) med lidt flødeagtig og cremet tekstur. Bag dens kaffesmag finder man lidt citrus præget humlebitterhed som lige nøjagtig sætter eftersmagen af kaffe ud i en lang og meget behagelig finale. Det er en meget anderledes Pale Ale som sætter helt nye grænser før hvad jeg før har smagt. En lille smule sød frugt blander sig i eftersmagen. En god øl til at nyde som 'stand-alone', for jeg kan ikke lige anbefale den til nogen madretter.
Dockyard 21 Hakuna Matata fra Westindien Compagnie Seehandels GmbH
Teejay den 15/01-2021
Farve / udseende: Kobber
Vedvarende skumkrone. Aroma er let humle og en let aroma som er rig på frugter uden at jeg præcist kan navngive hvilke. Smagen er karamelmaltet med smag af abrikos og andre tropiske frugter som desværre er lidt sammenrodet og derfor er vanskelige at skelne fra hinanden. Som helhed er det en noget sød øl og den har en fin humlet bitterhed der medvirker til lang og god eftersmag med lidt peber. Dens fyldighed er også helt i orden, men den er lidt sammenrodet i smagsnuancerne. Det er lidt ærgeligt at man ikke blot har fokuseret på abrikosen, for den giver faktisk en fin og nuanceret smag i begyndelsen og jeg tror sagtens den kunne stå alene med denne smag.
Elbe Gose fra Kreativbrauerei Kehrwieder
Teejay den 15/01-2021
Farve / udseende: Gylden
Første gang jeg smagte Gose blev jeg positivt overrasket. Dette er kun anden gang jeg smager Gose, så jeg er meget forventningsfuld. Farven er lidt diset gylden og skumkronen hvid, stor, grov og vedvarende. Den dufter behageligt af koriander og smagen er meget delikat af koriander, hvedemalt, frisk græs og lidt ubestemmelige lette krydderier. Den har den forventede syrlighed som blandt andet smager lidt af citrus, sure æbler/pærer og et let strejf af salt i eftersmagen. Karboneringen er middel til hård og giver fin lang eftersmag, hvor også en smule bitterhed markerer sig i form af appelsinskal. Jeg er stadig henrykt over at have opdaget denne for mig nye øltype, så selvom Gose som øltype har adskillige århundreders historie bag sig, er det stadig ubetrådt område for mig. Jeg vil bestemt holde øjnene åbne for flere Gose varianter når der handles øl.
Øl Havre fra Thisted Bryghus
reneac den 15/01-2021
Farve / udseende: sort
En dejlig stout, der smager af god ristning, har en dejlig skum krone, smagen er meget kraftig og har noter af kaffe
Øl Rug fra Thisted Bryghus
reneac den 15/01-2021
Farve / udseende: grumset
dufter af hsøt tid, er lidt sødlig smagen er let drikkelig let sødme med en smager der hentider til høst og tider på landet
Brown Ale fra Krenkerup Bryggeri
reneac den 15/01-2021
Farve / udseende: mørk
en ok brown ale, men med en lidt skarp efter smag og ikke den sødmeder er normal for typen
Den Gamle Bys Bock fra Den Gamle Bys Bryggeri
Paulaner den 14/01-2021
Farve / udseende: lys brun
Moderat meget flygtigt beige skum. Duft af ristet malt og karamel. Smagen er dygtigt sammensat af alle Bockens kendte indtryk: brun karamel, kandis, ristet malt og en snert af mørkt rugbrød. Humlingen er kraftigere og mere bitter end normalt i typen med noter af grannåle. I mundfølelsen når den ikke den normale Doppelbocks sødme og fylde. Til gengæld har den fine karakterfaste nuancer, skjuler procenterne fint og er velegnet til julefrokostens fede og bastante mad. Absolut godkendt - nyd den middeltempereret ved ca. 7 grader.
Neon Stout fra Varionica
reneac den 12/01-2021
Farve / udseende: sort
En dejlig mild og behaglig stout med smag af kaffe, og let ristet, ikke meget eftersmag. duften er let røget og med noter af kaffe
Ny øl: Barry From Finance fra Cloudwater Brew Co.
Teejay den 21/01-2021
Øltype: Ale - India Pale Ale
8.00% alkohol
Samarbejdsbryg med The Veil Brewing Co.
Ny øl: Rainbows Aren´t For Everyone fra Cloudwater Brew Co.
Teejay den 21/01-2021
Øltype: Ale - Pale Ale
5.00% alkohol
Samarbejdsbryg med The Queer Brewing Project.
Ny øl: Tangible Object fra Cloudwater Brew Co.
Teejay den 21/01-2021
Øltype: Ale - Rød sur Ale
5.30% alkohol
Samarbejdsbryg med Stillwater Artisanal Ales.
Teejay den 20/01-2021
Münsterweg 2
76831 Göcklingen
Tyskland
Bryggeriet er åbnet i 2004.
Teejay den 17/01-2021
Calea Timisoarei 42A
Timis
307160 Giarmata
Rumænien
Teejay den 17/01-2021
5041 Rainier Ave S #106
98118 Seattle
Washington
Nye billeder
Paulaner den 05/12-2020
Hvad ønsker du dig til Jul. Spørgsmålet får sveden til at springe fra panden hos mange. Skal de være underbukser og sokker igen i år, eller? Sidder du og vrider hjernekisten så er her den bedste gave for en ølentusiast.

Bogen anmeldes således:

En indbydende velstruktureret bog, som giver adgang til al grundlæggende og meget videregående viden på området for både begyndere og viderekommende. Værket giver en systematisk redegørelse for øllets historie, ingredienser, brygning, en udmærket gennemgang af regionerne (med vægten på Europa), øltyper eksemplificeret med en række aftapninger. Der er fx udførlige kapitler om "Øllets typer" og "Øl og mad". Især det første er en sand guldgrube, idet man til eksemplificering vælger en række øl, som læseren stort set alle kan finde i velassorterede butikker. Yderligere gives herved på forhånd mulighed for at kikke om øl og typer svarer til ens smag. Herved kan fx meget stærkt humlede eller søde øl undgås som ærgerlige fejlkøb. Også afsnittet om øl og mad giver fine oplysninger. Bogens store force er - foruden en spændende og letlæst formidling, den pædagogiske tilgang og et særdeles smukt layout. Det er sjældent, man ser et faktuelt udtømmende indhold så indbydende formidlet som her.

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4561558
2 Paulaner
410891
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
22545
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11500 Anmeldelser af 234000 øl fra 246 lande og 12223 bryggerier. Billeder: 90832


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen