powered by goodbeer.dk
Økologisk Øl Rug fra Thisted Bryghus
Paulaner den 08/12-2019
Farve / udseende: mørk gylden
Flot højt off-white skum og maltet sødlig let bolsjepræget duft. Smagen er maltpræget med aftryk af rug, korn, maltsukker og en anelse sirup. Humlingen som består af First Gold og Magnum og er let bitter men udflydende i nuancerne. Øllet er middelfyldigt, sødligt og meget blødt karboniseret. Ganske forfriskende med en rugøl, der smager af denne kornsort, men noget stort sus giver den ikke. Dertil er nuancerne for udflydende.
Ancient Paradox fra Dry & Bitter Brewing Company
Teejay den 28/11-2019
Farve / udseende: Sort
Meget flot og vedvarende beige skumkrone. Aromaen er ristet malt med tydelige noter af mørk tørret frugt (rosin og sveske). Smagen er let brændt malt med sødlige noter af rosin, sveske og brun farin. Humlebitterheden er fremtrædende af frisk græs og fyrrenåle. Derefter kommer maltsødmen tilbage og byder ind med lette kaffenoter, mørk chokolade og lidt mørk karamel. I den tørre efteramag finder man lidt grapefrugt og til sammen er det en meget elegant og velbrygget India Black Ale.
Softly Spoken Ryes fra Transient Artisan Ales
Teejay den 28/11-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Smuk og fyldig skumkrone og en behagelig aroma der dufter af lidt lyst rugbrød og tropiske frugter. Smagen er let sødlig maltet, hvor man bagerst i mundhulen fornemmer rugbrødsnoter. Den er også brygget med rugmalt, så hvis smagen af rugbrød havde været fraværende var jeg sikkert blevet en smule skuffet. Dens rugmaltede sødme holder ved i ca. 30 sekunder, hvorefter humlen kan smages i form af fyrrenåle, ananas, abrikos og en særlig lidt træagtig smag som kan sammenlignes lidt med fadlagring, dog uden at jeg har vished for at det har været tilfældet med denne IIPA. Eftersmagen er halvtør og holder længe, og mod slutningen fornemmes rugmaltens sødme påny og blander sig ligeledes med en fin og velafbalanceret smag af citrus. Alkoholen på 7.5% er måske ikke så voldsom i forhold til andre IIPA jeg har smagt, men den bidrager med en let varmende fornemmelse i mundhulen. IBU'en kender jeg ikke, men på grund af dens flotte balance i forhold til maltsødmen smager den ikke overdreven humlet. Den ville jeg gerne have delt med en ølkender der påstår ikke at bryde sig om IIPA, for jeg tror den ville være en øjenåbner for enhver med humlefobi. Selvfølgelig er jeg mest glad for at have den alene, for på en måde er den for god til deling.
BRAW Beacon of Hops fra Nørrebro Bryghus
Teejay den 28/11-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Denne IPA har kraftigt og fyldigt skum oven på en flot diset gylden øl. Aromaen er mest grapefrugt og lemon. Smagen er dejlig af både grape og lemon, men også lidt abrikos og passionsfrugt finder vej i baggrunden. Der er ikke rigtig nogen maltsødme at spore, men dens halvtørre bitterhed er ikke så fremherskende at den kun forbliver en bitter øl. Den har førnævntes frugter sødme i let grad og det gør den til en glimrende IPA.
Nebula fra The Wild Beer Co.
Teejay den 21/11-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Nebula er en IPA der bærer navnet NEIPA, også kendt som New England IPA. Jeg har haft svært ved at skelne mellem West Coast IPA og NEIPA, men er efterhånden kommet frem til at en NEIPA er brygget efter britiske traditioner og oftest er ufiltreret, cremet i mundfølelsen og med mindre humlet bïtter eftersmag. Gad vide om øltypen NEIPA forsøger at  genoplive den historiske IPA? Denne NEIPA er ufiltreret og har dejlig aroma af nyslået græs, lidt fyrrenåle og lidt citrus. Ret hurtigt kommer humlen på banen og bidrager med smag af mango, ribs og stikkelsbær som giver en tilpas syrlig balance til den ellers fine halvtørre eftersmag. Det er en meget velsmagende NEIPA, og jeg glæder mig til at smage flere af samme type, for som skrevet før er dette mit første bekendtskab med denne øltype.
Nordvest Pale Ale fra Flying Couch Brewing
Teejay den 21/11-2019
Farve / udseende: Gylden
Dette er en PA med meget kraftig og groft skum. Jeg kan kun anbefale at den hældes langsomt i glasset. Aromaen er humlet med noter af fyrrenåle, frisk græs og citrus. Smagen er en lille smule maltpræget, men ret hurtigt får den humlens nuancer af fyrrenåle, grapefrugt og frisk græs. Lidt sød appelsin markerer sig i eftersmagen og det er faktisk en meget glimrende Pale Ale, som jeg tror egner sig godt til et varieret ostebord. Dens IBU er lige på kanten til en IPA, men den holder lige distancen og forbliver en smagsfuld øl med fokus på humlen.
Fynsk Jul fra Ørbæk Bryggeri
reneac den 15/11-2019
Farve / udseende: Mahogni
Smager ok, men giver ingen fornemmelse af jul, og står på flasken den er tilsat svesker, kan jeg ikke smag og den magler sødmen, er egentlig lidt sur
Goedendag Sterk Blond fra Brouwerij Toye
Paulaner den 12/11-2019
Farve / udseende: diset lys gylden
Flot, flot hvidt stabilt skum og kraftig lækker duft af gær, grape og citrus.  Det lover virkelig godt og løftet opfyldes til fulde i smagen, som har den samme kraft i sine indtryk. Hertill kommer en bitterhed af knust citronkærne i finalen, mens gærtonerne fra duften til gengæld vigen en del. Øllets krop bliver derved lettere, men intensiteten i de meget syrlige og særdeles friske udtryk slår alligevel massivt igennem, selv om et lille vandigt indtryk sniger sig ind imellem de øvrige. Friskheden er så absolut styrken her. En lidt anderledes Blond med smagsindtryk, der mere minder om en Triple og har en tilsvarende styrke, hvor procenterne skjules fint.
Valente Double Espresso fra Black Wolf Brewery
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Sort
Meget spinkel skum, men en en gennemtrængende og delikat aroma af espresso og mørk chokolade. Tung og agressiv smag af espressokaffe. Meget olieret og tyk mundfølelse, men senere i forløbet har den lidt blid cremet flødesmag som gør den fyldig og lækker. Karbonisering er fraværende og det er dens kaffenoter der sætter dagsordenen i stor stil. Den har kaffens lidt beske smag mod slutningen og det er ikke noget jeg bryder mig særdeles meget om. Omvendt er det fra etiketten ingen hemmelighed når den bærer navnet Double Espresso, så man er ligesom advaret fra start. Aromaen er der i mod helt fantastisk og derfor vandt den også guld i 2012 ved World Beer Awards for bedst duftende øl. Dens beske eftersmag af kold kaffe generer mig til set sidste og den dækkes desværre helt af humlen. Den vinder point på aroma, men taber lidt igen på eftersmagen.
Robustus 6 fra Brauhaus Riegele
Teejay den 07/11-2019
Farve / udseende: Sort
Dejlig letdrikkelig stout med flot lysebrun skumkrone. Duften er chokolade og ristet malt og smagen er ligeledes chokolade, ristet malt og lidt tørret frugt. Den er blidt karboneret og har en olieret mundfylde med tør eftersmag og en diskret humlet bitterhed. Det er en meget cremet og mere fyldig Dry Stout end de typiske irske af slagsen. Eftersmagen er lang og behagelig med især chokoladenoterne som hovedtema.
Ny øl: Over Easy fra Greene King
Paulaner den 09/12-2019
Øltype: Ale - India Pale Ale
3.80% alkohol
En gylden IPA med noter af citrusfrugt. Den har en smag af grape, fersken og blåbær.
Ny øl: Icebreaker Pale Ale fra Greene King
Paulaner den 09/12-2019
Øltype: Ale - Pale Ale
4.50% alkohol
Icebreaker Pale Ale 4,5% En let drikkelig, ufiltreret Pale Ale med masser af frugtagtig humlekarakter, den ultimative forfriskning. Ice Breaker er ufiltreret for at bevare den friske humlekarakter. En triple hopped Pale Ale med simcoe og citra, som har en god tropisk citrus- og frugtaroma, med smag af frisk fyr og en sprød bitterhed. Malttyperne Pale og amber giver den en afbalanceret sødme, og tilsætningen af carapils malten og torrefied hveden bidrager til krop og mundfuld.
Ny øl: Dry Hopped ESB fra Ridgeway Brewing
Paulaner den 08/12-2019
Øltype: Ale - Extra Special Bitter
5.20% alkohol
Teejay den 06/12-2019
Walnut Road & Route 329
14891 Watkins Glen
New York
Teejay den 05/12-2019
2nd Floor, Cross Point Mall, Galleria Market DLF P
Gurgaon
Indien

Teejay den 04/12-2019
25 North Sandusky Street
43015 Delaware
Ohio
Nye billeder
Paulaner den 24/11-2019
https://www.ale.dk/nyhed/artikel/den-store-julebrygtest-48-udvalgte-oel/
Teejay den 25/10-2019

Hvis man skal flyve fra Københavns Lufthavn og samtidig er glad for spændende øl, er det et must at besøge Mikkeller CPH Airport Bar. Den er beliggende i Terminal 2 mellem gate A og B og byder på 20 forskellige fadøl fra Mikkellers kæmpe repetoire. Af specielle dedikerede øl til baren kan nævnes Airport Pilsner og Airport Wit, men der findes også et spændende udvalg af spontangærede øl, Berliner Weisse, Pale Ale og meget mere. Finder man ikke lige den fadøl man ønsker at nyde inden man boarder sit fly, så har baren også et bredt udvalg af ca. 200 flaskeøl som enten kan nydes på stedet eller medbringes på rejsen ved forevisning af boarding card. Man skal selvfølgelig bare passe på at den samlede vægt for håndbagagen ikke overstiger flyselskabets retningslinjer, for fristelser er der nok af i baren. Personalet er meget vidende om øl og kan nemt spore sig ind på netop din smag. Små smagsprøver gives gerne inden du vælger din øl før take-off. Der er derfor rigtig god grund til at være i lufthavnen i god tid, for ventetiden går hurtigt når man bruger den i Mikkeller CPH Airport. Det er sikkert også meget fortjent at baren, som åbnede i Juni måned 2018, allerede efter ca. 1 år modtog prisen som verdens bedste lufthavnsbar. Man behøver heller ikke tænke over at planlægge sin næste rejse med afgang i dagtimerne, for baren er åben alle døgnets 24 timer, alle dage i ugen og hele året rundt. Med ca. 30 mill. rejsende om året er der sikkert også godt kundegrundlag for at holde åbent altid. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til min næste flyrejse.

 

Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4277023
2 Paulaner
368496
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
20230
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11290 Anmeldelser af 217769 øl fra 246 lande og 11938 bryggerier. Billeder: 85435


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen