powered by goodbeer.dk
Superhero Landing fra Tiny Rebel
Teejay den 17/04-2021
Farve / udseende: Sort
Denne spændende Imperial er intet mindre end en Salted Caramel Popcorn Imperial Milk Stout. Den har et svagt nougatfarvet skum og en fantastisk frembrusende araoma af mørk chokolade, kakao og lidt karamel. Smagen er meget sammensat og har både mørk bitter chokolade, kakao, saltet karamel og lidt god espresso kaffe. Fyldigheden er cremet og danner en tyk flødeagtig hinde i munden. Saltet karamel, mørk chokolade, kakao og espresso mødes til slut i en fyldig og velsmagende følelse af perfekthed hvor også en let røget smag med chili spiller ind. Det er en meget kompleks og næsten for perfekt Imperial.
Hallo Ich Bin Berliner Weisse Raspberry fra Mikkeller
Teejay den 17/04-2021
Farve / udseende: Rød
Hvid vedvarende skumkrone og en fantastisk velduftende øl der har aroma af hindbær og lidt gær. Den har den helt rigtige frugtsyrlighed som jeg bedst kan lide ved hindbær, nemlig ikke de umodne meget sure hindbær eller de modnede hindbær der har tendens til at være smattede, men til gengæld har meget sødme. De her hindbær er dem midt imellem hvor sødmen får modspil af en syrlighed som lige akkurat får det hele til at balancere meget fint. Lige præcis den hindbærsmag har denne øl lige fra begyndelsen. Den har ligeledes et svagt saltet islæt som også har en let smag af gær. Den er let syrlig og læskende og har mod slutningen hvedemaltens gode egenskaber af frisk korn. Jeg synes at superlativerne nærmest står i kø for denne helt igennem fantastiske øl. Jeg er meget imponeret.
Rodenbach Alexander fra Brouwerij Rodenbach
Teejay den 17/04-2021
Farve / udseende: Rød
Let skummende frugt ale blended af 2/3 Rodenbach ale lagret 2 år i egetræsfade og 1/3 yngre ale. Som forventet er smagen naturligvis kirsebær. Den har lang og dyb smag af let syrlige kirsebær med lidt egetræ i bunden af smagssprektet. Den byder ligeledes på lang eftersmag og kan nydes koldt som en aperitif. Jeg finder den meget velsmagende og fyldig, selvom jeg ikke er topfan af kirsebær.
Heated Seats fra Mikkeller
Teejay den 17/04-2021
Farve / udseende: Gylden
Grov hvid skumkrone og en fin aroma af citrus. Smagen er let maltsød, men overgår hurtigt til en humlet smag af citrus, passionsfrugt og lidt fersken. Det er en meget smagsfuld og velsmagende PA som er perfekt på en solrig forårs- eller sommerdag. Den har gode tørstslukkende egenskaber og er med sin friskhed meget typerigtig.
Trackdown fra Brouwerij Het Uiltje
Teejay den 17/04-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Dejlig aroma af lime og appelsin og en smag der, i begyndelsen, har hvedemaltens typiske smag af friske korn. Ret hurtigt træder humlen på banen og forkæler mundhulen med smag af lime og let bitter appelsinskal. Mod slutningen er den let vandet med lidt islæt af koriander og hvid peber. Det  er en elegant og velsmagende PA.
Økologisk Danevang New England IPA fra Skanderborg Bryghus
Paulaner den 15/04-2021
Farve / udseende: diset bleg gylden
En typerigtig New England IPA med pænt lidt flygtigt hvidt skum og frugtig syrlig duft af humle, grape, frisk annanas og grønne æbler. De samme friske frugtige elementer går igen i smagen. Mundfølelsen er let, syrlig og en smule tynd. Karboniseringen er en smule rigelig. Alt i alt er det samlede indtryk dog bestemt acceptabelt med typens sædvanlige karakteristik. Men humlingen vil for mere hardcore IPA fans end jeg nok synes vel spag.
Duvel 666 fra Duvel Moortgat N.V.
Paulaner den 13/04-2021
Farve / udseende: gylden
En vidunderlig læskende Blond i form af en lidt mildere humlet og lidt mindre alkoholrig udgave af den oprindelige Duvel. Skummet er højt og finporet hvidt og ophældningen udsender en kraftig aromatisk sødlig humlet duft, der øjeblikkelig både røber kvalitet og får tænderne til at løbe i vand. Den første slurk bekræfter alle gode forventninger. Friskhed og fylde går hånd i hånd. En rund lækker maltside, som jeg næsten mistænker for at indeholde hvede og en lidt bolsjeagtig frugt. Humlen supplerer med et bredt spektre af aroma og bitterhed. Citrus, orange, grape, frisk moden ananas og lidt ubestemmelig tropisk frugt. Alt sammen i en utrolig lækker smørrund perfekt helhed. Typen ligger mellem Blond og Triple og minder mest af alt som en veldrejet nuanceret feminin udgave af Bryggeriets klassiske Duvel serie. Perfekt jubilæumsøl, som man kun kan ønsker glider ind i det faste sortiment.
Økologisk Danevang New England IPA fra Skanderborg Bryghus
reneac den 05/04-2021
Farve / udseende: Lys
En meget lys øl uden meget skum, den har en duft af lidt overmoden frugt og en let duft af humle. Smagen er rigtig behagelig mild smag af mango og andre frugt i samme stil, let humle og balanceret
Kilo, the King of Cuddles fra Amager Bryghus
Teejay den 02/04-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Moderat og vedvarende skum. Fersken, citrus og ananas præger aromaen og sætter forventningerne kraftigt i vejret. Smagen er dyb og intens humlet lige fra starten og dens smag varierer over fersken, ananas, citrus, grape, passionsfrugt og mango. Der er ikke meget andet der kan beskrives med ord end disse tydelige smagsnoter, men det er faktisk også bare at læne sig tilbage og lade det hele forkæle mundhulen, for dette er en IPA med alt hvad kunne ønske sig i fyldighed. Den er velsmagende, delikat og helt igennem velbrygget.
Waow! Kapow! fra Amager Bryghus
Teejay den 02/04-2021
Farve / udseende: Diset gul
Moderat vedvarende skum og en super delikat aroma af grape og lidt krydderi. Smagen er helt i top med lidt sødlig maltsmag i begyndelsen men ret hurtigt derefter smages lime, grape og lidt fyrrenåle. Alt står i perfekt balance sammen og forlænges til en lang og dejlig eftersmag hvor lidt hvid peber giver den en let skarp nuance mod slutningen. Det her er en super lækker IPA som jeg helt sikkert gerne køber igen.
Ny øl: Chocolate Covered Cherry Milkshake IPA fra K2 Brothers Brewing
Teejay den 19/04-2021

Øltype: Ale - India Pale Ale
6.50% alkohol

Teejay's øl nr. 229000 på goodbeer.dk
Ny øl: Bus DDH Galaxy IPA fra K2 Brothers Brewing
Teejay den 19/04-2021

Øltype: Ale - India Pale Ale
6.90% alkohol
Ny øl: Blonde Ale fra K2 Brothers Brewing
Teejay den 19/04-2021

Øltype: Ale - Blond Ale
5.50% alkohol
Teejay den 19/04-2021
1221 Empire Blvd.
14609 Rochester
New York
Teejay den 19/04-2021
1402 Clinton Street
37203 Nashville
Tennessee
Teejay den 19/04-2021
2521 Grave Creek Road
59917 Eureka
Montana

Nye billeder
Teejay den 04/04-2021
Væskebalancen er det seneste nye skud blandt ølbutikker i København. Væskebalancen har deres forretning på Valby Langgade 35 i Valby, så det er lige i mit nabolag. Butikken er stilrent indrettet og har en rigtig god orden på øludvalget som således er opdelt i Humlet øl, lager, Sour, sort øl, belgisk hjørne o.s.v.

Personalet er vidende og entusiastiske omkring øl og det er derfor nemt for en ølkender som mig at få god og kyndig vejledning der passer til netop min smag. Er man ikke så meget inde i øllets fantastiske univers (endnu), så er et besøg i butikken alligevel et must. De unge mennesker der passede butikken den dag jeg aflagde mit visit er nemlig både venlige, humoristiske og helt parate til at yde den bedste service, så selv en novice i øl vil helt sikkert komme derfra med noget overraskende godt øl.

Væskebalancen proklamerer at have mere end 500 forskellige øl på hylderne. Jeg talte naturligvis ikke efter, men det er temmelig sikkert rigtigt for udvalget er kæmpestort og varierende over stort set alle ølsorter. Det er derfor meget nemt at fylde en pose med dejligt øl og prisniveauet er fornuftigt.

Væskebalancen vil jeg helt sikkert besøge igen og jeg glæder mig allerede til mit næste besøg.

Teejay den 25/02-2021

Beerticker.dk offentliggører nu nyheden om nye danske øl der blev brygget i 2020:

Beerticker estimerer, at der kom en fjerdedel færre øl i 2020 på grund af Covid-19. 1.792 nye øl så dagens lys. Men Beertickers estimat viser, at hvis 2020 havde været et almindeligt år, så var der nok kommet ca. 2.400 nye øl på markedet. Baseret på den årlige procentvise stigning i antal nye øl, der har været de seneste år.
Således blev der i januar og februar sidste år sat måneds-rekorder - aldrig før er der kommet så mange nye øl i henholdsvis januar og februar. Så som udgangspunkt så det ud til, at 2020 ville blive endnu et rekordår. Indtil den første nedlukning ramte Danmark i marts.
I rekordåret 2019 kom der 2.115 nye danske øl. Et tal, Beerticker estimerer, ville være steget med lidt over 13 procent til 2.400 i 2020. Hvis det havde været et almindeligt år - men det blev det jo langt fra. Analysen er lavet i samarbejde med Bryggeriforeningen.
 
De nye øl vil fremadrettet blive oprettet her på Goodbeer.dk
Paulaner den 05/12-2020
Hvad ønsker du dig til Jul. Spørgsmålet får sveden til at springe fra panden hos mange. Skal de være underbukser og sokker igen i år, eller? Sidder du og vrider hjernekisten så er her den bedste gave for en ølentusiast.

Bogen anmeldes således:

En indbydende velstruktureret bog, som giver adgang til al grundlæggende og meget videregående viden på området for både begyndere og viderekommende. Værket giver en systematisk redegørelse for øllets historie, ingredienser, brygning, en udmærket gennemgang af regionerne (med vægten på Europa), øltyper eksemplificeret med en række aftapninger. Der er fx udførlige kapitler om "Øllets typer" og "Øl og mad". Især det første er en sand guldgrube, idet man til eksemplificering vælger en række øl, som læseren stort set alle kan finde i velassorterede butikker. Yderligere gives herved på forhånd mulighed for at kikke om øl og typer svarer til ens smag. Herved kan fx meget stærkt humlede eller søde øl undgås som ærgerlige fejlkøb. Også afsnittet om øl og mad giver fine oplysninger. Bogens store force er - foruden en spændende og letlæst formidling, den pædagogiske tilgang og et særdeles smukt layout. Det er sjældent, man ser et faktuelt udtømmende indhold så indbydende formidlet som her.

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4681458
2 Paulaner
418536
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
22955
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11543 Anmeldelser af 240801 øl fra 247 lande og 12350 bryggerier. Billeder: 92813


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen