powered by goodbeer.dk
New York Lager Økologisk fra Nørrebro Bryghus
Teejay den 28/11-2020
Farve / udseende: Gylden
Flot pilsner med vedvarende skum. Jeg smagte den frisk fra fad og tror det giver et lille forspring i forhold til flaskeversionen når det handler om skumdannelse. Den har svage noter af god aromahumle og smagen er lys karamelmalt med god balance til humlebitterheden fra den amerikanske Cascade humle der endvidere byder på lidt grape og blomst i eftersmagen. Dejlig pilsner som vil og kan lidt mere end vanlige pilsnere.
Nørrebros Julebryg fra Nørrebro Bryghus
Teejay den 28/11-2020
Farve / udseende: Mørkebrun/Rødbrun
Dejlig vedvarende skumkrone. Aromaen er mest kanel, men lidt andre ubestemmelige krydderier kan også duftes. Smagen varierer over kanel, nellike, letristet malt og brun farin samt lidt smag af lyst rugbrød. Den har moderat humlebitterhed med god balance til maltsødmen, hvilket dog giver mest plads til dens sødlige smag og det er naturligvis tiltænkt fra brygmesterens side. Dejlig juleøl.
Julebryg 2008 ff fra Bryggeriet Skands A/S
Paulaner den 26/11-2020
Farve / udseende: Rødbrun
En øl der spiller symfoni med 5 forskellige malte. Resultatet er en maltdomineret meget rund sødmefyldt ristet helhed, som afrundes af en relativ svag humling. Harmonisk, men lidt for poleret julebryg, idet det er svært at skelne de forskellige nuancer i helheden. Skands Julebryg mangler for mig både friskhed, inspiration, karakter og julestemning. Hurtigt drukket – hurtigt glemt.
Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock fra Brauerei Heller
Paulaner den 26/11-2020
Farve / udseende: rødbrun
Al respekt for konceptet og for røgøl begrebet som sådant, Men her er det for meget. Smagen af god fuldt karameltonet Doppelbock og fedtdryppende røgel øl og spegepølse var ikke forenelige hos mig. Hellers berømte røgøl Aecht Schlenkerla Eiche var hverken et hit for mig eller de andre 5 prøvesmagere. Men der var enighed om, at den trods alt var en spændende udfordring.
Jacobsen Vinterbryg 2020 Donker Winter Ale fra Husbryggeriet Jacobsen
Paulaner den 26/11-2020
Farve / udseende: maghogni
Jacobsen vil så gerne lave en god Vinterbryg, men for mig (og min lille ølsmageklub) bliver det ved forsøget dette år. Lidt underlig grønsagspræget maltet duft og pænt beige middelholdbart skum. De første par slurke - som åbenbart blev boostet af karboniseringen - smagte friskt lidt citrus præget, Herefter virkede øllet fladt  og enstonigt. Jo, der er kandis, karamel og lidt brændt malt. Men den friskhed, der ledsager første opskænkning svinder sammen med skummet. Der mangler trods de høje procenter den malt- og gærfylde som i de belgiske klosterøl Jacobsen i høje lovprisninger sammenligner sig med. Jeg mistænker tilsætning af hvidt sukker? Men hvad dette er tilsat for at spare på malten eller ej, så går denne årgang 2020 bestemt ikke hele vejen og sammenligningen med de gode belgiere mht inspiration og råvarer holder ikke en meter. Det der startede så godt bliver hurtigt til et lala indtryk af mørk sirup tilsat udkogte grønsager. Ikke elendig men heller ikke særlig god. Intet genkøb herfra.
Imperial IPA fra Brouwerij van Viven
Paulaner den 21/11-2020
Farve / udseende: diset rav
Pænt beige middelkraftigt skum og sødlig humlet duft. Smagen har vægt på humlesiden med en kraftig nuanceret citrus smag af frisk bitter grapefrugt og lidt orange på en baggrund af en maltside af karamel og .. Ja, her overskyggede bitterheden hos mig desværre de øvrige nuancer. Mundfølelsen er frisk med en behersket sødlighed og god fylde, hvor de hele 8 % skjules godt. Bitterheden og en hvis sødme følger med ud i den lange eftersmag, hvor den udtørrende bitterhed efter kort tid bliver hængende alene. Virker velafbalanceret for sin type og vil tiltale enhver hardcore IPA fan. Jeg kan sagtens spore kvaliteter, der understøtter andres vurdering af bryggeriets renome, men bitterheden var her for kraftig for mine smagsløg til, at jeg kunne vurdere maltsiden retfærdigt i det samlede indtryk. Giver 7 glas men er overbevist om, at både Teejay og Reneac vil give et glas mere.
Bourbon Barrel Bock fra Weldebräu Plankstadt
Teejay den 20/11-2020
Farve / udseende: Diset orange
Denne Maibock er lagret 3 måneder i henholdsvis Bourbon-, Tequila- og Romfade og udsender en meget delikat aroma af karamel og Bourbon. Den har svagt, men vedvarende skum, og smagen er meget lækker af karamel, lidt vanilje, brun farin eller rørsukker og en lidt diskret, men temmelig lækker, smag af kokos. Mit gæt er at kokos og rørsukker/brun farin stammer fra dens møde med romfadet. Dens lagring i Bourbonfad afspejles tydeligt i aromaen og den har også lidt Bourbon med i smagen. Tequilafadet kan jeg simpelthen ikke spore, men lidt egetræ i eftersmagen er nok en blanding af det hele. Den efterlader en fin sødlig smag med anstrøg af marcipan i eftersmagen og humlen er tilpas balanceret med islæt af frisk nyslået græs. Det er en meget anderledes Majbock, som slet ikke er som man kunne forvente udfra typerigtighed, men den er usædvanlig smagsfuld og et rigtig godt innovativt bryg.
Theodor Schiøtz Anarkist Bloody Weizen fra Albani Bryggerierne
Teejay den 20/11-2020
Farve / udseende: Diset orange
Fin skumkrone og en delikat aroma af appelsin og aromahumle, der næsten får mig til at tro at det er en IPA jeg hældt op. Men den lanceres som hvedeøl med rigelige mængder blodappelsin og humle, så det være aromahumlen der dækker over de ellers velkendte duftindtryk jeg havde forventet fra hvedeøl. Smagen er i en klasse for sig, for kun meget kortvarigt fornemmer man hvedemaltens sødme og gærens forventede sødlige smag med noter af moden banan. Ret hurtigt efter byder den nemlig på en rig smag af søde appelsiner med en let syrlig og krydret afslutning. Humlen bidrager til lang eftersmag, men leder man efter en klassisk hvedeøl er man gået forgæves her. Det smager vel nærmest som en hydrid imellem godt hvedeøl og knap så spændende IPA. På en varm sommerdag tror jeg dog at den er meget passende på grund af dens læskende egenskaber og blodappelsinens smag af sol og sommer.
Steenbrugge Blond fra Palm Breweries
Paulaner den 19/11-2020
Farve / udseende: klar gylden
Svag frugtig maltet duft og svagt hvidt skum. Smagen er sødlig med lys karamel, gule modne æbler og lidt gærtoner op mod en behersket men velafbalanceret let bitter humling. Øllet er meget blødt karboniseret. En ikke exceptionel men absolut godkendt mainstream belgisk blid Blond.
Tabachéra fra Birra Amarcord s.p.a.
reneac den 16/11-2020
Farve / udseende: gylden
En dejlig oplevelse, meget sød, men bliver hurtigt lidt mere skarp, og har en dejlig humle og minder lidt om en barley wine i forhold til den er lidt tung og kraftig, en rigtig fin oplevelse og købt ved en lokal italiensk specielforretning til 30 kr for en ½ liter og det syntes jeg er en igtig fin pris
Ny øl: Head Over Heels: Mango fra 71 Brewing
Teejay den 29/11-2020
Øltype: Ale - Imperial IPA
7.50% alkohol
Ny øl: Head Over Heels fra 71 Brewing
Teejay den 29/11-2020
Øltype: Ale - Imperial IPA
7.50% alkohol
Ny øl: Fruit Shute Amplitude fra 71 Brewing
Teejay den 29/11-2020
Øltype: Ale - Pale Ale
4.50% alkohol
Nyt Micro bryggeri: 71 Brewing
Teejay den 26/11-2020
36 Bellfield Street
Dundee
DD1 5HZ Angus
Skotland
Bryggeriet er åbnet i 2016.
Teejay den 25/11-2020
12921 W. 17th Avenue
99001 Airway Heights
Washington
Bryggeriet er åbnet i 2018.
Teejay den 22/11-2020
714 Baseline Road
48167 Northville
Michigan
Nye billeder
Paulaner den 06/10-2020
Danske Ølentusiaster har arrangeret et ølvalg i samarbejde med Skanderborg Bryghus. Der kan stemmes på tre forskellige IPA'er, og øllene er i handelen. Sidste chance er 4. december 2020. Set i Netto til 20 kr. og i MENU til 23 kr.

Se: https://ølvalg.ale.dk/

 

 

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/

I Databasen: 11466 Anmeldelser af 229840 øl fra 246 lande og 12166 bryggerier. Billeder: 89473


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen