powered by goodbeer.dk
Keo fra Keo Ltd.
Teejay den 12/01-2019
Farve / udseende: Gylden
Svagt skummende pilsner med let aroma af bygmalt. Det er en helt gennemsnits pilsner uden særlige karakterer, men en behagelig og velsmagende øl som sikkert vil høste mere ros hvis den blev nydt under Cypriotiske himmelstrøg.
Volkan Santorini Black fra First Lomax
Teejay den 12/01-2019
Farve / udseende: Rødbrun
Spinkel skumkrone. Smagen er noget sød i forhold til de almene mørke lagerøl. Først rammer smagen af møre chokolade der langsomt overgår til kakaobønner og kaffe. I smagen findes også lidt honning og noter af rugbrød. Let humlebitterhed holder eftersmagen længe. Delikat og velsmagende øl.
Wood Will Fall Down fra Mikkeller
Teejay den 12/01-2019
Farve / udseende: Gylden
Let syrlig smag so langsomt overgår til lidt honning sødet maltsmag med tydeligere smag af passionsfrugt og smag af frisk korn fra hvedemalten. Humlen er diskret og medvirker til lang eftersmag. Det er en glimrende sommerøl og en øl som er tørstslukkende og let drikkelig.
I Don´t Have a Red Shrimp fra Mikkeller
Teejay den 12/01-2019
Farve / udseende: Gylden
En dejlig velsmagende pilsner med flot vedvarende skum og en behagelig aroma af bygmalt med frugtige noter. Smagen er som en vanlig pilsner med let smag af ananas og passionsfrugt. Den er velhumlet og måske på kanten til at opfattes som en pale ale. Som pilsner er den lidt anderledes end vanlige pilsnere, men på en varm sommerdag tror jeg den vil være helt perfekt.
Jacobsen Vinterbryg 2018 A Nutty Ale fra Husbryggeriet Jacobsen
Teejay den 12/01-2019
Farve / udseende: Diset rav
Tydelige aroma af hasselnødder. Smagen har også en stor andel af hasselnødder og maltsødme med karakter af flødekaramel og brun farin. Karboniseringen er let og medvirker til middel mundfylde og medium lang eftersmag.
Ruddles County fra Greene King
Paulaner den 10/01-2019
Farve / udseende: gylden
Humlet stikkende duft. En for mig overhumlet Pale Ale, som jeg aldrig havde investeret i, hvis jeg havde læst Teejays anmeldelse før jeg med gode erfaringer med Greene King stak den i indkøbskurven. Jeg deles hans bedømmelse. Den virker bitter-besk og ude af balance med sine tørre spinkle og papirtynde maltside. En maltside som stort set ikke nåede frem til mine smagsløg på grund af humlestyrken.
Blond Ale fra Ribe Bryghus
reneac den 06/01-2019
Farve / udseende: gylden
Flot i glaset og dufter dejlig af øl, og smager godt fin balanceret, men kan ikke smage koriander, enebær som den skulle være tilsat
Cherry Chouffe fra Brasserie d'Achouffe
Paulaner den 29/12-2018
Farve / udseende: rødbrun
Brasserie d Achouffes øl har for mig altid budt på positive oplevelser og denne nyfrembragte frugtøl i sortimentet var ingen undtagelse. Lyst rødbrunt flygtigt skum og duft af syltekirsebær og marcipan. De samme indtryk går igen i smagen, som er flødeagtigt, blød og feminin. De 8 procent slår ikke meget igennem umiddelbart, og karboniseringen og den lette aromatiske humling sørger sammen med syren fra kirsebærerne for at øllet har et frisk indtryk. Mundfølelsen er sødlig og middelfyldig med fin balance mellem indtrykkene. I forhold til de meget lignende Kasteel Rouge og Petrus Oud Red skiller den sig ud med det flødeagtige feminine udtryk, men som disse absolut en frugtøl, som kan anbefales.
Noel Café fra Le Baladin
Paulaner den 25/12-2018
Farve / udseende: diset lys brun
Duft af kaffebønner og flygtigt beige skum. Smagen har på maltsiden lette toner af brun karamel, mørk chokolade, lyse usvovlede rosiner og en hel del kaffe - især igen umalede kaffebønner, som suppleres af gær, frugtige toner af lime, citrus og citronskal. Karboniseringen er blød, og mundfølelsen er middel til fyldig og sødlig til sød. Humlingen er behersket og danner blot kant, ligesom de 9 % skjules meget godt. En Juleøl, der nu har rundet de 2 år i skabet og blev nydt til kaffen efter risalamanden juleaften. Savnede lidt mere sødme og krop men ellers i topklasse.
Viking Tango Time fra Amager Bryghus
Teejay den 24/12-2018
Farve / udseende: Diset gul
Vedvarende spinkel skumkrone. Behagelig velduftende af fersken, passionsfrugt og lime. Mundfylden er god og fløjslblød og danner en let hinde i hele mundhulen. Smag af eksotisk frugt som er passionsfrugt, fersken, lidt mandarin, lime. Rugmalten fornemmes ikke i smagen. Eftersmagen er elegant humlet på en moderat måde hvor IBU'en på ingen måde er for gennemtrængende. Meget delikat og lækker IPA.
Ny øl: Winter Ale fra Chapel Street Brewhouse
Teejay den 19/01-2019

Øltype: Ale - Extra Special Bitter
5.10% alkohol
Ny øl: Rum Cream fra Chapel Street Brewhouse
Teejay den 19/01-2019

Øltype: Porter/Stout - Porter
4.50% alkohol
Ny øl: Hop Gun IPA fra Chapel Street Brewhouse
Teejay den 19/01-2019

Øltype: Ale - India Pale Ale
4.50% alkohol
Teejay den 19/01-2019
The Thatched House, 30 Ball Street
Lancashire
FY6 7BG Poulton Le Fylde
England
Bryggeriet er åbnet i 2014.
Teejay den 19/01-2019
5435 N Wolcott Ave.
60640 Chicago
Illinois
Bryggeriet hed tidligere South Loop Brewing Co.
Teejay den 19/01-2019
688 Marsat Ct, Ste B
91911 Chula Vista
California
Bryggeriet åbnede i 2006.
Nye billeder
Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Teejay den 06/09-2018
Ifølge FødevareWatch starter produktionen af øl på bryggeriet i Indslev igen i denne uge. Otte-ni medarbejdere fra Indslev Bryggeri overgår til de nye ejere, mens der næppe bliver plads til Anders Busse Rasmussen, Indslev Bryggeris tidligere direktør.

Indslev Bryggeri gik konkurs i begyndelsen af sidste uge, men de historiske bygninger på Vestfyn får ikke lov til at stå stille. I dag underskrives en købsaftale, hvor Bryggeriet Vestfyen fra Assens overtager Indslev-direktør Anders Busse Rasmussens værk. 

- Vi er grundlæggende glad for, at Indslev Bryggeri drives videre. Men der skal samtidig lyde et par opfordringer fra vores side; hold fast i den høje kvalitet, der gennem årene har sikret Indslev Bryggeri en række øl-priser og en stor skare af fans, og sørg for, at den legesyge og innovative tilgang til øllets verden forbliver intakt, lyder det fra Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Administrerende direktør hos Bryggeriet Vestfyen, Poul Mark, har netop bekræftet, at Indslev Bryggeri bliver en del af koncernen. 

- I den løsning, vi har fundet, sikrer vi naturligvis, at der forsat produceres pa? Indslev Bryggeri, men vi skal i det hele taget bygge videre på bryggeriets store viden og kompetencer, når det gælder produktionen af specialøl, siger Poul Mark.

Rasmus Damsted Hansen, salgsdirektør hos Bryggeriet Vestfyen, er glad for, at Indslev Bryggeri bliver en del af Vestfyen. 

- Det bliver spændende sammen med kollegerne på Indslev Bryggeri at bygge positivt videre på de stærke mærker, der nu bliver en del af Vestfyens-familien. Det er hele Ugly Duck-serien fra Indslev et godt eksempel pa?. Det er rigtig godt brygger-håndværk, der har givet en velfortjent positiv respons fra forbrugerne, siger han. 

Indslev Bryggeri blev grundlagt af Frederik Christian Rasmussen i 1897. I 2006 genåbnede Anders Busse Rasmussen bryggeriet efter en omfattende modernisering og renovering.

Teejay den 31/08-2018
Der er sket en kedelig hændelse på Fyn. Indslev Bryggeri og det underliggende varemærkebryggeri Ugly Duck Brewing er gået konkurs. Mandag sendte Anders Busse Rasmussen, direktør hos Indslev Bryggeri, en mail med nyheden til aktionærerne. I mailen skrev han, blandt andet: "Efter længere tids intens kamp har vi desværre måttet erkende at det ikke længere er muligt at fortsætte driften af bryggeriet. Det betyder at vi her til eftermiddag er blevet erklæret konkurs ved skifteretten i Odense, og at der nu er indsat en kurator til at bestyre boet”. Begge bryggeriers konkurs er et stort tab for det danske ølmarked. Jeg tror vi er mange som ønkser god vind til Anders i håb om at han finder midler til at drive bryggeriet videre i en eller anden form.
Paulaner den 08/08-2018
Kvickly har Co'oppet sig i Holstebro med mange spændende øl fx Sterkens St. Paul 33 cl serie 25 kr., Hertog Jan Prestige 75 cl kr. 50, de andre fra Hertog Jan serien i 50 cl., De to Abbaye des Rocs flagskibe Grand Cru og Triple Imperiale i 75 cl. til 67 kr. Gouden Carolus Triple og Classic 75 cl. til kr. 50, en masse spændende danske specialøl uden for COOPs for mig fantasiløse stivnede normalsortiment, hvor foretagsomheden centralt virker ret så meget tilbagelænet. Særligt skal fremhæves Weissenbock juvelen Aventinus Vintage 2012. En 10 år lagret Aventinus, som ses på billedet til kr. 40. En oplevelse som enhver Weisbierfan burde unde sig. I det hele taget er her mange andre spændende øl i et fint vekslende udvalg.  Godt at lokale Kvickly forretninger tager initiativer som dette og råder bod på den centrale passivitet.

I Databasen: 11087 Anmeldelser af 208907 øl fra 245 lande og 11678 bryggerier. Billeder: 82633


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen