powered by goodbeer.dk
Sommerbryg fra Bryghuset Vendia
reneac den 09/04-2024
Farve / udseende: Lys tåget
Duft er frisk og smagen er dejlig frisk let humlet
Danish Berry Pudding RØDGRØD MED FLØDE fra Vault City Brewing
Teejay den 29/03-2024
Farve / udseende: Rubinrød
Danish Berry Pudding præsenterer sig med en fortryllende dyb rubinrød farve, der sætter forventningerne højt. En let skumtop hviler på overfladen, som en subtil hvid sky, der ledsager øllets intense farve. Ved første duft er øllets aroma en overvældende lækker duft af friske nyplukkede jordbær. Friske og saftige noter af jordbær fylder næsen med deres sødlige og frugtige aromaer. Bag disse jordbærtoner findes subtile undertoner af vanilje og krydderier, der tilføjer dybde til duften og antyder kompleksiteten af den kommende smagsoplevelse. Den lever op til sit løfte om en eksplosion af jordbærsmag ved hvert eneste tår. Jordbær dominerer smagspaletten med deres søde og saftige karakter. Disse bærrige noter akkompagneres af en behagelig syrlighed, der tilføjer en friskhed til øllets smag. Mod slutningen afslører en delikat vaniljesødme sig, der balancerer de frugtige elementer og bidrager til en rund og velafbalanceret finish. Øllets tekstur er blød og cremet, med en let krop, der omslutter smagsløgene uden at virke for tung. Det moderate kulsyreindhold giver en behagelig prikkende fornemmelse på tungen og forstærker den frugtige karakter af øllet. Det er netop her at smagen af fløde fornemmes og bekræfter at det er rødgrød med fløde, blot i form af øl. Danish Berry Pudding er en sand fornøjelse for enhver elsker af frugtige øl. Med sin dybe bærsmag, delikate sødme og cremede tekstur formår denne øl at imponere på alle fronter. Perfekt til at nyde som en forfriskende dessert eller som en festlig godbid når som helst på året. Endnu engang må jeg tildele toppoint. 
Easter Bock fra Thisted Bryghus
Teejay den 29/03-2024
Farve / udseende: Mørkebrun
Easter Bock præsenterer sig med en smuk dyb ravfarve, der lyser op i glasset. Skummet er cremet og fyldigt, med en let elfenbensfarve, som efterlader et flot spor langs kanten af glasset, mens det langsomt svinder. Ved første duft er der en behagelig og intens aroma af malt, der dominerer, ledsaget af sødmefulde noter af karamel og mørkt rugbrød. Baggrunden byder på subtile strejf af tørret frugt og en anelse krydderi, der tilføjer dybde til oplevelsen. Den første tår af Easter Bock afslører en imponerende kompleksitet. Den maltrige karakter er i centrum, med en sød og fyldig smag af karamel og brød. Mod slutningen afsløres en let bitterhed, der balancerer øllets sødme og bidrager til en behagelig finish. De sødmefulde noter af malt og karamel hænger ved og i længden finder jeg den alt for sød og savner hurtigt lidt mere humle til at balancere smagen bedre. Den er en middel repræsentation af en klassisk tysk bock-øl, der kombinerer dybde, kompleksitet og drikkelighed, men der findes mange sydtyske bock-typer der er langt bedre.
East IPA fra Brooklyn Brewery
Paulaner den 22/03-2024
Farve / udseende: ravfarvet
En IPA lige ud af landevejen, hverken imponerende i duft, skum, udseende eller smag. Middelfyldig med humlen til den bitre side uden dog at være decideret overdoceret, mens maltsiden bortset fra en anelse frugt ikke byder på de store nuancer. Lidt flad i karboniseringen. Solid, typerigtig og velafbalanceret men ikke særlig ophidsende og lidt fantasiløs i sin type.

 

 
Påskelam fra Thisted Bryghus
reneac den 19/03-2024
Farve / udseende: Gylden
En ok bock let drikkelig men heller ikke en man husker er lidt ligegyldigt, ikke så sød som frygtet efter der på etiket står tilsæt utrolig mængder nektar
45 Days Rice Lager fra To Øl
reneac den 16/03-2024
Farve / udseende: Lys
Frisk sprød øl, nemt drikkelig og meget perlene
Myrendal fra Beer Here
Teejay den 14/03-2024
Farve / udseende: Rav
Beer Here er kendt for at skabe nogle ganske interessante og smagfulde øl, og Myrendal er ingen undtagelse. Den præsenterer sig med en tiltalende, dyb gylden til ravfarvet tone, som er klart og indbydende i glasset. Den skaber et flot, cremet skumhoved, som langsomt falder sammen og efterlader diskrete spor på glassets sider. Karboneringen er moderat, hvilket giver en livlig visuel effekt. Aromaen, som møder næsen, er en kompleks blanding af sødlige maltnoter, der blander sig med en bouquet af blomster og frugt fra humlen. Der er hints af karamel og toffee, der balanceres fint med en let krydret og måske endda citrusagtig humleprofil. Det er en indbydende aroma, der sætter forventningerne højt. Ved første tår mødes man af en rig maltprofil, der hurtigt balanceres af en moderat til høj humlebitterhed. Smagen udvikler sig til noter af tørret frugt, måske abrikos eller fersken, sammen med en antydning af nødder og rugkiks. Der er en underliggende sødme, der aldrig bliver for dominerende, takket være den veljusterede bitterhed, der følger godt efter i smagsprofilen. Medium til fyldig krop med en glat og næsten cremet tekstur, som gør Myrendal til en fornøjelse at drikke. Karboneringen er moderat, hvilket bidrager til en forfriskende fornemmelse uden at blive for sprudlende eller flad. Eftersmagen byder på en vedvarende, men behagelig bitterhed, der efterlader en tør fornemmelse i munden. Der er en langvarig maltet sødme, der balancerer bitterheden, og inviterer til endnu en tår. Noter af humlens blomster og frugtighed ligger også tilbage på tungen, hvilket afrunder oplevelsen. Myrendal fra Beer Here er en imponerende øl, der balancerer rigdommen fra malten med friskheden fra humlen på en måde, der gør den både kompleks og tilgængelig. Det er en øl, der kan nydes af både den erfarne ølkender og nybegynderen, som søger kvalitet og dybde i deres ølvalg. Uanset om det er til en rolig aften hjemme eller som ledsager til et måltid, leverer Myrendal en smagsoplevelse, der er både tilfredsstillende og mindeværdig.
Big Doink fra Gamma Brewing Company
Paulaner den 13/03-2024
Farve / udseende: diset gullig
Duften er et festfyrværkeri af ananas, citrus og tropisk frugt som mango og Papaya. Frugtnuancerne går fint igen i smagen, som suppleres en fyldig veldoceret sødme fra malten. Humlen er primært aromatisk. som i en normal NEIPA. Forvent derfor ikke snerpende bitterhed, frugten er her det helt dominerende element. De hele 8 % skjules virkelig fint, og smagsindtrykkene runder helhedsbilledet fornemt af.
Brokilde Winter fra To Øl
Paulaner den 12/03-2024
Farve / udseende: lys gylden
Svagt flygtigt hvidt skum med flot krydret bouquet af citrus orange og karamel. Smagen er fyldig med en en del frugt i form af grape og orange hertil en god nuanceret humling, der sammen med en let brusende karbonisering giver friskhed.  Varm sødme, god syrlighed, rund alkohol, nuanceret humlet afslutning og fin balance - belgisk tripel velbrygget med fantasi og gode råvarer på dansk facon.
Pilsner Crisp Lager fra Brooklyn Brewery
Paulaner den 04/03-2024
Farve / udseende: bleggul
En ganske god pilsner med lette citrustoner og en nuanceret blomsterpræget aromahumling. Skummet er ret holdbart med fine blonder langs glassets sider. Maltsiden er let sødlig med noter af korn og lidt maltsødme med blomster og honningtoner. Letdrikkelig og frisk men ikke det store sus - god rund og tilnærmelig bælleøl.
Ny øl: Non Filtrata fra Birra Peroni Industriale
Paulaner den 17/04-2024
Øltype: Lager - Pilsner
4.70% alkohol
Ufiltreret Pilsnertype
Ny øl: Peroni Cruda fra Birra Peroni Industriale
Paulaner den 17/04-2024
Øltype: Lager - Pilsner
4.70% alkohol
Ny øl: Peroni Chill Lemon fra Birra Peroni Industriale
Paulaner den 17/04-2024
Øltype: Special - Soda Øl
2.00% alkohol
Radler type med mix af Lager og Citronsodavand
Teejay den 12/04-2024
Cochabamba
Bolivia

Teejay den 12/04-2024
Avenida Busch, 3er Anillo, 828
Santa Cruz
Bolivia

Nyt Micro bryggeri: Brewcraft
Teejay den 12/04-2024
Pasaje Argandoña #22
Sucre
Bolivia
Nye billeder
Teejay den 08/02-2024

I en pressemeddelelse skriver Mikkeller, at de har indgået et partnerskab med Carlsberg, der skal styrke distributionen af Mikkeller produkterne. Carlsberg har fra investoren Orkila købt 20 pct. af aktierne i Mikkeller, og kommer derfor til fremover at have en stor indflydelse på bryggeriet. Mikkel Bjergsø fastholder dog stemmemajoriteten samt stillingen som adm. Direktør.

 Samarbejdet er indgået for at øge tilgængeligheden af Mikkellers øl i Danmark, og man kunne forestille sig, at det vil betyde, at Mikkellers produkter vil blive ført på barer og restauranter, hvor Carlsberg sidder på hanerne.

“… Med Carlsbegs store salgsmuskel, giver samarbejdet mulighed for at nå mange flere forbrugere,” udtaler Mikkel Bjergsø i pressemeddelelsen. Han fortsætter:

“2023 var et rigtig godt år i Mikkeller. Vi fik vendt skuden efter nogle udfordrende år i modvind og fik profitabiliteten tilbage på rette kurs igen. Jeg glæder mig meget til de kommende år, hvor vi for alvor er klar til at sætte Danmark på verdenskortet blandt de bedste ølnationer. Nu også med Carlsberg på holdet, der vil sætte ekstra skub til distributionen af vores øl i Danmark.”

I Carlsberg er de begejstrede for partnerskabet, som giver en interessant udvidelse af deres portefølje. Adm. Direktør i Carlsberg Danmark, Peter Haahr Nielsen udtaler:

"Vi er optaget af, at Mikkeller beholder sit helt særlige præg samtidigt med, at vi med vores eksekveringsmuskel kan bidrage til vækst i brandet.”

 Driften af Mikkellers barer og restauranter fortsætter uændret på globalt plan.

Teejay den 05/01-2023
Citat fra Berlingske:

Royal Unibrew fortsætter sine opkøb, og denne gang er turen kommet til københavnske Nørrebro Bryghus.

Det oplyser de to bryggerier i en pressemeddelelse ifølge de to erhvervsmedier Børsen og Finans.

Nørrebros Bryghus blev stiftet i 2003 af Anders Kissmeyer, der tidligere var Carlsberg-brygger. Dermed er det et af de ældre mikrobryggerier i Danmark.

Det har siden skiftet hænder, og de sælgende ejere har flere gange været nødt til at skyde penge i bryghuset.

Royal Unibrew køber med handlen både bryggeriet og ølmærket Nørrebro Bryghus, mens den restaurant, der er ligger på Nørrebro med samme navn, forbliver på de nuværende ejeres hænder ifølge Børsen.

Planen for Royal Unibrew med at købe Nørrebro Bryghus er blandt andet at brede mærket ud til større dele af landet, skriver Finans.

Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggerikoncern – kun Carlsberg er større. Koncernen har hovedkvarter i Faxe på Sydsjælland og sælger foruden øl også sodavand, energidrikke, cider, juice, vand, vin og spiritus.

»Den økonomiske situation skal ikke bremse opkøbsstrategien. Hvis den rigtige mulighed er til stede, så er vi forpligtede til at kigge på det,« sagde Lars Jensen i interviewet.

De seneste år har Royal Unibrew købt en stribe bryggerier og andre drikkevareproducenter.

Sidste år var det canadiske Amsterdam Brewery Company og Hansa Borg Bryggerier i Norge. Royal Unibrew forsøgte også at købe Aqua d'Or-mærket fra den franske koncern Danone, men handlen faldt på gulvet.

Året før det var det blandt andet Bryggeriet Fuglsang, som Royal Unibrew opslugte.

Ifølge medierne er der ikke oplyst, hvad Royal Unibrew har givet for Nørrebro Bryghus.

 

Paulaner den 26/12-2022
Jamen se nu her er en frisk test af billige julebryg og vinderen?

Nok bestemt ikke overraskende for undertegnede. Gourmetbryggeriets Jul fra REMA 1000

Se og hør her:

https://www.youtube.com/watch?v=l57TqP8G4x4

Paulaner den 02/12-2022
Opdateret december 2022

Ingen kan lave juleøl som de belgiske bryggerier. Her er mange klassikere, som ofte med stor fordel kan ligge et år eller to, inden proppen ryger.


Køb  derfor rigeligt, når du falder over et godt tilbud.

Du får her en gennemgang af mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret her i 2022 fra 2019.

Bush Premium Noël - (9.5 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig sammen med Gouden Carolus, St, Feuillien og Bush Noël (lillebroderen) de bedste belgiske jule juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Den belgiske Ølmand på Fyn og hos Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Den belgiske Ølmand på Fyn og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Menu og de fleste ølhandlere. St. Feuillien har et fint lagringspotentiale og kan sagten ligger  med fordel 2-3 år. En Juleøl, som jeg aldrig nogen sinde bliver træt af, så julekrydret og velafbalanceret i sine nuancer som den er. Gammel kærlighed ruster aldrig. 

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 cl. og 75 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk med en del lakridstoner. (Et moment der dog synes nedtonet en smule her de sidste par år). Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard, Brygshoppen i Randers og Den belgiske Ølmand på Fyn. Annissmagen er for mange her ret påtrængende. Den skulle dog være reduceret de sidste par år. Under alle omstændingheder rundes den fremragende af ved lagring. En Gouden Carolus gemt fra sidste år er for mig måske den allerbedste belgier til jul.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have. Den er derudover faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Den belgiske Ølmand på Fyn, Den belgiske Ølbutik og Voldby Købmandsgaard. Den højst ratede julebelgier på Ratebeer, men for mig lidt rodet i sine indtryk, men god er den bestemt.

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 men oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Masser af varme og bitre mørke bær. Fint lagringspotentiale. Fås hos Menu, Brygshoppen i Randers, Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer - for mig et glas for meget)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP og er nok markedets billigste belgiske juleøl, men har ikke set den 2022. Her er en vis valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har bestemt ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den og gemme en flaske over flere år.

Læg mærke til østrigske Samichlaus og italienske La Baladin.

Samichlaus Classic, Helles, Schwarzes og Barrique - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble. Alle lækre meditationsøl.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I 2021 er det Noël Gentile som også brygges 2022.


Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elixir og Super.

Forum indlæg Debat->Juleøl Test
Paulaner den 21/11-2022

Anders Halskov har i Jyllandsposte lave en test af 16 Juleøl: De bedste var:

 1. Herslev Bryghus Stjernebryg                                     6 stjerner
 2. Fanø Bryghus: I’am dreaming of af Kveik Christmas    5 stjerner
 3. Ørbæk: Symbiostout Jul                                           5 stjerner
 4. Krenkerup:  Juleøl                                                    5 stjerner
 5. Midtfyns Bryghus: Juloween                                      5 stjerner
 6. Too Old to Die Young: Sorte Juletanker.                      5 stjerner
 7. Braunstein Julestjerne                                              5 stjerner     
 8. Too Old to Die Young Sønderjysk Julefest                   4 stjerner     
 9. Amager Bryghus: Secret Santa                                 4 stjerner
 10. Skanderborg Bryghus: Økologisk Juleknas                 4 stjerner

  De er ikke lette at støve op over hele landet, men man kan jo prøve .....
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
5178328
2 Paulaner
528396
3 gbjensen
229367
4 Sarek
71696
5 tux
44863
6 reneac
29115
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 12207 Anmeldelser af 267329 øl fra 247 lande og 12875 bryggerier. Billeder: 102413


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen