powered by goodbeer.dk
MAMOS fra Athenian Brewery S.A.
Paulaner den 16/08-2017
Farve / udseende: lys gylden
Pænt blødt hvidt skum og krydret maltet duft. Lydefri og uden kanter med en lidt honningpræget maltside afsluttet af en blid aromatisk humling med tydelig lakridstoner i eftersmagen. Udmærket og med gode råvarer, men lidt anonym i sin fremtræden. Nyt skud på stammen fra Athenea som gør godt her på Peleponnes i 38 graders varme. De metalliske toner som nævnes i de få anmeldelser på ratebeer mærker jeg ikke i flaskeversionen, som jeg altid vælger, hvis muligheden er der.
Grizzly fra Skovlyst Production
Sarek den 14/08-2017
Farve / udseende: Rødbrun
En gang  i mellem kan man finde guld de mærkeligste steder. Og af alle steder fandt jeg Skovlysts årgangsbrygf 2017 i Aldi.

Grizzly, en Ultra Stout på 12 %, brygget som en Russian Imperial Stout, til 60 kr. for 75 cl.

 

Hold kæft hvor det er en lækker øl, men der er bare et problem. Det er ikke en Russian Imperiale Stout. Det er ikke engang en stout.

En stout og især en RIS er sort, ja kulsort i farven. Men Grizzly er rødbrun og kun sort når lyset er slukket.

Der er 3 markante smagsnoter i stouts og især i RIS; kaffe, lakrids og chokolade, men de er meget svære at finde i Grizzly. Men en anelse lakrids fornemmer jeg til sidst, men det er fornærmende lidt.

 

Det ER en lækker øl som jeg ville betegne som en Barley Wine, for selv om der er rimelig frie mulighed for fortolkning af øltyper, så rammer Skovlyst totalt ved siden af skiven med deres Russian Imperial Stout.

Hatherwood Ginger Grizzly fra Lidl UK
reneac den 13/08-2017
Farve / udseende: lys
Den er meget skuffende, er man til øl og regner med at der nok er lidt humle eller ligne bliver man skuffet, er man ikke til øl og regner med den måske har lidt af skarpheden fra ingefær bliver man skuffet, er man til sød sodavan bliver man nok glad, da den er meget sød, uden ret meget liv i.
Pisner fra Nørrebro Bryghus
reneac den 11/08-2017
Farve / udseende: pisgul HA HA
Historien bag at recycle, og få folk på roskilde bevidst om dette er rigtig god, og hatte af for det, men hvor er øllet intet sigende, det er en flad pilsner og det er ærgeligt at den ikke er blevet bedre
Devil Hopped Dubbel fra Bryghuset Røde Port
reneac den 11/08-2017
Farve / udseende: lys gylden
En god øl, men har meget svært ved at se noget Belgik ale over den, den er meget humlet, smager godt men beskrivelsen på flasken passer ikke
Julefabel 2006 fra Baggaardsbryggeriet
reneac den 11/08-2017
Farve / udseende: mørk
En rigtig juleøl, husker ikke så meget andet om den
Way 3 Bean Stout fra Lervig Aktiebryggeri AS
reneac den 11/08-2017
Farve / udseende: sort
En fantatisk øl, helt sort med perfekt skum, og selv om den er på 13 %, er den ikke alkohol tung, den smager af ristet kaffe, vanilie og kakao, og er dejlig rund i det, samtidigt med at der er en masse smag, og den fylder godt i munden
Birra Moretti alla Toscana fra Heineken Italia
Paulaner den 04/08-2017
Farve / udseende: brungylden
Duft krydret med lette sirupstoner og pænt let flygtigt beige skum. Smagen er som duften mild maltet let sødlig, pilsnerpræget med toner af lys sirup og karamel afsluttet med en lidt ekstraktpræget krydret aromatisk humling. I type som en mellemting mellem pilsner og classic. Ikke ueffen udbygning af Heinekens italienske industrirepertoire, som jeg vil kikke efter næste gang, jeg kommer til støvlelandet.
Pilsener fra Flensburger Brauerei
Teejay den 29/07-2017
Farve / udseende: Gylden
Jeg har netop tilbragt et par fridage i det nordtyske, og måtte desværre også stifte bekendtskab med Flensburger Pilsner, idet der ikke var mange andre ølvalg i området. Serveret som fadøl har den flot holdbar skumkrone og en fin aroma af bitterhumle. Smagen er en meget lille smule lyst brød og ellers en fornærmende mangel på maltsødme. Alt for hurtigt indtræder bitterhumlen med en besk og let kemisk smag af sæbe. Jeg kan ellers normalt godt lide rimelige mængder af de gode ædle humler, men når det kommer til humleekstrakt (som bryggeriet ikke ligger skjul på at denne pilsner er brygget med), så bliver det sjældent det samme. Især slet ikke når man brygger med forholdsvis stor humlemængde i en pilsner. Selvom jeg fik serveret en fadversion finder jeg en smule metallisk smag i eftersmagen, det plejer normalt mest at være i dåseøl man kan støde på metalsmag. Den kunne lige gå an som en kærkommen tørstslukker efter en lang køretur, men bestemt ikke en øl der kunne få mig til at blive hængende i baren. Så efter aftensmaden stod godnatdrinken på Gin/Tonic (det stensikre valg når alt andet ikke virker).
Riverboat JAZZ festival 2017 fra Grauballe Bryghus
Paulaner den 25/07-2017
Farve / udseende: diset orangegylden
Grauballe brygger til den store herlige Riverboat festival hvert år en rigtig god pilsner med masser af mere af det hele. Denne er en tand stærkere end sidste års, men ufiltreret som denne. Den har en fin kunstnerisk foretiket med Jazz-præget motiv og lægger alen til standard Royal fadøllen som udskænkes overalt i teltene. 2017 øllet har som sin forgænger en dejlig fyldig ufiltreret pilsner, der smager af rigtigt meget. Skummet er hvidt og fyldigt, mens duften er syrlig-sødlig, humlet og gærpræget. Smagen forsætter, hvor duften slap. Syrlighed, lidt karamelsødme, citrus, grape og lidt orangeskal, en del gær og en fin relativ markant aromatisk humle. En pryd for pilsnertypen som her får nye dimensioner. Eftersmagen er lang, aromahumlet og let varmende af den for typen relativ høje procent på 5.2. Lidt mere bastant og mindre forfinet end sidste års Riverboat øl, så den får derfor ½ glas mindre. Men en pilsner, der står godt til de lidt rå jazzrytmer, er langt over middel blandt danske microbryggerier og som Grauballe bestemt kan være fint bekendt.
Ny øl: XPLidocious fra Hop Federation Brewery
Teejay den 16/08-2017

Øltype: Ale - Pale Ale
4.50% alkohol
Ny øl: XPA fra Hop Federation Brewery
Teejay den 16/08-2017
Øltype: Ale - India Pale Ale
4.00% alkohol
Ny øl: WeeWaka fra Hop Federation Brewery
Teejay den 16/08-2017

Øltype: Ale - India Pale Ale
4.50% alkohol
Teejay den 16/08-2017
483 Main Road
7120 Riwaka
New Zealand
Bryggeriet åbnede i 2013.
Teejay den 16/08-2017
Christchurch
New Zealand
Nyt Micro bryggeri: Pilot Brewery Ltd
Teejay den 16/08-2017
4 Woodward Street
Hamilton
3200 Frankton
New Zealand

Nye billeder
Tak for tippet. Jeg er nu vendt hjem med en del af de anbefalede øl (de havde desværre ikke dem alle). Jeg fandt dog en enkelt Kölsch (Reisdorff), men ellers er de mest de traditionelle ølsorter der føres i forretningen. Desuden fandt jeg en del andre tyske øl. De vil løbende blive anmeldt her på Goodbeer.dk.
Paulaner den 23/07-2017
Gose har jeg aldrig set i Harrislee og Kölch kun i form af Früh fra Cölner Hofbräu. Det er ikke lige mine typer og de er sjældne i grænsebutikkerne. Men "you asked for it", så her kommer et minimumsforslag med de allerbedste bayerske øl. Et besøg hos den lille butik Getränke Hofmann kan du roligt sætte mindst en time af til. Evt. når fruen optaget andensteds. Du kunne med fordel ofre en lille dansk tier på fx følgende herligheder, som du jo kan læse lidt om og følgende anmelde på Goodbeer:

Tucher Bajuvator Doppelbock
Schneider Aventinus Eisbock
Schneider Tap 1 Mein Blondes

Riegeles 66 cl. øl fx disse:

Augustus 8 Weizenbock som går Aventinus i bedene
Ator 20 Doppelbock  
Dulcis 12 Hammerstærk belgisk type

Franziskaner  Royal Luxus Hefe Weisse

Diverse Hacker Pschor øl i patentpropflasker især:

Anno 1417 Kellerbier
Münchener Dunkel
Sternweisse

St. georgenbräu Kellerbier
Weltenburger Kloster Anno 1050
Weltenburger Kloster Barock Dunkel
Weltenburger Kloster Assam Bock

Mönchshof Bockbier
Mönchshof Kellerbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier
Mönchshof Kapuziner Weissbier Schwarz

Jeg vidste at jeg under Ølforum kunne finde indlægget om de gode ølsteder syd for grænsen. Selvom jeg er netop er vendt fra Berlin har jeg lige her til morgen bestilt en miniferie i Harrislee i ugen der kommer, så jeg skal bestemt forbi de nævnte ølbutikker i denne tråd. Nu er jeg samtidig meget interresseret i at uddybe mit kendskab til øltyper, som jeg ikke har smagt så mange af. Så er der nogle kendere der kan anbefale bestemt øl af typerne Gose og Kölsch? Disse to øltyper vil jeg nemlig rigtig gerne smage flere varianter af. Det skal lige nævnes at jeg endnu ikke har smagt Gose, og mine Kölsch rækker vist også kun til 1 eller 2.
Teejay den 17/07-2017
Berliner Marcus-Bräu ligger i begyndelsen af Münzstrasse, lige ved Alexanderplatz i Berlin. Udefra ser stedet ikke ud af så meget, men indenfor er der stemning og god atmosfære. Stedet ligner ikke en brewpub fra gaden, og på facaden bruger man da også det tyske ord kneipe, så først da jeg kom helt tæt på og opdagede to 400 liters gærtanke ved siden af baren blev min nysgerrighed tændt. Stedet er ikke så stort og bryganlægget er placeret i baglokalet, så det får man ikke at se. Men som sagt står de to gærtanke ved siden af baren og kondenserer voldsomt fordi man sat køl på tankene, der ved mit besøg indeholdt to batch at stedets pilsnerøl (det var i hvert fald hvad tusch skriften på tankene afslørede). Stedet serverer de typiske klassiske tyske madretter og er indrettet i en noget blandet stil. Her har der ikke været en moderne indretningsarkitekt forbi, og hvad ejeren vil fortælle gennem sin udsmykning vides ikke. Der er blandt andet udsmykket med gamle billeder fra Østberlin fra før murens fald, skibsror og gamle vognhjul fra hestevogne. Måske er meningen noget med arbejderklasse? Jeg ved det ikke helt bestemt, men stemningen er fin, man føler sig varmt velkommen, der bliver smilet og jeg får sågar et venligt skulderklap da jeg forsøger at tilsnige mig et glimt af bryganlægget i baglokalerne. Havde stedet ikke været godt besøgt så personalet havde travlt tror jeg såmænd sagtens man kunne have overtalt personalet til et nærmere kig på deres bryganlæg. Men det vigtigste af alt ved mit besøg: Øllet var over middel, og prisen var under middel. Så kan det vist ikke hænge bedre sammen.
Teejay den 17/07-2017
GeorgBræu er en nyere brewpub der ligger i Berlin. Den er beliggende på et lille torv i bydelen Nikolaiviertel, som er Berlins 'kopi' af det gamle latinerkvarter i det tidligere Østberlin. Stedets oprindelige smalle gader med små butikker er genopført i slutningen af 1980'erne og fremstår idag som en lille hyggelig bydel med caféer og souvenirbutikker. GeorgBræu ligger i bunden af bydelen med udsigt til floden Spree. Det er en typisk konceptbar indrettet med pæne møbler i mørkt træ overbetrukket med læder. Tyske traditonelle madretter serveres fra middag til aften, og i det hele taget bærer stedet præg af at være et pænt og ordentligt sted for det voksne publikum. Der er således ikke et hjørne eller et tomt bord i lokalet hvor man ser spor efter tidligere gæster. Alt er rengjort og sterilt så snart en gæst rejser sig fra sin plads, og dermed har stedet måske ikke så meget charme og sjæl som man kunne ønske sig. Personalet er høfligt og hurtig med serveringen, men det hele virker lidt som en velsmurt forretning hvor servering og betaling skal foregå i højt tempo, så man kan få så mange gæster igennem stedet som muligt indenfor åbningstiden. Men hvad der kan trække lidt ned i oplevelsen af stedet bliver så trukket hastigt op igen når man smager stedets øl. Især deres helles er en rigtig frisk sag der er tørstslukkende og velsmagende på en solrig dag.
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
3700148
2 Paulaner
268846
3 gbjensen
229332
4 Sarek
70601
5 tux
44853
6 reneac
16045
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11100
10 Jan R
10378

I Databasen: 10714 Anmeldelser af 186064 øl fra 244 lande og 10674 bryggerier. Billeder: 74123


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen