powered by goodbeer.dk
Antbrew RUFA fra Helsingborgs Bryggeri AB
Paulaner den 16/08-2019
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, som af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til at finde fælles karakteristika i fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske smagsindtryk.
Organic Chocolate Stout fra Samuel Smith
Teejay den 15/08-2019
Farve / udseende: Sort
Flot nougatfarvet og tæt skumkrone. Meget lækker aroma af vaniljesukker og fyldig chokolade. Smagen domineres af mørk chokolade, men også vanilje, mørk karamel og lidt kaffe. Mundfylden er cremet og lækker og senere i smagsforløbet støder man på lidt espresso kaffe, karamel og smagen af friskbagte brownies. Karboneringen er meget lav og den har tung og lang eftersmag af chokoladenoter og ristet malt. Den hører den til dens søde blandt stout, men det er lækker og smagsfuld stout som vil egne sig elegant til desserter. Jeg er meget begejstret.
X 2.3 Barley Wine fra CREW Republic Brewery
Teejay den 15/08-2019
Farve / udseende: Rød
Vedvarende stabilt skum og skøn aroma af lidt humle, sød frugtig malt og karamel. Fylden er tyk og let cremet med en karbonering der prikker lidt som mousserende vin. Smagen er mest karamel med lidt bitter kant fra humlen. Den har ikke de typiske frugtnuancer som mange andre Barley Wine, men har nærmere en lidt syrlig bagside der kan minde om grønne æbler. Dertil kommer en mere markant humlet bitterhed som også adskiller sig meget fra andre øl af denne type. Karamel og lidt sød sirup afslutter fint dens humlede bitterhed. En lidt anderledes Barley Wine uden den velkendte fulde smag af tørrede frugter. Her spilles på lidt andre tangenter, og det er faktisk rimeligt vellykket. Alkoholen er godt af vejen i smagen, men ulmer i baggrunden med sin varmende fornemmelse.
Cuvée Réserve fra Brasserie St-Feuillien
Paulaner den 14/08-2019
Farve / udseende: gylden

Pænt holdbart hvidt skum og frugtig gærrund duft.  Rubriceret som Pale Ale på Ratebeer? For mig er det mere hen af en kraftig blonde med maltside lidt a la den sædvanlige St. Feuillien Blonde. Dog med mere tryk på kedlerne i form af frugtige melon og gule æbler, lidt lys karamel og honningmelon. Smagt sammen med St. Feullien Triple, som tog prisen rent smagsmæssigt sammen med Duvel i min lokale klub, hvor jeg styrer programmet {#emotions_dlg.thumbs_up}. Mundfølelsen er meget rund, gærpræget og frugtig-sødlig. Den gav delte meninger rundt om bordet. Men for mig var denne nytilkommer ikke helt på toppen i St. Feuillien repertoiret. Belgisk i enhver henseende og god - bestemt dog. Suk, men jeg savner de St. Feuillien øl, som man i tidligere tider kunne købe så mange steder. Triple, Blonde og Bruin - nu er det desværre Carlsberg, der bestemmer og siger Grimbergen über alles.

Celia fra Zatecky Pivovar
reneac den 08/08-2019
Farve / udseende: lys
hedder også Celia organic, og er en gluten free øl, som faktisk smager som øl, hvis man ikke har behov for det er den nok lidt kedelig, men for folk med gluten alegi er det et rigtig godt bud på en øl
Lottrup US Dark Ale fra Royal Unibrew A/S
Paulaner den 06/08-2019
Farve / udseende: sortbrun
Beige behersket skum og og ristet grapepræget duft. Smagen er rund og præget af kaffe, lidt mørk chokolade, lakrids og ristet malt, samtidigt med at den er sødlig og lidt flødeagtig i mundfølelsen. En Brown Ale med hvad jeg vil betegne som et Porter Light aftryk. Frisk og blid men fyldig med en citruspræget humling i afslutning. Den gør det fint med ret enkle midler og er ikke er fri for at minde en del om Albanis lidt kraftige humlede Cascade Dark Ale. Den er dertil let tilgængelig, er nem at gå til og den enkelte elementer hænger godt sammen. Den smager jeg gerne igen.
Vicaris Tripel fra Brouwerij Dilewyns
Paulaner den 29/07-2019
Farve / udseende: gylden
Middel hvidt skum og syrlig humlet duft. Smagen har de karakteristiske frugtige tripel elementer af citrus, gær og frugt - her i form af melon. Mundfølelsen er middelfyldig og syrlig sødlig med en behagelig aromatiske bitterhumlet afslutning. Som Tripel ligger Vicaris over gennemsnittet, men en smule vandighed trækker ned. Velsmagende men ikke helt på højde med den personlighed, som findes i den belgiske superliga, der i typen for mig fx omfatter Achel Blond, Gouden Carolus Triple, Tongerloo Prior, Kasteel og St. Bernardus.
Vicaris Generaal fra Brouwerij Dilewyns
Paulaner den 29/07-2019
Farve / udseende: diset mørk brun
Flot højt lyst brunt skum og ristets chokoladepræget duft. Smagen er fuldfed og meget velafbalanceret med malttoner af mørk chokolade, brun karamel, gær og ristet malt. Humlingen tilføjer beherskede citrusnoter, en lille skarp kant og en anelse lakrids i afslutningen. Mundfølelsen er fyldig med en fin sødme og en flødepræget rund struktur. Dejlig dubbel som har det hele.
Molotov Cocktail fra Evil Twin Brewing
Teejay den 28/07-2019
Farve / udseende: Diset orange
Meget lidt skum på denne IIPA, men det skyldes sikkert dens høje alkoholprocent på hele 12%. Både aroma og smag er tung og fyldt med tropisk frugt, såsom fesken, ananas, mango, passionsfrugt, bitter appelsinskal og citrusfrugter. Den har en fantastisk fyldighed med potent og elegante smagsnuancer som er vedvarende til det næsten uendelige. Bestemt ikke en øl der kan anbefales til humlefølsomme ganer, men er man IPA-freak vil man nok elske den.
Schwaben Bräu Das Weizen fra Dinkelacker-Schwaben Bräu
Teejay den 28/07-2019
Farve / udseende: Diset gylden
Moderat skummende hvedeøl med aroma af lidt gær og frisk korn. Smagen varierer over lidt lyst brød, meget få noter af moden banan og ellers en frisk maltsød smag af frisk korn. Den er endvidere let humlet og har en lang eftersmag i fin balance mellem humle og malt. Som tysk Hefe er den nok lidt udenfor standard hvad angår fyldighed, men i sommervarmen er den acceptabel og læskende.
Ny øl: Yul fra Lindheim Ølkompani
Teejay den 18/08-2019
Øltype: Ale - Strong Ale
7.00% alkohol
Ny øl: XX-mas fra Lindheim Ølkompani
Teejay den 18/08-2019

Øltype: Ale - Imperial IPA
8.50% alkohol
Ny øl: We Juice : Rhubarb fra Lindheim Ølkompani
Teejay den 18/08-2019
Øltype: Hvede - Berliner Weisse
5.50% alkohol
Teejay den 18/08-2019
Tinghaugveien 101
3810 Gvarv
Norge
Bryggeriet er åbnet i 2013.
Teejay den 17/08-2019
Teejay den 17/08-2019
Nye billeder
Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4223393
2 Paulaner
359961
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
20050
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11240 Anmeldelser af 214429 øl fra 246 lande og 11843 bryggerier. Billeder: 84587


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen