powered by goodbeer.dk
Levante San Petros fra Levante Zakynthos Beer
Paulaner den 18/10-2018
Farve / udseende: diset brun
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk bockduft, som jeg hjembragte fra ferieøen. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Den skal ikke bedømmes om en Doppelbock. så fylden er bestemt OK til de 5.8 procent på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Så kommer vi til sødmen som forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidr rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder og også lette gærtoner. Faktisk ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene men også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske, som bare lægger kant uden at gøre det store væsen af sig. Til gengæld lægger den i fin klangbund til det samlede resultat - som bastonerne i et musikstykke. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund 7 store velfortjente glas herfra.
Friday´s Pale Ale fra Septem Microbrewery
Teejay den 06/10-2018
Farve / udseende: Gylden
Flot, vedvarende og cremet skumkrone. Aromaen er grapefrugt, sødlig malt og frisk korn. Smagen bærer lidt præg af kiks, lys karamelmalt og grape i eftersmagen. Humlebitterheden har lidt frugtig smag af overmoden pære, mango og lidt krydderi. Det er en pale ale som er ganske glimrende, men som ikke lagres i hukommelsen blandt de bedste PA's jeg har smagt.
Bersalis Sourblend Grand Cru fra Oud Beersel Brouwerij
Teejay den 04/10-2018
Farve / udseende: Diset lys ravfarvet
Flot vedvarende skumkrone. Aroma er lidt Brett (vildtgæren Brettanomyces), som afslører sig i form af animalsk aroma der for nogle ølsmagere er afskyelig, mens ande finder det ganske delikat. Denne øl er oprindeligt en Tripel blandet med Lambic, hvilket giver en udsøgt lækker øl med hovedvægten lagt på Lambic. Afsættet fra en Tripel smages i form af bitter appelsinskal, stor alkoholstyke og den markante frugtsmag som kendetegner Tripel. Lambicens indflydelse smages i form af dens skarpe, syrlige smag og syrlige aroma. Som helhed giver det en meget delikat øl med smag af æbler, syrlige frugter, lys karamel malt, appelsinskal og en let eftersmag af gær. Bestemt en lækker øl hvis man holder af syrlige øl.
RBC Amar er No 1 fra Det Lille Bryggeri
Teejay den 04/10-2018
Farve / udseende: Diset kobber
Helt afsindig god aroma af karamel, bærfrugter og blomster. Smagen er ligeledes helt delikat af jordbær, fersken, karamel, krydderier og nyslået græs. Humlen er Centennial og Amarillo og man smager tydeligt citrus fra Centennial og den eksotiske frugt, citrus og blomst fra Amarillo humlen. Særdeles lækker og velbrygget PA som er brygget i samarbejde med 80'er rapgruppen Rockers by Choice. Jeg er meget begejstret.
The Himalayan Monkey fra Himalayan Beer Company
Teejay den 04/10-2018
Farve / udseende: Gylden
Moderat skumkrone og lidt mere en middel karbonisering. Aroma er maltsød med strejf af kamille. God fyldig smag af lys karamelmalt og lidt citrus. Kamilleblomst i eftersmagen blandes fint med en diskret humle der giver fornuftig balance i øllet. Smagen er ikke voldomst præget af nogle bestemte ingredienser, men er tilpas for en pilsner. Eftersmagen er halvtør og er lang og behagelig. Det er ikke en udpræget fantastisk pilsner, men kamillen gør den lidt anderledes og egentlig ganske god.
Palm Cornet fra Palm Breweries
reneac den 30/09-2018
Farve / udseende: lys tåget
En dejlig belgisk strong beer, man kan mærke der er noget alkohol i, der er en mild smag af citrus, og alkoholen holder sig i baggrunden, en dejlig øl
Velvets are Blue fra To Øl
reneac den 25/09-2018
Farve / udseende: rødlig
rigtig flot skum, der bliver længe, en sur øl, men ikke merer end det er let drikkelig brygget som en belgisk saison, smagen af frugt er tydelig
Memento Mori Bacon Porter fra Kongebryg
Teejay den 20/09-2018
Farve / udseende: Sort
Husk du skal dø - Memento Mori. Kongebrygs Bacon Porter bærer dette navn og brygger denne porter i det gamle våbenarsenal på Gardehusarkasernen i Næstved. Husk du skal dø - måske gav det større mening for de Gardehusarer der har gjort tjeneste ved dette stolte regiment gennem tiderne. Menento Mori kommer aldrig til at se døden i øjnene. Den er brygget som en 'bacon porter', hviket selvsagt pirrede min nysgerrighed til at smage den. Skumkronen er lysebrun og delvist vedvarende. Aroma er kaffe, lakrids og lidt chokolade. Smagen er hårdtristet malt, mørk bitter chokolade, stærk kaffe (den slags der har stået på kaffemaskinen og fordampet alt for længe - altså den kedelige slags) og lidt engelsk lakrids. En lille smule røgmalt blander sig i både aroma og smag. Men Bacon? No way. Jeg kan slet ikke fornemme bare et anstrøg af bacon, og jeg er nok også mest for glad for det, for det er nok ikke den ingrediens jeg finder mest prisværdigt i øl. Alt i alt en ganske glimrende baltisk porter, men navnet irriterer mig grænseløst. Menento Mori. Jeg ved da godt at jeg en dag skal dø, men håber sandelig at jeg når at smage nogle bedre portere inden da.
Abbaye de Crespin Secret Des Moines Triple Blonde fra Les Brasseurs De Gayant
Teejay den 20/09-2018
Farve / udseende: Lys gul
Flot hvidt og vedvarende skum. Aroma er appelsinskal, citrus, lidt pærer og gær. Smagen varierer over modne pærer, grønne æbler, citrus, lys karamel og lidt tydelig smag af gær som dog aldrig bliver overdrevent. Den har tør eftersmag med noter af førnævnte smagsnuancer og holder eftersmagen længe. Karboniseringen er blød og tilpas og giver eftersmagen en let anstrøg tør hvidvin på grund af dens lidt syrlige eftersmag. Lette friske sommerbær (stikkelsbær og lidt solbær) giver let sødme i eftersmagen og tilføjer en elegant afslutning. Det er en Tripel på det jævne.
Heritage Vintage Fine Ale fra Greene King
Teejay den 20/09-2018
Farve / udseende: Gyldenbrun
Meget flot og fyldig skumkrone. Kompleks og fyldig ale som i den grad er velbrygget. Maltrig aroma med noter af karamel og en dejlig balanceret smagspalette som indeholder appelsinskal, mørkt brød, frisk korn, karamel og ristede malttoner. Humlen er behersket, men meget fint sammensat, blanding af Bramling Cross, Goldings og Fuggle, som i samarbejde tilføjer en delikat balanceret humlebitterhed med smag af bærfrugter, citrus og let blomstret aroma. Jeg efterprøver Paulaners iagttagelse og kan konstatere at smagen ændrer sig markant fra humlet til mere maltet efterhånden som denne øl opnår større temperatur. Det er en ret spændende udvikling, så på den måde får man næsten to forskellige øl fra samme flaske for forvandlingen er ikke blot små ændringer i smagsnuancerne, men nærmere en fordampning af humlenoterne som giver mere plads til maltens gode egenskaber og dermed en meget ændret smagsoplevelse. Paulaner har igen ret når han mener 7 glas for humlen og 8 glas for malten - jeg kan bare vældig godt lide begge sider så vurderer den hermed lige i midten af 7 og 8. Som øltype er den klassificeret som Strong Ale, men jeg synes den tangerer mere som en ESB.
Ny øl: Blond fra Bierbrouwerij Breda
Teejay den 22/10-2018

Øltype: Ale - Blond Ale
6.00% alkohol

Øllen er også kendt som: Bierbrouwerij Breda / Eerste Brouwsel
Ny øl: Eerste Brouwsel fra Bierbrouwerij Breda
Teejay den 22/10-2018
Øltype: Ale - Blond Ale
6.00% alkohol
Ny øl: Easter Ale fra Bierbrouwerij Breda
Teejay den 22/10-2018

Øltype: Ale - Ambrée / Red Ale
5.50% alkohol
Teejay den 22/10-2018
Takkebijsters 37a
4817BL Breda
Holland

Bryggeriet åbnede i 2016.
Teejay den 22/10-2018
Via Brioschi 74
20141 Milano
Italien
Nyt Nano bryggeri: Elmeleven
Teejay den 22/10-2018
Nye billeder
Teejay den 06/09-2018
Ifølge FødevareWatch starter produktionen af øl på bryggeriet i Indslev igen i denne uge. Otte-ni medarbejdere fra Indslev Bryggeri overgår til de nye ejere, mens der næppe bliver plads til Anders Busse Rasmussen, Indslev Bryggeris tidligere direktør.

Indslev Bryggeri gik konkurs i begyndelsen af sidste uge, men de historiske bygninger på Vestfyn får ikke lov til at stå stille. I dag underskrives en købsaftale, hvor Bryggeriet Vestfyen fra Assens overtager Indslev-direktør Anders Busse Rasmussens værk. 

- Vi er grundlæggende glad for, at Indslev Bryggeri drives videre. Men der skal samtidig lyde et par opfordringer fra vores side; hold fast i den høje kvalitet, der gennem årene har sikret Indslev Bryggeri en række øl-priser og en stor skare af fans, og sørg for, at den legesyge og innovative tilgang til øllets verden forbliver intakt, lyder det fra Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Administrerende direktør hos Bryggeriet Vestfyen, Poul Mark, har netop bekræftet, at Indslev Bryggeri bliver en del af koncernen. 

- I den løsning, vi har fundet, sikrer vi naturligvis, at der forsat produceres pa? Indslev Bryggeri, men vi skal i det hele taget bygge videre på bryggeriets store viden og kompetencer, når det gælder produktionen af specialøl, siger Poul Mark.

Rasmus Damsted Hansen, salgsdirektør hos Bryggeriet Vestfyen, er glad for, at Indslev Bryggeri bliver en del af Vestfyen. 

- Det bliver spændende sammen med kollegerne på Indslev Bryggeri at bygge positivt videre på de stærke mærker, der nu bliver en del af Vestfyens-familien. Det er hele Ugly Duck-serien fra Indslev et godt eksempel pa?. Det er rigtig godt brygger-håndværk, der har givet en velfortjent positiv respons fra forbrugerne, siger han. 

Indslev Bryggeri blev grundlagt af Frederik Christian Rasmussen i 1897. I 2006 genåbnede Anders Busse Rasmussen bryggeriet efter en omfattende modernisering og renovering.

Teejay den 31/08-2018
Der er sket en kedelig hændelse på Fyn. Indslev Bryggeri og det underliggende varemærkebryggeri Ugly Duck Brewing er gået konkurs. Mandag sendte Anders Busse Rasmussen, direktør hos Indslev Bryggeri, en mail med nyheden til aktionærerne. I mailen skrev han, blandt andet: "Efter længere tids intens kamp har vi desværre måttet erkende at det ikke længere er muligt at fortsætte driften af bryggeriet. Det betyder at vi her til eftermiddag er blevet erklæret konkurs ved skifteretten i Odense, og at der nu er indsat en kurator til at bestyre boet”. Begge bryggeriers konkurs er et stort tab for det danske ølmarked. Jeg tror vi er mange som ønkser god vind til Anders i håb om at han finder midler til at drive bryggeriet videre i en eller anden form.
Paulaner den 08/08-2018
Kvickly har Co'oppet sig i Holstebro med mange spændende øl fx Sterkens St. Paul 33 cl serie 25 kr., Hertog Jan Prestige 75 cl kr. 50, de andre fra Hertog Jan serien i 50 cl., De to Abbaye des Rocs flagskibe Grand Cru og Triple Imperiale i 75 cl. til 67 kr. Gouden Carolus Triple og Classic 75 cl. til kr. 50, en masse spændende danske specialøl uden for COOPs for mig fantasiløse stivnede normalsortiment, hvor foretagsomheden centralt virker ret så meget tilbagelænet. Særligt skal fremhæves Weissenbock juvelen Aventinus Vintage 2012. En 10 år lagret Aventinus, som ses på billedet til kr. 40. En oplevelse som enhver Weisbierfan burde unde sig. I det hele taget er her mange andre spændende øl i et fint vekslende udvalg.  Godt at lokale Kvickly forretninger tager initiativer som dette og råder bod på den centrale passivitet.
Forum indlæg Ølsteder->Ølbaren
Teejay den 19/07-2018
Ølbaren, Elmegade 2, København

I Elmegade på Nørrebro i København finder man en af Københavns ældste ølbarer som åbnede i kølvandet på det vi kalder ølrevolutionen. Stedet er ikke så stort, men er rent og pænt og er stiligt indrettet med små hyggelige borde og stole både indenfor og udendørs når vejret tillader det. Baren byder på masser af flaskeøl samt 22 forskellige øl fra ølhaner. Udvalget skifter med mellemrum, men det er tydeligt at stedet fastholder en forskellighed i udvalget så man stort set altid kan finde friskskænket øl til enhver smag. Bartenderen er høflig og meget vidende om øl. Bestemt et besøg værd.

Forum indlæg Debat->SV:Debat
reneac den 25/04-2018
nogen der ved om man kan købe øl fra Arch Rock Brewery Company nogen steder i danamrk
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4057573
2 Paulaner
324186
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
18125
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11018 Anmeldelser af 204486 øl fra 245 lande og 11485 bryggerier. Billeder: 81576


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen