powered by goodbeer.dk
Påske fra Ebeltoft Gårdbryggeri
Teejay den 16/01-2020
Farve / udseende: Diset gylden
Groft vedvarende skum og en diset gylden farve afslører en ufiltreret Pale Ale med god aroma af frisk græs og lidt strå. Det er nok ikke den bedste dag for mig at anmelde øl, idet en let forkølelse har ramt mig, så duftesansen er delvist hæmmet. Jeg fornemmer at både aroma og smag hænger fint sammen og byder på lidt havre, citrus og frisk græs. Humlebitterheden er afbalanceret og giver plads til lidt lys karamel. Karboniseringen er middel og balancen mellem maltsødme og humlet bitterhed er også helt på plads. Måske er den lidt for citrus syrlig mod slutningen, men ellers er det en udemærket PA.
Adriaen Brouwer Winter Wood 2018 fra Brouwerij Roman
Paulaner den 14/01-2020
Farve / udseende: brun
Lyst brunt tæt svampet skum og mørk maltet duft. Smagen er velafbalanceret og er præget af mørk tørret frugt, mørk karamel, en mængde lækre gærtoner, ristede nødder og eg fra fadlagringen. Humlingen er primært aromatisk og danner en fin baggrund for maltens helstøbte lækre indtryk. Mundfølelsen er gærrund, meget fyldig og sødlig. Whisky oaked står der på etiketten. Jeg kunne ikke rigtigt fange whiskytonerne, men savnede dem ikke. Denne belgier er noget af det bedste, jeg har fået på Strong Ale fronten i flere år. Silkeblød men alligevel maskulin i sit udtryk, hvor alle elementer spiller lydefrit sammen i en fantastisk helhed.  Kan minde en del om Bernardus 12, men typen er ikke helt den samme.  
Session IPA fra Kissmeyer Beer
reneac den 28/12-2019
Farve / udseende: lys
rigtig meget smag i forhold til den lave alkohol, og der er ikke for meget sødme, den er ikke så humlet som en rigtig ipa, men det er jo også en session, rigtig god som tørst slukker
Strong Ale fra Thisted Bryghus
reneac den 28/12-2019
Farve / udseende: mørk gylden
en dejlig kraftig øl, med en masse smag, lidt siden jeg smagte den sammen med en del andre øl, men husker den som meget ren i smagen uden meget humle men noget dybde
Carlsberg 47 fra Carlsberg A/S
reneac den 28/12-2019
Farve / udseende: mørk gylden
En ok julebryg med god smag og dybde og en af de bedre af de normale julebryg og egentlig dejlig med en øl uden en masse mærkeligt tilsat
Carlsberg Humle fra Carlsberg A/S
reneac den 28/12-2019
Farve / udseende: lys gylden
en ok men lige gyldig øl, men et point for at forsøg og det er nok det den er let drikkelig og gør ikke nogen noget
Willemoes Jul 2019 fra Bryggeriet Vestfyen
Paulaner den 26/12-2019
Farve / udseende: rav
Er du Bock fan, så er dette den danske juleøl, som du skal satse på. Men den var desværre hurtigt udsolgt i hele mit nabolag. Af type er Willemoes Jul 2019 mere en "karamelbock" end en "rugbrødsbock". Her er masser af flødekaramel, lys kandis og lyse rosiner. Ja, den er i den grad procenter, men er man som mig til de hammerstærke juleøl, så er det her rent juleguld. Jeg lod flasken gå rundt mod slutningen af julefrokosten og den høstede masser af ros undervejs, selv om der havdde væen både øl g snaps før den i glassene. Rommen sætter også sit præg og giver en god julestemning. Mundfølelsen er fyldig og sødlig uden at tippe over i decideret sød. Men alkoholen og humlingen, som er typetraditionel behersket og aromatisk, som det sig hør og bør i en Bock, sætter en fin kant. Willemoes Jul 2019 ville helt sikkert have haft et fint lagringspotentiale, men her forpassede jeg chancen ved kun at købe den ene flaske.
Willemoes Jul 2018 fra Bryggeriet Vestfyen
Paulaner den 25/12-2019
Farve / udseende: mørk mahogni
Beige skum og krydret duft af svesker. Smagen har gær, mørk karamel, kaffe og lidt chokolade. Men sveskerne fastholder på mine smagsløg stadig det primære smagsindtryk. Mundfylden er kraftig, og den i forvejen relativt beherskede sødme aftager lidt mod afslutningen, mens de andre indtryk passerer over smagsløgene. Humlingen giver veltilpasset modspil til sødmen og falder også fint ind sammen med de øvrige indtryk. Øllet har ligget fra sidste jul, og det er min vurdering, at lagringen har afrundet.
Xmas Wish fra Mikkeller
reneac den 18/12-2019
Farve / udseende: mahoni
humlet duft og frisk humlet, men ikke en juleøl, og vi var flere der ment det var den samme som deres alm gluteen fri ipa, den er ihverfald meget tæt på at det kun er ediketen der er ændret

men god glutee free øl


reneac's ølanmeldelse nr. 800
Kriek Boon fra Brouwerij Boon
reneac den 18/12-2019
Farve / udseende: rødlig
let drikkelig smager af kirsebær, men er slet ikke så sur som mange andre kriek
Ny øl: Weizen Bock fra Bozner Brau Hopfen
Paulaner den 19/01-2020
Øltype: Hvede - Hvede Bock
7.00% alkohol
Ny øl: THE BEER Session IPA fra Beer & Beyond
Teejay den 19/01-2020
Øltype: Ale - India Pale Ale
4.70% alkohol
Ny øl: Star fra Beer & Beyond
Teejay den 19/01-2020

Øltype: Ale - Blond Ale
4.90% alkohol
Teejay den 19/01-2020
Yigal Alon St 159
Tel Aviv
Israel

Nyt Pub bryggeri: Barbot
Teejay den 19/01-2020
Nyt Micro bryggeri: Le Barboteur
Teejay den 19/01-2020
3 rue de Carpe
59200 Tourcoing
Frankrig

Nye billeder
Teejay den 16/01-2020
Hej Helge. Tak for dit input. Det er lige sådan nogle spørgsmål som jeg elsker at være detektiv på!

Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget som helst om Robin Hood øl, og jeg tror den må være brygget på et meget lille og ikke længere eksisterende bryggeri hvis den har været solgt et enkelt sted på Frederiksberg. Det kan selvfølgelig også være en forhandler som har haft egen import fra udlandet, men som sagt er det ikke lykkedes mig at finde noget brugbar viden om den øl. På Danske Ølentusiasters hjemmeside findes der en liste over forskellige samlerforeninger (https://www.ale.dk/alt-om-oel/organisationer/danske-samlerforeninger/), så mit bedste bud er at du kontakter en eller flere af disse. Der sidder sikkert et par vidende folk et sted som måske kan hjælpe dig.

Hvis du får nogle oplysninger hører vi meget gerne fra dig igen.

 

Helge Frisenette den 14/01-2020
Jeg har efterhånden hørt meget om den her øl der blev solgt fra et ismejeri på Gammel Kongevej Frederiksberg, før jeg blev født.

Den hed Robin Hood og skulle vist udelukkende havde været solgt dér.

Den blev højst sandsynligt solgt fra halvfjerdserne op til midt firserne.

Er det den samme som een af de øl der også hedder Robin Hood, der er at finde her i basen på siden?

Etiketten fra dengang, som jeg engang fandt et billede af (siden lader til at være forsvundet ved søgning nu) var overvejende grøn, veltegnet, men ude de store metaforer eller spil. Bare Robin Hood og noget løv.

Paulaner den 15/12-2019
Ingen kan lave juleøl som de belgiske bryggerier. Her er mange klassikere, som ofte med stor fordel kan ligge et år eller to, inden proppen ryger.

Køb  derfor rigeligt, når du falder over et godt tilbud.

Du får her en gennemgang af mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret her i 2019 fra 2015.

Bush Premium Noël - (9.5 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig sammen med Gouden Carolus, St, Feuillien og Bush Noël (lillebroderen) de bedste belgiske jule juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere. St. Feuillien har et fint lagringspotentiale og kan sagten ligger  med fordel 2-3 år. En Juleøl, som jeg aldrig nogen sinde bliver træt af, så julekrydret og velafbalanceret i sine nuancer som den er. Gammel kærlighed ruster aldrig.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København og hos Ølhandleren i Give

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk med en del lakridstoner. (Et moment der dog synes nedtonet en smule her de sidste par år). Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers. Annissmagen er for mange her ret påtrængende. Den skulle dog være reduceret de sidste par år. Under alle omstændingheder rundes den fremragende af ved lagring. En Gouden Carolus gemt fra sidste år er for mig måske den aller bedste belgier til jul.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have. Den er derudover faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og Voldby Købmandsgaard. Den højst ratede julebelgier på Ratebeer, men for mig lidt rodet i sine indtryk, men god er den bestemt.

Samichlaus Classic, Helles, Schwarzes og Barrique - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Alle lækre meditationsøl.

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Masser af varme og bitre mørke bær. Fint lagringspotentiale. Fås både i Kvickly, hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den og gemme en flaske over flere år.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2019 er det:

Baladin Noël Noel Chocolat 8.5 % som er juleøllet for 2019. 

Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elixir og Super.

Paulaner den 24/11-2019
https://www.ale.dk/nyhed/artikel/den-store-julebrygtest-48-udvalgte-oel/
Teejay den 25/10-2019

Hvis man skal flyve fra Københavns Lufthavn og samtidig er glad for spændende øl, er det et must at besøge Mikkeller CPH Airport Bar. Den er beliggende i Terminal 2 mellem gate A og B og byder på 20 forskellige fadøl fra Mikkellers kæmpe repetoire. Af specielle dedikerede øl til baren kan nævnes Airport Pilsner og Airport Wit, men der findes også et spændende udvalg af spontangærede øl, Berliner Weisse, Pale Ale og meget mere. Finder man ikke lige den fadøl man ønsker at nyde inden man boarder sit fly, så har baren også et bredt udvalg af ca. 200 flaskeøl som enten kan nydes på stedet eller medbringes på rejsen ved forevisning af boarding card. Man skal selvfølgelig bare passe på at den samlede vægt for håndbagagen ikke overstiger flyselskabets retningslinjer, for fristelser er der nok af i baren. Personalet er meget vidende om øl og kan nemt spore sig ind på netop din smag. Små smagsprøver gives gerne inden du vælger din øl før take-off. Der er derfor rigtig god grund til at være i lufthavnen i god tid, for ventetiden går hurtigt når man bruger den i Mikkeller CPH Airport. Det er sikkert også meget fortjent at baren, som åbnede i Juni måned 2018, allerede efter ca. 1 år modtog prisen som verdens bedste lufthavnsbar. Man behøver heller ikke tænke over at planlægge sin næste rejse med afgang i dagtimerne, for baren er åben alle døgnets 24 timer, alle dage i ugen og hele året rundt. Med ca. 30 mill. rejsende om året er der sikkert også godt kundegrundlag for at holde åbent altid. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til min næste flyrejse.

 


I Databasen: 11309 Anmeldelser af 218514 øl fra 246 lande og 11964 bryggerier. Billeder: 85722


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen