powered by goodbeer.dk
Magic Dragon Hemp Lager fra Bryghuset Svaneke
Paulaner den 09/06-2021
Farve / udseende: orangegylden
Krydret blomsterhumlet duft med et strejf af orange. Skummet dør næsten øjeblikkeligt. Smagsindtrykkene står ret stærkt i det sødlige helhedsindtryk med blomster, som skulle være hamp, plus en en lidt bolsjeagtig malt med toner af orange og karamel. Øllet glider nemt over ganen, var ganske spændende og lidt anderledes som Pilsner, betragtet Men i længden bliver sødmen og blomsterindtrykkene for meget uden mere humlemodspil, og jeg ville ikke række ud efter nummer 2 umiddelbart efter den første. Men jeg vil dog til gengæld heller ikke afvise den en anden god gang. Bedst lige fra køleskabet.
Skolder fra Bryggeriet Frejdahl
reneac den 07/06-2021
Farve / udseende: Mørk brun
en dejlig øl, der smager af rigtig meget iforhold til dens kun 6%, den har en behaglig røg smag og rundes fint af med noget whisky smag 
Limfjords Ale fra Thisted Bryghus
Paulaner den 04/06-2021
Farve / udseende: brun
Pænt hvidt skum og sødlig humlekrydret duft. Smagen afslører en amerikansk inspireret Brown Ale langt fra de mere lala udgaver af typen der gennem mange år har været lanceret herhjemme. Her er både kant, humle og karakter og en god balance mellem elementerne. Hertil kommer en fin ikke så bitter men karakteristisk smag af East Kent Goldings, der foruden noter af sort kaffe og lidt lakrids og et udpræget islæt af fin krydret brun karamelmalt sætter kolorit og personlighed på det ganske let sødlige gode brune øl. Karboniseringen er middel og mundfølelsen i den lidt mere fyldige ende af skalaen. Kan minde noget om Lottrups US Dark Ale, men er mere rund og med lidt flere finesser. Kan bestemt anbefales.
Alfheim Saga fra Bryggeriet Frejdahl
Paulaner den 24/05-2021
Farve / udseende: diset lys gylden
En IPA med middelt hvidt skum og krydderhumlet duft. Smagen har en udmærket bund af karamel som klangbund for en nuanceret og aromatisk citrus/grapepræget humling. Mundfølelsen er sødlig men frisk og læskende. uden at bitterheden bider voldsomt. Øllet er let tilgængeligt, har en god balance og fylde og virker præget af gode råvarer.  Dertil rund i sine indtryk, sikkert på grund af den tilsatte hvedemalt. God til terrassen når sommeren forhåbentlig snart bliver bedre og decideret ideel for andet end græsplæner.

 

Spheros fra Dry & Bitter Brewing Company
Teejay den 24/05-2021
Farve / udseende: Diset gylden
Vedavrende skum og en utrolig aroma og smag af både lidt mild karamelmalt og så humlerne El Dorado, Citra og Strata i skøn forening. Aroma og smag er et bombardement af lime, ananas, mandarin, abrikos og mango. Den har en meget blød og nærmest cremet mundfylde der holder smagen af førnævnte eksotisk frugter i en lang og skøn eftersmag. Meget velbrygget og smagsfuld.
Baltic Gose fra Rügener Insel-Brauerei GmbH
Teejay den 24/05-2021
Farve / udseende: Diset orange
Vedvarende hvid skumkrone og en dejlig aroma af karamelmalt og grape. Smagen varierer over flere citrusarter, med grape i førertrøjen. Desuden har den en fin smag af havsalt og karamel samt hvedemaltens friske pust af korn og til slut lidt koriander. Den er lavt karboneret og holder en fin lang eftersmag.
House of Romanov fra Grauballe Bryghus
Paulaner den 20/05-2021
Farve / udseende: brunsort
Pænt beige skum, men forholdsvis afdæmpet duft for sin type. Smagen er så meget desto mere kraftig med fyldige saftige og velafbalancerede tilpas sødlige indtryk af kaffe, tjære, røgmalt, lakrids - kort sagt alt hvad man forventer af en Imperial Stout, der rammer sømmet på hovedet uden at alkoholstyrken slår igennem i form af skarphed. Humlingen er veltilpasset i forhold til de øvrige runde - men alligevel fyldige indtryk. Rommen var dog lidt sværerre at spore men den gav sikkert sit bidrag til den fine særdeles vellykkede helhed.
Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw fra Brouwerij Het Anker
reneac den 19/05-2021
Farve / udseende: mørk brun
sødlig duft, lidt sød i det og en masse alkohol, kunne minde lidt om en barley wine
Christmas Ale fra Brouwerij Corsendonk
reneac den 19/05-2021
Farve / udseende: næsten sort
dufter ikke af meget men lidt lakrids. smager lidt af lakrids og så kommer der en kraftig smag af alkohol, nok ikke for alle, jeg syntes den var dejlig tung i det
En Sang Fra De Varme Lande fra Fanø Bryghus
reneac den 19/05-2021
Farve / udseende: sort
dufter kraftig af kakao, river lidt i halsen og næsen, sød eftersmag af kakao, men det er den stærke chilli der vil plag en bagefter
Ny øl: Yojo fra Tactical Brewing Company
Teejay den 10/06-2021

Øltype: Porter/Stout - Porter
6.00% alkohol
Ny øl: Shadows of Laughter: Tiram.. fra Tactical Brewing Company
Teejay den 10/06-2021
Øltype: Porter/Stout - Imperial Stout/Foreign Stout
10.50% alkohol
Ny øl: Respiratory Pause fra Tactical Brewing Company
Teejay den 10/06-2021
Øltype: Ale - Imperial IPA
9.20% alkohol
Teejay den 10/06-2021
4882 New Broad Street
32814 Orlando
Florida
Teejay den 08/06-2021
1616 J St.
95814 Sacramento
California
Teejay den 07/06-2021
2555 Garden Rd, Ste H
93950 Pacific Grove
California
Nye billeder
Teejay den 14/05-2021
Den børsnoterede finske bryggerigruppe Olvi Group og Danmarks fjerdestørste bryggeri, A/S Bryggeriet Vestfyen, har i dag indgået aftale om et køb af den Assens-baserede virksomhed.
Købsaftalen følger i kølvandet på længere tids dialog parterne imellem kulminerende med Olvi Groups ønske om at sikre sig det fulde ejerskab af det danske bryggeri. Aftalen er derfor betinget af, at A/S Bryggeriet Vestfyens aktionærer takker ja til at sælge deres aktier.

A/S Bryggeriet Vestfyen har igennem en periode søgt efter relevante investorer til at opfylde bryggeriets vækstpotentiale og fremtidssikre virksomhed og arbejdspladser i Assens, hvor bryggeriet har haft til huse siden 1885. Derfor anbefaler A/S Bryggeriet Vestfyens to største aktionærer, Bryggeriet Vestfyens Fond og Augustinus Industri A/S, varmt, at de øvrige aktionærer takker ja til aftalen.
Teejay den 09/05-2021
Frederiksberg Ølbar på Falkoner Alle 79 er en fin bar med 23 fadølshaner og ca. 150 flaskeøl på menuen. I baren findes der et omfattende menukort som er landeopdelt og hvor man hurtigt kan få et overblik over de øl som baren tilbyder. Baren er ren og pæn og der udlånes forskellige brætspil i baren så man kan sidde enten indendørs eller udendørs og hygge sig med en frisk fadøl og et spil Backgammon eller lignende. Personalet er venlige og meget imødekommende. Deres viden om det øl der serveres begrænser sig desværre, måske på grund af personalets unge aldersgennemsnit som ved mit besøg etfer min bedste vurdering lå på ca. 21-23 år. Priserne er fornuftige og jeg vil da med sikkerhed besøge stedet igen.
Teejay den 03/05-2021
Landets næststørste bryggeri, Royal Unibrew, bliver nu endnu større.

Unibrew har således indgået en aftale med familien bag Fuglsang Holding om at overtage Bryggeriet S. C. Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem. Med overtagelsen følger to produktionssteder. En sodavandsfabrik i Ribe og et bryggeri i Haderslev. Bryggeriet i Haderslev vil forblive ejet af Fuglsang-familien, og produktionen vil fortsætte i et samarbejde mellem Fuglsang-familien og Royal Unibrew. Begge produktionssteder vil forsætte med at producere som før, mens logistik bliver integreret i Unibrews netværk og håndteres ud fra bryggeriets terminaler.

Teejay den 04/04-2021
Væskebalancen er det seneste nye skud blandt ølbutikker i København. Væskebalancen har deres forretning på Valby Langgade 35 i Valby, så det er lige i mit nabolag. Butikken er stilrent indrettet og har en rigtig god orden på øludvalget som således er opdelt i Humlet øl, lager, Sour, sort øl, belgisk hjørne o.s.v.

Personalet er vidende og entusiastiske omkring øl og det er derfor nemt for en ølkender som mig at få god og kyndig vejledning der passer til netop min smag. Er man ikke så meget inde i øllets fantastiske univers (endnu), så er et besøg i butikken alligevel et must. De unge mennesker der passede butikken den dag jeg aflagde mit visit er nemlig både venlige, humoristiske og helt parate til at yde den bedste service, så selv en novice i øl vil helt sikkert komme derfra med noget overraskende godt øl.

Væskebalancen proklamerer at have mere end 500 forskellige øl på hylderne. Jeg talte naturligvis ikke efter, men det er temmelig sikkert rigtigt for udvalget er kæmpestort og varierende over stort set alle ølsorter. Det er derfor meget nemt at fylde en pose med dejligt øl og prisniveauet er fornuftigt.

Væskebalancen vil jeg helt sikkert besøge igen og jeg glæder mig allerede til mit næste besøg.

Teejay den 25/02-2021

Beerticker.dk offentliggører nu nyheden om nye danske øl der blev brygget i 2020:

Beerticker estimerer, at der kom en fjerdedel færre øl i 2020 på grund af Covid-19. 1.792 nye øl så dagens lys. Men Beertickers estimat viser, at hvis 2020 havde været et almindeligt år, så var der nok kommet ca. 2.400 nye øl på markedet. Baseret på den årlige procentvise stigning i antal nye øl, der har været de seneste år.
Således blev der i januar og februar sidste år sat måneds-rekorder - aldrig før er der kommet så mange nye øl i henholdsvis januar og februar. Så som udgangspunkt så det ud til, at 2020 ville blive endnu et rekordår. Indtil den første nedlukning ramte Danmark i marts.
I rekordåret 2019 kom der 2.115 nye danske øl. Et tal, Beerticker estimerer, ville være steget med lidt over 13 procent til 2.400 i 2020. Hvis det havde været et almindeligt år - men det blev det jo langt fra. Analysen er lavet i samarbejde med Bryggeriforeningen.
 
De nye øl vil fremadrettet blive oprettet her på Goodbeer.dk

I Databasen: 11577 Anmeldelser af 243477 øl fra 247 lande og 12398 bryggerier. Billeder: 93651


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen