powered by goodbeer.dk
Hr. Skov Blomme Rom Porter fra Det Lille Bryggeri
reneac den 04/12-2021
Farve / udseende: sort
En dejlig stout, der har efter smag af rom og sødme fra blommer og ellers meget trationel
Odin's Tipple fra Haandbryggeriet
reneac den 03/12-2021
Farve / udseende: sort
en kompleks øl, duften er røget og lidt hen af en tung rødvin der er noget fermeteret over den, smagen er meget dyb og røget med noter af kaffe og chokolade
Thyra fra Bryggeriet Frejdahl
reneac den 01/12-2021
Farve / udseende: Lys
Meget sød og kraftig smag af hyldeblomst en disideret sommerøl
Jule IPA fra Nørrebro Bryghus
Paulaner den 24/11-2021
Farve / udseende: gylden
Gylden med hvidt behersket skum og humlekrydret maltet duft. Både den bløde karameltonede malt og den for en IPA ret beherskede humling virker mudrede og uden adskilte nuancer. Smagen rummer lidt orangetoner og et lidet klædeligt strejf af sæbe. Mundfølelsen er let sødlig og i relativ god balance. Nørrebros Jule IPA bærer på mine smagsløg ikke præg af stor opmærksomhed fra bryggerens side. Det samlede indtryk er direkte skuffende. Ikke en øl jeg vil købe igen.
Krofatteren fra Syndikatet
Paulaner den 22/11-2021
Farve / udseende: karamelbrun
70 års fødselsdagen blev så afsluttet med en god gammeldaws middag på Den Lille Kro i Aarhus. Her blev de øvrige øl så suppleret med en yderligere krydret karamelduftende Brown Ale med tydelige belgiske elementer. Blødt karboniseret med fine brune karameltoner, et lækkert skud ølgær og et strejf af chokolade - sekunderet af en blid velafbalanceret aromahumle og et tydeligt islæt af bitre røde bær – Tørrede tranebær tipper jeg. Et spændende, bitterkrydret og lidt anderledes islæt i en Brown Ale, der gav humlen en ekstra dimension som kontrast til sødmen. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød med en krydret maltet frugtig eftersmag.
Tropical Depression fra Bryggeriet Åben
Paulaner den 21/11-2021
Farve / udseende: sort
En fyldig tung Imperial Stout af højeste oktantal med smagsindtryk næsten som kølleslag af kaffe, tjære, lakrids, røg, kokussødme - og ja også en noe eller to af egetræsfad. Mundfølelsen fyldig og stærk af de mange fyldige smagsindtryk, men også en uventet kraftig, sødme, der hos mig tenderede det uafbalancerede grænsende til sukrede og ret hurtigt trods herligt skum og duft får øllet til at virke en smule kvalmt ved bunden af glasset.  Jeg går dog ikke længere ned end 7 glas, for øllet skjuler procenterne godt og giver den gode indre fred og varme, som enhver Stout entusiast sætter stor pris på.
Erebus Stout fra Bryggeriet Åben
Paulaner den 21/11-2021
Farve / udseende: Sort
Sort, sort kaffeduftende tør Stout med middelbrunt skum og fuldt blus på alle smagselementer dog lige undtaget procenterne. Her er dominans af indtryk som frisk nymalet kaffe, tjære, bitter mørk chokolade, sort karamel og et strejf af lakrids og røg i afslutningen med kaffen som førsteviolin. Erebus har en meget kraftig let besk humling ikke ulig den fra den berømte Limfjordsporter. Mundfølelsen er ret tør, hvilket får humlen til at slå fuldtonet igennem i eftersmagen. Det er en Stout som fylder munden, men også med en lidt lammende virkning på mine ret humlefølsomme smagsløg, der generelt går til vin og mere maltdominerede øl.  Jeg bliver soledes aldrig decideret Stout fan, men denne har de skarpe let adskillelige smagsindtryk, som jeg sætte højt i alle øl. Erebus lyser af kvalitativ bryggerkunst og vil nok få i hvert fald mindst et glas mere af deciderede Stout fans. Speciel kaffeindslaget er helt uovertruffent.
Cold Smoke fra Gamma Brewing Company
Paulaner den 21/11-2021
Farve / udseende: klar gylden
Vi fortsætter 70 års ølsmagningen med en noget sjældnere specialitet i Danmark. Nemlig en Lager i form af Røgøl, en type med oprindelse i det smukke bayerske Bamberg, hvor et ølturistisk besøg ikke kan anbefales kraftigt nok. Denne tilhører dog til de letrøgede af slagsen. Der har en let sødlig maltet duft med et pust af røg som fra et havebål af grønne nyafskårne grene. Røgen fik ved første slurk blandt flere af deltagerne utalte associationer til spegepølse og røget øl, der hos en enkelt udkrystalliserede i forslag om fremtidige ølsmagninger med ledsagelse af charcuteri. {#emotions_dlg.yes} En udmærket ide som også lå mig på tungen, men som dog desværre ulykkeligvis ikke lod sig realisere på stedet.
Men nu tilbage til øllet som havde en behagelig middelfyldig letsødlig krop med en god kvalitativ malt, hvor lette karamel og honningtoner skinnede fint igennem røgsmagen. En røgsmag som dog her var mere supplerende end decideret dominerende som i Bamberg klassikeren Aech Schlenkerla - og tak for det fra herfra {#emotions_dlg.whistling}. Alt i alt en spændende øl med en god balance mellem røgen, sødmen og malten. Er du til endnu mere røg, så er Aecht Schlenkerlas Røgbock, der pt her op til jul igen er tilgængelig i Coops butikker.
Men her står dog jeg af. Skyndsomst tilføjer jeg i den anledning også, at Bamberg byder på adskilligt andet godtøl end røgøl.  og på fx på den smukke Biergarten på højen med udsigt over byen og dens smukke kirketårne kan nyde fremragende Røgøl på såvel byg som hvede fra Brauerei Spezial med samme nænsomme røgdocering som Cold Smoke - oven i købet ledsaget af charcuterei og Grillhänchen. Javist.

 

 

Stolen Passion Fruits fra Bryggeriet Åben
Paulaner den 21/11-2021
Farve / udseende: diset gylden
Så fik jeg smagt min første Berliner Weisse. En Weisse, som jeg trods min passion for hvedeøllet ellers havde undgået på grund af den beskrivende mælkesyrlige surhed ikke tidligere havde stået til min passion for de rene bayerske og belgiske grundtyper. Men de sidste års gradvise opdagelse af kvaliteten og smagen i de sure belgiske typer i Petrus serien fra Bavik de Brabandere med overbygning på den sure belgiske Fooder Bier har åbenbart rykket mine grænser. Denne har trods sit indledende sure gisp en spændende bekendtskab med sin læskende smag og duft af tropisk frugt, bastante snerpende syrlighed, der følger med langt ud i eftersmagen, relatige lette krop og næsten totale fravær af sødme. 
61 India Pale Ale fra Bryggeriet Åben
Paulaner den 21/11-2021
Farve / udseende: Sløret orangegylden
Hvidt medium skum og kraftig duft af tropiske frugter. Jo, her er der dømt New England IPA. En type som jeg efterhånden er begyndt atsætte mere og mere pris på. Her nydt i en yderst hyggelig 70 års fødselsdag med ølsmagning i muntert maskulint selskab på Bryggeriets værtshus i Aarhus. Øllet har hvidt ret holdbart medium skum og en frisk syrlig smag på en lys kvalitativ maltbund af karamel og frugt. Øllet er tørhumlet, og den frugtige bitterhed slår igennem ved første slurk, men viger derefter lidt følgende og lader også maltsiden og dermed øllets hele samlede udtryk komme fint til orde trods. Mundfølelsen er middelfyldig, let sødlig og med en lang frugtig humlet eftersmag. En meget læskende og fin repræssentant for NEIPA typen, som vil gøre sig fint en varm sommerdag, i form af belønning for plæneklipningen.
Ny øl: Alfheim Fylgja fra Bryggeriet Frejdahl
Paulaner den 05/12-2021
Øltype: Ale - India Pale Ale
5.20% alkohol
Nyd denne friske IPA til julebordet. Øllet har en frisk, frugtig og let krydret smag af julekrydderier.

Fylgja betyder følger eller hjælper. I Nordboernes gamle mytologi var fylgjaen en beskytter der kunne tilhøre en hel familie eller enkelt person. Fylgjaen gik ofte i arv og kunne være mange hundrede år gammel. Måske er der en ånd i flasken der kan hjælpe på julestemningen - en lille Fylgja der får dig på glatis, men også sikkert hjem igen.

Ny øl: Porter fra Haint Blue Brewing Company
Teejay den 04/12-2021

Øltype: Porter/Stout - Porter
5.50% alkohol
Ny øl: Marianne fra Haint Blue Brewing Company
Teejay den 04/12-2021

Øltype: Ale - Saison
7.80% alkohol
Teejay den 04/12-2021
Teejay den 04/12-2021
Brühlstraße 28c
76297 Stutensee
Tyskland
Nyt Pub bryggeri: Faklandia Brewing
Teejay den 04/12-2021
3807 S. Packard Ave.
53235 St. Francis
Wisconsin
Nye billeder
Teejay den 15/11-2021
Bootleggers Craft Beer Bar på Falkoner Alle 47, Frederiksberg, er et forholdsvist nyt sted. Bootleeegers har flere steder i København, men baren på Frederiksberg er den nyeste. Den er åbnet i et lokale der tidligere var italiensk restaurant, og baren er fint indrettet med masser af små borde og stole, bar områder med ståpladser og små hyggelige kroge hvor man kan sidde med sit selskab i fred og ro. Baren byder på 24 fadølshaner som skifter øl med mellemrum. Dertil har stedet et ukendt antal flaskeøl, så der er altid noget for enhver smag. Personalet har rimelig viden om øl og smagsprøver tilbydes gerne hvis man har svært ved at vælge. Stedet byder ligeledes på gratis popcorn som 'poppes' uden afbrydelse på stedets popcornmaskine, så man behøver ikke spise hjemmefra hvis man altså er vild med popcorn.
Teejay den 10/10-2021
Det Gamle Hundebad på Rødovrevej 79 i Rødovre er indrettet i en forhenværende hundesalon (deraf navnet) i 2016. Jeg har ofte tænkt at lægge vejen forbi, men først nu er det sket. Stedet er meget spændende indrettet med et tema som ingen rigtig kan gennemskue. Der er stort ikke to ens stole på stedet og det ene bord er en gammel dør med låsebeslag og hængsler som er vendt på siden og har påskruet bordben. Der er pyntet op på alle vægge med ryatæpper, jagttrofæer, spraglet blandet tapet, et stort kort over England samt mærkværdige pyntegenstande som vist hører forrige århundrede til. Der er masser af grønne planter som pryder al ledig plads ind i mellem plastik dådyr og lokkeænder. Selvom det gennemgående tema på ølbaren kan være vanskelig at gennemskue, så er det et spændende sted hvor øjnene hele tiden kan få øje på noget nyt. For mit vedkommende var der mange ting som mindede om min barndom og de talrige besøg i Kastrup ved min onkel Åge og tante Ellen, hvor jeg blev forkælet helt op til skyerne og havde min første og helt skelsættende oplevelse med farve-TV. På Det Gamle Hundebad er der 5 fadølshaner med skiftende udvalg samt en del flaskeøl der opbevares i barens baglokale og bliver serveret med den helt rigtige temperatur. Ejeren har god forstand på øl og er lydhør og god til at spore sig ind på gæsternes smag. Det er et voksent publikum der mest besøger stedet, og det er ret velbesøgt, muligvis fordi stedet kun holder åbent i weekenderne. Det er helt sikket et sted jeg gerne besøger igen.
Paulaner den 27/09-2021
Nu da jeg selv har købt anden ombæring til lageret {#emotions_dlg.happy} {#emotions_dlg.yes}, så er det tid til at kundgøre, at Spaten oktoberfest kan købes i Netto til kr. 15. Denne Oktoberfest øl er sammen med Weihenstephan Festbier den bedste bayerske i typen. I hvert fald efter min intense prøvesmagning af 10 forskellige for nogle år siden. I Netto er også Loewenbräu Oktoberfest til samme pris, men kvaliteten er langt fra den samme. Weihenstephan har jeg desværre aldrig set i Danmark. Prøv den afbildede Spaten med den hyggelige hestevogn med øltønder på etiketten. Prosit herfra.
Paulaner den 06/08-2021
Fox & Hounds navn hentyder til den traditionelle engelske rævejagt i røde jakker til hest med jagthorn og et kobbel hunde. De ræverøde og højrøde farver gløder også allerede fra facaden og videre i indretningen, hvor de sammen med mørke træpaneler lægger en varm atmosfæremættet stemning over lokalet. Både facaden og indretningen signalerer lidt andet end en normal bodega eller bælleværtshus. Der er ikke så lidt anglo-saksisk klasse over stedet med god appel til den gemytlige og lidt mere stille snak. Hertil selvfølgelig fodbold på storskærm og hygge. Indenfor udbygges indtrykket med afdæmpet musik, træpaneler, siddekroge og sofanicher i forbindelse med en lang bardisk med ca. en snes fadølsaftapningshaner. Der yderligere sætter ølentusiastens begejstring, der bestemt ikke bliver mindre efter et kik på de mange valgmuligheder af flaskeøl, der udstilles i et glasskab.
Her er valg mellem en række ca. 50 engelske, tjekkiske, tyske og fx en god del belgiske kvalitetsøl, men også danske kendinge: Valget er frit og - hold så fast - prisen er den samme øl for øl dvs. omk. 55 kr.!! - hvad enten du (Gud forbyde det i det udvalg) bestiller den velkendte Fynsk Forår eller fx  Duvel, Hofbräuhaus eller Rochefort 6-8-10. De sidste selvfølgeligsammen med resten serveret i originale glas! Så meget for den gode ølkultur Den gode gemytlige stemning og en fin faglig betjening bidrager til den gode oplevelse.  Udvalget er skiftende og stadig bliver fornyet. Fox & Hounds har 4 lignende værtshuse i Holstebro, Sønderborg, Hillerød og Åbenrå. Jo den gode øl- og værtshuskultur breder sig i det Vestjyske og nu også har fået fodfæste på Djævleøen.
Teejay den 19/06-2021
Æ Karklud som ligger på Søndergade 12 i Hvide Sande er ikke lige stedet man går hen hvis leder efter spændende mikrobryg at smage. Stedet er småt, pænt og rent, og det er mest af alt Tuborg og Carlsberg der langes over disken. Der findes dog et mindre udvalg af øl fra byens mikrobryggeri Hvid Sande Bryghus, men personalet er helt uvidende om øltyperne og har tilsyneladende heller ikke smagt dem, for gode råd og anbefalinger kan de ikke komme med. Stedet er vist mest for stamgæster, og det er lige netop her et besøg ude fra bliver yderst interessant. Når man som min søn og jeg under en ferie indfinder sig på stedet bliver der straks kigget undrende på os fordi vi ikke er kendte ansigter på dette sted. Da vi så, på ærke-københavnsk, bestiller to øl bliver undren ændret til skepsis på et splitsekund. Efter at vi så har drukket vores øl bestiller vi yderligere to pilsnere og beder tjeneren servere en øl til hver af de tre stamgæster der befinder sig på stedet denne tirsdag eftermiddag. Med et trylleslag ændres undren og skepsis til nysgerrighed og flere genstande efter er vi enige om at magen til venlighed, gæstfrihed og udveksling af god humor (som bestemt er anderledes fra øst til vest) tror vi ikke vi finder andre steder i hele verden. Faktisk vendte vi tilbage for at se den noget ærgelige fodfoldkamp mod Belgien få dage efter, og vores venner fra tidligere blev meget begejstret og præsenterede os for en stor skare af andre gæster som måske tilsammen kunne have været hele Hvide Sandes samlede indbyggere. Vi er i hvert fald blevet 100% accepteret blandt disse stamgæster i det lille fiskerleje, og derfor kan jeg kun på det varmeste anbefale at man aflægger stedet et besøg. Jeg tror man kan opleve det samme i alle andre små samfund også, for humor, positivitet og venlighed åbner altid nye døre.
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4832648
2 Paulaner
435236
3 gbjensen
229367
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
24735
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen