powered by goodbeer.dk
Aulendorf Nobertus Edelstark fra Allgäuer Brauhaus
Paulaner den 22/09-2019
Farve / udseende: Guldgylden
Hvidt skum og krydret honningmaltet duft. Smagen er præget af lys karamel og lidt honningtoner, men den høje alkoholprocent sætter også sit præg med en lidt sprittet tone der går i et sammen med den aromatiske humling. Her havde en procent mindre i oktanen klædt øllet lidt bedre og givet de øvrige nuancer bedre udfoldelse. Som resultatet er her virker øllet lidt uafbalanceret og gør sig faktisk bedst som Maibock ved køleskabstemperatur.  Typens for mig bedste bud - Andechs Bergbock Hell - har den samme alkoholskarphed men til gengæld modsvares denne her af flere og langt kraftigere nuancer, som samlet set giver en perfekt helstøbt helhed. Derfor må Nobertus nøjes med 7, mens Andechs scorer 9 glas.
Castello La Decisa fra Castello di Udine Fabbrica Friulana di Birra
Paulaner den 21/09-2019
Farve / udseende: lys gylden
Hvidt flygtigt skum og let duft af humle og græs plus en pikant note af melon. Smagen er ren industriel discount og præget af billige råvarer og en ekstraktpræget enstonig humling. Melonen, som ikke spores ret meget i smagen, redder den lige over niveauet af den danske Slots. Som tørstslukker til venstre hånd i yderste nød.
Spirit Road fra Thrasher Brewery
Teejay den 19/09-2019
Farve / udseende: Mørk gylden
Denne øl (og min forrige anmeldelse) er øl jeg købte i forbindelse med en forretningsrejse i Wiens lufthavn tidligere på året. Holdbarhedsdatoen fortæller mig at det er på tide jeg får dem smagt. Faktisk er øllet udløbet af dato for 2 uger siden og det er måske årsagen til den kraftige skumudvikling. Den har en fin aroma af humle og en dejlig smag af lidt malt med noter af modne pærer, modne bærfrugter og ananas. Endvidere smager den lidt ubestemmeligt krydret og har halvtør eftersmag som i helheden gør den til en dejlig og velsmagende IPA.
Harvest fra Thrasher Brewery
Teejay den 19/09-2019
Farve / udseende: Gylden
Meget prægtig og vedvarende skumkrone der hurtigt fylder glasset med 50% skum. Det slører selvfølgelig aromaen, som kun omfatter lidt lys karamel samt lidt humlet duft. Smagen er maltsød med lys karamel i front samt lidt friskbagt lyst brød. Endvidere har den et friskt præg af citrus og lemon før en behagelig frisk humlet bitterhed balancerer øllen på fin vis. Det er en dejlig Vienna/Classic som er over middel.
Aulendorf Norbertus Weiss Bock fra Allgäuer Brauhaus
Paulaner den 18/09-2019
Farve / udseende: Diset lys brun
Frugtig krydret duft af hvedemalt under det fyldige beige skum signalerer hvedebock. En saftig varmende sag med masser af banan, koriander, syrlighed og lys karamel i den gode lækre bayerske stil. I smag er den lidt i retning af Weihenstephans Vitus - altså i den lyse ende af Weissenbock skalaen. Her er masser af nuancer, god mundfylde og et flot cremet skum. Vitus højde når den ikke, men en lille smule mindre kan bestemt også gøre det. Herlig overraskelse at falde for i baren her i den sicilianske eftersommer på 22 grader her en stille aftenstund, mens det nærmer sig midnat. Ja, og månen har den farve, måner skal have og skinner krystalklart på nattehimlen over hotelterrassen.
Nældebryg Havre Stout fra Bryggeri Skovlyst
Teejay den 16/09-2019
Farve / udseende: Sort
Vedvarende skumkrone og en god aroma af chokolade og kaffe. Smagen har tydelig mørk chokolade, kaffe- og rugbrødsnoter. Den er moderat humlet og har stor fyldighed med god balance mellem malt og humle. En dejlig og ikke for tung stout.
India Pale Ale fra Aarhus Bryghus
reneac den 13/09-2019
Farve / udseende: grumset rav
en ipa, der dufter meget af blomster, og har en frisk balanceret humle smag
Jacobsen Midday Mild fra Husbryggeriet Jacobsen
reneac den 13/09-2019
Farve / udseende: mørk
en mild ale, der er en fyldig ale med dejlig rund smag, der er meget smag, der er noter af kaffe og chokolade og en stor spænde vide i smagen
Tete de Mort fra Brasserie du Bocq
Paulaner den 13/09-2019
Farve / udseende: gylden
Syrligsød humlet duft og hvidt medium skum. En fyldig, syrlig og frugtig (citrus og melon) Triple med en middel sødme og en for typen relativ markant bredspektret bitteraromatisk humling. Karboniseringen er frisk og de høje procenter mærkes primært som fylde og varme. Hverken etiketten eller denne øl er til at stå for - man napper gerne nummer 2.
Poculator Doppelbock Dunkel fra Kloster Brauerei Scheyern
Paulaner den 13/09-2019
Farve / udseende: Mørk brun
Svagt beige skum og ristet let brændt maltet duft. I smagen udfolder sig en fuldblods Doppelbock: rund med smag af mørk sirup nybagt rugbrød, chokolade, ristede nødder og kandis. Kort sagt alt hvad der hører sig til en Perfekt bayersk Doppelbock. Mundfølelsen er varmende og sødlig til sød med en let brændt næsten røget tone afsluttet af en let bitter aromatisk humling. Lige ud ad landevejen i typen? Ja, men du kører i Porsche ad margueriteruten i strålende sommersol. Helstøbt så brillerne dugger og varmen breder sig helt ud i tæerne. Javist lige under de allerstørste Andechs, Weihenstephan og Ayinger men rigelig stor til at være fremragende i sin type.
Ny øl: Closet Cartographer - Simcoe fra Verdant Brewing Company
Teejay den 22/09-2019
Øltype: Ale - Pale Ale
6.10% alkohol
Ny øl: Closet Cartographer - Eureka fra Verdant Brewing Company
Teejay den 22/09-2019
Øltype: Ale - Pale Ale
5.90% alkohol
Ny øl: Closet Cartographer - Azacca fra Verdant Brewing Company
Teejay den 22/09-2019
Øltype: Ale - Pale Ale
6.10% alkohol
Teejay den 21/09-2019
1550 East Zion Rd. Suite 1
72703 Fayetteville
Arkansas
Nyt Micro bryggeri: Brauküche 35
Teejay den 20/09-2019
Schalladorf 35
2022 Wullersdorf
Østrig
Nyt Micro bryggeri: Wicks Brewing Co.
Teejay den 19/09-2019
11620 Sterling Ave.
92503 Riverside
California
Bryggeriet åbnede i 2013.
Nye billeder
Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4239848
2 Paulaner
362406
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
20100
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11262 Anmeldelser af 215486 øl fra 246 lande og 11869 bryggerier. Billeder: 84839


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen