powered by goodbeer.dk
AMA Strong Belgian Ale fra Birra Amarcord s.p.a.
Paulaner den 29/09-2022
Farve / udseende: mørk rav
Flygtigt lysebrunt skum og let brændt duft med kakaonoter. Smagen tillægger mørk chokolade af den meget kakaoholdige bitre slags plus lidt karamel og gærnoter. Hertil kommer en let veldoceret aromatisk humlig, som støttes i sin afbalancering af sødmen af en vis frugtig syrlighed med lette citrustoner. Mundfylden er middelkraftig med en vis syrlig friskhed. Helheden smelter fint sammen og er så absolut godkendt. Hertil kan jeg altså ikke stå for flasken, som sammen med etiketten rummer en pefekt næsten tilbagelænet stilfuld klassisk itraliensk elegance.
Triporteur Full Moon 12 fra Brouwerij Anders!
Paulaner den 26/09-2022
Farve / udseende: Brunsort
Duften fra det brunsorte øl under det lysebrune øl signalerer belgisk Quadrubel med lidt ubestemmelig mørk tørret frugt og brændte malttoner. Smagen går fuldtonet i samme retning. Den tørrede frugt går nu primært i retning af tørret figen, og øllets udprægede sødme afbalanceres af de svage skarpe toner i den både brændte og mørke karamelprægede malt. Yderligere tilkommer så noter af brun kandis, rørsukker og afrundet ølgær. Lidt mere fylde og en nuance eller to mere ville have sendt Triporteur Full Moon 12 til tops hos mig. Men trods disse lidt pedantiske anker, står alt i denne fyldige Quadrubel fint til hinanden i en lækker helhed, der oven i købet skjuler de høje procenter forbilledligt. Pas i givet fald dog på med kun at nyde den tempereret - højst 10 grader og gerne lidt mere, eller står de brændte toner for meget igennem.  Et god gammel tommelfingerreget desangående er en grad pr. procent i øllet. 
Sunshine On Portobello fra Vault City Brewing
Teejay den 26/09-2022
Farve / udseende: Diset orange
Flot øl helt uden skum og med store gærflager i glasset. Den har fantastisk lækker aroma af fersken samt lidt mild chili. Smagen er fint sammensat af sød ferskensaft, dernæst lidt chili som langsomt tager til i styrke indtil en frisk syrlig smag af ananas overtager smagsforløbet. Kort efter vender Habanero chilien tilbage og opvarmer mundhulen til et niveau der lige akkurat er behageligt. Chilien følges op af lidt anstrøg af sort peber og gærresterne smages som en let smag af våd skovbund. Det er en meget fin sammensat sur øl med masser af smag og spændende detaljer.
Honeyberry & Strawberry Sour fra Vault City Brewing
Teejay den 26/09-2022
Farve / udseende: Diset rød
Vedvarende skum og en fin aroma af gær og jordbær. Smagen er syrlige jordbær og noget der kan minde om rønnebær. Den har god fyldighed og dejlig smag af førnævnte bær, restsødmen er mest jordbær. Den er delikat og lækker, men byder ikke på nogen særegen oplevelse af surt øl, som ikke er smagt bedre fra andre bryggerier.
Sorte Muld fra Bryghuset Svaneke
reneac den 22/09-2022
Farve / udseende: mørk rav
Sødlig frugt duft, smagen er let sødlig med en krydret kant fra især perikon og mynte
Theodor Schiøtz Anarkist Pina Colada Milkshake IPA fra Albani Bryggerierne
Paulaner den 20/09-2022
Farve / udseende: diset gylden
Tja en noget fancy IPA, som med sit tilsæt af frugtsaft vel er at betegne som en New England IPA. En frugtig duft af ananas breder sig ved opskænkningen under det grove middelfyldige skum. Smagen afslører ikke uventet et bittert indtryk af primært ananassaft, men også en del kokos og en smule gær ved siden af frugten. Derimod synes jeg ikke vaniljen fra deklarationen trænger sig på. Mundfølelsen er sødlig til sød, fyldig og med afslutning en god bitterhed som modspil til sødmen. Den tilsatte havremalt medvirker til  en vis fylde og rundhed. Øllet er læskende og velafbalanceret, men også ret bastant i sine indtryk. Ikke en øl man fristes til at drikker flere af efter hinanden. Pina Colada Milk Shake IPA er navnet, og øllet virker for mig lige så overlæsset i sine indtryk som dette. Jeg sidder efterhånden tilbage med følelsen af, at bryggerfantasien hos Albani i denne serie nærmer sig friløb?  Men nu er den da prøvet af
Wolf Carte Blanche fra Brouwerij Wolf
Paulaner den 20/09-2022
Farve / udseende: gylden
Flot, flot cremet stabilt hvidt finporet skum kroner øllets smukke gyldne indtryk i glasset, mens opskænkningen udsender en frugtig citrushumlet duft. Smagen er på en gang bitter og frugtig med et primært indtræk af lys karamel, citrus og grape plus en vis fyldig sødme. Det fyldige sødlige indtryk suppleres samme bitterhed som fremstår, når en citronkærne knuses mellem tænderne.  Mundfølelsen har en god balance mellem de fine frugtige nuancer, og fylden øges, mens øllets tempereres, og de enkelte nuancer tager til i styrke. Mens jeg drikker lægger jeg til stadighed lægger hele og halve glas oven i min samlede bedømmelse. Her har vi godt nok en lille perle fra et bryggeri, som jeg hidtil helt har overset i det righoldige belgiske skatkammer.  Wolf Carte Blance er i den grad stilren og lækker med sin sødlige fylde og nuancerede bitterhed. Jeg endte således med 9 store glas, da jeg tog hul på sidste tredjedel af flasken. Wolf Carte Blance udgør for mig indtil nu årets fund og fortjener derfor i høj grad at markere min anmeldelse nummer 1900 på Goodbeer.

Paulaner's ølanmeldelse nr. 1900
Pilsner fra Bryghuset Svaneke
reneac den 18/09-2022
Farve / udseende: Lys
En helt ok pilsner men heller ikke mere
Classic fra Bryghuset Svaneke
reneac den 18/09-2022
Farve / udseende: mørk gylden
En ok classisk med lidt ekstra humle, ikke nogen ekstra ordinær 
Chouffe 40 fra Brasserie d'Achouffe
Sarek den 17/09-2022
Farve / udseende: Oklar lys gylden
Jeg var forbi Smagen af Øl, som ligger i Røde Kro., som er den bedste ølbutik syd for Kongeåen, for at købe lidt øl for de penge jeg fik til min fødselsdag.
Der røg en masse spændende øl i kurven og selvfølgelig en fødselsdagsøl.

 

Achouffe, der er kendt for deres etikette med havenisser på, har i anledning af deres 40 års jubilæum begået en Blond  fødselsdagsøl.
Det er flot uklar gylden øl. Der er noget svæv i øllet.
Der står ikke at øllet er eftergæret på flasken og pantmærken skjuler om der er hvede i øllet, men det anser jeg som værende sandsynligt
Øllet er fuld balance selvom humlingen ikke voldsom. Det er krydderierne der toneangivende især med et lille snert af hvid peber..
En udmærket øl som jeg gerne køber igen.

Ny øl: Only By The Dusk fra Padstow Brewing Co.
Teejay den 30/09-2022
Øltype: Lager - Mørk Lager
4.90% alkohol
Ny øl: Oak Barrel Aged Spiced Vintage Ale fra Padstow Brewing Co.
Teejay den 30/09-2022
Øltype: Ale - Old Ale
8.00% alkohol
Ny øl: May Day fra Padstow Brewing Co.
Teejay den 30/09-2022

Øltype: Ale - Pale Ale
5.00% alkohol
Nyt Micro bryggeri: Idol Beer Works
Teejay den 09/09-2022
100 S Sacramento St.
95240 Lodi
California

Nyt Micro bryggeri: HaidBräu
Teejay den 09/09-2022
Admiralbogen 41
Bayern
80939 München
Tyskland

Teejay den 09/09-2022
3160, Boulevard des Forges
GBZ 1V6 Trois-Rivieréres
Quebec
Nye billeder
Teejay den 23/08-2022
Den 15. juli 2022 indgik Royal Uni­brew en aftale om at erhverve 100% af det Toronto-baserede selskab Amsterdam Brewery Co. Ltd. Det canadiske craft brewery Amsterdam Brewery Co. Ltd. blev grundlagt i 1986.

 Administrerende direktør for Royal Unibrew, Lars Jensen, siger:

 – Det opkøb, vi gør i dag, er meget vigtigt for Royal Unibrews fremtidige vækst i amerikaområdet. Vi tilføjer kapacitet i Canada, som også er tæt på vores amerikanske forretning, og over tid forventer vi at betjene det meste af Canada og delvist USA.

 – Amsterdam Brewery Co. Ltd., vil reducere transportomkostningerne og vores CO2-fodaftryk. Oven i købet vil vi servicere markedet meget bedre og derved beskytte os mod udsolgt og overbelastning af transport, som er steget markant de sidste 18 måne­der. Yderligere vil vi frigøre kapacitet på vores nuværende faciliteter i Danmark, hvilket vil udskyde visse investeringsbehov, siger direktøren, der fortsætter:

 – Vores eksportforretningsmodel i Amerika er vokset over de seneste år, men er i øjeblikket udfordret af høje fragtomkostninger og længere og mere uforudsigelige logistiske forsynings­kæder. Eksportforretnings­model­len har haft naturlige begrænsninger på både bredden og dybden af ??den udbudte produktportefølje.

 – Yderligere har Amsterdam Brewery Co. Ltd. en solid position i On-Trade i Toronto, både gennem to egne drevne Brew­pub-restauranter og gennem traditionelle On-Trade-forretninger, slutter Lars Jensen.

Paulaner den 25/02-2022
I december udkom en fin atmosfærerig bog om Københavns brune værtshuse. Bogen er i stort format og med en vrimmel af flotte farvefotos. Den omhandler værtshusene i Hovedstadsområdet.  I kan læse anmeldelsen her, og i bogen finde noget om jeres foretrukne blandt de 220 omtalte listige steder. Se link:

http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/diverse-84/stamsteder

Paulaner den 19/01-2022
Den belgiske Ølmand i Hesselager på Østfyn er et godt sted at købe belgisk øl. Udvalget er stort - over 100, ligesom der kan leveres 20 forskellige øl på fustager, ølsglas og prøvekasser. Priserne er små, og hjemmesiden
Ølparadiset er indbydende og velstruktureret, ligesom der regelmæssigt er spændende ølnyheder. Har handlet på hjemmesiden flere gange og har kun haft gode erfaringer med service og ekspedit levering, som nu desværre koster 30 kr. efter at have gratis på Fyn.

Se:  https://den-belgiske-olmand.dk/
reneac den 13/01-2022
Carlsens kvarter fylder 50 år i dag, og de har været nogen af forgangs stederne med i sær belgisk øl, men også selv stillen med at der ikke spilles høj musik ,men man kan komme og nyd sin øl i ro og snakke med side manden
Teejay den 08/01-2022
Royal Unibrew A/S med hovedsæde i Faxe styrker nu sin position på drikkevaremarkedet i Norge.

I en pressemeddelelse oplyser Danmarks næststørste bryggerikoncern efter Carlsberg Group, at det overtager det fulde ejerskab af Hansa Borg Bryggerier, som er det næststørste bryggeri og drikkevarevirksomhed i Norge med fire bryggerier og et aftapningsanlæg i hele landet.

Sammen med Solera Beverage Group, som Royal Unibrew købte i september 2021, vil købet af de resterende aktier i Hansa Borg Bryggerier skabe en stærk multidrik-markedsposition for Royal Unibrew i Norge.

I forvejen ejede Royal Unibrew 25 pct. af Hansa Borg Bryggeri. Prisen er 1,8 mia. danske kr. Heraf betales 10 pct. kontant, mens de resterende 90 pct. vil blive betalt med aktier i Royal Unibrew.

Med købet prissættes hele Hansa Borg til 3,3 mia. norske kr. svarende til 2,44 mia. danske kr.

Adm. direktør i Royal Unibrew, Lars Jensen, siger, at koncernen i en længere periode har ønsket at udvide sit partnerskab med det norske bryggeri i en gensidig interesse: - Jeg er glad for, at det endelig er lykkedes og ser meget frem til at udvikle Hansa Borg Bryggerier til den førende udbyder af multidrik i Norge.

Lars Giil, som er adm. direktør for Hansa Borg Bryggerier, siger, at ”med en stærk industriel ejer som Royal Unibrew i ryggen får vi adgang til en masse indsigt og ressourcer, som vil styrke vores position på markedet yderligere samt sikre, at vi har den nødvendige investeringskraft til fremtiden”.


I Databasen: 11896 Anmeldelser af 258599 øl fra 247 lande og 12695 bryggerier. Billeder: 99369


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen