powered by goodbeer.dk
Premium Lager fra Starobrno Brewery
Teejay den 17/06-2019
Farve / udseende: Gylden
Denne pilsner har fint vedvarende skum, aroma af malt og lidt humle. Smagen er svagt karamelmaltet med en passende balance mellem humle og malt. Humlen er den klassiske tjekkiske Saaz med krydret bitterhed og lidt overtoner af blomst. Meget dejlig pilsnerøl.
Waterloo Double Dark fra Timmermans
Paulaner den 15/06-2019
Farve / udseende: mørk mahogni
Pænt nøddebrunt skum og lækker frugtig karamelduft. Den lækre mørkebrune karamel går igen som dominans i smagen, der har masser af vanilje, kaffe, gær og så ikke at forglemme fed rund frugt i form af en saftig svesketone. Denne Double har en hel del af den gode belgiske bock i sig, den er meget lettilgængelig og smørrund og sødlig sød i sit udtryk. Alle de lækre indtryk afbalanceres af en pikant aromatisk humling. Egentlig enkel i sit udtryk, men enkelhed kan også gøre det godt til det næsten sublime. "
Postel Dobbel fra Brouwerijen Alken-Maes
Paulaner den 15/06-2019
Farve / udseende: klar lysebrun
 Hastigt svindende beige skum og lidt karamelpræget humlet duft. Smagen afslører straks en noget anderledes belgisk dubbel. Paletten er lidt mere smal end sædvanlig, men den er god og velafstemt. Essensen er mørk karamel med en anelse banantoner og en smule syrlighed. Hovedindtrykket er mod typens sædvane ret tørt og lidt mere end sædvanligt humlet. Øllet er blidt og eftertænksomt og udfolder sig efterhånden som det tempereres og alle indtryk spiller sammen i en fin balance. Den mørke karamel følger lidt sødligt humlekrydderiet til dørs i eftersmagen.
Affligem Blonde fra Affligem
reneac den 13/06-2019
Farve / udseende: Lys
Fik den med korkprop, og der var knald på og en meget livlig øl i glasset, med dejlig perlene fornemmelse, smagen var letter frugtig og dejlig læskendeen rigtig dejlig balanceret øl
Old Embalmer fra Widmer Brothers Brewing Co.
Paulaner den 05/06-2019
Farve / udseende: diset rav
Smagt på ølfestivalen 2019. Flygtigt svagt beige skum. Sødlig karamelduft med granåle. Maltsiden er præget af brun karamel, vanilje, lidt honning og kandis, men virker generelt lidt sammenmudret, fad og flad. Som Barley Wine imponerer den ikke specielt fyldig kropsmæssigt. Men på positivsiden skjules de høje procenter godt. Jeg var forberedt på en amerikansk humling, men havde ikke forventet et sådan grannåleislæt i denne type, ligesom den mere blomsterprægede del af humlingen virkede hengemt og støvet i sammenhæng med den bløde karbonisering. Grannåletonerne var for mig nok det værste, idet de står meget dårligt til den relativt enstonige fade karameldominerede maltside. Jeg havde håbet på noget i stil med klassikeren Old Foghorn. Mindre kunne gøre det, men denne disharmoniske øloplevelse var skuffende. Denne var en 13 ed. 11. Der opereres med forskellige udgaver år for år, så næste og foregående kan være anderledes.
Stygian Gown fra Warpigs Brewpub
Teejay den 05/06-2019

Farve / udseende: Sort
Flot vedvarende skumkrone og næste ingen aroma. Smagen er mørk karamel, hårdtristet malt og lidt engelsk lakrids. Den er moderat humlet og har fin balance mellem maltsødme og bitterhed. Den er nok mest til den side og smagen af lakrids holder lang eftersmag i øllet. Generelt er Warpigs øl et stort hit hos mig.
Baltic Liquorice fra Bryghuset Svaneke
Teejay den 05/06-2019
Farve / udseende: Sort
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende porter med god aroma af lakrids. Smagen er meget fyldig af hårdtristet malt og sød lakrids. Særdeles velsmagende og lækker. Nænsom humlet bitterhed og behagelig lang eftersmag.
Funkyland BrettanoWeisses fra South Plains Brewing Company
Teejay den 05/06-2019
Farve / udseende: Rød
Smagt på ølfestivalen 2019. Dejlig sur øl med surheden på den behagelige side af smagssprektret. Den har en dejlig smag af blåbær og let vandet fylde. Eftersmagen er syrlig af friske sommerbær og den lidt ubehagelige aroma af Brett er helt fraværende, men bidrager til dens syrlige og friske smag.
Fynsk Påske fra Ørbæk Bryggeri
Paulaner den 05/06-2019
Farve / udseende: grumset orange
New England IPA er - sådan set lige som denne øl - fint dækket ind med den kommercielle beskrivelse. En sommerøl med middelfyldigt saftpræg af sur-sødlig saft, grape, lyse syrlige bær og hyldeblomst. Bitterhed er der ikke meget af her i den meget milde aromatisk citrusprægede humling.  Afslutningen er rund, relativ sød og sodavandspræget. Nok mest en dameøl på godt og ondt til terrassen. Jeg tvivler på at den er helt typerig - i hvert fald er der ikke meget IPA over helhedsindtrykket og frugten og sødmen mangler modspil i en egentlig humlekant, omend den finds i syrligheden. Intet genkøb her.
Erdbeer-Liebe fra Amager Bryghus
Teejay den 05/06-2019
Farve / udseende: Orange
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende øl med god aroma af jordbær. Smagen er syrlig med noter af søde jordbær. Det er en meget delikat og smagsfuld øl helt uden humlet bitterhed. Lang fyldig eftersmag af jordbær og let syrlighed. Fin velbrygget øl.
Ny øl: TTH Pokalmestre Øl fra Geddal Gaardbryggeri
Teejay den 17/06-2019

Øltype: Ale - Pale Ale
4.60% alkohol

Team Tvis Holstebro Pokalmestre Øl.

 
Ny øl: Danish Dynamite IPA fra Geddal Gaardbryggeri
Teejay den 17/06-2019

Øltype: Ale - India Pale Ale
5.50% alkohol
VM øl med IBU som er lig med det antal landskampe som Michael Laudrup spillede.
Ny øl: Beauty fra Geddal Gaardbryggeri
Teejay den 17/06-2019

Øltype: Ale - Ambrée / Red Ale
5.20% alkohol
Tørhumlet med Chinook og Cascade humle.
Teejay den 17/06-2019
24 NW Greenwood Avenue
97701 Bend
Oregon

Teejay den 16/06-2019
Fechtergasse 16/21
1090 Wien
Østrig
Nyt Micro bryggeri: Tap Social Brew
Teejay den 10/06-2019
27 Curtis Industrial Estate, North Hinksey Lane
Oxfordshire
OX2 0LX Oxford Botley
England

Bryggeriet åbnede i 2016.
Nye billeder
Forum indlæg Debat->SV:Debat
neemt den 17/06-2019
Har i prøvet nogen af disse alkoholfri øl eller er der nogen andre i kan anbefale?
Teejay den 11/04-2019
Med udsigt over Flensborgs havn ligger Hansens Brauerei mellem gode restauranter og skøn havudsigt. Bryggeriet fremstår som restaurant hvor der serveres traditionelle tyske retter hvortil husets øl serveres. I bunden af restaurationen står bryganlægget til frit skue, og der brygges 1000 liter ad gangen som pumpes over i 4 store tanke hvorfra øllet skænkes direkte. Der kan således serveres op til 4 forskellige øl på stedet, men ved mit besøg var der kun hvedeøl og schwarzbier på repetoriet. Dejligt sted som kun kan anbefales hvis man besøger Flensborg.
Teejay den 23/03-2019
2018 blev endnu et rekordår for den danske ølbranche. Beerticker.dk skriver bl.a. at der i rekordåret 2018 kom hele 1.825 nye øl på markedet i Danmark – i gennemsnit 5 øl hver dag. Ca. 200 øl mere end den hidtidige rekord i 2017.

I løbet af de sidste 10 år er der således kommet hele 10.770 nye danske øl. For første gang over 10.000 over 10 år.

1.825 dækker alle kommercielle nye danske øl i løbet af 2018. Lige fra øl der nu er fast del af sortimentet til små engangs bryg, der kun har været tilgængelig en kortere periode.

Teejay den 08/12-2018
Mikkeller Baghaven er beliggende på Refshaleøen i København. Dette område har i de seneste år forvandlet sig fra indsutriområde til mere beboelse med en skøn sammenblanding af caféer, træningscentre og lav bebyggelse. Mikkeller Baghaven er indrettet i en gammel lagerbygning med højt til loftet og skøn udsigt direkte til Øresund. Om sommeren serveres der udenfor og stedet indenfor en enkelt indrettet med langborde og bænke. Langs bagvæggen er der reoler med tønder indeholdende de øl som på et tidspunkt skal lanceres som nye fadlagrede øl i de ca. 15 ølhaner som stedet har. Udover et godt og repræsentativt udvalg af Mikkeller øl har stedet også et mindre udvalg af flaskeøl.
Paulaner den 04/11-2018
Mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret fra 2015.

Bush Premium Noël - (10 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig juleøllenes juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos fx Øltønden i Thorsøe og Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe.

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk meden del lakridstoner. Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Øltønden, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Føtex og Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling med dens lidt skarpe lakridstoner, men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have og er faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og hos fx Øltønden i Thorsøe og Voldby Købmandsgaard.

Samichlaus Classic - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Enkelte COOP butikker har den også, men der er meget langt mellem dem. Lækker meditationsøl.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

 

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Den bedste af de mere lyse juleøl. Masser af varme og bitre mørke bær. Fremragende lagringspotentiale. Fås både hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Helt sin egen og heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Port og Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik. Især den første er uovertruffen.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2018 er det:

Baladin Noël Liquirizia 9 % som bl.a. er tildelt 6 stjerner i Christian Andersens anmeldelse af juleøl i JP 3. november 2018. Næstforrige årsøl hed fx Noël Cafe. Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elexir og Super.

 

 

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4190313
2 Paulaner
348951
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71636
5 tux
44863
6 reneac
19775
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11204 Anmeldelser af 212398 øl fra 246 lande og 11798 bryggerier. Billeder: 83929


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen