powered by goodbeer.dk
11466 Ølanmeldelser
Side 1 af 1147 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot pilsner med vedvarende skum. Jeg smagte den frisk fra fad og tror det giver et lille forspring i forhold til flaskeversionen når det handler om skumdannelse. Den har svage noter af god aromahumle og smagen er lys karamelmalt med god balance til humlebitterheden fra den amerikanske Cascade humle der endvidere byder på lidt grape og blomst i eftersmagen. Dejlig pilsner som vil og kan lidt mere end vanlige pilsnere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun/Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Dejlig vedvarende skumkrone. Aromaen er mest kanel, men lidt andre ubestemmelige krydderier kan også duftes. Smagen varierer over kanel, nellike, letristet malt og brun farin samt lidt smag af lyst rugbrød. Den har moderat humlebitterhed med god balance til maltsødmen, hvilket dog giver mest plads til dens sødlige smag og det er naturligvis tiltænkt fra brygmesterens side. Dejlig juleøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Paulaner
En øl der spiller symfoni med 5 forskellige malte. Resultatet er en maltdomineret meget rund sødmefyldt ristet helhed, som afrundes af en relativ svag humling. Harmonisk, men lidt for poleret julebryg, idet det er svært at skelne de forskellige nuancer i helheden. Skands Julebryg mangler for mig både friskhed, inspiration, karakter og julestemning. Hurtigt drukket – hurtigt glemt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Al respekt for konceptet og for røgøl begrebet som sådant, Men her er det for meget. Smagen af god fuldt karameltonet Doppelbock og fedtdryppende røgel øl og spegepølse var ikke forenelige hos mig. Hellers berømte røgøl Aecht Schlenkerla Eiche var hverken et hit for mig eller de andre 5 prøvesmagere. Men der var enighed om, at den trods alt var en spændende udfordring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: maghogni
Anmeldt af Paulaner
Jacobsen vil så gerne lave en god Vinterbryg, men for mig (og min lille ølsmageklub) bliver det ved forsøget dette år. Lidt underlig grønsagspræget maltet duft og pænt beige middelholdbart skum. De første par slurke - som åbenbart blev boostet af karboniseringen - smagte friskt lidt citrus præget, Herefter virkede øllet fladt  og enstonigt. Jo, der er kandis, karamel og lidt brændt malt. Men den friskhed, der ledsager første opskænkning svinder sammen med skummet. Der mangler trods de høje procenter den malt- og gærfylde som i de belgiske klosterøl Jacobsen i høje lovprisninger sammenligner sig med. Jeg mistænker tilsætning af hvidt sukker? Men hvad dette er tilsat for at spare på malten eller ej, så går denne årgang 2020 bestemt ikke hele vejen og sammenligningen med de gode belgiere mht inspiration og råvarer holder ikke en meter. Det der startede så godt bliver hurtigt til et lala indtryk af mørk sirup tilsat udkogte grønsager. Ikke elendig men heller ikke særlig god. Intet genkøb herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige middelkraftigt skum og sødlig humlet duft. Smagen har vægt på humlesiden med en kraftig nuanceret citrus smag af frisk bitter grapefrugt og lidt orange på en baggrund af en maltside af karamel og .. Ja, her overskyggede bitterheden hos mig desværre de øvrige nuancer. Mundfølelsen er frisk med en behersket sødlighed og god fylde, hvor de hele 8 % skjules godt. Bitterheden og en hvis sødme følger med ud i den lange eftersmag, hvor den udtørrende bitterhed efter kort tid bliver hængende alene. Virker velafbalanceret for sin type og vil tiltale enhver hardcore IPA fan. Jeg kan sagtens spore kvaliteter, der understøtter andres vurdering af bryggeriets renome, men bitterheden var her for kraftig for mine smagsløg til, at jeg kunne vurdere maltsiden retfærdigt i det samlede indtryk. Giver 7 glas men er overbevist om, at både Teejay og Reneac vil give et glas mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Denne Maibock er lagret 3 måneder i henholdsvis Bourbon-, Tequila- og Romfade og udsender en meget delikat aroma af karamel og Bourbon. Den har svagt, men vedvarende skum, og smagen er meget lækker af karamel, lidt vanilje, brun farin eller rørsukker og en lidt diskret, men temmelig lækker, smag af kokos. Mit gæt er at kokos og rørsukker/brun farin stammer fra dens møde med romfadet. Dens lagring i Bourbonfad afspejles tydeligt i aromaen og den har også lidt Bourbon med i smagen. Tequilafadet kan jeg simpelthen ikke spore, men lidt egetræ i eftersmagen er nok en blanding af det hele. Den efterlader en fin sødlig smag med anstrøg af marcipan i eftersmagen og humlen er tilpas balanceret med islæt af frisk nyslået græs. Det er en meget anderledes Majbock, som slet ikke er som man kunne forvente udfra typerigtighed, men den er usædvanlig smagsfuld og et rigtig godt innovativt bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Fin skumkrone og en delikat aroma af appelsin og aromahumle, der næsten får mig til at tro at det er en IPA jeg hældt op. Men den lanceres som hvedeøl med rigelige mængder blodappelsin og humle, så det være aromahumlen der dækker over de ellers velkendte duftindtryk jeg havde forventet fra hvedeøl. Smagen er i en klasse for sig, for kun meget kortvarigt fornemmer man hvedemaltens sødme og gærens forventede sødlige smag med noter af moden banan. Ret hurtigt efter byder den nemlig på en rig smag af søde appelsiner med en let syrlig og krydret afslutning. Humlen bidrager til lang eftersmag, men leder man efter en klassisk hvedeøl er man gået forgæves her. Det smager vel nærmest som en hydrid imellem godt hvedeøl og knap så spændende IPA. På en varm sommerdag tror jeg dog at den er meget passende på grund af dens læskende egenskaber og blodappelsinens smag af sol og sommer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af Paulaner
Svag frugtig maltet duft og svagt hvidt skum. Smagen er sødlig med lys karamel, gule modne æbler og lidt gærtoner op mod en behersket men velafbalanceret let bitter humling. Øllet er meget blødt karboniseret. En ikke exceptionel men absolut godkendt mainstream belgisk blid Blond.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
En dejlig oplevelse, meget sød, men bliver hurtigt lidt mere skarp, og har en dejlig humle og minder lidt om en barley wine i forhold til den er lidt tung og kraftig, en rigtig fin oplevelse og købt ved en lokal italiensk specielforretning til 30 kr for en ½ liter og det syntes jeg er en igtig fin pris
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1147 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11466 Anmeldelser af 229840 øl fra 246 lande og 12166 bryggerier. Billeder: 89473


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!