powered by goodbeer.dk
10935 Ølanmeldelser
Side 1 af 1094 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Lidt sød med meget gennem trængene smag af koriander, syntes aldrig koriander har gjort noget godt for øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Blegrød
Anmeldt af Paulaner
Denne øl havde jeg glædet mig til at sammenligne med alle Krieks moder Mort Subite Kriek. Men i sammenligning med kejseren fald Baladins Mama igennem trods knap 2 % mere på bagen. Skummet var grovporet og flyttigt og duften mere præget af marcipan end kirsebær. Også smagen var tynd mht. frugt og virkede både vandig og en smule som fortyndert kirsebærjuice. Det vinøst varmende kirsebærindtryk og fylden mangler og syre/sødme balancen en smule ude af trit. Mort Subite blev smagt umiddelbar efter. Jo her var de 3 glas en fin indikator for forskellen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangebrun
Anmeldt af Paulaner
Jo, den smager af græskar, som jeg husker grundsmagen i de gule sprøde sukkersyltede med ingefær fra barndommen. Ellers er den præget af brun karamel, emn del rund gær og de orientalske kryddertoner, som også kendes fra fx Baladins egen Nora. De 7 % skinner ikke meget igennem og Zucca gør et blødt varm indtryk middel til decideret fyldigt indtryk i munden. Det rammer også balancen fint mellet og være sødligt og decideret sødt. Øl fyldes med utallige krydderier og alskens grønsager fra asparges til hø med mere eller mindre vellykket resultat. Blandt grønsagsøllene er denne absolut blandt de vellykkede. Zucca vil være perfekt  foran pejsen, mens efterårsvinden tuder i skorstenen, og den store græskarmand slår sine folder til Halloween.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Humlet citrusduft og hvidt sparsomt skum. Smagen er præget af lys karamel, frugtige nuancer af citrus og lys frisk frugt og en glimrende doseret bittteraromatisk humling med fine toner, der leder tanker hen på middelhavsområdets krydderurter. Der er en del weissbieragtig lækker koriandertoner og en frisk perlende karbonisering, der gjorde godt i Ølfestivalens tunge hede. Mundfølelsen er middelfyldig og sødmen moderat. En dejlig øl som jeg meget gerne prøver igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
5
03/06-2018
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og mørk maltpræget duft. Nej det er bestemt ingen pilsner snarere en dunkel selv om Ale præget skinner klart igennem mede gærtonerne. Ellers er det de mørke karamelnoter, der spiller 1. violin i et lidt mudret orkester af nuancer, hvor bl.a. ristede nødder, tørret mørk frugt og lidt kaffe spiller med. Humlekanten er for mig en anelse for skarp og enstonig. Det koster sammen med mudderet i maltprofilen et halvt glas hos mig. Ret enig med Sareks bedømmelse, men giver lige lidt mere for det historiske vingesus, som jo også er til stede her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Har altid gået uden om Mjød, så denne - smagt på sidste polet på ølfestivallen 2018 - blev den første. En herlig sødmetung honningsduftende sag, som med sine 19 % satte yderligere glød til sommervarmen. Vel at mærke uden nogen som helst form for skarphed fra alkoholen i den runde smækre krop. Smagen var som duften: Tung af honningsødme, men en frisk syrlig snert af citrus og en masse herlige blomsterkrydderier som af den gode blomsterhonning satte sammen med en afdæmpet men perfekt doseret bitteraromatisk humle en fin kant til hedvinskarakteren. Whiskyen fangede jeg ikke umiddelbart, selv om Highland Park er min favorit, men det var også sidst på dagen. Så t9ilgiv en udslidt ølsmager, der var i arbejde fra kl. 11 til 19. Jeg løfter glasset for Frejdahl og smager gerne Mjød en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Skøn cappucino agtig skumkrone som er vedvarende. Dejlig delikat aroma af ristet malt og karamel. Smagen er fyldig og sød af banannoter, chokolade, mørk karamel og mørk sirup. Den ristede malt har lidt sammensat smag af træ, læder og brun farin. Det kunne umiddelbart læses som om at dette er en meget sød øl, men det er det kun i begyndelsen. En tilpas humlet bitterhed giver den en samlet tør eftersmag som fastholder alle dens gode smagsnuancer uden at sætte sødmen i førersædet. Den er købt sidste sommer i Tyskland efter en af de mange anbefaliner Paulaner gav mig. Endnu engang har han haft helt ret i sin anbefaling, og jeg henviser til hans glimrende anmeldelse af denne øl, hvor han beskriver dens kvaliteter meget bedre end jeg kan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
En ting skal på plads med det samme: Dette er IKKE en stout. Hvad enten bryggeriet på etiketten vælger at kalde den Ultra Stout, så er det ikke en stout, uanset om Skovlyst så mener en Imperial Stout, Baltisk Stout or what ever...Stout er det ikke. Men hvad er et så? Mine medanmeldere mener den ligger tættest på en Barley Wine, jeg mener det er en hydrid mellem Strong Ale, Old Ale og Imperial Stout. Den har fint vedvarende skum, aroma er hårdtristet malt og lidt lakrids. Smagen er tørrede bærfrugter med lidt lakrids mod slutningen. Alkoholen er hele 12% og markerer sig kraftigt mod slutningen i en retning der næsten bliver for voldsom. Humlebitterheden er nænsom men bliver hurtigt opslugt af alkoholen og medfører lidt af den ellers behagelige surhed man kan finde i en old ale. Grizzly kan bare slet ikke komme med nogen egentlig identitet og selvom den på nogle områder har gode smagselementer, så fejler helheden ved hverken at være det ene eller andet. Generelt finder jeg den alt for alkoholpræget og minder mig mest om dårligt udgæret øl hvor netop styrken skal dominere. Langtidslagring vil nogle sikkert spørge? Jeg tror ikke der er meget at komme efter om nogle år. Hovedingredienserne er simpelthen for få og fattige. Der er ikke rigtig noget på bunden som jeg tror kan udvikle sig positivt med tiden, desværre. Jeg dumper den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Fint afbalanceret pilsner med tilpas humling og mere karakter end den normale afdæmpede kroatiske pilsner, som man normalt træffer i det dalmatiske ferieland. Gedebukken på etiketten lignede præcist den kendte fra den tjekkiske Kozel og forlod mig til at tro, at øllet var tjekkisk. Men den var fra Slovenien men med hensyn til præg var det gyldne pilsnerøl med det hvide skum dog mere tjekkisk præget end normalt her. Den bitre karakter gør Zlatorog til en god læskende tørstslukker i de stedlige 30 graders varme, og den har en fin markant pilsnerkarakter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Skumkronen er vedvarende og aromaen er afdæmpet karamel med lidt bæraroma. Smagen er ikke så markant gennemtrængende som de øvrige Innis & Gunn jeg har smagt. Jeg havde forventet lidt mere aftryk af Jamaica rom, men her har man istedet valgt at brygge en øl med større fokus på maltsiden - og det er bestemt heller ikke dårligt. Det er en mørk og fyldig øl med god smag af mørk karamel, vanilje, rosin og blomme. Endvidere får man smagen af grove kiks og først mod slutningen fornemmes fadlagringen på Jamaickanske romfade i form af en let blød og afrundet smag af rom. Alkoholen er trods alt på hele 6.8%, men det gemmes godt af vejen i eftersmagen, som har en blid humlet eftersmag der netop får maltens sødme til at bære smagen igennem til noget der aldrig bliver for træls eller bittert. En god øl med god balance mellem sødme og bitterhed. Desværre ikke det bedste som Innis & Gunn har præsteret, men et vellykket og dejligt bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1094 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 10935 Anmeldelser af 199569 øl fra 245 lande og 11202 bryggerier. Billeder: 79221


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!