powered by goodbeer.dk
11018 Ølanmeldelser
Side 1 af 1102 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk bockduft, som jeg hjembragte fra ferieøen. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Den skal ikke bedømmes om en Doppelbock. så fylden er bestemt OK til de 5.8 procent på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Så kommer vi til sødmen som forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidr rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder og også lette gærtoner. Faktisk ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene men også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske, som bare lægger kant uden at gøre det store væsen af sig. Til gengæld lægger den i fin klangbund til det samlede resultat - som bastonerne i et musikstykke. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund 7 store velfortjente glas herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot, vedvarende og cremet skumkrone. Aromaen er grapefrugt, sødlig malt og frisk korn. Smagen bærer lidt præg af kiks, lys karamelmalt og grape i eftersmagen. Humlebitterheden har lidt frugtig smag af overmoden pære, mango og lidt krydderi. Det er en pale ale som er ganske glimrende, men som ikke lagres i hukommelsen blandt de bedste PA's jeg har smagt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys ravfarvet
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone. Aroma er lidt Brett (vildtgæren Brettanomyces), som afslører sig i form af animalsk aroma der for nogle ølsmagere er afskyelig, mens ande finder det ganske delikat. Denne øl er oprindeligt en Tripel blandet med Lambic, hvilket giver en udsøgt lækker øl med hovedvægten lagt på Lambic. Afsættet fra en Tripel smages i form af bitter appelsinskal, stor alkoholstyke og den markante frugtsmag som kendetegner Tripel. Lambicens indflydelse smages i form af dens skarpe, syrlige smag og syrlige aroma. Som helhed giver det en meget delikat øl med smag af æbler, syrlige frugter, lys karamel malt, appelsinskal og en let eftersmag af gær. Bestemt en lækker øl hvis man holder af syrlige øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset kobber
Anmeldt af Teejay
Helt afsindig god aroma af karamel, bærfrugter og blomster. Smagen er ligeledes helt delikat af jordbær, fersken, karamel, krydderier og nyslået græs. Humlen er Centennial og Amarillo og man smager tydeligt citrus fra Centennial og den eksotiske frugt, citrus og blomst fra Amarillo humlen. Særdeles lækker og velbrygget PA som er brygget i samarbejde med 80'er rapgruppen Rockers by Choice. Jeg er meget begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skumkrone og lidt mere en middel karbonisering. Aroma er maltsød med strejf af kamille. God fyldig smag af lys karamelmalt og lidt citrus. Kamilleblomst i eftersmagen blandes fint med en diskret humle der giver fornuftig balance i øllet. Smagen er ikke voldomst præget af nogle bestemte ingredienser, men er tilpas for en pilsner. Eftersmagen er halvtør og er lang og behagelig. Det er ikke en udpræget fantastisk pilsner, men kamillen gør den lidt anderledes og egentlig ganske god.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys tåget
Anmeldt af reneac
En dejlig belgisk strong beer, man kan mærke der er noget alkohol i, der er en mild smag af citrus, og alkoholen holder sig i baggrunden, en dejlig øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
rigtig flot skum, der bliver længe, en sur øl, men ikke merer end det er let drikkelig brygget som en belgisk saison, smagen af frugt er tydelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Husk du skal dø - Memento Mori. Kongebrygs Bacon Porter bærer dette navn og brygger denne porter i det gamle våbenarsenal på Gardehusarkasernen i Næstved. Husk du skal dø - måske gav det større mening for de Gardehusarer der har gjort tjeneste ved dette stolte regiment gennem tiderne. Menento Mori kommer aldrig til at se døden i øjnene. Den er brygget som en 'bacon porter', hviket selvsagt pirrede min nysgerrighed til at smage den. Skumkronen er lysebrun og delvist vedvarende. Aroma er kaffe, lakrids og lidt chokolade. Smagen er hårdtristet malt, mørk bitter chokolade, stærk kaffe (den slags der har stået på kaffemaskinen og fordampet alt for længe - altså den kedelige slags) og lidt engelsk lakrids. En lille smule røgmalt blander sig i både aroma og smag. Men Bacon? No way. Jeg kan slet ikke fornemme bare et anstrøg af bacon, og jeg er nok også mest for glad for det, for det er nok ikke den ingrediens jeg finder mest prisværdigt i øl. Alt i alt en ganske glimrende baltisk porter, men navnet irriterer mig grænseløst. Menento Mori. Jeg ved da godt at jeg en dag skal dø, men håber sandelig at jeg når at smage nogle bedre portere inden da.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gul
Anmeldt af Teejay
Flot hvidt og vedvarende skum. Aroma er appelsinskal, citrus, lidt pærer og gær. Smagen varierer over modne pærer, grønne æbler, citrus, lys karamel og lidt tydelig smag af gær som dog aldrig bliver overdrevent. Den har tør eftersmag med noter af førnævnte smagsnuancer og holder eftersmagen længe. Karboniseringen er blød og tilpas og giver eftersmagen en let anstrøg tør hvidvin på grund af dens lidt syrlige eftersmag. Lette friske sommerbær (stikkelsbær og lidt solbær) giver let sødme i eftersmagen og tilføjer en elegant afslutning. Det er en Tripel på det jævne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gyldenbrun
Anmeldt af Teejay
Meget flot og fyldig skumkrone. Kompleks og fyldig ale som i den grad er velbrygget. Maltrig aroma med noter af karamel og en dejlig balanceret smagspalette som indeholder appelsinskal, mørkt brød, frisk korn, karamel og ristede malttoner. Humlen er behersket, men meget fint sammensat, blanding af Bramling Cross, Goldings og Fuggle, som i samarbejde tilføjer en delikat balanceret humlebitterhed med smag af bærfrugter, citrus og let blomstret aroma. Jeg efterprøver Paulaners iagttagelse og kan konstatere at smagen ændrer sig markant fra humlet til mere maltet efterhånden som denne øl opnår større temperatur. Det er en ret spændende udvikling, så på den måde får man næsten to forskellige øl fra samme flaske for forvandlingen er ikke blot små ændringer i smagsnuancerne, men nærmere en fordampning af humlenoterne som giver mere plads til maltens gode egenskaber og dermed en meget ændret smagsoplevelse. Paulaner har igen ret når han mener 7 glas for humlen og 8 glas for malten - jeg kan bare vældig godt lide begge sider så vurderer den hermed lige i midten af 7 og 8. Som øltype er den klassificeret som Strong Ale, men jeg synes den tangerer mere som en ESB.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1102 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11018 Anmeldelser af 204449 øl fra 245 lande og 11482 bryggerier. Billeder: 81551


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!