powered by goodbeer.dk
11437 Ølanmeldelser
Side 1 af 1144 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Hvor er det dog dejligt når jeg bare én gang ud af tusind kan tillade mig at være lidt uenig med en af Goodbeer.dk's måske aller dygtigste ølanmeldere, nemlig Paulaner. Paulaner har i årevis været min faste præference, for hvad han anmelder er som regel i rigtig god tråd med min smag. Undtagelsen er bock og dobbelt bock, her savner jeg virkelig at Sarek kommer på banen igen, for han er en sand mester udi bocktyperne. Jeg har selvfølgelig forsøgt at finde min egen boldgade og kastede mig udi IPA, men her begynder Paulaner også så småt at indfinde sig med rigtig fine anmeldelser på trods af hans humlefølsomme smagsløg. Så jeg er tilsidesat på mange fronter og må kopiere og stjæle fra andres anmeldelser...MEN IKKE HER: Skumfattig, kulsort og tyk som tjære. Flotte blonder trækker ned af glassets inderisde og aromaen er cremet kaffe. Ikke Gevalia eller Karat, men den ypperligste Blue Mountain eller Cattura med strejf af opskummet mælk. Dernæst en lækker smag af engelsk lakrids med blid overgang til mørk chokolade med meget høj kakao procent, en smule delikat røgmalt, ristede hasselnødder, et lille snert af vanilje, egetræ eller våd skovbund, modne vilde skovbær og en lille diskret krydret smag af sort peber. Eftersmagen er lang og lækker. Det er dejligt at kunne tildele toppoint for noget der bare er fuldendt nydelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
En luksus fra det franske, som jeg vist nok fandt som et spot tilbud i enten Lidl eller Netto. Jeg forventer ikke meget, fordi luksus lager med denne styrke sjældent smager mig. De er alt for ofte udgæret og usammenhængende med det ene formål at højne alkoholprocenten. Men i tro tjeneste for Goodbeer.dk tager jeg chancen. Skumkronen er fast og vedvarende og slipper ikke så mange aromaer igennem. Man fornemmer dog lidt pilsnermalt og humle. Smagen er i begyndelsen meget lovende af lidt lys karamelmalt, men så falder resten også til jorden. Tydelig alkoholsmag prikker på tungen og eftersmagen bliver syntetisk og udgæret med en nærmest parfumeagtig humlet bitterhed i finalen. Den kan sagtens drikkes, men nogen stor nydelse er det ikke ligefrem. Ønsker man en hurtig påvirkning af alkohol i blodet er den sikkert fremragende, men hvis man leder efter en øl med bare lidt gode smagselementer så led videre. Her findes det i hvert fald ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Aroma og smag kan man let slå sammen til et: Gær, frisk hvede og banan. Der ud over er der lidt krydret nellike i smagen og karboniseringen er middel hvilket giver den god behagelig mundfølelse med tilpas lang eftersmag. Det er bestemt ikke den bedste hefeweizen jeg har smagt, men absolut heller ikke den ringeste. Den holder typerigtigheden og......nej, det er altså uretfærdigt at anmelde en øl som både Tattooz og Paulaner allerede har beskrevet så helt nøjagtigt som den er. Læs i stedet deres anmeldelser, for jeg mener præcist det samme. Jeg er nok en lille smule mere enig med Paulaner, netop fordi min øl også er indkøbt i Getränkeland Harrislee og jeg havde heller ingen specielle forventninger til den. Men skuffet er jeg ikke blevet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Brunt skum og typisk Stout duft, Elementerne går igen i smagen i form af tjære, ristet malt, kaffe, lidt røg samt et strejf af mørk chokolade m.m. Jeg havde nok stemt forventninger for højt, idet jeg savnede det fuldtonede brøl, som typen plejer at udbasunere i både duft og smag. Primært savner jeg fylde og lidt mere karakter på humlen. Det er som om balancen er en anelse ude af takt på maltsiden, og øllet er en anelse i tvivl om, hvilket ben det skal stå på i typen. Tør/sødlig og kraft/finesse? Mine medsmagere diskuterede den op imod og foretrak Frejdahls Roulv og Limfjordsporteren. Jo 45 IBU syntes også i underkanten for en Imperial Stout. Heldigvis tog aftenens sidste flaske Achel Extra Bruin i den grad hele gruppen med storm.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Den mørke farve og sødmen definerer den klart som en Wienerøl. Men malten virker sammenmudret i sine smagsindtryk, og den beherskede humling smager ekstraktagtig garvesyrepræget som afdryppet fra en tepose. En uinspireret øl som ikke just giver indtryk af kvalitative råvarer og en brygmester, der har hjertet med i sin kreation. Samtlige 5 medlemmer i min lille ølsmageklub vendte tommelfingeren ned ved prøvesmagningen sammen med Spaten Oktoberfest i går. Kan ikke anbefales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En fransk Witbier med hvidt skum og uden typens sædvanlige syrlig friskhed. Smagspaletten er sammenmudret med utydelige nuancer. Lidt hvedemalt fornemmes sammen med fersken og en anelse banan i duften. Ingen af disse indtryk spores dog ret meget i smagen, der for mig har et svagt indtryk af udblødt pap. Ligegyldig industriøl med solid plads til forbedring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frugtig duft og flygtigt hvidt skum. Smagen er frugtig med grønne æbler et strejf af honning med en svag aromatisk humling. Mundfølelsen er let sødlig med behersket fylde. I det hele taget en relativ velsmagende men noget kraftløs vandig øl, hvor man knapt fornemmer alkoholen. Karboniseringen er kraftig og øllet læskende. Helles Volbier er netop lanceret som en del af COOPs sortiment i FAKTA. Som Helles er den langt fra den bedste jeg har smagt, og jeg føler stigende irritation over COOPs stædige valg af lancering af Kaiserdoms B-kæde som præsentation af det tyske øl på danske hylder. Hvorfor denne nedpriotering med vægt på pris fremfor kvalitet i et efterhånden totalt statisk sortiment, hvor alt yderligere initiativ overlades til de enkelte butikker? Både Bamberg i almindelighed og Kaiserdom i særdeleshed har langt bedre øl at byde på. Forklaringen fik jeg for nogle år tilbage af COOPs centrale ølansvarlige, som udtalte direkte, at man ikke vil satse på ølentusiaster - "for de køber ikke den samme øl mere end en gang". Derudover har man det princip, at man centralt konsekvent kun introducerer øl, der kan etiketteres med dansk pantmærke direkte hos producenten.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
Skummer rigtig meget, dufter lidt af over modne frugt, smagen er vituøs og meget tung. En let drikkelig barleyvine i den lkohol lette ende for barley vine
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og syrlig humlet frugtig duft. Smagen er velafbalanceret for en IPA. Her møder man en fin afrundet maltside, som sekunderes af en aromatisk stærkt grapepræget humling. Bag grapetonerne anes også et kendbart touch af tropisk frugt som ananas og papaya. Yderligere spores lidt hyldeblomst i smagen. Smagen er meget læskende, ligesom frugtigheden i den dominerende grape giver bred tilgængelig for entusiaster, der ellers ikke er til de mere bitterhumlede IPA'er.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget velduftende IPA. Fersken, citrus og abrikos findes i både aroma og smag. Karboniseringen er middel og bidrager til god behagelig fylde med let maltet smag der står i fin kontrast til humlen. Let citrus smag mod slutningen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1144 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11437 Anmeldelser af 226595 øl fra 246 lande og 12100 bryggerier. Billeder: 88307


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!