powered by goodbeer.dk
68 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Gunsmoak (ja det er rigtigt stavet) er en Røgøl med flere slags røgmalt og egespåner i bryggerkaret. Røgen spores klart i duften, mens smagen her tilsvarende har en kraftig "fedtet" røgtone af den slags, man forbinder med røget sild. En røgtone, der dog fader ud til middelstyrke og ikke hænger vedvarende som det er tilfældet med den kendte Schlenkerla fra Bamberg. Øllets karamelkrop mangler hos mig dog en smule i fyldighed til at afbalancerer røgens fedme.  De høje procenter skjules virkelig godt, og øllet virker velbrygget og udmærket i sine nuancer. Men (silde)røgtonen og dennes styrke stod ikke til mig.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Ceejay
Rigtig dejlig skumkrone som har lidt farve som øllen. Duften minder mig lidt som at sidde rundt om et bål. Den har en smag af en røget laks/ål og er rigtig frisk på samme tid.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Bamberg er mest kendt for sine Røgøl, som er en type der i rendyrket form ikke tiltaler mig. Det var derfor vi med nogen skepsis og hjertet oppe i halsen bestilte, da vi havde aset os op på Spezial Brauerei smukke Biergarten med underskøn udsigt over Bambergs middelalderkirker, tage og tårne. En udsigt, der allerede slås an ved den rustikke Biergartens indgangsportal og som trumfer enhver anden ølrelateret i Bayern. (se billeder under bryggeriet)  Men nu til øllet, der hurtigt kom på bordet i store keramikkrus. Skummet var offwhite, middel og ret flygtigt, mens duften var let frugtig med beherskede røgtoner. I smagen folder frugten sig ud i modne gule æbler tilsat en let røget tone. Mundfølelsen er som duften frugtig rund og sødlig med middelfylde. Som røgøl er Rauchbier Märzen velafbalanceret og lader alle andre smagsindtryk ud over røgen komme til orde også. Den skræmmer ingen og er en positiv introduktion til sin type - selv for harehjerter ud i Røgøllets barske univers. Tre anerkendende nik fra gruppen. Bambergs spezialitet  - røgøllet var godkendt som mere end drikkeligt. Et nik som også var et farvel til Bamberg, som med sit spændende øl, de atmosfæremættede Biergarten og byens unikke middelalderatmosfære bød på en oplevelse ud over al forventning i det smukke sensommervejr. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Jo, den er røget, men ikke så meget, at det gør noget. Her er heldigvis langt til røgsmagen i Bambergs klassiker Schlenkerla. Man mærker allerede et lille pust af røg i duften, der også frister med lidt tropisk frugt under det for en Weissbier lidt sparsomme hvide skum. Øllet er middelfyldigt og sødligt med smag af gær, tropisk frugt, banan og lidt grøn ananas. Hertil kommer så røgen, der ikke præger smagen ret meget men tilfører øllet et interessant islæt. Smagens elementer spiller ganske fint sammen i en rund, cremet, sødlig og middelfyldig helhed. Nydt på Brauerei Spezials Biergarten, hvor oplevelsen tilføres unik herlighedsværdi i en fantastisk flot udsigt over byens domkirke og tårne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk rav
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende lys skumkrone og en altoverskyggende røget aroma. Selv på afstand kan jeg dufte af bartenderen skænker denne røgøl i glasset. Den er brygget med 95% røgmalt, så dette er ikke en røgøl for begyndere. I begyndelsen har den lidt mørk karamelmalt samt en sødme som minder om tørret frugt. Dernæst kommer røgsmagen som hurtigt tildæker de øvrige nuancer og overtager smagsløgene helt og aldeles. Alkoholen er hele 9.6%, men det gemmes godt af vejen af røgmalten. Så det er en god varmende stærk øl med lidt tilpas humlet eftersmag hvor røgsmagen stadig klamrer sig fast og efterlader lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden/Orange
Anmeldt af Teejay
Imponerende skum der næsten er for meget af det gode. Skumkronen dækker i den grad over øllets aroma, men efter nogen tid kan man spore en spændende aroma af mørk karamel og røg. I forhold til mange andre røgøl er Röker mest præget af røget svinekød, lidt ligesom røget bacon, men dog ikke så markant som man finder det hos røgøllen Schenkerla. Röker er behersket og har endvidere lidt mørk karamel i maltsmagen. Det er røgen som hersker mest i både aroma og smag, men en saltet og farin agtig smag mod slutningen giver den en tilpas balance så den i helhed bliver ganske velsmagende. Karbonerseringen er blød og eftersmagen lang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Sødlig duft af røg og malt og svagt flygtigt beige skum. Smagen er sødlig og middelfyldig med blød karbonisering. Malten er velafbalanceret i forhold til røgsmagen og humlingen. Men er bortset fra lys karamel og et strejf af ristede nødder er maltsiden uden de store nuancer. Røgtonerne er relativt blide og fint afstemte mod de øvrige indtryk. Ikke en af Grauballes allerbedste øl, men perfekt mht. den helt rigtige historiske middelalderatmosfære, som her er ramt lige på kornet. Når hertil kommer, at konceptet er bundet ved helst at skulle have bred appel fx på primærlanceringen ifm. den store Middelalderfestival i Horsens. Ja, så er det hele fint og kløgtigt sat sammen. Den drikker jeg gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange-brun
Anmeldt af baaj
Frisk maltet duft

Fint hvidt skum

Dejlig krydret smag. Røgmalten gør sig mest gældende i eftersmagen som varer længe og er svagt bitter

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2016: Denne røgøl er let skummende og har fin aroma af lidt røg og karamel. Smagen er mørk karamel og behagelig afdæmpet røg, som ikke er dominerende. I fyldigheden finder man også lidt rosin som sammen med god maltfylde giver denne øl en god krop. Meget lidt humlebitterhed holder eftersmagen længe.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
10
22/01-2016
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
en god nemt drikkelig røgøl, men blev lidt skuft i forhold til at ediketen lover noget mere
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224856 øl fra 246 lande og 12055 bryggerier. Billeder: 87646


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!