powered by goodbeer.dk
93 Ølanmeldelser
Side 1 af 10 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
let sødelig og let kryderet men meget ude af balane med alkohol i forhold til sødme
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørke brun
Anmeldt af reneac
En dejlig juleøl, man er ikke i tvivl om det er jule da smagen af jul er til sted, men det tager heller ikke overhånd, som i mange jule øl der er med alt for meget kryderier her er det godt afstem og en dejlig humle profil til at støtte op
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af reneac
sødlig duft, lidt sød i det og en masse alkohol, kunne minde lidt om en barley wine
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kastanjebrun
Anmeldt af reneac
en flot øl, dufter ikke af så meget men kan duft lidt mørke frugt, og lidt humle. smagen er meget sød og uden modspil, samtidigt er øllen med så høje % at det kan blive farligt. men ikke den stor oplevelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Flot højt changerende brunt til lyst småporret skum og svag maltduft. Så meget mere kraft er der til gengæld i form af Bock- og Quadrubeltoner i smagen. Nemlig i form af et sandt kunstværk af ristet malt, gær,  bitter chokolade, mørk karamel, sirup og ristede nødder. Alle disse herligheder er indrammet af en aromatisk let humling, der står perfekt i balance med alle de øvrige indtryk. De 9 % skjules fint og indgår dermed som et led i den samlede helhed. I munden mærkes en kraftig fylde og en behagelig let bitter for typen ret tør afslutning. Fuldkommen i enhver henseende. Og, jeg der ellers var ved at tro, at jeg allerede havde smagt det bedste fra Belgiens tilsyneladende uudtømmelige skatkammer. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: maghogni
Anmeldt af Paulaner
Jacobsen vil så gerne lave en god Vinterbryg, men for mig (og min lille ølsmageklub) bliver det ved forsøget dette år. Lidt underlig grønsagspræget maltet duft og pænt beige middelholdbart skum. De første par slurke - som åbenbart blev boostet af karboniseringen - smagte friskt lidt citrus præget, Herefter virkede øllet fladt  og enstonigt. Jo, der er kandis, karamel og lidt brændt malt. Men den friskhed, der ledsager første opskænkning svinder sammen med skummet. Der mangler trods de høje procenter den malt- og gærfylde som i de belgiske klosterøl Jacobsen i høje lovprisninger sammenligner sig med. Jeg mistænker tilsætning af hvidt sukker? Men hvad dette er tilsat for at spare på malten eller ej, så går denne årgang 2020 bestemt ikke hele vejen og sammenligningen med de gode belgiere mht inspiration og råvarer holder ikke en meter. Det der startede så godt bliver hurtigt til et lala indtryk af mørk sirup tilsat udkogte grønsager. Ikke elendig men heller ikke særlig god. Intet genkøb herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019
Duft: afdæmpet maltet let brændt krydret duft.
Smag: Øllet er fyldigt og præget af en vis mørk karamelpræget sødme, der sammen med et lidt mørkt brændt ubestemmeligt præg af mørk tørret frugt og en anelse chokolade præger malten. Humlingen er på mine smagsløg til den bitre side og ligeledes lidt mudret i nuancerne. En amerikansk humling og citrustoner står hos mig ikke heldigt til en belgisk quadrubeltype. Helheden solgte derfor desværre ikke de forventede billetter hos mig, der ud fra Ratebeerkarakteren på hele 3.63 havde set frem til ahaoplevelse og langt flere nuancer.
Konklusion: Ikke en øl jeg vil investere i en anden gang.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt første gang primo 2010

Simpelthen en fantastisk øl, der slår toppen af enhver skala og som alle ølentusiaster bør opleve mindst en gang. Flygtigt offwhite skum og indbydende krydret maltet duft. Smagen har massiv blød flødeagtig mundfylde som en Malaga eller Marsala hedvin - vinøs og varmende med gennemtrængende men meget afrundet smag af svesker, rosiner, dadler og alskens tørret frugt. Hertil kommer brændt sukker, mørk karamel, mørk chokolade og et strejf af rom, rosenblade og marcipan - alt i en perfekt fløjlsblød balance med en krydret lidt skarp humle, der er usædvanligt godt integreret i de øvrige smagsindtryk. En humle, som sammen med brændt sukker og mørk flødekaramel slutter af i en lang gennemtrængende finale. En af de allerbedste øl jeg har smagt, og så er det oven i købet en grønskolling fra årgang 2009. Hvad kan den ikke udvikle sig til ved nogle års lagring - heldigvis købte jeg 3 flasker, så vi får se desangående.

PS. Ja den er overvældende, men man drikker jo heller ikke en hel flaske hedvin alene, så del denne oplevelser med nogle gæster fx til en chokolade- eller konfektkage. Hertil er Van De Keizer Blauw perfekt.

Genanmeldelse 2019. Det skulle jo prøves. Sidst på året 2009 købte jeg som skrevet tre flasker med årgang 2009 på hals-etiketten. Den første resulterede i ovenstående anmeldelse 2010. Den anden blev til en gave. Nummer tre blev så gemt indtil nu. 10 års lagring og gennem 6 år min lille samlings klenodie. Hvordan var den så? Jo velduftende af fadlagret rom  og rosiner, fint afrundet og forædlet. Smagsindtrykkene var nu koncentreret med Rom/Malaga hedvinsindtrykket som rygraden sammen med karamel, mørke rosiner og mørk chokolade plus et vist silkeblødt fadpræg som af en gammel vin. Stadig spil levende men anderledes og stadig til de 10 glas. Spændende eksperiment med en flaske, der en del gange var på nippet til at blive åbnet gennem de 10 år, men alligevel gentaget alligevel blev lagt tilbage i skabet. Nu ser jeg at netop denne 2009 årgang er i handelen sammen med en fra 2018 - pris 298 kr. Lagret øl bliver ikke billigere med årene. {#emotions_dlg.rolleyes}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Lækker mørk krydret karamelduft og flygtigt lyst brunt skum. Smagen er pragtfuld og skabte lang andægtig tavshed som sidste indslag og 7ende øl i vores tredje møde i vor lille nystartede humleridder ølsmageklub. Jeg har ikke så meget at tilføje til Teejays sidste anmeldelse, som kommer omkring alle hjørner i dette pragtbrygværk. Hertog Jan Grand Prestige er blid og rund med fast struktur i nuancerne og præget af vinøs varme frem for sine høje procenter. Som Strong Ale fremtræder den som et mørkt modstykke til den lyse La Trappe Quadrubel. Heldigvis var jeg så fremsynet at købe en ekstra 75 cl. flaske. Jeg kan så uddybe min anmeldelse næste gang og se om helt friske smagsløg kan bringe Hertog Jan op på 10 glas - jeg tror det. Et lysende fund til 50 kr - intet mindre. Teejays flotte 50. cl. keramikflaske gik jeg glip af, men hvad gør det, når jeg fik 75. cl. flasken og 25 cl. ekstra i stedet for til samme pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Dette er en dejlig Quadrupel som er afdæmpet smagsmæssigt i forhold til andre tilsvarende af typen. Den har fin aroma af mørk karamel og tørret frugt. Smagen er dejlig af mørk karamel, rosin og sveske, lidt anis og abrikos. Alkoholen er tilstede mod slutningen, men også en behagelig gærsmag fremkommer og alkoholen får derfor aldrig rigtig fat og bliver dominerende. Julens ingrediens må være den afsluttende smag af appelsin og appelsinskal. Meget velsmagende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 10 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!