powered by goodbeer.dk
87 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019
Duft: afdæmpet maltet let brændt krydret duft.
Smag: Øllet er fyldigt og præget af en vis mørk karamelpræget sødme, der sammen med et lidt mørkt brændt ubestemmeligt præg af mørk tørret frugt og en anelse chokolade præger malten. Humlingen er på mine smagsløg til den bitre side og ligeledes lidt mudret i nuancerne. En amerikansk humling og citrustoner står hos mig ikke heldigt til en belgisk quadrubeltype. Helheden solgte derfor desværre ikke de forventede billetter hos mig, der ud fra Ratebeerkarakteren på hele 3.63 havde set frem til ahaoplevelse og langt flere nuancer.
Konklusion: Ikke en øl jeg vil investere i en anden gang.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Anmeldt første gang primo 2010

Simpelthen en fantastisk øl, der slår toppen af enhver skala og som alle ølentusiaster bør opleve mindst en gang. Flygtigt offwhite skum og indbydende krydret maltet duft. Smagen har massiv blød flødeagtig mundfylde som en Malaga eller Marsala hedvin - vinøs og varmende med gennemtrængende men meget afrundet smag af svesker, rosiner, dadler og alskens tørret frugt. Hertil kommer brændt sukker, mørk karamel, mørk chokolade og et strejf af rom, rosenblade og marcipan - alt i en perfekt fløjlsblød balance med en krydret lidt skarp humle, der er usædvanligt godt integreret i de øvrige smagsindtryk. En humle, som sammen med brændt sukker og mørk flødekaramel slutter af i en lang gennemtrængende finale. En af de allerbedste øl jeg har smagt, og så er det oven i købet en grønskolling fra årgang 2009. Hvad kan den ikke udvikle sig til ved nogle års lagring - heldigvis købte jeg 3 flasker, så vi får se desangående.

PS. Ja den er overvældende, men man drikker jo heller ikke en hel flaske hedvin alene, så del denne oplevelser med nogle gæster fx til en chokolade- eller konfektkage. Hertil er Van De Keizer Blauw perfekt.

Genanmeldelse 2019. Det skulle jo prøves. Sidst på året 2009 købte jeg som skrevet tre flasker med årgang 2009 på hals-etiketten. Den første resulterede i ovenstående anmeldelse 2010. Den anden blev til en gave. Nummer tre blev så gemt indtil nu. 10 års lagring og gennem 6 år min lille samlings klenodie. Hvordan var den så? Jo velduftende af fadlagret rom  og rosiner, fint afrundet og forædlet. Smagsindtrykkene var nu koncentreret med Rom/Malaga hedvinsindtrykket som rygraden sammen med karamel, mørke rosiner og mørk chokolade plus et vist silkeblødt fadpræg som af en gammel vin. Stadig spil levende men anderledes og stadig til de 10 glas. Spændende eksperiment med en flaske, der en del gange var på nippet til at blive åbnet gennem de 10 år, men alligevel gentaget alligevel blev lagt tilbage i skabet. Nu ser jeg at netop denne 2009 årgang er i handelen sammen med en fra 2018 - pris 298 kr. Lagret øl bliver ikke billigere med årene. {#emotions_dlg.rolleyes}

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Lækker mørk krydret karamelduft og flygtigt lyst brunt skum. Smagen er pragtfuld og skabte lang andægtig tavshed som sidste indslag og 7ende øl i vores tredje møde i vor lille nystartede humleridder ølsmageklub. Jeg har ikke så meget at tilføje til Teejays sidste anmeldelse, som kommer omkring alle hjørner i dette pragtbrygværk. Hertog Jan Grand Prestige er blid og rund med fast struktur i nuancerne og præget af vinøs varme frem for sine høje procenter. Som Strong Ale fremtræder den som et mørkt modstykke til den lyse La Trappe Quadrubel. Heldigvis var jeg så fremsynet at købe en ekstra 75 cl. flaske. Jeg kan så uddybe min anmeldelse næste gang og se om helt friske smagsløg kan bringe Hertog Jan op på 10 glas - jeg tror det. Et lysende fund til 50 kr - intet mindre. Teejays flotte 50. cl. keramikflaske gik jeg glip af, men hvad gør det, når jeg fik 75. cl. flasken og 25 cl. ekstra i stedet for til samme pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Dette er en dejlig Quadrupel som er afdæmpet smagsmæssigt i forhold til andre tilsvarende af typen. Den har fin aroma af mørk karamel og tørret frugt. Smagen er dejlig af mørk karamel, rosin og sveske, lidt anis og abrikos. Alkoholen er tilstede mod slutningen, men også en behagelig gærsmag fremkommer og alkoholen får derfor aldrig rigtig fat og bliver dominerende. Julens ingrediens må være den afsluttende smag af appelsin og appelsinskal. Meget velsmagende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Det er lidt snyd når man finder en Carolus Collectors Edition 2016 i en ølbutik og tror man har gjort et sjældent kup, for så senere at opdage at det er en kopiøl af Gouden Carolus Classic - og derfor slet ikke er en ny øl fra Het Anker. Nuvel, den skal genanmeldes idet jeg indser at jeg finder den langt bedre end jeg gjorde ved min første smagning i 2008. Dengang fandt jeg den 'ikke vildt imponerende' - men idag synes jeg faktisk at dens smag af mørk karamel, blomme og rosin er i en god, jeg vil næsten sige fabelagtig, balance der står i flot relief til dens tørre eftersmag. Så den skal da helt sikkert opjusteres fra mine tidligere 7 glas til 8 glas - som jeg lige på falderebet justerer til 8.5 glas på grund af dens flotte varige skumkrone.

Anmeldelse af 15.02.2008:

Skummet er lidt spinkelt på min Gouden Carolus Classic. Den dufter af karamelmalt, blomme og rosin samt lidt krydderi. Smagen indeholder karamel, frugt (blomme, rosin) samt en let humlebitterhed der efterlader en tør eftersmag.

Uden tvivl en ok belgier, men ikke vildt imponerende!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Paulaner
Mørk Abbaye Ale med det noget misvisende navn Triple. I glasset fremtræder øllet visuelt som en Dubbel med beige pænt skum og humlet sød duft. Umiddelbart fremtræder Triple Impériale også først som en Dubbel i smagen, men sødmen sekunderes ved næste slurk med en relativ kraftig citrusmættet humling, der klæder den kraftige maltsødme. Smagen flyder over med gær, mørk tørret frugt, kandis og brun karamel. Det er en belgier, der har blus på alle kedler og som fremtræder som et identisk modstykke til bryggeriets egen Grand Cru. Mundfylden er meget gærmættet, og sødmen er tung. Så øllet vil næppe tiltale entusiaster, som ikke sætter pris på disse elementer. Umiddelbart vil jeg selv klassificere Triple Impériale som en Quadrubel, hvad den også klart lever op til i både procenter, fylde og smag. Det nærmeste jeg kan komme som sidestykke smagsmæssigt her, er Straffe Hendrik Quadrubel og Bernardus 12 Abt. Med sine kvaliteter lever den fuldt og helt op til både disse og Abbaye des Rocs øvrige fremragende produkter.  De høje procenter slår ikke igennem i smagen, men fremtræder kun som en vinøs varme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En spændene øl, med en meget sød duft, med lidt tøret frugt i duften, og de går igen i smagen, sammen med en let brændthed, som gør det til en spændene øl.

 

Smagte den igen og må sige det er en dejlig sort sag med en masse røget smag, men også noget humle, som jeg ikke smagte første gang

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
Nok noget af det sødesest øl jeg længe har smagt, bare ikke noget for meget, der manglede modspil

reneac's ølanmeldelse nr. 600
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Når man er tæt på sin anmeldelse nr. 1500 kan man godt forledes til tro at man har smagt alle de øl som er værd at smage. Men når St, Bernadus Abt 12 hældes i glasset må man tro om. Hvorfor jeg ikke har smagt den før må stå hen i det uvisse, men jeg kan kun glæde mig over at der stadig findes guldklumper derude i ølverdenen som det bare gælder om at finde.

Abt 12 er en absolut ener. Den har en prægtig beige og vedvarende skumkrone. Skøn aroma af belgisk gær, krydderier og sød moden frugt. Smagen er utrolig. Den indeholder både mørk karamel, rosiner, svesker, lidt kirsebær og en elegant krydret finish som man ellers kun finder i egetræs lagrede øl. Karbonisering er lav og humlebitterhed ligeså, og man opdager næsten ikke at alkoholstyrken ligger på 10%. Det er bestemt en øl der skal nydes tempereret for at bibeholde alle smagsindtryk. Stuetemperatur synes jeg er perfekt. Denne øl er fra dette øjeblik blevet en af mine favoritter.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Flasken er et rent kunstværk. Flot halv liters keramikflaske med champagneprop. Et højlydt pift kommer når proppen trækkes af efterfulgt af en damp af kulsyre som spreder god aroma. Øllet er smukt nøddebrunt og har en dejlig aroma af gær, rom og lidt tørret frugt. Skumkronen er lysebrun og først meget skummende, men falder hurtigt til små skumøer. Smagen er fyldig og meget frugtrig af moden mørk frugt (blomme, kirsebær og druer), ristet malt med fin smag af brændt karamel samt lidt mørk chokolade og brun farin. En medanmelder beskriver den som at drikke fløjl, og det er faktisk en rigtig god beskrivelse af den mundfølelse der opstår ved første tår. Det skyldes bl.a. også dens bløde karbonering som medvirker til at sprede alle de gode smagsnuancer i hele munden og bevare dem længe. Alkoholen er høj og varmende og prikker let på ganen, og jeg er som oftest en utålmodig entusiast så min flaske er en 2016 version, som sikkert vil udvikle sig meget mere positivt hvis man gemmer den 4-5 år. Selvom min flaske er nytappet har øllet allerede udviklet portvinsnoter som gør den ganske enestående, men uden tvivl er det er øl som med fordel kan gemmes i mange år. Ingen humlebitterhed, alt afsluttes på fornem vis af frugten. Det er en næsten fuldendt oplevelse som formentlig kan blive totalt fuldendt hvis man ikke er så utålmodig som mig og istedet gemmer flasken mørkt og køligt i nogle år.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11380 Anmeldelser af 224312 øl fra 246 lande og 12042 bryggerier. Billeder: 87534


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!