powered by goodbeer.dk
82 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum, men forholdsvis afdæmpet duft for sin type. Smagen er så meget desto mere kraftig med fyldige saftige og velafbalancerede tilpas sødlige indtryk af kaffe, tjære, røgmalt, lakrids - kort sagt alt hvad man forventer af en Imperial Stout, der rammer sømmet på hovedet uden at alkoholstyrken slår igennem i form af skarphed. Humlingen er veltilpasset i forhold til de øvrige runde - men alligevel fyldige indtryk. Rommen var dog lidt sværerre at spore men den gav sikkert sit bidrag til den fine særdeles vellykkede helhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt skum og lidt udbestemmeligt krydret maltet duft. Smagen har lyse karamel og orangetoner med en meget behersket lidt ubestemmelig humling. En rund Ale uden udfordrende og pirrende kanter, som savner inspiration og personlighed. Måske fordi den er brygget til salg i COOP, hvor den i disse dage ryger over disken for 10 kr. i lokalområdet i det midtjyske. Den vil sikkert ikke støde nogen, så intentionen er opfyldt som all around pleaser. Men prisen herfor er en  kønsløs Ale, som er så undseelig i sit udtryk, at jeg rent faktisk glemte at drikke den sidste tredjedel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Gunsmoak (ja det er rigtigt stavet) er en Røgøl med flere slags røgmalt og egespåner i bryggerkaret. Røgen spores klart i duften, mens smagen her tilsvarende har en kraftig "fedtet" røgtone af den slags, man forbinder med røget sild. En røgtone, der dog fader ud til middelstyrke og ikke hænger vedvarende som det er tilfældet med den kendte Schlenkerla fra Bamberg. Øllets karamelkrop mangler hos mig dog en smule i fyldighed til at afbalancerer røgens fedme.  De høje procenter skjules virkelig godt, og øllet virker velbrygget og udmærket i sine nuancer. Men (silde)røgtonen og dennes styrke stod ikke til mig.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Kraftigt duft af julekrydderier, og karamel og brunbeige skum, der ekspanderede op ad flaske ved åbningen. Her er tydligvis eftergæring på spil. Smagen er MEGET julekrydret med kanel, kardemomme, stjerneanis? og nellike sekunderet på en udmærket bund af brun karamel, gær og mørk tørret frugt. Humlingen er behersket men afbalanceret i forhold til karamelsødmen og det øvrige krydderi. Mht. krydring virker øllet overlæsset og en smule anmasende. Men julen er godt nok ikke til at tage fejl af her. Ikke en øl der skal drikkes flere af samme aften. Hertil er kanel- og kardemomme smagsindtrykkene for bastante.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brunlig
Anmeldt af Paulaner
Beige skum og ubestemmelig lidt stikkende ristet duft. En meget ubestemmelig øl sammensat af indtryk af tørret mørk frugt, en smule mørk karamel og ristet malt.  Silkeborgøllen virker uharmonisk uden inspiration, sjæl og meget ustruktureret i sine smagsindtryk. Bock står der på deklarationen? I så fald en besynderlig kombination, idet humlingen er kraftig og minder en del om den Mandarina humle, som anvendes i Grauballes ligeledes noget kiksede Forårsbock. En Bock, som kalder sig tysk inspireret på etiketten, skal ikke udstyres med en så markant humleprofil. Det er at gøre vold på typerigtigheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangebrun
Anmeldt af Paulaner
Groft beige svagt skum og kraftig julekrydret frugtig duft. I smagen sætter hvedemalten sit klare lækre fingeraftryk med banantoner, mens et yderligere frugtigt islæt udgøres af modne lyse blommer og gule æbler. Og dog ved anden slurk sporer jeg nu  også noget, der kan minde om jordbær,  marcipan og rabarber. En slags forvandlingskugle effekt - en egenskab jeg virkelig sætter pris på i en øl. Julekrydderiet er distinkt i form af kardemomme, kanel og et strejf af nellike. Mundfølelsen er fyldig syrlig-sød og lidt gærpræget, mens humlingen er aromatisk. Den frugtige malt spiler 1. violin, som så suppleres med mørke karameltoner og lidt kandis. Øllet kan minde en del om Nørrebros julebryg men står på nogle områder lidt mere helstøbt end denne.  Resultaterne af COOPs lokale samarbejde med Grauballe har ikke altid været i top, men denne er både god og meget julet. Mere til julehygge i sig selv end til mad.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Duft med toner af krydderi og brændt malt. Skummet er lyst brunt og relativt flygtigt. Som Stout er den ret blid rund og sødlig med en brændt maltside og en lidt bolsjeagtig sødme a la lakridsbolsjer. Hertil kommer Stoutens sædvanlige toner af kaffe plus et strejf af chokolade. Jeg sporer også et mildt pust af røg. Enebærtonerne er behageligt afdæmpede og fint afstemt, så de går i ligeværdigt samspil humlen og giver kant til øllets runde olierede sødme. Blødt karboniseret og for typen middelfyldig. Fin ret lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Sødlig duft af røg og malt og svagt flygtigt beige skum. Smagen er sødlig og middelfyldig med blød karbonisering. Malten er velafbalanceret i forhold til røgsmagen og humlingen. Men er bortset fra lys karamel og et strejf af ristede nødder er maltsiden uden de store nuancer. Røgtonerne er relativt blide og fint afstemte mod de øvrige indtryk. Ikke en af Grauballes allerbedste øl, men perfekt mht. den helt rigtige historiske middelalderatmosfære, som her er ramt lige på kornet. Når hertil kommer, at konceptet er bundet ved helst at skulle have bred appel fx på primærlanceringen ifm. den store Middelalderfestival i Horsens. Ja, så er det hele fint og kløgtigt sat sammen. Den drikker jeg gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Grauballe brygger til den store herlige Riverboat festival hvert år en rigtig god pilsner med masser af mere af det hele. Denne er en tand stærkere end sidste års, men ufiltreret som denne. Den har en fin kunstnerisk foretiket med Jazz-præget motiv og lægger alen til standard Royal fadøllen, som udskænkes overalt i teltene. 2017 øllet har som sin forgænger en dejlig fyldig ufiltreret Pilsner, der smager af rigtigt meget. Skummet er hvidt og fyldigt, mens duften er syrlig-sødlig, humlet og gærpræget. Smagen forsætter, hvor duften slap. Syrlighed, lidt karamelsødme, citrus, grape og lidt orangeskal, en del gær og en fin relativ markant aromatisk humle. En pryd for Pilsner typen som her får nye dimensioner. Eftersmagen er lang, aromahumlet og let varmende af den for typen relativ høje procent på 5.2. Lidt mere bastant og mindre forfinet end sidste års Riverboat øl, så den får derfor ½ glas mindre.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk orange
Anmeldt af Paulaner
Syrligt maltet duft med middel offwhite groft skum. Maltprofilen er syrlig præget af lidt karamel, gærfylde og syrlige mørke bær, hvor syrlighed går op i en enhed med den lidt citruspræge aromahumling. Mundfølelsen er sødlig/syrlig, middel til fyldig. Alt hænger fint sammen, og alle nuancer kommer fint til orde og går fint op i en højre enhed med den bredfyldige syrlige frugt som førsteviolin. For mig den bedste af de tre kandidater til Ildfest Regatta øllen anno 2017. Men jeg spår den kun få chancer for kåring, idet den er offline i forhold til mainstream publikum.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!