powered by goodbeer.dk
44 Ølanmeldelser
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smuk vedvarende skumkrone og en dejlig aroma som først får mig til at tænke fersken, men ved nærmere forsøg på at danne mig et rigtigt indtryk også byder på lidt karamel og en enestående aromahumle som sætter forventningerne højt. Smagen er knap så humlet som forventet og det giver plads til en let sød maltet smag af karamel og sprøde rugkiks, mens humlen er fint balanceret med citrus, fersken og måske tager jeg helt fejl, men er der ikke også lidt diskret anis mod slutningen? Alt i alt en meget velsmagende og helt typerigtig IPA som jeg tror er meget autentisk i forhold til øltypens historie. Det er lige sådan en dejlig IPA der sætter et flot punktum for en travl arbejdsuge og som er spændende at nyde lige til sidste tår.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot nougatfarvet og tæt skumkrone. Meget lækker aroma af vaniljesukker og fyldig chokolade. Smagen domineres af mørk chokolade, men også vanilje, mørk karamel og lidt kaffe. Mundfylden er cremet og lækker og senere i smagsforløbet støder man på lidt espresso kaffe, karamel og smagen af friskbagte brownies. Karboniseringen er meget lav og den har tung og lang eftersmag af chokoladenoter og ristet malt. Den hører den til søde side blandt stouts, men det er en lækker og smagsfuld stout som vil egne sig elegant til desserter. Jeg er meget begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Vidunderlig Stout - ja det er store ord for en anmelder, som ikke er Porter eller Stout fan. Under det tætte brune skum udsender øllet en fristende duft af alle en Stouts ypperste ingredienser, dog her med chokolademalten som første violin. Ved første slurk breder dig sig en tilfreds stemning i hele organismen. Her er jo det hele i form af chokolade, kaffe, engelsk lakrids - masser af engelsk lakrids, tjære, brændt malt og en anelse røg. Det er nævnt før i diverse anmeldelser af Imperial Stout typen. Det der skaber denne unikke øl er samspillet. Alt er smørrundt og silkeblødt sammenstykket, så intet dominerer over det andet. Alle smagsindtryk kommer til orde i et perfekt samspil, uden at humlen dræber helheden i eftersmagen. Den laaaange lækre eftersmag.  Et mesterværk af en klassiker.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brungylden
Anmeldt af Paulaner
Samuel Smiths flagskib er uden sammenligning den bedste engelske Ale, jeg har smagt. Straks når flasken åbnes breder der sig en kraftig frugtig honningpræget maltet duft. Dertil kommer et flot gyldent skum. Smagen er primært præget af krydret mørk lynghonning, karamel og fuldmodne saftdrivende gule blommer. Hertil kan føjes gærtoner og egesmag fra den lange fadlagring og en velafstemt aromatisk humling, der giver fint modspil til den kraftige sødme og runder fint af. Mundfølelsen er som i en varmende hedvin, - meget rund og fyldigt med en kraftig laaang eftersmag, der toner alle de fine nuancer fint ud sammen.  Simpelthen fantastisk og til 10 flotte glas på Goodbeer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Klasisk stout, bruges som referenceøl, for øldommer, sødlig duft, god kraftig smag, af malt, kaffe og chokolade, og humle for balance, der er brugt havregryn i.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af pibeib
Krystalklar øl med en flot orangegylden farve og fint, beige skum. Dufter ikke af forfærdelig meget når den er kold, kun lidt malt. I munden mærkes en flot integreret kulsyre med meget små bobler. Smagen er ganske fyldig med en tør underliggende bitterhed. Typisk, underspillet, engelsk stil, hvor smagen ligesom skal lokkes frem. Smagen er præget af malt og kun begrænset flavour fra humlen. Humlen giver dog en ret markant bitterhed, som balancerer den brødsmagende malt ganske fint. Egentlig en ganske charmerende bryg, når man lige lærer den at kende. Bør ikke serveres alt for kold. Omkring 10 grader er nok passende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
En stout ud over det sædvanlige. Fylde, lakrids, power, humle, ja det hele.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun/sort
Anmeldt af gbjensen
Mums hvor smager den godt, der er en tydelig chokolade aroma og en god malt profil på samme tid.

Smagen er holdt i fin balance mellem chokoladens bitter hed og sødme og den ristede eller brændte malt der giver et godt modspil. 

Afsluttes med en bitter chokolade aroma og et stref af humle.

Fin til mad eller bare når man vil ha' en ekstra go' øl!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En god maltsødme der går ove  i en finbalanceret humleeftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Øllen er modnet på egetræsfade i mindst 1 år. Selvom den er på 8 procent er den let drikkelig, den er flaskegæret, hvis den får lov at stå så llænge 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5

I Databasen: 11327 Anmeldelser af 219034 øl fra 246 lande og 11988 bryggerier. Billeder: 85889


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!