powered by goodbeer.dk
1142 Ølanmeldelser
Side 1 af 115 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk, rødbrun
Anmeldt af gbjensen
Min kæreste har givet mig denne øl, da hun besøgte Esrum kloster i sommers og bragte nogle af Skands bryg med hjem til mig.

Nyder den nu efter aftensmaden, af et Corsendonk Pater glas, og finder den tro mod kloster øl traditionen.

Smagen er maltet med godt med karamel og let syrlige frugter (blommer og æbler), holder længe og afsluttes let syrligt med et stref af bitterhed. Er uden humle aroma men med fin frugt smag i stedet for (ikke overdøvende, men let afdæmpet)

Nå ja så glemte jeg at sige at den dufter let af sherry eller anden hedvin.

Fin øl, er bestemt 8 glas værd!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Cola-sort
Anmeldt af gbjensen
Smager som en mørk hvidtøl, er uden karakter eller særlig aroma.

Min datter spurgte om det var en cola jeg skænkede, det kunne det godt have været, for smagen er lige så ligegyldig, skumlaget forsvinder lyn-hurtigt den efterlager munden sukkersød, da der ingen humle eller bitterhed er i eftersmagen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af gbjensen
Ny Anmeldelse: Tænkte lige at jeg ville melde mig på banen med min nye status af alm. bruger på goodbeer.dk. Den øl der så lå først for i køleskabet havde jeg så bare anmeldt før som webmaster.

God sommerøl, her på en dag hvor solen endelig skinner ned på os. Smagen er let maltet med et stref af citrus, sikkert fra humlen, afsluttes tør og let humlet, først sent melder der sig en egenlig bitterhed. Er så absolut blandt mine favoritter inden for danske lagerøl! Ser ingen grund tila t ændre min point tildeling.

Gammel anmeldelse:

En dansk pilsner med Chekkiske kvaliteter, for det er tydeligt at den ikke er brygget for at være "let drikkelig" Humlefryd er derimod fyldt af humlet bitterhed, der passer fint til pilsner- og karamelmaltens sødme, der bliver hold fint på plads, og giver en Øl med en fin tør smag og en krop af middel fylde. Finish er tør og humlet, som en pilsner skal være !

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gulbrun, uden skum.
Anmeldt af gbjensen
Skummer op, flader ud og efterlader øllet uden spor af skum. Sodavands effekten er lige tydelig nok. Er der aktiv gær i dåsen tænker jeg?

Duften er ok, lidt antydning af gær og brød. Smagen er faktisk også ok, ikke et mesterværk som de kan frembringe i Bayern men den er da ok med en let citrus antydning og hvedesmagen er ganske god.

Havde skummet været mere stabilt, eller bare tilstede så havde denne øl importeret fra Island af min datter nok fået et glas mere.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylder, let rødlig
Anmeldt af gbjensen
Sidder her med kluden om min hånd og hukker de hårde sten til brød, ok ikke helt, men med højre  arm i gibs og sat ud af funktion vil jeg forsøge mig med en anmeldelse.

Skummer godt op, lyder som et skumbad, og hatten af hvidt skum er da også meget flygtig. Nu er der intet hvidt tilbage.

Smager først tør men en sødme melder sig efter den første mundfuld har forladt min hals. Afdæmpet maltsmag, svag frugt profil, Er malten alene brugt til de 9% ??? havde vist forventet lidt mere end bare sprit forklædt som øl.

Afsluttes bitter syrlig, som smagen af kunstig sødestoffer. kan ikke komme over 5 glas til øl med stort potentiale, der viser sig at være en gang bjørnebryg.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav gylden
Anmeldt af gbjensen
En overraskende sødlig og let krydret øl. 

Smagen er lidt som en hvidøl blandet med pilsner, hvor den værste sødme fra hvidøllen er fortyndet med pilsnerens tøre og let humlede smag. Resultatet er faktisk ok, lidt for sød måske men med et karamel krydret indslag som gør den til helt sin egen.

Nød den til Oksebuko med rodfrugter inklusiv søde afrikanske kartofler stegt i ovnen. Fin samspil mellem øl og maden.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af gbjensen
Mørl Belgisk Ale, nå ja, jeg vil nu synes at den er næsten sort og med et flot brunt skumlag, der dog falder lidt hurtigt.

Min næse møder en let duft af gran og "Wunderbaum" så jeg kan da godt blive lidt nervøs for smagen. Men Men det er der ingen grund til, for den er en mørk Belgisk Ale værdig, med en fin malt profil, let brændte noter, lidt røg, ganske lidt. Karamel og jule krydderier som appelsinskal anis (stjerneanis)

Gransmagen er der måske nok, men mest som et krydderi der blander sig med humlen til sidst.

Alt i alt et ganske godt bud på en rigtig god og nytænkende julebryg!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af gbjensen
Vammel, alkohol, malt og klistret sag med karamel.

Dette her er et tydeligt eksempel på at destillering ikke nødvendigvis gør en øl bedre.

Noget af en skuffelse.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kastagnefarvet
Anmeldt af gbjensen
Dufter af granm sæbe og Wunderbaum! Smagen er ret speciel mef gran og sæbeskum over malten.

Et forsøg værd, men ikke lige min smag.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af gbjensen
10.5% det smager jeg hurtigt, den er viniøs i stilen, maltet i smagen, rund og meget fyldig. Afsluttet let sprittet, med tydelige alkohol noter.

Dette her er en øl der skal nydes langtsomtog med respekt!

Mums en go' øl!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 115 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!