powered by goodbeer.dk
350 Ølanmeldelser
Side 1 af 35 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
En fyldig tung Imperial Stout af højeste oktantal med smagsindtryk næsten som kølleslag af kaffe, tjære, lakrids, røg, kokussødme - og ja også en noe eller to af egetræsfad. Mundfølelsen fyldig og stærk af de mange fyldige smagsindtryk, men også en uventet kraftig, sødme, der hos mig tenderede det uafbalancerede grænsende til sukrede og ret hurtigt trods herligt skum og duft får øllet til at virke en smule kvalmt ved bunden af glasset.  Jeg går dog ikke længere ned end 7 glas, for øllet skjuler procenterne godt og giver den gode indre fred og varme, som enhver Stout entusiast sætter stor pris på.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
duft kaffe let ristet meget kraftig smag og let spritet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
Flot cremet skum, duft er der ikke meget af men lidt kaffe, smagen er kraftig af alcohol og kraftig kaffe, der en lang dyb eftersmag fra snapsen

smager meget mere af snaps og mindre røg på fad end på flaske-

skal ikke drikkes for kold hvis man vil havde smagen af snaps med

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Tjære især i duften under det brune fine skum. I smagen tjære og røg, der efterfølges af brændt malt og lakrids og et vist præg sødme med afbalancering af en kraftig humling og et fint islæt af de kendte norske brystdråben mod hoste. Tingene hænger godt sammen og vil fremkalde mundvand hos enhver humle- og Porter entusiast. Det er superkraftige sager med solid mundfylde og en god balance i sin type. Dertil kommer, at helheden runder godt af i den superkraftige mundfylde. Den smagte flaske var et år over sidste salgsdag, hvilket helt sikkert har været gavnlig for mit samlede indtryk. Typen har det generelt fint med lagring og den skarphed, som andre anmeldere anfører, mærkede jeg her ikke meget til,
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Light In The Dark er, foruden at være samarbejdsbryg med Broaden & Build, en Imperial Stout med undertitlen Clementine and Cocoa. Den er sort som natten, tyk som spildolie og har en meget markeret aroma af espresso kaffe og kakao. Skummet er nougatfarvet og den har en dyb fyldig smag af espresso kaffe med en lidt flødeagtig mundfylde. Der næst smager den lidt sødligt af kakao og klementinerne markerer sig i eftersmagen med lidt sødme og den ellers velkendte smag af klementiner der minder lidt om jul. Elegant og lækker.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Tyndt lysebrunt skum på en dybsort og meget velduftende Imperial Stout. Aromaen er pibetobak, chokolade og lidt kokos. Mundfølelsen er fed og olieret og smagen er fyldig, mest af alt hvad der findes af god mørk chokolade. Dernæst har den lidt smag af god pibetobak, samt en lille syrlig snert af hvad der må være den tilsatte Guavafrugt. Herefter følger en dyb behagelig smag af espresso som er fint afrundet af en smule sødlig kokos og svesker. Lidt engelsk lakrids sætter en fin balance for de mange smagsnuancer - og som man sikkert allerede har udledt af denne anmeldelse er dette en Imperial Stout som har lidt fra alle hylder. Den kræver stor opmærksomhed fra ølnyderen og den må absolut ikke drikkes for kold. Den er total topklasse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Nougatfarvet, cremet og vedvarende skum. Meget fyldig aroma af espresso, mørk chokolade og lidt nødder. Smagen er tung og fyldig af stærk espresso kaffe, mørk bitter chokolade og lidt smag af egetræ. Det er en meget kompleks Imperial Stout hvor også lidt røgmalt indgår og en krydret smag af hasselnødder afrunder fint hele smagssprektret. Karboneringen er meget svag og giver lang tør eftersmag til følge. Den skal ikke serveres for kold, for det vil sandsynligvis sløre for mange af de gode smagsnoter den gemmer på. Den er vældig god og fuld af smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dybsort stout med lysebrunt skum og en dejlig aroma af hårdtristet malt og en frugtig aroma af tørrede frugter som er lidt ubestemmelige at navngive. Smagen er sød og abstraherer en del fra forventningen til en imperial stout. Dens sødme er mest vilde skovbær som blåbær, skovjordbær og brombær. Hårdtristet malt med lidt noter af frisk rugbrød og en smag, der mest minder mig om hvordan en fugtig skovbund må smage, smelter langsomt sammen med smagen af bitre kakaobønner og lidt espresso kaffe. Der er anvendt tysk Saphir humle i denne stout og denne aromahumle understreger de frugtige smagsnuancer på en behagelig måde og tilføjer lidt fornemmelse af citrus og svesker. Jeg er nok bedst til de mere pågående imperial stouts, og synes denne udgave nok er lidt for sød. Men jeg må dog indrømme at den smager fint og ikke har fejl af nogen slags. Det er blot mig som ikke bryder mig om alt for megen sødme i en stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
smager lidt for kraftigt af whisky, men stadig en fantatisk øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En fantatisk øl, der smager lidt af kaffe og eller bare af kraftig øl, med en masse alkohol
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 35 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!