powered by goodbeer.dk
319 Ølanmeldelser
Side 1 af 32 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
fantatisk øl, ved første mundfuld er den næsten for sød, men så begynder nuancerne af kaffe, humle, at træde frem, og man skal lige havde en slurk merer men det er også en tunk og stærk sag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Normalt er jeg ikke nogen stor fan af hårdtslående Imperial Stouts, men som ølanmelder og gæst ved Jelling Bryghus' hyggelige generalforsamlingsaften skulle Husets flagskab naturligvis smages. Beskrivelsen fristede med tilsatte enebær og porse i pagt med bryghusets vikingehistoriske forankring. Et moment af tilsætning af nordisk natur, som jeg altid finder atmosfæreskabende. Øllet er på Ratebeer fuldkommen misvisende sat til skallede 6.5 %. Men Jellings Jernbyrd holder altså her til orientering hele 10 %  og konceptet kan i den grad bære det. Trods styrken er øllet rundt og silkeblødt (omend varmende i munden). De traditionelle Stout elementer af kaffe, røg og chokolade plus et strejf af anis (ikke den sædvanlige engelske lakrids) suppleres af en fin helstøbt sammensmeltning af enebær, porse og traditionel humle, der på spændende vis stod perfekt op imod den runde maltside. En flot Stout, som jeg vurderer blandt de bedste, jeg hidtil har smagt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig belgisk stout med aroma og smag af hårdtristet malt, lette kaffenoter, mørk chokolade og lidt karamel. Den har lav karbonisering og hælder nok mest til den søde side i starten. Mod slutningen finder man en delikat og passende humlebitterhed som balancerer dens søde side på fin vis. Lidt mere kaffe præger afslutningen og dens forholdsvis høje alkoholstyrke er fint camoufleret i ovennævnte smagsnoter. Det er en meget velsmagende stout som dog ikke stikker voldsomt af i forhold til hvad jeg før har smagt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Nydeligt vedvarende skumkrone. Aromaen dækkes lidt af den tætte skumkrone, men afslører lidt hårdtristet malt, kaffe og chokolade. Smagen er kaffe, hårdtristet malt og mørk chokolade. Styrken fornemmes slet ikke, så at kalde den en Imperial Stout er nok lidt for optimistisk. Alligevel fornemmer jeg en vis pågåenhed af mørk bitter chokolade, kaffe og hårdtristet malt som i sammenligning gør den til en Imperial Stout. Styrkemæssigt holder den niveauet og den har ingen skarp alkoholsmag i eftersmagen, så egentlig vil jeg betegne den som en gennemsnitlig og velsmagende Imperial Stout som dog ikke har det store sidespring i retning af kaffe, chokolade, fadlagring eller andet...men behøves det for en Imperial Stout?
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en dejlig imperial stout, er nok den imperial i finale felt der smager mest trationelt, den har dejlig brændt noter, og man kan lige ane alkoholen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en rigtig flot øl der er et pænt rødligt skum, og det er en øl, hvor det smager kraftigt igennem at den har lagt på romfad, smagen minder lidt om rom og rosin chokoladen fra rittersport, det er en øl der delt vandene til årets ølnyhedsmagning, men jeg havde den som årets bedste øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en dejlig sort øl, med noter af kaffe og chokolade, er noget ristet i smagen, og mangler måske lidt at alkoholen spiller op til de tunge smage
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
virkelig lækker øl,, smager af kaffe og chokolade og meget balanceret, virkelig en god sort øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
dfejlig sort øl med smag af ristet kaffe, og den sidder længe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Smager meget af kaffe, og det bliver lidt for meget der mangler noget balance
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 32 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11141 Anmeldelser af 210235 øl fra 245 lande og 11762 bryggerier. Billeder: 83028


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!