powered by goodbeer.dk
413 Ølanmeldelser
Side 1 af 42 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset bleggylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende og meget cremet skumkrone. Aromaen er eksotisk frugt, herunder passionsfrugt, citrus og mandariner. Karboniseringen er middel og prikker let i mundhulen medvirkende til stor behagelig fylde af førnævnte frugter. Humlebitterheden er markeret meget fint, og uden af vide det med bestemthed vil jeg gætte på amerikanske humletyper. Muligvis Cascade og Amarillo på grund af dens smag hvor både grape og citrus er hovedtema. Det er en temmelig god Pale Ale som mod slutningen også har lidt fin maltsødme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Meget skummende PA med begrænset aroma af blomster. Smagen er i begyndelsen lidt vandet uden nævneværdig maltsødme. Snart efter overgår den til en humlet smag hvor blomster er mest fremtrædende, men også lidt grape syrlighed kan smages, Den er meget letdrikkelig, men byder ikke på de store overraskelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Rigtig dejlig PA med god aroma af karamelmalt og tørrede frugter. Smagen er i begyndelsen let karamelmalt og snart indtræder den med frugtig smag af ananas, abrikos og rosiner. Humlen bidrager med lidt fyrrenåle, blomst og grapefrugt samt en smule citron. Det er en rigtig velsmagende PA som er fint balanceret i forhold til malten og den forventede humling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
smagt meget som en pilsner med en lidt skarp eftersmag men ikke nogen dårlig øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Groft vedvarende skum og en diset gylden farve afslører en ufiltreret Pale Ale med god aroma af frisk græs og lidt strå. Det er nok ikke den bedste dag for mig at anmelde øl, idet en let forkølelse har ramt mig, så duftesansen er delvist hæmmet. Jeg fornemmer at både aroma og smag hænger fint sammen og byder på lidt havre, citrus og frisk græs. Humlebitterheden er afbalanceret og giver plads til lidt lys karamel. Karboniseringen er middel og balancen mellem maltsødme og humlet bitterhed er også helt på plads. Måske er den lidt for citrus syrlig mod slutningen, men ellers er det en udemærket PA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Som pale ale er det ikke en øl der stikker af, hverken på aroma- eller smagsområdet. Den har fin aroma af lidt maltsødme og diskret humle. Smagen varierer over lidt karamelmalt og dernæst en diskret humlet bitterhed som sætter en udemærket balance mellen malt og bitterhed. Karboniseringen er blid og den afsætter lidt smag af lyst brød i maltsmagen samt lidt sødme af rørsukker. Bitterheden er diskret bitterhumlet uden nogen særlige nuancer. Den er godkendt som PA, men har ikke nogen særlig spændende smagsnuancer der trækker den op fra at være gennemsnitlig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Dette er en PA med meget kraftig og groft skum. Jeg kan kun anbefale at den hældes langsomt i glasset. Aromaen er humlet med noter af fyrrenåle, frisk græs og citrus. Smagen er en lille smule maltpræget, men ret hurtigt får den humlens nuancer af fyrrenåle, grapefrugt og frisk græs. Lidt sød appelsin markerer sig i eftersmagen og det er faktisk en meget glimrende Pale Ale, som jeg tror egner sig godt til et varieret ostebord. Dens IBU er lige på kanten til en IPA, men den holder lige distancen og forbliver en smagsfuld øl med fokus på humlen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk kobber/Rød
Anmeldt af Teejay
Sparsom skumkrone og en ganske behagelig aroma af malt og friske sommerbær. Smagen er sødligt karamelmaltet med frisk smag af bær der senere udvikler en let syrlighed i munden. Nu ved jeg ikke helt præcist hvordan friske tranebær smager, men jeg har tidligere brugt tørrede tranebær til nogle grydestegte fasaner, og ved derfor at de har lidt bitter og syrlig smag. Det er præcist samme smag der forplanter sig i denne TPA (som den også kaldes). Humlebitterheden er svær at fastsætte, for den bliver nærmest en blanding af tranebærrenes syrlighed og bitterhed og det ender op i en behagelig lang og halvtør eftersmag. Aarhus betegner den selv som en aperitif-øl, og den betragtning er jeg meget enig i. Den har udemærket nydelsesværdi og en fornuftig hyggefaktor.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg er nød til at falde på knæ for svenskerne for denne Pale Ale. Det er intet mindre end en vidunderlig øl. Skumkronen er vedvarende og aromaen er skøn med islæt af frugt og lidt frisk korn. Den er brygget som en Pale Ale, men med havregryn, og dens sødlige malt som fornemmes i begyndelsen bærer tydeligt præg af havregrød. Det er en fyldig og fuldendt Pale Ale som har fantastisk humlebitterhed med smag og aroma af abrikos, fersken og citrus. Det er en meget velafbalanceret Pale Ale som ligger på kanten af en IPA, uden dog at træde over tærkslen. Sikkert den bedste Pale Ale jeg indtil videre har smagt. Jeg elsker den højt, og tror at alle humlefobikere vil synes det samme.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Frisk hvid skummende krone med vedvarende holdbarhed. Karboniseringen er middel og klarheden er diset, hvilket afslører en ufiltreret pale ale. Aromaen er frisk citrus mens smagen, mod forventning, afslører en mere dæmpet smag af frisk korn, nyslået græs, en smule lyst brød og en snert syrlig smag af grapefrugt. Efter nogen tid træder humlen ind og bidrager med frisk smag af fyrrenåle, lidt harpiks og især citrusfrugt. Det er en letdrikkelig Pale Ale, som måske især gør sig godt i sommermånederne. Eftersmagen er halvtør og langvarig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 42 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11437 Anmeldelser af 226595 øl fra 246 lande og 12100 bryggerier. Billeder: 88307


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!