powered by goodbeer.dk
66 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Humlet stikkende duft. En for mig overhumlet Pale Ale, som jeg aldrig havde investeret i, hvis jeg havde læst Teejays anmeldelse før jeg stak den i indkøbskurven. Jeg deler hans bedømmelse. Ruddles Country virker bitter-besk og ude af balance med sin tørre spinkle papirtynde maltside. En maltside som stort set ikke nåede frem til mine smagsløg på grund af humlestyrken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gyldenbrun
Anmeldt af Teejay
Meget flot og fyldig skumkrone. Kompleks og fyldig ale som i den grad er velbrygget. Maltrig aroma med noter af karamel og en dejlig balanceret smagspalette som indeholder appelsinskal, mørkt brød, frisk korn, karamel og ristede malttoner. Humlen er behersket, men meget fint sammensat, blanding af Bramling Cross, Goldings og Fuggle, som i samarbejde tilføjer en delikat balanceret humlebitterhed med smag af bærfrugter, citrus og let blomstret aroma. Jeg efterprøver Paulaners iagttagelse og kan konstatere at smagen ændrer sig markant fra humlet til mere maltet efterhånden som denne øl opnår større temperatur. Det er en ret spændende udvikling, så på den måde får man næsten to forskellige øl fra samme flaske for forvandlingen er ikke blot små ændringer i smagsnuancerne, men nærmere en fordampning af humlenoterne som giver mere plads til maltens gode egenskaber og dermed en meget ændret smagsoplevelse. Paulaner har igen ret når han mener 7 glas for humlen og 8 glas for malten - jeg kan bare vældig godt lide begge sider så vurderer den hermed lige i midten af 7 og 8. Som øltype er den klassificeret som Strong Ale, men jeg synes den tangerer mere som en ESB.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gyldenbrun
Anmeldt af Paulaner
Greene King Heritage Vintage Fine Ale er som sin fætter Suffolk Pale Ale en genoplivning af gamle engelske opskrifter fra 1800-tallet. Skummet er beige og løfter sig behersket over det smukke gyldenbrune øl i glasset. Duften er malttung og sødlig/syrlig humleduftende med lidt orangeskal. Flasken indeholder, som Teejay påpeger, en god gammeldags engelsk pint og tager sig godt ud med sin gyldne etiket. Øllet signaliserer på maltsiden en hel del Bock  med sit hint af brun karamel,  kandis, lyse rosiner og rugbrød og (igen) et pift af orangeskal. Et indtryk der dog straks brydes af humlingen - som opgives til de traditionelle engelske sorter Fuggle, Bramling Cross og Goldings. Tilsammen danner de en fin kant med en syrlig citruspræget aromatisk nuanceret bitterhed. Øllet er kraftigt med god mundfylde og en del sødme. Dertil har Heritage Vintage Fine Ale en fin balance og en udmærket lang eftersmag. En supplerende iagttagelse fra min side er, at humlen er mest fremtrædende ved ca. 5-8 grader, men malten træder mere frem, når temperaturen runder de 15 grader. Her træder orangeskal smagen hos mig foran humlen som modspil til den megen malt, og øllet får et næsten belgisk udtryk, hvor også gæren kommer mere i spil. En spændende øl, som jeg afkølet vil give 7 glas, mens Heritage Vintage Fine Ale mere tempereret helt klart står til 8 flotte glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
For en gang skyld kan jeg være lidt uenig med Paulaner. Ikke fordi hans anmeldelse af denne øl abstraherer meget fra min egen vurdering, men fordi han finder 568 ml lidt ukorrent. 568 ml (eller helt præcist 0.568261 liter) er det engelske Pint mål, så derfor sælger man naturligvis denne engelske Pale Ale i Pint mål. Min anmeldelse er meget lig Paulaners på alle andre områder. Flot prægtigt skum, Aroma af nyslået græs, smag af delvis malt men mest humlet smag af grape og blomster. Bitterheden er meget 'engelsk' betonet med lidt anstrøg af grønne æbler, blomst, citrus og krydderier. Britiske humletyper har ofte en blomstret smag, så derfor denne betoning. Eftersmagen er tør, men efterlader også lidt maltsødme i eftersmagen og det er med til at holde helhedsindtrykket positivt. Den er en smule vandet mod slutningen og det er helt sikkert ikke den bedste Pale Ale jeg har smagt. IBU kan jeg ikke finde på bagetiketten, men mit bud ligger omkring 55-60, så den er nok i grænseområdet til en IPA. Men ellers en udemærket Pale Ale som jeg finder tilfredstillende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt varigt beige skum og frisk bitter humlet duft. Smagen er klar i sit udtryk og på den bitterhumlede side med masser af nyslået græs og citrus- og grapebitterhed. Hertil kommer en let sødlig middelfyldig mundfølelse med en lidt enstonige tør bitterhed i afslutningen. En Pale Ale der har lidt mere af det hele og som skulle være en genskabelse af en historisk opskrift tilbage fra 1820'erne.  En opskrift som dog er ført up-to-date ved kombination med de ikke just oprindeligt engelske Strisselspat og Saaz humletyper. En humling, som erstatter der oprindelige Chevallier malt. Her kunne jeg ønske mig lidt færre IBU, idet bitterheden til dels spærrer for maltens nuancer. Kan pt. fås i Netto på en lidt ukorrent 568 ml. flaske. Den nye Heritage Chavallier serien omfatter også en Vintage Fine Ale, som jeg vil vende tilbage med en anmeldelse af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
det 1 point er for ediketen. dette er en ok engelsk juleøl, den er meget maltet og sød i smagen med anelser af lakrids
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange
Anmeldt af baaj
Maltet - lidt frugtagtig duft

groft skum, som ikke holder længe

Sødlig maltet, men alligevel bitter smag

Svag men holdbar bitter eftersmag


baaj's ølanmeldelse nr. 300
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af pibeib
Helt klar, gylden bryg med flygtig hvid skumtop. Dufter ikke af så meget, men lidt hyld og citrus fornemmes. Der er andreledes smæk på, når den kommer i munden. Syrlige noter som rød grape og citronskal fordeles af en ganske livlig kulsyre (der er åbenbart forskel på dem, Teejay). Men hurtigt blander de bitre og florale noter fra den massive humling sig og efterlader et komplekst smagsindtryk, hvor den syrlige side stadig er meget til stede. Sødmemæssigt er der kun lige nok til at den ikke bliver mundsnærpende. En lidt anderledes, men meget smagsmættet IPA hvor der er fokuseret på samspillet mellem det syrlige og det bitre, men stadig med dejlig frugtighed fra aromahumlen. Ganske dejlig dog uden at taget løfter sig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Altid spændende at smage en øl med min favorithumle, nemlig cascaden. Den har en lille smag af citrus kan anes da jeg nu leder efter den. Ellers en fin balance mellem sødme og humle, og den smager ikke tynd set i forhold til alkohollen.

tux's ølanmeldelse nr. 1700
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Golden Ale siger klassifikationen. For mig er det mere en mild IPA, hvor humlingen er i balance med malten, så den også kommer ligeligt til orde. Tingene hænger godt sammen her, og St Edmunds Golden Beer vil passe perfekt til den tilstundende påskehøjtid. Skummet er flygtigt og hvidt, mens duften er let sødlig og humlekrydret. Smagen er frisk urtehumlet og karamelrund i malten, der har et afrundet let sødligt udtryk. Her er fine nuancer på alle fronter og en god krydret bitterhed, der sammen med en boblende frisk karbonisering renser munden og frisker godt op. Procenterne er ret lave. Flot at man kan brygge så fin og så forholdsvis fyldig en øl med så lave procenter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11327 Anmeldelser af 219121 øl fra 246 lande og 11989 bryggerier. Billeder: 85936


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!