powered by goodbeer.dk
67 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skummende øl med god aroma af jordbær. Smagen er syrlig med noter af søde jordbær. Det er en meget delikat og smagsfuld øl helt uden humlet bitterhed. Lang fyldig eftersmag af jordbær og let syrlighed. Fin velbrygget øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
fantatisk øl, ved første mundfuld er den næsten for sød, men så begynder nuancerne af kaffe, humle, at træde frem, og man skal lige havde en slurk merer men det er også en tunk og stærk sag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig øl med en masse smag uden man kommer alt for højt op i %, og den er dejlig af rundet og bliver længe hængende i munden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en dejlig sort øl, med noter af kaffe og chokolade, er noget ristet i smagen, og mangler måske lidt at alkoholen spiller op til de tunge smage
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Vedvarende spinkel skumkrone. Behagelig velduftende af fersken, passionsfrugt og lime. Mundfylden er god og fløjslblød og danner en let hinde i hele mundhulen. Smag af eksotisk frugt som er passionsfrugt, fersken, lidt mandarin, lime. Rugmalten fornemmes ikke i smagen. Eftersmagen er elegant humlet på en moderat måde hvor IBU'en på ingen måde er for gennemtrængende. Meget delikat og lækker IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
I de sidste par år har man på det internationale ølmarked kunne spotte en tilsyneladende ny øltype: IPL - India Pale Lager. Øltypen er oprindeligt en undergæret pilsnerøl tilsat større mængder humle, og dermed en smag der læner sig kraftigt op af PA/IPA. En IPL vil tilføje PA/IPA mere sprød karakter hvor humlen vil få større spillerum. Amagers Pink Farts & Unicorns påstår at levere duften af en enhjørnings fæces, og eftersom jeg aldrig har set en enhjørning eller dens efterladenskaber må jeg tro på  den påstand indtil videre. Aromaen er i hvert fald meget fyldig af fersken og citrus og smagen er også mest fyldt af begge dele. Karboneringen er blød og medvirker til en god forlængelse af dens humlebitterhed, mens en snigende maltsødme med anstrøg af sommerbær træder til. Man skal vist nok være humle-elsker for at kunne lide denne øl og jeg har selv svært ved at abstrahere fra min sammenligning til IPA, men dejlig er den, selvom undergæringen er svær at spotte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Denne IIPA er fuldblodet aromahumle med fuld tryk på alle ventiler. Den udsender en velduftende aroma af alle de eksotiske frugter man kan tænke sig. Abrikos, mango, ananas er i særdeleshed i både smag og aroma, men også lidt fyrrenåle tilføjer en vis behagelig krydret eftersmag. Lidt maltet smag og lidt smag af honning kan findes i begyndelsen, men det er humlen som gør sit store indtog i denne IIPA. Eftersmagen er knastør. Fantastisk velsmagende IIPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Diset gylden IPA med flot vedvarende skumkrone og yderst behagelig aroma af eksotisk frugt. Smagen er fra start præget af aroma humlens noter af fersken, abrikos og ananas og det er dens friske frugtige smag der er hovedtema i denne IPA. Den har god fylde og IBU'en gør den ikke så ensformig at lidt maltkarakter i form af lys karamelmalt ikke får plads i smagen. Eftersmagen er halvtør og langvarende. En meget velbrygget og velsmagende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
dufter meget af citrus frugt, og har en dejlig frisk smag, smager meget af grappe, og har en let bitterhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Med afsæt i min tidligere ølanmeldelse bliver jeg i musikverdenen med Humleridderne Humletid fra Amager Bryghus. Humleridderne havde sin storhedstid i midten af 90'erne, men det er ikke noget musik jeg har lyttet meget til. Det er en IPA med tydelig aroma af abrikos og citrus. Smagen er let karamel men overgår hurtigt til Citra og Simcoe humlen som bidrager med citrus, eksotiske frugter og grannåle. Den har ikke nogen specielle præferencer, men smager godt og er letdrikkelig. En IPA som jeg tror alle kan finde noget positivt i.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11256 Anmeldelser af 215242 øl fra 246 lande og 11866 bryggerier. Billeder: 84745


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!