powered by goodbeer.dk
1169 Ølanmeldelser
Side 1 af 117 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rødlig gylden
Anmeldt af Paulaner
Smagt fra fad. En ikke særligt ophidsende Pilsner med et fint hvidt skum og let krydret maltet duft. Lige ud af landevejen med en lidt anonym maltside og en lidt kraftigere og lidt besk ekstraktagtig humling end de grønne fra Carlsberg og Tuborg. Ikke helt god og ikke decideret dårlig. Jeg vil faktisk her fortrække enten Hof eller Tuborg, som begge virker mere helstøbte. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Samme klare flaske, næsten samme etiketlayout, samme procenter og samme koncept som Coronas og Sol.
Ophældning viser svagt hvidt skum og udløser en maltpræget duft. Smagen er maltet med lidt honningtoner og en svag ekstraktagtig humling. En klar satsning på samme ungdommelige publikum, der lige skal vænne sig til øl. Men Cortes Extra når langt fra Sol og Corona i kvalitet og er som øl betragtet lidt ala maltsodavand.  Den smager af billige råvarer på maltsiden og især sætter den elendige humling et negativt præg. Halvdelen røg i vasken. Købt hos Kvickly i den tro, at den var en ægte Sol klon og ikke et elendigt polsk discountprodukt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget fin vedvarende skumkrone og en dejlig aroma af malt og karamel. Smagen er lidt karamelmalt og en lidt krydret smag af nyslået græs. Det er en god og typerigtig pilsner som smager henad de Bayerske og Tjekkiske pilsnere og det er sikkert også fra disse egne at dette Kroatiske bryggeri har deres brygtraditioner. Den har en dejlig blød finish og en tilpas balanceret humlebitterhed hvor jeg synes den har lidt krydret islæt som minder lidt om tørret timian. Den er let i smagen og samtidig tørstslukkende og her i den danske sommer falder den bestemt heller ikke ved siden af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Svagt skummende og en mistænkelig syntestisk aroma af humle, som bestemt ikke stiller høje forventninger til smagen. Det viser sig at holde stik, idet smagen er let vandet med svage noter af karamelmalt som afsluttes ret hurtigt af en syntestisk og parfurmeret smag af humle. Den er drikkelig, men meget kedelig i sin helhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende let skumkrone og en fin aroma af både karamel og Saaz humle, som er nærmest obligatisk i en tjekkisk inspireret pilsner. Frk Friis har pilsnerens sædvanlige fine smag af lidt karamelmalt og en fin overgang til en moderat humlet bitterhed der altsammen står i fin kontrast til maltsødmen. Den har en meget ren pilsnersmag og er en ærlig pilsner, som Warwik selv beskriver det på etiketten. Det er en pilsner som nok mest er til den søde side, men en god fylde og fin balance. Måske en anelse for sød til min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Krydret blomsterhumlet duft med et strejf af orange. Skummet dør næsten øjeblikkeligt. Smagsindtrykkene står ret stærkt i det sødlige helhedsindtryk med blomster, som skulle være hamp, plus en en lidt bolsjeagtig malt med toner af orange og karamel. Øllet glider nemt over ganen, var ganske spændende og lidt anderledes som Pilsner, betragtet Men i længden bliver sødmen og blomsterindtrykkene for meget uden mere humlemodspil, og jeg ville ikke række ud efter nummer 2 umiddelbart efter den første. Men jeg vil dog til gengæld heller ikke afvise den en anden god gang. Bedst lige fra køleskabet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Grov vedvarende skum og en meget fyldig aroma af karamelmalt. Smagen er mest til den søde side med karamelmalten i fokus. Endvidere har den en rimelig humleprofil der står i fin balance til maltprofilen. Det er uden tvivl en pilsner der vil anledning til forskellige meningsudvekslinger, for den er slet ikke som Carlsbergs almindelige pilsner og ikke hellert en IPA. Jeg kan egentlig ganske godt lide den, men det er ikke en øl som jeg tror man kan drikke flere af i f.eks. et selskab. Dertil bliver den for sød i længden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Denne India Pale Lager frister med en nuanceret humlet duft straks, når flasken åbnes. Jeg anede ikke, at typen fandtes. Men man bliver jo altid klogere, når man drikker øl. Det hvide skum falder ret hurtigt ned til en cm. og er her ret stabilt i glasset. Smagen lever fint op til duften. Malten er rund og lidt karamelpræget, mens humlen leverer et fint bredt saftigt citruspræget bittert og spændende bredspektret humlebid i en pæn symbiose med malten.  Mundfølelsen er behagelig fyldig med en bitterhed, der ikke går til yderligheder. Absolut godkendt som den er hentet her i min lokale Kvickly som havde et restlager i kassevis til kun 9.85 kr. flasken. Øllet er blevet til i samarbejde med Natholdet og Albani. En kalenderserie som jeg til gengæld absolut ikke kan mobilisere den store begejstring for. Det undrer mig, at Carsten Berthelsen, som det ses her, vil bidrage til at forstærke den bøvede platte kliche, som i årevis desværre har været hæftet på ølfolket. Kunne man forestille sig at et tilsvarende koncept blev anvendt i vinprogrammer? - Næppe.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
Det er ærgerligt at thailandsk øl ikke er lige så spændende som deres mad, den øl er lige så eksotisk og spændende som våt bølgepap, men ok det er en øl for alle
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot pilsner med vedvarende skum. Jeg smagte den frisk fra fad og tror det giver et lille forspring i forhold til flaskeversionen når det handler om skumdannelse. Den har svage noter af god aromahumle og smagen er lys karamelmalt med god balance til humlebitterheden fra den amerikanske Cascade humle der endvidere byder på lidt grape og blomst i eftersmagen. Dejlig pilsner som vil og kan lidt mere end vanlige pilsnere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 117 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!