powered by goodbeer.dk
81 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Beige svagt skum og syrlig krydret duft. Underlig øl med en krop, der er halvt Stout, lidt Brown Ale og noget tja.. mest af alt brune småkager. Den er både meget sød, men også uafbalanceret syrlig og meget krydret af en række forskellige ubestemmelige julekrydderier bl.a. lidt nellike. Fylder meget i munden, men bliver ret hurtigt kvalmende i sit sammenrod af søde, krydrede og let frugtige syrlige indtryk. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
en ok øl, og ikke sprittet som blålysen jo er, den har en dejlig smag af ale, ikke særlig kryderet en øl for de fleste
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Indbydende mørk Bockduft og svagt lyst beige skum. Smagen er typerigtig med mørk karamel, sirup og lidt brændt malt. Mundfølelsen er rund sødlig til sød med den aromatiske humling i god balance til malten. Den glider yderst let ned og er lige som den røde søster præget af lydefri råvarer. Fin til en julefrokost og absolut en af de bedre dansk juleøl jeg har smagt i år. Decideret julet er den dog ikke i sine indtryk, ligesom den mangler en del af sine bayerske brødres rigdom på nuancer. I sammenligning her får den 7 og så ½ glas ekstra for sin danske herkomst. I denne uge fås den for kr. 10 i Rema - et fint fund for den pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Let Bock duft og meget flygtigt hvidt skum. Smagen er rund og maltet som 1/3 Pilsner og 2/3 Bock. Malten er gedigen rund med præg af den traditionelle mørke Bock, en del lys karamel og lidt honning, mens humlingen er aromatisk og let. En øl uden de store nuancer, men præget af gode råvarer. Smager godt men ikke så meget, at man rækker ud efter en flaske mere frem for at prøve en anden juleøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Svagkrydret duft og behersket flygtigt hvidt skum. Smagen er afbalanceret med en god let sødlig maltprofil med korn og lette honningtoner og en ganske markant humling men afrundet humling dog uden decideret bid (Mosaic?). Ikke decideret julet men ganske god øl. Etiketteksten kunne tydes hen af at dette er en kopi af den første danske juleøl fra Carlsminde 1953.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uigennemsigtig orange
Anmeldt af Paulaner
Behersket hvidt skum og kraftig duft af tropisk frugt. Farven er som uklar appelsinsaft med masser af pulp. Smagen er orangepræget, syrlig og kraftigt præget af den tilsatte passionsfrugt, mango og grapebitterhed i en grad, så der næsten synes tale om frugtsaft. Mundfylden er ret udtalt med en vis sødme, der afbalanceres af den afsluttende grapebitterhed, der følger med langt ud i eftersmagen. Som IPA er den ikke den mest bitre, men der er spil på fine frugtige nuancer og grapetonerne giver rigeligt ekstra bitterhed udover den kun 15 IBU, der er deklareret. Selv om karboniseringen er ret blød, som føles den frisk og læskende og gør sig fint direkte fra køleskabet. Den smager jeg gerne igen.
NB Fås kun i MENU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt skum og maltet duft. Smagen rummer en behersket sødme og har noter af ristet malt, mørk sirup og ristede nødder. Tilsætning af farvestoffer? Ganske god øl men ikke exceptionel øl, der i sin fremtræden og smag minder en del om Jakobsen Original Dark Lager, som den dog ikke når i kvalitet. Øllet blev åbnet ved køleskabstemperatur, hvor det fremtrådte ret uafbalanceret og vandigt, men ved en 12 grader foldede alle indtryk sig ud og fremtrådte i god indbyrdes afbalance. Dog havde jeg gerne undværet tilsætning af farvestof E150c. En rimelig men ikke imponerende øl i serien Godt Bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Svagt skummende og en mistænkelig syntestisk aroma af humle, som bestemt ikke stiller høje forventninger til smagen. Det viser sig at holde stik, idet smagen er let vandet med svage noter af karamelmalt som afsluttes ret hurtigt af en syntestisk og parfurmeret smag af humle. Den er drikkelig, men meget kedelig i sin helhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
For mig er dette altså en Hvede IPA. Men under alle omstændigheder et udmærket valg her i går i Ølhaven i solskinnet ved Dragør havn. Hvedeøl er den uomtvisteligt med et fint skum og en særdeles frugtig duft af appelsin. Smagen har hvedeøllets indtryk. Dog med lidt mindre banan og koriander, men i høj grad også den deklarerede appelsinjuice. Bitterheden føles ret høj men også aromatisk som en forlængelse af appelsinintrykket med appelsin- og pomeransskal ud i eftersmagen. Og ja, som Teejay skriver - sødmen rammer først smagsløggene og går derefter over i bitterhed. Den smager bedst kold og frisk fra køleskabet som her. I sådanne omgivelser, hvor man bare sidder, mediterer, snakker og iagttager turistlivet. Så når Bloody Weizen snildt også hos mig 7.5 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Der er ikke meget Witbier over denne øl, men som hefeweiss holder den bedre stik. Aromaen er lys karamel og modne bananer. Fin smag af hvedemalt, lys karamel og en let krydret smag af enebær og hyben. Tilpas humlet og langrtrukken humlesmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!