powered by goodbeer.dk
38 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mahognirød
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt småboblet moderat skum og syrlig frugtig duft. Smagen er syrlig frugtig med toner af mørke røde bær og lidt karamel. Der er pæne nuancer men også en vandig tone i Økologisk Red Ale, som er ret tør og let til middelfyldig i alle indtryk. Humlingen er let og bitter aromatisk med en let besk bitter afslutning med noter af salt lakrids. Ikke øl der sætter sig det store indtryk men som er repræsentativ for sin type. Har den mistænkt for at være kopiøl ift. Grauballes egen Red Irish.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
2
02/02-2017
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Kapslen i dåsen giver et flot skum over en pæn rødbrun Ale, der udsender en svag frugtig duft med en smule bolsjepræg. Smagen er blid, primært maltet, spinkel og en smule kraftløs med vandige toner. Mundfølelsen er flødeagtig cremet med en smule let sødme, og øllet er - trods det voldsomme skum - nærmest fladt i karboniseringen. Guinness og Kilkenny hører til flagskibene i den irske ølverden og er påhæftet et stort historisk vingesus. Historien skal man have respekt for, så jeg runder af den årsag op til 5 glas, men det bliver ikke til gensmag for mig. På Ratebeer er Kilkenny en øl og en engelsk type, der som den lidt lignende Wexford Irish Cream Ale kan dele vandene stærkt. Med denne anmeldelse er dette skisma også overført til Goodbeer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2016: Moderat skummende ale med anonym aroma af lidt bærfrugt. Smagen er overvejende karamel med lidt sødelige anstrøg af bær og en krydret afslutning. Den er moderat og behagelig humlet og har lang god eftersmag. Dejlig tørstslukkende ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rødbrun
Anmeldt af Teejay
Den har et medium skum, indbydende aroma af malt og humle og lidt krydderi. Smager sødt, men har en dejlig humlebitterhed der er relativt lang. Minder en del om brown ale, men dens maltede smag er knap så fremtrædende, så den må vel nærmest betegnes som en noget malttung irsk ale. Måske en anelse for fyldig for typerigtigheden, men en velsmagende og meget fyldig ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Irish Red Ale er for mig ubetinget bedste fra Brewmaster serien. Her er sparsomt flygtigt hvidt skum og frugtig karamelduft. Smagen har toner af karamel, lidt lys sirup og et frugtigt islæt af syrlige røde bær. Der sekunderes med en aromatisk let humling og en let til middelfyldig sødlig mundfølelse. Irish Red Ale er en dejlig sommerøl, der smager af noget. Den er også bedre, end jeg husker den nok så bekendte irske Kilkenny, som bestemt ikke gjorde noget uudsletteligt indtryk på mig for føje år siden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
6
16/01-2015
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Af alle de øl jeg gennem årene har anmeldt på Goodber.dk er Kilkenny én af dem som hyppigt vender tilbage som en favorit. Omend den er billig og hyppigt forekommende i de danske supermarkeder, så er dens nitrogen kugle medvirkende til en imponerende skumkrone der vil fryde ethervt øje. Skummet er cremet og fyldigt og aromaen er svag, men stadig indbydende. Meget blød karbonering fremhæver de svage smagsnoter af sød karamelmalt og ellers byder den på svag maltet smag med en næsten fraværende humlet eftersmag. Mange vil måske klassificere den som en kedelig, vandet øl. Jeg synes den er elegant, velsmagende, læskende og super flot. Jeg opgraderer fra 7 til 8 point, fordi den er letdrikkelig, festlig og en ren nydelse.

 

Anmeldelse 26.06.2007:

Uden tvivl det flotteste skum jeg nogensinde er stødt på. Den skummer voldsomt under ophældningen, men samler sig hurtigt til en flot rødbrun ale med vedvarende hvidt skum på toppen. Duften er maltet, omend begrænset.

Den smager fint af humle, malt og lidt frugt og har en fornuftig humlebitterhed. Jeg savner dog lidt mere fylde og en bitterhed med længere varighed er også at foretrække. Ellers en god gennemsnitlig ale som kan anvendes til stort set alt.


Vinder af Nytårskonkurrencen Tivoli Casino 2015. Den flotteste anmeldelse i Januar 2015 og så af en øl som vi alle kan få fat i. Beskrivelsen er indlevende og fint detaljeret. Teejay kan velfortjent glæde sig til et årskort til Tivoli!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rød
Anmeldt af Sarek

Lige som Teejay er jeg begjestret for Carlsbargs nye øl.  Faktisk er det nu muligt at lave en ølsmagning med ti forskellige øltyper til en liter pris under 30,-. De 3 øl fra Carlsberg, Faxe Dark deller Thisteds Malthe (Schwartzbier), Royal Stout, Ølfabrikken Pale Ale, Kaiserdom Weissbier, Fuglsang Early Bird (amerikansk Pale Ale), Hvid Bock fra Fuglsang eller Mr. Bock fra Thisted hvis bocken skal være mørk og til sidst en brown ale, Willemoes Ale der ganske vist har en normal pris omkrring de 20 kroner, men som meget ofte kan fåes mellem 10 og 15 kroner.

Tilbage til Irish Red Ale.

Som Teejay rigtig bemærker er Irish Red ikke verdens mest udbredte øltype, men Carlsberg er virkelig tro overfor typen. Og resten har Teejay allerede skrevet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Dejligt at Carlsberg udgiver tre nye øl i 2014 der alle abstraherer fra deres sædvanlige lagerølssortiment.

Denne irske ale er en smuk rød ale med fint let cremet skumkrone der dog synker efter kort tid til en stabil skummængde. Aromaen er lidt gær og en sødlig maltet duft, som minder lidt om the. Smagen er sødlig og let ristet malt kan smages. Lette sødlige karamelnoter og lidt parfumeret malt smages, men ikke på den ubehagelige måde. Det er nærmere en maltet/krydret smag som står fint til dens lette humlebitterhed og halvtørre eftersmag. Nu er jeg ikke så velbevandret i irsk ale, men skal jeg sammenligne med den mest kendte af alle (nemlig Kilkenny), synes jeg at Carlsbergs nye lancering er prisværdig og velsmagende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
En let smag af malt og en meget mild humle. Synes jeg fornemmer en lille smule syrlighed til sidst.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig gylden
Anmeldt af tux
Noter af karamel, men selvom typen tilsiger at der må være diacetyl i, er der alt for meget i denne øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226847 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88374


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!