powered by goodbeer.dk
121 Ølanmeldelser
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Grov vedvarende skum og en meget fyldig aroma af karamelmalt. Smagen er mest til den søde side med karamelmalten i fokus. Endvidere har den en rimelig humleprofil der står i fin balance til maltprofilen. Det er uden tvivl en pilsner der vil anledning til forskellige meningsudvekslinger, for den er slet ikke som Carlsbergs almindelige pilsner og ikke hellert en IPA. Jeg kan egentlig ganske godt lide den, men det er ikke en øl som jeg tror man kan drikke flere af i f.eks. et selskab. Dertil bliver den for sød i længden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
En ok julebryg med god smag og dybde og en af de bedre af de normale julebryg og egentlig dejlig med en øl uden en masse mærkeligt tilsat
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af reneac
en ok men lige gyldig øl, men et point for at forsøg og det er nok det den er let drikkelig og gør ikke nogen noget
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En mellemting mellem en IPA og en Pilsner lanceret under "probably best beer in the world". Hvad er vel bedre? Tja stort set det meste. Den deklarerede humleolie fremtræder som en behersket mellemting mellem egentlig humling og ekstrakt. Industriprodukter er bestemt set værre. Denne har en god rund men også enstonig maltside. På samme måde som humleolien også fremtræder hæderligt i det samlede billede. Men alt i alt løfter dette egentlig sympatiske forsøg på at rokke nogen lidt væk fra den traditionelle Pilsner ingen øjenbryn. Carlsberg Humle sætter sig mellem to stole ved hverken at tiltale IPA-fans eller de, der kun holder sig til den normale pilsner. Jeg noterer den for smagt med delvis godkendelse under rubrikken "OK, men ligegyldig".
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lysebrun
Anmeldt af Teejay
Selvom historien omkring tilblivelsen af 1883 er ganske imponerende og spændende, så rokker det ikke helt ved min opfattelse af denne øl. 1883 er flot skummende, god karamelmaltet aroma og tilpas let humlet eftersmag der holder længe. Karamelmalten er letristet og fremhæver en lidt enstonig maltsødme som lidt hurtigt bliver for meget. Humlen abstraherer en smule mod slutningen og bidrager til lang eftersmag. Tilbage er en lidt kedelig øl med ensformig fylde hvor jeg har meget svært ved at opdage den genoplivede gærs indvirkning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk gylden
Anmeldt af Teejay
At forsøge at brygge hvedeøl uden at bare i det mindste at skæve mod Tyskland er for mig en gåde. Tyske hvedeøl har i århundreder lagt niveauet for øltypen, så det er en skændsel hvis man ikke forsøger at efterligne det høje niveau som tyskerne har omkring hvedeøl. Dette forsøg fra Carlsberg bærer dog ærligt navnet 'Hoppy Alpen Weisse'. Hoppy er naturligvis humlen, Alpen har man nok bare sat ind fordi det lyder fint, Weisse giver lidt sig selv fordi man har brygget med hvedemalt. Det er såmænd en ganske flot udseende skumkrone og en fin aroma af moden banan, hvedekorn og let karamelmalt. Men smagen mangler dybde, kant og fylde for tilnærmelsesvis at nærme sig de tyske weissbiers. Smagen er kortvarig elegant weissbier men overgår alt for hurtigt til en humlet smag hvor citrus og bitter appelsinskal dominerer. Skuffelsen overgås af mangel på frisk korn og moden banan og endvidere er etiketten prydet med en vist nok østrigsk mand der formentlig skal forsvare ordet Alpen på etiketten. Efter min mening ligner det mere noget som Monty Pythons Flying Circus (og dem syntes er sjove) har stået bag. Dermed kategoriserer jeg den som en vittig hvedeøl som ikke er tydperigtig, men dog drikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Jeg kan godt lide når Carlsberg brygger øl udover deres sædvanlige repetoire, men jeg kan bedre lide det når Carlsberg også viser deres store og internationale brygkunst, som de er kendte for. La Musiqoue Wiener er måske nok en Wiener øl, for dens aroma er med stort fokus på karamelmaltens sødme. Skummet er tilpas, men smagen mangler en del. Den er karamelmlaltet sød på en ensformig måde, hvor eneste smag er mørk karamel der i længden bliver alt for sød og nærmest vammel. Malten smager kunstig og af ekstrakt og der er slet ingen humlebitterhed der kan sætte en stopper for dens arrogante maltsødme. Jeg synes ellers det er en smuk øl hvor skumkronen indbyder til en god smagsoplevelse, men desværre holder det slet ikke. Faktisk synes jeg at det er en skændsel at Carlsberg kan være dette bekendt. Som en af de største ølleverandører i verden burde bundniveauet være en del højere end dette ligegyldige og nærmest udrikkelige sprøjt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt svagt beige skum og lidt Bock præget duft med brune karameltoner. En øl med historie er altid spændende at smage, for den gode historie er netop et element som ølentusiaster både gerne fortæller og lytter til - læs mere under den kommercielle beskrivelse. 1883 Lager er blødt karboniseret og blid og rund. Den er let sødlig med præg af den bayriske Dunkel i smagen med den brune karamel, lidt sirup, ristet malt og en anelse frugtighed af modne lyse bær. Helhedsindtrykket er blidt og meget tilnærmeligt. Den kan minde om Carls lager men er langt bedre og mere forfinet og blød i sit udtryk. I eftersmagen kan anes en smule lakrids.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Denne gang har Carlsberg altså valgt at brygge med kærlighed bag. Man kan holde af IPA - eller man kan lade være at holde af. Man skal så bare huske at spørge sig selv hvad man egentlig holder af? Grubleren IPA er en typisk engelsk IPA, den har fin stabil skumkrone og en delkiat  aroma af bitter appelsinskal, krydderier og karamel. Endvidere byder den på svag karamelmaltet sødme og en behagelig overgang til humlebitterhed, som sig hører og bør i en IPA. Carlsberg har med denne øl lavet en værdig og delikat engelsk IPA som jeg tror enhver ølentusiast kan nyde uden at falde bagover. Humebitterhed? Ja, den er tilstede- men godt balanceret af maltsødmen. Lige præcis sådan syntes jeg en IPA skal smage.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Albertina Porter er af typen baltisk porter. Det betyder at den er en videreudvikling af de traditionelle britiske portere som blev brygget i det 18. århundrede i England, men som andre europæiske bryggere hurtigt afkodede (hackede hedder det vist idag) opskriften på og som i særdelshed vandt stor popularitet i landene omkring Østersøen, deraf navnet baltisk porter. Dengang var øl overgæret, idag har man også løst gåden om gær, så de fleste baltiske portere er nu undergæret og det giver en knap så sød øl med større friskhed. Albertina har god aroma af kaffe, mørkt brød og mørk chokolade. Den har en smag af hårdtristet malt, kaffe, chokolade, let lakrids og mørkt brød som sammen med en smag af brun farin giver en aldeles fyldig og dejlig porter. Under dens maltede smag finder man fine noter af figen og svesker. Humlebitterheden er nok lidt for markeret i forhold til øltypen, men alt i alt hænger det fint sammen. Det er fin og velbrygget porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!