powered by goodbeer.dk
Øl: Langfartsøl
Bryggeri: Kongens Bryghus
Land: Danmark
Dato: 23/04-2007
Bruger: gbjensen
Alkohol : 6.40 %
 
Citat bryggeriet: "Kongens Bryghus Langfartsøl er en moderne fortolkning af 1740'ernes velhumlede øl, der bryggedes til skibe der stævnede ud på langfart og konvojering. Det var øl man tilsatte ekstra meget humle, således at øllet ikke bedærvede undervejs. Således fremstår Kongens Bryghus Langfartsøl som en øl med en god markeret humlekarakter og fyldig maltsødme, der passer særligt godt til salt mad.

UDSEENDE
Kongens Bryghus Langfartsøl fremstår bronzegylden med et tæt cremet skumhoved. Øllet fremstår klart og let perlende.

DUFT
Kongens Bryghus Langfartsøl dufter af citrus og blomster, frembragt af den tilsatte hallertauer mittelfrüherhumle. Hertil spores en rund maltet undertone i et ellers rent og friskt duftbillede.

SMAG
Kongens Bryghus Langfartsøl har en rund ogblød fylde med en fint balanceret maltsødme og karakter fuld humlebitterhed. Øllet trækker en kortvarig og behagelig efterbitterhed.

GASTRONOMI
Kongens Bryghus Langfartsøl er en ølder passer særdeles godt til salt mad. Med historien som direkte inspiration, kunne man eksempelvis nyde øllet til saltet eller røget kød serveret med gule ærter. Eller man kunne servere øllet til nyfortolkede retter fra det traditionelle nordiske køkken med klipfisk, tørfisk eller ludfisk, der også har en markeret saltsmag. Ønsker man lidt flere nuancer i maden, kunne også fiskeretter fra det catalanske, provencalske og norditalienske køkken, tilberedt med olivenolie, havsalt, hvidløg, tomat og krydderurter være oplagte emner forservering med Kongens Bryghus Langfartsøl. Udover at være godt til saltet mad, har Langfartsøl potentiale til stegeretter, gerne krydrede, hvor øllets karamelliserede malte matcher kødets stegeskorpe. Langfartsøl går således også godt til pandestegt kød som lam, svin og okse, helst fedtmarmoreret, så humlen og kulsyren giver et flot modspil til det fede. Prøv også Langfartsøl til frikadeller, flødekartofler, postej og cheddar.

BRYGNING
Kongens Bryghus Langfartsøl er brygget på en blanding af fire forskellige malte. Udvælgelsen er foregået med en målsætning om at nærme sig de typer malt som bryggerne på Kongens Bryghus havde til rådighed i det 18. århundrede. Således er der anvendt pale ale malt, fremstillet på den maritime bygsort Maris Otter, samt mildt ristede malte fra Bayern. Til sammen er de et godt bud på datidens malte og de er med til at give det færdige øl en autentisk karakter. Under brygningen er også tilsat en grov melasse af rørsukker fra Caribien, hvilket historisk set har været en af de måder man sikrede sig en højere alkoholprocent og dermed længere holdbarhed. Humlen er af sorten Hallertauer Mittelfrüher, der er det tætteste vi kommer på de oprindelige grønstænglede humlesorter som blev anvendt på den tid. Humlen er tilsat i rigelige mængder under urtkogning, så det fremstårcirka dobbelt så bittert som det almindelige danske pilsnerøl. Derudover er øllet også blevet tilsat humle efter endt gæring, fordi det i lige så høj grad som alkoholprocenten var med til at øge holdbarheden. Øllet er overgæret, men det er kun 2/3 af maltsukkeret der er forgæret til alkohol. Resten af maltsukkeret optræder som en fyldig karakterfuld maltsødme. "

Der er en anmeldelse til denne øl
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek

Kongens Bryghus bud på en IPA. Moderat skum og tydelige florale duftnoter, sammen med en fyldig maltsødme tilsat en floral bitterhed, gør at øllet typerigtig. Ja faktisk et ganske rimeligt eksemplar af typen. Anken kunne være at den næste er lidt for mainstream, men det er jo også Carlsberg der har brygget den.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 12261 Anmeldelser af 267412 øl fra 247 lande og 12926 bryggerier. Billeder: 102487


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!