powered by goodbeer.dk
233 Ølanmeldelser
Side 1 af 24 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af reneac
Ikke meget duft, smagen er let sødlig, men balanceret og ikke forvjulekryderet en dejlig bock
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Ekstremt flygtigt off-white skum og fin duft af karamel og modent korn. Det samme går igen i smagen især kornet, hvor man næsten ser den modne bygmark foran sig. Også den lyse karamel falder fint ind med det lidt støvede modne korn. En god Guldøl der er middel sød og middelfyldig og velsmagende af gode råvarer, men heller ikke mere. Deklareres som en Vinterøl i form af en Bock, men der er betydeligt mere høst end vinter og Bock for mig at smage.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Denne bockøl kommer fra et nyere italiensk bryggeri tæt ved bjergkæden Dolomitterne. Bryggeriet har fået den glimrende ide at opkøbe råvarer hos de lokale bønder, for en pris der ligger over den generelle markedspris. Umiddelbart lyder det tosset, men det har givet god økonomisk vækst i en lille region der ellers var hårdt ramt af andre regioners stordrift. Derfor fortjener den gode ide også en god anmeldelse af øllet, hvis det vel at mærke også er godt øl som bryggeriet kan formå at brygge! Bocken har en mørk gylden farve, der dog stadig har så gylden kulør at man må kategorisere den som en heller bock. Skumkronen er reduceret til små flygtige skumøer på overfladen af øllet. Aromaen er også fraværende, og begrænser sig til meget lidt karamelmalt. Smagen er derimod frisk og imødekommende. Den har gode nuancer af nyhøstet korn, og på et tidspunkt i smagsspektret har jeg opfattelsen af at hvedemalt er anvendt. Små frugtige noter af fersken lurer i baggrunden og dens humleprofil er typisk tyskpræget - selvfølgelig på den gode måde, hvor humlen medvirker til at forlænge maltens frugtige udtryk for siden at trække lidt karamel på banen. Afslutningsvis er den humlet og halvtør i eftersmagen. En rigtig typerigtig og velsmagende bockøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af reneac
tam duft, mild smag ef nødder, men den skal stå lidt for at smage bare af lidt, deres ikke økologisk Valnød smager af meget merer
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brunlig
Anmeldt af Paulaner
Beige skum og ubestemmelig lidt stikkende ristet duft. En meget ubestemmelig øl sammensat af indtryk af tørret mørk frugt, en smule mørk karamel og ristet malt.  Silkeborgøllen virker uharmonisk uden inspiration, sjæl og meget ustruktureret i sine smagsindtryk. Bock står der på deklarationen? I så fald en besynderlig kombination, idet humlingen er kraftig og minder en del om den Mandarina humle, som anvendes i Grauballes ligeledes noget kiksede Forårsbock. En Bock, som kalder sig tysk inspireret på etiketten, skal ikke udstyres med en så markant humleprofil. Det er at gøre vold på typerigtigheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Cremet og vedvarende skumkrone. Fyldig karamelmalt i aromaen som også byder på lidt vanilje, kanel og letristet maltsødme. Smagen er ligeledes vanilje, karamel, sveske og den har en fornuftig humlet balance. I afslutningen har den lidt alkoholpræget skarphed, men alt i alt en gennemsnitlig god bockøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En mørk Bock med behersket lyst brunt skum og klassisk Bock duft, som jeg hjembragte fra ferieøen Zakynthos. Jeg ventede med at åbne, til jeg var vel hjemme for ikke at blive påvirket af solsinnet og den glade græske stemning i min bedømmelse. På mine smagsløg er den en del bedre end de sparsomme points på Ratebeer, mens 5 anmeldelser på Untappd var mere i min retning. Da der kun er 5.8 % er det en fejl at bedømme San Petros som en Doppelbock. Til disse procenter er fylden bestemt OK på trods af de afsluttende en anelse vandige toner. Sødmen forekommer velafbalanceret men også ret behersket for typen.  Malten er ren og karamelpræget - ingen sukkertoner her. Smagen er mørk maltet på grænsen til brændt. Med snert af  - ja  rom og lidt rosin. Hertil kommer så lidt sirup, rugbrød, en anelse ristede nødder plus lette gærtoner. Der er ret fine og skarpskårne nuancer, som ligger godt på smagsløgene, men San Petros virker også er lidt usammenhængende i kompositionen. Humlingen er som den traditionelle bayerske behersket og aromatisk og lægger bare kant til sødmen uden at gøre det store væsen af sig. En fin mørk Bock i betragtning af den græske baggrund, som får 7 store velfortjente glas herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Dette er en bockøl jeg finder generelt for sød. Den har smag af chokolademalt, farin, hårdt ristet malt og lidt nødder. Endvidere smager den lidt af rosin, svedsker og tørrede bær. Desværre har den en alt for stor sødme, som i længden virker sammensat af kunstige sødestoffer. En kant af humlebitterhed kunne have reddet den som helhed, men desværre er humlen alt for anonym og mangler at træde i karakter. Jeg tror såmænd nok det kunne være en glimrende bockøl hvis maltkarkteren blev nedtonet og humlen fik lidt mere plads. Det er en af den slags øl som trækker gennemsnittet ned blandt tyske øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: nøsten sort
Anmeldt af reneac
En rigtig god øl, som man kan drikke flere af uden at blive træt af den, den er velabalanceret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brunlig
Anmeldt af Teejay
Det er såmænd en ganske udemærket bockøl, dog må jeg sige at den nok er lidt til den sødlige side hvad angår maltsødmen. Den har en frisk aroma af mørk karamel, lidt for diskret humlearoma og en smule kaffe. Smagen synes jeg er lidt for maltsød for bocktypen, men omvendt har jeg vist tidligere efterlyst mere markant maltsødme i bockøl - og det finder man i Lübzer Bock. Jeg savner lidt karbonisering som giver liv i øllet, men ellers er humlebitterhed og maltsødme i fin balance, den mangler måske bare lidt mere liv. Ellers en fin bock.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 24 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!