powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
30/01-2018
Adr:
Langelandsvej 4 
By:
Randers SV 
Post nr:
8940 
Tlf:
 
Land:
Danmark
e-mail:
-
Link:
Medlem af:
Find vej
R2Brewery A/S tog sit første spæde skridt mod at blive en realitet i 2014. Her overtog den nuværende ejerkreds Randers Bryghus og Raasted Bryghus, som to år inden var flyttet ind på samme adresse i det sydlige Randers. Øjnene var rettet mod en fælles vision: alle danskere skulle kunne nyde god ufiltreret, upasteuriseret specialøl. Det skulle være brygget med den kvalitet, kant og sjæl, som kun fås på et håndbryggeri, uden brug af automatik. Og prisklassen skulle være fair, så alle kunne nyde den gode specialøl.

Vi bevarede Randers Bryghus og Raasted Bryghus med hver deres øl-filosofi, men samlede dem i ét mikrobryggeri. Herfra tog R2Brewery form. Vi forfinede og raffinerede de gamle opskrifter. Vi udbyggede og effektiviserede produktionen. Og gennem udviklingen havde vi øje for kernen i vores identitet: det gode håndværk og den høje kvalitet.

Der er 204 Øl i databasen
Side 1 af 21 : 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
Raasted 0 Pitch Black Lager
 
Danmark
 
Oprettet: 30/01-2016 / Ændret : 02/02-2018
6.00 %
Ingen anmeldelser
Pitch Black Lager er er fyldig, undergæret øl der er mæsket med rigelige mængder ristet malt, der farver øllet kulsort, og efterlader smagsnoter af både kaffe og lakrids. Denne øl kombinerer det bedste fra tyske og engelske bryggertraditioner; øllet er således noget kraftigere end en traditionel tysk schwarzbier, og mere tør end den klassiske engelske porter. En fin følgesvend til både paneret schnitzel, bangers n’ mash, til ostebordet eller blot som aftenens øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
2
Raasted 1 Chili Lakrids Porter
 
Danmark
 
Oprettet: 12/02-2015 / Ændret : 09/02-2018
5.50 %
Ingen anmeldelser
Chili Lakrids Porteren er en populær øl. Første gang vi bryggede den, var til Kvicklys Ølfestival i 2013. Deltagerne var begejstrede, så Coop fik mange forespørgsler på den. Derfor fører de den jævnligt i deres butikker.
Porteren er kulsort, men rund og let drikkelig. Den er humlet med Halletauer Magnum humle, gæret på autentisk engelsk overgær og tilsat Ghost chili og engelsk lakrids af høj kvalitet. Derfor har den lækre lakridsnoter og giver en dejlig varme uden at være brølende stærk. Lakridsen præger også aromaen sammen med en let krydret duft.
Det er en lækker nydeøl, som også går godt til fyldige kødretter og tunge chokoladedesserter.

Ingredienser: bygmalt, havre, ristet rug, chili, lakrids, humle og overgær.
Ufiltreret og upasteuriseret.
Bør nydes afkølet ved ca. 8°C.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
3
Raasted 10 Belgian Redhead
 
Danmark
 
Oprettet: 29/04-2017 / Ændret : 02/02-2018
4.70 %
Ingen anmeldelser
Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
4
Raasted 12 Juleøl
 
Danmark
 
Oprettet: 30/01-2016 / Ændret : 08/02-2018
4.50 %
Ingen anmeldelser

Raasted Juleøl er en mørk øl som passer godt til den mørke juletid. Øllen har en dejlig mørk rødbrun farve og et kraftig skum. Duften er præget af sødme fra de mørke malte, og med noter af modne frugter og mørk karamel.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
5
Raasted 24 Christmas Ale
 
Danmark
 
Oprettet: 30/01-2016 / Ændret : 09/02-2018
6.50 %

En belgisk inspireret juleøl, som vi har krydret let med julens krydderier. Vi har gæret den med belgisk overgær, som har givet den en let krydret smag, og fra maltene og muscovadosukker har den fået en dejlig restsødme. Duften er på samme måde let krydret og sød efter malten.
Den mørke rødbrune øl kan både bruges til det store kolde frokostbord, det varme middagsbord og sågar risalamanden.

Ingredienser: bygmalt, humle, muscovadosukker, krydderier og gær.
Ufiltreret og upasteuriseret.
Bør nydes afkølet ved ca. 8°C.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
6
Raasted 3 Vanilla Strong Ale
 
Danmark
 
Oprettet: 30/01-2016 / Ændret : 02/02-2018
7.00 %
Ingen anmeldelser
Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
7
Raasted 5 Saaz Blond Hyldeblomst
 
Danmark
 
Oprettet: 29/04-2017 / Ændret : 09/02-2018
4.80 %
Ingen anmeldelser
Det er tydeligt allerede i duften, at der er tale om en sød og frisk øl med smag af hyldeblomst. De tørrede hyldeblomster er tilsat til allersidst i kogningen, så smagen er let og elegant. Øllen er humlet med Saaz humle, deraf navnet, mæsket på pilsenmalt og gæret på belgisk ale gær.
Det er en klar og lys tørstslukker, let drikkelig og læskende. Derfor kalder den på minder om sol og sommer. Perfekt på de varme solskinsdage.

Ingredienser: bygmalt, hvedemalt, humle, gær og tørret hyldeblomst.
Ufiltreret og upasteuriseret.
Bør nydes afkølet ved ca. 8°C.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
8
Raasted 7 Milk Stout
 
Danmark
 
Oprettet: 01/02-2015 / Ændret : 02/02-2018
6.00 %
Denne stout er til dig med den søde tand, der elsker mørkt, fyldigt og sødt øl. Sødmen kommer af det mælkesukker, der er tilsat allersidst under kogningen, og som i modsætning til maltsukker ikke er forgærbart. Det giver en skøn, rund og meget letdrikkelig stout, der næsten kan kategoriseres som en dessert. En rigtig nydeøl, til de små timer i det gode selskab.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
9
Raasted 8 Kokos Porter
 
Danmark
 
Oprettet: 21/01-2015 / Ændret : 09/02-2018
5.50 %

Kokos Porteren er en porter efter engelsk forbillede, men utraditionel, fordi vi har brugt ristet kokos som dominerende ingrediens. Den er tilføjet til sidst i kogeprocessen og giver dejlig duft og smag af kokos. Også de ristede malte viser sig i smag og duft, mens øllen kun er let humlet med kentiske humler. Den står kulsort i glasset med mørkt skum og har en medium fylde.
Med kokossmagen forrest i smagsbilledet er øllen god til søde desserter eller som en dessert i sig selv.

Ingredienser: bygmalt, humle, gær og ristet kokos.
Ufiltreret og upasteuriseret.
Bør nydes afkølet ved ca. 8°C.8 tallet på etiketten tyder på en hel serie på mindst 8 øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
10
Raasted 9 Tangerine IPA
 
Danmark
 
Oprettet: 30/01-2016 / Ændret : 09/02-2018
6.00 %
En traditionel engelsk Pale Ale med fylde og karakter. Den er humlet med engelsk East Kent Goldings humle, som giver øllen en krydret duft og en markant bitter smag. Den tørre øl giver en ru fornemmelse på tungen, og samtidig får øllen en frisk finish af grape fra humlen. No. 9 har en mild sødme fra malten og er en kraftfuld tørstslukker.
Den er bedst til lette forretter eller det danske frokostbord, hvor bitterheden er en god kontrast til det fede pålæg.

Ingredienser: bygmalt, hvedemalt, humle og gær.
Ufiltreret og upasteuriseret.
Bør nydes afkølet ved ca. 8°C.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark

I Databasen: 10983 Anmeldelser af 201670 øl fra 245 lande og 11310 bryggerier. Billeder: 80102


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

  • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
  • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
  • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
  • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
  • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
  • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
  • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
  • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
  • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser