powered by goodbeer.dk
395 Ølanmeldelser
Side 1 af 40 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af tattooz
Weissbier!! Nogle elsker dem, andre kan ikke udstå dem. Jeg tilhører den første kategori.

Denne weissen er fortrinlig. Den blev hevet med fra en indkøbstur i Tyskland. Jeg havde aldrig tidligere stiftet bekendtskab med denne øl. Nå, men nysgerrig er man jo, så den røg lige med i kurven.

En lummer sommeraften i weekenden, der skulle den konfirmeres havde jeg besluttet. Det var bestemt et godt valg. Ovenpå en dag med temperaturer omkring de 30 grader så skulle der altså nydes en god kælderkold øl.

Denne øl er ganske fortinlig, og den besidder alle de kvaliteter jeg holder af ved en hvedeøl af Tysk kaliber. Dejlig hvedesmag med et godt strejf af koriander og banan.

En øl der ihvertfald bliver købt hjem igen næste gang jeg støder på den.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gyden
Anmeldt af tattooz
Altenauer brygget på Wöltingerode kloster.

En ganske okay pilsner, som er meget typerigtig. Let tilgængelig og uden nogle dikkedarer. En pilsner somn pilsner nu skal være. Fin humle og maltprofl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tattooz
På besøg på selve klostret Wöltingerode lidt uden for Goslar. Det er i de smukkeste omgivelser at dette gamle kloster spreder sine vinger. Det er dog længe siden at det fungerede som kloster. Dog er kirken på stedet i brug endnu. Ellers er der 2 bryggerier på stedet og en likørfabrik og et brænderi, hvor man laver korn "snaps".

En øl som smager ganske udemærket, uden at gøre voldsom væsen af sig. Skummet er ikke vedvarende. En øl til den søde side, hvor det er malten der dominerer. Humlen er ret anonym.Den er der, men den spiller absolut ikke førsteviolin.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk diset
Anmeldt af tattooz
Den dunkle udgave af Gosebier, minder meget om den lyse i smag og struktur, og det eneste der ellers er at tilføje i forhold til den lyse udgave, er at den har lidt ristet maltprofil.

Men en skøn øl som absolut klæder en rigtig livsnyder

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af tattooz
Urøllet, som det faktsik kaldes. Gosebier var i en årrække forbudt i Tyskland, da det ikke overholder Bayerischer Reinheitsgebot fra 1516. Der er nemlig krydret med nogle salte i dette øl, og så blev der lagt låg på produktionen. Senere hen har man dog af historiske årsager fået det blå stempel til, at lave øllet igen. GUDSKELOV for det, og tak Som sagt er reinheitsgebot en lov i Tyskland som har mange år på bagen, og påbyder bryggerierne at der kun må brygges på vand gær malt og humle.

Denne gose, er lidt speciel og skiller sig ud. Det er en fremragende øl, som mætter smagsløgene. En fin og dejig rund smag piftet op med en lillebitte saltet efterklang. Det er dog ikke meget, men lige tilpas, og den harmonerer rigtigt godt sammen med den fine humle og den lette maltning.

Man kan i Goslar og omegn også købe den som flaskeøl i 0,5l. Det var måske derfor min bil hang lidt med bagdelen da vi kørte hjem fra Harzen i foråret

Men en god last at tage med hjem, og til 10 kr flasken, så havde jeg ihvertfald ikke købt katten i sækken.

Bräuhaus Goslar er også i sig selv et besøg værd, hvor øllet flyder fra hanerne. Et god frokostplatte og en gose, så bliver det egentligt ikke ret meget bedre.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af tattooz
En lækker cremet dunkel der smører ganen på allerbedste vis. Dejlig frisk, og nuanceret hvor malten og humlen virkelig giver noget for pengene. Lidt syrlig efterklang, men i fin balance med de andre smagsstoffer.

Godt skum på toppn af glasset, hvilket ikke er tilfældet for alle dunkles. Men det har denne her.

Jeg synes der er lagt godt håndværk i denne øl, og man gjort sig umage med ikke bare at fremstille en turistplager. Den er lige i skabet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: let diset gylden
Anmeldt af tattooz
En aldeles frisk og forfriskende øl, der klæder sommervarmen. Deraf navnet sommerbier.

Det lokale bryggeri i Stuttgart har lagt sig i selen og lavet en god spændende øl, som lever fint op til sit navn. En perfekt øl til forfriskende nydelse i sommervarmen.

øllet er ufiltreret og diset, har en let gylden farve og dufter af sommer. Smagen er letkrydret af humle og citrus med et fint snert af blomstereng over sig. Fin skumkrone, og gode blonder i glasset.

Skulle din vej en dag falde forbi Stuttgart, så er bryggeriet beliggende i en sidegade til strøget Königstrasse. Stedet har fortovscafé, og skal man ind i selve hulen, så er det op af trapper.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Varm gylden
Anmeldt af tattooz
Cannstatter Volkfest, er Stuttgart´s svar på Oktoberfest. De har ligeså stolte og store traditioner omkring september/oktober som man har i München. Og festpladsen Wasen, er bygget op med festtelte og velskænket Massbier som i MÜnchen.

Som festøl i litervis, så er det ikke min favorit. Den er for sød, og har tendens til at skvatte sammen, og blive flad og trist i smagen. Det er rigtigt ærgeligt, for tilsnigelsen og tankerne om en ægte märzen har været der, men den rammer dog ikke helt de øl man får i München.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af tattooz
En dunkel weizen, som er lidt over gennemsnittet. En flot mørk øl, med en fin skumkrone. Smagen er koriander og banan og mørk ristet malt, som fylder lige i overkanten. Men det er dog en ganske fremragende øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tattooz
I modsæning til hefe hell Malteser weizen, så når denne her ikke helt samme høje niveau.

Dog er det en ganske fremragende weissbier. Den er filtreret, danner fint skum, og så har den unægteligt en ægte weissbier´s gode kvaliteter. Frisk smag, der emmer af gode råvarer, og godt håndværk.

Dn blev nydt på en cafe midt i alt myldret på gådaden i den store by Stuttgart i ca. 30 graders varme. Og den nåede ikke at blive varm før jeg var nået til bunds.

Skumet hænger godt ved og laver fine gardiner i glasset. En øl jeg bestemt ar glad for at stifte bekendtskab med.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 40 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250402 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95714


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!