powered by goodbeer.dk
210 Ølanmeldelser
Side 1 af 21 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Bransmark

La Bière de Beloeil fra det hæderkronede Brasserie Dupont er en Bière de Garde.

Ligesom en Saison ikke er en Blonde, er Bière de Garde heller ikke en Saison, men de tre stilarter er til dels beslægtet. Blond(e) er i princippet en fællesbetegnelse for forholdsvist lyst øl fra Flandern (Blond) eller Valonien og Frankrig (Blonde). Saison er en krydret lys øl, der har sit udspring i både den flamske og valonske landbefolking. I "gamle" dage var det en tørstslukker til landbefolkningen i det område, der i dag er kendt som Belgien. Der findes en særlig Saisongær, som egentlig i grove træk definerer typen, sammen med masser af pilsnermalt og en kraftig humling, der gør at man på en måde kan kalde det en kraftig humlet blond. Så er den desuden krydret med koriander og appelsinskald, hvis det skal være helt rigtig.

Bière de Garde er det franske svar på Saison. En gårdøl, eller Farmhouse Ale, som amerikanerne ynder at kalde det. Den er mørkere end en blond og en Saison. Den deler de krydrede noter fra Saison, men har en snert af karamel, som type. 

Dette eksemplar er belgisk, men lever helt perfekt op til den franske gårdøl. Luftigt hvidt skum. Støvet duft af gårdsplads. Ikke noget bret, men alligevel masser af krydrede noter fra gær. Fyldig krafig og kompleks smag, karamel afrunder smagen og gør den mere tilgængelig end Saison. Ikke så meget bitterhed i smagen. En spændende øltype og en god repræsentant for typen. Købt i Skjold Burne i Århus. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødlig-rav
Anmeldt af Bransmark
Kraftigt hvidt skum, masser af kulsyre (man kan ligefrem høre den frigivede kulsyre) Skum og kulsyre dør hurtigt ud. Syrlig duft, frugtig syrlig smag. En spændende sour ale fra Italien, mere frugtig og mindre kraftig end de flamske forbilleder. Lækker forfriskende eftersmag. Der vil komme mange spændende øl fra Italien de kommende år.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rødlig-brun
Anmeldt af Bransmark
Amerikansk teknisk snilde med belgisk finurlighed. En højtidsøl, hvor man i modsætning til de normale "Trick & Treat" øl er brugt yams i stedet for græskar. Der ud over masser af sukker under urtkogning og krydderier og en - formoder jeg - belgisk gær.

De 10 % får hurtigt skummet og kulsyren til at dale. Ingefær i næsen. Meget sød, fyldig, sukker-sirup, måske en smule bret, i smagen. Lækker efterårsagtig øl, meget inspirerende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden-rødlig
Anmeldt af Bransmark
Igen en smukt udseeende øl fra Gavnø. Desværre bliver det meget overfladisk. Lettere metallisk i duften, korn og gær i smagen. Ikke meget humle (udløber først om et halvt år ca., men har måske været mere humlet tidligere). Meget tynd mundfølelse af en øl på 6,2 %.

Hvis folk kommer til Gavnø og tror de får et luksusprodukt, betaler 50 kr for det og kommer hjem og åbner denne, hvad sker der så? Så køber folk aldrig mikroøl igen, for det er simpelthen dårligt håndværk. Det er ikke nødvendigvis nemt at lave øl, men pris og kvalitet skal passe sammen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Bransmark
Nu er julegaverne efterhånden nået så langt frem på lagerhylderne, at de også ryger i køleskabet. Fik en række øl fra Gavnø til jul og jeg har tidligere prøvet dette bryggeri med ok succes.

Alt er dog galt i dette tilfælde, bortset fra at det er en usædvanlig flot øl. Gylden med svagt rødligt skær og meget holdbart kridhvidt skum, som man kender det fra belgiere som f.eks. Duvel.

Men dette er en økologisk pilsner, står der på etiketten. Forfærdelig metalisk "duft", skarp hård smag. Den er inficeret, det må være eneste forklaring på denne øl. Ud over det er jeg 90% sikker på at den ikke er undergæret, som en pilsner selvfølgelig skal være. Det minder mere om en belgier eller måske en englænder der er gået galt. Sådan noget skal opdages inden det kommer i handlen. Og typerne skal man have nogenlunde styr på. Smuk, men absolut hverken velsmagende eller stilren. De 2 point er for den smukke farve og dejlige skum.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Bransmark

Jeppe fra Evil Twin er en travl herre, der ingenlunde står i skyggen af sin kendte tvillingebror Mikkel fra Mikkeller. Dels er han (Jeppe) indehaver af Danmarks måske bedste ølbutik, nemlig Ølbutikken på Vesterbro i København, han er også medejer af drikkeriget, der står bag en del importøl fra USA, både på flaske og fad.

For noget tid siden startede Jeppe så ølproduktionsselskabet Evil Twin der er et såkaldt fantombryggeri. Der bliver brygget både i Danmark, USA, Belgien og andre steder. Denne øl er brygget hos Naparbier i Spanien!

Klassisk American Pale Ale, der lige har fået en tand humle mere. Flot skum og floral næse. Næsten kun pale ale malt, hvilket gør at den holder sig inden for genren og ikke bliver en IPA. Der er dog mere humle, end i en standard IPA. Det er også en bedre øl, en af de bedste APA jeg har fået. Masser af bid i finalen. Forfriskende lækkerier.

Fået på fad på Cockney Pub Århus - er på hanen lige nu.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af Bransmark

Smagt på fad fra Cockney Pub i Århus.

Flot øl med mokkafarvet skum. Masser af træ i duften fra fadlagring. Fyldig smag af kaffe, lakrids, lidt røg og træ. God bitterhed og tydeligt tørhumling. En kradsbørstig lille satan. Fyldig og balanceret finale. Masser af muskler. Rigtig lækker øl. Jeg stemmer på den som årets (2011) øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden, lys brun
Anmeldt af Bransmark

Jeg kan godt lide, når det man læser på etiketten og det man smager stemmer nogenlunde ens. Det gør det ikke helt her, synes jeg. Etiketten lægger op til en nyfortolkning af dubbel/brune genren, men med appelsinskal, cacao og kanel. Amerikanerne og faktisk især Jolly Pumpkin, er gode til at nytolke gamle belgiske klassikere. Vise hvordan det også kan bruges på nye måder. Noget jeg synes er interessant fordi jeg både beundrer belgisk og amerikansk bryggekultur. 

Her er der kun en smule appelsinskal i smag (og mere syrlig-  end sød appelsinskal, selv om de lover sød appelsin), ingen kanel kan jeg finde og kakaoen skal man lede noget efter og finder måske kun, fordi man ved at den er der. Jeg havde forventet en let sød dubbel, med god mundfylde. Men der er en enkel smagsnuance, der fuldstændig har overtaget øllet. En som de til gengæld slet ikke skriver om på etiketten: Nemlig brettanomyces (gærstamme, som typisk bruges i anden fermentering og som blandt andet kendes fra Orval). Jeg elsker brettanomyces, men synes dens særlige og syrlige karakter passer bedst til de lyse belgiske ales. Her skygger den faktisk for resten af øllet, og derfor synes det mig en forgæves indsats at krydre med alskens lækkerier, som de har gjort her.

Når det er skrevet er det en frisk, lækker øl. Bretkarakter allerede i næsen, frisk let syrlig smag og godt bid i eftersmagen. Som med mange amerikanske microbryg: Ikke for den konservative gane.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kulsort
Anmeldt af Bransmark
Fyldig imperial stout lagret på whisky fade. Kun en smule whisky i næsen og næsten intet ristet byg. Harmonisk og god mundfylde. Høj final gravity (1037), som gør den nærmest cremet. Ikke meget ristet byg, og kun supportende whiskysmag. Minder egentlig mere om en imperial porter. Lang eftersmag og god lækker restsødme.Sparsomt karboneret.

Teknisk perfekt øl, som altid fra Hopping Frog. Mangler måske en smule kant.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rødlig-brun
Anmeldt af Bransmark
Stor champagneflaske fra Skjold Burne i Århus. Skummer let over, ægte flaskegæret ale!

Kortvarigt skum. Duften udvikler sig, som øllet bliver varmere. Fra en smule skarpt og frisk, til frugtigt og gæret. Meget fyldig smag. Masser af karamel og figner, dadler, rosin. Let drikkelig og kompleks på samme tid. Lang, sød eftersmag, perler let på tungen også når man har sunket øllet. Et belgisk mesterværk, nam nam! Er ikke en quadrupel, der er stort set ingen spritsmag, men ligger mellem brune og quadrupel stilmæssigt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 21 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!