powered by goodbeer.dk
28 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: grumset
Anmeldt af reneac
dufter af hsøt tid, er lidt sødlig smagen er let drikkelig let sødme med en smager der hentider til høst og tider på landet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt offwhite skum og maltet sødlig let bolsjepræget duft. Smagen i Økologisk Øl Rug er maltpræget med aftryk af rug, korn, maltsukker og en anelse sirup. Humlingen som består af First Gold og Magnum og er let bitter men udflydende i nuancerne. Øllet er middelfyldigt, sødligt og meget blødt karboniseret. Ganske forfriskende med en Rugøl, der smager af denne kornsort, men noget stort sus giver den ikke. Dertil er nuancerne for udflydende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt dekorativt off-white skum og humlet duft. En Pale Ale der ligger på grænsen til en IPA med en fyldig krop, let sødme og en syrlig til lettere besk tone i afslutningen. Humlingen er distinkt uden dog at være for kraftig, og Jacobus Rye Pale Ale RPA fylder godt i munden i betragtning af de kun 5.5 %. Når man tidligere har smagt Rugøl, så kan man også her mærke rugmaltens karakteristisk tone. Alt i alt en spændende øl med karakter og personlighed, som jeg gerne drikker en anden gang. Den er faktisk bedst direkte fra køleskabet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
Mener det var den jeg smagte habde smagt mange inden så ikke helt sikker

Smagte dejlig rigtig god humle som giver en god dybde

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Maghogny
Anmeldt af Teejay
Slot Machine er en Rug-IPA med rigtig dejlig aroma af citrus, fersken og abrikos. Skumkronen er middel og vedvarende. Smagen er let sødlig af mørkt rugbrød, og ret hurtigt indtræder humlebitterheden med frisk smag af eksotisk frugt. Citrus, ferksen, abrikos og fyrrenåle styrer smagen mest, men lidt maltsødme kan man også spore i form af rugbrød og karamel. Det er en ganske delikat IPA  med en IBU på 55, svarende til en humletung Pale Ale eller en moderat humlet IPA. I eftersmagen findes lidt udefinerbart krydderi, som jeg bedst kan fastsætte som timian og peber. Det er en dejlig og letdrikkelig IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brunorange.
Anmeldt af Paulaner

Orangebeige superstabilt skum, som gør sig fint til det brune gærdisede øl i det høje Weissbier glas. Duften rummer en anelse banan (hvedemalten er nemlig også en del af maltsiden her). Men ellers er der dominans af hårdt brændt brunt karamelsukker. Smagen er fyldig og frugtig med karamelpræg, en anelse banan og masser af gærnoter. Til dels kan den sagtens forveksles med en Dunkelweisse. Men den kan kendes og skelnes på den lidt mere hårde maskuline kornsmag, som rugen giver. Roggen er sådan set en afart af den almindelige Weissbier. Den er brygget på 50 % rugmalt men er foruden pilsner- og karamelmalt altså også tilsat en del hvedemalt. Störtebeker Roggen-Weizen har hvedeøllets karakteristika i glasset, men ikke helt de samme smagsindtryk. Rugmalten kræver en lidt kraftige humling mht. at få balancen til at gå op og give kant. Faktisk hele 30 IBU mod en Dunkelweisses 10-20 IBU (bitterenheder). Det kan synes meget på papiret, men giver trods sødmen både et mere fyldigt cremet og et mere skarpskåret maskuline præg. Dette gør for mig den forholdvis sjældne Roggen-Weizen til en lidt bedre madøl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Rugøl? Måske nok, men den mangler bestemt karakter af rugbrød og fylde før den består som type. Den minder mest om en lidt kedelig brown ale. Meget karamelsød, næsten grænsende til det klistrende. Kun meget lidt humlebitterhed mod slutningen. Jeg synes faktisk den er meget kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden/diset
Anmeldt af tattooz
Det her er ligesom bryggeriet anbefaler en rigtig god frokostøl. En god Dansk frokost med sild og snaps med en dejlig øl som ledsager. Og sildeglimt er da ihvertfald et godt bud.

En øl som viser at de små bryggerier har deres helt egen hjemmebane, og viser både kunst og kultur dygtigt håndværk i en fin harmoni. En yderst flot velskænket øl som fortjener et stort rummeligt glas. En øl som både smager og behager smagesløgene. Og så kan man glæde sig over, at man har en øl med en spændende historie hvis man altså fordyber sig lidt i det

Den vil jeg varmt anbefale, for den smager altså bare rigtigt godt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brunlig
Anmeldt af tux
Smager meget som en hvedeøl, men underligt nok kan jeg ikke rigtig finde rugen. Lidt lettere syrlig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tattooz
Prost! Det var lige en tur over grænsen en af de sidste feriedage, og endnu engang faldt turen forbi Sonja & Wolfgang. Målet var øl fra Hacker-Pschoor.........Øv bøv, udsolgt!? Nå men så faldt jeg da over en lille "håndtaske" med 6stk. øl fra Stralsunder Brauerei.

Nu elsker jeg hvedeøl, og denne her gjorde ikke kærligheden mindre, til de pragtfulde Tyske hvedeøl. Magelig som man er, familien på besøg og bålet er tændt og ungerne laver snobrød. Og så var tiden inde til, at nyde lidt øl til os voksne. Jeg havde fundet det langstilkede glas frem, og for hulen hvor ser det godt ud når denne her bliver skænket. FLOT SKUM!!! uha....og ikke mindst duften, farven, og når den lige får lov at sætte sig lidt i glasset. Det er en fremragende hvedeøl med alt det en ægte weissbier står for. Frugtnuancerne og den maltede efterklang, sætter en skakmat og får alskens filosofi frem i en. Nå men nu havde vi familiebesøg så der skulle jo også hygges lidt med ungerne, så jeg havde ikke tid til, at falde helt i grams

Den er anbefalelsesværdig, og en rigtig nyder, man skal have i en stille stund. En 6 pak. 50,-dkk. fin pris for 0.5l hammergodt øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!