powered by goodbeer.dk
62 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Teejay
Rekvalme folk har vist været på arbejde her! 'Smagen af sommernat' står der på den ellers pæne etiket. Men når det kommer til indholdet lever den ikke op til forventningerne. Som mørk hvedeøl er den dumpet i forhold til de gængse tyske mørke hvedeøl. Den har en fin aroma af mørk malt, lidt karamel og lidt moden banan. Smagen er ikke helt lig hvad man forventer af en Dunkelweizen. Den mangler simpelthen hvedemaltens friskhed af korn, moden banan, fylde og afslutning. Tilbage er der en øl med maltet smag af karamel, tørrede frugter og en alt for sødlig eftersmag af noget udefinerbart (farin). Eftersmagen er vandet og kedelig. Den er tilpas karboniseret, men det redder den ikke som helhed. En lidt anonym, men dog drikkelig mørk hvedeøl. Her kunne man godt skrue forventningerne lidt ned ved at droppe 'Smagen af sommernat' på etiketten - for mine sommernætter smager en del bedre!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Brunligt skum og let syrlig frugtig chokoladepræget duft. En lækker blid Dunkelweisse med mange fine maltindtryk af banan, brun karamel, koriander mv. Alt sammen fint afbalanceret af en blid aromatisk humling. I malten dominerer chokoladeindtrykket, og Cambas Wilderer Weisse kan bortset fra en anelse lakrids i afslutningen minde en del om en Weihenstephan Dunkelweisse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Paulaner
Høj offwhite skumkrone og overdøvende duft af overmoden banan. Smagen tilfører yderligere indtryk af brun farin, kandissukker, gær, sirup, kaffe, mørk karamel og lidt chokolade. Alt sammen krydret med et lille strejf af brændt malt, der læner sig op af en anelse røg. En virkelig tung Dunkelweisse med alle indtryk af frugt og sødme for fuld udblæsning.  Dertil rund og lækker fuldmoden med fravær af kanter og skarphed fra alkohol. Commerzienrat Riegeles Alte Weisse har en lang fyldig gærfed eftersmag med masser af frugt og mørke kandistoner. Topklasse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar
Anmeldt af tux
Kort og godt den ikke smager meget af hvede, en anelse mere mørk og uden banansmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
En stor smag af de mørke malte, let bitter. Hvis man ikke bryder sig så meget om hefe weize er den her god, da den ikke indeholder så meget af de klassiske hvedeøls noter
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
smager egentlig udemærket, men heller ikke mere end det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset cacao
Anmeldt af Paulaner
Tucher leverer her en ret blid Dunkelweisse med gode saftige nuancer. Hertil kommer så, at den lille buttede flaske med den nostalgiske etiket jo ikke er til at stå for. Skummet er beige højt, cremet og stabilt, mens duften næsten er som en lækker blød banana split med masser af chokolade, banan og vaniljeis.Laughing
Et indtryk, der går igen i smagen, som foruden de sædvanlige banan- og koriandernoter har mørk karamel, kakaomælk, kaffe og chokolade med det sidste sammen med en lille klædelig humlekant i eftersmagen. En fin Dunkelweisse med en cremet blød mundfølelse. Den er måske ikke helt i top men bestemt til en plads på den velspækkede bayriske Weissbier stjernehimmel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Munken
Det er sgu svært at anmelde øl. Man prøver at være objektiv, men hvordan anmelder man en øltype, som man ikke bryder sig om? Det vælter med IPA og portere, men desværre ikke så mange nuancer i det øvrige udbud, hvilket får een på glatis flere gange. Her er sagen næsten omvendt, for jeg er glad for øltypen dunkelweisse - eller mørk hvede, som den hedder på dansk. Denne er ganske rigtigt for dyr sammenlignet med de gode erklæret tyske alternativer, men den smager da mig bedre end min seneste håndfuld anmeldelser. Sarek og Paulaner kan have meget ret i deres fine analyser, men den får sgu et subjektivt syvtal herfra. Når Indslev nu ikke gider!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Skummet er flot hvidt og fyldigt, mens duften røber toner af karamel og brændt malt. Det samme går igen i den bløde smag: brændt malt, brun karamel, kaffe, gær (der er meget bundfald) og lidt banan. På sin vis kan den minde lidt om en lidt let udgave af Weihenstephans Dunkelweisse, men er en smule vandig og mangler en hel del mht. fylde, frugt, banan og hvedesødme i forhold hertil. Humlingen gør ikke det store væsen af sig. Var den brygget i her til lands, havde den fortjent 7 glas, mens den på en tyske baggrund mangler krop, hvis den som Indslevs "Mørk Hvede" skal komme længere op på skalaen. En pris på 20 kr. gør, at den falder igennem op mod Bayerns stjerner og deres utroligt høje bundniveau.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Sarek
Jeg forstår godt Paulaners begjestring ved denne øl og kan fuldt tilslutte mig hans beskrivelse, for som DANSK øl ville det have været en pæn præstation. MEN den er IKKE brygget i Danmark. Nokj nærmere i Bayern.

Og hvor har jeg så det fra? Jo på flasken står der brygget i EU. Ingen bryggerier med respekt for sig selv eller marketing ville skrive brygget i EU hvis de bryggede i Danmark.

Egentlig kunne jeg godt tilslutte mig Paulaners 7 glas, men da der er tale om en etiket-øl, brygget i Bayern?, og man forsøger at markedsfører den som være dansk mikrobryg koster altså et glas.

Okay Skovlyst få også brygget i EU, men man er ikke i tvivl om at det er egne opskrifter der ligger til grund for brygningen, hvorimod Bryggergaarden mere virker som om de køber øl og sætter danske etiketter på.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!