powered by goodbeer.dk
40 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
Meget smag i forhold til den lave alkohol, en humlet frisk duft, og en smag der passer til, det er en dejlig frisk øl, som man kan drikke med god samvidighed
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Det ene point er for forsøget på at lave en øl uden alcohol som smager af noget desværre syntes jeg det er en lidt fessen oplevelse, men en smart ide med ediketten der fortælle om de god ting den indeholder, som en indholdfortegnelse på en energibar. smagen er meget sødmefuld og flad
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: let diset gylden
Anmeldt af tattooz
En aldeles frisk og forfriskende øl, der klæder sommervarmen. Deraf navnet sommerbier.

Det lokale bryggeri i Stuttgart har lagt sig i selen og lavet en god spændende øl, som lever fint op til sit navn. En perfekt øl til forfriskende nydelse i sommervarmen.

øllet er ufiltreret og diset, har en let gylden farve og dufter af sommer. Smagen er letkrydret af humle og citrus med et fint snert af blomstereng over sig. Fin skumkrone, og gode blonder i glasset.

Skulle din vej en dag falde forbi Stuttgart, så er bryggeriet beliggende i en sidegade til strøget Königstrasse. Stedet har fortovscafé, og skal man ind i selve hulen, så er det op af trapper.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Lidl fører denne billige pilsner. Skumkronen er grov og vedvarende, aromaen er delvist humlet. Smagen har en anelse karamelmalt som hurtigt overgår til en moderat humlet bitterhed. Efter min mening mangler den maltfylde og generel fyldighed. Humlen er kedelig og parfumeret og samlet set er det en noget kedelig pilsner med besk bismag. Min forventning holdt stik, for Lidl sælger den så billigt at man skal være naiv for at forvente høj eller gennemsnitlig kvalitet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Sur, ingen humlesmag, en helt igennem dårlig øl! Desværre er der langt imellem alkoholsvage gode øl, og denne her gør det bare endnu længere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Den umiddelbare begejstring jeg fik da jeg smagte Nordic Blond faldt hurtigt til jorden da jeg åbnede denne anden nyhed fra Carlsberg. Denne alkoholfrie pilsner er som næsten alt andet alkoholfrit øl på markedet, nemlig tyndbenet, vandet og kønsforladt. Ydermere har denne pilsner en umiskendelig dårlig aroma som minder lidt om sæbevand. Smagen er kun en smule humlet, med sæbe som bismag. Der er intet der får mig til at smage denne alkoholfrie øl igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En øl til masserne. Meget syrlig, og bitter.

Smager nok godt kold i plastikkrus til ringridning

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gul
Anmeldt af Sarek
Først lidt kulturel oplysning

Ringridning er oprindelig en ridderturnering fra middelalderen, hvor ringridning var en populær underholdning for de europæiske konge- og fyrstedømmer. Den var en behagelig og ufarlig del af de ellers barske ridder-kampe, der kæmpedes med liv og førligheden som indsats

Christian III og hans søn Frederik II indførte og ændrede ridderkampen til en fredelig rytterdyst i 1500-tallet. Ved Christian IV's kroning i 1596 blev der arrangeret ringridninger over flere dage og med deltagelse fra Europas kongehuse og fyrstedømmer. Christian IV var selv en ivrig ringrider og deltog i ringridninger både i Danmark, England og Tyskland. Fra begyndelsen af 1800-tallet er der beretninger om, at ringridning indgik i landsbyfester. I 1845 havde hertug Christian-August af Augustenborg og hans gemalinde sølvbryllup. I festlighederne indgik en storslået ringridning med deltagelse af 450 ryttere fra hele Als.

Siden hen tog ringridning den form vi kender i dag. Ringridningstraditionen er bevaret i store dele af Slesvig-Holsten, Sønderjylland, Bornholm, Amager og på Walcheren i Nederlandene. I Sønderjylland starter ringridningen i juni i de mindre byer og kulminerer med de store ringriderstævner i Sønderborg og Aabenraa i juli. Her dyster ca. 400 ryttere om titlen som ringriderkonge. Folkefesten varer fire dage med ringridning, tivoli, øl og dansetelte.

Regler:

Ringridning foregår på en eller flere baner, også kaldet galger. Hver galge har en forrider som er ansvarlig for afviklingen. En ring er ophængt i en lås mellem galgens stolper. Ringen har en diameter på mellem 11 mm og 32 mm. Hver rytter har en lanse, der kan have en længde fra 50 til 160 cm. Rytteren skal på sin hest i fuld galop med lansen forsøge at få ringen. For at blive noteret for at have taget ringen, skal man med lansen rive ringen ud af låsen, og den skal forblive på lansen to galopspring efter galgen er afsluttet.

Ringridningen bliver typisk afviklet i to runder. I hver runde skal hver deltager gennem galgen 12 eller 24 gange. Er der to eller flere ryttere, der har taget det samme antal ringe, skal der være omridning, også kaldet kongeridning. I kongeridningen anvendes en ring med mindre diameter. For hver omgang, der rides, anvendes ringe med stadig mindre huldiameter – ned til 5 mm. Det fortsætter indtil en rytter ikke får ringen og udgår. Den rytter, der er tilbage, bliver ringriderkonge. Rytteren med næstflest ringe udnævnes til kronprins.

Sønderborg og Aabenraa har altid dystet om hvem der er størst, dels på antal heste og dels på antal til ringridderfrokosten. Så vidt jeg husker har de hver en førsteplads.

Grundet et par verdenskrige og udbrud af mund og klov syge, er årets ringridning ikke nummer 125 men nummer 115. Alligevel kan man roligt tale om en lang tradition.

Og så til øllet

På forhånd er mine forventninger ikke høje. Dels er øllet tiltænkt en mainstream segment hvor drikkelighed er det primær og hvor udfordringer er ilde set. Dels fordi typen classic pilsner sjældent  er noget specielt.

Pænt hvidt skum på en meget lys øl.

Duften er græs og korn og en snert humle.

Smagen er igen græs og korn med et lille tvist af karamel og en fornuftig humling. Meget mere pilsner end classic.

At bruge classic betegnelsen er noget af en tilsnigelse, når pilsner sagtens kan være dækkende.

En afbalanceret øl, der bare er umanerlig kedelig.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Håbede jeg kunne finde en alkoholfri øl, altså en køreøl, som kunne bruges når familien skal i skoven (med far bag rettet).
Men nej. den er tynd, sur og direkte træls. Ikke meget godt Jever over den!
Lidt bedre end deres Fun, men det siger så nærmest heller ingenting.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af gbjensen
Dufter kun ganske lidt. Smagen er let maltet med en let frugtaroma af noget syrligt, måske kommer det fra humlen.
Afsluttes maltet og uden særlig bitterhed.

Fin frokost øl - langt bedre en en lys pilsner normalt er!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!