powered by goodbeer.dk
335 Ølanmeldelser
Side 1 af 34 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
fantatisk øl, jeg var heldig at få på fad, som smager rigtig godt og afrundet, en øl der smager lidt af kaffe og er lidt ristet, en rigtig god oplevelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Dejlig champange øl, der er rigtig frisk og meget berusende, den har lidt noter der minder om grønne æbler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk mahogni
Anmeldt af Paulaner
Dufter lidt ristet under sit middelkraftige beige skum. Smagen er ristet til det let brændte. I første slurk slår styrken og alkoholen sammen med Stenøl konceptet igennem med dets let brændte toner fra sukkerkaramelglaserede lavasten. I anden slurk lidt efter bringer bourbon whiskeyen frem på smagsløgene sammen med et pust af røg og vaniljen fra egetræslagringen. Hertil kommer mere egetræ plus endnu flere nuancetoner fra den mørke malt, der slutter sig til helheden. Mundfølelsen er tung, ristet, meget fyldig og lidt sprittet samtidigt med, at eftersmagen bliver længe i munden. En noget anderledes kraftkarl end fx Innis & Guns noget mere feminine whiskyøl. Tingene hænger godt sammen her, uden at man som ofte i Thisted har ladet sig friste til at lade bittehumlen tale for meget med i helheden. Men styrken har for mig her nok lige fået en procent mere og giver lidt mere sprittoner, end malten kan bære. Mon ikke et års lagring på flaske, som Teejay foreslår, vil runde dette af og bringe den over de 8 glas? Jeg tror det. Og jo mon ikke Jack hentyder til Jack Daniels - Bourbonsmagen slår i hvert fald fint igennem, ligesom etiketten anslår en kvalitativ atmosfære.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt og svagt beige skum og indbydende men behersket maltet sødlig whiskykrydret duft. Smagen har markante toner af lagringen på whiskyfadene. Der er en rund maltet sødme, gode karameltoner og et godt islæt af egetræsmag med lidt lyse rosiner, som så afsluttes med en let krydret humling. Som Innis & Gunn Rum Cask er også Original lidt af en dameøl, der med sin rundhed har en vis mindelse af ja - sodavandsis. Et indbydende og lettilgængeligt bekendtskab på den korte bane, men smagen bliver med sin sødme en anelse kvalm i længden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: nøddebrun
Anmeldt af reneac
en klassisk julebryg med en behaglig bagkant af alkohol, en god øl til mad
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt tæt svampet skum og mørk maltet duft. Smagen er velafbalanceret og er præget af mørk tørret frugt, mørk karamel, en mængde lækre gærtoner, ristede nødder og eg fra fadlagringen. Humlingen er primært aromatisk og danner en fin baggrund for maltens helstøbte lækre indtryk. Mundfølelsen er gærrund, meget fyldig og sødlig. Whisky oaked står der på etiketten. Jeg kunne ikke rigtigt fange whiskytonerne, men savnede dem ikke. Denne belgier er noget af det bedste, jeg har fået på Strong Ale fronten i flere år. Silkeblød men alligevel maskulin i sit udtryk, hvor alle elementer spiller lydefrit sammen i en fantastisk helhed.  Kan minde en del om Bernardus 12, men typen er ikke helt den samme.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig kraftig øl, med en masse smag, lidt siden jeg smagte den sammen med en del andre øl, men husker den som meget ren i smagen uden meget humle men noget dybde
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Middelhøjt groft beige skum og krydret frugtig duft. Smagen er velafballanceret med frugtige nuancer af lys karamel, pære, melon, lidt gær og citrus sekunderet af en aromatisk lidt ekstraktpræget humling. Mundfølelsen er sødlig til sød, afrundet og ret fyldig for en lys blonde. Til en pris af 25 kr. for 75 cl. i LIDL er den absolut godkendt, men Abbaye de Vauclair Imperiale får trods sit pompøse navn hos mig ikke helt englene til at synge.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En oplevelse som bestemt var værd at stå i kø for på ølfestvalen men ikke i forhold til den pris, en hel flaske koster. Den nyåbnede enlige flaske gav i glasset et svagt offwhite skum og en maltet krydret duft. Smagen var tydeligt præget af lagringen på bourbonfad. Fyldig og sødlig og meget rund. Dertil ret forbavsende afdæmpet den normale Duvels humling med hints af vanilje og whiskey fra egetræet og nuancerne og skarpheden er afløst af en alkoholisk varme. Mundfølelsen er meget poleret og efterlader mere alkoholisk og hedvinsvagtig varme end humlebitterhed i den lange eftersmag. Prisen? set på nettet til 270 kr.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kastajne
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende ale med fin aroma af hårdt ristet malt. Smagen er maltsød med noter af karamel, rosin, svesker og tørrede bærfrugter. Mundfylden er tyk, cremet, god og fyldig. Man smager knap nok dens styrke på 9.4% alk. I etfersmagen, som er delvist humlet, finder man en spændende krydret smag af kanel, nelliker og brændt malt blandet med små doser af citrusfrugt. Den har endvidere en blød og meget velafbalanceret karbonering som sætter alle smagselementerne i fokus. Meget velbrygget og fin juleøl som vil passe perfekt til enhver julefrokost. Dog skal man nok være lidt påpasselig med hensyn styrken hvis man også vil have en akvavit til maden og samtidig holde sig oprejst til osten!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 34 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11388 Anmeldelser af 224814 øl fra 246 lande og 12052 bryggerier. Billeder: 87639


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!