powered by goodbeer.dk
183 Ølanmeldelser
Side 1 af 19 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
syrlig duft, meget sur, men med smag af grapfrugt, og en god tørst slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rød
Anmeldt af reneac
næsten helt tyk, dufter frugtigt, smager som juice, virkelig lækker men måske ikke rigtig øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Årstiden er nok ikke den rigtige for denne øl. Den emmer nemlig rigtig meget af jul, men på en af årstidens lidt køligere aftener på altanen faldt den alligevel godt ud. Jeg prøver selvfølgelig begge serveringsforslag, nemlig både kold og opvarmet. Forskellen er stor, men begge varianter har gode islæt.

Kold: Perlende karbonisering og let skumkrone. Tydelig aroma af modne kirsebær. Smagen er sødlig og let syrlig mod slutningen og den smager fremragende af kirsebær. Den vil være god ledsager til julens Ris a la Mande eller andre lidt tungere desserter. Faktisk tror jeg den skal indgå i min families julemiddag når tiden oprinder igen.

Varm: Opvarmes langsomt i en kasserolle til de anbefalede 60-70 grader. Her sker der ting og sager med øllet. For det første opstår der en dejlig lokkende aroma af gløgg/kirsebær i køkkenet og man kommer nærmest i julehumør under tilberedningen. Når den så ophældes i høje klare glas overrasker den ved stadig at have karbonisering og skumkrone intakt. Det havde jeg faktisk troet ville sygne hen under opvarmning. Smagen bliver mere direkte kirsebær og sødme og fyldigheden forstærkes gevaldigt. Det er et ret fint alternativ til den traditionelle gløgg, og så behøves tilsætning af mandler og rosiner slet ikke. Den skal nok også have en plads i min juletradition fremover.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lyserød
Anmeldt af Teejay
Dette bryggeri har en lille serie af frugtøl, alle med navnet Chérie, efterfulgt af frugtens navn. Jeg har været så priviligeret at smage to øl fra denne serie allerede og det var ikke den største begejstring de efterlod. Hindbær versionen er ikke meget anderledes, nemlig en tam blond ale som formentlig er grundstammen i denne øl, hvorefter resten er hindbær juice i store mængder. Det er smagen af søde hindbær med en lille smulle syrlighed til slut, og absolut ingen egenskaber af øl. Ret kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skummende frugtøl, der ligesom versionen med granatæble fra samme bryggeri, ligeledes blot virker som en grundøl tilsat rigelige mængder frugt juice. Små kortvarigt smagsnoter af malt dukker op i begyndelsen, men ellers er det fersken juice der dominerer smagen. Den bliver meget hurtigt alt for ensrettet og dermed kedelig i sin helhed. Igen savner man øllets substans i form af maltsmag, humle og så en balanceret smag af fersken der ikke udelukker alle andre af øllets nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Meget flot og vedvarende skumkrone med lyserødt skær på denne frugtøl. Den dufter og smager af grantaæble og har endvidere en sød smag af lys sirup. Man kunne have håbet at det var en spontangæret ale med tilsætning af granatæbler som under gæringen var blevet tilset og prøvesmagt af en kyndig brygmester. Det er desværre ikke tilfældet, og selvom jeg ikke er kyndig i selve brygfasen har jeg dog alligevel smagt så meget godt øl at jeg sagtens tør vove den påstand at der her er tale om en helt almindelig grundøl, højst sandsynligt en tam blonde ale, som efter gæring er tilsat granatæble juice i så rigelige mængder at det skjuler grundøllets egentlige karakter og istedet efterlader en temmelig sødlig og noget ensformig granatæblejuice med en smulle antydning af øl bag facaden. Jeg er ikke skuffet, for alene den lave pris burde have fået mine alarmklokker til at reagere. Den er såmænd ganske let drikkelig og læskende, men hvis nybegyndere udi i frugtøl og sour starter her, så vil rejsen sikkert også stoppe meget brat og det er synd - for sour og frugtøl er en niche der tager kampen op med den gængse opfattelse af øl og der er rigtig meget godt at finde i den niche. Det er bare ikke lige den her der rykker grænser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
En dejlig perlerne øl der dufter af Stikkelsbær og smagen er der også og den er meget frisk og perlerne da der er brugt champagne gær 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Vanligt udseende lagerøl med fin let skumkrone. Normalt finder man ikke nogen særlig udfordrende og særskilt aroma i en lagerøl, men her er der en tilpas lokkende aroma af grape og malt i skøn forening. Smagen er delvist maltsød med lys karamelmalt, men ret hurtigt finder grapefrugten vej og bidrager med en lidt spids syrlig smag der etferlader en god fylde i øllen. Desværre bliver grapen i længden lidt for syntestisk og mangler ligesom lidt af det friske pift som grape kan gøre ved øl. Her tænker jeg især på grape/humle i en Pale Ale eller IPA, altså øltyper der i forvejen har noget forventet fyldighed. I en lagerøl er det da ganske harmløst og lidt hyggeligt at tilføre grapefrugt, men en gennemtænkt og fyldig malt- og humlebalance havde nok været langt bedre, for det er jo lagerøllets karakter. Her er man ligesom svinget ind på en blind vej, hvor tilløbet sådan set er ok, men stopper brat og man mangler ligesom et sted at parkere helheden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: dybrød
Anmeldt af Paulaner
Min interesse for det sure øl blev vakt for en del år siden, men den var ikke just kærligheden ved første blik mht. Rodenbach Grand Cru. Med tiden slog den dog igennem med Petrus Aged Red, Rodenbachs andre øl og Kasteel Rouge. Duchesse de Bourgogne husker jeg også som en af de gode. Her i denne chokolade og kirsebærvariant falder det røde skum ret hurtigt, mens den lækre dybrøde farve og kirsebærduften forbliver. Frugten og den veltilpassede syre er dens store force og bærsmagen er den mest intense, som jeg endnu har mødt her. Sødmen er velafbalanceret i forhold til syren og den svage humling og det traditionelle sure belgiske grundøl sætter også et fint spor. Til gengæld er jeg ikke vildt begejstret for chokoladen, der hos mig også giver fylde og afrunding, men desværre også efterlader en kendelig fad svag fedtet smag af marabou mælkechokolade på smagsløgene fra først til sidst. Bitter mørk kakaobønnemættet chokolade havde for mig passet bedre ind i helheden. Ærgerligt for den lækre frugt, der også har fine mandel og marcipantoner. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frugtøl på godt og ond - mest det sidste. Jordbæret er med sin sødme ikke den bedste frugt til at danne kontrast til malten. Denne vil nok mest tiltale det feminine shotpublikum, som egentlig ikke rigtigt kan lide øl alligevel. Jeg synes, at Ellingkvinden hurtigt bliver både kvalm og flad i sin enstonige lette jordbærsødme.Der mangler simpelthen modspil til de søde jordbær. På forespørgsel om, hvor mange jordbær øllet indeholdt, lød svaret ved ølsmagningen - ikke ret mange. Flere havde nok heller ikke klædt produktet. Jordbær, malt og humle er ikke rigtigt ingrdienser der samstemmer. Måske en varm sommerdag iskold på terrassen? Men ellers, - nej tak en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 19 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12237 Anmeldelser af 267346 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102431


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!