powered by goodbeer.dk
98 Ølanmeldelser
Side 1 af 10 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende øl med svag aroma af frugt og blomst. Smagen er ligeledes lidt vandet i helheden, men har dog en let sødlig maltsmag der minder lidt om lyst brød og lidt honning. Humlen er udemærket balanceret i forhold til maltsødmen og som sådan er det en velbrygget Helles, dog er den i sin helhed lidt vandig så det er en fin tørstslukker, men der ud over ingen overraskelser der får den til at lyse op blandt de utallige vældig gode Helles man kan finde fra andre tyske bryggerier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Frugtig duft og flygtigt hvidt skum. Smagen er frugtig med grønne æbler et strejf af honning med en svag aromatisk humling. Mundfølelsen er let sødlig med behersket fylde. I det hele taget en relativ velsmagende men noget kraftløs vandig øl, hvor man knapt fornemmer alkoholen. Karboniseringen er kraftig og øllet læskende. Helles Volbier er netop lanceret som en del af COOPs sortiment i FAKTA. Som Helles er den langt fra den bedste jeg har smagt. Jeg føler stigende irritation over COOPs stædige valg af lancering af Kaiserdoms B-kæde som præsentation af det tyske øl på danske hylder. Hvorfor denne nedprioritering med vægt på pris frem for kvalitet i et efterhånden totalt statisk sortiment, hvor alt yderligere initiativ overlades til de enkelte butikker? Både Bamberg i almindelighed og Kaiserdom i særdeleshed har langt bedre øl at byde på. Forklaringen fik jeg for nogle år tilbage af COOPs centrale ølansvarlige, som udtalte direkte, at man ikke vil satse på ølentusiaster - "for de køber ikke den samme øl mere end en gang". Derudover har man det princip, at man centralt konsekvent kun introducerer øl, der kan etiketteres med dansk pantmærke direkte hos producenten.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig maltet duft og flygtigt svagt hvidt skum. Smagen er sammenlignet med den bayriske grundtype kantet og noget  i sit udtryk. Malten virker rimelig rund og feminin honningpræget med lys karamel. Her har den tilsatte hvedemalt gjort sit arbejde. Men humlingen er for kraftig og for rodet i sit udtryk i forhold til typen. Hertil kommer den udtørrende skarphed i både smag og eftersmag, der får mine smagsløg til at notere, at der her sandsynligvis er tilsat hvidt sukker.  Øllet er drikkeligt, men den deklamerede bayriske inspiration sporer jeg ikke meget af. Ebeltoft Gårdbryggeris primitive etiketter højner heller ikke min øloplevelse. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Krydret duft af nyslået græs og middel småboblet offwhite skum. Smagen er snarere Dortmunder end Helles, hvor humlingen i givet fald trods navnet er for kraftig til at falde ind under denne type. Som Dortmunder byder denne Willemoes Jubilæums Bryg 15 år på en lys karamel- og svag honningpræget let sødlig maltside, som så modsvares af en middelkraftig nuanceret bitteraromatisk humling. Ikke den største øl jeg har smagt, men den smager af noget og smager godt. Hertil virker den som brygget med omhu af gode råvarer og i god balance.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot hvid skumkrone og en dejlig aroma af karamelmalt, let gær og blomstret aromahumle. Smagen har lidt sødt præg af honning, lyst brød og lidt karamel. Dertil kommer en blød karbonering som fastholder dens maltnuancer længe og afsluttes med en lidt for tpyen markeret humlebitterhed med let krydret islæt af blandt andet lidt sort peber. Eftersmagen er halvtør. Meget dejlig øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En typerigtig Helles med hvidt middelstabilt skum og let grønsagspræget duft. Mönchshof Feines Helles Lager er lige ud af landevejen med typens normale frugtige lyse karamel- og honningprægede maltside. Her suppleret med lidt gult modent æble og modspil i form af en aromatisk blomsteragtig humling. Mundfølelsen er sødlig og let til middelfyldig med et strejf af lakrids i afslutningen. En Helles i den bayeriske mellemvare.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hofbräus 500 års jubilæumsøl for Det tyske Reinheitsgebot skuffer i sin type. Helles Vollbier har en karakteristisk lækker honningspræget maltduft og et middelholdbart moderat hvidt skum. Også den flotte krystalklare lyse gyldengule farve skærper forventningerne. Men smagen hæver den ikke over typens gennemsnit. Den er Ok og frisk men ikke særlig nuanceret i hverken malt eller humlen. En humle, der ikke har meget af de blomstertoner, som man møder i typens bedste repræsentanter som fx Augustiner Edelstoff og Andechs fine Spezial Hell. På Münchener baggrunden glider den endog i skyggen på Hofbräus egen Helles Original. Dette er simpelthen ikke godt nok til at markere et så markant jubilæum i Bayern, hvor øllets verdensstjerner funkler så blændende. Derfor kun så få glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget pænt vedvarende skum, men det er nok også det mest positive der er ved denne Helles. Aromaen er syntetisk, uden tvivl brygget med maltekstrakt. Ingen egentlig maltsødme og heller ikke en humlebitterhed der kunne anspore til fordybelse eller nydelse. Udkogte grøntsager udgør det meste af smagssprektret og der er ikke rigtig noget 'bid' i hverken maltsammensætning eller humlen. Meget vandet i sit udtryk og slet ikke en øl der lever op til den ellers højere forventning man sætter til tysk lagerøl. Den skriger discount, og sådan kan Tysk altså også være. Man skal ikke altid lade sig friste af en farverig etiket (for det var netop hvad jeg gjorde i Getränke Hoffman, Harrislee). Men nu er den smagt, og jeg håber at jeg husker etiketten for altid. Det vil nemlig minde mig om ikke at foretage et genkøb.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
På Berliner Marcus Bräu serveres øl efter årstiden, men en af de faste øl som serveres året rundt er bryggeriets pilsner. Som gæst bliver man spurgt om man ønsker den filtrerede eller ufiltrerede version? Måske er det mig som ikke fatter en pind, men selvfølgelig skal man da bede om den ufiltrerede. Den er til gengæld også et godt valg til billige penge (halv liter koster i omegnen af 27 danske kroner). Serveringen tager lidt tid for den bliver skænket efter de rigtige principper hvor skummet får lov at dale før man påny skænker frisk øl oveni. Aromaen er frisk lyse maltnoter, lyst brød og lidt gær. Fyldigheden er let cremet og smagen er behagelig maltsød med blide toner af honning. Den er humlet med den ædle tyske aroma humle Tettnanger, som er kendt for sin lidt krydrede bitterhed. Dejlig lang og behagelig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Velskænket fadøl med flot vedvarende skum. Aroma er lidt præget af gær samt lette noter af karamelmalt. Humlen dufter man ikke. Smagen er uovertruffen frisk med lidt smag af gær, let lys karamelmalt, strå samt en behagelig balanceret humlebtterhed. Den har lang fyldig eftersmag, men dens største karakter er vel nok friskheden som afslører at den kommer direkte fra stedets brygkælder og op i barens ølhaner. Fantastisk lækker helles som jeg helt gerne går langt for at smage igen hvis jeg havner i Berlin en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 10 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!