powered by goodbeer.dk
451 Ølanmeldelser
Side 1 af 46 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af reneac
Duft af stald, og let sur, mener det er en brygfejl, smagen er fedet og syrlig, tro der er gået vildt gær i den. syntes generelt at de norske øl ikke er så gode til at ramme deres typer så godt

 

var lidt svær at find da den står til at vær på 7 % i mine notater og bryggeriet til at hedde l.macks

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
dejlig sort mild blød og rund
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Orginalen smager dejlig og det gør denne fadlageret også, den har en snert af tung whisky over sig og lidt røg
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Kan man lide porter er Limfjordsporteren nok det bedste danske valg man kan vælge. Mit stamtræ startede i Nørresundby, lige ved Limfjorden. Jeg er opvokset med de nordenfjordske traditioner så som kanel/sukker på stuvet hvidkål (som ikke kun er nordjydsk, men som sønderjyderne også sætter pris på). Jeg kan stadig tale den nordjydske dialekt selvom jeg er født og opvokset i København. Limfjordsporteren er min foretukne danske porter til fisketuren, hyggen ved pejsen når jeg evaulerer fisketure med min fiskerven gennem snart 30 år og bare sådan når man trænger til tungt og fyldigt øl på en kold vinterdag. Den egetræslagrede version er stadig fuld af smag. Røg, kaffe, hårdtristet malt, mørk bitter chokolade og så lidt smag af fadlagring. Fadlagringen giver måske ikke så meget nyt til den oprindelige Limfjordporter, men bidrager med let tørv, mørk tørret frugt og en syrlig eftersmag af hvad der må være frisk egetræ. Jeg bøjer mig og indrømmer at den er simpelhen fuldendt. Eller som en nordjyde ville udtrykke det: Den er vist nok jøw.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Tæt nougatfarvet skumkrone. Aromaen er kaffe, chokolade og lidt røg. Smagen er let vandet med fyldig smag af røgmalt, hårdtristet malt, espresso og lidt mørk bitter chokolade af den slags med højt kakaoindhold. I eftersmagen fremkommer lidt engelsk lakrids som holder længe i eftersmagen. En fremragende og dejlig porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Husk du skal dø - Memento Mori. Kongebrygs Bacon Porter bærer dette navn og brygger denne porter i det gamle våbenarsenal på Gardehusarkasernen i Næstved. Husk du skal dø - måske gav det større mening for de Gardehusarer der har gjort tjeneste ved dette stolte regiment gennem tiderne. Menento Mori kommer aldrig til at se døden i øjnene. Den er brygget som en 'bacon porter', hviket selvsagt pirrede min nysgerrighed til at smage den. Skumkronen er lysebrun og delvist vedvarende. Aroma er kaffe, lakrids og lidt chokolade. Smagen er hårdtristet malt, mørk bitter chokolade, stærk kaffe (den slags der har stået på kaffemaskinen og fordampet alt for længe - altså den kedelige slags) og lidt engelsk lakrids. En lille smule røgmalt blander sig i både aroma og smag. Men Bacon? No way. Jeg kan slet ikke fornemme bare et anstrøg af bacon, og jeg er nok også mest for glad for det, for det er nok ikke den ingrediens jeg finder mest prisværdigt i øl. Alt i alt en ganske glimrende baltisk porter, men navnet irriterer mig grænseløst. Menento Mori. Jeg ved da godt at jeg en dag skal dø, men håber sandelig at jeg når at smage nogle bedre portere inden da.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Black Wych har skiftet type fra Stout til Porter. De enstonige smagsindtryk af kaffe, brændt malt og skarp skåret humle står klart og ærligt uden mislyde. Der er heller ikke mindste tegn på andet end gode råvarer under det beherskede brune skum. Alligevel melder jeg pas. Mine smagsløg kan ikke fange nuancerne i malten på gund af humlestyrken. Den folkloristiske etiket med den spøgelsesblege smukke dæmoniske heks er lige som flasken flot og lokkende. Men indholdet fremstår for tørt, for enstonigt og for beskt og uafbalanceret for mig. Fans af fx Guinness sorte stout vil sikkert elske den, men jeg savner maltsødme til at skabe balance.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Svagt brunt skum og sødlig porterduft af kaffe og chokolade. Smagen har elementer af mørk chokolade, karamel, kaffe, ristede nødder, en anelse salt lakrids. Hertil kommer lidt cola og en anelse øllebrød. Øllet er velsmagende og fint afbalanceret, men indtrykkene er lidt mudrede og - som det meget oftes ses i tyske portere - lige en tand for søde. Mundfølelsen er fyldig, rund, mild og cremet. På grund af sødmen bedst kold lige fra køleskabet og udmærket til en dessert. Øllet er præmieret som en Dunkel Bock 2016, men jeg synes ikke det hører hjemme i denne kategori. Det er en god dessert øl, som mange nok ville give 8 glas, men jeg finder den vel sød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En lækker porter, der er meget smag af mørkebær, og den er behaglig i munden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg har da vist fået startet min ølsmagning her til aften i helt forkert rækkefølge. Jeg troede at denne øl var Harejagt i Pale Ale versionen, men når jeg hælder op ser jeg klart at det er stout versionen. Nå, men så bliver aftenens rækkefølge bare alternativ. Harejagt Stout har stort fyldigt skum som er vedvarende. Aroma er hårdtristet malt og smagen er brændt malt med tydelige smagsnuancer af kaffe og engelsk lakrids. Lidt tung mundfylde, så man tror alkoholstyrken er stærkere end de 5%. Den har en diskret smag af havremalt og mørkt brød, men det er kaffe og engelsk lakrids der er hovedtema. Meget fyldig og delikat stout. Bryggeriet anbefaler den til haresteg. Jeg har aldrig smagt hare, men formentlig vil den passe fint.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 46 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11141 Anmeldelser af 210235 øl fra 245 lande og 11762 bryggerier. Billeder: 83028


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!