powered by goodbeer.dk
473 Ølanmeldelser
Side 1 af 48 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af reneac
En dejlig balanceret øl, med lækker humle
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot kulsort stout med lidt lysebrun skumkrone og en dejlig lokkende aroma af mørk chokolade, whiskey og god kaffe. Mundfylden er tyk og lidt olieret og afgiver behagelig smag af mørk bitter chokolade, bitre kakaobønner, god stærk sort kaffe og rugbrødsnoter. Den har solidt tag i smagsløgene, som rives rundt i manegen, og bombaderes med førnævnte smagsnoter der nærmest står i kø for at behage. Langsomt toner de heftige smagsnuancer ud og afslører en elegant eftersmag hvor lidt sød lakrids følges op af vanilje efter egetræslagringen som giver sit særlige indslag af velsmag og fylde. I eftersmagen findes også lidt sødme af rosiner og lidt mere chokolade. Den er frygtelig lækker.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Fint brunt middelt skum og lækker duft af mørk bitter chokolade og tjære. Smagen udbygger Porter indtrykket med lakrids, ristet malt og med lidt god vilje et lille pust af røg. Mundfølelsen er let sødlig, starter kraftigt med et fløderundt brus af typens traditionelle elementer, der dog hurtigt falder ned i en mosaik af mere afdæmpet balance, hvor den mørke chokolade går igen i den lange flødeagtige eftersmag. En Porter der virkelig vil og kan noget, og som for mig er mere lettilgængelig,mere spændende og nuanceret end Limfjordsporteren. Her mærker man virkelig, at Limfjords-alternativets udgangspunkt er en Lager, mens X Porteren klart med sin gærprægede flødetekstur fremtræder som en Ale. Hos mig vinder X Porter klart på points.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
En meget let Stout i både drikkelighed og i styrke, men den smager faktisk meget godt men der er ikke for meget krudt i den
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Kulsort stout med store gærflager der nærmest falder som klumper ud af dåsen under ophældning. Skummet er nougatfarvet og vedvarende og den har den skønneste aroma af gode friskmalede kaffebønner og mørk chokolade. Den er tyk og olieret og føles som piskefløde i munden. Smagen er mest god espressokaffe, men smager man godt efter kan man senere i smagsforløbet også smage en spændende sammensætning af lakrids, læder, tobak, hårdtristet malt, tørrede frugter (rosiner og svesker), sort peber og et krydret islæt som godt kunne være oregano og timian. Mod slutningen byder den på god bitter mørk chokolade og lidt kakao som blander sig fint med kaffesmagen og giver en behagelig blid eftersmag. Der er virkelig meget at byde på i denne stout og her hvor jeg troede denne ølanmeldelse skulle til at slutte dukker der pludselig også lidt vanilje og kokos op i eftersmagen. Det er åbenbart stouten som kan blive med at give, men desværre nærmer den sig bunden af mit glas så med disse ord må jeg til slut bare sige til jer: Køb nogle stykker hvis i støder på den i butikkerne, den er ganske enkelt en oplevelse - og trods de kun 6.6% tror jeg sagtens den kan gemmes køligt og mørk i nogle år uden at miste sine gode egenskaber.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Måske er man her ved at nå grænsen for, hvordan man kan skamride en succes? Limfjordsporteren er kommet i mange versioner, som sjældent er bedre end den oprindelige. I hvert fald synes jeg ikke denne virker hverken helstøbt eller sammenhængende mht. nuancer. Det er ikke gjort bare at hælde whisky i en god øl, som så automatisk bliver bedre. Det sker ikke her, og whiskyen virker mere som et fremmedelement af oversminkning end en forbedring. Hvis der skal whisky til, så vælg en ægte whisky fadlagring. Det koster kassen, men dette her er ikke nogen gangbar løsning, og det samme gælder de evindelige egespåner. Beklager jeg er ikke nogen special porterfan, men opfatter netop Limfjordsporterens styrke er det helstøbte smagsindtryk. Jeg føler ikke, at den på nogen måde bliver bedre af at tippe balancen i denne helhed til den ene eller anden side med fx lakrids, chilli eller egespåner.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Udsøgt dejlig stout med prægtig skummende lysebrunt skum og olieret fyldighed. Den dufter af lidt espresso og skummet er flødeagtigt med smagen af god gammeldags karamelrand. Når den rammer smagsløgene er første indtryk let saltet karamel, lidt espresso og diskrete nuancer af citrus. Efterfølgende folder den sig ud i en smag af mørk chokolade, espresso og meget mere havsalt med karamellens sødme som fint modspil. Den har den typsike irske stouts tørhed og let vandede smag mens førnævnte smagsnoter er fint i balance og fylder godt i helheden. Humlebitterheden er nænsomt citruspræget og sætter fint kant for hele dens store spekter af smagsnuancer. Faktisk kan min kone, som normalt ikke er øldrikkende, rigtig godt lide den. Det betyder at den kan et eller andet positivt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig stout, der har efter smag af rom og sødme fra blommer og ellers meget trationel
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
Har et rødligt skær, duft kraftig af mørk bær, smagen er kraftig har næsten smag hen af rødvin en meget kompleks og spændende øl 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Meget mørk
Anmeldt af reneac
Næsten sort, meget lidt skum, ikke meget duft, men let brændt, smart er let røget mild og blid kaffesmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 48 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11936 Anmeldelser af 261016 øl fra 247 lande og 12742 bryggerier. Billeder: 99983


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!