powered by goodbeer.dk
28 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Ufiltreret og fyldig smagende altbier med smag af karamel, kardemomme, appelsin og lette krydderier. Den har en lidt ensformig karamelmalt som let overtager dens diskrete humlede bitterhed i eftersmagen. Ialt finder jeg den lidt for sød og ensformig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: ravgylden
Anmeldt af baaj
malltduftende med et blomsterstrejf

fint hvidt skum

Let krydret og sødlig smag

krydret behagelig eftersmag med en let bitterhed

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af tux
God og rund i smagen, men den er nok lavet til mainstream, da den mangler noget spændning og er en lille smule besk i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay

En amerikansk version af en tysk altbier. Skøn dyb aroma af karamelmalt og let aromahumle. Meget speciel og lækker smag af ristede mandler, hasselnødder, mørk karamel og krydderier i retning af kanel og salvie. Mundfylden er tyk og sødlig, grænsende til det klistrede. Eftersmagen er noget ganske særligt, for netop inden en krydret humlebitterhed forlænger hele seancen, træder der en fin lille bismag af småkage på ganen. Hvis man kan forestille sig en brunkage med store dele vanilje i, så er det sådan det smager. Men er det så også samtidig en typerigtig altbier? Det tør jeg ikke svare på, for jeg har ikke smagt en altbier i mange år, så typen er gået lidt i glemslen. Men en dejlig ale er det under alle omstændigheder.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
Fået en øl med fejl i. Diacetyl i store mængder.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar rød
Anmeldt af Sarek
Denne øl samt Sneppefald og Andetræk fåes i øjeblikket i FAKTA til 15 kr.

typen er Alt-bier, og dermed brygget med overgær ligesom øllet i nabobyen Köln, Kölsch.

Men hvor dødsfjendene fra Köln beholdt overgæret og anvendte den lyse pilsnermalt, beholdt Düsseldorf hele pakken af overgær og mørke malte. Lige som i gamle dage, deraf ALTbier.

 

Øllet som jeg går ud fra er brygget i Danmark (der står ikke noget om brygsted på flasken), er en fyldig og rund øl med noter af karamel. Ikke overdrevet humlet men dog nok til at afbalancere øllet.

Altbier er generelt en sjælden øltype og især i Danmark. Bukkefeber er et godt bud på typen og tilmed til en fornuftig pris p.t.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tattooz
Et spændende bekendtskab, denne altbier. Tysk og godt bryghåndværk uden diskussion. En helt unik og spændende øl, der med sin klassiske patentprop-flaske betager fra første blik. Øllet er flot rødbrunt, middel skumkrone, som dog klinger af hurtigt. Duften er indbydende og appetitvækkende, af et strejf af frisk modnet frugt, og varm krydret duft.

Smagen er varm middelfyldig, og smører hele ganen, med stort velbehag. God humlekrydret og en fin maltning som står godt til hinanden, og udmunder i en tør og behagelig eftersmag. En øl der klar vil være velegnet til en god frokost. Den kan varmt anbefales.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Typisk tysk øl, middel humle, lidt tør i eftersmagen, og en strågul farve der henleder tankerne på kornmarker og tysk folkemusik (måske min anmeldelse gik lidt over genvind....)
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Fra fad. En god humlet øl, der overrasker ved at have en stærk gærsmag. Smagte dog lidt for meget af diacetyl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Janchik
Udseende: Flot kobber, klar med en fingerbreddes skum
Duft: Udmärket humleduft med lidt ceder og blomsterkarakter, let ristet malt med toner af karamel
Mundfölelse: Cremet, let på tungen, middel karbonering
Smag: Rugbröd, karamel/nödder, ren med meget svage frugtnuancer, let humle med cederagtig karakter, en balanceret bitterhed der kommer mod slutningen og holder i sig i svälget.
Karakter: 7/10
Konklusion: En behagelig öl uden de store overraskelser/sensationer, men som er let drukket når man ikke er i humör til de tunge drenge, og som jeg til enhver tid vil takke ja til. Det er ikke en skuffende öl, men heller ikke en der får op af stolen. Der er dog ingen tvivel om at det er en god öl som jeg bestemt kommer til at nyde flere af i fremtiden. Nils Oscar skuffer aldrig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!