powered by goodbeer.dk
199 Ølanmeldelser
Side 1 af 20 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Svag, men vedvarende skumkrone. Aroama er mest karamelmalt og smagen er ligeldes karamel og modne bærfrugter. Den har god bitter humlet afslutning med lang eftersmag. Den bliver dog desværre lidt sammenrodet i helheden og mangler afsæt i maltsødmen så den får en egentlig identitet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørkerød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende middel skumkrone. Smag og aroma synes jeg mest er lidt sammenrodede kogte grøntsager. Endvidere smager den af lidt mørk karamel og lidt snert af appelsin. Den er mest sødlig i sin helhed, men desværre på en lidt syntetisk måde med præg af engelsk vingummi. Humlebitterheden finder jeg også syntetisk med lidt smag af sæbe/parfume. Den virker lidt forkert sammensat og rodet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Under det middelkraftige hvide skum fornemmes en umiskendelig duft af den Mosaik humle, som kan genkendes fra Albanis Mosaic IPA. Indtrykket går igen i smagen, der dog ikke er så kraftig humlepræget som i Albaniøllet. Her har vi i stedet en frisk lettilgængelig middelfyldig IPA med runde syrlige/sødlige nuancer af lys karamel, citrus og et strejf af hyldeblomst. Kort sagt en øl som vil begejstre et stykke ud over skaren af deciderede IPA fans. Den prøver jeg meget gerne en anden gang en god sommerdag på terrassen, hvor alle mundbind forhåbentlig er lagt til side. NB. Brygget for og kun forhandlet i MENU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Maghogni
Anmeldt af Teejay
Vedvarende og flot beige skumkrone. Dejlig aroma af karamel og lidt let humle. Smagen er sødt maltet med karamel og lidt smag af hasselnødder. Humlen står i fin kontrast til dens maltsødme og byder på fin humlet eftersmag med en smule blomst. Det er samlet set en lidt atypisk irsk ale med associationer i retning af en brown ale. Ganske glimrende, men noget sød øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Lidt syntetisk urtepræget duft, som går igen i smagen. Denne er maltpræget og frugtig med en underlig syntetisk tone og en grapepræget bitterhed. En bitterhed, der ikke er decideret dominerende men hænger besk og syntetisk i eftersmagen. Smager simpelthen ikke godt. Tilslutter mig Baajs 4 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mahogni
Anmeldt af Paulaner
Skummet er beige og bruser fint op, men forsvinder hurtigt igen under en fristende brusende lyd. Smagen er middelfyldig med en del karamel og maltkarakter blandet med let syrlighed og en intens frugtig aroma, der for en del kan minde om syrlige røde bær. Mundfølelsen er blød og rund øl med masser af malt og syrlig frugt. Afsluttes velafbalanceret af en blid krydret humlebitterhed. Alt i alt en meget indsmigrende øl med en flot farve, som man umiddelbart falder for, men dog rummer for få kanter og udfordringer til længere varende begejstring. Virker mere frisk, læskende og "rødvinsvinøs" end den ikke økologiske og er uden dennes ballontyggegummi toner.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Smagen er karakteristisk for typen. Behersket beige skum og lidt ubestemmelig duft med strejf af udkogte grønsager med en anelse kanel. Drukket alene virker 3025 Odles noget fad i sine ubestemmelige indtryk, der går igen fra duften. Den beherskede humling virker behagelig aromatisk og saftig i sine nuancer af friske krydderurter. Til en frokost af fx brød røget skinke og pølse folder 3025 Odles sig mere ud i samspillet madens krydderier, og maltens lette sødme og helhedsindtrykket står bedre. Det store sus bliver denne Sydtirolske kuriositet dog aldrig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, et indtryk som duften af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til fælles karakteristika fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En ok ale, der er frisk i smagen med en vis malt, og balanceret kryderet tror det er fra humlen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En dejlig ale, der er godt med mild humle til sted, og den meget balanceret rigtig lækker øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 20 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!