powered by goodbeer.dk
120 Ølanmeldelser
Side 1 af 12 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
En lidt anderledes Dubbel med et flot svampet skum og duft af gær og gammelt læder. Smagen er fed og meget præget af gær og mørk tørret frugt. Hertil kommer et lidt usædvanligt islæt af kældermug, læder og en slags fadpræg som af gammelt egetræ. Ingen af delene er ment negativt, og øllet kan godt minde lidt om Leffe Bruin, men har for mig langt flere spændende nuancer. Virkelig god Dubbel, hvor dog gærpræget vil blive for meget ud over den ene flaske.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Det fleste Tripler har citrus grape/citron toner, men St. Paul Triple har her til afveksling et nuanceret fint citrus orangepræg. Mundfølelsen er cremet, gærpræget og syrlig/sødlig som af syrlige frugtdrops. Cremet er også det flotte stabile beige skum, der næsten står som pisket æggehvide. En habil Triple, som skiller sig lidt ud fra mainstream, og som jeg med det fine touch af blodappelsinsaft gerne vil smage igen en anden gang. Fin, men St. Paul Triple rokker dog ikke ved min top 5 i denne type, som her omfatter Val Dieu, Gouden Carolus, Achel, Tongerlo Prior og Kasteel Triple.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget lys
Anmeldt af reneac
ikke en trationel belgisk øl, og meget kedelig har en gæret duft, smagen er tarm og lidt sur, selv bryghuset er et rigtig gammel bryghus og de andre udemærket øl bare ikke denne
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
meget alkohol tung duft, sødlig flad smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Hmm. For første gang kan jeg smage forskel på en økologisk og en ikke økologisk udgave af en øl. Jeg studsede ved første slurk  og smagte en gang til. For øllet havde ikke den samme fyldige rundhed, som jeg huskede fra mit første bekendtskab i 2010. Jeg mente selv, at jeg må have haft en dårlig dag, men oplevelsen gentog sig anden gang her i december. Først da blev jeg opmærksom på, at det lille økologisk var tilføjet på etiketten. Jo, krydderiet fra tidligere var der, men balancen var røget og øllets fedme reduceret. Det fik på mine smagsløg de mange julekrydderier til at stå knapt så harmonisk sammen som tilligere og lidt spidst under lysebrunt skum. Jo, her er da stadig kanel. hvedemalt, nelliker og banannoter. Men det hænger ikke mere helt så godt sammen. Øllet ses også nu ofte på tilbud i discountbutikker. Gensmagt igen her maj 2015, så er øllet igen mere afrundet efter de ekstra måneder. OK, lagringen hjalp på sammenhængen. Nu er Nørrebros Julebryg stadig en øl, som jeg vil købe igen næste jul.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
En Klosterøl, som har det grundlæggende og et fint svampet beige skum. Jo, her er også den rigtige smag af belgisk gær i den brede søde middelfyldige mundfølelse. Alkoholen skjules også fint. Men maltsiden er desværre ret så enstonig og næsten begrænset til en mudret gang brun karamel, ligesom den aromatiske humling er ret intetsigende. Better Late Than Never mangler sjæl og nuancer og virker påtrængende og lidt kvalmende i sin søde enstonige maltside. Igen en wanabee belgier, der ligner en del, men aldrig når målet. Prisen taget i betragtning kan den kun snige sig op på fem glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Den ligger sig meget op ad de andre belgiske øl, i hvert fald med hensyn til gærsmagen. Den er måske en lille smule mere spritet i det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Munken
Lad så endelig denne komme på med et gennemsnit! Jeg er jo næsten Leffes ambassadør her på siden, for selvom det er "industri-øl" er niveauet altså langt højere end hvad den danske "industri" kan præstere.

Denne her minder mig meget om Bosteels Kwak, som jeg har anmeldt for nylig. Flot ravfarvet med beige skum, der holder sig cirka som man kan forvente af 9%. Dejlig fløjslblød fornemmelse i munden, og altså mere malt end frugt. En tysk belgier som Kwak i nærheden af stærk lys bock (EKU 28). Altså lækker lys øllebrød, men måske også en lille smule sprittet uden at det generer.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Kvalitet fornægter sig ikke. den smager af den klassiske belgiske gær, og har en frisk maltet smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Munken
Det giver ikke meget street credit at gå ind i en specialbutik og bestille en Leffe, men eftersom supermarkeder ikke lige sælger andet end brune og blonde, er det nogle gange nødvendigt. Paulaner beskriver den fint, men pilsneragtig vil jeg nu ikke kalde den. Snarere en mellemting mellem Leffe Blonde og Leffe Tripel. Den er bitter og frugtig, men ikke på tripel-niveau. Mindre kan gøre det, og jeg synes det er en dejlig øl. Jeg køber den næppe igen, for jeg foretrækker at gå hele vejen til tripel, hvis jeg er i det humør, og prisen er den samme her i DK.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 12 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11380 Anmeldelser af 224312 øl fra 246 lande og 12042 bryggerier. Billeder: 87534


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!