powered by goodbeer.dk
172 Ølanmeldelser
Side 1 af 18 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
En brygmester som jeg engang faldt i snak med fortalte at mange der brygger Schwarzbier forsøger at efterligne den kendte Köstritzer Schwarz. Der kan være noget om det, og derfor har jeg ofte forsøgt at drage den sammenligning når jeg smager Schwarzbier. Med denne øl holder sammenligningen dog slet ikke. Hvide Sande Bryghus har helt deres egen fortolkning på øltypen, og den er ikke værdig til at bliver sammenlignet med andre. Denne Schwarz har lidt aroma og smag af kaffe, men det er smagen af lys chokolade og lidt engelsk lakrdis der præger den mest. Lidt mørk karamel runder hele smagen fint af med lidt humlebitterhed der fastholder dens behagelige eftersmag længe. Den er helt sing egen og står dermed rigtig flot blandt øvrige Schwarzbier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: næsten sort
Anmeldt af reneac
ikke meget liv i glasset, duften er let brændt det samme er smagen men den er let drikkelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
slå man typen swart op kunne der være et billed af denne, den er sort og har en meget ristet pilsner smag, samtidigt med den egentlig er mild og nemt drikkelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
En dejlig sort lager øl fra Japan, har et rødligt skær som gør den ser rigtig godt ud i glasset, den dufter let brændt og af kaffe, sagen er meget mild og afrundet en rigtig dejlig øl. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
Er kedelig og flad i smagen, og meget intet sigende, selv om duften vasler noget mere som den ikke kan leve op til
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og næste ingen aroma. Smagen er mørk karamel, hårdtristet malt og lidt engelsk lakrids. Den er moderat humlet og har fin balance mellem maltsødme og bitterhed. Den er nok mest til den side og smagen af lakrids holder lang eftersmag i øllet. Generelt er Warpigs øl et stort hit hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot let vedvarende skumkrone. God aroma af hårdtristet malt. I begyndelsen smager dens brændte malt mest igennem, men senere bidrager smagen med lidt sød mørk chokolade som igen bæres videre til let smag af kaffe og lidt røg. Meget velsmagende Schwarzbier med god mundfylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Skal lige sige swartsbier er ikke lige min yndlings øltype og det andre denne ikke rigtig ved, jeg synte den er lidt flad i smagen, og ikke noget der rigtig giver mig en oplevelse, men en ok tørstlukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Middel skumkrone med moderat holdbarhed. Aroma er hårdtristet malt og mørkt brød. Smagen er ligeledes mørkt brød, farin og ristet malt. Den har en vandet mundfølelelse med alt for sød fylde og jeg sikker på at den nok er peppet lidt op med farin eller andet sødemiddel for at spare på den dyrebare malt. Det betyder desværre at den aldrig opnår den fylde og maltkarakter som tysk schwarzbier er kendt for. Humlebitterheden er nænsom og eftersmagen halvtør. Det efterlader desværre en oplevelse af en alt for kunstigt sødmet øl, som dog er drikkelig, men ikke udfordrende. Trods den lave alkoholindhold havde jeg gerne undværet kunstigt tilsat sødme og istedet smagt en øl med maltfylde og bitterhed. Bag dens farin sødme gemmer der sig måske en øl med værdighed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Stabilt brunt skum, som sætter tålmodigheden på prøve med ventetid på første slurk. Sødlig duft af ristet malt efterfølges af en cremet middelfyldig smag af brændt malt, mørk karamel, kaffe og en anelse røg og chokolade. Vi er her tæt på den kendte mørke Kozel Cerny med gedebukken på flasken, men Merlin har lidt kraftigere aromatisk humlekant, er lidt mere skarp i nuanceprofilerne og bliver længere i munden. Absolut godkendt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 18 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12186 Anmeldelser af 267213 øl fra 247 lande og 12845 bryggerier. Billeder: 102312


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!