powered by goodbeer.dk
160 Ølanmeldelser
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: uklar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En fransk Witbier med hvidt skum og uden typens sædvanlige syrlige friskhed. Smagspaletten er sammenmudret med utydelige nuancer. Lidt hvedemalt fornemmes sammen med fersken og en anelse banan i duften. Ingen af disse indtryk spores dog ret meget i smagen, der for mig har et svagt indtryk af udblødt pap. Ligegyldig industriøl med solid plads til forbedring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rød
Anmeldt af reneac
En flot rød øl i glaaset og dufter dejligt at hindbær, smagen minder om en god hindbær brus
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Sødlig frugtig korianderduft og for typen ret svagt beige skum. Smagen er frisk med en del koriander, lidt gær og en frugtig fylde af syrlig citrus grape og orangeskal. Mundfølelsen er sødlig middelfyldig og karboniseringen frisk. Eftersmagen er frugtig og let humlet. Udmærket, mainstream og for mig over forventning, men den overgås dog i kvaliltet af Hoegaarden Witbier og Celis White.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Vedvarende groft skum. Dejlig lokkende krydret aroma. Smagen er meget fyldig og rammer både lime og grape, mens den krydrede smag er mest koriander. Jeg synes også at smage lidt hvid peber og en anelse bitter appelsinskal. En lille smule honningsødme rammer eftersmagen sammen med en for typen lidt for kraftig humle. Som belgisk Witbier er den nok lidt sødere end typen normalt er, men den har stadig en positiv oplevelse med sig, foruden at den også er letdrikkelig og tørstslukkende. Den fortjener anerkendelse, selvom der findes lidt bedre begiske alternativer til Witbier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Meget forfriskende witbier med aroma og smag af hyldeblomst, lemon, citrusfrugter, gær og hvedemalt. Let syrlig smag dominerer hele smagssprektret og det en klassisk Wit med tydelig anstrøg af førnævnte elementer. Perfekt sommerøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Flot hvid skumkrone, og en let humlet duft, smagen er meget som en pilsner, ikke den store oplevelse, men heller ikke dårlig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Stabil hvid skumkrone og god aroma af koriander, citrus og hyldeblomster. Samme smagsnuancer findes i øllet som afslutter fint med en halvtør eftersmag præget af amerikanske humler. Meget velsmagende Wit.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Den amerikanske citrahumle er, med sine lemon- og grape - noter, som skabt til at give en witbier den helt rigtige karakter. En vellykket cross-over mellem belgisk fylde og amerikansk kant. Øllen er ufiltreret. - Sådan beskriver Albani selv deres bud på en belgisk wit. Som ølanmelder må jeg konkludere at bryggeriets egen beskrivelse er præcis og rammende. Skumkronen er stabil, dog hurtigt synkende. Aromaen er tydelig lemon og grape. Smagen er ligeledes hvedemaltens sædvanlige friske smag af korn samt en lille snert af moden banan. Smagen er fra start præget af Citra humlens citruspræg med lemon og grape, men også lidt mandarin tilføjer den tiltrængte sødme som hvedemalten ellers burde bidrage med. Det er en meget særegen Wit, som i særdeleshed udskiller sig fra mængden af belgiske Wit, men Albani har mod på at deklarere dette på dåsen - og så kan man jo som ølanmelder ikke forlange mere. Jeg ville nok helst kalde den en Hvede PA eller Hvede IPA, men nu er det jo ikke mig som har brygget den! Så jeg vælger at give den positiv kadeau, selvom typerigtigheden for Witbier er lidt langt væk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Mit første bekendtskab med dette bryggeri var ikke en stor fornøjelse. Bryggeriets fortolkning af en wienerøl var ikke en succes hos mig. Nu prøver jeg så bryggeriets witbier. Den har stort flot hvidt skum og en aroma af hvedemalt og lidt koriander. Smagen er frisk og let og har en smule banannoter, koriander og hvedemaltens smag af frisk korn. En glimrende witbier som måske er lidt sødere end de kendte witbier såsom Hoegaarden og Blanche de Namur. Dejlig tørstslukkende og letdrikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys grumset
Anmeldt af reneac
En dejlig let drikkelig hvedøl efter belgisk forbilled, til sat apelsin korriander og sort peper, syntes man kan smage appelsinerne og dufte korrianderne, men peper er svær at spote
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226847 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88374


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!