powered by goodbeer.dk
153 Ølanmeldelser
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af reneac
en dejlig øl, der smager af rigtig meget iforhold til dens kun 6%, den har en behaglig røg smag og rundes fint af med noget whisky smag 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt hvidt skum og ristet maltet duft. De ristede toner går over i smagen, hvor krydrede islæt af kaffe, kamille, frugt og et let anstrøg af kanel bidrager til en sødlig helhed, der med de lidt malplacerede kamille/kanel? toner snerper hen ad det grønsagsagtige. Underlig øl, der uden egentlig at smage dårligt, stritter forvirret ud i forskellige retninger.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mahogni
Anmeldt af Paulaner
Jeg har ofte udtrykt begejstring for Innis & Gunns koncept, men denne disharmonerer det desværre Her er småboblet moderat beige skum og en humlekrydret duft med romtoner. Malten er medium sødmet og har noter af karamel, vanilje, mørk rosin plus lidt rom. Elementer, som i smagen er betydeligt mindre fremtrædende end i duften. Hertil kommer en noget hengemt præg af træfad og en let bitterbesk medium humlet finish, som disharmonerer med rom og vanilje på mine smagsløg. Afslutningen har et smagselement, der nærmer sig mindelse om jordslag og gammel karklud. Måske er den lidt vildgæret. Men da dette indtryk også deles af andre på fx ratebeer, så bliver det ingen gensmag fra min side.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
Smager meget som en fullers meget trationel smag, men er på 8 % og ikke 6,8
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Ufiltreret ravfarvet øl med groft vedvarende skum. Aromaen er delvist fraværende, men en let karamel malt fornemmes. Smagen er karamel, let brændt malt og en lille krydret smag af hvid peber og engelsk lakrids. Den er behageligt humlet så hovedvægten hælder mod malsiden. Eftersmagen er lang og halvtør. Jeg har nydt den på en græsk taverna, så på menukortet var det ikke angivet hvilken øltype det var. På grund af dens smag af frisk korn gættede jeg mig til at det var en dunkel hefe weizen, og som sådan brygget med udemærket resultat. Først da denne anmeldelse skrives på baggrund af mine notater opdager jeg at det er en skotsk ale. Som skotsk ale er den nok lidt tydbenet på maltsiden, men dog anerkender jeg den som sådan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Skumkronen er vedvarende og aromaen er afdæmpet karamel med lidt bæraroma. Smagen er ikke så markant gennemtrængende som de øvrige Innis & Gunn jeg har smagt. Jeg havde forventet lidt mere aftryk af Jamaica rom, men her har man istedet valgt at brygge en øl med større fokus på maltsiden - og det er bestemt heller ikke dårligt. Det er en mørk og fyldig øl med god smag af mørk karamel, vanilje, rosin og blomme. Endvidere får man smagen af grove kiks og først mod slutningen fornemmes fadlagringen på Jamaickanske romfade i form af en let blød og afrundet smag af rom. Alkoholen er trods alt på hele 6.8%, men det gemmes godt af vejen i eftersmagen, som har en blid humlet eftersmag der netop får maltens sødme til at bære smagen igennem til noget der aldrig bliver for træls eller bittert. En god øl med god balance mellem sødme og bitterhed. Desværre ikke det bedste som Innis & Gunn har præsteret, men et vellykket og dejligt bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og maltet ristet duft. Malten er noget rodet i sit indtryk og præget af karamel, brunt sukker, lidt ristede nødder og en anelse mørk tørret frugt. Humlingen er enstonig, bitter med mentoltoner (som ikke lige var mig), middel i styrke men uden særlige nuancer. De proklamerede røgtoner kunne jeg ikke identificere på mine smagsløg, men procenterne skjules fint. Mundfølelsen er sødlig og middel tenderende til fyldig. En sammenligning med den ægte skotske Wee Heavy fra Belhaven falder ud til dennes fordel pga. flere nuancer, bedre balance og bredere humlespektre. Ikke det store sus og skuffende i forhold til den høje rating på Ratebeer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort / Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Skolder har stabilt vedvarende skum og en skøn aroma af mørk bitter chokolade. Det anbefales at den smages sammen med single malt whiskyen Highland Park, og det sætter faktisk øllen i et perfekt relief. Mørke tørrede frugter (svesker) blander sig fint med smagen af hårdtristet malt og mørk chokolade. Whiskyens skarpe alkohol bløder op for øllets maltsødme og kompromitterer fint øllets diskete humlede balance. Eftersmagen er halvtør. En skøn øl med stor fylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af baaj
Finporet og meget holdbart beige skum

Maltet duft med et hint af ristet kaffe ?

Frisk og perlende i munden med en kraftig men blød smag

Lidt sødlig eftersmag med en smule bitterhed

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af baaj
Frisk humlet / maltet duft

Fint hvidt skum

Dejlig humlet og krydret smag

Bitter grape-agtig eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!