powered by goodbeer.dk
228 Ølanmeldelser
Side 1 af 23 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Aroma og smag kan man let slå sammen til et: Gær, frisk hvede og banan. Der ud over er der lidt krydret nellike i smagen og karboniseringen er middel hvilket giver den god behagelig mundfølelse med tilpas lang eftersmag. Det er bestemt ikke den bedste hefeweizen jeg har smagt, men absolut heller ikke den ringeste. Den holder typerigtigheden og......nej, det er altså uretfærdigt at anmelde en øl som både Tattooz og Paulaner allerede har beskrevet så helt nøjagtigt som den er. Læs i stedet deres anmeldelser, for jeg mener præcist det samme. Jeg er nok en lille smule mere enig med Paulaner, netop fordi min øl også er indkøbt i Getränkeland Harrislee og jeg havde heller ingen specielle forventninger til den. Men skuffet er jeg ikke blevet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt Weissbierskum og krydret behersket duft med banan. Smagen har banan og frugt som grundelement, men bærer også præg af gær, hvede, koriander og citrus. I forhold til typen i det øvrige Bayern har den lidt mere i procenterne, en lidt kraftigere humling og lidt skarpere koriander toner end normalen. Turm Weisse er god på typepræmissen, men ikke helt i top på baggrund af den bayerske stjernehimmel, hvor jeg normalt er til frugt og syrlighed. Til gengæld er forsiden med det berømte Hundertwasser Tårn, der knejser over bryggeriets Biergarten, helt i top.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Sødlig banan- og gærduft og behersket beige skum. Smagen er som 2/3 Hefe Weisse og 1/3 Dunkelweisse. Antonius Weissbier rummer en del sødme og moden banan og typens karakteristika af gær og koriander. Øllet er saftigt, frugtigt, velsmagende og lettilgængeligt. Brygget i det italienske men etnisk tyske Südtirol. Fin typerigtig Hvedeøl af den bayerske type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Behersket hvidt skum, som hænger vedvarende langs glassets kanter. Hertil kommer en fed duft af belgisk ølgær og koriander. De samme indtryk går igen i smagen, som har masser af den lækre gærsmag og yderligere tilfører lidt citrus, banan og lys karamel. En aromatisk humling runder af, mens alle smagsindtryk toner ud i en lang afslutning. Mundfølelsen er middelfyldig og på den søde side og rund på den fede måde. En positiv overraskelse i form af en velafstemt helhed, som jeg meget gerne prøver en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende hvedeøl med aroma af lidt gær og frisk korn. Smagen varierer over lidt lyst brød, meget få noter af moden banan og ellers en frisk maltsød smag af frisk korn. Den er endvidere let humlet og har en lang eftersmag i fin balance mellem humle og malt. Som tysk Hefe er den nok lidt udenfor standard hvad angår fyldighed, men i sommervarmen er den acceptabel og læskende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig ufiltreret hefeweizen med god aroma af gær. Smagen er ikke som de typiske bayerske hefeweizen hvor smagen af moden banan er mere fremtrædende. Derimod har denne hefeweizen mere syrlig smag af hvedemalt, let citruspræg og delvis fyldig humlet bitterhed. Karboniseringen er middel og det er en dejlig tørstslukkende hvedeøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig sommer øl, frisk sommer lige duft og en let kryderet smag, en øl jeg er sikker på vil være god til sommer
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden orange
Anmeldt af Paulaner
Greifenklau har en af de 3 store Biergarten på højene mod syd, som hæver sig over Bamberg. Når man har kikket på kortet og efterfølgende læner sig tilbage efter serveringen, så kan man betragte et flot grønt landskab med en smuk middelalderborg - Altenburg et stykke væk på en skovklædt bakke. En høj grad af herlighedsværdi. Menukortet er let at overskue, idet der kun er tale om to øl. En Hefe Weisse og en Lager. Bedømt fra karaktererne på Ratebeer valgte jeg den første som ledsager til et stort lækkert stykke svinebov med saurkraut. Greienklau Weizen er en Hefe Weisse med en smuk orangegylden farve og en flot rund skumkrone. God i sin type og med et højt skum, fin duft og saftige orange- og banantoner. Hertil kommer en god frugtighed, koriander og et godt skud gær i smagspaletten. Ikke den allerbedste Hefe Weisse i Bamberg, men så absolut i front i  den allerøverste del af mellemvaren.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Moden banangul
Anmeldt af Paulaner
Kommer du til Bamberg, så må et besøg på Klosterbräu hyggelige Bierstube eller Biergarten være et must. Efter et glas af husets Schwärzla fik jeg lyst til at teste bryggeriets Hefe Weisse, som også indgik på ølkortet.
Jeg blev bestemt ikke skuffet. Under det for typen ret moderate hvide skum udsendte øllet en intens duft af hvedemalt og banan. Smagen har noget af den mest massive frugt, jeg har smagt i nogen Hefe Weisse - banan, banan, banan i en grad, så man næsten associerer de lange tråde i frugtkødet herfra. Dertil kommer en anelse syrlig grøn ananas, et velafbalanceret skud af koriander og en fin behersket aromatisk humling. Fantastisk back to basic Hefe Weisse –  så massiv og ren i malt og frugt. Helstøbt til intens ydelse, mens man betragter solen, der langsomt synker over den brusende Rechnitz flod og den gamle middelalderbydel "Kleine Venedig" i Bamberg. 

Så KAN det bare ikke blive bedre.


Ølanmeldelse nr. 11000 på www.goodbeer.dk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig og meget velsmagende hefeweizen med diset gylden farve og flot hvid skumkrone. Aromaen er frisk af hvede og lidt ubestemmelig krydderi. Smagen er som en bayersk inspireret hefeweizen skal være, nemlig frisk hvedemalt, lette karameltoner, lidt citrus og den velkendte smag af moden banan. I dette tilfælde er smagen af banan ikke så fremherskende, som i f.eks. Erdinger Hefeweizen, og gør denne øl til letdrikkelig og læskende uden for stort sødmeniveau.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 23 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226847 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88374


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!