powered by goodbeer.dk
7 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Denne gose med sin vedvarende fyldige skumkrone er lidt af en sensation. Især når man er så heldige at finde et godt tilbud hvor man får 5 styk for 100 kr., og så opdager hvilken perle det er. Aromaen er lidt gær og ellers er det bitter appelsinskal i store mængder. Smagen er solid og fyldig af søde appelsiner, som de friskpressede solmodnede appelsiner der indeholder meget sødme. Dernæst har den lidt syrlig smag og en tilpas bitter eftersmag hvor det er appelsinskal der smager mest igennem. Eftersmagen er også lidt saltet og det er så absolut en fantastisk velsmagende øl med meget stor fylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Vedvarende hvid skumkrone og en dejlig aroma af karamelmalt og grape. Smagen varierer over flere citrusarter, med grape i førertrøjen. Desuden har den en fin smag af havsalt og karamel samt hvedemaltens friske pust af korn og til slut lidt koriander. Den er lavt karboneret og holder en fin lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Første gang jeg smagte Gose blev jeg positivt overrasket. Dette er kun anden gang jeg smager Gose, så jeg er meget forventningsfuld. Farven er lidt diset gylden og skumkronen hvid, stor, grov og vedvarende. Den dufter behageligt af koriander og smagen er meget delikat af koriander, hvedemalt, frisk græs og lidt ubestemmelige lette krydderier. Den har den forventede syrlighed som blandt andet smager lidt af citrus, sure æbler/pærer og et let strejf af salt i eftersmagen. Karboneringen er middel til hård og giver fin lang eftersmag, hvor også en smule bitterhed markerer sig i form af appelsinskal. Jeg er stadig henrykt over at have opdaget denne for mig nye øltype, så selvom Gose som øltype har adskillige århundreders historie bag sig, er det stadig ubetrådt område for mig. Jeg vil bestemt holde øjnene åbne for flere Gose varianter når der handles øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Så tager jeg hul på en øltype jeg aldrig har smagt før, nemlig Gose. Gose er brygget på minimum 50% hvedemalt og gæret med almindelig ølgær samt laktosebakterier. Desuden er den brygget med letsaltet vand, hvilket skulle give en tør og sprød hvedeøl med syrlig smag. Badisch Gose lever vist helt op til disse forventninger. Den har moderat skum, meget bleg gul farve med store gærrester der flyder rundt i øllen. Aromaen begrænser sig til lidt koriander og lidt gær. Smagen er derimod meget fint sammensat af hvedemalt, koriander, citrus og lidt salt. Det er en letdrikkelig øl, men smager man godt efter har den faktisk mange gode takter af førnævnte ingredienser. Syrligheden havde jeg nok forventet noget højere, men det er faktisk rigtig godt integreret i denne Gose at den ikke er for sur i eftersmagen. Det levner nemlig plads til dens krydrede og let maltsødlige smag som den har. Eftersmagen er tør og som helhed er den meget forfriskende og faktisk meget velsmagende. Det er helt sikker en elegant sommerøl, hvis man ikke forventer den helt store fylde af maltsødme og humle. Jeg tror godt jeg kunne blive lidt fan af Gose og glæder mig allerede til af smage flere af samme type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk diset
Anmeldt af tattooz
Den dunkle udgave af Gosebier, minder meget om den lyse i smag og struktur, og det eneste der ellers er at tilføje i forhold til den lyse udgave, er at den har lidt ristet maltprofil.

Men en skøn øl som absolut klæder en rigtig livsnyder

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af tattooz
Urøllet, som det faktsik kaldes. Gosebier var i en årrække forbudt i Tyskland, da det ikke overholder Bayerischer Reinheitsgebot fra 1516. Der er nemlig krydret med nogle salte i dette øl, og så blev der lagt låg på produktionen. Senere hen har man dog af historiske årsager fået det blå stempel til, at lave øllet igen. GUDSKELOV for det, og tak Som sagt er reinheitsgebot en lov i Tyskland som har mange år på bagen, og påbyder bryggerierne at der kun må brygges på vand gær malt og humle.

Denne gose, er lidt speciel og skiller sig ud. Det er en fremragende øl, som mætter smagsløgene. En fin og dejig rund smag piftet op med en lillebitte saltet efterklang. Det er dog ikke meget, men lige tilpas, og den harmonerer rigtigt godt sammen med den fine humle og den lette maltning.

Man kan i Goslar og omegn også købe den som flaskeøl i 0,5l. Det var måske derfor min bil hang lidt med bagdelen da vi kørte hjem fra Harzen i foråret

Men en god last at tage med hjem, og til 10 kr flasken, så havde jeg ihvertfald ikke købt katten i sækken.

Bräuhaus Goslar er også i sig selv et besøg værd, hvor øllet flyder fra hanerne. Et god frokostplatte og en gose, så bliver det egentligt ikke ret meget bedre.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af gbjensen

Dufter som en Geuze fra Belgien - syrlig.
Smagen er sammenlignelig med geuzen, men ikke nær så syrlig. Mælkesyren er tydelig og der er aroma af appelsin, fersken og rosin. Som noget helt særligt kan der anes an vis salt smag.
Det er noget af en specialitet der skal opleves / smages!

Finish er syrlig og let hvidvins-agtig

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!