powered by goodbeer.dk
52 Ølanmeldelser
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Klint Verdensarvøllet udsender er ret kraftig syrlig krydret duft under det flygtige svage beige skum. Et indtryk, der videreføres i smagens maltede syrlige frugtig toner af bitter let beske syrlige grønne (stikkels)bær og æbler. Øllet fremtræder friskt og lettilgængeligt og fylder pænt i munden. Helhedsintrykket rummer en vis sødme og en aromatisk humling med citrus, der er fint afbalanceret i forhold til de øvrige indtryk. Smagen er også præget af de deklarerede tilsatte lokale urter, der giver et spændende omend lidt vanskeligt definerbart krydderi. Jeg mener dog at kunne identificere et hint af mynte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Hø øl er bestemt en øl der skiller vandene. Jeg ved den fik en meget blandet modtagelse da den første gang blev præsenteret på ølfestivalen. Jeg er så en af de ølanmeldere der synes godt om den. Selvom den er spontangæret har den ikke aroma af Brett, og det er første positive ting. Aromaen er frisk nyslået hø og græs. Smagen er syrlig på en god og behagelig måde og igen smager man hø og græs, men også en lille beskeden urtehave i form af rabarber, rosmarin og sukkerærter. Der er absolut ingen humle i denne øl, så istedet bidrager eftersmagen med lidt restgær som sammen med syrligheden smager lidt hen af æbler i begyndende stadie af forrådnelse. Ja, det lyder umiddelbart ikke lækkert, men jeg synes sammenhængen er god og frisk. Jeg vil bestemt dele min anden flaske med en anden blot for få vedkommendes vurdering.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset gylden
Anmeldt af Paulaner
Øl på hø forekommer i den grad søgt, og smagen er her også derefter. Pænt offwhite skum og en grønsagspræget duft med strejf af ensilage. Jo, bryg på hø - specielt skal det være! Resultatet er for mig en sammenstilling af græs, ensilage og småsur limonade med syrlige citrus toner. Indtrykkene skriger mod hinanden, og resultatet smager simpelthen ikke godt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af reneac
dejlig runde vitouøs smag, den har lidt humle men ikke så meget, en dejlig øl med meget kraft
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gul
Anmeldt af baaj
dejlig frugtrig duft og fint hvidt skum

Syrlig lidt pilsneragtig i smagen

Syrlig og svagt bitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Teejay
Flot moderat skumkrone. Dejlig aroma af mørk karamel. Smagen varierer over lyst rugbrød, masser af mørk karamel samt en behagelig smag af syrlige bær. Syrligheden bærer den ind i finalen hvor en tilpas humlet bitterhed sætter skarpt punktum for karamelsødmen. Jeg fornemmer også en lille smule kaffe i eftersmagen. Det er ikke en mørk øl der på nogen måde overrasker, og den syrlige bær synes jeg heller ikke hører helt hjemme. Omvendt er den prisbillig og dermed pengene værd. Hæderlig ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af baaj
Dufter af hø og har hvidt sparsomt skum

Syrlig hø-smag, lidt citrusagtig

Syrlig/sødlig eftersmag hvor det søde varer længst

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset lys
Anmeldt af reneac
syrlig smag, minder om en dårlig lambik, kedelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset
Anmeldt af reneac
skuffende forhold til det var en bøgedal, jeg havde forventet mere smagte som en kedelig pilsner, men de koster bare meget mere
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Duften er frugtig og sødlig med citrustoner. Smagen tilføjer lidt gær til indtrykket fra duften og fremtræder i øvrigt både frugtig, frisk og perlende med sin lidt udefinerlig mudrede maltside af lys karamel. Helhedsindtrykket er en ganske velafbalanceret middelfyldig øl med en dejlig rund citrus-citronsmag, som man finder den i ægte limonade af friskpresset citronsaft. Alt i alt en fin øl fra Ørbæk, som vil kunne egne sig særdeles godt til terrassen en varm sommerdag. Syv store glas er givet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!