powered by goodbeer.dk
337 Ølanmeldelser
Side 1 af 34 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum og sødlig humlekrydret duft. Smagen afslører en amerikansk inspireret Brown Ale langt fra de mere lala udgaver af typen der gennem mange år har været lanceret herhjemme. Her er både kant, humle og karakter og en god balance mellem elementerne. Hertil kommer en fin ikke så bitter men karakteristisk smag af East Kent Goldings, der foruden noter af sort kaffe og lidt lakrids og et udpræget islæt af fin krydret brun karamelmalt sætter kolorit og personlighed på det ganske let sødlige gode brune øl. Karboniseringen er middel og mundfølelsen i den lidt mere fyldige ende af skalaen. Kan minde noget om Lottrups US Dark Ale, men er mere rund og med lidt flere finesser. Kan bestemt anbefales.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
JUNIORS Brown er en klassisk brown ale uden de store nuancer i forhold til andre øl af samme type. Den har aroma af karamel og smagen er ligeledes mørk karamelmalt med anstrøg af hasselnødder. Mod slutningen er den behageligt og tilpas humlet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
en ok brown ale, men med en lidt skarp efter smag og ikke den sødmeder er normal for typen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Øllet viser ved opskænkning et svagt beige skum og dufter svagt af kaffe og ristet malt. Smagen er trods overgæringen meget lig en bayrisk Dunkel med noter af kaffe, ristet malt plus et lille strejf og røg og lakrids. Humlingen er svag og aromatisk. Øllet har en fin balance i sine smagsindtryk, fremtræder middelfyldigt i munden og virker på alle måder helstøbt og afrundet. Noget af det bedste af typen jeg har smagt udenfor Bayern.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Dejlig og fyldig brown ale med tydelig aroma og smag af mørk karamel og figner. Smagen byder endvidere på brændt malt og er i fin balance med humlebitterheden, som iøvrigt er tilpas for typen. Det er en meget fyldig brown ale med lidt snert af alkohol i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brown
Anmeldt af reneac
En god øl, med en dejlig mild humle, og afrundet, men den var meget livlig at hælde op. Og så er den på 5,3 og ikke 5,8
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Lysebrun moderat skumkrone. Duft og smag er mørk karamel, let mørk chokolade og nødder. Den har en moderat og fin humlet eftersmag med halvtør finish. I eftersmagen finder man også lidt præg af espresso. Ganske god brown ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Brown Ale er ikke min favorit type blandt øl. Ofte syntes jeg at de er alt for karamelagtigt søde og nærmest virker syntetiske. Dragør Brown Ale abstraherer heldigvis fra min gængse opfattelse, idet den har Brown Alens typiske karamelsødme, men på en mere diskret måde som giver plads til maltens øvrige smag af lidt mørk chokolade og ristet malt der minder lidt om mørkt brød. Dens søde nuancer er naturligvis hovedtema idet det jo er en Brown Ale, men den har en noget mere markant humlet bitterhed der aldrig lukker helt ned for dens maltsødme, men sætter sødmen i fin balance ret tidligt i smagsforløbet. Fyldigheden er ganske god og eftersmagen varer længe i munden. Sådan skal en Brown Ale brygges hvis den skal falde i min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af reneac
dufter brændt, kedelig i smagen, skal man vælge mellem en alkohol fri øl fra ørbæk og en af deres sodavand er der 1/4 kalorier i en alkohol øl i forhold til sodavand
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brurn
Anmeldt af reneac
en god brown ale, let brændt duft, behaglig mild smag, og den har et rigtig flot cremet skum
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 34 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!