powered by goodbeer.dk
15 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gyldenorange
Anmeldt af Paulaner
Flot lækker solskinsglød i glasset og sødlig citrus krydret duft under det flygtige offwhite skum. Smagen er maltpræget sødlig let fyldig med en nuancer af bergamotte (altheabolsjee - de gule gammeldags bolsjer du ved). Hertil er der fine frugtige toner af fersken og rosenblade plus lidt karamel. Humlingen er meget let og blomsteraromatisk. Helhedsindtrykket er dog desværre lidt spinkelt og vandigt. California Steam Beer er en let og frisk sommerøl på terrassen, som afgjort vil tiltale det feminine publikum. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot stor skumkrone. Fin humlet aroma. Smagen er let pilsneragtig med et strejf af alekarakter, som skal forstås som mere fyldig og mættende fylde end en pilsner normalt byder på. California Common er den amerikanske version af en lagerøl, fra dengang da pionererne i Amerika bryggede øl med lagerølsgær i et noget varmere klima. Det giver en lagerøl med stor fylde, mere maltet karakter og ofte en meget tilbagetrukken til anonym humlebitterhed. Carlsberg nye øl er til punkt og prikke en fin California Common som smager let frugtig, let humlet og meget maltet af karamel og frisk korn. Dejlig nyhed som jeg bestemt gerne nyder igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys lidt mørk
Anmeldt af reneac
let røget smag med noter af lidt kraftig bær, og en dejlig smag, men ikke at forveksle med en skibsøl, som det ikke er
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Munken
En ganske glimrende øl, som er blid og frisk på en gang. Beskrivelserne her er gode; af sammenligninger kan jeg måske nævne Samuel Adams, som stadig fås ret let (minus Cream Stout desværre) i supermarkederne. Denne ligner måske Boston Lager lidt uden at være helt så god. - eller rettere: den ligger vel imellem den og Boston Ale, men jeg tror jeg foretrækker de 2 Boston.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødgylden
Anmeldt af baaj
Maltet frugtagtig duft

Fint hvidgulligt skum

Perler lige tilpas i munden, med en let maltet og humlet smag.

Fint humlet eftersmag som efterlader et krydret indtryk.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lynghonninggylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt middelflygtigt hvidt skum, der bliver hængende til sidst langs glassets kanter. Øllet er fremstår for mig i retning af en letbenet lidt tør Bock med en lidt enstonig humling. Duften er syrligskarp maltet, mens smagen er under middelfyldig med lette  frugtige karameltoner og en smule - ja undskyld mig - cola-noter og maltbolsjeagtige nuancer. Humlingen hænger pænt ud i eftermagen og er lidt enstonig bitter. Dog ikke så bitter, at balancen tippes og malten overdøves. Ikke en type jeg føler mig hjemme i, men en øl. der kræver din opmærksomhed for at fange de fine nuancer. Ikke en øl, jeg vil gå af vejen for en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
En øl der smager lidt af brown ale, men der er lidt mere smag af det hele. Malten, humlen og ikke mindst eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tux
En lidt speciel øl, der er meget mild i sødmen, men mangler lidt humle/bitter-smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk, rødlig
Anmeldt af Young

Steamer er etter min mening det beste av Oslo Mikrobryggeris basisøl. Det har en søtlig smak som er godt balansert av fyldig humle. Steamer har smak av karamell og en litt tørr ettersmak som sitter godt i munnen. Fåes kun fra fat i lokalene til Oslo Mikrobryggeri, og tappes som glass (0,33), half pint (0,28) og pint (0,56).


Young's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Nu er det mere end 2 år siden jeg fik smag og interresse for specialøl. Derfor må det være på høje tid at prøve Anchor Steam, som må anses for at være en klassiker blandt specialøl.
Når man undersøger og researcher diverse øludbud støder man tit og ofte på Anchor Steam, og selv om både flaske og etiket ser indbydende ud, er det altså først nu at jeg vover pelsen.
Skumkronen er tæt og flot. Duften er stærkt præget af malt og en anelse frugt. Første smagsindtryk er en skarp humlebitterhed der langsomt overtages af både frugt og karamelmalt. Eftersmagen er noget tør, bitter og ikke særlig langvarig. Denne øl blev første gang brygget i 1896 og var i 1960'erne tæt på at forsvinde helt fra markedet. Heldigvis valgte en velhavende ung mand (Fritz Maytag) at redde sin yndlingsøl. Jeg vil med disse ord udbringe en skål til Fritz for denne dåd. Jeg forstår godt hans forkærlighed for denne dejlige øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!