powered by goodbeer.dk
64 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Krydret duft af mørk karamel og gær under det middelfyldige beige skum. Smagen er ret fyldig, både relativ kompleks og på den sødlige side. Den er domineret af brændt malt, lidt mørk karamel, gær og en anelse mørk tørret frugt. Efter de første slurke slår en afbalanceret lidt enstonig humlebitterhed igennem. Godkendt og velsmagende men hverken i den banebrydende eller opfindsomme ende af skalaen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
indpakningen er flotter end øllet, den bliver hurtig lidt kedelig at drikke, da den ikke rigtig har meget at komme med
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
lugter som om det er tollundmanden, og den smager også næsten sådan, meget bedst, og kedelig smag, måske jeg bare ikke er til typen men ihverfald ikke en øl for mig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
Let bitter humleduft

Bitter og med maltsødme i smagen

Med en bitter grapefrugt afslutning

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødgylden
Anmeldt af Teejay
Denne ale er brygget med hjælp fra forsangeren i rockbandet Iron Maiden, som er stor tilhænger af britiske ales. Skumkronen er fyldig og vedvarende og den udsender en dejlig maltet aroma med præg af rugkiks. Smagen er ligeledes svag maltet med antydning af rugkiks, men også svage smagsnoter af lidt honning og Earl Grey the spiller ind. Humlen har lidt citrussmag og bidrager til god fylde i alen. Som ESB kunne man forvente lidt mere humlet bitterhed, men den er istedet behageligt humlet så maltfylden ikke bliver domineret af humlen i væsenlig grad. Dejlig ESB som jeg desværre nyder alt for tidligt på aftenen. Det rette tidspunkt havde nok været 2 Minutes to Midnight.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Let sødlig, let bitterhed. En lille smule tør i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rød-orange
Anmeldt af baaj
Maltet og humlet duft

Fint beige skum

Maltet sødme med en fin bitterhed,, som man vil forvente af en engelsk øl

Fin og lang bitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Fyldigt cremet off-white skumkrone. Dufter ikke af så meget, men dog sporer man lidt citrushumle. Smagen er maltsød med gode noter af sommerbær. Lidt svag fyldighed i begyndelsen, men snart efter folder den sig lidt mere ud og byder på behagelig humle med præg af citrusfrugter, abrikos og lidt bitter appelsinskal. Karboneringen er blid og behagelig og er sikkert årsagen til dens lidt blide fyldighed. Faktisk er det en ret dejlig ESB fordi dens maltnuancer, omend de er diskrete, får plads i smagssprektret før dens forventede humlebitterhed træder ind. En ESB jeg bestemt køber hvis jeg møder den igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Ulrik
Er man til Britisk øl er dennne her lige i skabet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
En meget kompleks øl. Stor sødme og fyldig dybte. Der er rigtig nok en smag af rosin i. En rigtig nydeøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11687 Anmeldelser af 249180 øl fra 247 lande og 12508 bryggerier. Billeder: 95358


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!