powered by goodbeer.dk
857 Ølanmeldelser
Side 1 af 86 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Smuk vedvarende skumkrone og en dejlig aroma som først får mig til at tænke fersken, men ved nærmere forsøg på at danne mig et rigtigt indtryk også byder på lidt karamel og en enestående aromahumle som sætter forventningerne højt. Smagen er knap så humlet som forventet og det giver plads til en let sød maltet smag af karamel og sprøde rugkiks, mens humlen er fint balanceret med citrus, fersken og måske tager jeg helt fejl, men er der ikke også lidt diskret anis mod slutningen? Alt i alt en meget velsmagende og helt typerigtig IPA som jeg tror er meget autentisk i forhold til øltypens historie. Det er lige sådan en dejlig IPA der sætter et flot punktum for en travl arbejdsuge og som er spændende at nyde lige til sidste tår.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot nougatfarvet og tæt skumkrone. Meget lækker aroma af vaniljesukker og fyldig chokolade. Smagen domineres af mørk chokolade, men også vanilje, mørk karamel og lidt kaffe. Mundfylden er cremet og lækker og senere i smagsforløbet støder man på lidt espresso kaffe, karamel og smagen af friskbagte brownies. Karboniseringen er meget lav og den har tung og lang eftersmag af chokoladenoter og ristet malt. Den hører den til søde side blandt stouts, men det er en lækker og smagsfuld stout som vil egne sig elegant til desserter. Jeg er meget begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
En en jubilæumsversion af en klassiker, som alle skulle unde sig at smage. - Indledningsvist som jeg her på ølfestivalen 2019. Kompleksiteten er så høj, at den er næsten umulig at beskrive. Men jeg gør et forsøg. Skummet er stort set fraværende og duften præget af orangeskal bitterhed. De samme elementer går igen i det massive fyldige syrlige let bitre smagsindtryk sammen med en god sødme, sukat, lys tørret frugt som abrikoser, fersken og lyse rosiner. hertil kommer lidt lys brun karamel og honning. Jeg har på fornemmelsen at adre kan trækken enten andre eller lignende smagsindtryk ud af dette skatkammer af indtryk. Humlingen sætter sammen med syrligheden er fin kant op til herlighederne. Afslutningen er krydret syrligbitter og hedvinsagtig som en lys sherry med masser af varm alkohol. En øl med et meget stort lagringspotentiale, men som allerede nu er rundet en del af af. Utroligt at man kan brygge en så kompleks og forunderlig vinøs øl. Jeg starter med 9 glas men er bombesikker på, at den vil nå de 10 efter nogle års lagring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Beige svagt skum og svag duft af brændt malt. Smagen har brændte tone, lidt mørk karamel, et strejf af svesker og svagt præg af stout med en let besk metallisk humling i afslutningen. Middelfyldig og ret tør i udtrykket med en en meget blød karbonisering. Umiddelbart en en mellemting mellem Stout og Brown Ale. Tam og skuffende uden særlig personlighed eller aha oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig svagt humlet duft og svagt flygtigt hvidt skum. Smagen har toner af frugtig lys karamel modsvaret af en behersket venlsmagende nuanceret aromatisk humling. Mundfølelsen er rund og let til middelfyldig. Minder om de få Golden Ales jeg hidtil har smagt. Udmærket og meget helstøbt med fine nuancer, men drik den tempereret og ikke direkte fra køleskabet. Ellers smager den ikke af ret meget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En dejlig ale, der er godt med mild humle til sted, og den meget balanceret rigtig lækker øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Dejlig og velsmagende stout med aroma og smag af kaffe, kakaobønner samt et let strejf af vanilje. Den smager mest til den søde side, men lidt brændt maltkarakter giver den mod slutningen en fornuftig balance. At den er alkoholfri betyder ikke at den er kedelig. Den mangler måske lidt fylde og robusthed i forhold til de alkoholtunge stout, men holder alligevel et fint niveau for typen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Humlet stikkende duft. En for mig overhumlet Pale Ale, som jeg aldrig havde investeret i, hvis jeg havde læst Teejays anmeldelse før jeg med gode erfaringer med Greene King stak den i indkøbskurven. Jeg deles hans bedømmelse. Den virker bitter-besk og ude af balance med sin tørre spinkle og papirtynde maltside. En maltside som stort set ikke nåede frem til mine smagsløg på grund af humlestyrken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: næsten sort
Anmeldt af reneac
En rigtig dejlig øl, med en masse fylde, og let brændt, og godt med humle i eftersmagen, er startet som en øl til juletid, og står også godt til julemaden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
En rigtig behaglig duft en let duft af modne frugt, smagen er lækker har noter af (over)modne eksotiske frugter og let citrus, rigtig lækker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 86 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11262 Anmeldelser af 215486 øl fra 246 lande og 11869 bryggerier. Billeder: 84839


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!