powered by goodbeer.dk
379 Ølanmeldelser
Side 1 af 38 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
En lækker fyldig Blonde Ale med en række fine nuancer. Skummet er fint beige og duften frister med sine sødlige malttoner, der her dominerer over den ret beherskede aromatiske humling. En malt, der har en frugtig sødme af lidt i retning af et fuldmodent gult Golden Delicios æble, lidt kandis/farin, vanilie, lidt noter af egetræ (den rigtige fra whiskyfad og ikke tilsatte egespåner) og et lille strejf af en god maltwhisky i den meget svagt røgede i spectret. Mundfølelsen er let sød, ret poleret og rund middelfyldig. Hvis hvid bourgogne var en øl, så ville den for mig smage som denne. Eftersmagen runder de samlede indtryk relativt tørt af. Jeg er som altid også her begejstret for det runde fyldige og maltede Belhaven aftryk. Måske fordi skotterne i reglen er ret nærrige med humlen. {#emotions_dlg.happy}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Denne sour er brygget med blodappelsin og har en fin aroma af appelsinjuice, hvilket den også ligner efter ophældning, bortset fra en fin karbonisering og en let skum. Den smager frisk og lækkert af solmodne appelsiner med en tilpas syrlig eftersmag. Fantasisk dejlig sour med gode læskende egenskaber og en helt utrolig stor fyldighed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød/orange
Anmeldt af Teejay
Det er simpelthen utroligt hvad dette bryggeri kan formå at brygge når det handler om Sour øl. Denne jordbær sour har spinkelt skum og en lokkende aroma af syrlige jordbær og gær. Smagen er svagt syrlige jordbær der suppleres fint af lidt syrlige rønnebær og ribs. Mod slutningen har den en fin smag af lidt gær og en sødlig smag hvor jordbær er hovedtema. Meget velbrygget sour der påny imponerer mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød
Anmeldt af Teejay
Hvidt vedvarende skum. Aromaen er nærmest bolscheagtig med tydelige noter af hindbær. Smagen er søde hindbær med let syrlig smag der minder om de røde bolscher i dåen med syrlige drops.Den er meget forfriskende og læskende. Perlende karbonisering medvirker til lang eftersmag og det er også en utrolig lækker sour som Vault City har præsteret. Perfekt aperitif i sommervarmen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Let lyserødt skum og en dejlig aroma af kirsebær, lidt jordbær og lidt vanilje. Smagen er dejlig dyb af syrlige kirsebær, sød vanilje. Det som jeg i aromaen troede var jordbær viser sig at være hibiscus og det danner en let fin krydret nuance med sødlige toner. Jeg er ikke top-fan af kirsebær, men kan godt smage at det her er en meget velbrygget sour og jeg er stadig meget overrasket over det høje niveau som dette bryggeri kan præstere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset vinrød
Anmeldt af Teejay
Jamen, det er jo helt fantastisk hvad dette skotske bryggeri kan formå at brygge. Jeg har før smagt to af deres bryg, og begge var helt oppe i toppen af pointskalaen, så selvfølgelig var jeg spændt på om denne Cheeky Vimto også kunne begejstre mig lige så meget. Den har en grov hvor skumkrone og en dejlig lækker aroma af solbær og andre lidt ubestemmelige søde bærfrugter. Smagen starter med en dejlig fuldendt sødme af solbær og ribs og byder dernæst på en dejlig syrlighed med store frugtig smag. Det er en elegant cocktail af friske sommerbær med en klar og udtalt perfektion af syrlige bær i fin balance. Den kan minde lidt om en god cocktail/long-drink, blot uden alkohol. En perfekt aperitif som med fordel kan være afslutningen på en god middag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Denne sour fra Vault City Brewing er intet mindre end et mesterværk. Den har stor og fyldig aroma af blåbær og en let krydret aroma af karse. Smagen er yderst delikat sammensat af lette syrlige blåbær og den har en meget kompleks smag hvor blåbærrenes syrlighed bliver opløftet til en meget delikat krydret syrlig smag af brasilianske ristede kaffebønner. Til sammen giver det en usædvanlig, men meget smagsfuld sour som jeg aldrig har smagt lignende. Den fortjener det bedst tænkelige karakter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset kobber
Anmeldt af Teejay
Denne sour er efter bryggeriets egen beskrivelse brygget efter en dessert-lignende opskrift, og det afspejler sig ret tydeligt i dens nærmest grødagtige fylde hvor både aroma og smag er jordbær og fersken i skøn forening. Den er samtidig også tilført en god portion vanilje, så konsistensen og fornemmelsen om en hjemmelavet jordbær/fersken grød er ramt help i plet. Der var medrivende glæde om bordet da jeg serverede den for min kone, svigerdatter og søn på en regnvejrsaften i et lejet sommerhus under et hygge og familiært Quiz-spil.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Næsten sort
Anmeldt af reneac
en kraftig øl, med en let røget smag, den smager dejlig og egentlig nem drikkelig da den ikke er så komplex
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Ikke meget skum, dufter som en god hjemmelavet lagkage, smagen er meget sød, med smag af lagkage med en snert af humle, en virkelig god desert. men ikke så meget øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 38 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!